|
|||||||
| Notka |
|
| Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grecja :) watek zbiorczy
Cytat:
tyle, ze bardzo drogie te oferty w porownaniu do innych wysp...
|
|
|
#632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłaś w Calelli?? to moje ukochane miejsce byłam 2 lata temu i w tym roku znów jedziemy
|
|
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#634 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
nikt nie rezydował w platamon palace?? ciekawe jaką pogode zastaniemy wylatujemy o 4.45 w nocy
|
|
|
|
|
#636 |
|
Raczkowanie
|
a ile polecacie wziąć kasy na 12dni w Leptokarii ?
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
zależy czy jedziesz na wycieczki....na ile ..czy bd kupować pamiątki i dużo wydawać na alkohol
ja miałam 150 € i starczyło byłam tylko na skiathos i nie kupowałam dużo
|
|
#638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to widzę że tu więcej wielbicielek ![]() ![]() Lovadi my w Leptokarii wydaliśmy ok 300 euro (we dwójkę- ja i tż), więc jak jedziesz sama to myślę że spokojnie 150 ci wystarczy. Jest tam mnóstwo fajnych sklepików z różnymi pysznościami, słodkościami, kukurydza z grilla (jest jej mnóstwo tam i polecam bardzo, jak lubisz kukurydzę ), pyszne słodziutkie owoce, pyszne lody po 2 euro .... takze kasy trochę idzie tam "rowzalić" bo to wszystko kusi a Ty z wyżywieniem masz wczasy czy bez??
|
|
|
|
#639 |
|
Raczkowanie
|
obóz z wyżywieniem
chyba wezmę 100 euro + na te wycieczke do Aten i na wyspę Skiatos
|
|
#640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak z wyzywieniem, to wystarczy 100 euro (tak myślę), my mieliśmy śniadania i obiadokolacje, sniadanie miedzy 8 a 9 rano a obiadokolacja dopiero koło 19 wieczorem, także w ciągu dnia musieliśmy na jakieś jedzonko iść, bo przyszło się z plaży głodnym jak wilk a tu obiadokolacja tak późno... A Skiathos bardzo polecam cudowne przeżycia i gdy będę jeszcze w Grecji to ponownie zdecyduję się na Skiathos
|
|
|
|
#641 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Grecja - velika 2010
Ja byłam w Velice trzy lata temu. Małe, ale przyjemne miasteczko. Byłam we wrześniu, ale w tym okresie za dużo się tam nie działo - pozamykane dyskoteki, już prawie koniec sezonu. Ale mi się podobało. Na plaży były bezpłatne leżaki i parasole, boiska do siatkówki i tawerny, do których można było wyskoczyć na obiad lub coś zimnego do picia. W pobliskich większych miastach można wypożyczyć skuterki lub auto na kilka dni i pozwiedzać dużo na własną rękę. A do jakiego pensjonatu/hotelu się wybierasz?
|
|
|
|
|
#642 |
|
Raczkowanie
|
A ja w tym roku lece na Santorini
|
|
|
#643 |
|
Zadomowienie
|
Zazdraszczam
Ja w tamtym roku byłem 5 dni na pięknej Santorini
|
|
#644 |
|
Raczkowanie
|
O to napisz mi jak przedstawiają sie ceny w tawernach ?? I gdzie dokładnie byłeś?? Obejrzałam Twoje zdjęcia :O Piękne !!!
Edytowane przez OliwiaAnita Czas edycji: 2010-06-16 o 13:03 |
|
|
|
|
#645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ceny w tawernach , jak na naszą kieszeń dość wysokie... Chyba ze jesz tylko sałatki albo pizze ;-) Gdzie byłem na Santotrini ? Prawie wszędzie , Kalamari , Perissa , Red Beach , White beach ... i oczywiście Fira i Oia
|
|
|
#646 |
|
Raczkowanie
|
Ja byłam w Grecji 3 lata temu i już planuje kolejny wyjazd
Byłam na Chalkidiki - w sumie jak dla mnie mało imprezowy region. Ale za to ludzie bardzo mili, pogo była wspaniała no i czysta woda. Co prawda najczystsza była na niezamieszkanej wyspie gdzie chyba pół regionu płynie łódkami by popływać ![]() Poza tym podobały mi sie Saloniki... wszędzie były koty a nie widziałam żadnego psa... No ale może poprostu miałam takie szczęście. Z tego co jeszcze pamietam - jak byłam to zawsze padało w poniedziałek ;D tzn. w pon przyjechałam i padało i byłam ponad 2 tyg. i w poniedziałki padało zawsze ;D To było dziwne. Ale generalnie rewelacyjne wspomnienia i Grecja jest najbliższym kierunkiem na wakacje pomimo iż już tam byłam ![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Aha - apropo kosztów - to miałam ze sobą jakoś 150Euro. I dodatkowe pieniądze na wycieczki. I przywiozłam ze sobą jakieś 30-40Euro więc myśle ze 100Euro starcza - a przynajmniej starczało. Choć teraz jak jest ten kryzys tam u nich to podobno jest mega tanio.
|
|
|
|
|
#647 |
|
Zadomowienie
|
Hehe , w to bym nie wierzył
![]() Przyjedzie mniej turystów , a Grecy muszą swoje zarobić
|
|
#648 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak się jest kilka dni na Santorini to chyba nie sposób nie odwiedzić jej całej biorąc pod uwagę jej wielkość Bardziej chodziło mi w jakim miejscu nocowaliście ![]() Cytat:
hech Ja akurat bywam w takiej miejscowości, że na brak życia nocnego nie narzekam tam... A co do Salonik to chyba słabo się rozglądałaś , że psiaków nie widziałaś bo jest ich pełno... Co do kieszonkowego w Grecji to wszystko zależy od tego jak kto spędza czas ... ja akurat robię zawsze tam zakupy plus wyjścia to idzie tych pieniążków sporo... ale jak ktoś jest nastawiony tylko na plażowanie i z 3 wyjścia to fakt faktem dużo nie straci A co do cen w Grecji to niestety nie spadają
|
|
|
|
#649 |
|
Raczkowanie
|
O dobrze wiedzieć z tym 15 sierpnia =D
Generalnie z tymi psiakami to aż zdziwiona byłam xD Nastepnym razem poszukam bardziej :P A co do Chalkidiki to chyba wszystko zależy od miejscowości.
|
|
|
|
|
#650 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja sam organizowałem hotel i mieszkałem w Perissie Ty pewnie jedziesz z biura podróży , więc bardziej polecam Kalamari . Jest sporo knajpek i generalnie fajniejsze miejsce Co prawda plaża jest bardziej kamienista. Mieszkanie w Oia czy Fira na zboczu jest może piękne i romantyczne , ale za to upalne , bo skała wulkaniczna bardzo się nagrzewa. Kalamari http://artfoto.w.of.pl/santorini/photo2611.htm http://artfoto.w.of.pl/santorini/photo2615.htm
|
|
|
#651 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chociaż tak szczerze powiedziawszy nie planujemy dużo czasu spędzać w tym mieście ![]() P.S. piękne zdjęcia ... i mam pytanie bo ostatnio przeglądałam jakiś blog "... za błękitem..." o wyspach greckich , to nie Twój blog?? bo zdjęcia mi niektóre jakoś znajome ale może się mylę
Edytowane przez OliwiaAnita Czas edycji: 2010-06-23 o 21:33 |
|
|
|
|
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwia możesz mi podać z jakiego biura jedziesz? chętnie bym pojechała na Santorini w przyszłym roku
|
|
|
|
|
#653 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak czy inaczej Santorinii z Polski jest strasznie drogie, żeby wykupić pobyt tam... o wiele bardziej opłaca się wykupić pakiet w Grecji ... oczywiście nie wszystkich miejsc to się tyczy... np Zakynthos o wiele bardziej opłaca się wykupić w Polsce jak sprawdzaliśmy
|
|
|
|
#654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mnie tylko polskie interesują
|
|
|
|
|
|
#655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak koło 7-8 rano szare chmury i deszcz, ja oczywiście załamana że pogoda nam się nie udała, a tu 15-20 min chmury uciekały w stronę Olimpu i żar z nieba
|
|
|
|
#656 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie lecimy biurem z PL
|
|
|
|
#657 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
?Jest podobno bezpośredni samolot z Anglii na Santorini .... Ew nożna lecieć do Aten i kupić prom do Santorini. Nie bardzo polecam Fire czy OIa jako miejsce wypoczynku , bo poprostu nie ma tam dostępu do morza Jeśli sami organizujecie transport to raczej polecam kupić hotel przez internet np na booking.com . I warto zapamiętać że Grecy mówią na OIA -"ija" ;-)
|
|
|
#658 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do wymowy nie mam problemów - mój mąż jest grekiem
|
|
|
|
#659 |
|
Przyczajenie
|
Grecja 1600 all inclusive
mam nietopowe pytanie, ale może ktoś nie wie co robić w wakacje.
Wczasy tygodniowe Grecja - Rodos All Inclusive samolotem od 23.07 za 1600 zł. Czy byłby ktoś chętny??G
|
|
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grecja 1600 all inclusive
szukasz towarzystwa czy chcesz odsprzedac?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:33.

jakoś nie widziałam nigdzie.

byłam 2 lata temu i w tym roku znów jedziemy 

62->61->60->59->58->57