Czerwone Włosy [Farby / Pielęgnacja] - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-21, 03:12   #211
Chatul
ma zielone pojęcie

Dot.: Czerwone Włosy [Farby / Pielęgnacja]

Cytat:
Napisane przez matisia Pokaż wiadomość
Chatul jak tam Twoje włosy?
Prosto po "farbowaniu" czerwień miałam tylko na włosach, które nie były traktowane rozjaśniaczem. Z reszty od razu wymył się do rudego. Teraz całość jest już ruda(wa), trochę nawet odbarwiałam tę czerwień żeby to jakoś wyglądało. Na pewno moje włosy nawet pod czerwień już nie podchodzą.
Stary 2010-06-21, 12:10   #212
matisia
Raczkowanie

GG do matisia

aha
matisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 14:18   #213
pyka666
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez sqngirl Pokaż wiadomość
Witam.
A ja mam pytanko odnośnie farby CZERWONA PORZECZKA z Joanny.
Wszystko ładnie pięknie,ale w drogerii na półce stały obok siebie dwie owe farby w dwóch różnych kolorach
Te same numerki i inne odcienie. Jakiś błąd czy co? Ktoś się spotkał z czymś takim?
Nie bardzo wiem,jaką teraz zakupić

własnie dzisiaj kupiłam tą czerwoną porzeczkę, i właśnie te dwa odcienie, jeden jest jasny jak cholera a drugi wyglada prawie jak wiśniowy o0 no ale sprzedawczyni powiedział że to to samo, tylko że ta z tym ciemniejszym ma nopwe opakowanie i dlatego tak oO

a swoją drogą farbowała któraś z Was na ten odcień?
pyka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 18:09   #214
EvaLuciferia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pyka666 Pokaż wiadomość
własnie dzisiaj kupiłam tą czerwoną porzeczkę, i właśnie te dwa odcienie, jeden jest jasny jak cholera a drugi wyglada prawie jak wiśniowy o0 no ale sprzedawczyni powiedział że to to samo, tylko że ta z tym ciemniejszym ma nopwe opakowanie i dlatego tak oO

Ja ciągle robie Porzeczką, a raczej farbowane odświeżam tą szamponetką. Do tej pory nie znalazłam lepszego odcienia i jestem bardzo zadowolona, a robie chyba nią już z rok ponad
Stary 2010-06-22, 12:45   #215
pyka666
Przyczajenie

i wychodza bardzo czerwone czy bardziej pod bordo? bo nie wiem którym pudełkiem farby sie sugerować, czy tym z jasnymi czy z ciemnymi ?
Stary 2010-06-22, 14:09   #216
dragoona
Przyczajenie

Witam, zaczytalam sie o tych czerwonych wlosach i to nie zle

ja, natomiast mając taki kolor wlosow (taki jakis sredni blond, czasem w sloncu wychodzi na jasny...az sama nie wiem czasem jaki to blond bo jakis mieszany ;p )

http://img155.imageshack.us/i/spma0322d.jpg/

myslalam o takim kolorze:

http://img10.imageshack.us/i/img7235...ydlugie63.jpg/
http://img541.imageshack.us/i/img106...rydlugie4.jpg/
http://img716.imageshack.us/i/img116...rydlugie6.jpg/

albo coś koło takiej wlasnie ciemnej czerwieni..
pyt1.
jaką polecacie farbe ? (palette ma duzo negatywnych opinii, wiec odpada)
pyt2.
czy ladnie by mi bylo w takim kolorze?
dragoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 17:51   #217
baby_luv_gold
Raczkowanie

GG do baby_luv_gold

Cytat:
Napisane przez dragoona Pokaż wiadomość
Witam, zaczytalam sie o tych czerwonych wlosach i to nie zle

ja, natomiast mając taki kolor wlosow (taki jakis sredni blond, czasem w sloncu wychodzi na jasny...az sama nie wiem czasem jaki to blond bo jakis mieszany ;p )

http://img155.imageshack.us/i/spma0322d.jpg/

myslalam o takim kolorze:

http://img10.imageshack.us/i/img7235...ydlugie63.jpg/
http://img541.imageshack.us/i/img106...rydlugie4.jpg/
http://img716.imageshack.us/i/img116...rydlugie6.jpg/

albo coś koło takiej wlasnie ciemnej czerwieni..
pyt1.
jaką polecacie farbe ? (palette ma duzo negatywnych opinii, wiec odpada)
pyt2.
czy ladnie by mi bylo w takim kolorze?

sprobuj cos welli np wellaton 55/46 - piekna ciemna czerwien , safira rez ma ten odcien

napewno byloby tobie bardzo ladnie pozdrawiam

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:

ja robialm porzeczka - farba , byla bardzo intensywna , kladziona na czerwien w podobnym odcieniu , srednio ciemno czerwony kolorek

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-23, 19:06   #218
dwulicowa
Przyczajenie

mam do Was pytanie małe

czy i gdzie dostanę jakieś preparaty (szampony/odżywki) dla czerwonych włosów?
czytałam też w tym wątku o linii Sunsilka dla takowego koloru ale nigdzie przenigdzie go nie widziałam ;]

a, i czy (jeśli któraś z Was używała takiego specyfiku) on podtrzymuje kolor? bo oczywiście chciałabym przedłużyć trwałość tego mało trwałego koloru

dwulicowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 12:48   #219
EvaLuciferia
Raczkowanie

Cytat:
i wychodza bardzo czerwone czy bardziej pod bordo? bo nie wiem którym pudełkiem farby sie sugerować, czy tym z jasnymi czy z ciemnymi ?
Zależy na jaki odcień się kładzie. Jeśli na ciemniejszy wychodzą ładne a'la wiśnia/porzeczka, a jeśli na rozjaśniane to łapią na bardzo intensywny kolor (ja raz kładłam na rozjaśnione i wyszło mi oczoje... czerwone w słonecznym świetle bo w pomieszczeniach miałam boski porzeczkowy ). Nie sugeruj się opakowaniem, czasem to wina druku lub zmiany szaty graficznej

Btw. Jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się, żeby kolor był identyczny jak na opakowaniu jakiejś farby... a szkoda

Cytat:
Napisane przez dwulicowa Pokaż wiadomość
mam do Was pytanie małe

czy i gdzie dostanę jakieś preparaty (szampony/odżywki) dla czerwonych włosów?
czytałam też w tym wątku o linii Sunsilka dla takowego koloru ale nigdzie przenigdzie go nie widziałam ;]
Z ponad rok temu używałam Sunsilka (szampon + odżywka) do rudych włosów, byłam zadowolona, ale potem gdzieś ta seria znikła i do tej pory się z nią nie spotkałam. Używałam też Pantene Pro-V Red Expressions, ale to też gdzieś znikło, nie wiem czy zostało wycofane, czy drogerie tego nie zakupują I od jakiegoś czasu używam "normalnych" szamp./odż. do włosów. Ogólnie nie trafiłam na nic do czerwonych włosów.
Stary 2010-06-24, 14:19   #220
pyka666
Przyczajenie

dzieki
mam zamiar polożyć to na nieco juz wyblakłą wiśnię, to może nie bedą takie rażące
Stary 2010-06-25, 16:54   #221
Czarna14
Wtajemniczenie

Dziewczyny proszę o pomoc
Aktualnie mam na głowie szamponetkę Joanna kolor porzeczkowa czerwień. Bałam się od razu farbować farbą, bo obawiałam się, że czerwień nie jest dla mnie. Jednak ten odcień jest przepiękny I tu zaczynają się schody... nie wiem jaką farbą ufarbować włosy, aby otrzymać taki odcień jak po tej szamponetce. Możecie polecić mi jakąś farbę lub szampon koloryzujący? (mogą być także profesjonalne, byłoby nawet lepiej)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-26, 07:34   #222
Petunia1993
Przyczajenie

Dzień dobry. A ja mam problem. Nigdy nie wychodzi mi kolor nawet chociaż troche podobny do tego z opakowania. Kupiłam farbe garnier miedziana czerwień miał mi wyjść kolor w stylu marchewki) a wyszedł ciemny kasztan z czerwonymi refleksami. Masakry nie ma kolor ujdzie ale ja chce rudy Nie wiem czy to coś z moimi włosami czy to farba Jak dla mnie garnier jest dobry bo włosów nie niszczy jak np.palette no ale kolor..........
Petunia1993 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 01:46   #223
Lein
Przyczajenie

Witam Czerwonowłose:)
Ja niecały miesiąc temu farbowałam włosy Safirą, kolor Dzika Orchidea. Kolor wyszedł rewelacyjny (jak na załączonym zdjęciu), ale po 2 tygodniach był już bardzo blady. W tym momencie jest już bardzo mało czerwony. Poza tym akurat na moje włosy farba miała wpływ bardzo szkodliwy - włosy wypadały garściami.

Piszę, ponieważ chciałam zapytać, czy któraś z Was używała może Joanny Multi Cream Color (Intensywna Czerwień albo Wiśniowa Czerwień)? Jeśli tak, to jakie po niej wrażenia? Z góry dzięki za odpowiedź:)

Edit: Kurcze, nie wiem czego to wina, ale na moim kompie to zdjęcie wygląda lepiej. W każdym razie mój czerwony był bardziej soczysty w rzeczywistości;)

Edytowane przez Lein
Czas edycji: 2010-06-29 o 01:47
Lein jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 11:03   #224
baby_luv_gold
Raczkowanie

GG do baby_luv_gold

Cytat:
Napisane przez Lein Pokaż wiadomość
Witam Czerwonowłose
Ja niecały miesiąc temu farbowałam włosy Safirą, kolor Dzika Orchidea. Kolor wyszedł rewelacyjny (jak na załączonym zdjęciu), ale po 2 tygodniach był już bardzo blady. W tym momencie jest już bardzo mało czerwony. Poza tym akurat na moje włosy farba miała wpływ bardzo szkodliwy - włosy wypadały garściami.

Piszę, ponieważ chciałam zapytać, czy któraś z Was używała może Joanny Multi Cream Color (Intensywna Czerwień albo Wiśniowa Czerwień)? Jeśli tak, to jakie po niej wrażenia? Z góry dzięki za odpowiedź

Edit: Kurcze, nie wiem czego to wina, ale na moim kompie to zdjęcie wygląda lepiej. W każdym razie mój czerwony był bardziej soczysty w rzeczywistości

hmm wiesz ja mialam do czynienia z safira przez dlugie lata i nie zauwazylam wypadania wlosow , kolorek trzymal sie takze bardzo dobrze .Trwalosc koloru zalezy od wielu czynnikow , jak myjesz wlosy i czym , czy czesto i gesto odzywiasz je , od ekspozycji na slonce ...
Joanna tez farbowalam ale wloski nie byly tak fajne jak po safirze .

P.s
Farba zawiera odswiezacz koloru , po 2ch tyg nalezy go uzyc
Stary 2010-06-29, 12:20   #225
Lein
Przyczajenie

Nie twierdzę absolutnie, że Safira jest zła. To raczej kwestia moim włosów (są naprawdę cieniutkie i w sumie zniszczone). Nie mam zbyt dużego porównania, bo Safira to była pierwsza trwała farba, jakiej użyłam. Wcześniej stosowałam szampony koloryzujące, a i przy nich kolor zmywał się po tygodniu (ale też muszę zaznaczyć, że myję włosy bardzo często). Dzika Orchidea to był idealny kolor dla mnie, ale niestety nie mogę używać Safiry. Chcę się przerzucić na Joannę i zastanawiam się jaka jest różnica między Naturią a Multi Cream Color. Więc jeśli ktoś może wie, będę czekała na jakieś informacje;)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-29, 12:37   #226
baby_luv_gold
Raczkowanie

GG do baby_luv_gold

Cytat:
Nie twierdzę absolutnie, że Safira jest zła. To raczej kwestia moim włosów (są naprawdę cieniutkie i w sumie zniszczone). Nie mam zbyt dużego porównania, bo Safira to była pierwsza trwała farba, jakiej użyłam. Wcześniej stosowałam szampony koloryzujące, a i przy nich kolor zmywał się po tygodniu (ale też muszę zaznaczyć, że myję włosy bardzo często). Dzika Orchidea to był idealny kolor dla mnie, ale niestety nie mogę używać Safiry. Chcę się przerzucić na Joannę i zastanawiam się jaka jest różnica między Naturią a Multi Cream Color. Więc jeśli ktoś może wie, będę czekała na jakieś informacje
moze najpierw wyprobuj wella wellaton ten sam odcien 66/46 , albo Decore ( moja ulubiona ) tez ten odcien .
Ja takze mam cienkie wloski , pewno jeszcze ciensze niz twoje , na zdjeciu wydaje sie burza wlosow na twojej glowie

farby Joanny roznia sie skladem a naturia nie ma dolaczonej odzywki
Stary 2010-06-29, 13:29   #227
karolcia_esce
Przyczajenie

Drogie wizażanki może wy mi pomożecie. Nałożyłam już z dwa miesiące temu czerwoną farbe z palette. Teraz mam już odrosty a kolor schodzi po kilkku myciach<tym bardziej, że myje włosy codziennie>. Aktualnie chciałabym zafarbować włosy na intensywny rudy wpadający w pomarańcz. Czy farba złapie mi moje aktualne włosy? A jak nie jaka jest najkrótsza droga do pomarańczowych włosów. Zastrzegam, że jak chyba każdy nie chciałabym zniszczyć sobie włosów. Dodaje załącznik moich aktualnych włosów i drugi załącznik włosy w pierwszych dniach po farbowaniu.

Edytowane przez karolcia_esce
Czas edycji: 2010-06-29 o 13:36
karolcia_esce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-29, 15:24   #228
Lein
Przyczajenie

Wow! na tym drugim zdjęciu kolor wygląda super. Co to była za palette? Jaki nr farby?
Stary 2010-06-29, 15:38   #229
baby_luv_gold
Raczkowanie

GG do baby_luv_gold

Cytat:
Napisane przez karolcia_esce Pokaż wiadomość
Drogie wizażanki może wy mi pomożecie. Nałożyłam już z dwa miesiące temu czerwoną farbe z palette. Teraz mam już odrosty a kolor schodzi po kilkku myciach<tym bardziej, że myje włosy codziennie>. Aktualnie chciałabym zafarbować włosy na intensywny rudy wpadający w pomarańcz. Czy farba złapie mi moje aktualne włosy? A jak nie jaka jest najkrótsza droga do pomarańczowych włosów. Zastrzegam, że jak chyba każdy nie chciałabym zniszczyć sobie włosów. Dodaje załącznik moich aktualnych włosów i drugi załącznik włosy w pierwszych dniach po farbowaniu.

wejdz na watek o rudych wlosach , ja tez schodzilam z takiej czerwieni na czysta miedz , bez dekoloryzacji bo to bez sensu . kolor sie wyplucze migiem . Schodzialm farbujac 7.4 koleston perfect + 9%oksydant

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-29, 15:48   #230
karolcia_esce
Przyczajenie

Cytat:
Wow! na tym drugim zdjęciu kolor wygląda super. Co to była za palette? Jaki nr farby?

Palette radiance pasjonująca czerwień RF15. Kolor był taki jak na zdjęciu około tygodnia.
Stary 2010-06-30, 08:28   #231
EvaLuciferia
Raczkowanie

Cytat:
Piszę, ponieważ chciałam zapytać, czy któraś z Was używała może Joanny Multi Cream Color (Intensywna Czerwień albo Wiśniowa Czerwień)? Jeśli tak, to jakie po niej wrażenia? Z góry dzięki za odpowiedź
Hej!
Ja używałam kiedyś Joanny, ale ogólnie wtedy nie łapało mi na intensywne czerwienie, a po wiśni miałam raczej brązowe włosy z wiśniowymi refleksami, nie byłam specjalnie zadowolona. Ale nakładałam farbe na ciemniejsze włosy niż mam teraz i może dlatego nie łapało intensywnego koloru. Z Joanny używam teraz tylko szamponetek, do farb już nie wracam, bo boje się ściemnić włosy. Oczywiście wszystko zależy od wyjściowego koloru na , który nakłada się farbe. Ahhhh no i jakościowo faby Joanny nie są złe, nie nieszczyły mi włosów itd.
Stary 2010-06-30, 18:49   #232
Chaos_Girl
Zadomowienie

Cytat:
Nie twierdzę absolutnie, że Safira jest zła. To raczej kwestia moim włosów (są naprawdę cieniutkie i w sumie zniszczone). Nie mam zbyt dużego porównania, bo Safira to była pierwsza trwała farba, jakiej użyłam. Wcześniej stosowałam szampony koloryzujące, a i przy nich kolor zmywał się po tygodniu (ale też muszę zaznaczyć, że myję włosy bardzo często). Dzika Orchidea to był idealny kolor dla mnie, ale niestety nie mogę używać Safiry. Chcę się przerzucić na Joannę i zastanawiam się jaka jest różnica między Naturią a Multi Cream Color. Więc jeśli ktoś może wie, będę czekała na jakieś informacje
Jak dla mnie ten odswiezacz koloru z Safiry, to jakas lipa. Mam mile wspomnienia po uzywaniu Decore. Niestety w UK jej nie ma.
A po Ferii (nie pamietam odcienia), wypadaly mi wlosy. Po blondach nie. Moja fryzjerka powiedziala mi wtedy, ze moge byc uczulona na jakis skladnik farby, ktorego akurat w odcieniach blond moze nie byc.
Chaos_Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-30, 21:13   #233
baby_luv_gold
Raczkowanie

GG do baby_luv_gold

Cytat:
Napisane przez Chaos_Girl Pokaż wiadomość
Jak dla mnie ten odswiezacz koloru z Safiry, to jakas lipa. Mam mile wspomnienia po uzywaniu Decore. Niestety w UK jej nie ma.
A po Ferii (nie pamietam odcienia), wypadaly mi wlosy. Po blondach nie. Moja fryzjerka powiedziala mi wtedy, ze moge byc uczulona na jakis skladnik farby, ktorego akurat w odcieniach blond moze nie byc.
tak Decore , wspaniala farbka , kupuj koleston perfect , na ebayu , ja tak robie
chociaz czasem tez ciezko z odcieniami
Stary 2010-07-02, 16:04   #234
Czarna14
Wtajemniczenie

Nikt nie wie jaką farbą uzyskam taki kolor jak po szamponetce joanna porzeczkowa czerwień ?
Stary 2010-07-08, 00:43   #235
Seeensi
Raczkowanie

ja ostatnio brałam dziką orchideą z welli,ale wyszedł mi bardziej taki bordo niż czerwień.spróbuję teraz : brillance luminance jaskrawa czerwien kolor 846,i napisze jak wyjdzie !
Stary 2010-07-08, 20:28   #236
karolcia_esce
Przyczajenie

Zafarbowałam me czerwone włosy ferią mango i..nadal są czerwone, może ciut jaśniejsze. Wiecie może co stanie się po rozjaśnieniu włosów np. Joanną 4-6 tonów? Czy uzyskam rudawo pomarańczowy kolor?
Stary 2010-07-09, 18:07   #237
EvaLuciferia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolcia_esce Pokaż wiadomość
Wiecie może co stanie się po rozjaśnieniu włosów np. Joanną 4-6 tonów? Czy uzyskam rudawo pomarańczowy kolor?
W tamtym roku rozjaśniałam ciemniejsze wiśniowe włosy, jak dobrze pamiętam Joanną (taki niebieski proszek w zestawie). Odrosty siwe jajko blond przechodziły w pomarańczową rudzizne, a gdzie nie gdzie przebijało czerwonym różem (tak ogólnie ). Niestety podkusiło mnie zrobić to drugi raz za pół roku (błąd!) i jednak kondycja włosów mi się posypała (walcze z tym do tej pory i znów zapuszczam włosy). Ale efekt po nałożeniu na rozjaśnione włosy szamponetki był niesamowity
Stary 2010-07-09, 18:11   #238
karolcia_esce
Przyczajenie

O to chyba se odpuszcze :P Nie zniosłabym różowych włosów :P Może tym razem kupię Joannę rudy odcień może wyjdzie rudy, a nie czerwony
Stary 2010-07-12, 18:03   #239
SoulOnFire
Przyczajenie

Mnie tez marzy się czerwień. Nigdy jednak nie zaryzykowałam, bo włosy mam dość zniszczone...Chciałabym jednak wyporóbować szamponetkę porzeczkową joanny i tu moje pytanie, co wyjdzie na rozjaśnianych, dosyć popalonych włosach? Piszecie że na jasnych wychodzi kolor intensywny, ale jeśli są dodatkowo popalone?- chciałabym uniknąć opłakanego efektu..Pozdrawiam
SoulOnFire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 09:47   #240
plug
Raczkowanie

hmm.. a ja ostatnio pokusiłam się o czerwoną farbę z Palette. kolor wyszedł mi świetny, taki jak chciałam, tylko z tego co widzę, to spłucz się szybciej niż szampon... znacie jakieś dobre szampony koloryzujące, żeby odświeżać ten odcień? nie chciałabym co chwilę nakładać farby, bo i tak dałam moim włosom niezły wycisk przez ostatni miesiąc farbami, rozjaśniaczami i innymi duperelami.
poniżej zdjęcie. kolor jest nieco bardziej intensywny.

Bellamy jest Bogiem. < 33
plug jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości