Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-20, 20:53   #3901
anoxa
Zakorzenienie

Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

zabka odnosnie picia moj tz zadko a bynajmniej naprawde okazjonalnie ale na sali ze mna lezy dziewczyna zaczyna 37tc i dopiero sie dzisiaj dowiedziala ze bedzie syn a swojemu tz'towi nie powiedziala bo mowi ze by zaczal pic ze szczescia juz wczoraj sobie popil kozystajac z okazji ze jej nie ma w domu ja bym mojego ubila chyba
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 20:54   #3902
vette
Zadomowienie

Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Narazie karmie wylacznie piersia i laktatora nie uzylam ani razu Mam po prostu tak duzo mleka, ze jakbym odciagnela, to by mi sie jeszcze wiecej naprodukowalo, a tego nie chce. Z czasem na pewno go uzyje, ale to mysle wtedy, jak bede chciala wprowadzic butelke.
Mustela zadzialala Ani jednego rozstepu I jak mi sie przypomni, to smaruje sie nia nadal (w ciazy 1-2 razy dziennie i dnia nie opuscilam, a teraz tak raz na 2 dni)
Szczesciara i z karmieniem i z rozstepami

ciekawe jak basia i farminka

Ja znam tylko jedna mama, ktora byla rozczarowana po musteli...ale sama sie przyznala, ze ostatni miesiac troche na niej oszczedzala.
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 20:54   #3903
olakola
Zadomowienie

ola_k11 - no pogódź się z mężem, Ty tego potrzebujesz i maleństwo, a faceci są niereformowalni (w większości), szkoda nerwów przez głupie dywaniki

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
To dobrze, ze wam sie Fabian odwidzialo kojazy mi sie to imie z blond gejem o dlugich wlosach.
mi jakoś też ...

Cytat:
Napisane przez kolandra Pokaż wiadomość
aniaa22 - jak ja chciałam synka to marzyły mi się imionka : Kornel, Maurycy, Ignacy, albo zwyczajniej Staś. Ale będzie córunia i raczej będzie Olusia, ale też raczej, bo jeszcze nic pewnego... A tz chciał nadać jej JADZIA!!!
no to śliczne imię dla dziewczynki

anoxa - a oni w razie czego zamierzają rozwiązywać ciążę cesarką czy będą chcieli ci dać oxy na wywołanie, mówił lekarz (sorki, jak przegapiłam) ?
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 20:59   #3904
żabka19
Raczkowanie

hd ja oczywiscie rowniez przylaczam sie do zyczen! Wszystkiego najlepszego !

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 21:01   #3905
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
A no tak, przepraszam, zapomniałam
Mój ogólnie też jest kochany, ale zdarza mu się mnie wkurzyć (zresztą o to nie trudno)
Nieszkodzi, ale ostanio przechodzi sam siebie....ciagle powtarze jak mnie kocha i corcie, ale to w tej chwili normalne
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 21:02   #3906
anoxa
Zakorzenienie

wogole dzisiaj byl bar w szpitalu na dole zamkniety a chcielismy z mezem na kawke isc wiec wymyslilam zebysm,y do siostry mojej na kawke pojechali i za godzinke wrocili i tak tez zrobilismy nie mam zakazu chodzenia wiec pojechalismy sobie wypilismy kawke pogadalismy i mnie odwiozl a wlasnie go probuje namowic na jutro zebysmy do h&m'u skoczyli na chwilke bo jest blisko szpitala a chciala bym zobaczyc czy sa moze jeszcze te rampersiki z supermanem
Stary 2010-06-20, 21:02   #3907
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
hd ja oczywiscie rowniez przylaczam sie do zyczen! Wszystkiego najlepszego !
dziękuję

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-20, 21:04   #3908
anoxa
Zakorzenienie

olakola lekarz mowil ze najpierw wywoluja oxy w kroplowke lub w postaci zelu aplikowanego do szyjki macicy a jesli to nie pomoze to robia cc mam nadzieje ze jak nic sie nie ruszy to w polowie tyg mi wywolala
Stary 2010-06-20, 21:04   #3909
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Ja też jutro mam wizytę.
Nie płacz i nie smuć się
Wiesz, to właśnie jest najgorsze- kiedy ktoś ingeruje w życie i sprawy małżeńskie, szkoda że mama nie pomyślała oskarżając Was o podmiankę ( nawet w żartach)że to może mieć wpływ na Wasze relacje.
Gdyby nie poruszyła tego tematu, Wy nie pokłócilibyście się.Może mimo wszystko że to tak Cię boli i jeszcze te słowa o wózku, pomyśl czy nie warto wyciągnąć jako pierwszej ręki na zgodę.Szkoda tego tygodnia ciszy, twoich nerwów i stresowania dzieciątka.Zrób to może dla dobra maleństwa może wtedy łatwiej Ci będzie, mając taki argument Trzymam kciuki obyście się szybko pogodzili
jusdan poszłam za Twoją radą, przełamałam swoją dumę i jak TŻ polożył się obok mnie, szedł spać (bo rano do pracy idzie), to zapytałam czy możemy pogadać o tym co dziś się stało... był bardzo zimny na początku, znów doprowadzil mnie do płaczu, ja mu wyrzuciłam co myślę, on mi też wyrzucił, byłam na Niego wściekła ale stwierdziłam że się nie dam i ostatecznie zapytałam czy dalej chce to ciągnąć i stresować mnie i dziecko (to tak trochę pod włos Go wzięłam - dzięki kashha za radę ). Powiedział, że to nie On mnie stresuje tylko ja sama siebie niepotrzebnie (ta trele fele głupie gadanie), nieważne generalnie skończylo sie na tym, że kazałam mu się przytulić i pocałować na zgodę.
Zrobił to i powiedział, że mnie kocha (mały drań, teraz to kocha!).
Jestem na Niego zła ale trochę mi przynajmniej ulżyło.

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Widzisz znasz Go na tyle dobrze że wiesz jaki jest, jeśli taki był to już tego nie zmienisz, pozostaje ci go kochac za inne rzeczy a od wybaczania musisz zawsze być Ty, może to jego słaba strona No nie bądź już taka, pogadaj z nim.Pomyśl że on kocha ciebie, ty jego, szkoda czasu na gniewanie!!!
niestety

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Najgorsze jest to, ze mama mowiac cos takiego nie chciala Was poroznic ...
czemu Ci faceci sa tacy ?
Mama po tym wszystkimm ma takie wyrzuty sumienia, że latała od jednego do drugiego żeby nas załagodzić...
Oczywiście przepraszala, że nie o to jej chodzilo, że ją źle zrozumieliśmy itd.
Ja wiem, ze nie miała nic złego na mysli - często palnie głupotę, poza tym ma tendencje do zwalania winy na wszystkich poza sobą
Tylko TŻ taki uparty. Uniósł się dumą i powiedział, że na dywaniki Go stać i Jej jutro w takim razie odkupi
My z ich zniszczeniem czy podmianą nie mamy nic wspólnego - najpewniej zrobili to w serwisie albo na myjni jak zostawiła lub zniszczyła sama obcasami ale TŻ powiedział, że i tak odkupi na co mama powiedziała, żeby się nei ważył.
Ale postanowiłam sobie, że jutro się do nich nie wtrącam - jak chcą to niech się żrą. Ooo!

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
ola_k11 nie płacz już, zobaczysz jutro wszystko się wyjaśni i będzie dobrze

jusdan77, ola_k11 za jutrzejszą wizytę

No już nie placzę ale się trochę denerwuję, bo mały niespokojny. Boli mnie tak miesiączkowo...
Dobrze, że jutro mam wizytę u gina, bo bym się zamartwiała.
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 21:06   #3910
Siala_Bala
Zakorzenienie

Zestawienie z całej ciąży i dzisiejsze, świeżutkie zdjęcia

Podsumowując.. waga startowa 72kg, waga obecna 99kg
36tydz i 3 dni.
Koniec, nie katuję Was więcej swoimi zdjęciami

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 21:08   #3911
Basia84
Rozeznanie

vette ja uzywalam balsamu Palmers a pod koniec normalnego balsamu do ciala na brzuch i rozstepow brak
nie chce zapeszac ale jeszcze tak z tydzien i wejde w swoje spodnie sprzed ciazy tydzien temu nawet na tylek ich nie wcislam, dzisiaj weszly bez problemu ale ciutke brakuje zeby guzik dopiac wogole to wazylam sie w poniedzialek i piatek bo ja nie mam wagi w domu i bez niczego od poniedzilku zrzucilam 3.5kg
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-20, 21:12   #3912
anoxa
Zakorzenienie

siala najlepszy ten kociak w tle jest

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

basia tylko pozazdroscic mam nadzieje ze nam wszystkim tak latwo zrzucanie pojdzie

jesli chodzi o rozstepy to niestety ale je mam i to spore ale cos za cos teraz zyje dniem az zbledna

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

basia wlasnie zerknelam na twoj suwaczek i Oskarek ma juz 14 dni!!!!!!!! ale ten czas leci
Stary 2010-06-20, 21:13   #3913
kashha
Zadomowienie

Dobrze że poskutkowało ola ciocia dobra rada hahaha

Głodna się robie... mam ochotę na tosta... tylko czy to dobry pomysł o tej godzinie

Siala ty się szykuj bo naprawdę nisko masz już brzuszek nie wiem czy do pełni wytrzymasz

Ten wątek obecnie przeglądają: 39 (37 użytkowników i 2 gości) kashha, martucha68, anoxa, serduszkoiz, zdulcia, martysek, karolcia228, Kimberley, Basia84, gabia, ola_k11, trini30, panta_rei, agravka, msobiesiak, bajka1807, wiolek1, niezawsze, sweetjoy, kolandra, Alguien, kociamborek, Linka24, itakasia, Xawmeli, olakola, Misiulka1, anuszka1401, elcia_26, bimbelek, katkab, Natala84, eleonoremio, entertete

Jakieś rekordy bijemy??

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 21:16   #3914
bajka1807
Zakorzenienie

siala sliczny brzuszek!! i faktycznie juz opadl
a co ty masz mikrofalowke w sypialni ?
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 21:17   #3915
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
Siala ty się szykuj bo naprawdę nisko masz już brzuszek nie wiem czy do pełni wytrzymasz
Wytrzymam
Mam zamiar zaliczyć wizytę u gina i SR do końca
A żadnych objawów porodu nie zanotowałam oprócz tego spadku brzucha.. choć moja mama też się nie spodziewała i do ostatniej chwili nie wierzyła położnym że już rodzi xD

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
siala sliczny brzuszek!! i faktycznie juz opadl
a co ty masz mikrofalowke w sypialni ?
Kochana ja mam kawalerkę i w jednym pokoju mam salon, sypialnię, kuchnię i jadalnię
Drugi mini pokoik jest narazie zwierząt (który oryginalnie był kiedyś kuchnią ale przerobiliśmy coby w przyszłości dziecko miało swój pokoik) xD

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-06-20 o 21:19

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-20, 21:19   #3916
żabka19
Raczkowanie

ola_k11 nie przejmuj sie na prawde ,szkoda nerw
anoxa moj tez zadko pije ,ale teraz na koncowce ciazy szczegolnie moglby sobie odpuscic. Niby nic nie robil po tym alkoholu ,ale sam fakt wyprowadzil mnie strasznie z rownowagi. Dzis juz calkiem peklam bo chcialam zeby byl dla mnie wsparciem ,a nie wyowolywal u mnie nerwy. A on co najgorsze nic zlego w tym piciu wczorajszym nie widzi. Narazie jestem obrazona Znajac mnie to najpozniej do jutra mi przejdzie.

Dzis sobie poprasowalam malego ciuszki ,jaka przyjemnosc mi to sprawialo ,jeju

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 21:20   #3917
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:

Głodna się robie... mam ochotę na tosta... tylko czy to dobry pomysł o tej godzinie

jedz!!! dla maluszka!!! ja wlasnie tez robie tosty)))
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 21:21   #3918
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
36tydz i 3 dni.
Koniec, nie katuję Was więcej swoimi zdjęciami
Siala nie widac rozstepow zadnych gdzie sa? Jaki kotek zgrabniutki siedzi sobie

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
weszly bez problemu ale ciutke brakuje zeby guzik dopiac wogole to wazylam sie w poniedzialek i piatek bo ja nie mam wagi w domu i bez niczego od poniedzilku zrzucilam 3.5kg
Zazdroszcze aaaaaaaale Ci dobrze z tymi kg i normalnymi spodniami ja tez chce juz swoje ciuchy

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 21:21   #3919
anoxa
Zakorzenienie

zabka doskonale rozumiem bo co w sytuacji gdy bys nagle zaczela rodzic przeciez to maz tak naprawde powinien cie dostarczyc na porodowke

u nas z klotniami to jest tak ze maz sie pierwszy podlizuje i generalnie najpozniej 10 min po juz z nowu jest dobrze

ja uciekam spac dobranoc mamusie
Stary 2010-06-20, 21:21   #3920
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
ja uzywalam balsamu Palmers a pod koniec normalnego balsamu do ciala na brzuch i rozstepow brak
nie chce zapeszac ale jeszcze tak z tydzien i wejde w swoje spodnie sprzed ciazy

Cytat:
Zestawienie z całej ciąży i dzisiejsze, świeżutkie zdjęcia

36tydz i 3 dni.
Siaaaala ale masz kota bombowego
dawaj mi go!
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 21:22   #3921
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
wogole dzisiaj byl bar w szpitalu na dole zamkniety a chcielismy z mezem na kawke isc wiec wymyslilam zebysm,y do siostry mojej na kawke pojechali i za godzinke wrocili i tak tez zrobilismy nie mam zakazu chodzenia wiec pojechalismy sobie wypilismy kawke pogadalismy i mnie odwiozl a wlasnie go probuje namowic na jutro zebysmy do h&m'u skoczyli na chwilke bo jest blisko szpitala a chciala bym zobaczyc czy sa moze jeszcze te rampersiki z supermanem
wariatka to moze przymierzalnie zachaczcie przy okazji to akcja sie sama rozwinie
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 21:23   #3922
agravka
Wtajemniczenie

siala-brzuszek naprawde opuscil sie i taki fajnie spiczasty sie zrobil
kurde wiecie co? moj kot mnie nie odstepuje na krok...lezy teraz przy moich stopach i patrzy na mnie....pytam TZ co mu sie stalo, czy wie,a on na to, ze moze dzis urodze, bo koty czuja takie rzeczy podobno
wogle bylam dzis w Kosciele i strasznie mnie kregoslup napierdzielal i krecilam sie jakbym miala owsiki a ludzie to gapili sie na mnie z takim przestrachem w oczach, jakbym miala im zaraz tam urodzic...a wogle myslalyscie co by bylo, jakby wody odeszly np w Kosciele?alez wstyd by byl tak isc z mokrymi gaciami przez caly Kosciol....
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 21:23   #3923
anoxa
Zakorzenienie

aniaa dzisiaj sie szwagier smial czy udostepnic nam na chwile pokoj w ramach "wywolywania"

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-20, 21:24   #3924
Siala_Bala
Zakorzenienie

Rozstępy są ale przyznaję szczerze, że je wyretuszowałam bo są obrzydliwe, żadna jeszcze tu takich nie prezentowała i nie chcę szpecić sama wątku
Te, które tutaj pokazywano to w porównaniu do moich nie istnieją.

Stary 2010-06-20, 21:25   #3925
anoxa
Zakorzenienie

agravka a mi sie wydaje ze to nie jest wstyd to juz nie sa czasy sredniowiecza i mysle ze ludzie by sie zorientowali ze to wody
Stary 2010-06-20, 21:28   #3926
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

Kochana ja mam kawalerkę i w jednym pokoju mam salon, sypialnię, kuchnię i jadalnię
Drugi mini pokoik jest narazie zwierząt (który oryginalnie był kiedyś kuchnią ale przerobiliśmy coby w przyszłości dziecko miało swój pokoik) xD
hehe przynajmniej masz mala powierzchnie do sprzatania i wszystko pod reka

ide spac, bo łeb mi peka juz od placzu, tym bardziej ze nie ma na co czekac bo tz i tak nie zadzwoni przeprosic ale walne sobie jeszcze maseczke czekoladowa co by sie lepiej poczuc hehe

spijcie dobrze
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-06-20, 21:29   #3927
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
poklocilam sie z tż... mam ochote go zabic!
Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
Ale sie wczoraj wkurzylam na mojego M.
wyciągnijcie rękę jak ja i będzie po wszystkim

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość

ola nie denerwuj się Kochana, tż niepotrzebnie się uniósł, bez sensu takie awantury
Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
ola_k trzymaj sie
Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
ola_k11 - no pogódź się z mężem, Ty tego potrzebujesz i maleństwo, a faceci są niereformowalni (w większości), szkoda nerwów przez głupie dywaniki

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Ale dzis wasi TZ maja przechlapana....jakis dzien na klotnie...a moj jest tak kochany, ze brak mi slow
mój tak normalnie też jest kochany - czuły, troskliwy, wyrozumiały, spolegliwy - normalnie do rany przyłóż! bardzo rzadko się kłócimy ale jak już to mam ochotę Go zabic, bo wtedy staje się upartym egoistą (jakby nie on).

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
ola_k – mam nadzieję, że jutro albo jeszcze dzisiaj się pogodzicie

hd ja też sie przyłączam do życzeń! Wszystkiego najlepszego!

Cytat:
ja przed chwilą zjadłam 4 kanapki, kawałek ciasta i batonika - to chyba jeszczde nerwy a wogóle ost. mam apetyt

Siala nie wiem gdzie te Twoje kg bo naprawde wyglądasz ładnie! A brzuś się już opuścił!
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 21:30   #3928
kashha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
jedz!!! dla maluszka!!! ja wlasnie tez robie tosty)))
Smacznego!!

Ja właśnie zjadłam od razu lepiej!!

Chyba czas na łóżeczko.

Dobranoc

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 21:30   #3929
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
agravka a mi sie wydaje ze to nie jest wstyd to juz nie sa czasy sredniowiecza i mysle ze ludzie by sie zorientowali ze to wody
hehe mogliby pomyslec ze nie wytrzymala i sie posikala

fakt faktem nie chcialabym zeby wody odeszly mi w miejscu publicznym, dziwnie tak
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-06-20, 21:32   #3930
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
a wogle myslalyscie co by bylo, jakby wody odeszly np w Kosciele?alez wstyd by byl tak isc z mokrymi gaciami przez caly Kosciol....
Hehe nie myslalam co bybylo gdyby mi w kosciele odeszly bo tam nie chodze, ale myslalam o CH i co normalnie bysmy wrocili do domu bym wziela przysznic, dopakowala rzeczy i na porodowke bysmy pojechali jakos wole aby mi te wody odeszly niz jakbym miala niepewne skurcze bo bylabym pewna, ze to porod

Cytat:
aniaa dzisiaj sie szwagier smial czy udostepnic nam na chwile pokoj w ramach "wywolywania"
oooooo jak milo z jego strony hehehe ale glupio tak, szkoda ze do was blizej nie ma ze szpitala

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości