|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() nagłe olśnienie ;D wątek dla tych pan, które dopiero zaczynają zabawę z makijażem
od dawna miałam problemy ze schodzącym podkładem i zmęczonymi oczami, których nic nie było w stanie ożywić. Ale w koncu udało mi się znaleźć rozwiązanie
![]() Dla dziewczyn, którym podkład "ucieka" z twarzy -> nałóżcie na twarz sypki, transparentny puder z JEDWABIEM (nie daje efektu mąki) ale NIE PĘDZLEM tylko PUSZKIEM i dokładnie wklepujcie w skórę. możecie dac go odrobinę więcej niż zawsze używacie, bo wbrew pozorom taki zabieg daje duzo bardziej naturalny efekt niz schodzący i włażący w pory fluid na twarzy pod koniec dnia ( a ja mimo iż używałam fluidu prawie identycznego z moją karnacją zawsze pod wieczór na buzi miałam beżowo- różowe placki na twarzy { plama podkładu, kawałek różowej skóry itd} dla dziewczyn, których oczy są czerwonawe -> rozwiązaniem jest biała kredka na wewnętrznej dolnej powiece! jak mogłam o tym wczesniej nie pomysleć>?? i koniecznie dobry rozświetlacz, najlepiej opalizujący biały w wewnętrznych kącikach oczu Mam nadzieję , że chociaz trochę pomogłam, niektórym, tym mniej doświadczonym wizażankom ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: nagłe olśnienie ;D wątek dla tych pan, które dopiero zaczynają zabawę z makijażem
...
Edytowane przez FirstLady Czas edycji: 2011-04-11 o 15:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: nagłe olśnienie ;D wątek dla tych pan, które dopiero zaczynają zabawę z makijażem
biała kredka? no patrz nie pomyslałam... dotąd używałam brązowej
thx ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
a moze jeszcze coś?
![]()
![]() |
#5 |
La Moderatoiure
|
Ale ze mnie głupol wiem....A Co To Jest PUSZEK?? Ostatnio to słyszałam jak moja sąsiadka tak woła swojego kota
![]() Z góry Dziękuję za udzielenie odpowiedzi baardzo niedoświadczonej Dziewczynie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
KWC
|
Cytat:
bardzo milutka, delikatna gąbeczka do pudru sypkiego. Wygada na przykład tak: |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
La Moderatoiure
|
Cytat:
Oooo Dziękuję Ci Dobra kobieto za doinformowanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Aha - do "zdjęcia" zmęczenia z oczu może byc użyta biała lub beżowa kredeczka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Dot.: nagłe olśnienie ;D wątek dla tych pan, które dopiero zaczynają zabawę z makijaż
oo w sam raz watek dla mnie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
buu, jestem po imprezie i wygladam jak chodzace nieszczescie
![]() ![]()
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Dot.: nagłe olśnienie ;D wątek dla tych pan, które dopiero zaczynają zabawę z makijaż
Cytat:
róż służy do podkreślenia kości policzkowych, nadaje twarzy naturalność a przy tym ładnie ją modeluje ( wyszczupla lub poszerza w zależności od miejsca nałożenia kosmetyku) dzięki różowi twarz przestaje się wydawać "płaska", nabiera trójwymiarowości róż i rozświetlacz mogą być stosowane zarówno razem jak i osobno róż stosowac mogą wszystkie dziewczyny, bez względu na karnację, owal twarzy, rodzaj skóry z rozświetlaczem jest już trochę gorzej bo osoby ze skórą tłustą i mieszaną muszą bardzo ostrożnie i oszczędnie używać tego specyfiku żeby nie wyglądać jak świecąca bombka ![]() pamiętaj też że rozświetlacz uwypukla i powiększa szczegółowe informacje jak nakładać oba kosmetyki w zalezności od kształtu twarzy, rodzaju skóry itd. znajdziesz w wyszukiwarce ![]() mam nadzieję że choć troszkę pomogłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
pocahontas69 bardzo ci dziekuje za pomoc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
A ja mam też pytanie
![]() Bo podobno jeżeli ktoś ma typ urody ciepły, to powinien używać zimnego różu. A jak ktoś ma typ urody zimny- ciepłego. Czy naprawdę tak jest? ![]() ![]() I w ogóle mam jeszcze takie pytanie poza konkursem ![]() Czy róż Loreal Blush Delicieux rozprowadza sie gorzej niż róże pudrowe, bardziej suche, np. Bourjois. Czy nie robi plam na twarzy, nie odcina się za bardzo? Mam na niego ochotę, ale ta niezbyt pudrowa konsystencja mnie powstrzymuje.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
jej ale mi pomogłaś moja buziulka zalicza się do zmęczonych i często mam lekkie since po oczkami szczególnie w zime i zawsze troszke fluidu nakładałam i kontrastowałam jak wracałam ze szkółki czasem było widać już ten fliud...a teraz nie będe musiała już się oto martwić...dziękuje
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
o to nie, nie, NIE!
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
a gdzie ja znajde taki puder z jedwabiem?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() jest do ciała ale wiele osób stosuje go do twarzy, sama planuję zakup elmilinden- nie słyszałam o czymś takim ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
[quote=elmilinden]A ja mam też pytanie
![]() Bo podobno jeżeli ktoś ma typ urody ciepły, to powinien używać zimnego różu. A jak ktoś ma typ urody zimny- ciepłego. Czy naprawdę tak jest? ![]() ![]() kiedyś ogladałam ten program Anny Filasiewicz w tvn style i ona mowila ze takie dziewczyny w stylu ciemna cera, ciemne oczy ,ciemne włosy powinny używac rózy rózowych bo te ożywia im cere a takie brzoskwiniowe to sie zleja z tłem. a bladzioszki dla ozywienia cery powinny uzywac rózy ciepłych brzoskwiniowych. ale jak jestes jesienia to na pewno nie uzywaj różowych róży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
dobór róży to sprawa indywidualna
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Oczywiście mogłabym stosować róż w odcienu moich rumieńców ale wtedy musiałabym nałożyć sobie albo żółtawy podkład , albo kilo podkładu w kolorze kości słoniowej żeby naturalne zaróżownienie nie przebijało spod fluidu. wszystko jasne już? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Tak, jasne. Mam dokładnie tak samo jak Ty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:55.