|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
brudasek:)
Mój mały Bartuś strasznie brudzi ręce, czy to na spacerze czy w piaskownicy a następnie wkłada rączki do buzi. Czy są jakieś dobre domowe sposoby/środki wyczyszczenia dziecku rąk w momencie kiedy nie ma się dostępu do wody? Liczę na jakieś podpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: brudasek:)
Heh, no jak to dziecko, najlepszym sposobem jest noszenie wilgotnych chusteczek, ewentulanie wody mineralnej i pieluszki.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Są też preparaty bakteriobójcze do mycia rąk bez użycia mydła i wody, na rynku jest ich pełno.
Są w wersji dla dzieci i dla dorosłych, najlepiej podejść do apteki i się zapytać.
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
chciałam napisac jak wyżej. jak byłam w podstawówce to moja siostra jadła piasek garściami, i plastelinę, gumki do maznia i tym podobne... a mój Kuba gryzie pościel i ubrania. A wasze dzieciaczki jak tam?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
No ok, ale bez przesadyzmu, wszystkie dzieci jedzą różne, brudne rzeczy. Oczywiście, trzeba zapobiegać temu, ale bez przesady, nie róbmy z dziecka takiej ofiary, że ledwo rączki pobrudzi, a my latamy za nim z jakimś żelem z rossmana. Później dzwicie się, że dzieci Wam częściej chorują, bo jak organizm ma się przyzwyczaić do walki z bakteriami...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
podobno naukowcy odkryli że dzieci dostają alergii bo są za często myte. Ale z drugiej strony też są inne czasy teraz. Ja jak byłam mała to piasek składał się z piasku, a teraz składa się w większości z różnych zanieczyszczeń, więc lepiej uważac, zwłaszcza w mieście
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Chyba skuszę się i wypróbuję jakiś żel antybakteryjny. Zobaczymy jak się sprawdzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A żele takie to nie tylko w rossmanie, ale też w aptekach i supermarketach dostaniesz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:42.