|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Witam w niedzielę.
U nas wczoraj zakończył się remont, teraz mam jeszcze sporo sprzątania- a tak mi się nie chce. Cytat:
Idziemy nigdy nie opuszczamy żadnych wyborów.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Mojemu mężowi pomaga na zgagę zimne mleko- prosto z lodówki. Spróbuj też migdałów.
|
|
#1922 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
A migdałów nie miałam w domu. Zresztą nie lubię ich... ale spróbuję następnym razem
|
|
|
#1923 |
|
Wtajemniczenie
|
Lisica1 w pewnym momencie ciąży już ciężko dzieciątko zmierzyć, za to się je waży
Klarissa płucz sobie gardło roztworem z soli Ray brzuś rozmiarowo adekwatny do tc myślę ![]() ycnan ja już swój głos oddałam Mój sposób na zgagę to też zimne mleko- pomaga od razu i na długo ![]() u nas znów cudna pogoda, jadę z kumpelą pospacerowac na łonie natury ![]() miłego dnia dziewczyny!
|
#1924 |
|
Wtajemniczenie
|
Angelikaw, spróbuj zimnej coli. Wiem, że to za zdrowe nie jest - ja piję ją właśnie tylko w ciąży, kiedy dopada mnie zgaga. Zarówno w pierwszej jak i w drugiej tylko cola ratowała mnie przed nią. A miałam przeokropną. Zwłaszcza pod koniec 1 ciąży, jak już brzuch był wysoko.
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
tu znów dużo napisane ja jestem zła jak nie wiem miałam mały remoncik zrobić,ale sama przecież nie zrobie,bo nie mam tyle sił już,a tż wiecznie w pracy od rana do nocy nawet niedziele i tak moge liczyc na pomoc,ze z remonciki nici,a pozniej to juz dlugo sie nic nie zrobi mam tego dość,bo nawet nikogo o pomoc nie moge poprosić,bo kazdy wielce zajety mi na zgage zimne mleko pomaga,ale każdemu co innego moze pomóc np ja po koli większej zgagi dostawałam ,że szok ja właśnie też zastanawiam już się powolutku nad pranie i prasowaniem ciuszków(czekam jeszcze za paczkami od koleżanek-aby wiedziec co juz mam a co dokupić) i bym chciała powolutku już to robić,bo później będzie ciężko,a liczyć na pomoc mogę zapomnieć muszę liczyć tylko na siebie,ale nie wiem czy nie za wcześnie czy czy mogą leżeć tak już ciuszki ?? pozdrawiam
|
#1926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1927 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Kurcze nie mam czasu nadrobić , bo wczoraj byliśmy na urodzinach mamci, a dziś zaraz przychodzą do nas znajomi, ale przynajmniej się przywitam ![]() Kilka razy były tu wklejane linki do tej haftowanej pościeli. Jest ona bardzo ładna, ale ja nie potrzebuję np. baldachimu ani tego "organizera" z przegródkami na łóżeczko. Potrzebna mi pościel i ochraniacz, ewentualnie przy pierwszym komplecie wypełnienie - podusia i kołderka, a 2 komplety na zmianę tylko poszewki na podusię i kołderkę +ochraniacz. Nie wiecie czy te haftowane pościele są bez baldachimu i innych dupereli? Ps. Obowiązek obywatelski spełniony
|
#1928 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewuszki
Odwiedziłam wczoraj też moją szwagierkę i z 3 godzinki u niej posiedziałam....dziewczyn y po tym czasie myślałam,że padnę tak mi się nagle brzuch zaczął napinać. Dopiero jak wróciłam dodomku i się położyłam to zaczęło po chwili przechodzić. I z tąd moje pytanie do dziewczyn z podobnym problemem....brzuszki wam twardnieją tylko jak chodzicie czy też jak siedzicie? Kurcze ja chyba rzeczywiście musiałabym tylko leżeć Na szczęście jutro mam wizytę u ginki i mam nadzieję,że powie,ze mimo wszystko jest ok,albo da mi jakieś konkretniejsze leki,a nie tylko nospe.Ray ja też jestem w 25tc i mam dużo mniejszy brzuszek,a do chudzinek nie należę, już się stresuję czy rzeczywiście wszystko jest ok. A co do remoncików u mnie właśnie trwa i obawiam się,ze będzie trwał cały lipiec bo mój tż tak z "doskoku" coś porobi bo cały czas w pracy siedzi ![]() szokoladko dobrze,że się odezwałaś i że już lepiej z tobą,ale nie wiem czy na twoim miejscu wybierałabym się w tak długą podróż samochodem. No nic lece was nadrabiać
|
#1929 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja kiedyś też tak zrobiłam przebierałam sie zdjęłam stanik a akurat leciał program o jakiś plemieniach w afryce i tam były takie kobiety którym biust konczył sie na brzuchu i mój TŻ tak patrzy na telewizor zaraz na mnie (ja bez tego stanika ) zaczął sie śmiać i powiedział że wyglądam jak te kobiety z Mozambi
TP: 3.10.2010 http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Ewelina& year=2010&month=10&day=3& babycount=1 http://suwaczki.waszslub.pl/img-2009090401801830.png Edytowane przez Butterfly83 Czas edycji: 2010-06-20 o 13:16 |
|
|
|
|
#1930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wielkością brzuszka się nie przejmuj. Ważne, by dziecko było prawidłowych rozmiarów Moja znajoma miała w 9tym m-cu brzuch mniejszy niż ja teraz w 6tym, a urodziła prawie 4kg dziecko
|
|
|
#1931 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no podobno dzidzia duża już ma prawie kilogram więc z mała wszystko ok, tylko gdzie ona mi się mieści to nie mam pojęcia ![]() a z brzuszkiem mnie uspokoiłaś bo właśnie jak dłuzej siedze to robi sie nieciekawie echh byle do połowy września a potem to już mi wszystko jedno
|
|
#1932 |
|
Raczkowanie
|
Cellaris dla ciebie duża
Skurcze nie tylko pojawiają się po wysiłku, ale też mogą powodować je wzdęcia (!), złe ułożenie płodu ( kładziesz się na inny boczek i czekasz aż przesunie się dzidzia, to wtedy mija), uciskiem na ważne narządy, żyły, stresem ( smutkiem też) , urazem ( uderzony brzuszek, nawet lekko czasem tak reaguje) , brakiem magnezu, ect. Przyczyn bez liku. No-spa to lek doraźny i działa na mięśnie gładkie, więc nie leczy przyczyny, co na dłuższą metę maskuje prawdziwy powód. Wiadomo,trzeba do lekarza, ale leżenie też swoje robi, bo jak mówił mój- te leki nie pozwalają na normalny tryb życia, tylko podtrzymują ciążę przy oszczędnym. Więc oszczędzaj się kochana jeszcze tylko 2 miesiące z hakiem
|
#1933 |
|
Raczkowanie
|
To była ciężka noc, rano postanowiłam, że spróbuję porozmawiać z mamą i przekonać ją żeby płacił i rozmawiał tata (bo mama bała się powiedzieć tacie o wszystkim i chciała płacić). Po przemyśleniu wszystkiego doszłam do wniosku, że facet chce nas skroić - bo na początku sam mówił, że dlatego daje przedział cenowy bo jak trafią się niespodzianki, to żeby potem nie było nieprzyjemnego obudzenia przy płaceniu. I właśnie w tym przedziale było ponad 10%... dodatkowo.
A on teraz chce jeszcze 30% ponad ten górny przedział i te 10% dodatkowo. Umowa była ustna (to był błąd)... I rozumiem gdyby np przyszedł i powiedział - OK zrobię to czy tamto ale zapłacicie państwo x=-drożej. A takich rozmów nie było. Cały czas słyszałam że ten przedział jest aktualny. Powtarzał to kilka razy. A teraz jak przyszło co do czego to rozmawia z mamą (wiadomo kobieta), która w ogóle wczoraj była w kiepskim stanie (chora) i która jest z natury łagodnym "zawodnikiem". Tata jak usłyszał to zaczął się śmiac i stwierdził, że po pierwsze chce wiedzieć skąd ta różnica i porozmawia sobie grzecznie z panem i tyle. Mam nadzieję, że będzie OK. Denerwuję się nawet nie samym faktem, że znowu ktoś próbuje nas przerobić, ale tym, że mama tak strasznie się tym denerwuje i przeżywa. A tata to mocny zawodnik i na pewno nie da się przerobić...W każdym razie dzięki za dobrze rady ![]() Dzisiaj dzień spacerowy - poszłam na 4 godzinny spacer wśród łąk, pól aż do niemieckiej miejscowości. Psica była najszczęśliwszym psem na świecie, bo mogła sobie brykać ile wlezie. Mama - bo miała czas ochłonąć i zastanowić się co dalej, ja bo lubię spacerować. Fakt, teraz nogi to mi z tyłka odpadają, ale było fajnie, słonecznie i cieplutko ![]() Od środy rzucam się w wir zakupów dla dziecka YUPPIE!!! JUż nie mogę się doczekać
|
|
|
|
#1934 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No nic zobaczymy czy mi jutro coś konkretnego moja ginka zapisze na te skurcze póki co leżę,ale już mnie od tego krzyże bolą
|
|
#1935 |
|
Wtajemniczenie
|
ja od chyba 2 m-cy biorę magne B6 - i jakoś nikt- ani lekarz, ani farmaceuta nie mówili, żeby tego nie brać. Ale zauważyłam, że na wielu różnych preparatach napisane, żeby nie zażywać w ciąży, albo tylko po konsultacji z lekarzem- dotyczy to także tych leków i parafarmaceutyków, które lekarz pozwolił mi brać- wydaje mi się, że często na tych ulotkach piszą tak tylko "na wszelki wypadek"
potwierdzam to, co już napisały dziewczyny: - zimne, najlepiej nieprzegotowane mleko (oczywiście pasteryzowane)- choć pisałaś, że to ci nie służy -napoje typu cola No a ja się coś przeziębiłam i od piątku czuję się niespecjalnie. Wczoraj miałam 37,5 , ale na szczęście temperatura już spadła. Teraz tylko kicham, prycham no i znowu zawalone zatoki. Zobaczymy, może jakoś samo przejdzie. Na jutro wzięłam dzień urlopu- idę na obronę pracy doktorskiej koleżanki no a wcześniej pewnie zajdę do smyka i 5-10-15 zobaczyć czy nie ma przecenionych jakichś rzeczy, które by mi się przydały |
|
|
|
#1936 | |
|
Zadomowienie
|
Tak wiem, ale Ty napiłaś się mleka ciepłego. Wiele osób ma odruch wymiotny od ciepłego mleka (nawet bez ciąży
) a na zimne tak nie reagują. Spróbuj zimne i wcale nie trzeba go dużo wystarczą 2-3 duże łykiCytat:
Kuruj się na domowo: miód, cytryna i czosnek.
|
|
#1937 |
|
Zakorzenienie
|
Witam! nie wiem jak wy, ale ja już głos oddałam
z mężem w jednej kabinie Ray ja bym nawet napisała, że całkiem spory brzusio śliczny Widzę, że remontowy szał, u mnie na razie skończyło się na małym przemeblowaniu wczoraj ![]() Eveliouses pisałaś o Alladynkach, ja zakupiłam sobie takie do kolana i bardzo fajnie spisują się Moje piersi na szczęście przestały rosnąć, z B mam teraz C, łatwiej im będzie pokonać grawitację ![]() Ycnan mój brzuch też zaprzyjaźnił się z piersiami jak nie mam stanika to się dotykają, śmieszne uczucie
|
|
|
|
#1938 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny wytłumaczcie mi co to jest ten twardniejący brzuch?? cały, czy tylko w którymś miejscu? Ja jeszcze chyba tego nie doświadczyłam, bo mój jest cały czas taki napięty i twardy od początku
Ale mogę go spokojnie ugniatać więc nie wiem o czym piszecie z tym twadnieniem. Ogólnie jak za długo siedzę to mnie plecy bolą, a chodzić bym mogła godzinami ![]() A co do piersi to moje mimo że podrosły z A na B to jeszcze nie wiszą i nie stykają się z brzuchem
|
#1939 |
|
Raczkowanie
|
hej kobietki
![]() i po wekendzie, odwiozlam mojego tz na pociag i znowu prawie tydzien sama, eh ![]() ale bylismy ze spontanu w kinie i szczerze wam moge zaproponowac wlasnie na ten czas gdy oczekujemy naszego malenstwa filmik: Plan B z Jenifer Lopez. super komedia, goraco wam polecam, moj sie nasmial co niemiara i co pochwila na mnie zerkal i potem stwierdzil ze wypisz wymaluj jakby mnie tam widzial z moimi nastrojami w ciazy, hehe, no i mial racje :/. a dzis bylismy po obiadku na godzinym spacerku i tak fajno...uwielbiam spacery, szkoda ze tak krotko i te chwile musza sie szybko konczyc, eee nie lubie neidziel, bo moj wyjezdza do pracy a za tydiZen mamy 2 rocznice slubu i tak bym chciala choc na moment nad morze pojechac...zdradze wam, ze dla mojego tz wymyslilam maly prezencik u kumpeli zamowilam srebrn lancuszek ze sw.jozefem fajny pomysl? w sumie bez okazji ale nadal czekam za tym.oczywiscie nic nie podejrzewa, hehe, lubie sprawiac takie niespodzianki. po moim kryzysie, powiedzmy, troche przegadalismy. musialam przekrecic do tesciowej bo ma wyczucie i od 3 dni tel a ja nie odbieralam bo jak kryzys to nie mam checi z nikim, ale przyjela i ok choc glupio mi jakos. kazdy zadaje pytanie:jak sie czujesz?, jak ja nie jestem do czegos takeigo nauczona, masakra.nie lubie zwracac na siebie uwagi.wrrr Nika Pn- oki , bede czekac na info co do tej poloznej, mam nadzieje ze moze sie cos uda ![]() Anelikaw- a ty jestes z Poznania? jak tak, to wiem ze w Luboniu na Wojska Polskiego maja te wozki JEdo. no a my sobie taki wlasnie sprawilismy, spakowany w kartoniku sobie czeka... i tak wogole ladnie brzuszki ![]() jak ja tu swoj umieszcze to bedzie sukces :/ w koncu sie pokazaly dobre arbuzy , wczoraj w auchanie po 1,49 i takie fajne soczyste, pychota ![]() buziaczki |
|
|
|
#1940 | ||
|
Zadomowienie
|
Jak zwykle cześć cytatów wcięło
Wszystkim chorym/przeziębionym współczuję Ciuszki dla dzieci jak najbardziej możemy już prać/prasować. Jeśli mają czekac w komodzie czy szafie, to się nie zakurzą przez ten czas. Majka232, ta pościel na pewno jest w mniejszym zestawie. Kliknij na "pokaż inne przedmioty sprzedającego" i tam poszukaj. cellaris, nie znam się na twardniejącym brzuszku, ale skoro jutro masz wizytę, to zapytaj gin i będziesz spokojna Cytat:
Chyba, że o młode mu chodziło - one mają jeszcze całkiem całkiem te piersi ![]() Astorianka, nie denerwuj się kosztem remontu. Po pierwsze, jak już było napisane, facet powinien był zapytać, co ma robić, w trakcie remontu! Po drugie, skoro tata ma z nim rozmawiać, to tym bardziej możesz być spokojna. ![]() Cytat:
tylko są już na tyle duże i ciężkie, że jak siądę, to czuję je na brzuchu.
|
||
|
|
|
#1941 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyn
w tej sukience to nawet mniejszy sie wydaje teraz chodze w getrach i w bluzce i jak patrze w lusto sie zastanwiam skad ten brzuch mi sie doczepil 2 tyg temu go nie bylo moge sobie talerz postawic z jedzeniem zgage tez mam i nic nie pomaga ale wiem ze mozna mleczko na A... jakies pic to chyba sobie kupie w aptece. ja dzis bylam w tesco i ogladalam ciuszki pierwszy raz hehehe.. ale ja juz mam wszystko wiec nic do kupienia nie mialam achhh... co do prania ciuszkow to nie wiem, mi sie to za wczesnie wydaje, tzn ja jakos mam odczucie ze jak one leza 2 mc czy 3 w tej szafce to jeszcze sie jakos tam kurz dostanie i ogolnie tak nie wietrzone sa itp. ja ciuszki pralam i prasowalam tak max mc przed nawet chyba 3 tyg przed naked twardniejsacy brzuch to tak jak by ci napinal miesien, jak dotkasz brzucha to o taki normalnie lejacy jest jak tluszcz, a twardy jest taki jak bys miala mocniej napompowana pilke,, najczesciej czuc w dole brzucha takie napiecie.. ja poszukuje kogos kto mogl by mi odsprzedac pas ortopedyczny echhh... bo 12o zl nowy echhh... a jak dluzej musze pochodzic to miednica mi siada.... wrrrr ja czekam sobie bo zareaz jade po meza na lotnisko
|
#1942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a o stykaniu brzucha z cycami dla mnie to nowość, że przy schylaniu brzuch dotyka piersi np. przy myciu zębów pewnie po karmieniu to będą sobie leżeć niżej ale nie dam się będę walczyc odpowiednim stanikiem żeby miały się na baczności ![]() A to twardnienie brzucha to robi on się taki twardy jak skała i takie dziwne uczucie ja miałam wczoraj, ale to dlatego że poszalałam przy przemeblowaniu, tż mnie odganiał jak tylko się dało, ale i tak coś mnie zmęczyło Ycnan nio ja mam już ciuszki poprane dużo tego było i nie wyobrażam sobie jakbym miała to robić w 9 miesiącu z większum brzucholem, za blisko do deski do prasowania to bym nie podeszła |
|
|
|
|
#1943 |
|
Rozeznanie
|
naked dziewczyny już fajnie wyjaśniły o co chodzi z tym brzuchem. To właśnie takie uczucie jakby ci ktoś mięśnie ciągnął w dół. Ja czasem mem tak jakby cały brzuch mi ciągnęło nie tylko jego dolną część
Przechodzi jak się kładę praktycznie od razu. I brzuch jest taki twardy njak piłka. Ale skoro możesz tyle kilometrów zrobić pieszo to na pewno nie masz z tym problemów, nic tylko się cieszyć
|
#1944 |
|
Zadomowienie
|
HEj
Ja skończyłam pakowanie i jutro wakacje Piszecie o cycochach moje z B zrobiły się D Właśnie wychodział z pod prysznica a Tz mówi "Boże jakie Ty masz banie" U mnie jest 4 kg na plusie a jutro zaczynam 24tc więc chyba nie jest tak strasznie. Dzidzia waży 650g cycki pewnie też swoje no i reszta tłuszczyk. Dziewuszki jak u was ze sprawami sypialnianymi? Mój TZ się boi że krzywdę dziecku zrobi i muszę mu długo tłumaczyć że wszytko jest ok
|
|
|
|
#1945 |
|
Zakorzenienie
|
a z ciuszkami nie wyobrazam sobie w ostatnich tyg prac i prasowac,ja tam sie pytałam czy nie za wczesnie,ale wezme sie za to w lipcu,bo najpierw remont,może bym zostawiła na sieripien,ale jak ja nie popiore nie wyprasuje to nikt za mnie nie zrobi,a tez nie wiadomo jak bede sie czuc,bo juz ciezko mi
ale wy na cycuszki narzekekacie,a ja co mam powiedziec z D zrobiły mi się G i czuję się jak dojna krowa,a swoje tez warza,bo bez stnika ciężkie balony jak nie wiem i mam co dzwigac Ilona mój tż miał na poczatku tak do 17czy 18tyg ze nie bo krzwde zrobi,ale teraz juz oki,wie,ze nic mu nie robi
|
#1946 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przytulać też się boi więc tylko delikatnie mnie obejmuje...
|
|
|
|
|
#1947 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
koniecznie zdaj relację
|
|
#1948 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zimne mleko? bleee - już wolę wypić gorące. Cytat:
![]() Cytat:
hmmm zależy, co kto lubi... ja nie lubię łańcuszków (ani innej biżuterii - oprócz obrączki) u mężczyzn. Cytat:
Radomsko jest między Łodzią a Częstochową/Katowicami.ale Ci dobrze ![]() Cytat:
|
|
|
#1949 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ale ja mam problemy z dojściem na 20 razy doszłam 3 razy i jeszcze z pomocą oliwki , bo jest sucha!!! wrrrr... jest to dla mnie ciężkie bo uwielbiam sex i zawsze dochodziłam, tż był załąmany że nie mogę dojść jedynie oliwka i miałam kryzys z tego powodu,nigdy nie mieliśmy problemów łóżkowych, mam nadzieję że po ciąży unormuje się tam na dole i będzie mokro ![]() haha też myśle o dziecku jest brzuszek i to nie jest to co kiedyś.....ale damy rade ![]() ![]() już wymyślam nowe sposoby jak wróci <zakochana>
|
|
|
|
|
#1950 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie robi się twardy albo cały, albo tylko w okolicy pępka, czasem z jednej, czasem z dwóch stron- mięśnie się napinają i jak dotykam brzuch to mam wrażenie, że jest twardy jak kamień' po ok 2 min skurcz przechodzi, no i niestety powtarza się często- myślę, że jakieś 20-30 razy w ciągu doby. No ale moja lekara mówi, że póki co mam tylko brać cały czas no-spę (niby mi się szyjka trochę skróciła, ale póki co nic się nie pogarsza i jest zamknięta, więc ok)
mam taki zamiar ![]() I może jak się wreszcie zbiorę to zrobię fotki moich dotychczasowych zakupów
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:42.

U mnie dziś zakończył się remont łazienek i jest zgrzyt... facet zażądał więcej niż się umawialismy (bo niespodzianki były). Wszystko rozumiem, ale 30% więcej?
!! IDŹCIE, BRZUCHATKI, NA WYBORY !! 

, bo wczoraj byliśmy na urodzinach mamci, a dziś zaraz przychodzą do nas znajomi, ale przynajmniej się przywitam 

Ale już niebawem
) - maż się cieszy, a mi ciążą

2 tyg temu go nie bylo moge sobie talerz postawic z jedzeniem
ale nie dam się będę walczyc odpowiednim stanikiem żeby miały się na baczności
więc tylko delikatnie mnie obejmuje...