|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
Dzien Dobry!
Piotrek ma mniejszy katarek,ale corz mniej je. Stracil apetyt, poza tym jest pogodny i nie marudzi. przyjechalam w odwiedziny do swojej mamy ![]()
#4802 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
Dawid ma goraczke
![]() ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-06-21 o 16:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4803 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
zycze spokojnej noce, bo te sa najgorsze. moje dziecko oglada tv-reklamy ![]()
![]() |
#4804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez mi sie wydaje ze nie zaszczepi, choc niedawno gdzies czytalam ze jesli dziecko ma goraczke a nie jest ona spowodowana choroba zadna to mozna szczepic....ale nie wiem jak to jest naprawde....ehhh no nic dowiemy sie jutro, jechac i tak pojedziemy, zeby przynajmniej sprawdzic o co chodzi...juz teraz przelozylismy szczepienie bo Dawid mial zapalenie migdalkow i musielismy odczekac 2 tyg po antybiotyku i teraz znowu cos Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-06-21 o 17:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4805 |
Zakorzenienie
|
osobiście nie pozwoliłabym szczepić Kajki gdyby dzień wcześniej miała gorączkę
nie i już ![]() Spice super Julcia wywija taniec mojej Kajki przypomina raczej "pogowanie" w ruchu jest najczęściej głowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4806 |
Zakorzenienie
|
Wiesz....o tym akurat zadecyduje lekarz a nie ja, bo ja sie na medycynie nie znam i nie wiem kiedy mozna a kiedy nie a pojade zeby chociaz sprawdzil skad ta goraczka....jesli lekarz powie ze moge szczepic albo poczekac to poczekam, nie spieszy sie jesli by to mialo w jakis sposob zaszkodzic
Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-06-21 o 19:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#4807 |
Zakorzenienie
|
pojechać na wizytę bym pojechała ale nawet jakby "pozwolił szczepić" to bym nie dała
lekarz też człowiek może się pomylić a tydzień w te czy we wte nikogo nie zbawi moje zdanie |
![]() ![]() |
![]() |
#4808 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale mnie glowa boli i spac mi sie chce a do tego jeszcze poniedzialek. I w nocy nam sie alarm przeciwpozarowy wlaczyl ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2.prześladują Cię alarmy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4810 |
Zakorzenienie
|
Wiecie ja o tych frytkach pisałam, bo Bartek był zdziwiony co to i jak pachnie. W sumie mogę mu zrobić ale w domu własnoręcznie wykrojone z ziemniaka i usmażone na świeżym oleju a nie kupione gdzieś w mieście robione po raz 1000 na tym samym oleju i do tego z mrożonki a mrożonka jest z mączki formowanej na kształt
![]()
#4811 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
2. Wiesz, ze serio. Po tym jak sie w nocy wlaczyl to spalam z glowa pod koldra i tak mi serce kolatalo, ze maz slyszal. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4812 |
Zakorzenienie
|
Buziaczekk w Realu będzie mleko od Nestle za 11,95 od czwartku
Tun1a jak Ola dała radę tyle godzin w Akademii?
#4813 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jesli ta goraczka spowodowana jest choroba to tez mam czekac tydzien? na to co sie wydarzy albo nie wydarzy? Nam wizyty pokrywa NFZ, placimy za to grube skladki wiec nie widze problemu w tym zeby sie przejsc, dowiedziec i zadecydowac co dalej....ja nie panikuje z powodu goraczki ale Dawid 2 tyg temu skonczyl brac antybiotyk na zapalenie migdalkow i kto wie czy cos sie do niego nie przyplatuje znowu, albo moze nie bylo to wyleczone do konca, byl oslabiony, pogoda jest paskudna...raz zimno, raz cieplo, raz leje, raz slonce swieci i akurat zbieglo sie ze szczepieniem wiec jak juz mialam jechac to pojade to sprawdzic....zreszta rano jak bede dzwonic do przychodni to zapytam tych "milych pan" co one na to ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-06-21 o 21:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4814 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzien dobry, mlody znowu zafundowal mi impreze nocna. Obudzil sie o 3:40 i zasnal dopiero o 5:20. No i teraz w pracy jestem nieprzytomna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4815 |
Zakorzenienie
|
czesc
Spice ale Julcia cudnie tańczy, Dawidek nie mógł się napatrzec, a po chwili zaczął się kręcić w kółko ![]() Mati współczuje ![]()
#4816 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mati wspólczuję ![]() Monix!! ![]() ![]()
![]() |
#4817 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Mati współczuję ![]() Anya mąż niezły ![]() Idziemy dziś z Bartaskiem do koleżanki mojego brata obciąć jego loczki ![]() ![]() Moni 2324 codziennie wisisz na wątku, moze się odezwiesz?
#4818 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4819 |
Przyczajenie
|
Dzień dobry !!!
Codziennie wisze na wątku od rana bo w pracy zawsze się mam ochotę odezwać a jak już sie zabieram do pisania to zawsze niestety jest coś do zrobienia. A teraz może w końcu uda mi się wkręcić do was. Trochę o mnie mam córcię Natalcię urodzoną 24.04.2009 i jest to nasz mały urwis. Chodzi już sama i nie chce zeby na spacerach ją trzymać za raczkę, z jedzeniem nie mamy problemu i to samo ze spaniem nocnym zasypia okolo 21:30 i spi do rana czyli do 6 bez pobudek. Póki co tyle o nas mam nadzieje ze gorący okres w pracy już minął i będę się mogła częściej odzywać do Was. No i mam nadzieje że mnie przyjmiecie do waszego grona mamusiek. |
![]() ![]() |
![]() |
#4820 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Dawid ma nadal goraczke 38 stopni, o 13 jedziemy do lekarza, zapisalam go jako na szczepienie ale go nie zaszczepie, jedziemy wsumie tylko go przebadac...obawiam sie nawrotu problemow z gardlem bo tz zauwazyl ze znowu mu brzydko z ust zaczyna pachniec...i ostatnio tez wlasnie tak samo mial, mial tylko goraczke i brzydko z ust pachnialo i okazalo sie byc to ropnym zapaleniem migdalkow A ja musze zmienic chyba witaminy dla kobiet w ciazy ![]() ![]() Czy ktoras z was brala Feminatal N ? bo gin kazal mi po skonczeniu Prenatala kupic wlasnie te, ze podobno sa lepsze od Prenatala jesli chodzi o te tansze witaminy Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-06-22 o 08:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4821 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4822 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A te Feminatal 400 to jest to samo co Feminatal N ? czy cos innego i czym sie roznia ![]() Jak dobrze czytam to te Feminatal 400 one sa z DHA ? a te Feminatal N bez ? Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-06-22 o 08:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czemu brałam te a nie N ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- N są tańsze, w tych 400 po 13. t.c. są kapsułki i tabletki i bierze się 2 naraz
![]() |
#4824 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4825 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie jak przeczytalam to N sa samymi witaminami a 400 sa witaminami + DHA i sa dosc duzo drozsze i teraz nie wiem czy te z DHA lepiej kupic czy bez....z Dawidem DHA bralam w 3 trymestrze...
zapytam w aptece ktore lepsze |
![]() ![]() |
![]() |
#4826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiesz, ja bym wzięła ten N jest lato, jesz zapewne dużo warzyw, owoców, więc dostarczasz organizmowi witaminy więc chyba wystarczy N poco przepłacać
![]() |
#4827 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie z Dawidem cala ciaze bralam Prenatal, na kazdy trymestr inne, tzn drugi trymestr classic a trzeci trymestr classic + DHA, na pierwszy trymestr nie bralam zadnych bo wystarczyl podobno tylko sam Folik, teraz tez do 12 tyg nie bralam nic tylko Folik, a ze mialam po Dawidzie jeszcze Prenatala to zaczelam brac no i nic mi nie bylo, dopiero teraz od jakiegos tygodnia czuje sie po nich źle albo dziwnie wiec widocznie przestaly mi pasowac ![]() Kupie chyba tego N jak gin kazal a DHA doloze w 3 trymestrze Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-06-22 o 09:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4828 |
Raczkowanie
|
dzien dobry
Ja w ciazy bralam falvit mama i tez byl ![]() mlody od rana jest okropny, nie wiem jak wytrzymam a dopiero 10 ![]() musze skoczyc po nocnik, bo u mojej mamy nie ma. moze odrazu kupie do tesciow. niech ma 3 trony! corka mojej kolezanki w lutym skonczyla 2 latka i nie chce siadac na nocnik. placze i spazmuje. jak robi kope chowa sie za firanke albo lozko...
#4829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No bo wlasnie nie kazde witaminy kazdej kobiecie spasuja, mi gin z Dawidem mowil zawsze ze jesli tylko bedzie mi niedobrze po witaminach ktore biore to mam je zmienic bo to oznacza ze one nie pasuja Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-06-22 o 09:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4830 |
Raczkowanie
|
potem bralam jakies inne ale nie pamietam juz jakie. na pewno bralam dodatkowe zelazo, po ktorym dostawalam biegunki
![]()
![]() ![]() Edytowane przez dzikazaba Czas edycji: 2010-06-22 o 09:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.