OUT z meliny.. Czas wyjść na pole i wykopać brylantowe ziemniory! Zazdrośnice cz. 19 - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-20, 20:31   #3391
raingirl
Zakorzenienie

Dot.: OUT z meliny.. Czas wyjść na pole i wykopać brylantowe ziemniory! Zazdrośnice c

Cytat:
Napisane przez Dzi25 Pokaż wiadomość
Moherowo znaczy na Kaczyńskiego??? Ktoś na niego głosował poniżej 60 roku życia???
Ekhm... choćby ja a latek do sześćdziesiątki brakuje mi naprawdę sporo Więcej - głosowałam i SIĘ TEGO ZUPEŁNIE NIE WSTYDZĘ, za odmieńca się nie uważam i ogólnie wszyscy w domu zdrowi
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 20:36   #3392
Dzi25
Zadomowienie

GG do Dzi25
Dot.: OUT z meliny.. Czas wyjść na pole i wykopać brylantowe ziemniory! Zazdrośnice c

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Ekhm... choćby ja a latek do sześćdziesiątki brakuje mi naprawdę sporo Więcej - głosowałam i SIĘ TEGO ZUPEŁNIE NIE WSTYDZĘ, za odmieńca się nie uważam i ogólnie wszyscy w domu zdrowi
A mogę się Ciebie zapytać co Ciebie skłoniło do głosowania na tego "Pana"? Jakie wg. Ciebie ma atuty?
Bo ja widzę tylko jedno jak go widze: wstyd, obciach i kłótnie ze wszystkimi naszymi narodowymi sąsiadami...

"Myślenie nie boli, ryzyko nie gryzie"
Dzi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 20:39   #3393
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Ja się czuję dobrze. Za 2 tygodnie jadę do domu i może się wybiorę oddać głos, czekam na debatę i to jak się w niej spisze Komorowski, bo moherem jednak nie jestem. Chociaż znając konstytucyjne uprawnienia Prezydenta, to akurat nie ma większego znaczenia kto nim zostanie
Ale przynajmniej Komorowski nie będzie wetował ustaw rządu, jakby to robił Kaczyński, bo przeważa w nim jego partia, więc może w końcu coś ruszy do przodu
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 20:47   #3394
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
A mogę się Ciebie zapytać co Ciebie skłoniło do głosowania na tego "Pana"? Jakie wg. Ciebie ma atuty?
Bo ja widzę tylko jedno jak go widze: wstyd, obciach i kłótnie ze wszystkimi naszymi narodowymi sąsiadami...
No niestety, "mądrzy" polscy przywódcy mieli od wieków tendencje do kłócenia się z sąsiadami i przyjaźni z dalekimi krajami. Na zdrowie nam to nigdy nie wyszło.

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
Ale przynajmniej Komorowski nie będzie wetował ustaw rządu, jakby to robił Kaczyński, bo przeważa w nim jego partia, więc może w końcu coś ruszy do przodu
Przynajmniej PO pokaże na co ich stać, bo zniknie argument "blokowania" ustaw. O ile wygra Komorowski. Najchętniej głosowałabym na Tuska, bo mi aktualny kandydat Platformy działa strasznie na nerwy, chociaż jestem raczej za PO.
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 20:48   #3395
magda2109
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie
Stary 2010-06-20, 20:49   #3396
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Możesz mnie potępić, ale od dłuższego czasu ze wszystkich partii politycznych najbardziej przemawia do mnie program PiS-u. Ewentualne veta ewentualnego prezydenta Kaczyńskiego mi nie przeszkadzają, bo z kolei program PO nie podoba mi się wcale i wcale nie będzie mi przykro jeśli ich pomysły nie wejdą w życie
Komorowski z kolei w moim mniemaniu na prezydenta nadaje się jak struś na komandosa - brak prezencji, nieumiejętność wysłowienia się i gafa goniąca gafę... aż dziwne, że nie dostaliśmy medialnie po tyłku za jego błyskotliwą wypowiedź w Rosji na paradzie wojskowej
Co do kłótni z sąsiadami to nie wiem co masz na myśli - ostatnio dało się zauważyć coś akurat odwrotnego
Ja wiem, że głosowanie na Kaczyńskiego jest bardzo "w złym guście" i "nienowoczesne" i ogólnie pewnie sporo z Was mnie tu teraz będzie krytykować... trudno - takie mam przekonania a do szykan w związku ze swoim ponoć moherstwem już się przyzwyczaiłam. Wolę być już tym "moherem" niż nowoczesną w takim rozumieniu tego słowa
Stary 2010-06-20, 20:57   #3397
carmelova
Zakorzenienie

Rain a możesz napisać jakie punkty programu PIS Ci odpowiadają? Pytam z czystej ciekawości
Z tą prezencją to jest kiepsko zarówno u Kaczyńskiego jak i Komorowskiego.
No i Kaczyński też nie błyszczy i popełnia gafy:
"My jesteśmy tu gdzie wtedy. Oni tam gdzie stało ZOMO. "
" Jeśli poprzecie Platformę Obywatelską, pomożecie sobie, pomożecie Polsce."
"Jeszcze Polska nie zginęła, póki my żyjemy.(...) Marsz, marsz Dąbrowski, z ziemi polskiej do Wolski. "
"Żadne krzyki i płacze nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne. "
i wiele, wiele innych.
Chociaż teraz akurat mniej gaf popełnia, bo się nie odzywa ;-)

Ale chyba nie czujesz się szykanowana?

Edytowane przez carmelova
Czas edycji: 2010-06-20 o 20:58
Stary 2010-06-20, 20:58   #3398
Ilsa Lund
Zakorzenienie

ja tam wolę wolność i odpowiedzialność zamiast czereśni, gaf i rozdawania MOICH pieniędzy na prawo i lewo ludziom, którzy nie ubezpieczyli domu. Ale to tylko moje zdanie... (teraz głosowałam na JKM ale kurczę zapomniałam zrobić fotografię karty wyborczej a w poprzednich latach fałszowali wyniki)

Edytowane przez Ilsa Lund
Czas edycji: 2010-06-20 o 21:00
Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 21:02   #3399
carmelova
Zakorzenienie

Ilsa ale ostatnio słyszałam, jak właśnie Kaczyński mówił, że jakby on miał coś do powiedzenia, to powodzianie postaliby szybciej i więcej... No i sadzenie dębów, które potem zmieniają się w suche patyki też nie jest budujące
Stary 2010-06-20, 21:10   #3400
OlkaR
Zakorzenienie

Cytat:
Moherowo znaczy na Kaczyńskiego??? Ktoś na niego głosował poniżej 60 roku życia???
Tak. Ja i cała moja rodzina.

Cytat:
Ja się czuję dobrze. Za 2 tygodnie jadę do domu i może się wybiorę oddać głos, czekam na debatę i to jak się w niej spisze Komorowski, bo moherem jednak nie jestem. Chociaż znając konstytucyjne uprawnienia Prezydenta, to akurat nie ma większego znaczenia kto nim zostanie
I tu powiem jedno- wypraszam sobie. I fajnie by było jakbyście trochę pohamowały języki, bo się zrobi niemiło na forum za obrażanie innych. Bo w tym momencie mnie obrażacie.
Cytat:

Cytat:
No tak za to Komorowski ma przyjaciół w Rosji
Ja podam kilka argumentów:
1. dla mnie Komorowski jest jednym wielkim chodzącym obciachem- bo nie potrafi się wysławiać
2. Komorowski jest tylko p.o. a w ciągu miesiąca zdążył podpisać 40 ustaw- za bardzo się panoszy, poczuł władzę i już sobie szykuje grunt dla swoich kolesiów
3. PO to praktycznie sami TW (wyjaśnienie TW= tajny współpracownik), a co za tym idzie, jak szanowny pan Komorowski zostanie nie daj Boże prezydentem, dojdziemy do tego, co było kiedyś czyli tworzenia ZOMO i różnych dziwności, mających na celu kablowanie na innych i robienie koło tyłka wszystkim dookoła
4. odnosząc się do tragedii kwietniowej... dzień przed Tusk i Putin poszli sobie na spacerek do lasu porozmawiać w 4 oczy- mówcie co chcecie ale dla mnie nie ma czegoś takiego jak prywatne rozmowy na szczeblu państwowym i wg mnie jest to conajmniej podejrzane
5. Komorowski i PO nie walczyli o to, żeby badać sprawę tragedii... oddali śledztwo głównym podejrzanym (no błagam, jakbym podejrzewała kogoś o zabicie mi ojca/matki/psa to na pewno jemu nie zleciłabym śledztwa). Zgodzili się na to, żeby Ruscy manipulowali nagraniami, stenogramami i uważają że wszystko jest w jak najlepszym porządku
6. Według mnie weta dla ustaw nie są wcale złe, po prostu trzeba te ustawy przeczytać i zastanowić się czy to jest dobre dla kraju. Podpisywanie byle czego, tylko po to, żeby podpisać.... No świetnie. Tu pan Komorowski rewelacyjnie daje sobie radę.
7. PiS dążył do ukrócenia korupcji i przekrętów. PO niestety nie. (PiS chciał, żeby aplikacje mogli robić wszyscy ludzie po studiach prawniczych, na dzień dzisiejszy jest tak, że ktoś kto nie ma znajomości albo grubej koperty, może sobie tyłek podetrzeć dyplomem ukończenia studiów bo na aplikację ma praktycznie zerowe szanse)
Cytat:
Punkt 6 tego co napisałam wyżej...
Cytat:
No niestety, "mądrzy" polscy przywódcy mieli od wieków tendencje do kłócenia się z sąsiadami i przyjaźni z dalekimi krajami. Na zdrowie nam to nigdy nie wyszło.
Już jeden się z Rosją "przyjaźnił" i doprowadził do rozbioru Polski. (Stanisław August Poniatowski się nazywał gdyby ktoś nie wiedział)

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
Ilsa ale ostatnio słyszałam, jak właśnie Kaczyński mówił, że jakby on miał coś do powiedzenia, to powodzianie postaliby szybciej i więcej... No i sadzenie dębów, które potem zmieniają się w suche patyki też nie jest budujące
Za to zrywanie czereśni
"przyjemność bycia na wałach"
to, że niektórzy powinni być przyzwyczajeni do powodzi i to, ze gaz łupkowy wydobywa się przez budowanie kopalń odkrywkowych...
Nooo.... to naprawdę buduje.
Marzę o takim prezydencie...

Btw. zanim dąb się zmieni w patyk, rośnie kilkaset lat, rodzi liście i żołędzie (żarcie dla zwierząt) i produkuje troszeczkę tlenu, bez którego raczej byś chyba za długo nie przeżyła

Edytowane przez OlkaR
Czas edycji: 2010-06-20 o 21:12
OlkaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 21:13   #3401
carmelova
Zakorzenienie

Olka akurat co do aplikacji to się grubo mylisz. Dostaje się masa osób bez "pleców", a trochę w tym siedzę. Problem jest raczej z fajną pracą dla aplikantów, bo w tej chwili pracują w kancelariach za 1200 zł netto.
Co do mojej moherowej wypowiedzi, to czy Ty uważasz się za mohera? Bo ja bym się za "wykształciucha" nie gniewała Zresztą popatrz na emotkę na końcu mojego tamtego posta, skoro to dla Ciebie wyznacznik powagi Bądź konsekwentna
Stary 2010-06-20, 21:13   #3402
OlkaR
Zakorzenienie

Aaaaaaaa i jeszcze coś... chciałam zauważyć, iż ś.p. Lech Kaczyński podpisał tylko dwa dokumenty ułaskawiające.
Biorąc pod uwagę to, co wyprawia PO, śmiem twierdzić, że jak Komorowski wygra, to będziemy mieli conajmniej kilku ułaskawionych bandziorów... wszak tak łatwo przychodzi mu podpisywanie dokumentów
Stary 2010-06-20, 21:16   #3403
carmelova
Zakorzenienie

Ola z tym dębem to chodzi o to, że tam gdzie Kaczyński posadził dąb ze spotu wyborczego, to teraz są suche patyki, bo nikt o to nie dba i symboliczny dąb lekko podumarł Więc nikogo nie wyżywi ani tlenu też nie zapewni.
Co do cytatów, to właśnie za te wypowiedzi nie trawię Komorowskiego, jest moim zdaniem mało inteligentny.

Edytowane przez carmelova
Czas edycji: 2010-06-20 o 21:17
Stary 2010-06-20, 21:17   #3404
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Rain a możesz napisać jakie punkty programu PIS Ci odpowiadają? Pytam z czystej ciekawości
Z tą prezencją to jest kiepsko zarówno u Kaczyńskiego jak i Komorowskiego.
No i Kaczyński też nie błyszczy i popełnia gafy:
"My jesteśmy tu gdzie wtedy. Oni tam gdzie stało ZOMO. "
" Jeśli poprzecie Platformę Obywatelską, pomożecie sobie, pomożecie Polsce."
"Jeszcze Polska nie zginęła, póki my żyjemy.(...) Marsz, marsz Dąbrowski, z ziemi polskiej do Wolski. "
"Żadne krzyki i płacze nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne. "
i wiele, wiele innych.
Chociaż teraz akurat mniej gaf popełnia, bo się nie odzywa ;-)

Ale chyba nie czujesz się szykanowana?
W ciągu ostatniej półgodziny zostałam wrzucona do wora z napisem 60+ - to jeszcze nie szykanowanie, ale jakoś niemiło mi się zrobiło z tego powodu... chyba muszę obdzwonić kilkoro moich znajomych i ich zwyzywać od starych moherów
Cóż... tak na szybko:
- nie chcę prywatyzacji służby zdrowia
- nie chcę refundowania in vitro
- nie chcę płatnych studiów
- chcę poukładania spraw z zapomogami dla ofiar klęsk żywiołowych i ogólnie rozwiązania raz na zawsze spraw z przeciwdziałaniem powodzi
- jeśli jedyną drogą do wyciągnięcia z UE należnych z okazji przynależności profitów jest wykłócenie się o nie to jestem za walnięciem pięścią w stół niestety
- chcę zrobienia porządku w armii, gdzie dwie trzecie pieniędzy idą do kieszeni całej machiny biurokratycznej a o stanie uzbrojenia to lepiej nawet nie wspominać bo żal... :/
- nie chcę, żeby PO się za bardzo rozhulało
- biorąc pod uwagę ostatnie poczynania pana Komorowskiego - nie chcę wystąpienia Polski z NATO
Stary 2010-06-20, 21:19   #3405
OlkaR
Zakorzenienie

Cytat:
Olka akurat co do aplikacji to się grubo mylisz. Dostaje się masa osób bez "pleców", a trochę w tym siedzę. Problem jest raczej z fajną pracą dla aplikantów, bo w tej chwili pracują w kancelariach za 1200 zł netto.
Co do mojej moherowej wypowiedzi, to czy Ty uważasz się za mohera? Bo ja bym się za "wykształciucha" nie gniewała Zresztą popatrz na emotkę na końcu mojego tamtego posta, skoro to dla Ciebie wyznacznik powagi Bądź konsekwentna
No ok, sorry, to o pracę w takim razie chodziło
Nie, nie uważam się i właśnie dlatego mnie to obraża, bo tworzycie stereotyp mohery na Kaczyńskiego, wykształciuchy na Komorowskiego.
Mnie to obraża zarówno z jednej jak i drugiej strony.
Moher sam w sobie- nie byłam, nie jestem i pewnie nie będę.
Wykształciuch... cała kampania, że na Komorowskiego głosują ludzie "wykształceni, inteligentni..." mi w tym momencie uwłacza. Bo jestem osobą dorosłą, inteligentną, wykształconą a nie głosuję tak jak "większość" którą stworzyły media. Jednak z tego co dało się zauważyć na wiecach PO- przez zwolenników tej partii jestem uważana za ciemniaka.
Dlatego moher zdecydowanie mnie obraża.

Na końcu ostatniego zdania moja droga. Dla mnie jest to wyznacznik powagi czy tez poczucia humoru, jeśli się je wstawi w odpowiednim miejscu. W takich wypowiedziach emoty są tak samo ważne jak kropki i przecinki.
W tym wypadku uznaję to za uśmieszek po wyrażeniu swojego zdania- ot co
Stary 2010-06-20, 21:20   #3406
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Ola z tym dębem to chodzi o to, że tam gdzie Kaczyński posadził dąb ze spotu wyborczego, to teraz są suche patyki, bo nikt o to nie dba i symboliczny dąb lekko podumarł Więc nikogo nie wyżywi ani tlenu też nie zapewni.
Cóż... jako przyszła specjalistka od zielonek chcę zasugerować, że usychanie drzewek balotowanych zdarza się niestety bardzo często i nie jest to wina braku opieki
Stary 2010-06-20, 21:21   #3407
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
W ciągu ostatniej półgodziny zostałam wrzucona do wora z napisem 60+ - to jeszcze nie szykanowanie, ale jakoś niemiło mi się zrobiło z tego powodu... chyba muszę obdzwonić kilkoro moich znajomych i ich zwyzywać od starych moherów
Cóż... tak na szybko:
- chcę poukładania spraw z zapomogami dla ofiar klęsk żywiołowych i ogólnie rozwiązania raz na zawsze spraw z przeciwdziałaniem powodzi
- jeśli jedyną drogą do wyciągnięcia z UE należnych z okazji przynależności profitów jest wykłócenie się o nie to jestem za walnięciem pięścią w stół niestety
- chcę zrobienia porządku w armii, gdzie dwie trzecie pieniędzy idą do kieszeni całej machiny biurokratycznej a o stanie uzbrojenia to lepiej nawet nie wspominać bo żal... :/
- biorąc pod uwagę ostatnie poczynania pana Komorowskiego - nie chcę wystąpienia Polski z NATO
I to są argumenty, które rozumiem, wreszcie jakieś konkrety dot. programu Choć niekoniecznie je popieram.
Stary 2010-06-20, 21:22   #3408
OlkaR
Zakorzenienie

Cytat:
Cóż... tak na szybko:
Noooo porządne argumenty.

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
Cóż... jako przyszła specjalistka od zielonek chcę zasugerować, że usychanie drzewek balotowanych zdarza się niestety bardzo często i nie jest to wina braku opieki
teraz to mnie rozwaliłaś
Stary 2010-06-20, 21:25   #3409
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlkaR Pokaż wiadomość
Nie, nie uważam się i właśnie dlatego mnie to obraża, bo tworzycie stereotyp mohery na Kaczyńskiego, wykształciuchy na Komorowskiego.
O właśnie, moherowa siostro, trafiłaś w sedno. Panuje stereotyp, że "ciemniaki" i (przepraszam za określenie) "moherowe dewoty" głosują na Kaczyńskiego a "wykształceni, światli" ludzie na Komorowskiego. To JEST niestety obraźliwe
Ja się za "dewotę", "ciemniaka" i kogo tam chcecie nie uważam. Więcej - jestem wykształconą, w miarę oczytaną i mającą jako takie pojęcie o świecie dziewczyną. A, że mam inne podejście do niektórych spraw to, wybaczcie mi, to nie jest powód do robienia z ludzi kogoś, kim nie są
Stary 2010-06-20, 21:27   #3410
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
No ok, sorry, to o pracę w takim razie chodziło
Mnie to obraża zarówno z jednej jak i drugiej strony.
Moher sam w sobie- nie byłam, nie jestem i pewnie nie będę.
Wykształciuch... cała kampania, że na Komorowskiego głosują ludzie "wykształceni, inteligentni..." mi w tym momencie uwłacza. Bo jestem osobą dorosłą, inteligentną, wykształconą a nie głosuję tak jak "większość" którą stworzyły media. Jednak z tego co dało się zauważyć na wiecach PO- przez zwolenników tej partii jestem uważana za ciemniaka.
Dlatego moher zdecydowanie mnie obraża.

Na końcu ostatniego zdania moja droga. Dla mnie jest to wyznacznik powagi czy tez poczucia humoru, jeśli się je wstawi w odpowiednim miejscu. W takich wypowiedziach emoty są tak samo ważne jak kropki i przecinki.
W tym wypadku uznaję to za uśmieszek po wyrażeniu swojego zdania- ot co
Uśmieszek z przymróżeniem oka. To też się liczy.

Rain, Olka i reszta - pytam nie dlatego, żeby szykanować, tylko dlatego, że ciekawią mnie pobudki dla których ludzie są zdecydowani głosować na któregoś z kandydatów. Zazdroszczę Wam tej pewności. Dla mnie żaden kandydat nie jest przekonujący ani wart mojego głosu.
Stary 2010-06-20, 21:27   #3411
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
I to są argumenty, które rozumiem, wreszcie jakieś konkrety dot. programu Choć niekoniecznie je popieram.
Jakieś pojęcie o tym, na kogo postawiłam krzyżyk na karcie jednak mam Zdaję sobie też sprawę, że to program wyborczy i jeśli 25% tego zostałoby zrealizowane to byłoby super. Jednak jakby nie patrzeć każdy kto oddaje głos w wyborach ma w sobie coś z naiwniaka i tak to już jest
Cytat:
teraz to mnie rozwaliłaś
No cooo
Stary 2010-06-20, 21:29   #3412
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Do roślin trzeba mieć dobrą rękę jak mawia moja mama
Stary 2010-06-20, 21:31   #3413
pagka
Wtajemniczenie

Dziewczyny skończyłybyście te polityczne gadki, bo z tego zawsze jest burza...

I chciałam coś powiedzieć (i piszę to bezstronnie) - Olka zauważyłam, że wiele rzeczy bierzesz do siebie, co więcej jak ktoś wyraża swoje zdanie, które jest inne niż twoje to się bulwersujesz oraz atakujesz tę osobę. Też mogłabyś się trochę pohamować.

A tak jeszcze do tego programu to Komorowski nie chce prywatyzacji służby zdrowia (zresztą była sprawa w sądzie i Kaczyński musi przeprosić Komorowskiego, że go o to osądził).
Stary 2010-06-20, 21:33   #3414
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Do roślin trzeba mieć dobrą rękę jak mawia moja mama
Najlepsze ręce do roślin nie pomogą jak późny przymrozek załatwi korzenie, ewentualnie do rurek napowietrzających wlezą myszy i obgryzą szyjkę korzeniową. Drzewko może też najzwyczajniej w świecie "wypaść" - nie przyjąć się bo taki akurat ma kaprys, bo warunki na miejscu są inne niż w szkółce. Sadzenie drzewek do w dużej mierze loteria a im są starsze, tym gorzej
Stary 2010-06-20, 21:37   #3415
OlkaR
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pagka Pokaż wiadomość

I chciałam coś powiedzieć (i piszę to bezstronnie) - Olka zauważyłam, że wiele rzeczy bierzesz do siebie, co więcej jak ktoś wyraża swoje zdanie, które jest inne niż twoje to się bulwersujesz oraz atakujesz tę osobę. Też mogłabyś się trochę pohamować.

A tak jeszcze do tego programu to Komorowski nie chce prywatyzacji służby zdrowia (zresztą była sprawa w sądzie i Kaczyński musi przeprosić Komorowskiego, że go o to osądził).
Owszem, odbieram osobiście to, z czym się utożsamiam. No wybacz że się bulwersuję o obrażanie mnie i nazywanie "moherem" i wkładanie do jednej teczki z 60-latkami.
A nie bulwersuję się o wyrażanie czyjegoś zdania, tylko coś, co w jakiś sposób uderza we mnie. To jest różnica.

Tia, wymigał się i tyle. Jest jego podpis na dokumencie, na którym się partia podpisywała odnośnie prywatyzacji, czyli jest ZA. Teraz bazuje tylko na tym, że jest kandydatem na prezydenta i jest osobą fizyczną, teoretycznie niezwiązaną z partią.
Kłamca i manipulant.
I tu dzięki za sądy drugiej instancji.

Edytowane przez OlkaR
Czas edycji: 2010-06-20 o 21:40
OlkaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 21:41   #3416
carmelova
Zakorzenienie

Ok, nie będę już się tu wypowiadać na tematy drażniące niektóre osoby czyli moda, polityka, religia i problemy w związku.

Idę się położyć u boku osobistego Tżta Dobranoc
Stary 2010-06-20, 21:43   #3417
pagka
Wtajemniczenie

Cytat:
Owszem, odbieram osobiście to, z czym się utożsamiam. No wybacz że się bulwersuję o obrażanie mnie i nazywanie "moherem" i wkłądanie do jednej teczki z 60-latkami.
A nie bulwersuję się o wyrażanie czyjegoś zdania, tylko coś, co w jakiś sposób uderza we mnie. To jest różnica.

Tia, wymigał się i tyle. Jest jego podpis na dokumencie, na którym się partia podpisywała odnośnie prywatyzacji, czyli jest. Teraz bazuje tylko na tym, że jest kandydatem na prezydenta i jest osobą fizyczną, teoretycznie niezwiązaną z partią.
Kłamca i manipulant.
I tu dzięki za sądy drugiej instancji.
No cóż zobaczyłam twoje zbulwersowanie zanim odniosłaś się do "moherów".
Stary 2010-06-20, 21:43   #3418
Dzi25
Zadomowienie

GG do Dzi25

- nie chcę prywatyzacji służby zdrowia- nikt tego nie chce, to brednie propagowane przez PISowców. Trzeba tylko ogarnąc ten burdel,który zostawił po sobie PIS i też sobie nie dał z tym rady.
- nie chcę refundowania in vitro- a kto bedzie zarabiał na Twoją emeryturę??? wyobraź sobie,że jesteś bezpłodna a własne dziecko jest na wyciągnięcie ręki tylko Ciebie nie stać... Straszne prawda?
- nie chcę płatnych studiów- płatny ma być tylko 2 kierunek studiów, a za podyplomowe i tak czy inaczej trzeba bulić ja za moje MBA płaciłam 15 tyś za semestr i do głowy mi nie przyszło,że TO MI SIĘ NALEŻY, trzeba sobie uświadomić,że nic nam się nie należy i na wszystko trzeba zapracować sobie samemu
- chcę poukładania spraw z zapomogami dla ofiar klęsk żywiołowych i ogólnie rozwiązania raz na zawsze spraw z przeciwdziałaniem powodzi-to akurat PO też chce zrobic więc nie uważam tego za argument
- jeśli jedyną drogą do wyciągnięcia z UE należnych z okazji przynależności profitów jest wykłócenie się o nie to jestem za walnięciem pięścią w stół niestety- Kochana Ty nie wiesz o czym mówić,ja akurat pracuję w funduszach unijnych i wiem jaką składkę placimy a UE pompuje w nasz kraj MILIARDY EURO bez wykłócania się, tylko to oczywiste,że wymagają od nas pewnego wysiłku tylko i wyłącznie w trosce o to żeby te pieniądze nie poszły w błoto!
- chcę zrobienia porządku w armii, gdzie dwie trzecie pieniędzy idą do kieszeni całej machiny biurokratycznej a o stanie uzbrojenia to lepiej nawet nie wspominać bo żal... :/- tu akurat się zgadzamy i PO także
- nie chcę, żeby PO się za bardzo rozhulało eeeee??
- biorąc pod uwagę ostatnie poczynania pana Komorowskiego - nie chcę wystąpienia Polski z NATO -dzizas nikt tego nie chce

To tyle z mojej strony

"Myślenie nie boli, ryzyko nie gryzie"
Dzi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 21:45   #3419
Zwies
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem na TAK

Ćwiczę z Ewą od 3.07.2012 - już 7 razy
Zwies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 21:45   #3420
OlkaR
Zakorzenienie

Cytat:
No cóż zobaczyłam twoje zbulwersowanie zanim odniosłaś się do "moherów".
W takim razie widzisz coś czego nie ma- bywa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości