Wyniki matury - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2004-05-17, 19:48   #1
koko
Zakorzenienie

GG do koko

Wyniki matury

Chwalić się wynikami, ale to już Tyle tu było rozpaczliwych postów przedmaturalnych, więc teraz proszę powiedzieć, jakie oceny Wam wpadły.Czy ten stres i trzymanie kciuków przez cały wizaż miały jakiś sens?
koko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-05-17, 20:12   #2
katka.c
Rozeznanie

GG do katka.c
Re: Wyniki matury

U mnie wyniki dopiero we czwartek-chyba najpóżniej w krakowie-stresik jeszcze 3 dni!!!!!!!!!!
katka.c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-05-17, 20:58   #3
atrament
Raczkowanie

GG do atrament

a buu polak 3( szkoda), włoski 4 a jutro łacina ustna 3mac 3mac nadal prosze.. buziaki
Stary 2004-05-17, 21:18   #4
Ines1985
Zakorzenienie

U mnie jutro o 18tej. Ale sie nie denerwuje bo wiem ze zdalam, a oceny nie maja dla mnie wiekszego znaczenia...
Pierwszy ustny w czwartek... :/

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-05-18, 22:30   #5
Ines1985
Zakorzenienie

Polski 4 i geografia 4 ( a podobno baaardzo niewiele zabraklo mi do 5 buuuuu... nie chodzi o sama piatke ale o to ze bylabym zwolniona z ustnego a materialu do nauczenia sie jest baaaardzo duzo. I tylko 2 dni)
W kazdym badz razie BAAAARDZO SIE CIESZE!

Stary 2004-05-18, 23:02   #6
Ja_Madzia
Raczkowanie

4 polski i 5 z matmy no i najważniejsze że ustny odpada
Ja_Madzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-05-19, 10:42   #7
Anahstasia
Zakorzenienie

Nie najdalej, w jednym LO poznaja je dopiero 21 w godzinach wieczornych :P A ja mam dzisiaj o 16.00 i zoladek z nerwow juz mnie niemilosiernie boli...
Anahstasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-05-19, 13:23   #8
eressea
Raczkowanie

GG do eressea

Właśnie wróciłam z ustnej z polskiego... 5!!! Nadal nie moge uwierzyć. Komisja była wspaniała, koledzy i koleżanki podtrzymywali na duchu Prawie same piątki i szóstki!
Niestety, najgorsze sie jeszcze nie skonczyło, w przyszłym tygodniu angielski i fizyka.

Wyniki pisemnych były u nas juz w poniedziałek (4 polski; 5 matma)
eressea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-05-19, 14:05   #9
kasiulekk
Raczkowanie

GG do kasiulekk

No to ja strasznie gratuluję, ale trochę przysmucę wątek. Jak pocieszyć ambitną dziewuszkę, która oblała matmę ??? Jest załamana, poddała się i twierdzi,że jest do niczego i nie ma po co sie pchać dalej, bo i tak się nie uda??? Poradźcie coś kochane, szczerze powiem, że mi łapki opadły, a pocieszyć chyba trzeba , co ? jak myślicie ?
kasiulekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-05-19, 14:45   #10
Fiku-Jez
Raczkowanie

U mnie piateczka z polskiego na 95%, no bo to jeszcze nieoficjalnie a z anglika bylem zwolniony. Zostaje mi tylko biologia 4.06!!
Fiku-Jez jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-05-19, 14:47   #11
Ines1985
Zakorzenienie

szczesciarz :P gratuluje

Stary 2004-05-19, 18:35   #12
Anahstasia
Zakorzenienie

Wlasnie wrocilam ze szkoly Mam celujacy z polskiego, a ze z angielskiego bylam zwolniona, to nastepny egzamin dopiero 1 czerwca - kamien z serca
Anahstasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-05-19, 23:59   #13
koko
Zakorzenienie

GG do koko

O kurcze! To ja widzę , że tu sami geniusze na wizażu przesiadują. Gratuluję i czekam na dalsze miłe wiadomości.
Stary 2004-05-20, 00:40   #14
Julitka_m
Raczkowanie

A ja mam wyniki dopiero w przyszlym tygodniu!!!!
Julitka_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-05-20, 08:52   #15
balkanost@o2.pl
Raczkowanie

A ja mam jeszcze rok do egzaminu dojrzałosci(nie wiem czy się zdecyduje za głupi jestem)
O tak mozna z pewnościa stwierdzić,że dobrze poszła matura wizazystkom.
Pozdrawiam
balkanost@o2.pl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-05-20, 10:34   #16
Ines1985
Zakorzenienie

Ja geniuszem nie jestem bo nie dostalam 5 ani 6 i juz nie dostane. Po ustnych na pewno nie bede miala czym sie chwalic .
Ale ze swoich dwoch 4 z pisemnych jestem bardzo zadowolona, bo choc trudno w to uwierzyc prawie sie do nich nie uczylam. Do gegry tylko 2 dni a i tak trafilam na tematy ktorych nie zdazylam przerobic (ale na szczescie wystarczylo sobie troche poprzypominac i odrobine poimprowizaowac)... No a do polskiego w ogole sie nie uczylam, bo i czego tu sie uczyc do napisania wypracowania?
Mam ogromna satysfakcje ze nie zmarnowalam pieknych wiosennych dni siedzac nad ksiazkami... Nie mowie ze wizazanki tak robily, ale bardzo wiele osob z mojej klasy tak. I wcale nie dostaly lepszych ocen od moich...
No ale najgorsze dopiero przede mna... Jutro po poludniu ustna geografia... A 6 dni po niej polski... I tego najbardziej sie boje bo lektur za bardzo nie czytalam, a i poezja nie jest moja mocna strona. Bede sie cieszyc jak zdam. Na deser zostanie mi hiszpanski. I tu podobnie jak w przypadku gegry mam jakies ambicje i bardzo bym chciala dostac chociaz 4 . Ale kuurcze no... Wszystko zalezy od tego co wylosuje...
A w ogole to po co tyle zamieszania wokol ocen, przeciez nikt nam nie bedzie na nie patrzyl! Zdobywamy je wlasciwie chyba tylko dla wlasnej satysfakcji i aby wypasc lepiej niz nasi znajomi...

Stary 2004-05-20, 10:55   #17
koko
Zakorzenienie

GG do koko

Ja też dostałam dwie 4 na maturze(tylko że to było 5 lat temu).I wcale nie uważam, że jestm głupia. Uważam za to, że te oceny nie mają żadnego znaczenia, jest właśnie tak jak piszesz.No chyba ,że jest konkurs świadectw na kierunku, na który zdajemy. Ale to rzadkość. Natomiast wiem na pewno, że oceny na maturze są prawie zawsze z sufitu. Jak zobaczyłam wyniki swojej matury, to...się rozpłakałam. Głównie dlatego, że zobaczyłam też oceny jakie dostali moi koledzy i koleżanki...Normalnie się załamałam,tym jakie wszystko jest nie fair. To jest może trochę śmieszne, szczególnie w moim przypadku, bo mi nigdy, ale to przenigdy, nawet w podstawówce nie zależało na ocenach.Ale myślałam, że matura będzie w końcu sprawiedliwa i pokaże, kogo na co stać. Ale gdzie tam...Matura była najsoczystszą kwintensencją niesprawiedliwości,jechan ia co niektórych na opinii. Szłam na wyniki sądząc, że dostanę conajmniej jedną 4 i jedną 5, jeśli nie dwie 5, a dostałam 4 i 4.Tymczasem moi znajomi podostawali same 5, a do mnie brakowało im tyle jak stąd do australii.I wiem, że to było totalnie niesprawiedliwe. Nie żebym im zazdrościła, ale było mi po prostu smutno. Dlatego z wielkim dystansem podchodzę do ocen maturalnych.A w ogóle widzę,że co roku te oceny są coraz lepsze.
Ps. Za to na ustym z polaka dostałam 5.
Matura to badziewie, jednym słowem,hehe.
A załozyłam taki wątek z ciekwaości, tak sobie.
Stary 2004-05-20, 15:06   #18
Hexa
Raczkowanie

Miałam dziś wyniki... Dwie piątki! (matma i polski) Jestem bardzo szczęśliwa, bo dużo się uczyłam i dałam z siebie wszystko. Został więc tylko jeden ustny - z angola. Boże jak ja się cieszę!
Hexa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-05-20, 17:34   #19
Fiku-Jez
Raczkowanie

Dzieki
Ja tez nie uwazam zeby te oceny mialy duze znaczenie, no chyba ze sie idzie gdzies gdzie jest konkurs swiadectw. Mi zalezalo na 5 tylko ldatego, ze nie chcialo mi sie uczyc do ustnej...
Fiku-Jez jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-05-20, 22:55   #20
liv
Raczkowanie

hihihihi a ja mam 5 z polskiego, z anglika zwolniona bo certyfikat... teraz zostala mi tylko gegra w sobote... niewiele z niej umiem ale moze akurat i bedzie po maturze hihihihi :P
jak myslicie- i tak zdam te gegre no nie?? nawet jak pojecie mam o niej srednie??
liv jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-05-21, 20:17   #21
Ines1985
Zakorzenienie

Ustna gegra 5
Mialam szczescie z pytaniami... No i staralam sie byc pewna siebie, nawet jak nauczyciel sie z czyms ze mna nie zgodzil to i tak udowodnilam mu ze to ja mam racje
No to koniec sukcesów moze jeszcze na hiszpanskim zalapie 4 lub 5

Stary 2004-05-21, 20:36   #22
balkanost@o2.pl
Raczkowanie

Ines 1985 ,chciałbym ci pogratulować.
Napewno dasz sobie radę przy zdawaniu egzaminów na studia.
Pozdrawiam ciebie,jak równiez wszystkie wizazystki,które zdawały maturę.

No i co ja się mam z tymi dziewczynami
balkanost@o2.pl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-05-21, 20:42   #23
Ines1985
Zakorzenienie

Dzieki
A na studia nie ide w tym roku... Bardzo chce isc na turystyke i rekreacje ale tam nie mozna zdawac hiszpanskiego a ja z angielskim juz dawno popadlam w konflikt
Musze dac sobie rok na nauczenie sie angielskiego na tyle aby sie dostac na te studia (30 osob na miejsce )
No i oczywiscie postaram sie nie zapomniec o geografii... Zalezy mi na tych studiach, wiec mysle ze zmobilizuje sie do nauki podczas tego roku.
Niestety narazie musze sobie odmowic dalszej edukacji takze ze wzgledow finansowych, w ogole nie zaleznych ode mnie

Stary 2004-05-21, 21:56   #24
b_rawurka
Przyczajenie

Ines1985 napisał(a):
> A na studia nie ide w tym roku...

Ines, ale przecież Twoja matura za rok chyba nie będzie już ważna (wprowadzili taki przepis), chcesz ją zdawać drugi raz w przyszłym roku?
b_rawurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-05-21, 22:00   #25
Ines1985
Zakorzenienie

Bedzie wazna, ten idiotyczny przepis istnial tylko kilka dni beda normalne egzaminy dla zdajacych za rok ze stara matura.
Poza tym to nie tak ze ja nie chce isc na studia w tym roku... Ja po prostu nie mam innego wyjscia, musze zmarnowac rok... Choc bede robic wszystko aby nie byl taki do konca zmarnowany

Stary 2004-05-21, 22:20   #26
liv
Raczkowanie

...a ja mam jutro gegre ustna.... tak sie boje i juz histeryzuje, ze nie wiem co ze soba zrobic.... ale bedzie wstyd jak tego nie zdam :P
liv jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-05-21, 22:26   #27
Ines1985
Zakorzenienie

Zdasz ja zdalam to i ty zdasz
Wiele zalezy od szczescia... Ja je mialam, wylosowalam to co umialam.
Podstawa to zapanowac nad nerwami... no i badz pewna siebie i usmiechnieta! nie pokazuj strachu a okrecisz sobie komisje wokol palca

Stary 2004-05-22, 19:16   #28
atrament
Raczkowanie

GG do atrament
Apel do Maturzystów!!!!!

Dawno tu nie zagladalam.. mam propozycje dla maturzystow troszeczke za pozno ale co tam... chodzi o mature ustna z polskiego..pytania sa bardzo podobne tylko troszke inaczej sformulowane..oto moja propozycja : mam opracowane tematy z polskiego..moze sie wymienimy? Licze na Wasza odpowiedz!! pozdrawiam
Stary 2004-05-22, 20:10   #29
Estella
Zakorzenienie

Re: Apel do Maturzystów!!!!!

Ja mialam usnty pl w piatek,wiecej nerwow niz to jest warte.Traflam na banalne pytania.
1.wzorce osobowe w srendiowieczu
2.opowiadania borowskiego i dzuma camusa-postawy ludkzie wobec zagrozenia
3.pawlikowska-czmeu nazywana jest polska safona omow tematyke i specyfike jezyka
To moja patronka.
Dostalam 4

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-05-23, 00:05   #30
dziewczyna
Zakorzenienie

Dla mnie, tak i dla jednej z wizażek, jedna wielka parodia. Kręci się wszystko wokół ściąg i dobrych układach z nauczycielem z danego przedmiotu. Ja do matury nie uczyłam się. Efekt - z pisemnych 2 x 4 a z ustnych 2 x 5 (chociaż nie wiem jakim cudem). Polak przeleciałam na ściągach a z historii trafiły mi się pytania (chociaż na ustnej nie odpowiedziałam na jedno pytanie). Poza tym z nauczycielami miałam dobre układy.
dziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości