WROCŁAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAŻENIA, ITP.) - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-15, 08:18   #391
ilo16na
Zakorzenienie

Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)

Cytat:
Napisane przez mar212 Pokaż wiadomość
Jest tutaj ktoś kto wybiera się do tej szkoły 2letniej?
A jak to jest z zajęciami praktycznymi, "ćwiczy" się na modelkach, koleżankach...?
Na kolezankach z grupy,grupe dobieraja w ilosci parzystej osób.

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-16, 14:44   #392
mar212
Raczkowanie

GG do mar212

Dziękuję bardzo A jeśli chodzi o egzaminy końcowe, jak to wygląda? Przepraszam za tyle pytań ale trudno jest wybrać szkołę
mar212 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-16, 14:48   #393
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję bardzo A jeśli chodzi o egzaminy końcowe, jak to wygląda? Przepraszam za tyle pytań ale trudno jest wybrać szkołę
Egzaminy konczace szkole?To na IV semestrze-informacje znajdziesz na stronie cke -"egzaminy zawodowe" technik uslug kosmetycznych.
Jesli chodzi o egzaminy w sesji-albo ustne albo pisemne..nie wiem jak to inaczej opisac bo nie rozumiem do konca pytania.(wpisuja ocene w indeks i na karte egzaminacyjna)

Stary 2010-06-16, 21:47   #394
mar212
Raczkowanie

GG do mar212

Rozumiem. I jeszcze ostatnia rzecz- chemia;/ Myślicie że będę w stanie sobie poradzić mając w liceum duże problemy z tym przedmiotem? Dużo jest chemii i czy jest trudna? Jest to dla mnie straszny problem. ..
Stary 2010-06-17, 08:14   #395
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem. I jeszcze ostatnia rzecz- chemia;/ Myślicie że będę w stanie sobie poradzić mając w liceum duże problemy z tym przedmiotem? Dużo jest chemii i czy jest trudna? Jest to dla mnie straszny problem. ..
Nie jest trudna.
JA bylam slaba z chemii w technikum.
A na I semestrze mialam z egz 4 a na II semestrze 5.
Pani Szostek od chemii jest swietnym wykladowca i naprawde zna sie na rzeczy i widac ze lubi swoja prace.
Chemia jest raczej podstawowa,duzo rzeczy do nauki pamieciowych.(Na 1 egzaminie na 5 czy 6 zadan jedno bylo tylko na liczenie reszta do nauki na pamiec)

Stary 2010-06-17, 10:42   #396
mar212
Raczkowanie

GG do mar212

Bardzo mi pomogłaś Myślę że zaryzykuję i złożę podanie do tej szkoły, jakoś sobie chyba poradzę
Stary 2010-06-17, 16:51   #397
Natalisko
Raczkowanie

Ilona widzę, że jesteś chętna udzielenia informacji początkującym wiec i ja mam jedno pytanko w spr szkoły. Jaki jest kolejny krok po wysłaniu zgłoszenia znajdującego się na stronie szkoły? Wystarczy wpłacić następnie wpisowe i mam pewne miejsce? proszę oświeć mnie )
Natalisko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-17, 20:11   #398
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natalisko Pokaż wiadomość
Ilona widzę, że jesteś chętna udzielenia informacji początkującym wiec i ja mam jedno pytanko w spr szkoły. Jaki jest kolejny krok po wysłaniu zgłoszenia znajdującego się na stronie szkoły? Wystarczy wpłacić następnie wpisowe i mam pewne miejsce? proszę oświeć mnie )
Oni zapraszaja do siebie do sekretariatu(obecnie Braniborska,podpisujesz umowe dostarczasz dokumenty(swiadectwo,zdje cia) a rok zaczyna sie od konca wrzesnia.

Stary 2010-06-18, 20:12   #399
Natalisko
Raczkowanie

aah dziękuję Ci bardzo hah czyli jednak szkoła zaczyna się pod koniec września a nie na początku baaardzo dobrze
Stary 2010-06-19, 21:26   #400
MarysN
Zakorzenienie

a ktoś na stylizację+kreowanie wizerunku sie wybiera?

będzie nas o jedno więcej..
MarysN jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-20, 19:05   #401
dobra_uczennica
Przyczajenie

Witam
Jestem na forum nowa bo jakoś nigdy nie interesowało mnie pisanie na takich stronach Jednak przez niemiłe informacje jakie znalazły się na tym forum jestem zmuszona zareagować w równie brzydki sposób. Zacznę może od początku...jestem uczennicą II semestru, chodzę do klasy razem użytkowniczką czarno_biala87 nazywa się ona Karolina Galińska jakoś nigdy nie przepadałyśmy za sobą za bardzo co akurat nigdy mnie nie martwiło. Karolina pisze tu na forum nieprawdziwe informacje na temat Pani od pracowni kosmetyczne i Pani od fizykoterapii. Jak można zachowywać się w taki sposób!! I jedna i druga Pani rewelacyjnie przeprowadzają zajęcia, potrafią nam spokojnie wszystko wytłumaczyć i jak trzeba to powtórzą nam to 100x aż zrozumiemy. Przez naszą Karolinkę tracimy Panią z pracowni i nie wiadomo kto teraz będzie nas uczył. Nie wiem jaki był cel jej wypowiedzi tutaj ale mam nadzieje, że jest z siebie dumna i chciałabym, żeby takie osoby jak Karolina ponosiły konsekwencje za swoje czyny! Mam nadzieje Karolinko, że przeczytasz to co napisałam gdyż jak mówiłaś na naszych pierwszych zajęciach lubisz udzielać się na wszelkiego rodzaju forach
Chcę żebyś wiedziała i uświadomiła sobie, że zawód kosmetyczki to nie to samo co zawód fryzjerki, skoro chciałaś zostać fryzjerką to dam Ci dobrą radę nie pogrążaj siebie i innych tylko zrezygnuj ze szkoły i spełnij swoje marzenia bo z teorii jesteś dobra ale z praktyki tak naprawdę nie potrafisz nic. Szkoda, że nie było Cię dzisiaj na egzaminach, zawsze chodzisz na wszystkie egzaminy a akurat dzisiaj jak był egzamin z pracowni i z fizykoterapii to Ciebie nie było...szkoda. Kończąc moją wypowiedź chciałam powiedzieć ,że w grupie 2c są osoby które murem staną za Paniami które zostały oczernione, dziękujemy Panią, że nas Panie uczą i mamy nadzieję, że się to nie zmieni.
dobra_uczennica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-20, 19:59   #402
kosmi6
Przyczajenie

Witam odwiedziłam tą stronkę po raz pierwszy, a to za sprawą naszej koleżanki Karolinki... Brakuje mi słów co do te osoby no ale cóż ludzi można wyczuc nie była to osoba lubiana ale też nie przeszkadzała w żaden sposób po postu była i tyle, ale po ostatnich wydarzeniach jakie miały tu miejsce nie jesteśmy obojętne, ponieważ niesłusznie i bezpodstawnie oczernia naszych wykładowców, wchodząc z butami w ich prywatne życie JAKIM PRAWEM KAROLINKO?? Owszem Twoje opinie dot. spraw szkolnych naszych pań, ale pani Ula i pani Wioleta nie należą do nauczycieli, którzy zamykaja klase i mają nas gdzieś dlatego odbiło się to na ich życiu pozaszkolnym bo na pewno to odczuły ... są osobami serdecznymi, życzliwymi i przekazuja wiedze w sposób dla nas jasny więc dziewczyno zastanów się zanim nastepnym razem kogoś w ten sposób potraktujesz !!! Prawdę mówiąc nosisz swoje cztery litery wyżej niż głowe i myślisz, że pozjadałaś wszystkie rozumy, ale niestety mocno sie mylisz no cóż ludzie niezbyt błyskotliwi Twojego pokroju czasem sami próbują się dowartościować i sami siebie oszukują, ale pamiętaj nie czyimś kosztem!!! GRATULUJE ODWAGI WSPÓŁCZUJE GŁUPOTY!!!
kosmi6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-21, 19:39   #403
Aneczkaaa1986
Przyczajenie

Exclamation Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)

Witam.
Dziewczyny może mi doradzicie...Interesuje mnie technik usług kosmetycznych+wizaż, głównie chodzi mi o wizaż. Widzę, że szkoła Marzeny Daleckiej dobrze prezentuje się. Tylko hamuje mnie to, iż jestem z Konina i do Wrocławia mam spooooro kilometrów. A co sądzicie o studium kosmetycznym Anieli Goc w Poznaniu? Słyszałam, że też jest dobrą szkołą. Doradcie..proszę
Aneczkaaa1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-21, 19:43   #404
Daryja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aneczkaaa1986 Pokaż wiadomość
Witam.
Dziewczyny może mi doradzicie...Interesuje mnie technik usług kosmetycznych+wizaż, głównie chodzi mi o wizaż. Widzę, że szkoła Marzeny Daleckiej dobrze prezentuje się. Tylko hamuje mnie to, iż jestem z Konina i do Wrocławia mam spooooro kilometrów. A co sądzicie o studium kosmetycznym Anieli Goc w Poznaniu? Słyszałam, że też jest dobrą szkołą. Doradcie..proszę
jeśli chodzi ci o wizaż to radzę ci iść na sam wizaż bo w techniku usług kosmetycznych wizaż to dodatek i tam nauczysz się tylko podstaw typu makijaż dzienny i nic więcej, ja też się wahałam bo chciałam iść tak jak ty ale poszłam na wizaż charakteryzację i jestem zadowolona

a co do poznania to nie wiem ale w mojej grupie do wrocławia dojeżdża dziewczyna z gdańska i daje radę;p
Daryja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-21, 19:53   #405
czarno_biala87
BAN stały

GG do czarno_biala87

Po pierwsze panna dobra uczennica. Tak się składa, że założyłaś to konto tylko i wyłącznie po to, żeby pozostać anonimową, prawda? Tak się boisz ujawnić, a ludzi z nazwiska wymieniasz? Jeśli chciałaś mi w jakikolwiek sposób dociąć, niestety, za chuda w uszach jesteś. Zajrzyj następnym razem do słownika półinteligencjo, bo byki strzelasz. Poza tym panienko, wyobraź sobie, że ludzie miewają życie prywatne, moja uwaga nie skupia się wyłącznie na tym studium, nie muszę bywać na zajęciach jeśli nie mam takiej ochoty / potrzeby. Tak się składa, że połowa klasy zdaje dzięki mnie kolokwia, więc jeśli chcesz dyskutować o mojej inteligencji, najpierw polecam rekonesans (takie trudne słowo, co nie?).

Ta druga dziunia - gdziekolwiek napisałam nieprawdę o szkole, cytuj. Chętnie podyskutuję, bo doskonale pamiętam każdą sytuację o której piszę. Nikogo nie oczerniam, na każdą sytuację mam świadków. Wyrażanie własnego zdania to już coś zupełnie innego. Tobie nie pogratuluję odwagi. Powiedziałabyś mi wszystko co masz do powiedzenia prosto w twarz, gdybyś miała choć odrobinę cywilnej odwagi, prawda?
czarno_biala87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-21, 20:06   #406
Aneczkaaa1986
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Daryja Pokaż wiadomość
jeśli chodzi ci o wizaż to radzę ci iść na sam wizaż bo w techniku usług kosmetycznych wizaż to dodatek i tam nauczysz się tylko podstaw typu makijaż dzienny i nic więcej, ja też się wahałam bo chciałam iść tak jak ty ale poszłam na wizaż charakteryzację i jestem zadowolona

a co do poznania to nie wiem ale w mojej grupie do wrocławia dojeżdża dziewczyna z gdańska i daje radę;p
Dziękuję, za szybką odpowiedż
Tylko jeszcze mnie trapi czy po takim jednorocznym wizażu salony kosmetyczne chcą zatrudniać; czy czasem po studium kosmetycznym(tytuł: technik usług kosmetycznych) jest łatwiej???
Stary 2010-06-21, 20:48   #407
mar212
Raczkowanie

GG do mar212

Cytat:
Napisane przez Aneczkaaa1986 Pokaż wiadomość
Dziękuję, za szybką odpowiedż
Tylko jeszcze mnie trapi czy po takim jednorocznym wizażu salony kosmetyczne chcą zatrudniać; czy czasem po studium kosmetycznym(tytuł: technik usług kosmetycznych) jest łatwiej???
również mnie to ciekawi...
Stary 2010-06-21, 21:33   #408
anioleczek1985
Przyczajenie

hej dziewczynki oj dawno mnie tu nie było są wśród Was dziewczynki które pisały teraz egzamin zawodowy? jak wrażenia?łatwe pytania były ? trzymam kciuki za praktyczny powodzenia
anioleczek1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-21, 23:44   #409
dobra_uczennica
Przyczajenie

Powiedziałabyś mi wszystko co masz do powiedzenia prosto w twarz, gdybyś miała choć odrobinę cywilnej odwagi, prawda?

Karolinko skoro chcesz usłyszeć wszystko prosto w twarz to zapraszam na zajęcia w sobotę albo w niedzielę, myślę, że Kosmi6 też będzie miala ochotę z Tobą porozmawiać. A co do Twojego ostatniego zdania to gdybyś miała choć trochę cywilnej odwagi to napewno pojawiłabyś się na tych dwóch egzaminach prawda? A dla Twojej świadomości to niestety ale ja nie należę do osób które "dzięki Tobie" zdają kolokwia widzę, że lubisz sobie cukrować Mam nadzieję, że pojawisz się w weekend na zajęciach i będziemy miały możliwość sobie porozmawiać, możesz być pewna, że będzie to "miła" rozmowa
Pozdrawiam
dobra_uczennica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-22, 07:25   #410
kosmi6
Przyczajenie

witam Cię dziuniu Zastanawiam sie kto dzięki Tobie zdaje kolokwia?? smiechu warte hahaha a wiesz wykuć cokolwiek na pamięć to żaden problem , ale jaki w tym sens jeśli z praktyki jestes kiepska no nieważne już każdy ma swoje zdanie na Twój temat ale wydawałaś się nieszkodliwa mimo swojej osoby, która sympatii w ludziach nie budzi ... to przykre, ale prawdziwe!!! a jesli chcesz usłyszeć to wszystko prosto w oczy zapraszam do szkoły, bo mnie nie kręci pisanie tutaj tak jak Ciebie więc żegnam i mam nadzieję do zobaczenia A i jeszcze jedno zarzucasz koleżance anonimowość, a czy czarno_biała87 oznacza Karolina Galińska?? no chyba nie Troszke samokrytyki droga panno, bo wydaje Ci się, że wszystkie rozumy pozjadałaś i tu Cię muszę rozczarować niestety nie moja droga!!!
kosmi6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 19:28   #411
Aneczkaaa1986
Przyczajenie

Cytat:
również mnie to ciekawi...
Z tego co widze na ogłoszeniach dotyczących pracy w salonach kosmetycznych pracodawcy poszukują osoby z wykształceniem technika usług kosmetycznych lub kosmetologa.....a nie typowej wizażytki po jednorocznej szkole wizażu....

Edytowane przez Aneczkaaa1986
Czas edycji: 2010-06-22 o 19:29
Stary 2010-06-24, 12:33   #412
czarno_biala87
BAN stały

GG do czarno_biala87

...

Edytowane przez czarno_biala87
Czas edycji: 2010-07-03 o 10:40
Stary 2010-06-27, 09:05   #413
anula2334
Przyczajenie

Smile Dot.: WROCLAW: Szkoła Marzeny Daleckiej (OPINIE, WRAZENIA, ITP.)

jestem z innej grupy niz wy, ale z powodu waszej cudownej koleżanki miałyśmy duże nieprzyjemności. na szczęście nauczyciele wiedzą już od jakiegoś czasu kto podpisywał się "czarno-biała"... także życze ci powodzenia droga koleżanko. Jeśli coś ci nie odpowiadało w szkole to trzeba było wybrać sie do sekretariatu i zgłosić to, a nie w taki sposób... jest to żałosne.
anula2334 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-03, 10:43   #414
czarno_biala87
BAN stały

GG do czarno_biala87

Weźcie już mnie nie straszcie, doskonale wiem że szkoła zadaje sobie sprawę z tego kim jestem, sama poszłam porozmawiać z p. dyrektor.

Jakież to nieprzyjemności się pojawiły? Czyżby to była obecność p. dyrektor na egzaminach? Popieram to w 100%! Może w końcu tzw dobre uczennice przestaną jechać wyłącznie na ściągach i zaczną polegać na własnej wiedzy.
Stary 2010-07-04, 09:04   #415
anula2334
Przyczajenie

nie, nie chodziło o obecność p. dyrektor, bo nie jestem jedna z tych która "leci" na ściągach... nie chciałam absolutnie zebys sie obraziła czy cos, wyraziłam tylko swoja opinie, no i mojej grupy.chciałąm ci tylko uswiadomic ze nie mozesz sobie wypisywac tutaj coo chcesz, bo innych moze to ranic. zastanów sie. miłego dnia
anula2334 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-11, 12:17   #416
Klaudiis
Raczkowanie

Hej dziewczyny. Idzie ktoś w tym roku do Daleckiej na kosmetyke? Ja się wybieram
Klaudiis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-14, 21:53   #417
Natalisko
Raczkowanie

i ja

jest na więcej?
Stary 2010-07-22, 13:44   #418
loczusiek24
Przyczajenie

GG do loczusiek24

Witam)
zapisałam się do tej szkoły i pod koniec września zaczynam
zapisałam się do szkoły dwuletniej kosmetyka o specjalizacji wizaż zaocznie, i mam troche pytań. a mianowicie jak to jest w końcu z tą wyprawką bo tak to zostało namieszane że sama nie wiem o co chodzi bo mi się wydaje że przecież trzeba zapłacić te 350 złoty??? a i mniej więcej to co wchodzi w skład tej wyprawki bo już sama nie pamiętam:/
a wlaśnie czy zajęcia w niedziele trwają aż do 20 jak słyszałam??? bo ja nie jestem z wrocławia i ostatni transport do domu mam właśnie o 20
loczusiek24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-22, 18:22   #419
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loczusiek24 Pokaż wiadomość
Witam)
zapisałam się do tej szkoły i pod koniec września zaczynam
zapisałam się do szkoły dwuletniej kosmetyka o specjalizacji wizaż zaocznie, i mam troche pytań. a mianowicie jak to jest w końcu z tą wyprawką bo tak to zostało namieszane że sama nie wiem o co chodzi bo mi się wydaje że przecież trzeba zapłacić te 350 złoty??? a i mniej więcej to co wchodzi w skład tej wyprawki bo już sama nie pamiętam:/
a wlaśnie czy zajęcia w niedziele trwają aż do 20 jak słyszałam??? bo ja nie jestem z wrocławia i ostatni transport do domu mam właśnie o 20
Przewaznie w niedziele zajecia sa na zmiany ..
od 8 do 14 a za 2 tyg. od 14 do 20.
A jak dojdzie Ci wizaz(jak mi) to od 8 do 20

Ja tez mialam problem z transportem..nocowalam w niedziele we wrocku.

Wyprawka:bielizna zabiegowa,narzedzia,fartu ch,klapki,opaska na wlosy. a i ubezpieczenie.

Stary 2010-07-23, 11:53   #420
loczusiek24
Przyczajenie

GG do loczusiek24

z transportem to bedzie kłopot bo ja bede miała staż w poniedziałek;/ i z noclegiem też u mnie kiepsko:/;/;/ hehe ale dam rade:P
dzięki wielkie za informacje
loczusiek24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości