Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-22, 14:18   #4531
hd2005
Zakorzenienie

Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle to Wy prasujecie ubranka po 2 stronach? .
daj spokój Nie dajmy się zwariować.

Moja teściowa, a trzeba zaznaczyć, ze jest świetną "panią domu" (wszystko na błysk, świetnie gotuje i do tego dobrze wygląda) przyznała, że tylko na początku prasowała a potem to już nawet pieluszki tetrowe szły bez prasowania.

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 14:19   #4532
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Teraz żadna się nie przyzna że jeździła żelazkiem tylko po jednej stronie
Ja nie jeździłam, bo jeszcze nic nie poprałam :P.
Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
czytalyscie ten watek " jak ja sobie poradze?? czy dziecko to koniec swiata dla mlodej osoby??" Przerazaja mnie takie osoby co wogole umieja pomyslec : A moze usunac??
Ja jestem całkowitą, bezwzględną stuprocentową przeciwniczką aborcji...
Ale jednak potrafię sobie wyobrazić sytuacje, w których ludzie chcą lub są zmuszeni to zrobić.

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

lazurka i dzidzia szykujcie do zalozenia nowego watku
Ale ja nie umiem

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
A prasowałam z przodu i z tyłu. Do głowy mi się przyszło prasowaj po prawej i po lewej. Wyrodna?
Ale dzisiaj wizytowy dzień. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty.
Myślałam o Tobie właśnie. Jak się dzisiaj czujesz?

Będę prasować ciuszki wewnątrz w kroku na pewno- poza zwykłym prasowaniem zewnętrznym. Przynajmniej przez pierwsze 2-3 miesiące.

Ale mam dziś kryzys. Tak mi smutno i beczeć się chce .

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 14:21   #4533
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Teraz żadna się nie przyzna że jeździła żelazkiem tylko po jednej stronie
ja się przyznałam

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
Napisane przez sylviasol Pokaż wiadomość
a z tymi kontrolami z ośrodków zdrowia-tojuż widze jak przychodzi taka położna amój pies -boxer-ją oślini wyleny i wlezie na kolana -chyba mogę się przygotować odrazu na negatywną opinię)
chyba, że będzie fanką psów wówczas masz super opinię w kieszeni

Stary 2010-06-22, 14:33   #4534
scoobs
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Wróciłam. 4 godziny siedziałm w archiwum, myslałam, że ducha wyzionę. Nie wiem czy nie zbiera mnie jakies choróbsko bo mnie kości bola, głowa i gardło a do tego 2 dni temu wyszła mi opryszczka.
Mnie tez wyszla opryszczka w niedziele, martwie sie, ze jak urodze to nie bede nawet mogla malego pocalowac. Pierwszego dnia traktowalam ja czosnkiem ale srednio pomoglo a wczoraj i troche dziesiaj sola z woda i nawet chyba cos pomaga.

Cytat:
a z tymi kontrolami z ośrodków zdrowia-tojuż widze jak przychodzi taka położna amój pies -boxer-ją oślini wyleny i wlezie na kolana -chyba mogę się przygotować odrazu na negatywną opinię)
Az mi sie przypomnialo, jak w pierwszej ciazy przyszla do mnie polona, to ja zamknelam psa w przedpokoju, byla wtedy szczeniakiem, nie zauwazylam tylko, ze polozna zdjela buty i jak skonczylysmy, otwieram drzwi, a tu jeden but pogryziony. Ale sie poryczalam, ale polozna byla fajna, zreszta chyba nie mialaby sumienia sie zdenerwowac na ciezarna.

Wow, pierwszy raz mi sie udalo takie wielocytowanie, super!
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 14:36   #4535
sylviasol
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
ja się przyznałam

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

chyba, że będzie fanką psów wówczas masz super opinię w kieszeni
hd to chyba byłby cuuuud)
sylviasol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 14:37   #4536
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
nie mówcie nic nikomu - idęsobie kawę zrobić )) mam nadzieję że nie urodze po drodze)
Nic nikomu nie powiemy. Ja tez pije kawe w ciazy, mam bardzo niskie cisnienie, a do tego bole glowy spowodowane slabym przeplywem krwii.
Pytalam gina o kawe, a on mi na to, ze mam dbac nie tylko o dziecko, ale i o siebie. Pozatym lepiej wypic kawe niz herbate.

Chyba tez sobie zrobie kawke.
Stary 2010-06-22, 14:37   #4537
serduszkoiz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
Dziewczyny juz nie wiem co robic tak mi nie dobrze ech myslałam ze tylko pierwsze 3 miesiace bedzie mnie mdlic a tu znowu powtórka z rozrywki i to z dziwnym posmakiem w ustach.
ponoc biegunka moze byc objawem porodu

piszecie jak szalone, ja pospalam sobie dzis dopiero 2 dzien wolnego i od rana 7 stron

Wizazanka
Bloggerka
www.aajonaa.blogspot.com/
serduszkoiz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-22, 14:41   #4538
sylviasol
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
Mnie tez wyszla opryszczka w niedziele, martwie sie, ze jak urodze to nie bede nawet mogla malego pocalowac. Pierwszego dnia traktowalam ja czosnkiem ale srednio pomoglo a wczoraj i troche dziesiaj sola z woda i nawet chyba cos pomaga.

Az mi sie przypomnialo, jak w pierwszej ciazy przyszla do mnie polona, to ja zamknelam psa w przedpokoju, byla wtedy szczeniakiem, nie zauwazylam tylko, ze polozna zdjela buty i jak skonczylysmy, otwieram drzwi, a tu jeden but pogryziony. Ale sie poryczalam, ale polozna byla fajna, zreszta chyba nie mialaby sumienia sie zdenerwowac na ciezarna.

Wow, pierwszy raz mi sie udalo takie wielocytowanie, super!
ato miałaś szczeście) ja to chyba normalnie zeszła bym na zawał w takim momencie no szok a babeczka na prawdę suuuuper była)

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Nic nikomu nie powiemy. Ja tez pije kawe w ciazy, mam bardzo niskie cisnienie, a do tego bole glowy spowodowane slabym przeplywem krwii.
Pytalam gina o kawe, a on mi na to, ze mam dbac nie tylko o dziecko, ale i o siebie. Pozatym lepiej wypic kawe niz herbate.

Chyba tez sobie zrobie kawke.
ja mam ciśnienie 110 na 60 więc ........ kawkę chętnie pijam- nawet w szpitalu mi pozwalali tyle że z tym wstawaniem hmm kurcze tego mi nie wolno
Stary 2010-06-22, 14:41   #4539
justynacz80
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość

Myślałam o Tobie właśnie. Jak się dzisiaj czujesz?

Ale mam dziś kryzys. Tak mi smutno i beczeć się chce .
Dziękuję Dzisiaj lepiej, czasem brzuch twardnieje, ale już nie boli więc nie pojechalam się wychać do gabinetu i poczekam do mojej wizyty za póltora tygodnia. Ale teraz wziełam sobie bardziej do serca unikanie chodzenia, bo wczoraj poszłam na ryneczek po truskawki i czereśnie, a potem po kryjomu z psem do parku, bo mi go szkoda było, że mu komfort życia spadł przeze mnie I miałam za swoje.

A co się stało, żeś smutna? Burza hormonów czy jakiś problem?

Dziewczyny, a są jakieś fajne przeceny na ubranka dzieciece w H&M? Ale bym poszła...

Edytowane przez justynacz80
Czas edycji: 2010-06-22 o 14:42
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 14:49   #4540
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Dziękuję Dzisiaj lepiej, czasem brzuch twardnieje, ale już nie boli więc nie pojechalam się wychać do gabinetu i poczekam do mojej wizyty za póltora tygodnia. Ale teraz wziełam sobie bardziej do serca unikanie chodzenia, bo wczoraj poszłam na ryneczek po truskawki i czereśnie, a potem po kryjomu z psem do parku, bo mi go szkoda było, że mu komfort życia spadł przeze mnie I miałam za swoje.

A co się stało, żeś smutna? Burza hormonów czy jakiś problem?

Dziewczyny, a są jakieś fajne przeceny na ubranka dzieciece w H&M? Ale bym poszła...
Uważaj na siebie. I na malucha. Jeszcze trochę i będzie czas na chodzenie.

Chyba burza hormonów. Pierwszy raz w ciąży... Kiedyś musiał nastąpić nie?

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 14:57   #4541
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
jaki ten świat mały

Ja wyprasowałam ciuszki wszystkie z dwóch stron tzn. przód i tył
ja też tak robiłam, pierwsza partie prasował mąż a drugą ja

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Ide zobaczyc co slychac u mojej corci, trzymac kciuki...odezwe sie jak wroce
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 14:59   #4542
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
ja sobie wczoraj próbowałam sama zrobić ale nic z tego nie wyszło i muszę się do kosmetyczki umówić.
sama sobie mam dopiero zamiar zrobic jak nabede te frezarke a na pracowni robie koleżance a ona mi
muminek współczuje choróbska

ja już mam wszystko poprasowane

karolcia :kciuki; ale dziś duuuuuuuuuuuużo wizyt raz jeszcze za wszystkie
dzidzia to dzis chyba taki dzien bo mam taki sam nastroj..chociaz porobilam porzadki i od razy psychicznie lepiej
justynacz ciuszki w h&m sa cudne, ale z cenami juz gorzej..malo jest wyprzedazy na dzieciecym, bynajmniej w K-cach.

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 15:01   #4543
scoobs
Rozeznanie

Cytat:
ato miałaś szczeście) ja to chyba normalnie zeszła bym na zawał w takim momencie no szok a babeczka na prawdę suuuuper była)
No super wyluzowana, zaoferowalam jej pieniadze ale nie chciala, a ja nie moglam dojsc do siebie, tak mi glupio bylo. Och te psy, moja to taki biegajacy klopot...
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 15:01   #4544
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
nie mam zupełnie kaftaników, same body (bardzo dużo), czytałam, że lepiej mniej warstw na pępuszku na początek, oglądałam dzisiaj kaftaniki w sklepie, ale te na 56 był dość długie i by maluchowi zakrywały pępek, a te na 50 były maciupkie. Żadnego nie kupiłam. Po co mi kaftanik, jak i tak bedzie na pępku, czyli na jedno wychodzi czy kaftanik czy body.
położna nam mówiła na SR, że kaftanik należy zawinąć powyżej pępka tak żeby go nie przykrywać a w body niestety nie ma tej możliwości...
Stary 2010-06-22, 15:10   #4545
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
położna nam mówiła na SR, że kaftanik należy zawinąć powyżej pępka tak żeby go nie przykrywać a w body niestety nie ma tej możliwości...
no zgadzam sie, ale co na dol zalozysz? spodenki?jakos nie wyobrazam sobie,zeby taki maly brzuszek na spodenki dobrze zareagowal... a w samym pampersiaku? no nie wiem...ja tam planuje body i pajace ubierac, bo przeciez chodzi nam o to zeby ten pempek szybko odpadl, a to jest martwa skora i dziecka nie boli...takie moje zdanie
ok ide sie kapac i szykowac na wizyte
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-22, 15:14   #4546
Linka24
Wtajemniczenie

agrafko ale półśpioszki miżna założc! i ja tak bede robic na początku
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 15:23   #4547
hd2005
Zakorzenienie

Prezentuję ALBUM ŚLUBNY (tak jak obiecałam )

I okładka
Załącznik 3202909Załącznik 3202910

IV okładka
Załącznik 3202914

Okładki wewnętrzne
Załącznik 3202911Załącznik 3202912Załącznik 3202913

Stary 2010-06-22, 15:25   #4548
sylviasol
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
trzymam kciuki)
Stary 2010-06-22, 15:25   #4549
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Prezentuję ALBUM ŚLUBNY
cudowny

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 15:27   #4550
sylviasol
Rozeznanie

Cytat:

I okładka

IV okładka
Załącznik 3202914

Okładki wewnętrzne
piękny album CUUUUUUUUDO - ja jeszcze swoich zdjęćz pleneru nie wywołałam muszę więc pomyśleć o jakimśalbumie)
Stary 2010-06-22, 15:36   #4551
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
agrafko ale półśpioszki miżna założc! i ja tak bede robic na początku
a co to polspioszki?
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 15:39   #4552
hd2005
Zakorzenienie

ALBUM - a tak się bałam. Nie byłam pewna tych ozdób Dziękuję

Stary 2010-06-22, 15:39   #4553
wiolek1
Zadomowienie

byłam w południe u mojego gina z tymi skórczami macicy i zbadał mnie mówi, że szyjka idealna ale bierze mnie do szpitala na pare dni mówi, że porobią mi badania ten posiew i wogóle i zobaczymy czy przez coś są powodowane te częste skórcze. także nie wiem ile mnie nie będzie czy pare dni czy dłużej. ale spróbije was czytać na telefonie mam nadzieje, że się uda bo dzisiaj nawet nie nadrabiałam bo wróciłam i musiałam dużo rzeczy zrobić ( tż tą prawą ręke dalej ma na szynie i nie może nic robić) ale z odpisywaniem pewnie będzie problem ale oby mi się udało was chociaż czytać coby tam nie zwariować
nakupiłam sobie gazet i liczę tylko na to, że jakieś fajne dziewczyny będą na sali

szybkich i bezbolesnych rozpakowań bo pewnie do mojego powrotu coś się będzie dziać

paaaaaaaa aha jak coś to będe pisac do niezawsze
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 15:40   #4554
alisa32
Raczkowanie

hej dziewczyny a ile kupujecie pieluszek tetrowych bo ja myslałam tak o 5-10?
a Hd sliczny album
alisa32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 15:41   #4555
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Jestem już po wizycie
W końcu mi hemoglobina skoczyła z 10,1 na 11,5 inne wyniki też dobre. Mały waży 1700 gram, dzisiaj pełny 32 tydzień, coś mi się troszkę mało wydaje, ale pani doktor powiedziała, że w normie jak na ten tydzień. Kolejna wizyta za 3 tygodnie i będę miała wymaz na jakieś bakterie. a i zrobiła zdjęcia siusiaka specjalnie dla mojego M.
Z poradni cukrzycowej wynik też mi dobry wyszedł, hemoglobina glikowana 5,5 a norma jest od 4-6.
anuszka ja cały czas biorę Tardyferon i żadnych skutków ubocznych nie mam oprócz ciemnych k..up, ale to normalne. Teraz po poprawie wyników mam zrobić przerwę.
Co do prasowania to ja będę prasować tylko raz i z prawej strony
hd świetne zdjęcia i piękny album
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 15:43   #4556
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
no zgadzam sie, ale co na dol zalozysz? spodenki?jakos nie wyobrazam sobie,zeby taki maly brzuszek na spodenki dobrze zareagowal... a w samym pampersiaku? no nie wiem...ja tam planuje body i pajace ubierac, bo przeciez chodzi nam o to zeby ten pempek szybko odpadl, a to jest martwa skora i dziecka nie boli...takie moje zdanie
no zakładasz kaftanik i pajacyk albo śpioszki...
mi sie właśnie wydaje że body nie bardzo jest jak na początku, no bo jak na ten kikut naciągać? tak samo ze spodenkami, ta gumka może uciskać i przeszkadzać przy tym kikucie...
dopiero jak odpadnie, to planuję zakladać body, spodenki (bo wygodniejsze)

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Cytat:
Napisane przez alisa32 Pokaż wiadomość
a Hd sliczny album
ja mam 15szt.

hd album rewelacyjny!!!
Stary 2010-06-22, 15:43   #4557
sylviasol
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
byłam w południe u mojego gina z tymi skórczami macicy i zbadał mnie mówi, że szyjka idealna ale bierze mnie do szpitala na pare dni mówi, że porobią mi badania ten posiew i wogóle i zobaczymy czy przez coś są powodowane te częste skórcze. także nie wiem ile mnie nie będzie czy pare dni czy dłużej. ale spróbije was czytać na telefonie mam nadzieje, że się uda bo dzisiaj nawet nie nadrabiałam bo wróciłam i musiałam dużo rzeczy zrobić ( tż tą prawą ręke dalej ma na szynie i nie może nic robić) ale z odpisywaniem pewnie będzie problem ale oby mi się udało was chociaż czytać coby tam nie zwariować
nakupiłam sobie gazet i liczę tylko na to, że jakieś fajne dziewczyny będą na sali

szybkich i bezbolesnych rozpakowań bo pewnie do mojego powrotu coś się będzie dziać

trzymaj się )) nie daj się tam )
Stary 2010-06-22, 15:46   #4558
alutka78
Rozeznanie

Cytat:

I okładka

IV okładka
Załącznik 3202914

Okładki wewnętrzne
Przepiekny!!!
Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Jestem już po wizycie
W końcu mi hemoglobina skoczyła z 10,1 na 11,5 inne wyniki też dobre. Mały waży 1700 gram, dzisiaj pełny 32 tydzień, coś mi się troszkę mało wydaje, ale pani doktor powiedziała, że w normie jak na ten tydzień. Kolejna wizyta za 3 tygodnie i będę miała wymaz na jakieś bakterie. a i zrobiła zdjęcia siusiaka specjalnie dla mojego M.
Z poradni cukrzycowej wynik też mi dobry wyszedł, hemoglobina glikowana 5,5 a norma jest od 4-6.
anuszka ja cały czas biorę Tardyferon i żadnych skutków ubocznych nie mam oprócz ciemnych k..up, ale to normalne. Teraz po poprawie wyników mam zrobić przerwę.
Co do prasowania to ja będę prasować tylko raz i z prawej strony
hd świetne zdjęcia i piękny album
No to dobrze, ze wszystko ok.

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Cytat:

Trzymam kciukasy!!!!!
Stary 2010-06-22, 15:48   #4559
sylviasol
Rozeznanie

ja mamcałą paczkę tetrowych 10 sztuk i 3 flanelowe nie wiem po co mione ale mama mówiła żeby kupić więc kupiłam półśpiochy to takie z gumką lub bezuciskowe spodenki ze stopami)
mi się najbardziej podobają ciuszki z sofiji i body i kaftaniki rozpinają się prawie na wszystkie strony) więc łatwo chyba będzie zakładać))
Stary 2010-06-22, 15:50   #4560
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
b bierze mnie do szpitala na pare dni
kochana, trzymaj się

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Cytat:
Napisane przez alisa32 Pokaż wiadomość
a Hd sliczny album
dziękuję
Ja mam 30 szt.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości