|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Sprawy celne?
Witam.
![]() Wybieram się do Egiptu i mam pewne pytania. Ostatnio słyszałam, ze do Egiptu nie mozna wwozić wszystkich marek papierosów. Może ktoś sie orientuje czy to prawda, a jeśli tak to jakie marko mozna wwozić? I jak to jest w ogóle z ta kontrolą celną? Jak to wygląda? Czy bagaż ogólny jest w jakis sposób sprawdzany? Czy mogę np. spakować alkohol i papierosy do bagażu głównego i tego nie zgłaszać, czy wszystko muszę kupić na strefie bezcłowej? Nie chcę nic kombinować, tylko wiedzieć zeby nie narobić sobie niepotrzebnie problemów. Do tej pory byłam tylko w Bułgarii, a tam nie było takich problemów. Będę wdzięczna za wszelkie rady. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Sprawy celne?
Cytat:
Jeżeli chcesz dowiedzieć się o Egipcie to wejdż na wątek o nim. A tak poza tym po co wieźć papierosy do Egiptu - tam są one dużo tańsze niż w Polsce!!!!!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Poza tym po co ryzykowac potłuczenie alkoholu w bagażu głównym skoro można kupić go na bezcłowce w Polsce i w Egipcie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
No właśnie nie wiedziałam, ze tam są tanie papierosy i normalny wybór. A poza tym słyszałam, że są dużo gorsze jakosciowo. No ale rozumiem , ze to nie prawda?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.