Biedronka - produkty godne polecenia - cz. V - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-22, 08:23   #2101
Brydzia_
Zakorzenienie

Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia - cz. V

Cytat:
Napisane przez Umbra Pokaż wiadomość
takie tanie klapki szybko się 'zużywają', nie dziwię się, że dziewczyny kupują, tym bardziej, jeśli niektóre z nich wybierają się na wakacje (baseny, plaża). nie doszukujmy się w tym od razu kompulsywnego kupowania.. (chyba, że żartujecie, to sorry, nie zrozumiałam żartu )
otóż to... ja nie sądze że posiadając 2-3 pary japonek beda one leżały bezużytecznie i będę ja marnotrawić
jest lato... w czym mam jechać nad wodę, basen, plaże itd itp
Poza tym ja chodze także w takich japonkach po domu, czy ogródku. Więc przy takiej częstotliwości zużywania ich wątpie że przetrwają do końca wakacji

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 08:59   #2102
kavvka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Rena, niektórzy nie potrafią sobie odmowić gdy widzą coś, co im się podoba, nawet jeśli jest to piąta para japonek Reklama robi swoje, poza tym lata kryzysu gdy nie było nic w sklepach tez mają swój udział (nawet jeśli dziewczyny nie pamiętają, to słyszały co mówią rodzice..) a jeszcze jeden powód (psychologiczny, ostatnio usłyszałam profesjonalną nazwę) to kompulsywne kupowanie..wymaga pomocy specjalistycznej oczywiście mowię to z przymróżeniem oka. A może nie?
Pisałaś, że płyn z B. wysusza Ci skórę dłoni, wiesz ja eksperymentowałam z droższymi, markowymi, z dodatkami balsamów, olejków i innych cudów i nie było takiego, który by nie wysuszał więc kupuję marketowe i po każdym myciu krem do rąk obowiązkowo.
ja z kolei proponuję zaopatrzyć się w rękawice gumowe, szybko nauczyłam się w nich myć naczynia. teraz nie zastanawiam się czy mi płyn wysuszy dłonie czy nie
szkoda ze w biedronce rękawice sa kiepskiej jakości i po kilku razach robią sie w nich dziury...
Stary 2010-06-22, 10:24   #2103
Sunday Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
Omlet to gleboka woda dla patelni? Nie slyszalam by produkowano modele specjalnie pod ta potrawe.
Ja fresek tez czesto kupuje odkad jestem na diecie i uzywam go do kanapek z razowego pieczywa, zazwyczaj daje tez jakas wedline na ten serek, bo sam jakos tak za malo Najbardziej lubie ten z papryka i pieprzem.
Batoniki fitnes jak slusznie zauwazylas nie sa wcale fitnes.
Ja szukalam tych niesolonych dzisiaj chyba z 15 min i nie moglam znalesc.
smażę omlety bez tłuszczu i nie każda patelnia, z którą miałam do czynienia dawała temu radę, stąd to określenie a fresek na razie tylko naturalny u mnie bywa - wykorzystuję go zwykle do podwieczorków, ale chętnie spróbuję i pozostałych smaków u mnie te niesolone dopiero się pojawiły - za taką cenę grzech nie wziąć, a poza tym przecież zdrowe
Stary 2010-06-22, 10:55   #2104
Bercia2000
Zadomowienie

Mam pytanko

Jutro Dzień Ojca można coś zakupić z tej okazji w B.???
Jakieś słodkości sama nie wiem co

SYNEK

KOCHAM CIĘ SYNECZKU
Bercia2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 11:30   #2105
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sunday Rose Pokaż wiadomość
smażę omlety bez tłuszczu i nie każda patelnia, z którą miałam do czynienia dawała temu radę, stąd to określenie a fresek na razie tylko naturalny u mnie bywa - wykorzystuję go zwykle do podwieczorków, ale chętnie spróbuję i pozostałych smaków u mnie te niesolone dopiero się pojawiły - za taką cenę grzech nie wziąć, a poza tym przecież zdrowe
Wy piszecie cały czas o niesolonych orzeszkach ziemnych Akardo w zielonkawym opakowaniu za około 3zł? Bo one są u mnie od dawna i jakoś nie jestem pewna czy to o te chodzi, bo jakby była jakaś nowość takich orzeszków to chętnie wypróbuje
Cytat:
Napisane przez Bercia2000 Pokaż wiadomość
Mam pytanko

właśnie macie jakieś pomysły? coś w B. znajdzie się z tej okazji?

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 11:34   #2106
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
* polędwica sopocka ta plastrowana
kiedyś ją kupowałam, dobra, jeżeli była taka "śliska", bo czasami zdarzała się taka yy... pomarszczona i mi to kompletnie nie smakowało ale zdarzało się, że była o niebo lepsza od takiej kupowanej w mięsnym ^^

znikajac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 11:35   #2107
Sunday Rose
Zakorzenienie

Dokładnie o te orzeszki chodzi u mnie pojawiły się dopiero wczoraj ;D ale za to nie ma paprykowych, o których tu piszecie. ja niestety musiałabym im odpuścić, ale tż na pewno by je szybciutko skonsumował
Stary 2010-06-22, 11:36   #2108
znikajac
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
Wy piszecie cały czas o niesolonych orzeszkach ziemnych Akardo w zielonkawym opakowaniu za około 3zł? Bo one są u mnie od dawna i jakoś nie jestem pewna czy to o te chodzi, bo jakby była jakaś nowość takich orzeszków to chętnie wypróbuje

właśnie macie jakieś pomysły? coś w B. znajdzie się z tej okazji?
tatusiowi można kupić papier w piłkarze

Stary 2010-06-22, 11:37   #2109
Sunday Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez znikajac Pokaż wiadomość
xDDDDDDDDDDDDDD nie mogłam się powstrzymać xDD
Stary 2010-06-22, 11:39   #2110
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
kiedyś ją kupowałam, dobra, jeżeli była taka "śliska", bo czasami zdarzała się taka yy... pomarszczona i mi to kompletnie nie smakowało ale zdarzało się, że była o niebo lepsza od takiej kupowanej w mięsnym ^^
dzisiaj otwarłam tą polędwice i jest pyszna, tak fajnie pachnie. Na pewno jeszcze kupie. I faktycznie jak z dobrego mięsnego no w końcu robione przez słynny Sokołów
Cytat:
Napisane przez Sunday Rose Pokaż wiadomość
Dokładnie o te orzeszki chodzi u mnie pojawiły się dopiero wczoraj ;D ale za to nie ma paprykowych, o których tu piszecie. ja niestety musiałabym im odpuścić, ale tż na pewno by je szybciutko skonsumował
tych paprykowych nie próbowałam jeszcze, a też są cały czas w mojej Biedronce. Boje się że mogą być mulące, ate nie solone są naprawdę ekstra.
A ja nie mogę przeboleć brak zupy ogórkowej bo mam smaka a nie umiem jej dostać
Cytat:

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 11:45   #2111
znikajac
Zakorzenienie

hyhy
a tak serio, to faktycznie by się przydało, żeby coś kupić w słynnej Biedronce na Dzień Taty bo nie jestem pewna, czy na zakupach w galerii uda mi się go ominąć i kupić cokolwiek - znając mnie będę w jednym sklepie wybierała coś ok pół godziny, wychodząc z niczym xD

Stary 2010-06-22, 11:53   #2112
ewelinka_111
Zadomowienie

kupiłam sobie patelnię, ale póki co nie będę używać, zostawię na później, jak mi się zużyją stare.

monte było, papierów też cały stos, jakoś nie widziałam żeby jakoś szybko schodziły.
a lodów sernikowych też nie widziałam.

Kupiłam drinka izzy tym razem zielonego, smak ma faktycznie bardzo podobny do czerwonego, ale jakby nieco delikatniejszy i bardziej kwaśny (bo niby o smaku limonki). Bardziej mi zielony smakuje.

Czaiłam się jeszcze na zestaw szklanek, ale jakoś nie widziałam, a chyba od wczoraj miały być...

Pain is inevitable, suffering is optional.

blog kulinarny
ewelinka_111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 11:58   #2113
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Pisałaś, że płyn z B. wysusza Ci skórę dłoni, wiesz ja eksperymentowałam z droższymi, markowymi, z dodatkami balsamów, olejków i innych cudów i nie było takiego, który by nie wysuszał więc kupuję marketowe i po każdym myciu krem do rąk obowiązkowo.
Ja uzywalam pur niebieskiego z balsamem i tez mi wysuszal, podczas gdy pur zielony zwykly zupelnie nie.
Kraft z balsamem tez to robi, ale sie wycwanilam i mylam teraz naczynia szczoteczka do mycia naczyn na dosc dlugim trzonku i prawie nie mialam kontaktu z plynem. Ale chyba faktycznie bede sie musiala przeprosic i ubierac rekawice.

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
otóż to... ja nie sądze że posiadając 2-3 pary japonek beda one leżały bezużytecznie i będę ja marnotrawić
jest lato... w czym mam jechać nad wodę, basen, plaże itd itp
Poza tym ja chodze także w takich japonkach po domu, czy ogródku. Więc przy takiej częstotliwości zużywania ich wątpie że przetrwają do końca wakacji
Ja mam 2 pary klapek. Jedne juz 3 lata - kupilam je w innym sklepie, drugie rok - japonki z biedro i nic im sie nie dzieje, mimo, ze chodze z nimi na basen, uzywam pod prysznic na wyjazdach itp. No ogrodka nie mam to moze dlatego tyle trwaja.

Cytat:
Napisane przez kavvka Pokaż wiadomość
ja z kolei proponuję zaopatrzyć się w rękawice gumowe, szybko nauczyłam się w nich myć naczynia. teraz nie zastanawiam się czy mi płyn wysuszy dłonie czy nie
szkoda ze w biedronce rękawice sa kiepskiej jakości i po kilku razach robią sie w nich dziury...
Ja mam takie zolte do sprzatania i sa dosc trwale. A nie widzialam innych.
Nie wiem co musialabym zrobic by je przedziurawic.
Cytat:
Napisane przez Bercia2000 Pokaż wiadomość
Mam pytanko

My nie zmamy Twojego ojca i nie wiemy co lubi. Ja mojemu na pewno nie kupie czekolady, bo on ma cukrzyce.
Cytat:
Moj tata nie interesuje sie pilka nozna. Jakby byl papier z twarzami politykow, to pewnie bym wziela.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 12:28   #2114
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Poszłam dzisiaj do Biedronki po ten blender, ale niestety nie było Nie widziałam też piłkarskiego papieru

Są u mnie zestawy Monte i lody sernikowe

Nie wiem dlaczego, ale ostatnio Biedronka, przynajmniej u mnie, jest najgorszym marketem pod względem jakości i świeżości warzyw i owocówZa to w Kauflandzie mają lepsze niż na straganie
Stary 2010-06-22, 12:50   #2115
igratok
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość

Moj tata nie interesuje sie pilka nozna. Jakby byl papier z twarzami politykow, to pewnie bym wziela.
Rozbawił mnie ten tekst, swoją drogą nieraz miałoby się ochotę podetrzeć takim papierem

A w mojej biedrze nie ma niesolonych orzeszków... why??! Ja tylko takie mogę, bo na diecie jestem, a mi tu rzucają te w skorupkach paprykowych, co z tego, że pyszne jak ja nie mogę ich jeść

Zaciekawiły mnie foto-tapety, ciekawe jakie wzory będą
igratok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 12:53   #2116
majlenka_
Zakorzenienie

Odwiedziłam dzisiaj Bedronke i kupiłam
*dywanik 80x150 cm za 24.99 zł
*jogurt naturalny Tola
*jogurt naturalny Krasnystaw
*2 paczki wafli ryżowych tych z bananem, kokosem i orzechami (niby tych smaków nie czuć, ale na pewno różnią się od tych naturalnych, mi smakują)
*ser biały chudy zielona łąka

i tyle, bo nie miałam więcej pieniędzy przy sobie. w ogóle to ten dywan był nieplanowany. oglądałam te koszyczki rattanowe za 14,99 zł, ale trochę drogo wydaje mi się.
majlenka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 13:18   #2117
Spoora
Zakorzenienie

Dziś już u mnie były te 8-paki Monte
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 13:48   #2118
Tequilka_84
Rozeznanie

Piszecie o tych orzeszkach bez soli, one sa caly czas w B. sa pakowane razem z solonymi, moze nie widziecie dlatego ich ze pierwsze schodza te bez soli i zostaja w kartonach tylko solone.

Tequilka_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 13:55   #2119
GOśka T.
Zakorzenienie

ja za niedługo sie wybieram do Biedry , musze coś na obiad wykombnować hmm moze spaghetti mozecie polecić jakiś dobry sos? bo zawsze robiłam z podsmażonego miesa mielonego+ pzrecier pomidorowy ale chce sie coś innego + jakieś zioło

a te montee to małe czy duze są?

brat kupił ostatnio dressing jogurtowy <dodaliśmy do pizzy biedronkowej no i...w sumie ok. wole czosnkowe do pizzy
GOśka T. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 14:06   #2120
igratok
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tequilka_84 Pokaż wiadomość
Piszecie o tych orzeszkach bez soli, one sa caly czas w B. sa pakowane razem z solonymi, moze nie widziecie dlatego ich ze pierwsze schodza te bez soli i zostaja w kartonach tylko solone.
Nie mam pojęcia jak są pakowane, ale u mnie ich nie ma Pełno kartonów z solonymi orzeszkami w niebieskim opakowaniu, a tu czytałam, że te są w zielonym...a u mnie w zielonym to tylko pistacje
igratok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 14:09   #2121
ignorantka007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez GOśka T. Pokaż wiadomość
ja za niedługo sie wybieram do Biedry , musze coś na obiad wykombnować hmm moze spaghetti mozecie polecić jakiś dobry sos? bo zawsze robiłam z podsmażonego miesa mielonego+ pzrecier pomidorowy ale chce sie coś innego + jakieś zioło

a te montee to małe czy duze są?

brat kupił ostatnio dressing jogurtowy <dodaliśmy do pizzy biedronkowej no i...w sumie ok. wole czosnkowe do pizzy
Ja do spaghetti używam sosu bolońskiego Aspiro
ignorantka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 14:09   #2122
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
(...)
Z ziół dodałabym majeranek - mają w Biedro - fajny i do mięs i do makaronów; poza tym biedronkowy sos paprykowy do sałatek jest fajną przyprawą - często go daję do sosu.

Do prostego sosu robionego z przecieru dodałabym oliwek i kawałki papryki ze słoiczka. Plus makaron penne lub wstążki. Może tym razem zamiast mięsa mielonego dodaj tuńczyka? Lub zrób wersję bezmięsną, za to z większym dodatkiem warzyw, oliwek etc.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2010-06-22 o 14:26
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 14:22   #2123
asia2285
Zakorzenienie

U mnie było jeszcze pełno patelni ale nie kupiłam może sie jeszcze namyśle.
Paieru piłkarskiego nie było. Były za to jeszcze japonki, baleriny i sandały na koturnie z wczesniejszych promocji.
Zakupiłam peeling do stóp i musli w saszetkach jeśłi są tak dobre jak fitella to nie ma co przepłacać 0,79 gr śmieszna cena.
Widziałam te sukienki plazowe i rzeczywiście takie ręcznikowe.
A w przyszłym tygodniu znowu japonki hehe.

Manchester United

Coś o mnie--->
All about me
Nowy post: Łapacz snów - DIY Dreamcatcher
asia2285 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 14:35   #2124
majlenka_
Zakorzenienie

Do spaghetti polecam sosy Aspiro, duuży słoik i niedrogo.
dzisiaj zauważyłam w mojej biedronce sosy w słoikach z Knorra, rzucił mi sie w oko śmietanowy z pieczarkami i jakiś chyba pomidorowy za 4,29 chyba.
majlenka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 14:41   #2125
GOśka T.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Z ziół dodałabym majeranek - mają w Biedro - fajny i do mięs i do makaronów; poza tym biedronkowy sos paprykowy do sałatek jest fajną przyprawą - często go daję do sosu.

Do prostego sosu robionego z przecieru dodałabym oliwek i kawałki papryki ze słoiczka. Plus makaron penne lub wstążki. Może tym razem zamiast mięsa mielonego dodaj tuńczyka? Lub zrób wersję bezmięsną, za to z większym dodatkiem warzyw, oliwek etc.
co do oliwek to nikt u mnie nie je ich ja też nie, akle wersja z warzywami i tuńczykiem jak najbardziej dziękuję za pomysł

Cytat:
Napisane przez ignorantka007 Pokaż wiadomość
Ja do spaghetti używam sosu bolońskiego Aspiro
dziekuje

Cytat:
Napisane przez majlenka_ Pokaż wiadomość
Do spaghetti polecam sosy Aspiro, duuży słoik i niedrogo.
dzisiaj zauważyłam w mojej biedronce sosy w słoikach z Knorra, rzucił mi sie w oko śmietanowy z pieczarkami i jakiś chyba pomidorowy za 4,29 chyba.
dziekujejakaś nowośc chyba ten sos śmeitanowo pieczarkowy nie widizałąm jeszcze takiego

lece zatem po sos Aspiro i dodatki warzywne bede pichcić
GOśka T. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 14:50   #2126
Nealinne
Zakorzenienie

Byłam dziś w Biedrze po raz pierwszy od chyba 3 tygodni i aż muszę się wypowiedzieć
Kupiłam 2 sosy Knorra śmietanowo - grzybowe. Kosztowały coś około 4 zł za jeden a u mnie w sklepie są po 8 Mają długą datę ważności więc mogą czekać na swoją kolej Wypatrzyłam lody Iwona w nowym smaku i wzięłam. Jak dla mnie to są wstrętne. Nie przeczytałam dokładnie i kupiłam, niestety... Liczyłam, że to sorbety są no i się przeliczyłam
Widziałam też te torebki, po 17 zł chyba, u mnie jeszcze leżą, są straszne, nie dziwię się, że ludzie nie kupują..
Aaa i papieru w piłkarzy brak
Stary 2010-06-22, 14:52   #2127
201608080935
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nealinne Pokaż wiadomość
Byłam dziś w Biedrze po raz pierwszy od chyba 3 tygodni i aż muszę się wypowiedzieć
Kupiłam 2 sosy Knorra śmietanowo - grzybowe. Kosztowały coś około 4 zł za jeden a u mnie w sklepie są po 8 Mają długą datę ważności więc mogą czekać na swoją kolej Wypatrzyłam lody Iwona w nowym smaku i wzięłam. Jak dla mnie to są wstrętne. Nie przeczytałam dokładnie i kupiłam, niestety... Liczyłam, że to sorbety są no i się przeliczyłam
Widziałam też te torebki, po 17 zł chyba, u mnie jeszcze leżą, są straszne, nie dziwię się, że ludzie nie kupują..
Aaa i papieru w piłkarzy brak
Ha, a u mnie jest i moge miec tam, wiadomo gdzie Casillasa ale to nie na ten wątek temat
201608080935 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 14:58   #2128
Nealinne
Zakorzenienie

Szczęściara Jak będę następnym razem w Biedrze to aż spytam czy będzie dostawa
Stary 2010-06-22, 14:59   #2129
201608080935
Konto usunięte

Cytat:
Tez zdecydowanie polecam sos Aspirio
201608080935 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 15:07   #2130
asia2285
Zakorzenienie

Do spagetti zawsze kupuje Aspiro. W domu wszystkim smakuje.

Manchester United

Coś o mnie--->
All about me
Nowy post: Łapacz snów - DIY Dreamcatcher
asia2285 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości