|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
Misiulka no właśnie te moje nie są bolące. to moze faktycznie tylko przygotowujące. ale nawet jeśli nie przechodzą po nospie ?
no już sama nie wiem bo mi zostało jeszcze półtora miesiąca i sobie właśnie tak wkręcam, że malutki może być niedotleniony i już nie wiem sama czy iść i się wpychac w kolejke żeby mnie przyją czy sobie odpuścić. |
![]() ![]() |
![]() |
#4022 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jestem juz po usg przeplywy przez glowke caly czas wychodza niewlasciwe ale lekarz powiedzial ze sa podwyzszone a to podobno lepiej niz gdy by mialy byc zanizone a;e szans na wyjscie do domu raczej nie mam
![]() |
#4023 |
Wtajemniczenie
|
kochana a pytalas o wywolywanie? przeciez byla o tym mowa w weekend
|
![]() ![]() |
![]() |
#4024 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
U mnie znowu szaro- buro ![]() Mam iść do psychologa, niestety sama, bo M. ma jakieś zaliczenie czy coś... Przestaje widzieć sens całej tej terapii. Ludzi się nie zmieni. M. powiedział że go wkurza jak mu mówię, że tatą będzie i że być może coś się zmieni jak zobaczy dziecko i dlatego chce do szpitala przyjechać. Dla mnie taka postawa jest nie do przyjęcia!! To samo jego rodzice, nie spotkali się ze mną, bo się problem sam rozwiązał. Ja tam nie uważam, że się sam rozwiązał, a to że na chwilę obecną jest tak jak jest to zwalnia ich od odpowiedzialności?? No nie wydaje mi się... A później dziecko się pojawi i oni wielce będą chcieli kontakt utrzymywać... A ja najchętniej bym ich udusiła
![]() |
#4025 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dzisiaj jest spokoj. jestem przymulona troche bo w sumie to kolo 4 godzin mnie te skurcze meczyly i sie nie wyspalam, ale od rana skurczy brak. czop mi tylko znow odchodzi ale bezbarwny ![]() Cytat:
Cytat:
![]() wspolczuje ci tej sytuacji. ale mysle ze dobrze robisz placac najpier raty innych... moze mama z tych wloch przywiezie cos kaski zeby to posplacac ![]() no teraz juz moge rodzic, ale powiem wam ze troche po dzisiejszej nocy zaczelam sie bac. te skurcze tak strasznie bolaly a to jeszcze nie bylo to. chwilami to chcialam zeby mnie ktos dobil bo juz nie moglam wytrzymac... to co bedzie przy porodzie. musze sie chyba psychicznie bardziej przygotowac... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4026 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No i masz racje wszyscy mysla ,ze to co mamy to spadlo nam z nieba ,a my zawdzieczamy to tylko ciezkiej pracy i wytrwalosci ,do tego jeszcze nie moge patrzec jak zmeczony M. idzie i po godzinach pomaga mojemu ojcu wyjsc na prosta, zamiast pobyc ze mna czy zwyczajnie odpoczac. Ehh.. ide poprasowac to mnie ostatnio najlepiej odstresowuje ,uwielbiam te malutkie ubranka ![]()
Edytowane przez żabka19 Czas edycji: 2010-06-21 o 10:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4027 |
Zakorzenienie
|
agravka wlasnie chyba juz im sie odwidzialo nie wiem o co im chodzi juz maz sie mnie pyta komu zaplacic trzeba zeby wywolali ten porod
![]() |
#4028 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4029 |
Zakorzenienie
|
no to tez nieciekawie... wspolczuje wam tych problemow rodzinnych dziewczyny
|
![]() ![]() |
![]() |
#4030 |
Rozeznanie
|
Wmoim szpitalu czekali przynajmniej do skończenia 38 tygodnia, a najlepiej 39 w przypadku cholestazy (oczywiście o ile wyniki spadały). Mi zawsze tłumaczono, że dopiero z 38 tyg skończonym ciąża jest donoszona, bo nie wiadomo kiedy zapłodnienie (więc dwa tygodnie są na wyrost policzone)
|
![]() ![]() |
![]() |
#4031 |
Wtajemniczenie
|
A nie mógł by porozmawiac jakoś z ordynatorem szpitala?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4032 |
Rozeznanie
|
ja jak byłam w szpitalu to jeśli dziewczyny były tydzień poterminie to 3 dni dawali plasterki i zastrzyki a 4 dnia kroplówkę nawet 2 - i jeśli to nie przyniosło rezultatów to 5-6 dnia cesarka- i tak wszystkim bez wyjątku nawet jak 2 dni po terminie to też taki standard
|
![]() ![]() |
![]() |
#4033 |
Zakorzenienie
|
no a tutaj lezy dziewczyna ktora konczy 42tc i dalej nie wywoluja tutaj podobno nawet do 43tc czekaja
no my zaczynamy 38tc wiec mam nadzieje ze najdalej do konca tyg mnie potrzymaja i wywolaja jesli chodzi o to donoszenie do konca 38tc to roznie bywa bo mi caly czas wychodzi z usg ze mlody jest starszy niz tp z om wiec juz sama nie wiem wazne ze nic mu nie zagraza jeszcze poczekam
#4034 |
Zakorzenienie
|
anoxa to daj znac po usg co mowili. dziwne najpierw mowia ze beda wywolywac a teraz nic. moze dlatego ze te wyniki masz lepsze?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4035 |
Zakorzenienie
|
linka przypuszczam ze to ja bym musiala z nim pogadac a nie maz bo maz tak zawsze cwaniakuje a jak by przyszlo co do czego to by sie wstydzil zaproponowac pieniadze za wywolanie
![]() ale tak sobie mysle ze jak mam zaplacic 500-700zl za wywolanie a malemu puki co nic az tak bardzo nie zagraza kontroluja nas caly czas to jeszcze kilka dni poczekam ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- aniaa juz pisalam co po usg ![]()
![]() |
#4036 | |
Zadomowienie
|
I znowu dzis o 4 wstawalam... to robi sie juz nudne
![]() Cytat:
papeteria Mi sie dzis snilo, ze karmilam piersia ![]() za duzo o tym mysle... A ja nie bylam. Nie chce miec nic wspolnego z kolejna 5 letnia tragedia narodowa ;/ Poza tym nie lubie wybierac mniejszego zla. Edytowane przez vette Czas edycji: 2010-06-21 o 10:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4037 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4038 |
Zakorzenienie
|
http://dziecko.onet.pl/47060,6,43,je...e,artykul.html dziewczyny ciekawy artykul dotyczacy karmienia
#4039 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ale miałam nadrabiania ![]() Nie mogłam dzisiaj spać, łączę się w bólu z cierpiącymi na bóle w pachwinach ![]() Hd spóźnione, ale szczere życzenia wszystkiego najlepszego ! ![]() Karolcia, wyrazy współczucia Misiulka, ta sytuacja faktycznie wygląda nieciekawie i zakrawa na uzależnienie, tudzież błędne koło kredytowe. Współczuję Ci, z jednej strony to dorosła osoba i powinna sama odpowiadać za swoje czyny, z drugiej to Twoja mama i trudno ją zostawić w potrzebie. Chociaż to jest pewnie tak jak z alkoholikami- dopóki nie sięgną dna i nie okaże się, że nie ma już wokół nikogo to do nich nic nie dociera. Pocieszające, że Twoja mama pracuje i robi cos w kierunku spłaty. Trzymam mocno kciuki |
![]() ![]() |
![]() |
#4040 |
Zakorzenienie
|
sylvia no niestety a oni czekaja na nie wiadomo co wlasnie moja kuzynka byla koniec 42tc i jej mama wkoncu zaplacila 700zl za wywolanie a maly sie urodzil siny i az mial wysuszona skore
#4041 | ||||
Zadomowienie
|
Ja tak samo
![]() Cytat:
![]() Si ![]() Cytat:
Kiedyś pisałam Wam o moim ojcu alkoholiku - jak pił nabral kredytów (na picie). Zaczął od 2 tys. ale potem nie spłacał i dług narastał, więc bral kolejny większy żeby spłacić ten pierwszy plus dobierał jeszcze jakąś kwotę na chlanie i tym sposobem ostatni kredyt jaki wziął wynosił 30tys zł. Wpadł w tzw. "pułapkę kredytową". Mało i dużo zarazem. Jak zmarł, to poszłam do adwokata dowiedzieć sie co należy zrobić (po poradę prawną). Jako, że ojciec nie miał żadnego majątku, jedynym spadkiem jaki nam zostawiał były długi, to miałyśmy zrobić w sądzie sprawę o odrzucenie spadku (koniecznie w ciągu 6msc od dnia śmierci ojca). Zapytałam ile się czeka na sprawę a adwokat powiedział, że to już nas nie powinno interesować ile się akta kurzą na półce w sądzie, bo ważne żeby to pismo w tym czasie złożyć. Zapłaciłam 150zł i wyszlam zadowolona. Poszlam do sądu dowiedzieć sie jak napisać takie pismo, opowiedziałam Pani całą sprawę, dostałam wzór podania. Napisałyśmy z mamą i siostrą pismo wg wzoru, dołączyłysmy wszystkie niezbędne dokumenty i zlożyłysmy w sądzie. Na sprawę czekałyśmy kilka miesięcy, wyznaczono ją na 9 msc po śmierci ojca. Zadowolone poszłysmy na sprawę, z nadzieją że to wszystko się skończy ... a tu nam sędzia mówi, że już po ptokach, bo sprawa powinna się odbyć w ciągu 6 msc. Dodatkowo powiedział, że nie musiałyśmy zakładać sprawy tylko najzwyczajniej u notariusza spisać akt! Powiedział, że pozostaje nam dogadać się z bankiem i splacać lub czekać na to aż bank zaloży nam jako spadkobiercom (bo po 6msc oficjalnie przejęłyśmy spadek w postaci długów)sprawę w sądzie, po sprawie oczywiście trafi to do komornika i z nim będziemy musiały załatwiać dalsze formalności... Bank zlozył po roku w sądzie wniosek i wyobraźcie sobie, że oni na sprawę czekali tylko 1miesiąc!!! Mama była na sprawie, wszystko sędzinie opowiedziala ale nadzieji raczej nie ma, bo nasze sądy są wykonawcze, co znaczy że muszą egzekwować prawo, w tym wypadku będziemy musiały to spłacać. Sędzina zakończyła sprawę i powiedziała mamie, że na wynik sprawy zostanie znów wezwana. Minęły 2 lata. Możemy się cieszyć że na razie nie musimy tego spłacać ale to wisi jak bomba zegarowa, bo przecież bank na pewno nalicza dalej odsetki i kwota pozostała do spłaty rośnie! A wystarczyło udzielić adwokatowi kompetentnej informacji, zaplaciłam za poradę która wprowadziła mnie w błąd... Cytat:
Cytat:
Ja dziś do ginka lecę na 18 i już się nie mogę doczekać - ciekawa jestem ile maluch już waży ![]() Na obiad mam dziś gołąbki - zostały z wczoraj, tylko musze ziemniaczki obrać. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4042 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
To dobrz, że te przepływy są podwyższone a nie zanizone lekarze napewno wiedza co mówią. wiolek1 ja nie wiem jak to z tymi skurczami a to dzidzi może przez skurcze być niedotlenione? Może połóż sie na lewym boku to podobno dziecko najlepiej dotlenia. kashha coś mi sie zdaje, ze rodzice twojego M zaczynają fisiować ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4043 |
Zakorzenienie
|
misiulka moja ginka pracuje w slubicach w szpitalu a tutaj pracuje lekarz u ktorego bylam konsultowac to malowodzie ktore zekomo mi tam kiedys wyszlo wiec ja go za bardzo nie znam a tak wlasciwie to ten ginek co tutaj pracuje jest dobrym znajomym mojego szwagra bartowej (wiem zamieszane) a ja z ta dziewczyna tez dobrze zyje i ona mi u niego wizyte i wszystko zalatwila bo do niego podobno zeby sie dostac pierwszy raz to 3mc trzeba czekac ale chce jeszcze kilka dni poczekac i zobacze co mi powiedza w razie czego tak juz myslalam zeby kolo srody czwartku z nim pogadac i usmiechnac sie z koperta do niego
#4044 |
Rozeznanie
|
![]()
boszzzzzzzz !!! co to za szpital?????? masakra
Mąż wczoraj wyprał naszego psa takie 30 kg żywej wagi i oczywiście zaprosił go do łóżka - taka nagroda za to że się dała wykąpać - i teraz nie mam miejsca bo się bydle na połowie łóżka wykłada !!!!!!!!!! i chrapie do tego!!! i to jak głośno!!!!!ale za to brzunio mniej boli jak się psina przytula - to chyba jej pozwolę tak leżeć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4045 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no to jak im sie do wywolania nie pali to musisz sie sama postarac ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4046 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A dwa...jest jeszcze cos takiego jak odrzucenie spadku po terminie w przyp gdy oswiadcz badz jego brak wyniklo z bledu lub grozby. Adwokat doradzil sad bo moze mial nadzieje, ze wezmiecie go na pelnomocnika i zarobi jeszcze wiecej... a fakt u notariusza byloby prosciej. anoxa fajny artykul ! Edytowane przez vette Czas edycji: 2010-06-21 o 10:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4047 |
Zakorzenienie
|
aaa alutka snilo mi sie ze ty tez zaczelas rodzic
![]() ja dzis jak mialam te skurcze w nocy i poszlam polezec w wannie to moja psina mnie z wyrka wycyckala ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4048 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4049 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4050 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
nieznajomość prawa jest okropna, czlowiek powinien mieć w szkole taki przedmiot obowiązkowy, bo w razie "w" sobie nie radzi... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.