Szacunek w zwiazku - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-21, 20:18   #31
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Dot.: Szacunek w zwiazku

Ech, autorko, Ty się jeszcze zastanawiasz? Dla mnie to jasne, że jak ktoś się tak do kogoś odzywa, a już szczególnie do partnerki/partnera, to znaczy, że szacunku tam nie ma.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-21, 20:54   #32
kermitowa
Zadomowienie

Klotnia klotnia ale jak facet w klotni nazywa mnie su** to wybacz ale dlugo bym sie nie zastanawiala.
Stary 2010-06-21, 21:20   #33
m@rtynka
Zadomowienie

Chłopak leciał by na kopach z mojego życia, aż miło. Wyrwało mu się bo był zły-phi , a za parę lat wymknie mu się nie daj Bosz... coś więcej.

No co podziękować mu i nic innego nie pozostaje jak szukać mężczyzny, który obdaruje Cię szacunkiem i podczas kłótni powie "Kochanie zakończmy kłótnie i dawaj buziaka na zgodę", a nie z burakiem się męczyć. A przede wszystkim jakim prawem on tak do Ciebie mówi.

Razem! KCKM
m@rtynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-21, 21:32   #34
venturka
Raczkowanie

GG do venturka

Zdarzały nam się czasem taaakie kłótnie, ale nigdy czegoś takiego nie usłyszałam i nawet nie umiem sobie tego wyobrazić.
Choć raz to ja swojego TŻ obdarowałam mocną wiązanką, ale hmm wtedy miałam podstawy. Poza tym najgorsze obelgi u nas to "ty głupku"
venturka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-21, 22:21   #35
bluebluesky
Zakorzenienie

Zdazało nam sie ostro pokłucic, ale nigdy nie usłyszałam wyzwisk pod swoim adresem. Słowa czesto bolą bardziej niż czyny, ja nie umiałabym tego zaakceptować w swoim związku.

Wniosek, nie mecz sie z tym człowiekiem, znajdz sobie kogos, kto umie rozmawiać.
bluebluesky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-21, 22:36   #36
Elsa85
Raczkowanie

[QUOTE=Kate_22;20145790]Witam wszystkich

Otóż moje pytanie jest takie: czy wasi mężczyźni szanują was?? A przynajmniej czy była kiedyś taka chwila gdy tego nie robili??

Bo ja mam problem.... Jak kłócę się z swoim TŻ to on zawsze się wydziera i przeklina często nad sobą nie panując. Więc się zastanawiam czy to poważny problem w naszym związku, bo chociaż wiem, że mnie kocha to np. ostatnio w czasie wielkiej awantury powiedział do mnie "Ty su...." oczywiście później przepraszał mnie jak potrafi mówiąc, że to było przypadkiem... Więc dałam mu kolejną szansę tylko nie wiem na jak długo.

Co o tym sądzicie??[/QUOTE

Emocje nie tłumaczą zwykłego chamstwa i braku kultury.
Niezgadzaj sie i nie pozwalaj żeby Tz Cię nie szanował.
I zastanów się ile jeszcze dasz mu szans zanim on stracie resztki szacunku do Ciebie.
Pamiętaj że ze zwykłym chamstwem się nie negocjuje.
wszystko czego chcę od Ciebie
dostać się do Twego wnętrza
kilka sekund w nim pomieszkać
przypływ uczuć krótka chwila
starczy mi by móc oddycha
ć
Elsa85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-21, 22:38   #37
Estin
Raczkowanie

Zwiewaj od niego! Dziś "suka" a jutro... lepiej nie myśleć............. jeśli jest źle, bedzie jeszcze gorzej............

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-21, 23:18   #38
0nasty0
Wtajemniczenie

GG do 0nasty0

Za tą 'su**' mógłby mnie na odchodne pocałować w cztery literki i więcej się nie pokazywać.
Na co Ty liczysz? Powiedział tak raz, wybaczyłaś, przy kolejnej kłótni znów mu się to 'wyrwie'. Przeprosi, wybaczysz i tak dalej..
Brak szacunku z jego strony. I dla siebie samej.
Owszem, zdarza się w moim związku poniesienie delikatnie głosu (rzadko, ale jednak), ale nigdy nie było takich wyzwisk i mam nadzieję, że nie będzie.

lexie
Generalnie termin wzrokowiec tyczy się tego, że dana osoba się najłatwiej uczy,
zapamiętuje materiał wizualny, a nie tego, że musi się patrzeć na gołe panie.
0nasty0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-21, 23:28   #39
makarona
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kate_22 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich

...
Co o tym sądzicie??
Sądzę o tym, że...
przyjdzie na wasz ślub, splunie ci na twarz (przypadkiem - rzecz jasna), powie do księdza "ch%*^ szybciej, bo mi wódka stygnie", a powtarzając przysięgę małżeńską zestresuje się i powie "tak, ku^@, biorę tę su#& za żonę".

Wiadomo - emocje robią swoje, w kłótniach też nas ponosi

Nasz czas oczekiwania
makarona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-21, 23:32   #40
Seeensi
Raczkowanie

wybacz,ale nie wyobrażam sobie,żeby podczas kłótni mój TŻ nazwał mnie 'suką'....
Stary 2010-06-22, 01:24   #41
baobabka
Zadomowienie

Ojej, Dziewczyny, a Wy to tak już najgorsze od razu. Autorka nie napisała dokładnie co powiedział:
Cytat:
bo chociaż wiem, że mnie kocha to np. ostatnio w czasie wielkiej awantury powiedział do mnie "Ty su...."
Więc może rzekł: "Ty sukienko", "Ty (mój) sukiereszku" "Ty supermenko!" "Ty, Sukiennice chciałabyś zobaczyć ze mna w przyszły wtorek? Zapraszam Cię, najdroższa na kawę do Krakowa".

A Wy tak od razu, że suko, suko A może on chciał dobrze

Autorko- co z tym zrobisz Twoja sprawa, ale nie, nie było to objawem szacunku w związku. Przemyśl sprawę.
baobabka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-22, 11:56   #42
leenet
Przyczajenie

Oj c0ś mi tu pachnie ... przemocą w przyszłości ... jesli miał cieżkie dzieciństwo to sa od tego lekarze a jesli stracił panowanie, z tego co piszesz, to narazie TYLKO w słowach później może być gorzej... weź pod uwagę że tobie jako \Jego dziewczynie może się wydawać że " on taki nie jest , przeciez go znam " ale skoro tu piszesz o tym to nie jesteś Jego pewna. Zastanów się dziewczyno
leenet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 12:24   #43
Dociakowa
Zadomowienie

porozmawiaj z nim.

->
76,6....30.07->72,7......65,5kg.. .60
Dociakowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 12:41   #44
bubus900
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szugarbejb Pokaż wiadomość
oj tam oj tam, jedna mała suka, a wy związek kończycie, u was to na wszystko odpowiedzią jest "rzuć go". A może chłopak miał ciężkie dzieciństwo ? może tak został wychowany ? Poza tym nie znamy relacji drugiej strony, może akurat pies tamtędy przechodził? A może ona go sprowokowała zamiast go wspierać ?
:d
Stary 2010-06-22, 12:43   #45
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Witam wszystkich

Otóż moje pytanie jest takie: czy wasi mężczyźni szanują was?? A przynajmniej czy była kiedyś taka chwila gdy tego nie robili??

Bo ja mam problem.... Jak kłócę się z swoim TŻ to on zawsze się wydziera i przeklina często nad sobą nie panując. Więc się zastanawiam czy to poważny problem w naszym związku, bo chociaż wiem, że mnie kocha to np. ostatnio w czasie wielkiej awantury powiedział do mnie "Ty su...." oczywiście później przepraszał mnie jak potrafi mówiąc, że to było przypadkiem... Więc dałam mu kolejną szansę tylko nie wiem na jak długo.

Co o tym sądzicie??
-
sądzimy, że trafił ci się cham i burak na faceta i tyle. Na dodatek- nie pocieszę się- skoro wybaczasz, on za każdym razem będzie tę granicę przesuwać., No wolno misiowi.
I nie, nie mamy tak, jestem wiele lat mężatką, jak w każdym związku zdarzają się nam gorsze chwile i pokłócimy się, ale nie zdarzyło się, żeby mąż wydzierał się na mnie, nie mówiąc o wyzywaniu. Takie zachowanie jak opisujesz, NIE MA nic wspólnego z miłością.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 13:18   #46
201803290936
Konto usunięte

Ja bym tak pochopnie faceta nie odsądzała od czci i wiary. Wszystko zależy od tego jaki charakter mają ich kłótnie i jak oni oboje się podczas nich zachowują. Ja potrafię mojego TŻ doprowadzić do stanu wrzenia, bo taki mam charakter - jestem nerwus, nieraz się czepiam, w dodatku klnę przy tym jak szewc. Jeżeli ten facet podczas ostrzejszej, ale w miarę cywilizowanej, wymiany zdań nagle zaczyna wyklinać, rzucać się, jest agresywny, a przy tym nie chce się zmienić, poprawić, nie widzi w sobie winy, to rzeczywiście nie rokuje to najlepiej. Jeżeli jednak oboje mają "charakterki" i ona sama nie przebiera w słowach, robią się agresywni, to powinni usiąść, pogadać ze sobą na spokojnie o tym czego muszą unikać, nawet kłócąc się. Godząc się z TŻ zawsze sobie mówimy, że nie może się tak do siebie odnosić, że przecież jesteśmy drużyną, że to do niczego nie prowadzi - wielu rzeczy się nauczyłam, wiele zrozumiałam i trzymamy pewien zdrowy poziom (chociaż zdarza się od czasu do czasu burza z piorunami - ja już tak mam). Mój TŻ ma świetny sposób na moje napady nerwów - po prostu kończy ze mną rozmowę i mówi, że pogadamy jak mi przejdzie. Poza tym od razu sobie mówimy, że padło o jedno słowo za dużo, że to było nie OK.

Ale: ważny jest również kontekst. Kłótnia z dziewczyną przyłapaną na zdradzie, a kłótnia o jakąś pierdołę to są dwie różne sprawy. Autorka wątku nie nakreśliła aż tak dokładnie sytuacji.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2010-06-22 o 13:25
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 13:47   #47
Tetrix
Rozeznanie

Zgadzam się z Doris.
Sama mam wybuchowy charakter i mały impuls wystarczy, żebym wpadła w krwawą furię.
W moim związku było niestety parę wojen, podczas których nie przebieraliśmy w słowach, ale zwykle przybierało to formę tworzenia coraz bardziej wymyślnych wulgaryzmów i kończyło się obłąkańczym śmiechem oby stron <patologia>
Teraz staramy się hamować i ograniczać do 'głupia babo!'/'podły chamie!' ale mówione raczej żartobliwym tonem.

Co innego jak takie słowa wypowiadane są często, z agresją i nienawiścią - to już może świadczyć o niezrównoważneniu psychicznym partnera.

Tetrix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 15:48   #48
Lakhi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nicka01 Pokaż wiadomość
Nazywając mnie su**- zakończył by związek

Ja właśnie tak zakończyłam. Mój były nazwał mnie tępą, dwulicową, zadufaną w sobie suką, wtedy się rozstaliśmy. I jestem z tego powodu przeszczęśliwa. Nie wiem jak mogłam z nim być. Ale najlepsze, że wcześniej robił gorsze rzeczy (nawet mnie uderzył), a dopiero przy tej suce nie wytrzymałam... Masakra, babki, nie dawajmy facetom robić takich rzeczy, ja już na pewno tego błędu nie powtórzę... Ba, na razie to w ogóle nie chcę pakować się w stałe związki, bo uważam to teraz za stratę czasu...

Lakhi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 17:46   #49
lady karen
Zadomowienie

Cytat:
Witam wszystkich

Co o tym sądzicie??
Ja bym mu nie dała szansy tylko w pysk. I to byłby ostatni raz, kiedy miałby przyjemność jakiegokolwiek kontaktu ze mną.
Przerobiłam to już, zaczyna się wyzywaniem, kończy biciem. Nigdy więcej się w to nie wpakuję, i Tobie też nie radzę.
lady karen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 18:18   #50
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicka01 Pokaż wiadomość
Nazywając mnie su**- zakończył by związek
czytając pierwszego posta aż uniosłam wysoko brwi. Masakra, nie wyobrażam sobie wydzierać się i obrażać drugiej osoby. Kiedy my mamy jakieś różnice zdań to albo na spokojnie albo prosimy drugą osobę żeby porozmawiać o tym innym razem już z dystansem i działa.

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:
Napisane przez baobabka Pokaż wiadomość
Ojej, Dziewczyny, a Wy to tak już najgorsze od razu. Autorka nie napisała dokładnie co powiedział:

Więc może rzekł: "Ty sukienko", "Ty (mój) sukiereszku" "Ty supermenko!" "Ty, Sukiennice chciałabyś zobaczyć ze mna w przyszły wtorek? Zapraszam Cię, najdroższa na kawę do Krakowa".

A Wy tak od razu, że suko, suko A może on chciał dobrze
aaaaaaa

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 19:33   #51
Kate_22
Raczkowanie

Dziękuję wam wszystkim
I może to było głupie mówić o tym na forum ale chyba potrzebowałam kogoś kto wreszcie porządnie przemówił mi do rozsądku. Wreszcie!

Kate_22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 19:53   #52
SiemaszSkarbie
Rozeznanie

Cytat:
Witam wszystkich

Co o tym sądzicie??
Moja kłótnia z Tżtem wygląda tak: wymiana zdań, potem żadne się do siebie nie odzywa, po jakiejś chwili któreś pęknie i zaczynamy rozmawiać ale spokojniej. Wtedy się wszystko wyjaśnia. Nigdy nie przeklinamy kłócąc się, nie wyzywamy, nie podnosimy na siebie rąk. Gdyby tak było wątpię że bylibyśmy jeszcze razem.

SiemaszSkarbie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 20:33   #53
khloe_
Zadomowienie

Szacunek to podstawa.Tyle mam do powiedzenia

khloe_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 20:38   #54
linaya
astro-loszka

Osobiście nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, ale znam pary, które podczas kłótni rzucają w siebie mięsem ile wlezie, a potem się godzą, i ogólnie bardzo się kochają. Po prostu dosadne słownictwo wynieśli z domów rodzinnych.
Stary 2010-06-22, 21:14   #55
paczek1990
Wtajemniczenie

Nie wyobrażam sobie związku bez szacunku
Mój facet mnie szanuje/ja jego. Nawet podczas kłótni-krzyki się zdarzają-ale nie wyzywamy się.
Co do "suki" nazwał Cię tak pierwszy raz czy kolejny? I to była poważna kłótnia czy nie?
Mogło być tak, ze facet się bardzo zdenerwował i mu się pierwszy raz wymsknęło...
paczek1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-22, 21:29   #56
elenkaa00
Przyczajenie

Oczywiście każdemu może się zdarzyć skoro przeprosił a ty mu wybaczyłaś to jest ok. Nie pozwól mu więcej na coś takiego bo jesli cos takiego zdarzy sie ponownie to zgubisz gdzies szacunek do samej siebiej. 3mam kciuki za was

Edytowane przez elenkaa00
Czas edycji: 2010-06-22 o 21:32
elenkaa00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-23, 06:28   #57
Millerna
Raczkowanie

Unhappy Dot.: Szacunek w zwiazku

Witajcie

Mam podobny problem... Mam wrażenie, że mój narzeczony wogóle mnie nie szanuje Niby na ogół jest miły i wogóle, ale zdarzają się sytuacje w których czuję się nikim... Próbowałam zwrócić mu uwagę, ze mnie nie szanuje... Próbowałam rozmawiać o tym, ze chce innego traktowania, ze nie tak wyobrażałam sobie moje życie... Ale on wtedy w złości nazywa mnie pierd...ną ci...ą, albo mówi, że jestem ogólnie popier...olona i głupia
Jestem teraz w ciąży... Już niedługo urodzi się nasze dziecko... Niby on się cieszy, ale jest bardzo nieodpowiedzialny... Ja mam szkołę... Będę bać się zostawić z nim dziecko, a moja rodzina mieszka bardzo daleko Mówi ze mnie kocha, ale mnie nie szanuje... Nie szanuje mojej pracy. Tego, ze zawsze dbam żeby miał czyste ubrania, o porządek w mieszkaniu, gotuje posiłki... Nie dostrzega tego, uważa ze to wszystko mus ie należy... Czuje się jak najgorsza kura domowa, a przecież jeszcze nawet nie jesteśmy małżeństwem...

Czy jest sens z nim nadal być?

Edytowane przez Millerna
Czas edycji: 2010-06-23 o 06:54
Millerna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-23, 07:48   #58
wandaweranda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Millerna Pokaż wiadomość
Witajcie

Mam podobny problem... Mam wrażenie, że mój narzeczony wogóle mnie nie szanuje Niby na ogół jest miły i wogóle, ale zdarzają się sytuacje w których czuję się nikim... Próbowałam zwrócić mu uwagę, ze mnie nie szanuje... Próbowałam rozmawiać o tym, ze chce innego traktowania, ze nie tak wyobrażałam sobie moje życie... Ale on wtedy w złości nazywa mnie pierd...ną ci...ą, albo mówi, że jestem ogólnie popier...olona i głupia
Jestem teraz w ciąży... Już niedługo urodzi się nasze dziecko... Niby on się cieszy, ale jest bardzo nieodpowiedzialny... Ja mam szkołę... Będę bać się zostawić z nim dziecko, a moja rodzina mieszka bardzo daleko Mówi ze mnie kocha, ale mnie nie szanuje... Nie szanuje mojej pracy. Tego, ze zawsze dbam żeby miał czyste ubrania, o porządek w mieszkaniu, gotuje posiłki... Nie dostrzega tego, uważa ze to wszystko mus ie należy... Czuje się jak najgorsza kura domowa, a przecież jeszcze nawet nie jesteśmy małżeństwem...

sensu nie ma, ale jak znam zycie kochasz go to i pewnie z nim zostaniesz
wandaweranda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-23, 08:07   #59
sql
Raczkowanie

Cytat:
Witam wszystkich

Co o tym sądzicie??
Ja zawsze czytając takie posty jestem w szoku, dlaczego dziewczyny się nie szanują i pozwalają na takie traktowanie? Na twoim miejscu postawiłabym mu ultimatum jeszcze raz przekleństwo w twoim kierunku i wyzywanie to koniec. Zacznij się szanować.
sql jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-23, 10:31   #60
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Millerna Pokaż wiadomość
Witajcie

a co byś doradziła przyjaciółce ? Ja wiem że motywacja do zostania jest silna bo macie mieć dziecko ale... niech ono się wychowa przy szczęśliwej mamusi a nie przy takich scenach. Ja bym dostała depresji

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości