Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusie2009 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-21, 16:38   #4801
dzikazaba
Raczkowanie

GG do dzikazaba
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi

Dzien Dobry!

Piotrek ma mniejszy katarek,ale corz mniej je. Stracil apetyt, poza tym jest pogodny i nie marudzi.

przyjechalam w odwiedziny do swojej mamy odpoczne troche od Piotrka.
Stary 2010-06-21, 16:56   #4802
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi

Dawid ma goraczke 38,1 stopni, jest tak marudny i nie do wytrzymania, ze ja juz wychodze z siebie! Spal 2 razy, mama mowila jak z nim byla do poludnia ze co jakis czas mial drgawki, teraz na wieczor tez, mierze goraczke a tam 38,1 i ciekawe co z jutrzejszym szczepieniem bo pewnie go nie zaszczepi i ciekawe o co znowu chodzi, z czego ta goraczka

Edytowane przez buziaczekk
Czas edycji: 2010-06-21 o 16:57
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 17:13   #4803
dzikazaba
Raczkowanie

GG do dzikazaba

Cytat:
Napisane przez buziaczekk Pokaż wiadomość
Dawid ma goraczke 38,1 stopni, jest tak marudny i nie do wytrzymania, ze ja juz wychodze z siebie! Spal 2 razy, mama mowila jak z nim byla do poludnia ze co jakis czas mial drgawki, teraz na wieczor tez, mierze goraczke a tam 38,1 i ciekawe co z jutrzejszym szczepieniem bo pewnie go nie zaszczepi i ciekawe o co znowu chodzi, z czego ta goraczka
na pewno go nie zaszczepi, lepiej przelozyc. mi kiedys nie zaszczepila mlodego gdy nial niewiele ponad 37 i lekko zaczerwienione gardlo.
zycze spokojnej noce, bo te sa najgorsze.

moje dziecko oglada tv-reklamy woli je od bajek.
Stary 2010-06-21, 17:15   #4804
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez dzikazaba Pokaż wiadomość
na pewno go nie zaszczepi, lepiej przelozyc. mi kiedys nie zaszczepila mlodego gdy nial niewiele ponad 37 i lekko zaczerwienione gardlo.
zycze spokojnej noce, bo te sa najgorsze.

moje dziecko oglada tv-reklamy woli je od bajek.

Tez mi sie wydaje ze nie zaszczepi, choc niedawno gdzies czytalam ze jesli dziecko ma goraczke a nie jest ona spowodowana choroba zadna to mozna szczepic....ale nie wiem jak to jest naprawde....ehhh no nic dowiemy sie jutro, jechac i tak pojedziemy, zeby przynajmniej sprawdzic o co chodzi...juz teraz przelozylismy szczepienie bo Dawid mial zapalenie migdalkow i musielismy odczekac 2 tyg po antybiotyku i teraz znowu cos

Czas edycji: 2010-06-21 o 17:19
Stary 2010-06-21, 18:36   #4805
gabriellao0
Zakorzenienie

osobiście nie pozwoliłabym szczepić Kajki gdyby dzień wcześniej miała gorączkę
nie i już

Spice
super Julcia wywija
taniec mojej Kajki przypomina raczej "pogowanie" w ruchu jest najczęściej głowa
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 18:49   #4806
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez gabriellao0 Pokaż wiadomość
osobiście nie pozwoliłabym szczepić Kajki gdyby dzień wcześniej miała gorączkę
nie i już

Spice
super Julcia wywija
taniec mojej Kajki przypomina raczej "pogowanie" w ruchu jest najczęściej głowa
Wiesz....o tym akurat zadecyduje lekarz a nie ja, bo ja sie na medycynie nie znam i nie wiem kiedy mozna a kiedy nie a pojade zeby chociaz sprawdzil skad ta goraczka....jesli lekarz powie ze moge szczepic albo poczekac to poczekam, nie spieszy sie jesli by to mialo w jakis sposob zaszkodzic

Czas edycji: 2010-06-21 o 19:07
Stary 2010-06-21, 20:02   #4807
gabriellao0
Zakorzenienie

pojechać na wizytę bym pojechała ale nawet jakby "pozwolił szczepić" to bym nie dała
lekarz też człowiek
może się pomylić a tydzień w te czy we wte nikogo nie zbawi
moje zdanie
Stary 2010-06-21, 20:11   #4808
spicegirl
Zadomowienie

GG do spicegirl

Cytat:
pojechać na wizytę bym pojechała ale nawet jakby "pozwolił szczepić" to bym nie dała
lekarz też człowiek
może się pomylić a tydzień w te czy we wte nikogo nie zbawi
moje zdanie
A ja bym odwolala wizyte, bo ja musze placic za wizyte, nawet jak nic nie zrobia tylko na Julke popatrza
Ale mnie glowa boli i spac mi sie chce a do tego jeszcze poniedzialek. I w nocy nam sie alarm przeciwpozarowy wlaczyl Nienawidze tego, w zeszlym roku przez jakies 3 tygodnie nam sie wlaczaly po pare razy dziennie (nocnie) a ze mamy ich 9 w domu, wszystkie polaczone, to sobie wyobrazacie, jak potwornie glosno bylo. Az na sama mysl mam drgawki. A potem w metrze sie wlaczyl alarm i 10 minut pozniej jak wysiadlam na stacji. Koszmar jakis.

Juleczka

Maleństwo

spicegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 20:20   #4809
gabriellao0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spicegirl Pokaż wiadomość
A ja bym odwolala wizyte, bo ja musze placic za wizyte, nawet jak nic nie zrobia tylko na Julke popatrza
Ale mnie glowa boli i spac mi sie chce a do tego jeszcze poniedzialek. I w nocy nam sie alarm przeciwpozarowy wlaczyl Nienawidze tego, w zeszlym roku przez jakies 3 tygodnie nam sie wlaczaly po pare razy dziennie (nocnie) a ze mamy ich 9 w domu, wszystkie polaczone, to sobie wyobrazacie, jak potwornie glosno bylo. Az na sama mysl mam drgawki. A potem w metrze sie wlaczyl alarm i 10 minut pozniej jak wysiadlam na stacji. Koszmar jakis.
1. ubezpieczenie nie obejmuje wizyt???
2.prześladują Cię alarmy hi
Stary 2010-06-21, 20:26   #4810
jo@n@
Zakorzenienie

GG do jo@n@

Wiecie ja o tych frytkach pisałam, bo Bartek był zdziwiony co to i jak pachnie. W sumie mogę mu zrobić ale w domu własnoręcznie wykrojone z ziemniaka i usmażone na świeżym oleju a nie kupione gdzieś w mieście robione po raz 1000 na tym samym oleju i do tego z mrożonki a mrożonka jest z mączki formowanej na kształt

If you're out on the road
Feeling lonely and so cold
All you have to do is call my name
And I'll be there on the next train

jo@n@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-21, 20:29   #4811
spicegirl
Zadomowienie

GG do spicegirl

Cytat:
1. ubezpieczenie nie obejmuje wizyt???
2.prześladują Cię alarmy hi
1. Ubezpieczenie pokrywa wizyty, ale tu jest tak, ze mam co-pay, czyli czesc place z kieszeni. Wiec za kazda wizyte ja place $15, a ubezpieczenie doplaca reszte, czyli chyba $170 zwykle. Za to nic poza tym mnie nie kosztuje, szczepienia itd. pokrywa calkowicie ubezpieczenie. Wiec nie oplaca mi sie isc, jak jej nie zaszczepia, wolalabym poczekac tydzien.
2. Wiesz, ze serio. Po tym jak sie w nocy wlaczyl to spalam z glowa pod koldra i tak mi serce kolatalo, ze maz slyszal.

Juleczka

Maleństwo

spicegirl jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-21, 21:34   #4812
jo@n@
Zakorzenienie

GG do jo@n@

Buziaczekk w Realu będzie mleko od Nestle za 11,95 od czwartku

Tun1a jak Ola dała radę tyle godzin w Akademii?

Stary 2010-06-21, 21:37   #4813
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
1. Ubezpieczenie pokrywa wizyty, ale tu jest tak, ze mam co-pay, czyli czesc place z kieszeni. Wiec za kazda wizyte ja place $15, a ubezpieczenie doplaca reszte, czyli chyba $170 zwykle. Za to nic poza tym mnie nie kosztuje, szczepienia itd. pokrywa calkowicie ubezpieczenie. Wiec nie oplaca mi sie isc, jak jej nie zaszczepia, wolalabym poczekac tydzien.
2. Wiesz, ze serio. Po tym jak sie w nocy wlaczyl to spalam z glowa pod koldra i tak mi serce kolatalo, ze maz slyszal.

A jesli ta goraczka spowodowana jest choroba to tez mam czekac tydzien? na to co sie wydarzy albo nie wydarzy? Nam wizyty pokrywa NFZ, placimy za to grube skladki wiec nie widze problemu w tym zeby sie przejsc, dowiedziec i zadecydowac co dalej....ja nie panikuje z powodu goraczki ale Dawid 2 tyg temu skonczyl brac antybiotyk na zapalenie migdalkow i kto wie czy cos sie do niego nie przyplatuje znowu, albo moze nie bylo to wyleczone do konca, byl oslabiony, pogoda jest paskudna...raz zimno, raz cieplo, raz leje, raz slonce swieci i akurat zbieglo sie ze szczepieniem wiec jak juz mialam jechac to pojade to sprawdzic....zreszta rano jak bede dzwonic do przychodni to zapytam tych "milych pan" co one na to

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
Napisane przez jo@n@ Pokaż wiadomość
Buziaczekk w Realu będzie mleko od Nestle za 11,95 od czwartku

Tun1a jak Ola dała radę tyle godzin w Akademii?
Dzieki ale promocja jakas licha bo normalnie mleko kosztuje cos 13 zl z groszami w Realu, wiec wychodzi jakies 1,40-1,50 taniej ...ale dobre i to

Czas edycji: 2010-06-21 o 21:45
Stary 2010-06-22, 06:32   #4814
mati393
Rozeznanie

Cytat:
Tylko 2 strony do nadrobienia ???

Na dobry poczatek macie tu moja wiercidupke

Weekend minal spokojnie, sniadanie przezylismy Potem bylismy w kosciele, ale Jula zaczela spiewac i tanczyc, wiec wyszlysmy przed kosciol. Poza tym upaly 30stopniowe.
Aha i glosowac bylam w sobote.
I schudlam kilogram
I jeszcze tylko 22 dni do Polski
Julcia slicznie tanczy.

Dzien dobry,
mlody znowu zafundowal mi impreze nocna. Obudzil sie o 3:40 i zasnal dopiero o 5:20. No i teraz w pracy jestem nieprzytomna.
mati393 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 07:55   #4815
monix0
Zakorzenienie

czesc
Spice ale Julcia cudnie tańczy, Dawidek nie mógł się napatrzec, a po chwili zaczął się kręcić w kółko
Mati współczuje, pamiętam jeszcze jak w ciąży chciało mi sie spac
monix0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 08:13   #4816
anya_krk
Zakorzenienie

GG do anya_krk Wyślij wiadomość przez MSN do anya_krk

Cytat:
Wiecie ja o tych frytkach pisałam, bo Bartek był zdziwiony co to i jak pachnie. W sumie mogę mu zrobić ale w domu własnoręcznie wykrojone z ziemniaka i usmażone na świeżym oleju a nie kupione gdzieś w mieście robione po raz 1000 na tym samym oleju i do tego z mrożonki a mrożonka jest z mączki formowanej na kształt
uwielbiam domowe frytki a moj malzonek to byl kiedys ciezko zdziwiony, ze mozna frytki w domu zrobic, no ale go oswiecilam

Mati wspólczuję
Monix!!
Stary 2010-06-22, 08:25   #4817
jo@n@
Zakorzenienie

GG do jo@n@

Dzień dobry!
Mati współczuję
Anya mąż niezły

Idziemy dziś z Bartaskiem do koleżanki mojego brata obciąć jego loczki Ale tak się poci jak szaleje i mu do oczu wchodzą. I już kilka razy usłyszałam jaka ładna dziewczynka No i przy okazji kolezanka mnie ciachnie, bo moja fryzjerka mnie nie słucha i mi za długie zostawia. A ta koleżanka jest fryzjerką i kiedyś mnie pięknie obcięła z takich do pasa włosów na takie 4 cm

Moni 2324 codziennie wisisz na wątku, moze się odezwiesz?

Stary 2010-06-22, 08:28   #4818
mati393
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry!
Mati współczuję
Anya mąż niezły

Idziemy dziś z Bartaskiem do koleżanki mojego brata obciąć jego loczki Ale tak się poci jak szaleje i mu do oczu wchodzą. I już kilka razy usłyszałam jaka ładna dziewczynka No i przy okazji kolezanka mnie ciachnie, bo moja fryzjerka mnie nie słucha i mi za długie zostawia. A ta koleżanka jest fryzjerką i kiedyś mnie pięknie obcięła z takich do pasa włosów na takie 4 cm

Moni 2324 codziennie wisisz na wątku, moze się odezwiesz?
No wlasnie. Kim jestes Moni2324??
Stary 2010-06-22, 08:34   #4819
moni2324
Przyczajenie

Dzień dobry !!!

Codziennie wisze na wątku od rana bo w pracy zawsze się mam ochotę odezwać a jak już sie zabieram do pisania to zawsze niestety jest coś do zrobienia.

A teraz może w końcu uda mi się wkręcić do was. Trochę o mnie mam córcię Natalcię urodzoną 24.04.2009 i jest to nasz mały urwis. Chodzi już sama i nie chce zeby na spacerach ją trzymać za raczkę, z jedzeniem nie mamy problemu i to samo ze spaniem nocnym zasypia okolo 21:30 i spi do rana czyli do 6 bez pobudek.

Póki co tyle o nas mam nadzieje ze gorący okres w pracy już minął i będę się mogła częściej odzywać do Was. No i mam nadzieje że mnie przyjmiecie do waszego grona mamusiek.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-22, 08:41   #4820
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Dzien dobry

Dawid ma nadal goraczke 38 stopni, o 13 jedziemy do lekarza, zapisalam go jako na szczepienie ale go nie zaszczepie, jedziemy wsumie tylko go przebadac...obawiam sie nawrotu problemow z gardlem bo tz zauwazyl ze znowu mu brzydko z ust zaczyna pachniec...i ostatnio tez wlasnie tak samo mial, mial tylko goraczke i brzydko z ust pachnialo i okazalo sie byc to ropnym zapaleniem migdalkow

A ja musze zmienic chyba witaminy dla kobiet w ciazy biore te same co z Dawidem czyli Prenatal ale coraz czesciej zauwazam ze mi nie sluza chyba bo czesto po nich wymiotuje lub jest mi niedobrze, dzis po 1 minucie od lykniecia tabletki polecialam
Czy ktoras z was brala Feminatal N ? bo gin kazal mi po skonczeniu Prenatala kupic wlasnie te, ze podobno sa lepsze od Prenatala jesli chodzi o te tansze witaminy

Czas edycji: 2010-06-22 o 08:45
Stary 2010-06-22, 08:45   #4821
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry

Dawid ma nadal goraczke 38 stopni, o 13 jedziemy do lekarza, zapisalam go jako na szczepienie ale go nie zaszczepie, jedziemy wsumie tylko go przebadac...obawiam sie nawrotu problemow z gardlem bo tz zauwazyl ze znowu mu brzydko z ust zaczyna pachniec...i ostatnio tez wlasnie tak samo mial, mial tylko goraczke i brzydko z ust pachnialo i okazalo sie byc to ropnym zapaleniem migdalkow

A ja musze zmienic chyba witaminy dlak obiet w ciazy biore te same co z Dawidem czyli Prenatal ale coraz czesciej zauwazam ze mi nie sluza chyba bo czesto po nich wymiotuje lub jest mi niedobrze, dzis po 1 minucie od lykniecia tabletki polecialam
Czy ktoras z was brala Feminatal N ? bo gin kazal mi po skonczeniu Prenatala kupic wlasnie te, ze podobno sa lepsze od Prenatala jesli chodzi o te tansze witaminy
Buziaczekk ja w ciąży brałam Feminatal 800 a potem Feminatal 400 po 13.t.c.

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 08:48   #4822
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Buziaczekk ja w ciąży brałam Feminatal 800 a potem Feminatal 400 po 13.t.c.

A te Feminatal 400 to jest to samo co Feminatal N ? czy cos innego i czym sie roznia bo musze dzisiaj jakies kupic i nie wiem jakie

Jak dobrze czytam to te Feminatal 400 one sa z DHA ? a te Feminatal N bez ?

Czas edycji: 2010-06-22 o 08:52
Stary 2010-06-22, 08:53   #4823
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
A te Feminatal 400 to jest to samo co Feminatal N ? czy cos innego i czym sie roznia bo musze dzisiaj jakies kupic i nie wiem jakie
z tego co wiem Feminatal N są na całą ciążę, a ja miałam 800 i 400 do 13.t.c. 800, a potem 400, które też przy karmieniu piersią można brać
nie wiem czemu brałam te a nie N

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

N są tańsze, w tych 400 po 13. t.c. są kapsułki i tabletki i bierze się 2 naraz

Stary 2010-06-22, 08:53   #4824
mati393
Rozeznanie

Cytat:
Dzien dobry

A ja musze zmienic chyba witaminy dla kobiet w ciazy biore te same co z Dawidem czyli Prenatal ale coraz czesciej zauwazam ze mi nie sluza chyba bo czesto po nich wymiotuje lub jest mi niedobrze, dzis po 1 minucie od lykniecia tabletki polecialam
Ja biore wlasnie Prenatal i jest ok. Bralam poprzednio Falvit mama i jeszcze jakies pamietam tylko, ze brazowe kapsulki o smaku czekoladowym.
Stary 2010-06-22, 08:56   #4825
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

No wlasnie jak przeczytalam to N sa samymi witaminami a 400 sa witaminami + DHA i sa dosc duzo drozsze i teraz nie wiem czy te z DHA lepiej kupic czy bez....z Dawidem DHA bralam w 3 trymestrze...
zapytam w aptece ktore lepsze
Stary 2010-06-22, 08:58   #4826
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie jak przeczytalam to N sa samymi witaminami a 400 sa witaminami + DHA i sa dosc duzo drozsze i teraz nie wiem czy te z DHA lepiej kupic czy bez....z Dawidem DHA bralam w 3 trymestrze...
zapytam w aptece ktore lepsze
te dha są po 13. t.c.
ale wiesz, ja bym wzięła ten N
jest lato, jesz zapewne dużo warzyw, owoców, więc dostarczasz organizmowi witaminy więc chyba wystarczy N
poco przepłacać

Stary 2010-06-22, 08:59   #4827
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez mati393 Pokaż wiadomość
Ja biore wlasnie Prenatal i jest ok. Bralam poprzednio Falvit mama i jeszcze jakies pamietam tylko, ze brazowe kapsulki o smaku czekoladowym.

No wlasnie z Dawidem cala ciaze bralam Prenatal, na kazdy trymestr inne, tzn drugi trymestr classic a trzeci trymestr classic + DHA, na pierwszy trymestr nie bralam zadnych bo wystarczyl podobno tylko sam Folik, teraz tez do 12 tyg nie bralam nic tylko Folik, a ze mialam po Dawidzie jeszcze Prenatala to zaczelam brac no i nic mi nie bylo, dopiero teraz od jakiegos tygodnia czuje sie po nich źle albo dziwnie wiec widocznie przestaly mi pasowac

Kupie chyba tego N jak gin kazal a DHA doloze w 3 trymestrze

Czas edycji: 2010-06-22 o 09:01
Stary 2010-06-22, 09:00   #4828
dzikazaba
Raczkowanie

GG do dzikazaba

dzien dobry

Ja w ciazy bralam falvit mama i tez byl mdlilo mnie przy kazdej tabletce.
mlody od rana jest okropny, nie wiem jak wytrzymam a dopiero 10
musze skoczyc po nocnik, bo u mojej mamy nie ma. moze odrazu kupie do tesciow. niech ma 3 trony!
corka mojej kolezanki w lutym skonczyla 2 latka i nie chce siadac na nocnik. placze i spazmuje. jak robi kope chowa sie za firanke albo lozko...
Stary 2010-06-22, 09:04   #4829
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez dzikazaba Pokaż wiadomość
dzien dobry

Ja w ciazy bralam falvit mama i tez byl mdlilo mnie przy kazdej tabletce.
mlody od rana jest okropny, nie wiem jak wytrzymam a dopiero 10
musze skoczyc po nocnik, bo u mojej mamy nie ma. moze odrazu kupie do tesciow. niech ma 3 trony!
corka mojej kolezanki w lutym skonczyla 2 latka i nie chce siadac na nocnik. placze i spazmuje. jak robi kope chowa sie za firanke albo lozko...

No bo wlasnie nie kazde witaminy kazdej kobiecie spasuja, mi gin z Dawidem mowil zawsze ze jesli tylko bedzie mi niedobrze po witaminach ktore biore to mam je zmienic bo to oznacza ze one nie pasuja

Czas edycji: 2010-06-22 o 09:11
Stary 2010-06-22, 09:10   #4830
dzikazaba
Raczkowanie

GG do dzikazaba

potem bralam jakies inne ale nie pamietam juz jakie. na pewno bralam dodatkowe zelazo, po ktorym dostawalam biegunki ale to bylo podobno normalne-wyczytalam na ulotce.

Edytowane przez dzikazaba
Czas edycji: 2010-06-22 o 09:12
dzikazaba jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości