Trądzik - cz. 3 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Zdrowie ogólnie

Notka

Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-21, 11:15   #1141
God Of War 20
Zakorzenienie

Dot.: Trądzik - cz. 3

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Mydło strasznie wysusza, nie powinno się myć twarzy takim zwykłym mydłem... ono jest odpowiednie do skóry rąk, a nie do twarzy... jest mnóstwo żeli/emulsji i specjalnych mydełek do mycia buźki, chociażby Cetaphil, żel z Babydream, jakies pianki oczyszczające i żele apteczne... musisz przejrzeć wątki na dermatologii i kosmetyczce oraz ewentualnie KWC i na pewno znajdziesz coś dla siebie
Wlasnie, nie raz zauwazylam ze po umyciu twarzy mydłem mam przesuszone czoło, brode az tak lekko skórka schodzi ale zawsze nakładałam krem i do przodu teraz musze sie bardziej przyłożyć i zadbać o siebie na drogie kosmetyki mnie nie stac z tego wzgledu ze nie tylko z takimi problemami mam do czynienia a nie utrzymuje sie jeszcze sama a ten żel z babydream to jest moze ten : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...l-do-mycia.htm bo nie wiem...
God Of War 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 11:36   #1142
visionAM
Zakorzenienie

Tak to jest dokładnie ten
Nie jest drogi, a taka wielka butla to Ci na kilka miesięcy wystarczy.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 11:42   #1143
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Tak to jest dokładnie ten
Nie jest drogi, a taka wielka butla to Ci na kilka miesięcy wystarczy.
Super, dzięki że mnie uświadomiłaś o istnieniu takiego produktu bo jedyne co znałam z tej serii to pampersy i juz dzis polece do Rossmana po niego, mam nadzieje że bedzie
A ten krem myślisz, że tez bedzie dobry? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...zy-i-ciala.htm
Stary 2010-06-21, 12:41   #1144
visionAM
Zakorzenienie

a co do kremu to nie wiem a jaką dokładnie masz buzię, opisz to coś postaram się doradzić
Stary 2010-06-21, 12:46   #1145
Tomaan
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maryanna3 Pokaż wiadomość
świr roku (bez urazy)
jeśli chcesz mogę wysłać Ci linka do mojej Fan Page na Facebooku.
Stary 2010-06-21, 14:03   #1146
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
a co do kremu to nie wiem a jaką dokładnie masz buzię, opisz to coś postaram się doradzić
a co dokładnie chcesz wiedziec bo nie wiem jak opisać... nigdy nie przywiazywalam do tego wiekszej wagi bo duzych problemow nie mialam
Stary 2010-06-21, 14:26   #1147
kalaaga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maryanna3 Pokaż wiadomość
świr roku (bez urazy)
zgadzam sie z Toba marynna !! Pierwszy raz widze zeby koles az tak starsznie dbal o cere, diete, zeby robil jakies testy, albo mesieczny spis co jadl!! Albo masz az tak duzo okropnych pryszczy za wszelka cene szukasz przysczyn albo masz jakies sklonnosci maniactwa natręctw bo jak inaczej to wyjasnic jak masz kilka pryszczy sporadycznie!!! ehh jestem w totalnym szoku... Ciekawi mnie czy w innych dziedzinach tez sie tak zachowujesz...
kalaaga jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-21, 15:09   #1148
Ewuska_90
Raczkowanie

IMO nie mozna przesadzic, bo ja w pewnym okresie swojego zycia, kiedy pryszcze skutecznie mi je zatruwały, zaczełam z nimi taka 'walke' od kilku frontów ze myslalam tylko o tym, tylko o zdrowym zarciu, przed kazdą moją decyzją/wyjazdem automatycznie w mózgu pojawiało sie zdanie 'czy to mi nie zaszkodzi na skóre' i t p
Moje zycie zaczynało przypomniac 'Dzien świra'. Teraz zaczynam zauwazac ile straciłam przez to ze trądzik przesłaniał mi wszystko. Po prostu inna wersja pustej blondynki ;p
Ewuska_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 15:10   #1149
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalaaga Pokaż wiadomość
zgadzam sie z Toba marynna !! Pierwszy raz widze zeby koles az tak starsznie dbal o cere, diete, zeby robil jakies testy, albo mesieczny spis co jadl!! Albo masz az tak duzo okropnych pryszczy za wszelka cene szukasz przysczyn albo masz jakies sklonnosci maniactwa natręctw bo jak inaczej to wyjasnic jak masz kilka pryszczy sporadycznie!!! ehh jestem w totalnym szoku... Ciekawi mnie czy w innych dziedzinach tez sie tak zachowujesz...
wg mnie to, ze dba o siebie jest wielkim plusem
ale spis jedzenia to już przesada mam także wrażenie, że Toman strasznie ufa temu co wyczyta w necie, a trochę zdrowego rozsądku też by się przydało
Stary 2010-06-21, 15:32   #1150
Tomaan
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kalaaga Pokaż wiadomość
Tobie również mogę wysłać Ci linka do mojej Fan Page na Facebooku. Kolesiem nazywaj swojego chłopaka a nie mnie. Podejrzewam, że mam najlepszą cerę z wszystkich tutaj w tym wątku no ale tak jak pisałem - perfekcjonizm

Nie wiem dlaczego Was tak dziwi to, że spisuję co jem, to zajmuje 30 sekund dziennie.

Co do "skłonności maniactwa natręctw" to muszę przyznać, że nie była to inteligentna wypowiedź

@visionAM, nie ufam informacjom w sieci tylko poradom doświadczonych kobiet, Twoich porad akurat nie stosuję

Idę kupić ten balsam

Edytowane przez Tomaan
Czas edycji: 2010-06-21 o 15:34
Tomaan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 15:47   #1151
merila
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tomaan Pokaż wiadomość
ALe co znaczy głupio? Dlaczego? Obróć muss w Twoją zaletę, której znajomi będą Ci zazdrościć. Polecam książkę tak przy okazji dla słabych personalnie osób pt. "Słowo o manipulacji. Sztuka obrony"
http://www.lideria.pl/Slowo-o-manipu...opis?nr=186430

oraz literaturę psychologii społecznej i reklamowej
Heh, nie no bez przesady. To nie tak, że ulegam jakiejś presji grupy, ale po prostu już czasem brakuje mi sił, żeby wszystko tłumaczyć, zdarza się też, że mam na coś już naprawdę ogromną ochotę i denerwuje mnie to wieczne obchodzenie się smakiem;p
Stary 2010-06-21, 15:48   #1152
visionAM
Zakorzenienie

o jejku jakie oburzenie
a skąd wiesz, że nie jestem doświadczona? bo nie piję hektolitrów wody dziennie i nie spisuję tego co jem? jakoś na wielu watkach zadajesz takie pytania, które świadczą tylko o tym, ze to właśnie TY nie jesteś doświadczony jeśli chodzi o pilęgnację cery trądzikowej. Problem zaczyna się, gdy ktoś śmie mieć inne zdanie niż jaśnie pan bo przecież Twoja pielęgnacja i Twoje zasady poparte profesjonalnymi poradami sa najlepsiejsze.

i skąd ta pewność, ze masz najlepszą cerę ze wszystkich tu obecnych?

uważałam Cię za mądrego faceta, tym co teraz napisałeś udowodniłeś jaki jesteś żałosny i zakochany w sobie.

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2010-06-21 o 15:50
Stary 2010-06-21, 16:21   #1153
Tomaan
Raczkowanie

Cytat:
o jejku jakie oburzenie
a skąd wiesz, że nie jestem doświadczona? bo nie piję hektolitrów wody dziennie i nie spisuję tego co jem? jakoś na wielu watkach zadajesz takie pytania, które świadczą tylko o tym, ze to właśnie TY nie jesteś doświadczony jeśli chodzi o pielęgnację cery trądzikowej. Problem zaczyna się, gdy ktoś śmie mieć inne zdanie niż jaśnie pan bo przecież Twoja pielęgnacja i Twoje zasady poparte profesjonalnymi poradami sa najlepsiejsze.

uważałam Cię za mądrego faceta, tym co teraz napisałeś udowodniłeś jaki jesteś żałosny i zakochany w sobie.
Nie no MASAKRA Zabierz te teksty do swoich znajomych okej? Nie pojeżdzałem Cię tak jak Ty teraz mnie, ale mogę jeśli chcesz.

Wszystkie laski w Krakowie są takie nieinteligentne?

Przecież wiadomo, że nie wiem nic o pielęgnacji, inaczej po co bym wypytywał? Gdzieś przeczytałaś, że pisałem, że jestem jakimś znawcą? Przecież to chyba logiczne, że zarejestrowałem się tutaj by dowiedzieć się co i jak. Pisałem, że nie znam się na tym i na tamtym no ale Tobie jak widać to uleciało. Tacy ludzie jak Ty denerwują mnie najbardziej, bardziej niż np. złodzieje czy nieuki bo oni przynajmniej wiedzą, że są głupi a Ty myślisz, że jesteś sprytna.

Cytat:
Ja Ciebie nigdy nie uważałem, za mądrą ani za inteligentną dziewczynę. Nie jestem zakochany w sobie a jeśli mylisz mnie z jakimś gejem albo narcyzem to nie mam zamiaru Ci niczego udowadniać bo to smutne

Cytat:
To był tzw. cynizm, w Wikipedii masz o tym terminie szerzej. A jeśli chcesz wymienić się zdjęciem to chętnie, tylko nie wiem czy się nie zawstydzisz.

Nie będę tutaj się kłócił. Masakra, sypnęłaś okrutnie Brak słów. Koniec.

Przepraszam, za mały offtop ale ta dziewczyna trafiła w to czego nienawidzę, brrrr...

Pozdrawiam.

Edytowane przez Tomaan
Czas edycji: 2010-06-21 o 16:24
Stary 2010-06-21, 16:33   #1154
God Of War 20
Zakorzenienie

Tomaan piszesz ze nie bedziesz sie tutaj kłócił a jednak sam prowokujesz
A co do cynizmu to bym sie kłóciła, bo jak sam napisałeś : cyt. To był tzw. cynizm, w Wikipedii masz o tym terminie szerzej. A jeśli chcesz wymienić się zdjęciem to chętnie, tylko nie wiem czy się nie zawstydzisz. - żałosne co to ma być? moze jeszcze odnosnik podasz od razu bo dziewczyna sobie nie poradzi i na pewno nie znajdzie jesli nie bedzie wiedziec to oznacza to pojecie. No to cynizm czy jednak chcesz udowodnić ze masz cere jak pupa niemowlaka?
Oj jak takie popisy mi działaja na nerwy

Poza tym to nie jest kącik chwalipięty kto ma lepsza cere, tylko watek stworzony z mysla zeby dzielic sie doswiadczeniem i problemami

Edytowane przez God Of War 20
Czas edycji: 2010-06-21 o 16:35
Stary 2010-06-21, 16:38   #1155
Tomaan
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość

Poza tym to nie jest kącik chwalipięty kto ma lepsza cere, tylko watek stworzony z mysla zeby dzielic sie doswiadczeniem i problemami
ale jak napisałem dopiero po ich tekstach, zauważyłaś? Czy chwaliłem się czymkolwiek wcześniej? Zanim się wypowiesz przeanalizuj ileś stron wstecz. Podrzuciłem im pomysł o spisie pod kątem diety to mnie pojechały, wiem, że Excel jest dla wielu dziewczyn czarną magią no ale zawsze mogą sobie pisać ołówkiem.. Excel? O tym też w Wikipedii.

Tacy ludzie jak ona przez małe "o" poprostu drażnią mnie niemiłosiernie.

A fotką to mogę się wymienić tylko z nią.

Już skończyłem Offtop się zrobił.

Piszemy dalej o trądziku.

Edytowane przez Tomaan
Czas edycji: 2010-06-21 o 16:40

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-21, 16:41   #1156
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
ale jak napisałem dopiero po ich tekstach, zauważyłaś? Czy chwaliłem się czymkolwiek wcześniej? Zanim się wypowiesz przeanalizuj ileś stron wstecz. Podrzuciłem im pomysł o spisie pod kątem diety to mnie pojechały, wiem, że Excel jest dla wielu dziewczyn czarną magią no ale zawsze mogą sobie pisać ołówkiem.. Excel? O tym też w Wikipedii.

Tacy ludzie jak ona przez małe "o" poprostu drażnią mnie niemiłosiernie.

A fotką to mogę się wymienić tylko z nią.

Już skończyłem Offtop się zrobił.

Piszemy dalej o trądziku.
Nie pouczaj mnie bo nie wiesz od którego momentu czytam
Poza tym to nie ma nic do rzeczy kiedy, napisałes i tyle. Najlepsze jest to ze sam sobie zaprzeczyłeś, ale Ty tego nie widzisz
A jesli Cie ktos drażni to postaraj sie reagowac inaczej i nie naskakiwac
Stary 2010-06-21, 16:45   #1157
Tomaan
Raczkowanie

Cytat:
Nie pouczaj mnie bo nie wiesz od którego momentu czytam
Poza tym to nie ma nic do rzeczy kiedy, napisałes i tyle. Najlepsze jest to ze sam sobie zaprzeczyłeś, ale Ty tego nie widzisz
A jesli Cie ktos drażni to postaraj sie reagowac inaczej i nie naskakiwac
przecież to ona naskoczyła, o co Ci chodzi?

Dziewczynki nie psujcie renomy tego forum, bo mam je na prawdę za miejsce, w którym są normalne kobiety.. okej? Niech tak zostanie proszę.

Na serio rozumiem damską solidarność, tym bardziej w stosunku "do obcego" na Waszym terenie
Stary 2010-06-21, 16:49   #1158
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no MASAKRA Zabierz te teksty do swoich znajomych okej? Nie pojeżdzałem Cię tak jak Ty teraz mnie, ale mogę jeśli chcesz.
kolesiu mów do swojego chłopaka, takie teksty zostaw swoim znajomym...

Cytat:
Wszystkie laski w Krakowie są takie nieinteligentne?

Cytat:
Tacy ludzie jak Ty denerwują mnie najbardziej, bardziej niż np. złodzieje czy nieuki bo oni przynajmniej wiedzą, że są głupi a Ty myślisz, że jesteś sprytna.
mnie za to denerwują tacy ludzie jak Ty i co w związku z tym?
Za to teksty o złodziejach czy nieukach sobie daruj, bo jeszcze bardziej tym potwierdzasz to co wcześniej o Tobie napisałam Teraz się jeszcze utwierdziłam w tym, że mam rację

Cytat:
Ja Ciebie nigdy nie uważałem, za mądrą ani za inteligentną dziewczynę. Nie jestem zakochany w sobie a jeśli mylisz mnie z jakimś gejem albo narcyzem to nie mam zamiaru Ci niczego udowadniać bo to smutne
w ogóle mnie nie znasz więc Twoja opinia najmniej mnie interesuje.
A jeszcze smutniejsze jest to, że mylisz zakochanie w sobie z homoseksualizmem. Pokazuje to jakie masz płytkie podejście do życia.

Cytat:
To był tzw. cynizm, w Wikipedii masz o tym terminie szerzej. A jeśli chcesz wymienić się zdjęciem to chętnie, tylko nie wiem czy się nie zawstydzisz.
No to jesteś królem cynizmu, rzeczywiście
A co do zdjęć to nie śmiem jaśnie panu niczego proponować, bo jeszcze jakbym zobaczyła piękną twarzyczkę jaśnie pana to bym wpadła w depresję, że sama takiej cudownej nie mam
A jak się uważasz za takiego idealnego to po cholerę udzielasz się w wątkach o trądziku?

Cytat:
Nie będę tutaj się kłócił. Masakra, sypnęłaś okrutnie Brak słów. Koniec.
nigdzie nie użyłam słowa "masakra" więc skończ swoje komiczne teksty, bo Ci to wszystko wbrew pozorom nie wychodzi.
Stary 2010-06-21, 16:51   #1159
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
przecież to ona naskoczyła, o co Ci chodzi?

Dziewczynki nie psujcie renomy tego forum, bo mam je na prawdę za miejsce, w którym są normalne kobiety.. okej? Niech tak zostanie proszę.

Na serio rozumiem damską solidarność, tym bardziej w stosunku "do obcego" na Waszym terenie
Renoma forum zawsze bedzie dobra zadna z nas jej nie popsuje damska solidarnosc? Skad takie głupoty do głowy Ci przyszły?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-21, 16:52   #1160
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Tomaan, wstrzymaj trochę emocje, bo w najlepszym wypadku mogą punkty polecieć.

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 16:55   #1161
God Of War 20
Zakorzenienie

Mysle ze nie ma sensu sie kłócić, Tomaan nie pogrążaj sie jeszcze bardziej, już wiemy jaki jestes inteligentny i piekny
Stary 2010-06-21, 16:58   #1162
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Mysle ze nie ma sensu sie kłócić, Tomaan nie pogrążaj sie jeszcze bardziej, już wiemy jaki jestes inteligentny i piekny
pomijając temat naszego super kolegi, czy któraś z was stosowała mikrodermabrazję z Dax Cosmetics?
Stary 2010-06-21, 17:00   #1163
Tomaan
Raczkowanie

Cytat:
kolesiu mów do swojego chłopaka, takie teksty zostaw swoim znajomym...
to nie było do Ciebie Muszę następnym razem lepiej adresować w wątkach, które będziesz czytać.

Cytat:
Teraz się jeszcze utwierdziłam w tym, że mam rację
Tylko się nie utwierdź za bardzo bo nie będziesz się mogła ruszyć.

Cytat:
w ogóle mnie nie znasz
I lepiej mi z tym. Cieszę się życiem dzięki temu.

Cytat:
A jak się uważasz za takiego idealnego to po cholerę udzielasz się w wątkach o trądziku?
Dlaczego używasz wulgaryzmów? Nie zgłoszę tego posta do moderatora.. nie będę taki.

Cytat:
twarzyczkę jaśnie pana
W sumie to nie wymieniłbym się, przypomniałem sobie ludzie z jakich kręgów używają takich biednych tekstów jak: "jaśnie pana" czy "jaśnie pani" hejterko!

Cytat:
nigdzie nie użyłam słowa "masakra" więc skończ swoje komiczne teksty, bo Ci to wszystko wbrew pozorom nie wychodzi.
Kto pisał, że użyłaś tego słowa? Haha, dobre, przeczytaj to jeszcze raz ale włącz przecinek, który tam sobie stał Albo leżał, jak wolisz

Ja już się zamykam Napiszę jak sytuacja trądzikowa wymknie mi się spod kontroli. Pozdrówki.

Ps.
Cytat:
No to jesteś królem cynizmu
Tu muszę podziękować za ten komplement, ludzie cyniczni czy np. z poczuciem humoru uchodzą za bardziej inteligentnych, wiadomo. Dziękuję

Edytowane przez Tomaan
Czas edycji: 2010-06-21 o 17:08

REKLAMA
Stary 2010-06-21, 17:05   #1164
God Of War 20
Zakorzenienie

Nie niestety, ja nic takiego nie stosowałam

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Tomaan błagam Cie zamilcz juz
Przestan pokazywac jaki jestes inteligentny, piekny i dobry bo na prawde tego soba nie reprezentujesz poprzez takie teksty.
Stary 2010-06-21, 17:05   #1165
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Dlaczego używasz wulgaryzmów? Nie zgłoszę tego posta do moderatora.. nie będę taki.
Cholera to nie wulgaryzm, a nazwa choroby

Cytat:
pomijając temat naszego super kolegi, czy któraś z was stosowała mikrodermabrazję z Dax Cosmetics?
Nie używałam, ale trochę bałabym się przy ropnych zmianach... Może kiedyś, jak trochę zaleczę

Stary 2010-06-21, 17:10   #1166
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
to nie było do Ciebie Muszę następnym razem lepiej adresować w wątkach, które będziesz czytać.
wiem, ze to nie było do mnie po prostu wypisałam Twoje "odzywki", które mi się najbardziej spodobały

A co do reszty to nie chce mi się cytować ani dyskutować, bo widzę że i tak nadal nie zrozumiałeś połowy mojej wypowiedzi.

Cytat:
Nie niestety, ja nic takiego nie stosowałam
właśnie zainteresował mnie ten specyfik: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...nych-porow.htm

tylko opinie są tak bardzo podzielone, że sama nie wiem co o nim myśleć... a może znacie jeszcze jakieś inne specyfiki do domowej mikrodermabrazji? No i jak to z nią jest - można o każdej porze roku ją wykonywać? Bo też każdy pisze co innego :/

Cytat:
Nie używałam, ale trochę bałabym się przy ropnych zmianach... Może kiedyś, jak trochę zaleczę
ja właśnie jakieś ropne zmiany mam jedynie przed okresem, poza tym na szczęście nic mi już nie wyskakuje walczę tylko z przebarwieniami i rozszerzonymi porami. A kwas azelainowy już jakby mniej na mnie działa więc szukam innego sposobu

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2010-06-21 o 17:19
Stary 2010-06-21, 17:11   #1167
gogela
Raczkowanie

oj ciekawie się robi na tym forum...
nie no a tak na serio to skończcie juz ta klótnie bo to nic dobrego nie wniesie do watku
ja na lato kupilam sobie mineralki z bare minerals musze sie wam pochwalic;D
dzisiaj po raz pierwszy uzyłam naprawde cera bardzo ladnie wyglada po nich( mam zestaw startowy skladajacy sie z 2 pudrów 3 pedzelkow korektora pudru brazujacego i jeszcze czegos tam 'utrwalacza?' i gratis była saszetka bazy pod makijaz
tylko jak to jest z tlusta cera to i tak sie bedzie swiecic a dodatkowo przed nalozeniem tego makijazu musze uzyc clindacne
gogela jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2010-06-21, 17:39   #1168
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
właśnie zainteresował mnie ten specyfik: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...nych-porow.htm

tylko opinie są tak bardzo podzielone, że sama nie wiem co o nim myśleć... a może znacie jeszcze jakieś inne specyfiki do domowej mikrodermabrazji? No i jak to z nią jest - można o każdej porze roku ją wykonywać? Bo też każdy pisze co innego :/

ja właśnie jakieś ropne zmiany mam jedynie przed okresem, poza tym na szczęście nic mi już nie wyskakuje walczę tylko z przebarwieniami i rozszerzonymi porami. A kwas azelainowy już jakby mniej na mnie działa więc szukam innego sposobu
Na KWC jest jeszcze trochę tych domowych mikrodermabrazji Chyba musisz pokrólikować
Na przebarwienia najlepsze są retinoidy + filtr 50+ przez cały rok. Moje ciemne placki jaśnieją stopniowo, a nowe ekspresowo znikają

Stary 2010-06-21, 17:46   #1169
visionAM
Zakorzenienie

Retinoidy? Byłam przekonana, że one super sobie radzą z najtrudniejszymi postaciami trądziku, nie wiedziałam że na same przebarwienia także można je stosować.
Stary 2010-06-21, 17:52   #1170
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Retinoidy? Byłam przekonana, że one super sobie radzą z najtrudniejszymi postaciami trądziku, nie wiedziałam że na same przebarwienia także można je stosować.
Zewnętrzne oczywiście, nie uściśliłam
Ale rzeczywiście, nie wiem, czy jest sens męczyć się z takim killerem na same przebarwienia. Chyba, że coś delikatniejszego, jak Differin.
Też nie wiadomo, co by dermatolog na taki pomysł powiedział
Ale i tak wszystko sprowadza się do jednego - złuszczania skóry.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości