|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2
Witam
![]() ![]() ![]()
#2282 |
Raczkowanie
|
O, udało mi się zajrzeć przed pracą.
![]() ![]() Tak, De, mamy dwa kotki - strszego Antosia i młodszą Balbinę. Gdybyśmy mogli to pewnie byłoby ich więcej w naszym domu, tym bardziej, że mąż ma słabość do zwierząt i ciągle chce jakieś do domu sprowadzać. Wiadomo jednak, że to spora odpowiedzialność, więc na dwóch musi się skończyć. ![]() Kooteek, gratuluję synka. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2283 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Znow mialam problem z zasnieciem, ale teraz spalam przynajmniej 7 godzin. I od razu do toalety. Kiedy to sie skonczy? zaskoczyla mnie moja sasiadka-spytala czy nadal mam mdlosci, bo ona moglaby mi akupresure stop zrobic ![]() ![]() Poza tym dostalam emaila od kogos z ebayu, ze wrzuci mi do koperty reszte pieniedzy, za ktore normalnie kupilby opakowanie do przesylki, ale ze znalazl stare to mi te pieniadze wysle. Tu chodzi o pare centow ale sam fakt takiej uczciwosci poprostu cieszy. ![]() ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() Juz za tydzien jade na krotki urlop do Polski ![]() ![]() Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-06-22 o 07:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2284 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki kochane, skąd się wzięło to nyny zamiast spać?
![]() ![]() ![]()
#2285 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() dziekuje za gratulację ![]() ![]() ![]() no 370gram to nawet nawet ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2286 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny chciałam Wam powiedzieć, żebyście miały oko na swoich lekarzy. ja mam lekarza bez specjalizacji na inflanckiej - trzymam się go tylko dlatego, żeby robić bezpłatne badania krwi i usg, a poza tym żeby w razie braku miejsc, to miejsce było. I teraz tak: moja lekarka mówiła, że nie mogę brać espumisanu, chociaż bardzo mi dokuczały wzdęcia brzucha - teraz to już minęło, ale wtedy by mi się przydał. okazało się, że espumisan jest bezpieczny.
druga sprawa - powiedziała, żeby stosować tampon przed wejściem do basenu, a jak się okazało, tampon włożony do suchej pochwy może powodować zakażenie bakteryjne. rozumiem, że wiele z Was pewnie wiedziało o tych tamponach, ale ja nie wiedziałam, poza tym zakładam, że każdy specjalizuje się w swojej dziedzinie. ja się specjalizuję w prawie karnym i zakładałam, że moja lekarka w ginekologii. sprawdziłam jednak w necie, że nie ma żadnej specjalizacji, a szpital ją zatrudnia jako ginekologa. także tak to wygląda. |
![]() ![]() |
![]() |
#2287 | ||||
Rozeznanie
|
Witajcie mamusie
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja dzisiaj na śniadanko pochlonęłam bułeczkę z nutellą i kubek mleka ![]() I pogoda dziś u mnie taka okropna ![]() miłego dnia ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/2nn33e3ksyt7x3nm.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20070825290413.png wiolkaslonko@gmail.com aniołek 28.06.2009[*] Edytowane przez wiolkaslonko Czas edycji: 2010-06-22 o 08:56 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2288 | |
Zadomowienie
|
kretencja a nie boli Cię dziś gardzioł??
![]() My z mężem przed ślubem jeszcze tyle razy robiliśmy to bez zabezbieczenia i nie zaszłam, już myślałam, że coś jest nie tak. A tu zaczęłam mieć objawy jak przy okresie, tylko trwały dłużej, a miesiączki nie było, i będąc na praktykach zrobiłam rano test i 2 krechy były ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- De28 podziwiam Cię, za ta miłość do kotów i taką opiekę, naprawdę. Dużo ludzi woli brać właśnie zwierzaki zdrowe, żeby im było prościej, a Ty mnie nawet zaskoczyłaś swoim podejściem, że pod opiekę wziełaś chorego. Ja co prawda kotów nie lubię i nigdy nie lubiłam, wolę inne zwierzaki, Lubię psiaki, no i podobają mi się kameleony ;p Dziewczyny czy Wy wszystkie macie te kojce do spania? Czy on jest jak się ma już duży brzuszek? Mi troszkę niewygodnie spać, jak się najem, ale i tak leci na ten bok ten mój bebzolek na którym śpie. kretencja może Ishka tak do męża mówi ,,nyny", ![]() ![]()
http://www.suwaczek.pl/cache/294fb9d287.png Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy.. http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2289 |
Zakorzenienie
|
Na szczęście nie boli mnie gardło - ODPUKAĆ
![]() ![]() Z kojcem można spać i jak się ma brzuszek i jak się nie ma, zależy jak się go ułoży. Ale ogólnie to fajna sprawa jest i myślę, że będzie bardzo przydatny do karmienia na leżąco.
#2290 |
Zakorzenienie
|
też się spotkałam z określeniem "nyny" na spanie
![]() ![]()
#2291 |
Zakorzenienie
|
No ja też wywnioskowałam z kontekstu o co kaman, ale nie wiem skąd się to wzięło.
I przyznam szczerze, okrutnie mi się nie podoba to określenie ![]()
#2292 |
Zakorzenienie
|
kretencja słówko "nyny" jest mi znane i nie widzę powodu żeby tak nie mówić do dziecka - w każdym razie mnie się z niczym zdrożnym nie kojarzy
![]() dzidziołek się rozszalał w brzuchu wprawdzie to nie są jeszcze takie porządne kopniaki ale nawet jak stoję czy idę to czuje takie dziwne ruchy. na razie też w dole brzucha głównie ale wczoraj wieczorem ukłuła mnie nad pępkiem. wszyscy się ze mnie śmieją ze mówię do dzidzi "ona" choć dopiero 6 lipca się dowiem co i jak ale mam takie silne przeczucie i chęci żeby to była dziewczynka ![]() kootekk imię Michał bardzo ładne i to wcale nie dlatego że mój luby tak ma na imię ![]() ![]() ehh muszę zadzwonić do dziekanatu - wstyd sie przyznać ale od obrony w lutym nie chciało mi sie pojechać do Krakowa odebrać dyplom ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2293 |
Zakorzenienie
|
sereniti, ja swojego dyplomu od dwóch lat nie mogę odebrać
![]() ![]() ![]() ![]()
#2294 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki byłam wczoraj na usg 3d. Świetna sprawa, każdej z Was polecam, bo warte jest tych pieniędzy, które trzeba wydać. Pamiątka na całe życie dla rodziców i dziecka, po prostu niesamowite.
Ale najważniejsze, że dzidzia zdrowa, świetnie się rozwija, jak lekarz zrobił zbliżenie twarzyczki, to akurat zaczęła ziewać ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2295 |
Zakorzenienie
|
Mnie się też z niczym zdrożnym nie kojarzy
![]() Mam prostu skrzywienie zawodowe, z którego płynie duża niechęć do mówienia do dziecka jakimś specjalnym językiem, innym niż do dorosłych ludzi. Według mnie opóźnia to rozwój prawidłowej mowy. Nie chciałam nikogo urazić, jeśli ktoś tak chce mówić do dziecka - jego prawo. Ja jednak jestem wielka przeciwniczką stosowania zdrobnień i wymyślonych słów podczas zwracania się do dziecka. Takie moje zdanie ![]()
#2296 |
Zadomowienie
|
sereniti mój też tak ma na imię
![]() ![]() Tam pogoda mnie znowu dołuje ![]()
http://www.suwaczek.pl/cache/294fb9d287.png Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy.. http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2297 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny!
Długo mnie tu nie było - ponad tydzień- ale już niestety po wakacjach ![]() Oczywiście poza lotem jeszcze upały... No ale tydzień nad basenem na leraczku w cieniu z książką w ręku i od czasu do czasu schłodzić sie w basenie też przyjemna rzecz. Oczywiście sporo zwiedzaliśmy wiec samego lezenia nie było az tak dużo. Wiece była tam też laska (z nami leciała) ok 7 m-ca bo brzuch juz miała BARDZO okazały i słuchajcie ze słonca jej nie szło spędzić z gołym brzuchem przelezala caly wyjazd w pełnym słoncu- kurde ludzie to napwawde są kompletnie bezmyślni- byleby się strzaskać na czekolade- masakra aż żal tego maluszka. Ja jutro mam wizyte- niby wszystko ok ale człowiek jak się upewni bedzie spał spokojnie. Jutro zaczyna mi sie 18 tydzień i brzusio mam juz bardzo okazały- nawet bardzo.... Aaaa noi postaram sie oczywiście nadrobic Wasze posty- choć może to nie być zbyt szybko bo w pracy zawalona jestem na razie robotą :/ Pozdrawiam!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2298 |
Zakorzenienie
|
Inez, super
![]() ![]()
#2299 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- mój małż czuje, że będzie córeczka, a ja to sama nie wiem ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2300 |
Wtajemniczenie
|
hej,
Gratuluję wszystkim poznania płci - ja już się doczekać nie mogę kiedy się dowiem co noszę pod serduszkiem, no ale jeszcze troszkę ( do początku lipca muszę się wstrzymać), no i chcę już poczuć ruchy maluszka.
#2301 |
Wtajemniczenie
|
W ktorym jestes tygodniu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() kropka27, może pochwal się wakacyjnym brzuchem ![]() Inez82, gratuluję córci ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2303 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2304 |
Zadomowienie
|
Kretencja my z mężem wogole nie jesteśmy za tym żeby do dziecka mówić w "tym" języku jak to nazwałaś heh poprostu tak sobie wczoraj powiedziałam tutaj na dobranoc i w żartach bo mówie tak czasem a raczej baaardzo zadko żeby samej sobie posłodzić i nie gadac ze ide sie walnąć do prykola heheheehh Po drugie jak słysze że rodzice/babcie mówią jakieś śmieszne sformułowania do dzieci to mnie i męża az skręca a nie jestem np wychowanką w przedszkolu i nie ma to nic wspólnego ze skrzywieniem zawodowym heh także prosze to że mówie czy napisze tak sobie raz czy dwa nie znaczy że tak bede mówić do dziecka bo to cofa naszym zdaniem w rozwoju tak samo jak sobie dzieci czasem skracają nazwe jakiegos produktu lub posiłu albo zastępują jakimś "swoim słowem np na mleko mówią mle mle a na picie tu tu heh Dzieci trzeba uczyć pełnymi słowami i zdaniami tak my uważamy z mężem i bedziemy robić...po drugie uprzedzam od razu bo pewnie tez bedzie to zauważone że jak kiedys sobie powiem/napisze cos po śląsku to nie że godom po śląsku bo bym chciała a nie umiem niestety heh to tak dla uprzedzenia żeby nie bylo niepotrzebnych takich dyskusji
![]() ![]() I jeśli ktoś sobie czasem powie coś smiesznego i zażartuje słownie to nie znaczy od razu że bedzie ktos tak do dziecka mówić skąd wogole taki pomysł? heh ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Ishka Czas edycji: 2010-06-22 o 10:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2305 |
Zakorzenienie
|
Ishka,
![]()
#2306 |
Zadomowienie
|
Kretencja
![]() ![]()
#2307 |
Raczkowanie
|
Moja pani doktor stwierdziła, ze to 20 tc, ale wczoraj wyszło, że 19( z moich obliczeń tez tak wynika). A nasza córcia będzie Laura(teściowa chyba zawału dostanie
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2308 |
Zadomowienie
|
A tak troche jeszcze do tematu heh Ja ja poznałam mojego męża to przez jakiś czas ubzdurał sobie że nazwie mnie...KOZIOŁEK heheh kiedyś zobaczył fotke koziołka i mnie tak nazwał
![]() ![]() ![]() Natomiast nie lubie jak idzie jakaś para i dorosła kobieta mówi do swojego chłopa"dziubasku" nie wiem czemu ale tego określenia nie lubie heh ![]() A ja musze zaraz mykac...na 13:00 wizyta a ja jeszcze nie wykąpciana i nie...gładziutka tam na dole ![]() ![]() ![]() Ok mykne na jakiś czas i jak sie wyszykuje to wejde na sekunde Was poprosić o kciuki żeby mały sie nie wiercił i sie dobrze rozkraczył heh ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Ishka Czas edycji: 2010-06-22 o 10:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2309 |
Zakorzenienie
|
Mój do mnie mówi "Paproszku"
![]()
#2310 |
Zadomowienie
|
kropka fajnie, że odpoczeliście
![]() Ishka to tak sam temat się już nawinął o tym mówieniu do dzieci ![]() ![]() ![]() ![]() Zastanawiam się nad tym kojcem.. poda mi ktoś linka skąd dokładnie zamawiał? ![]() Mojemu mężowi się spodobało imię Kacper, Ernest, Fabian, Iga, Dominika, Weronika. Zobaczymy więc, bo mnie też się te podobają, ale i jeszcze inne ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Ishka to co będzie później ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.