![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: jak ja sobie poradze?? czy dziecko to koniec swiata dla mlodej osoby??
Jednym słowem TWÓJ TŻ JEST NIEODPOWIEDZIALNYM GUWNIARZEM
kochać to się umiał a teraz nie chce dziecka, ty nie powinnaś usuwać bo byś sobie nigdy tego nie darowało , pomyśl tak chciała byś żeby Twoja mam cie usuneła...wrrr ale dostałam nerwów!!!!25 lat facet i się tak zachowuje on powinien byc dla ciebie wsparciem , to jest tak on może cie zostawić pozwiesz go o alimenty,ale mam nadzieje,że jak będziesz chodzić z brzuszkiem , to on z mądrzeje,pokocha maleństwo co nosisz w sobie , i mu przejdzie gadanie beznadziejne!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Weź się ogarnij kobieto! Teraz jesteś przerażona, ale wszystko się ułoży, tylko wydoroślej... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Wera ja w Ciebie wierzę, a tego chłopaka jak się tak zachowuje, to bym kopnęła w cztery litery!!!!
![]() |
#34 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Po pierwsze, nie rób głupstw! Ja zaszłam w ciążę mając 21 lat, czułam się okropnie, myślałam, że świat mi się zawalił, podświadomie nie chciałam tego dziecka ![]() Później bardzo chciałam dzidziusia, zaszłam w ciążę 3 misiące po poronieniu i jestem najszczęśliwszą osoba na świecie. Mam chłopaka od 6 lat, dopiero od niedawna zamieszkaliśmy razem u mojej mamy, bo nie mamy mieszkania, na razie ślubu nie bierzemy, oboje studiujemy, ale na pewno damy sobie radę i Ty też! Pierwsze usg, pierwsze ruchy, czkawka maleństwa w brzuchu... To jest nie do opisania ![]() A facetowi może przejdzie? Może sam czuje się zagubiony? A jak nie, to i bez niego dasz radę, rodzice na pewno Ci pomogą, znam kilka takich sytuacji jak Twoja. Głowa do góry Kochana! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie powinnaś tak atakować autorki, chociaż sama uważam że to totalna głupota nie zabezpieczać się kiedy nie chcę się mieć dzieci, ale nie mam zamiaru oceniać dziewczyny po tym co jej się przytrafiło. osobiście staram się bezskutecznie o dziecko już 3 rok, jest mi przykro kiedy ktoś żali się że wpadł i nie chce dziecka, bo ja myślę w innych kategoriach, ja błagam o cud, ale jak widać nie mogę się go doprosić. mimo wszystko jednak wiadomość o dziecku może być osłabiająca, ale z czasem na pewno dziecko doda dziewczynie odwagi i pewności siebie i jakoś wszystko się ułoży |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() wiem ze moze sie jeszcze wszystko ulozyc nawet jesli bede sama...ale na to potrzeba czasu i wiele sil...czasem sie martwie ze wlasnie tych sil mi zabraknie albo ze bedzie mi towarzyszyc przez kolejne pol zycia wielki smutek i zal do siebie i do niego...a biedne dziecko bedzie za nasze bledy rowniez cierpiec ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
powiedzial ze i tak mnie do niczego nie zmusi no ale (i tutaj szantaz) jesli chce urodzic to musze sie liczyc z tym ze moze miedzy nami juz nic nie wyjsc bo on nie bedzie w stanie skupic sie na tym zeby mnie od nowa pokochac kiedy bedzie to dziecko mu juz do konca zycia siedziec w glowie.. ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- gdyby to bylo takie latwe jak mowisz...to pewnie bym tak zrobila...ale dopoki go kocham to niestety nie jestem w stanie... ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
![]() ps.no na to Wasze wsparcie nawet przy porodzie wlasnie licze ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() musze chyba jakos na spokojnie przemyslec to wszystko...moze faktycznie dziecko to nie koniec swiata tylko jakis kolejny etap, nikoniecznie gorszy... ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
Teraz dopiero wyszlo kto mysli glowa w tym zwiazku a kto czym innym...
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
moze jeszcze nie doroslas do roli matki jak imprez bedzie Ci brakowac a Twoj facet to naprawde dzieciak . zero odpowiedzialnosci. jak mu sie nie podoba i chce Ci zostawic to nie ulegaj namowom na szybki slub bo szybszy bedzie rozwod. moze zaproponuj mu alimenty skoro ma stala prace. szkoda ze nie mozesz na nim polegac gdy Twoje zycie tak diametralnie sie zmienia. mimo wszystko mam nadzieje ze Twoje zycie sie ulozy. rodzice moga byc co najmniej zaskoczeni ale mysle ze pomoga Ci. jak minie pierwszy szok to pokochaja wnuka/ wnuczke i zrobia tyle ile sie da bys byla szczesliwa z malenstwem.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
wiem ze to co napisalam jest strasznie, czego jestem swiadoma i na pewno jesli cos sie stanie to bede miec straszne wyrzuty sumienia...ale niestety takie sa moje wewnetrzne mysli..nie rozglaszam tego na prawo i lewo ale na forum chcialam byc szczera zeby ktos mi przemowil do rozsadku...
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Zobaczysz najgorzej będzie powiedzieć rodzicom... może na początku będą się boczyć a później oszaleją na punkcie Wnuczki lub Wnuka
![]() Nie martw się na zapas czy sobie poradzisz,życie potrafi też czasem bardzo miło zaskoczyć i to w najmniej spodziewanym momencie... i wierz mi, na dziecko nigdy nie ma odpowiedniego momentu, bo później jak się za bardzo chce(np. koło 30'tki- bo pasowało by postarać się o dziecko - często mają kłopoty zajściem w ciąże) to są problemy... Jeszcze kiedyś docenisz, taki prezent od losu... A ja napewno będę Cie wspierać...
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
Jedno jest pewne sex bez zabezpieczenia może zakończyć się ciążą i trzeba ponieść tego konsekwencje, ale nie o to chodzi żeby teraz wbijać szpile autorce. Wjazdy na psyche typu "aborcja to morderstwo" też raczej nie są na miejscu bo picie alkoholu i palenie papierosów to też powolne samobójstwo a jednak większość polskiego społeczeństwa wybiera tę powolną śmierć...
Z pewnością jesteś teraz załamana i widzisz wszystko w czarnych barwach bo znalazłaś się w sytuacji niezaplanowanej i nie chcianej ale... wiele kobiet Ci zazdrości... Nigdy nie jest dobry czas na dziecko zwłaszcza jak partner to jakiś dzieciak... Najgorsze co zrobisz to jak z nim zostaniesz. Sama piszesz że Wam sie nie układało już wcześniej. Przykre jest to co powiem ale raczej nie licz na to że coś sie zmieni, masz 20 lat jesteś młoda więc nie marnuj życia na tego dup.a. Nie zmusisz kogos żeby Cie kochał. Za to maleństwo które nosisz pod serem będzie Cie kochać po prostu za to że jesteś. Rodzice mogą zareagować różnie, na początku oschle z wyrzutami, przygotuj sobie argumenty, zastanów sie co im powiedzieć, z czasem na bank zmienia zdanie, a może od początku powiedzą "kochanie jesteśmy z Tobą" ? ![]() Większość facetów mysli o własnej dup...e. Mam koleżankę która po urodzeniu dziecka kazała wpisać a papierach ojciec nieznany, jak mały miał 2 lata znalazła faceta. Teraz jej syn ma 12 lat , ona jest cały czas szczęśliwa z tamtym gościem a szanowny tatuś chciałby nawiązać lepszy kontakt z synem, ale syn mimo że wie kto jest jego biologicznym ojcem nie jest zainteresowany bo niby dlaczego miałby być??? Tatus olewał go tyle lat nawet nie płacił alimentów bo moja koleżanka uznała że ma to gdzieś skoro nie wpisała go w papiery dziecka to przecież nie będzie tez brała pieniędzy. Jeśli zdecydujesz sie na dalsze życie z tym facetem to pewnie będziesz miała na głowie 2 dzieci i wtedy on sie będzie bawił a Ty będziesz siedzieć z dzieckiem w domu - taki przypadek też niestety znam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Wera dziecko to nie koniec... to początek czegoś nowego i pięknego!!!! A facet? To zawsze tylko facet... faceta nie kocha się tak jak kocha się dziecko- bezgranicznie i bez względu na wszystko.... Nosisz takiego człowieczka pod sercem 9 miesięcy i wiesz, że nigdy takiego czegoś nie czułaś... Że aż tak można kochać! Ja mam odpowiedzialnego Tż-ta, jesteśmy młodym małżeństwem, ale wcale różowo nie jest, bo się docieramy i nie wiem co z tego wyniknie, czy mój Tż zechce zmienić pewne rzeczy.... Ale czasu bym bez względu na wszystko nie cofneła nawet gdybym mogła, bo mój synek jest dla mnie wszystkim!!!!
Jak masz nadal wątpliwości co do usuwania ciąży obejrzyj na youtube 3 cześciowy "Niemy krzyk"to napewno je absolutnie rozwiejesz. Trzymam kciuki za mądre decyzje. Moja babcia mi kiedyś powiedziła- że faceta bardzo łatwo znaleźć ale ojca dla dziecka- to już sztuka. Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-06-21 o 21:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#45 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja na Twoim miejscu bym poczekała. Teraz jest w szoku... Fakt, to co mówi nie jest miłe i na pewno nie jest idealnym kandydatem na ojca w danym momencie, ale może się okazać, że nie będzie tak źle. Po prostu poczekaj i nie podejmuj póki co drastycznych decyzji, masz jeszcze 8 miesięcy...
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale uważasz ,że dobrze będzie jeśli po kilku latach związku razem z dzieckiem( nie mówię o małżeństwie), powie Ci np. że jest z Tobą ze względu na dziecko? ![]()
![]() |
![]() |
#48 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja zaczęłam być z facetem w wieku 16 lat i byłam z nim 8 lat !! Jak sie po 4 latach rozstaliśmy to nikt w to nie wierzył bo tacy byliśmy niby idealni. Wróciliśmy do siebie na kolejne 4 lata a i tak sie rozpadło. Było mineło. Tylu facetów na tym świecie że nie jednego możesz jeszcze znaleźć , ważne to nie robić czegoś na siłe bo wydaje Ci sie że to ten jedyny |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
zwłaszcza jak On powiedział,że wypadałoby...
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Licze ze ta jego wrazliwosc pokaze sie chociaz jak zobaczy dziecko...jak bedzie coraz bardziej do niego podobne.,.. Tak samo on jest mi w stanie mowic wiele przykrych rzeczy...ale jak mi lzy zaczna leciec to on wszystko cofa, mowi ze wcale tak nie mysli, ze chcial mnie tylko nastraszyc( ![]() Ostatnio nawet jak mi powiedzial najgorsze slowa jakie moglam uslyszec...-ze mnie zostawia...to jak mi polecialy lzy oczywiscie zaczal odkreac wszystko...potem mnie przytulal wciaz, calowal, pocieszal....i pierwszy raz pocalowal moj brzuch....wtedy to sie juz w ogole rozplakalam jak dziecko ![]()
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i lepiej przed ślubem spróbowac niż wziąść slub żeby za chwilę się rozwieść... Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-06-21 o 22:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myślę, że na świecie jest bardzo wielu mężczyzn którzy związali by się z dziewczyną z dzieckiem... i kochali by je jak swoje...
![]() |
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zadomowienie
|
To chyba predzej kobieta zostanie z mezczyzna ze wzgledu na dziecko....faceci maja troche mnie skrupulow zeby mimo wszystko zostawic kobiete z dzieckiem...naprawde wierze ze to tylko takie gadanie...bo gdybym w to nie wierzyla to bym starala sie prosic Was o pomoc aby o nim zapomniec...
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może jednak się zmieni... ale w sumie wolałabym- na Twoim miejscu by od razu się określił, a nie co chwila zmieniał zdanie pod wpływem łez...
![]() |
![]() |
#56 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Rowniez bym tak wolala...ale skoro jest dzieckiem...to moze potrzebuje wiecej czasu zeby cos przemyslec? ja mu ten cza dam ale nie wiem na ile mi starczy sil...boje sie ze moze keidys byc tak ze mnie JEDNAK pokocha tylko ze zanim do tego dojdzie to ja juz go znienawidze przez te slowa ktorymi mnie tak rani...a wtedy to on bedzie poraz kolejny cierpial z mojego powodu...plus z dziecka, ktorego pewnie tez mu bedzie brakowac jesli mnie pokocha..
![]() |
![]() |
#57 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez mam 20 lat i jestem w koncu w ciązy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
co do kota w worku to wystarczy mi ze w lozku wiem jak jest z mezczyzna to reszta mowie sobie ze sie jakos ulozy ![]()
![]() |
![]() |
#60 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:50.