![]() |
#781 | |
Matka buldoga
|
Dot.: Oryginał czy podróbka? Część II
Cytat:
![]() Nie wiem. Trzeba czekac na inna ekspertyze ![]()
![]() |
#782 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta druga to wersja splash. Zapachy moim zdaniem obu są identyczne jak z próbki,, równiez buteleczki i pudełka sie niczym nie roznią, tylko te naklejki z kodami... Początki paranoi chyba jakiejs ;]
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
Zakorzenienie
|
Pin3sko, ja niezbyt dokładnie znam te perfumy, ale biorąc pod uwagę niechlujne wykonanie flaszek Escady (złażące sreberko, korek się rozpada itp.) to wcale by mnie nie zdziwiło, że oryginał tak wygląda. A jak zapach?
|
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Zakorzenienie
|
Zapach identyczny jak z próbki w obu przypadkach. .
It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) |
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Zakorzenienie
|
To ja bym się nie martwiła.
|
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Konto usunięte
|
kolejny raz proszę tym razem o poradę.
chodzi o TM Innocent/Angel Innocent i tu pojawia się moje pytanie czy to dwa różne zapachy? spotkałam się w internecie z tymi nazwami oraz z kartonikami na jednym tylko Innocent, a na innym Angel Innocent. Pytanie czy jeden z nich to oryginał a drugi fake? Jeśli tak to który? Czy to po prostu dwa inne zapachy? Dodam, że moja współlokatorka miała balsam właśnie Angel Innocent (i zapach mi się spodobał, dlatego myślę nad zakupem EDP) nie znam pochodzenia jej balsamu. I nie chciałabym się naciąć kupując albo inny zapach, albo po prostu podróbę. Znawczynie pomóżcie ![]() wklejam zdjęcia z google, właśnie tych kartoników. butelki wydają mi się takie same. |
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Konto usunięte
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;20034981]kolejny raz proszę tym razem o poradę.
chodzi o TM Innocent/Angel Innocent i tu pojawia się moje pytanie czy to dwa różne zapachy? spotkałam się w internecie z tymi nazwami oraz z kartonikami na jednym tylko Innocent, a na innym Angel Innocent. Pytanie czy jeden z nich to oryginał a drugi fake? Jeśli tak to który? Czy to po prostu dwa inne zapachy? Dodam, że moja współlokatorka miała balsam właśnie Angel Innocent (i zapach mi się spodobał, dlatego myślę nad zakupem EDP) nie znam pochodzenia jej balsamu. I nie chciałabym się naciąć kupując albo inny zapach, albo po prostu podróbę. Znawczynie pomóżcie ![]() wklejam zdjęcia z google, właśnie tych kartoników. butelki wydają mi się takie same.[/QUOTE] ja mam Innocenta z samym napisem Innocent bez Angel. Mam zestaw 50ml + żel + balsam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#788 |
Zadomowienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;20034981]kolejny raz proszę tym razem o poradę.
chodzi o TM Innocent/Angel Innocent i tu pojawia się moje pytanie czy to dwa różne zapachy? spotkałam się w internecie z tymi nazwami oraz z kartonikami na jednym tylko Innocent, a na innym Angel Innocent. Pytanie czy jeden z nich to oryginał a drugi fake? Jeśli tak to który? Czy to po prostu dwa inne zapachy? Dodam, że moja współlokatorka miała balsam właśnie Angel Innocent (i zapach mi się spodobał, dlatego myślę nad zakupem EDP) nie znam pochodzenia jej balsamu. I nie chciałabym się naciąć kupując albo inny zapach, albo po prostu podróbę. Znawczynie pomóżcie ![]() wklejam zdjęcia z google, właśnie tych kartoników. butelki wydają mi się takie same.[/QUOTE] Z tego co mi się o uszy obiło, te dwie nazwy funkcjonują na dwóch rynkach, sam innocent w europie, a angel i. w juesej. |
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Matka buldoga
|
O ile sie nie myle i dobrze pamietam to najpierw byl Angel Innocent, a potem zmienili nazwe na samo Innocent ze wzgledu na pomylki z klasycznym Angel'em.
Gdzies chyba tutaj na forum o tym czytalam. ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Moje Innocent kupowane w PL (na allegro) nie ma w nazwie Angel, tylko samo Innocent ![]() ![]()
#790 |
Konto usunięte
|
dziękuję kobietki, zawsze można na Was liczyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#791 |
Konto usunięte
|
To chyba będzie mały off top, ale właśnie rozmawiałam z koleżanką, która chciała mnie przekonać do FM group, mówiąc, że jakieś perfumy z tej firmy pachną identycznie jak szary Hugo Boss, więc nie mogą być podróbka...
|
![]() ![]() |
![]() |
#792 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wkurza mnie jak ktos mówi, ze nie mozliwe, ze to podrobka. Jak nie podrobka to co? Wogole wkurza mnie FM. Wszedzie pelno tego swinstwa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#793 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#794 |
Konto usunięte
|
Koleżanka stwierdziła, że jest to idealne odwzorowanie zapachu.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Zakorzenienie
|
ślicznie proszę o potwierdzenie,że to oryginał
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#796 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Raczkowanie
|
Słuchajcie mam takie pytanko. Ostatnio w perfumerii internetowej M... kupiłam perfumy dla mamy Guerlain Insolence. Strasznie głupio mi sie zrobiło kiedy Mama ich użyła i zobaczyliśmy wyciek przy atomizerze. Kontaktowałam się z perfumerią ale oni zapewniają, że to oryginał a taka sytuacja to wyjątek. Co o tym myslicie? Tak sobie później pomyślałam, że butelka faktycznie standardowa nie jest i taka sytuacja mogła wystapić, ale ciągle mnie to gryzie. Co myślicie i co radzicie zrobić w takiej sytuacji?
|
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Zakorzenienie
|
To prawdopodobnie jest faktycznie oryginał, niemniej wyciek to wada; o ile Mama nie zużyła jeszcze dużej ilości, należy Ci się reklamacja jak nic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#800 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam jeszcze do Was jedno pytanie związane z Armani Manią. Ostatnio byłam w jednej z perfumerii na Tarchominie (nazwa na P) i widziałam u nich damską Manię, która wg mnie miała dziwne opakowanie. Zarówno z przodu jak i z tyłu był pionowy pasek zrobiony z kropek. Nie było to na folii tylko opakowaniu. Kolor opakowania również delikatnie się różnił. Jak zapytałam dlaczego opakowanie tak wygląda to usłyszałam, że jest to produkt z USA i na pewno jest oryginalny. Czy spotkałyście się z czymś takim? Produktu oczywiście nie kupiłam, gdyż miałam wątpliwości co do jego oryginalności |
|
![]() ![]() |
![]() |
#801 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#802 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ponadto nigdy nie widziałam podróbki Insolence. Ten flakon... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#803 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#804 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#805 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Wtajemniczenie
|
witam
![]() dzis ja mam problem z ocenieniem mojego versace ![]() kod kreskowy na opakowaniu to: 8 018365 071166 a na spodzie buteleczki, na naklejce jest wytloczony czarny napis: J9177 i przepraszam za jakosc zdjec, ale innych po prostu nie umie zrobic ![]() jako tako buteleczka nie wyglada podejrzanie, jest gladka, na korku logo versace bardzo ladnie dopracowane, nawet ten otworek z ktorego wydobywaja sie perfumy jest koloru złotego... ale jakos zapach malo intensywny jest (mialam probki) http://img42.imageshack.us/i/dsc02213j.jpg/ http://img14.imageshack.us/i/dsc02214qs.jpg/ http://img695.imageshack.us/i/dsc02215b.jpg/ |
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Zakorzenienie
|
nie mam pod ręką mojej flachy 30ml
ale tak z pamięci to: u mnie rurka jest prosta... i tego znaczka na korku moim nie pamiętam, ale na 99% go u mnie nie ma sprawdzę później dokładniej i porównam edit. wyszperałam fotkę na forum z mojej kolekcji https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...9&d=1269692282 znaczka nie mam na korku, ale może niedawno wprowadzili? ![]() Edytowane przez jessica855 Czas edycji: 2010-06-21 o 12:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
Zakorzenienie
|
U mnie był, więc może niedawno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#809 |
Rozeznanie
|
hej
![]() ![]() ![]()
#810 |
Zakorzenienie
|
Za całą pewnością podróbka i to dość podłej jakości. Sorki ale to akurat widać na pierwszy rzut oka, więc dziwią mnie Twoje wątpliwości
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.