Oryginał czy podróbka? Część II - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-15, 18:48   #781
zania
Matka buldoga

Dot.: Oryginał czy podróbka? Część II

Cytat:
Napisane przez pin3ska Pokaż wiadomość
Mam jeszcze drugie pytanie odnosnie edp Escada Margaretha Ley (2 różne butelki od różnych sprzedawców):

Ostatnie dwie foty to druga butelka - uzywka. Pierwsze foty to nówka w folii była.

Zapachy wydają mi sie ok, jak z próbki, ale ocencie jeszcze flachony. Troche mnie niepokoi na drugim zdjęciu to takie złączenie na plastiku - takie poziome kreski jesli wiecie o co mi chodzi. Na drugiej butli tego nie ma. Choc moze niektore butle tak maja, bo widziałam takie na Escadach Collection niektorych.

co powiecie?
Kurcze, no nie wiem co o nich myslec. Kupowalas z pewnego zrodla? Dla mnie jedna buteleczka - chyba ta ciemniejsza - jakos podejrzanie wyglada. Ale moze sie doszukuje czegos czego nie ma Nawet nalepki na spodzie sa inne.

Nie wiem. Trzeba czekac na inna ekspertyze
Stary 2010-06-15, 19:36   #782
pin3ska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zania Pokaż wiadomość
Kurcze, no nie wiem co o nich myslec. Kupowalas z pewnego zrodla? Dla mnie jedna buteleczka - chyba ta ciemniejsza - jakos podejrzanie wyglada. Ale moze sie doszukuje czegos czego nie ma Nawet nalepki na spodzie sa inne.

Nie wiem. Trzeba czekac na inna ekspertyze
tym razem kupowałam z niepewnego, bo w ogole rzadko juz gdzies mozna edp znalesc w normalnej cenie. Tą pierwszą kupowałam u sprzedawcy, ktory sprzedaje perfumy na allegro i nawet przymierzam sie do ponownego kupna, bo dziewczyny mi zweryfikowały inne aukcje pozytywnie. Wiec pewnie i ta Escada to oryginal.

Ta druga to wersja splash. Zapachy moim zdaniem obu są identyczne jak z próbki,, równiez buteleczki i pudełka sie niczym nie roznią, tylko te naklejki z kodami...

Początki paranoi chyba jakiejs ;]

...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel)
pin3ska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 19:40   #783
anka_res
Zakorzenienie

Pin3sko, ja niezbyt dokładnie znam te perfumy, ale biorąc pod uwagę niechlujne wykonanie flaszek Escady (złażące sreberko, korek się rozpada itp.) to wcale by mnie nie zdziwiło, że oryginał tak wygląda. A jak zapach?
anka_res jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 20:08   #784
pin3ska
Zakorzenienie

Zapach identyczny jak z próbki w obu przypadkach. .

...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel)
pin3ska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 20:19   #785
anka_res
Zakorzenienie

To ja bym się nie martwiła.
Stary 2010-06-16, 18:03   #786
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

kolejny raz proszę tym razem o poradę.
chodzi o TM Innocent/Angel Innocent
i tu pojawia się moje pytanie czy to dwa różne zapachy?
spotkałam się w internecie z tymi nazwami oraz z kartonikami na jednym tylko Innocent, a na innym Angel Innocent.
Pytanie czy jeden z nich to oryginał a drugi fake? Jeśli tak to który?
Czy to po prostu dwa inne zapachy?
Dodam, że moja współlokatorka miała balsam właśnie Angel Innocent (i zapach mi się spodobał, dlatego myślę nad zakupem EDP) nie znam pochodzenia jej balsamu. I nie chciałabym się naciąć kupując albo inny zapach, albo po prostu podróbę.
Znawczynie pomóżcie
wklejam zdjęcia z google, właśnie tych kartoników. butelki wydają mi się takie same.
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 18:05   #787
201606201234
Konto usunięte

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;20034981]kolejny raz proszę tym razem o poradę.
spotkałam się w internecie z tymi nazwami oraz z kartonikami na jednym tylko Innocent, a na innym Angel Innocent.
Dodam, że moja współlokatorka miała balsam właśnie Angel Innocent (i zapach mi się spodobał, dlatego myślę nad zakupem EDP) nie znam pochodzenia jej balsamu. I nie chciałabym się naciąć kupując albo inny zapach, albo po prostu podróbę.
Znawczynie pomóżcie
wklejam zdjęcia z google, właśnie tych kartoników. butelki wydają mi się takie same.[/QUOTE]
ja mam Innocenta z samym napisem Innocent bez Angel. Mam zestaw 50ml + żel + balsam
201606201234 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-16, 18:22   #788
gidran
Zadomowienie

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;20034981]kolejny raz proszę tym razem o poradę.
Znawczynie pomóżcie
wklejam zdjęcia z google, właśnie tych kartoników. butelki wydają mi się takie same.[/QUOTE]
Z tego co mi się o uszy obiło, te dwie nazwy funkcjonują na dwóch rynkach, sam innocent w europie, a angel i. w juesej.
gidran jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 18:26   #789
zania
Matka buldoga

O ile sie nie myle i dobrze pamietam to najpierw byl Angel Innocent, a potem zmienili nazwe na samo Innocent ze wzgledu na pomylki z klasycznym Angel'em.
Gdzies chyba tutaj na forum o tym czytalam.

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Moje Innocent kupowane w PL (na allegro) nie ma w nazwie Angel, tylko samo Innocent Wiec moze wersja Gidran jest lepsza od mojej
Stary 2010-06-16, 18:27   #790
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

dziękuję kobietki, zawsze można na Was liczyć
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 21:38   #791
201801022117
Konto usunięte

To chyba będzie mały off top, ale właśnie rozmawiałam z koleżanką, która chciała mnie przekonać do FM group, mówiąc, że jakieś perfumy z tej firmy pachną identycznie jak szary Hugo Boss, więc nie mogą być podróbka...
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-16, 21:55   #792
Marsiglia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez FreakChic Pokaż wiadomość
To chyba będzie mały off top, ale właśnie rozmawiałam z koleżanką, która chciała mnie przekonać do FM group, mówiąc, że jakieś perfumy z tej firmy pachną identycznie jak szary Hugo Boss, więc nie mogą być podróbka...

Wkurza mnie jak ktos mówi, ze nie mozliwe, ze to podrobka. Jak nie podrobka to co?
Wogole wkurza mnie FM. Wszedzie pelno tego swinstwa
Marsiglia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 22:06   #793
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FreakChic Pokaż wiadomość
tylko co? jak nie podróbka ,skoro oni jawnie sie przyznają do tego,że są to odpowiedniki ,wiem ,bo dostałam takie coś na maila

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 10:30   #794
201801022117
Konto usunięte

Koleżanka stwierdziła, że jest to idealne odwzorowanie zapachu.
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 13:12   #795
jowisz
Zakorzenienie

ślicznie proszę o potwierdzenie,że to oryginał
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-18, 13:28   #796
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
ślicznie proszę o potwierdzenie,że to oryginał
Oryginał .
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 13:31   #797
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Oryginał .
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 14:43   #798
Mloda_13
Raczkowanie

Słuchajcie mam takie pytanko. Ostatnio w perfumerii internetowej M... kupiłam perfumy dla mamy Guerlain Insolence. Strasznie głupio mi sie zrobiło kiedy Mama ich użyła i zobaczyliśmy wyciek przy atomizerze. Kontaktowałam się z perfumerią ale oni zapewniają, że to oryginał a taka sytuacja to wyjątek. Co o tym myslicie? Tak sobie później pomyślałam, że butelka faktycznie standardowa nie jest i taka sytuacja mogła wystapić, ale ciągle mnie to gryzie. Co myślicie i co radzicie zrobić w takiej sytuacji?
Mloda_13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 15:34   #799
anka_res
Zakorzenienie

To prawdopodobnie jest faktycznie oryginał, niemniej wyciek to wada; o ile Mama nie zużyła jeszcze dużej ilości, należy Ci się reklamacja jak nic

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-18, 18:16   #800
Mloda_13
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anka_res Pokaż wiadomość
To prawdopodobnie jest faktycznie oryginał, niemniej wyciek to wada; o ile Mama nie zużyła jeszcze dużej ilości, należy Ci się reklamacja jak nic
A można wiedzieć po czym twierdzisz, że jest to oryginał? Tak sobie pomyślałam, że nawet jeśli nie byłby to oryginał to co niby mieliby mi powiedzieć?

Mam jeszcze do Was jedno pytanie związane z Armani Manią. Ostatnio byłam w jednej z perfumerii na Tarchominie (nazwa na P) i widziałam u nich damską Manię, która wg mnie miała dziwne opakowanie. Zarówno z przodu jak i z tyłu był pionowy pasek zrobiony z kropek. Nie było to na folii tylko opakowaniu. Kolor opakowania również delikatnie się różnił. Jak zapytałam dlaczego opakowanie tak wygląda to usłyszałam, że jest to produkt z USA i na pewno jest oryginalny. Czy spotkałyście się z czymś takim? Produktu oczywiście nie kupiłam, gdyż miałam wątpliwości co do jego oryginalności
Stary 2010-06-18, 19:37   #801
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mloda_13 Pokaż wiadomość
Słuchajcie mam takie pytanko. Ostatnio w perfumerii internetowej M... kupiłam perfumy dla mamy Guerlain Insolence. Strasznie głupio mi sie zrobiło kiedy Mama ich użyła i zobaczyliśmy wyciek przy atomizerze. Kontaktowałam się z perfumerią ale oni zapewniają, że to oryginał a taka sytuacja to wyjątek. Co o tym myslicie? Tak sobie później pomyślałam, że butelka faktycznie standardowa nie jest i taka sytuacja mogła wystapić, ale ciągle mnie to gryzie. Co myślicie i co radzicie zrobić w takiej sytuacji?
radze reklamowac....produkt jest ewidentnie wadliwy...
magda s. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 19:46   #802
anka_res
Zakorzenienie

Cytat:
A można wiedzieć po czym twierdzisz, że jest to oryginał? Tak sobie pomyślałam, że nawet jeśli nie byłby to oryginał to co niby mieliby mi powiedzieć?
Założyłam, być może pochopnie, że kupiłaś w porządnej internetowej perfumerii tzn. z paragonem.

Ponadto nigdy nie widziałam podróbki Insolence. Ten flakon...
Stary 2010-06-18, 19:52   #803
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez anka_res Pokaż wiadomość
Założyłam, być może pochopnie, że kupiłaś w porządnej internetowej perfumerii tzn. z paragonem.
no, ja tak samo pomyslalam, jak Ania. ze perfumy raczej oryginalne, jeno po prostu felerny egzemplarz Ci sie trafil. jesli mozesz, faktycznie reklamuj

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-18, 20:55   #804
malekssandra
Zadomowienie

Cytat:
Mam jeszcze do Was jedno pytanie związane z Armani Manią. Ostatnio byłam w jednej z perfumerii na Tarchominie (nazwa na P) i widziałam u nich damską Manię, która wg mnie miała dziwne opakowanie. Zarówno z przodu jak i z tyłu był pionowy pasek zrobiony z kropek. Nie było to na folii tylko opakowaniu. Kolor opakowania również delikatnie się różnił. Jak zapytałam dlaczego opakowanie tak wygląda to usłyszałam, że jest to produkt z USA i na pewno jest oryginalny. Czy spotkałyście się z czymś takim? Produktu oczywiście nie kupiłam, gdyż miałam wątpliwości co do jego oryginalności
Mam taki pasek na opakowaniu Code EDP 75 ml, kupionym własnoręcznie w perfumerii stacjonarnej w USA. Właściwie to jest to jakby wyciśnięte na kartoniku. Perfumy na pewno oryginalne, wiec moze jest coś w tym, co Ci powiedzieli. Natomiast na Euphorii, kupowanej też w tym samym sklepie, juz nie ma tego wycisniętego paska. Moze to Armani tak sie "znaczy"?
Stary 2010-06-20, 11:50   #805
Mloda_13
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malekssandra Pokaż wiadomość
Mam taki pasek na opakowaniu Code EDP 75 ml, kupionym własnoręcznie w perfumerii stacjonarnej w USA. Właściwie to jest to jakby wyciśnięte na kartoniku. Perfumy na pewno oryginalne, wiec moze jest coś w tym, co Ci powiedzieli. Natomiast na Euphorii, kupowanej też w tym samym sklepie, juz nie ma tego wycisniętego paska. Moze to Armani tak sie "znaczy"?
Serdecznie Ci dziękuję. W takim razie faktycznie to jest pewnie oryginał. Pozdrawiam
Stary 2010-06-21, 12:47   #806
Lady Marmalade
Wtajemniczenie

witam

dzis ja mam problem z ocenieniem mojego versace . zaplacilam za 30ml 102zl wraz z przesylka.

kod kreskowy na opakowaniu to: 8 018365 071166 a na spodzie buteleczki, na naklejce jest wytloczony czarny napis: J9177

i przepraszam za jakosc zdjec, ale innych po prostu nie umie zrobic

jako tako buteleczka nie wyglada podejrzanie, jest gladka, na korku logo versace bardzo ladnie dopracowane, nawet ten otworek z ktorego wydobywaja sie perfumy jest koloru złotego... ale jakos zapach malo intensywny jest (mialam probki)

http://img42.imageshack.us/i/dsc02213j.jpg/
http://img14.imageshack.us/i/dsc02214qs.jpg/
http://img695.imageshack.us/i/dsc02215b.jpg/
Stary 2010-06-21, 12:51   #807
jessica855
Zakorzenienie

nie mam pod ręką mojej flachy 30ml
ale tak z pamięci to: u mnie rurka jest prosta...
i tego znaczka na korku moim nie pamiętam, ale na 99% go u mnie nie ma
sprawdzę później dokładniej i porównam

edit.
wyszperałam fotkę na forum z mojej kolekcji
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1269692282

znaczka nie mam na korku, ale może niedawno wprowadzili?

Edytowane przez jessica855
Czas edycji: 2010-06-21 o 12:59
jessica855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 15:28   #808
anka_res
Zakorzenienie

U mnie był, więc może niedawno
Stary 2010-06-21, 16:16   #809
anita2103
Rozeznanie

hej wylicytowałam niedawno chlopakowi acqua di gio i chce sprawdzic czy oryginalny wstawiam fotki prosze o pomoc
Stary 2010-06-21, 16:32   #810
anka_res
Zakorzenienie

Za całą pewnością podróbka i to dość podłej jakości. Sorki ale to akurat widać na pierwszy rzut oka, więc dziwią mnie Twoje wątpliwości Niech zgadnę, pewnie cena ok 100-120 zł i "oryginał przywieziony z Anglii/USA"
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości