|
|||||||
| Notka |
|
| Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny młode 2010 -pokażcie swoje suknie!
Cytat:
Np: drapowania w talii: na skos pięknie ją podkreślały, natomiast w poprzek pogrubiały i było wrażenie że w ogóle nie mam wcięcia w talii, biust wydawał się większy i ręce grubsze. W sumie chyba pierwszy raz aż tak mnie poraziło jak łatwo można zepsuć sobie nawet zgrabną figurę ![]() Pozbierałam tego typu szczegóły, zobaczyłam suknię która mnie olśniła (w internecie), zwróciłam uwagę czy spełnia warunki zauważone w salonach i ze zdjęciem poszłam do krawcowej ![]() Pierwsza przymiarka za tydzień, jeszcze pewnie nic nie będzie widać, ale i tak już się nie mogę doczekać ![]() Cytat:
Ale czy masz możliwość w jakiś sposób wycofać się z tamtego szycia? (tracąc np tylko zaliczkę) Bo bez sensu płacić za to szkaradztwo, nawet szkoda miejsca w szafie, kiedy Ty już od dawna masz swój model w szafie ![]() A co do butów, to chyba długość "rozchadzania" jest indywidualna dla każdej osoby i dla każdych butów ![]() Ja również mam taneczne które zupełnie nie wymagają żadnych dodatkowych zabiegów- są tak idealnie skrojone. Też bym ich z nóżek nie zdejmowała, ale nie chcę ich ubrudzić Więc czekają sobie grzecznie w pudełeczku na Ten Dzień
|
|
#4532 |
|
Raczkowanie
|
Dobra chyba już mniej więcej na wszystko się zdecydowałam... Pokazywałam już biżuterię, ale nikt nie skomentował, więc wklejam cały mój zestaw. Wybierając taką biżuterię, odszedł mi problem z fryzurą, bo muszę mieć przy takich kolczykach taką, która ich nie zasłoni. Zrezygnuję też chyba z naszyjnika
Bo co za dużo to niezdrowo.No Kochane powiedzcie, co myślicie
|
#4533 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biżuteria bardzo ładna, fryzurka na pierwszym zdjęciu cuuuuuudowna! ![]() Kwiaty jak dla mnie takie sobie, a 'pan młody' na ostatnim zdjęciu fajnie wygląda, choć przypomina mi trochę kelnera jak tak teraz patrzę, bo kiedyś jak zobaczyłam to zdjęcie to zapragnęłam by TŻcik ubrał smoking ![]() Ot, cały mój komentarz ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Oczywiście ta z pierwszego zdjęcia ukazującego propozycje fryzur
|
|
#4535 | |
|
Raczkowanie
|
Sukienkę już odbieram za tydzien, wiec zobacze co krawcowa natworzyła (a obiecywaly mi w salonie, ze ostatnia przymiarke bede miec przed slubem :/, slub pod koniec wrzesnia...). Mam nadzieje, ze będzie dobrze... Może to całkiem inaczej będzie wyglądać jak kupie sobie w koncu dobry stanik...
Cytat:
Jak odbiorę gotową sukienkę w poniedziałek to wtedy wrzuce tu zdjęcia .Buty do sukienki kupilam juz na allegro, za 30zł plus koszt wysylki. Nie spodziewalam sie,ze beda tak wygodne i miękkie. Jak widzialam ceny butow slubnych w sklepach to plakać mi się chciało :/
|
|
|
#4536 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny,a co ubieracie na nogi pończoszki/rajstopy czy gołe nogi ..Kurcze właśnie się zastanawiam czy na gołe nogi iść do ołtarz
|
|
|
|
|
#4537 | |
|
Wtajemniczenie
|
Lenss piękne kolczyki i fryzurka!
---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
|
|
#4538 |
|
Zakorzenienie
|
Temat tego co na nogach już się tyle razu przetaczał na różnych wątkach że aż nie umiem zliczyć
![]() Ale napiszę jeszcze raz ![]() Ja zdecydowanie białe pończoszki samonośne- gdyż noszę takie na różne imprezy i bardzo je lubię Rajstopy by mnie dogrzały, a różne pasy na pończochy są bardzo niewygodne Jeśli mi w nich będzie gorąco to nie zawaham się ich ściągnąć i mieć gołe nogi. Już rożne wersje słyszałam ze to nie pasuje, że nie kulturalnie, nie elegancko itp. Ale ja na własnym weselu nie mam zamiaru zbytnio przejmować się tym co wypada a co nie, w przeciwnym razie chyba umarła bym ze stresu. Stawiam na dobrą zabawę więc jak mi coś nie spasuje to pozbędę się pończoch, w końcu i tak mało co widać spod sukni
|
#4539 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4540 |
|
Wtajemniczenie
|
Arnama również się z Tobą zgadzam.
Tylko mi jakoś nie podobają się białe pończochy ale to się jeszcze okaże co będę miała pod spodek
|
#4541 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zawsze można je zdjąć...Liczy się komfort a nie elegancja pod suknią
|
|
|
|
|
#4542 |
|
Zakorzenienie
|
No i zawsze łatwiej się będzie np wysikać
Bo jak bym miała odpinać te wszystkie pasy od pończoch.... A tak to przewiewnie i wygodnie, ale tym co nigdy nie nosiły radzę najpierw przetestować na jakiejś imprezie
|
#4543 |
|
Rozeznanie
|
Trzykropek bierz rezerwową, duża lepsza, naprawdę, wyglądasz w niej bardzo szczupło , sorry ale w tej pierwszej bardziej przypominałaś ślubny tort niż PM.
|
#4544 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4545 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale nie wiem czy wiecie na wszystkich galach, wszelkiego rodzaju bankietach etc, faceci zakładają muszki i smokingi, gdyż jest to po prostu najbardziej elegancki ubiór dla faceta :P No i mój TŻ właśnie tak będzie wyglądał, zresztą sam sobie to wymyślił bo chciał jakoś inaczej wyglądać, a nie jak wszyscy Panowie Młodzi, moim zdaniem super ![]() Co to wcześniejszych komentarzy, że kiecka za skromna..hmm ja akurat takie lubię i w takich prezentuję się najlepiej, gdyż generalnie mam dość łagodną urodę i takie bardziej strojne to mnie przytłaczały no ale dziękuję Wam bardzo za opinię
Powietrze pachnie jak malinowa mamba ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20100911580213.html Edytowane przez Lensss Czas edycji: 2010-06-21 o 19:38 |
|
|
|
|
#4546 |
|
Zadomowienie
|
faktycznie suknia skromniutka,ale za to to masz piękną ozdobną bizuterie
|
#4547 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do sikania na weselu w sukni ślubnej - niewyobrażam sobie tego... Podobnie jak wchodzenia do auta i wychodzenia . Czy to jakoś przetestować wcześniej można? .
|
|
|
#4548 |
|
Zakorzenienie
|
Trzykropku moze posmarowałaś wczesniej nogi balsamem? Jesli tak to ten silikon w pończochach nie bedzie dobrze trzymał się skóry. Próbowalam nosić samonośne na gołe nogi (nieposmarowane balsamem/oliwką) i było OK.
Ja chyba wezme cieliste pończoszki hmmm... |
|
|
|
#4549 |
|
Raczkowanie
|
Może nie pasuje za bardzo do tematu przewodniego tego wątku, ale nie mogłam się powstrzymać od dodania tego.
Komunia i "suknie ślubne": http://pokazywarka.pl/komunia/ --- Nie smarowałam wcześniej balsamem. Może kupię jakieś lepszej firmy i spróbuję jak je się nosi. Myslalam kiedyś o rajstopach w sprayu ale to chyba wybrudzi całą sukienkę.
Edytowane przez trzykropek Czas edycji: 2010-06-21 o 20:19 |
|
|
|
#4550 |
|
Zakorzenienie
|
Nie gadaj ze to w POlsce! Straszne. otyle dziewczynki i duuuuuuuuuuuuuuuuuużo sukni - koszmar. I te korony bo diademami tego nazwa ć nie można. Ta pierwsza dziewczynka... gratuluję mamusi i córce "dobrego smaku".
[edit] to nie polska, rejestracja samochodu nie nasza. |
|
|
|
#4551 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a fryzurka ta pierwsza-taka poupinana jest fantastyczna!!! bardzo mi sie podoba!!!!! sama planuje cos w tym stylu na glowie ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
sukienke kupilam bardzo okazyjnie - nowa z likwidowanego salonu - i troche pozniej myslalam ze za szybko i pochopnie sie zdecydowalam, chociaz jak tylko ja ubralam to wiedzialam ze chce wlasnie ta ![]() jeszcze raz dzięki! |
||
|
|
|
#4552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4553 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i świetnie dobrałaś dodatki, przy tak prostej kreacji możesz sobie pozwolić na bogatą biżuterię.I zainspirowała mnie pierwsza fryzurka - przepiękna
|
|
|
#4554 |
|
Zadomowienie
|
ten link komunijny to jakaś masakra
![]() ja nigdy nie miałam prolemu z pończochami,mało tego zawsze smaruje balsamem nogi i się trzymają.Do sukni zakupiłam teraz pończochy koloru perłowego
|
#4555 |
|
Przyczajenie
|
a ja moją odbieram w pt. zobaczymy co z tego wyjdzie
Edytowane przez ulinka7 Czas edycji: 2010-06-21 o 22:25 |
|
|
|
#4556 |
|
Raczkowanie
|
ha ha Biedne te dziewusie w tych sukienkach niby komunijnych, no ale o gustach sie nie dyskutuje. Tak w ogóle witam wszystkie panny młode
Jestem tu po raz pierwszy i bardzo proszę o pomoc . Moja sukienka jeszcze sie szyje za ponad tydzień jadę na przymiarkę i jestem przerażona czy oby na pewno wszystko będzie tak jak chcialam. Proszę was o pomoc co do bukietu ślubnego myślałam o liliach lub kaliach w odcieniu różowym ( żywy kwiat też chce mieć wpięty w koka) ale nie mam pomysłu jak ten bukiet ma wyglądać może któraś podeśle zdjęcia swojego bukietu bądź też jakieś propzycje. Poniżej zdjęcia sukienki która będzie bardzo podobna do mojej.
|
|
|
|
#4557 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
widziałam wyżej komentarze, że jest błyszcząca..też tak myślałam a jak otworzyłam pudełeczko to miło się zaskoczyłam!! jest bardzo delikatna i wcale nie błyszczy się tak, jak można się było tego spodziewać patrząc na zdjęcie ![]() Też zastanawiam się nad fryzurką... 2 lipca idę na próbną więc zobaczymy!! ESTEE Twoja suknia jest po prostu FANTASTYCZNA!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! Gratuluję wyobru jest cudna!!
|
|
#4558 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O to mnie naprawdę pocieszyłaś, bo jeszcze nie zamówiłam tej biżuterii bo się przyznam szczerze trochę bałam, bądź co bądź troszkę pieniędzy kosztuję i tak w ciemno ( bo miał mało komentarz) to się bałam trochę, ale w takim razie zamówię Więc mówisz że na żywo jest tak samo śliczna? to super
|
|
#4559 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zapomniałam dodać, że sukienka zjawiskowa
|
|
#4560 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jest bardzo elegancka i delikatna! ja też mam prostą suknię i wszyscy mówią,że pasuje idealnie także spokojnie możesz zamówić!! troszkę kosztuje to fakt ale ja nie żałuję zakupu
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

) ale mam pytanie do PM które szyją swoje suknie u krawcowej. Pewnie wyda się ono głupie, ale czy przed podjęciem uszycia danego modelu przymierzałyście go w salonach, czy gotowe wzory miałyscie u krawcowej lub czy działałyście nieco w ciemno? 

..Kurcze właśnie się zastanawiam czy na gołe nogi iść do ołtarz

ale to się jeszcze okaże co będę miała pod spodek

jest cudna!!