Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-21, 09:32   #2131
Gustawek
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2

Dziendobry wszystkim Melduję się po weekendzie.Ale zleciało,ogarnęlismy z tż mieszkanie, przejechalismy się na targi m&b i po weekendzie no fakt że trochę odespaliśmy Targi fajne ale myślałam że będą większe.Najbardziej podobał mi się wykład o chustonoszeniu i szkolenie jak pielęgnować noworodka - ubieranie,kąpiel itp. No i mozna było dużo wózków oblookać na żywo.
Kupiłam wczoraj w biedronie 3pak cudo bodziaków po 5 zł/sztuka a myślałam że taniej niż w pepco to nigdzie nie ma
Aa jeszcze byliśmy w brw i tam widziałam te naklejki na ścianę co któras z Was pisała w u.tygodniu, a więc donoszę że są suuper i można je bez problemu odkleić jak już ich nie chcemy (sprawdziłam), tzn. mówię o takich welurowych, nie wiem jak jest z foliowymi bo wiem że i takie są.
WiolaSłonko rozumiem Cie że boisz się kupować, ale zobaczysz teraz po półmetku już będzie z górki, z każdym dniem dzidzia coraz szybciej rośnie i jest silniejsza
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 09:42   #2132
kretencja
Zakorzenienie

Gustawek, dzięki za informacje. To ja pisałam o naklejkach, a Ishka chyba podchwyciła pomysł
A co tam o chustonoszeniu się ciekawego dowiedziałaś? Czy potrafisz mi powiedzieć, jaka chusta na początek byłaby najlepsza? Chyba nie taka "torba", prawda? Tylko raczej długa do różnych wiązań?

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 09:45   #2133
margaryt
Rozeznanie

Ja też jakoś się boję kupować już ubranka. Może się jednak skuszę, zaczynają się promocję. W 5,10,15 kupujesz 3 rzeczy, nawet po przecenie, a za 3 płacisz 1 zł
margaryt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 09:54   #2134
Aliszcze
Zakorzenienie

ja też jeszcze nic nie kupiłam dla maluszka, też się boję. poczekam pewnie do następnej wizyty, którą mam 19 lipca. Może wtedy dowiem się czy to chłopiec czy dziewczynka

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 09:57   #2135
Gustawek
Rozeznanie

Kretencja, babka która robiła ten wykład mówiła że noworodka można nosić zarówno w chuście długiej, jak i z kółkiem. Z tym że ta z kółkiem jest dobra jak dziecko ma być w niej krótko, a w długiej można nosić cały dzień. Sporadycznie można też kółkowej użyć przy dłuższym wyjściu, np. babka opowiadała że wzięła ją raz na wesele żeby dyskretnie karmić i większość ludzi nie zorientowała się że ona ma tam dziecko wyglądało to jakby miała bardzo oryginalną materiałową torebkę z info od niej wynika że na początek może być chusta z kółkiem jeśli nie zamierzamy dużo z niej korzystać, ale ta długa wiązana jest bardziej uniwersalna, dziecko może długo w niej przebywać.
A poza tym to było o tym, że chustonoszenie ma same zalety że dziecko ma zaspokojoną potrzebę bezpieczeństwa, nie płacze, lepiej znosi kolkę, szybciej rozumie znaczenie słów, długo by pisać

Edytowane przez Gustawek
Czas edycji: 2010-06-21 o 10:03
Stary 2010-06-21, 10:00   #2136
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Gustawek, dzięki za informacje. To ja pisałam o naklejkach, a Ishka chyba podchwyciła pomysł
A co tam o chustonoszeniu się ciekawego dowiedziałaś? Czy potrafisz mi powiedzieć, jaka chusta na początek byłaby najlepsza? Chyba nie taka "torba", prawda? Tylko raczej długa do różnych wiązań?

a widziałaś to?http://wroclaw24.net/news.php?id=411...SSID=ozyfeqlai

ostatnio bardzo często pisali o niebezpieczeństwach związanych z tymi chustami różnymi,

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 10:01   #2137
kretencja
Zakorzenienie

Dzięki, Gustawek. Już praktycznie byłam zdecydowana na długą (bez kółka), utwierdziłaś mnie w tym Musimy tylko znaleźć kolor, który będzie się też mężowi podobał, bo on też będzie nosił i np. czerwono-żółta może nie do końca do niego pasować Myślimy o brązowej albo granatowej

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-21, 10:05   #2138
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
O jezu, a ja nie mogę się zmobilizować, żeby wreszcie się zapisać do dentysty A wiem, że muszę
Ja tez sie nie moge zmoblilzowac. W ogole ogladalam przed chwila program "10 lat mniej" i pomyslslam, ze chcialabym miec duzo kasy, jechac za granice zeby mi zrobili licówki, porobili wszystkie zeby i wyprostowali zgryz

Wpienia mnie to, ze dbam o zeby a mimo tego ciagle mam kamien, prochnice i co pol roku nowe dziury a slodyczy nie jem Nie pale nie pije kawy i mam zolte zeby. Po prostu nie KUMAM czemu tak jest.

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dzisiaj popoludniu jade do Wroclawia i czeka mnie dlugaaaa podroz autobusem

Tez chcialabym te body z H&M , ale nie widzialam ich nigdzie
U mnie w miescie 2pak kosztuje 19,90.
Hehe powodzenia we Wrocu, mnie to miasto denerwuje.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 10:06   #2139
olajka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
każdy ma jakieś zboczenie
Ja np. odkąd brzuszek zaczął mi rosnąć staram się ubierać luźniejsze ciuchy tak, żeby postronne osoby nie widziały brzuchola i nie wiedziały o ciąży - sama nie wiem czemu, po prostu nie chcę i już. Wiem, że to glupie ale nic nie poradzę
Ja też tak mam czasem. Ale i tak dzień zaczynam od obejrzenia sobie brzusia. To też takie zboczenie. Tekst z bransoletką jako pasek mnie troszkę rozbawił. Niektóre z Was nie chcą tyć, a ja bym chciała trochę, bo wtedy mi się wydaje, że jest normalnie w ciąży. Babcia każe mi więcej jeść, to i brzuch mi urośnie, ale to przecież ma być bzuch większy bo dzidzia rośnie, a nie ,,spożywczy" od jedzenia

Nie przywitałam się, więc Trzy Bobry weszłam na wizaż na nasze forum i mówie co jest? skończyły się posty, a gdzie reszta, jak ostatni z 3 czerwca? I się kapnęłam, że to I część

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 10:06   #2140
kootekk
Zakorzenienie

nie wiem, jakoś te chusty do mnie nie przemawiają, może dlatego że mam taką psychiczna znajomą matke polke ktora swoje dzieci w chuście nosiła i jakos nie delikatnie się z nimi obnosiła tzn przerzucała przez ramie jak kukłę to był straszny widok
i dlatego jakoś mam obawy i drgawki mnie przechodzą jak widze dziecko w chuście ale to tylko takie moje spostrzeżenie

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 10:10   #2141
kretencja
Zakorzenienie

Vikicullen, tam jest właśnie "torba", nie ma nic w spólnego z prawdziwymi chustami, w których dziecko nosi się na ogół w zupełnie innej pozycji...
Wiesz, jak zwykle są przeciwnicy i zwolennicy.
Ja jestem zdania, że trzeba zachować rozsądek i po prostu mieć na dziecko oko. Ludzie tam słusznie piszą - nieuważny rodzic to i w super bezpiecznym nosidle może spowodować tragedię. Zresztą czy stwierdzono, że dzieci rzeczywiście zmarły od noszenia w chuście? Przecież jest jeszcze coś takiego jak zespół nagłej śmierci niemowląt, gdzie występuje bezdech z niewyjaśnionej przyczyny... Na dziecko czyhają różne niebezpieczeństwa, myślę, że chusta nie jest największym z nich.
Takie jest moje zdanie i chusty zamierzam używać

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Anecka, może masz taki kolor kości? Ja tam lubię swoje zęby, choć nie są idealnie białe i dolne są krzywe. Niestety wiem, że mam 2 albo 3 małe dziurki, które powinnam wyleczyć, żeby się to nie rozpaprało i nie rozniosło na cały organizm, bo wtedy może być to niebezpieczne dla dzidziusia... Ale wiadomo - ciężko się zmusić do czegoś tak nieprzyjemnego...

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-06-21, 10:14   #2142
Anecka
Zakorzenienie

hehe nie wiem czy mam taki kolor, ale chyba tak.. nie mniej wkurza mnie to. W dodatku krzywe nieco zeby i chyba nigdy mnie nie bedzie stac na aparat.

Ja ostatni raz u denttysty bylam 2 lata temu a chodzilam bardzo regularnie i sie nie balam, ale po dlugiej przerwie strach.. przerazenie... masakra!
Mysle ze pojde po urodzeniu, tzn napewno pojde.

Kurcze ja tez szukam kombinezonow i chyba kupie na all, bo po co mi nowy jak uzyje go pare razy Zaraz zjem obiad i pochodze po lumpeksach Uwielbiam łowy

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-06-21, 10:22   #2143
Vcelka
Wtajemniczenie

hej,

Nie było mnie cały weekend, bo miałam gości i większość weekendu spędziłam na targach mother&baby
Było po prostu jak dla mnie bosko, uczestniczyłam w różnych wykładach na temat pielęgnacji maluszka, pierwsza kąpiel, ubieranie, jak nosić chustę i wiele innych.
Były też konsultacje z lekarzami - popytałam się różnych rzeczy jakie mnie dręczyły, a najważniejsze poszłam na konsultacje z fizjoterapeutą, zrobił mi masaż, "nastawił" plecy, że już mnie prawie plecki nie bolą, pokazał jakie mam sobie wykonywać ćwiczenia, jakie mam robić ćwiczenia z mężem w basenie itp - super.
Dostałam mnóstwo gratisów, wygrałam 2 nagrody i parę rzeczy sobie kupiłam ( zdjęcia poniżej ).
Oprócz tego był mój ulubiony Paweł Zawitkowski

Zdj. 1 - GRATISY, zdj. 2 - ZAKUPY, zdj. 3 - NAGRODY

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 10:24   #2144
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki, Gustawek. Już praktycznie byłam zdecydowana na długą (bez kółka), utwierdziłaś mnie w tym Musimy tylko znaleźć kolor, który będzie się też mężowi podobał, bo on też będzie nosił i np. czerwono-żółta może nie do końca do niego pasować Myślimy o brązowej albo granatowej
Ja mam już tę długą NATI, kupiłam używke mało używaną przez koleżankę. Babka tylko ostrzegała że dzieci nie lubią momentu wkładania do chusty tak samo ja nie lubią ubierania i się drą więc nie wiem jak to będzie z używaniem, heh zobaczymy. Nawiązała też do tego wypadku że dziecko się udusiło, ale podobno to było jakieś zaniedbanie ze strony osoby która miała dziecko w chuście.
Stary 2010-06-21, 10:24   #2145
kretencja
Zakorzenienie

Ja byłam pół roku temu i wtedy pani powiedziała, że dwa zęby wyglądają podejrzanie (w sensie że chyba rozwija się próchnica) i żeby przyjść za jakiś czas... Mam nadzieję, że się jednak zmobilizuję, zwłaszcza, że w ciąży ząbki mogą się bardziej psuć (chociaż dbam o nie, myję zęby, jem dużo produktów mlecznych...)

Gustawek, ja też właśnie myślę o NATI.
Fajnie macie, dziewczyny, z tymi targami... W Łodzi nie ma, a nie mąż nie ma czasu, żeby do innego miasta ze mną jechać (zresztą pociągiem musielibyśmy się tłuc...)

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-06-21 o 10:26

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-21, 10:26   #2146
Aliszcze
Zakorzenienie

ja niestety też mam taki żółtawy odcień zębów. Jak je szoruję to mam białe, ale dość szybko tracą biel. Mój mąż, który mniejszą ma obsesje na tym punkcie ma śnieżnobiałe zęby ( znacznie częściej ma problemy ze zdrowiem zębów). Także to często jest po prostu kwestia urody.

Nie miałam nigdy większych problemów z zębami, zwykle zdrowe, najwyżej drobne ubytki. Teraz sie zastanawiam, czy nie pójść. Nic mnie nie boli, ale warto przeglądnąć. I tak sie zastanawiam, czy w razie jakbym miała mieć jakieś leczenie, to czy jest to całkowicie bezpieczne w ciąży? Wiem, że ciężarne chodzą do dentysty. Ja jestem w 14 tc więc teoretycznie zaczęłam 2 trymestr.

Stary 2010-06-21, 10:27   #2147
kootekk
Zakorzenienie

Vcelka ale dałaś czadu na tych targach świetne łowy
chyba tez pojade na te targi jak bedą w sierpniu we wrocku, choć to 100km ale widocznie warto

Stary 2010-06-21, 10:29   #2148
Gustawek
Rozeznanie

Vcelka, nieźle się obłowiłaś na targach mnie też się podobało, chociaż takich łupów nie mam A laktator TT kupiłaś czy wygrałaś?
edit: aha już widzę że kupiłaś a możesz zdradzić ile dałaś? ciekawa jestem czy dali jakies specjalne ceny na te targi.

Edytowane przez Gustawek
Czas edycji: 2010-06-21 o 10:33
Stary 2010-06-21, 10:30   #2149
kretencja
Zakorzenienie

Aliszcze, leczenie jest bezpieczne i wskazane. Natomiast nie wiem, jak ze znieczuleniem... Ale ja i tak znieczulenia nie biorę

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-21, 10:33   #2150
vikicullen
Zadomowienie

Vcelka ale sie obłowiłaś ,pozazdrościć

Stary 2010-06-21, 10:33   #2151
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
Vcelka ale dałaś czadu na tych targach świetne łowy
chyba tez pojade na te targi jak bedą w sierpniu we wrocku, choć to 100km ale widocznie warto
oo beda we Wro? to sie przejade, daleko nie mam

aha czy wy tez tak macie ze ja ksie polozycie na plecach z wyprostowanymii nogami, to jedna strone brzucha macie wypukla?
Bo ja mam tak po prawej stronie i nie lubie dotykac wtedy brzucha. Jakby mi tam pod skora lezala jakas butelka nie wiem dziwna sprawa

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-06-21 o 10:38
Stary 2010-06-21, 10:41   #2152
kootekk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
tak, 7-8 sierpien na terenie hali stulecia

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość

aha czy wy tez tak macie ze ja ksie polozycie na plecach z wyprostowanymii nogami, to jedna strone brzucha macie wypukla?
Bo ja mam tak po prawej stronie i nie lubie dotykac wtedy brzucha. Jakby mi tam pod skora lezala jakas butelka nie wiem dziwna sprawa

też tak mam, ale ja mam podwojna macice i dziecko jest w prawej na szczescie ta macica juz jest dosc duza i idzie przez cały brzuch wiec ta druga macica poszła na bok w odstawke ale niekiedy czuje jak mały przemieszcza się na prawą strone brzucha i wtedy mam bardzo śmieszny ten brzuch, po prawej stronie wypukły a po lewej płaski

Stary 2010-06-21, 10:41   #2153
olajka
Zadomowienie

Mnie niestety też czeka wizyta u dentysty, ale trudno mi się zebrać jak kretencji
Widziałam kiedyś chłopaka jak trzymał maluszka w tej chuście i wyglądało to niezbyt fajnie. Do tego jakby męczył się maluchowi kręgosłup. Ja napewno nie będę kupowała takiej chusty.
Mój gin liczy tygodnie nieskończone, tylko wpisuje mi do karty w dzień wizyty ten tydzień, w którym jestem u niego, czyli który leci. Dziś leci mi 18 tydzień, i ja je liczę od poniedziałku do niedzieli, jak normalne tygodnie.
Vcelka świetne gadżety dla dzieci

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-21, 10:47   #2154
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
tak, 7-8 sierpien na terenie hali stulecia

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

też tak mam, ale ja mam podwojna macice i dziecko jest w prawej na szczescie ta macica juz jest dosc duza i idzie przez cały brzuch wiec ta druga macica poszła na bok w odstawke ale niekiedy czuje jak mały przemieszcza się na prawą strone brzucha i wtedy mam bardzo śmieszny ten brzuch, po prawej stronie wypukły a po lewej płaski
Uf to mnie pocieszylas, bo myslalam ze to jakies nienormalne

To pewnie sie gdzies tam miniemy na targach

Dobra ide do szperlandii

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-06-21, 10:47   #2155
kretencja
Zakorzenienie

Olajka, może to dziecko było źle zawiązane?
Ja też liczę od poniedziałku, bo ostatnia miesiączkę miałam w poniedziałek

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-06-21, 10:48   #2156
Aliszcze
Zakorzenienie

Vcelka, ale fajne rzecz no to rzeczywiście udana wyprawa

ja się boję, że przez pierwszy trymestr moje zęby straciły co nieco zdrowia. Jedzenie suchej bułki o 2 w nocy, by pokonać mdłości, lub mycie zębów nad toaletą, bo dostawałam mdłości jak tylko wkładałam szczoteczkę do ust nie pomogło w dbaniu o zęby i chcę wkrótce wybrać sie do dentysty, by ocenił szkody poczynione w moim uzębieniu

Stary 2010-06-21, 10:52   #2157
Vcelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gustawek Pokaż wiadomość
Vcelka, nieźle się obłowiłaś na targach mnie też się podobało, chociaż takich łupów nie mam A laktator TT kupiłaś czy wygrałaś?
edit: aha już widzę że kupiłaś a możesz zdradzić ile dałaś? ciekawa jestem czy dali jakies specjalne ceny na te targi.
Za laktator dałam 99 zł.

Jak macie możliwość pojechania na takie targi we Wrocławiu to polecam z czystym sumieniem.

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 10:53   #2158
vikicullen
Zadomowienie

Ja wiem Kretencja masz racje, ale tyle się nasłuchałam o tych chustach, wcześniej mi się podobały ale potem był nawet program w tv i przestrzegali przed nimi i od tego czasu zmieniłam myślenie, mówili, że dziecko ma złą pozycje, że kręgosłup źle się rozwija, że może się udusić itp.

Stary 2010-06-21, 10:53   #2159
malgosiak25
Raczkowanie

Dzień dobry

I my się meldujemy po krótkiej przerwie niestety ale w weekendy nie mam dostępu do internetu będąc u teściów

Wczoraj byłam u swojego lekarza na badaniach ( cytologia itd) dodatkowo miałam robione takie z prawdziwego zdarzenia usg nowoczesny sprzęt robi swoje kość nosowa jest serduszko pięknie bije wszystkie pomiary wzorowe szyjka zamknięta no i przede wszystkim znamy płeć lekarz na 100%, a ja wszystkim wole mówić na 90 %

Jesteśmy z mężem prze szczęśliwi , a dumny tatuś zakochany w swoim maleństwie Będziemy mieli córeczkę no chyba , że do porodu coś tam wyrośnie między nóżkami

Dziś dodatkowo byłam na ciuchach i obkupiłam dziecko w ilości hurtowej, większość ubranek H&M i Disney , jak dorwę się do aparatu to zrobię kilka fotek

Edytowane przez malgosiak25
Czas edycji: 2010-06-21 o 10:54
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 10:56   #2160
kretencja
Zakorzenienie

Vikicullen, gdy tak maluśkie dziecko leży "pozycja kołyski" to faktycznie nie jest do dobre dla kręgosłupa.
Ale z tego, co czytałam na wielu forach, pozycja gdzie dziecko jest przytulone w pozycji pionowej do rodzica i ma nóżki rozstawione ("na żabkę") jest w punktu widzenia ortopedów właśnie zdrowa...
Malgosiak, gratuluje córki

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-06-21 o 10:57
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości