Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-22, 18:04   #4591
Linka24
Wtajemniczenie

Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

Jeej jakie te wasze dzieciaczki duże Mój Michas w 38 tyg waży nie całe 3 kg
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 18:07   #4592
aniaa22
Zakorzenienie

Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
Mnie tez wyszla opryszczka w niedziele, martwie sie, ze jak urodze to nie bede nawet mogla malego pocalowac. Pierwszego dnia traktowalam ja czosnkiem ale srednio pomoglo a wczoraj i troche dziesiaj sola z woda i nawet chyba cos pomaga.
mi wyszla we wtorek tydzien temu. pierwszy raz od paru lat na ustach (przeniosla mi sie do nosa) no i sonolem ja potraktowalam. zasuszylo ladnie strupek juz odpadl i pozostaje czekac az sie zagoi do konca

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Prezentuję ALBUM ŚLUBNY (tak jak obiecałam )

I okładka
Załącznik 3202909Załącznik 3202910

IV okładka
Załącznik 3202914

Okładki wewnętrzne
Załącznik 3202911Załącznik 3202912Załącznik 3202913
Haniu sliczny brawo

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
byłam w południe u mojego gina z tymi skórczami macicy i zbadał mnie mówi, że szyjka idealna ale bierze mnie do szpitala na pare dni mówi, że porobią mi badania ten posiew i wogóle i zobaczymy czy przez coś są powodowane te częste skórcze. także nie wiem ile mnie nie będzie czy pare dni czy dłużej. ale spróbije was czytać na telefonie mam nadzieje, że się uda bo dzisiaj nawet nie nadrabiałam bo wróciłam i musiałam dużo rzeczy zrobić ( tż tą prawą ręke dalej ma na szynie i nie może nic robić) ale z odpisywaniem pewnie będzie problem ale oby mi się udało was chociaż czytać coby tam nie zwariować
nakupiłam sobie gazet i liczę tylko na to, że jakieś fajne dziewczyny będą na sali

szybkich i bezbolesnych rozpakowań bo pewnie do mojego powrotu coś się będzie dziać

paaaaaaaa aha jak coś to będe pisac do niezawsze
o kurde to niefajnie. mam nadzieje ze wszystko bedzie w porzadku i szybko wrocisz do domu

Cytat:
Napisane przez alisa32 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny a ile kupujecie pieluszek tetrowych bo ja myslałam tak o 5-10?
a Hd sliczny album
ja mam 10 tetrowych i 4 flanelowe

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Jestem już po wizycie
W końcu mi hemoglobina skoczyła z 10,1 na 11,5 inne wyniki też dobre. Mały waży 1700 gram, dzisiaj pełny 32 tydzień, coś mi się troszkę mało wydaje, ale pani doktor powiedziała, że w normie jak na ten tydzień. Kolejna wizyta za 3 tygodnie i będę miała wymaz na jakieś bakterie. a i zrobiła zdjęcia siusiaka specjalnie dla mojego M.
Z poradni cukrzycowej wynik też mi dobry wyszedł, hemoglobina glikowana 5,5 a norma jest od 4-6.
anuszka ja cały czas biorę Tardyferon i żadnych skutków ubocznych nie mam oprócz ciemnych k..up, ale to normalne. Teraz po poprawie wyników mam zrobić przerwę.
Co do prasowania to ja będę prasować tylko raz i z prawej strony
hd świetne zdjęcia i piękny album
ciesze sie ze wszystko ok ja po Hemoferze mialam ciemne kupki

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie, a wiec:
Rozwarcie mam na 2,5 cm wiec sie zwiekszylo, szyjka sie skraca, wiec na bank nie wytrwam do 21.07, wizyte mam na 06.07 i wtedy ustalimy ceserke, na wczesniejszy termin, mam odpoczywac, nie do konca lezac, ale polegiwac leki nadal mam brac
Mala wazy juz w 35tc 3100g, jest duzym dzieckiem wiec nie urodzi sie mikruskiem, wszystko wyglada oki wiec za jakies 2 tyg bede miec swoje malenstwo
pewnie sie skrocila przez to ostatnie zamieszanie u ciebie. odpoczywaj jak najwiecej to malutka jeszcze posiedzi no w sumie nie taka ona malutka

Cytat:
Napisane przez sylviasol Pokaż wiadomość
hmm to muszę mamę na zakupy z listą wysłać) bo męża to raczej bym nie wysyłała po takie rzeczy) jeszcze mi papmersy przyniesie zamiast tetrowych chociaż może nie - wózek fajny wybrał))
a macie do wanienki jakieś materacyki- hamaczki?
poradzi sobie na pewno my tez w szoku z naszych TZ bylysmy jak sie na medal spisali z zakupami kiedy sie okazalo ze nie maja innego wyjscia
a wanienke mam z takim jakby hamaczkiem

http://allegro.pl/item1082555667_fis...i_gratisy.html

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Hej kobiety, ja powinnam się uczyć, jutro obrona... coś tam już umie ale robię wszystko by zająć się czymkolwiek innym. Na szczęście Łucję porwali teście, oddają jutro...
Wczoraj miałam wizytę u lekarza, wszystko ok, kolejna za dwa tygodnie... i mam do Was kobiety pytanie, o wysokość dna macicy... to jest zapisywane w książeczce ciąży, obok tygodnia ciąży, pod datą... po 33 tygodniu wzwyż mówcie babki jakie macie podane dane?
tak sie wlasnie zastanawialam czy sie odezwiesz przed obrona ciesze sie za po wizycie ok. ja mam dziwne te wpisy jakies

15 tc P/2
19 tc P/0
25 tc 1/P
29 tc 3/P
33 tc X/0
38 tc X/0

Powodzenia Basiu na obronie
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 18:07   #4593
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8
Konto usunięte

Ciekawe ile będzie ważyła po narodzinach.
b80dbfebcb175f5cc16ebc14ca52adc6494c973a_67996f82093b8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 18:11   #4594
bajka1807
Zakorzenienie

ja juz po wizycie nie zanosi sie u mnie na wczesniejszy porod, a nawet lekarz powiedzial ze musialabym sie bardzooooo starac zeby urodzic wczesniej... a nawet wrozy mi przenoszenie... no co za wredota no ale najwazniejsze ze wsio okej, nastepna wizyta juz za dwa tygodnie czyli 6 lipca zdziwilam sie troche bo mi powiedzial ze mala ma kregoslup z lewej strony a bylam swiecie przekonana ze z prawej bo tam mi sie najbardziej wypycha i bylam pewna ze plecami,a tu wychodzi ze to kopytka... dziwne no chyba ze sie przekreca to moje dziecie. jutro ide na ostatnie konkretne usg wiec dowiem sie ile mala wazy

a i sie moge pochwalic, ze wlasnie zadzwonil do mnie maz, ze wraca juz z pracy i zebym sie szykowala bo jedziemy na spacer i mc flerego... normalnie szok wzial sobie do serca wczorajsza rozmowe szkoda tylko ze loda juz zezarlam

nadrobie was jak wroce do domku... ale cos czuje ze bedzie ciezko
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 18:18   #4595
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja juz po wizycie nie zanosi sie u mnie na wczesniejszy porod, a nawet lekarz powiedzial ze musialabym sie bardzooooo starac zeby urodzic wczesniej... a nawet wrozy mi przenoszenie... no co za wredota no ale najwazniejsze ze wsio okej, nastepna wizyta juz za dwa tygodnie czyli 6 lipca zdziwilam sie troche bo mi powiedzial ze mala ma kregoslup z lewej strony a bylam swiecie przekonana ze z prawej bo tam mi sie najbardziej wypycha i bylam pewna ze plecami,a tu wychodzi ze to kopytka... dziwne no chyba ze sie przekreca to moje dziecie. jutro ide na ostatnie konkretne usg wiec dowiem sie ile mala wazy

a i sie moge pochwalic, ze wlasnie zadzwonil do mnie maz, ze wraca juz z pracy i zebym sie szykowala bo jedziemy na spacer i mc flerego... normalnie szok wzial sobie do serca wczorajsza rozmowe szkoda tylko ze loda juz zezarlam

nadrobie was jak wroce do domku... ale cos czuje ze bedzie ciezko
no to super ze wszystko w porzadalu no i dla meza, a drugiego loda na pewno bez problemu wcisniesz
Stary 2010-06-22, 18:23   #4596
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
ja prasowałam wszystkie, ale ostatnią partię już tak na odpier...
Hehe ja tez juz te ostatnie rzeczy tak prasowalam aby tylko przeleciec tym zelazkiem i raczej pozniej juz nie bede prasowac bo nie mam zwyczaju
Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Prezentuję ALBUM ŚLUBNY (tak jak obiecałam )
No sliczny

Cytat:
byłam w południe u mojego gina z tymi skórczami macicy i zbadał mnie mówi, że szyjka idealna ale bierze mnie do szpitala
paaaaaaaa aha jak coś to będe pisac do niezawsze
Ble wspolczuje, ale przynajmniej wszystkie badania Ci zrobia a to plus duzy no mam nadzieje, ze szybko wyjdziesz i kciuki za fajne towarzystwo.
Czekamy na wiesci w takim razie
Cytat:
`12 lub 14 mam najwyzej tz dokupi to nie prl raczej sie nie skoncza
Cytat:
Jestem już po wizycie
W końcu mi hemoglobina skoczyła z 10,1 na 11,5 inne wyniki też dobre. Mały waży 1700 gram, dzisiaj pełny 32 tydzień, coś mi się troszkę mało wydaje, ale pani doktor powiedziała, że w normie jak na ten tydzień. Kolejna wizyta za 3 tygodnie i będę miała wymaz na jakieś bakterie. a i zrobiła zdjęcia siusiaka specjalnie dla mojego M.
Z poradni cukrzycowej wynik też mi dobry wyszedł, hemoglobina glikowana 5,5 a norma jest od 4-6.
Super, ze wyniki dobre i ta hemoglobina glikowana mi tez wyszla podobna bo 5,6 wiec ok

Cytat:
Napisane przez sylviasol Pokaż wiadomość
la ja mam pytanie dziewczyny jak często macie wizyty? u nas - u mojej lekarki od 7 miesiąca co 2 tygodnie a jakjest u was?
Ja od 32 tyg co 2 tyg. mam wizyty wczesniej co 4 mialam.
Cytat:
Mala wazy juz w 35tc 3100g, jest duzym dzieckiem wiec nie urodzi sie mikruskiem, wszystko wyglada oki wiec za jakies 2 tyg bede miec swoje malenstwo
eeee to juz mala jest duza to ciesze sie i zazdroszcze, ze juz dzidzie niedlugo zobaczysz.
Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Rozpakowujcie sie, to my mamuski bedziemy mialy wiecej wspolnych tematow no i bedziemy mogly sie wymieniac spostrzezeniami
Jak sie wiecej rozpakuje to trzeba bedzie nowy watek zrobic mamus rozpakowanych aby sie nie mieszalo majowo-czerwcowe chyba tez tak zrobily i tam juz sie spostrzezeniami wymieniaja.

Cytat:
Napisane przez ke_j Pokaż wiadomość
Wizyty... mój lekarz jest "szczególny" w tej kwestii. "Jak się nic nie dzieje-wizyta co 2 miesiące". USG- tylko 3 razy. Zobaczymy co powie po czwartkowej wizycie. Nie byłam ponad 2 miesiące i nie wiem co i jak.
Masakra co 2 miesiace nie wytrzymalabym tyle a teraz w ktorym jestes tygodniu?

[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;20181624]Ja ostatnio byłam na USG. No i okazało się,że moja mała w 34tc waży aż 3100! Mały klocek![/QUOTE]
lol wielka moze troche zawyza na szczescie jest jakas granica bledu

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 18:26   #4597
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

bajka1807 super widomości no tylko z tym przenoszeniem może nie bardzo ano ale czas pokarze

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-22, 18:36   #4598
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
ja juz po wizycie
super, ze wizyta udana i mozesz spac spokojnie na razie

Nie mowilam wam jeszcze, ze rozmawialam dzis ze swoja kolezanka z podstawowki, ktora urodzila ok.2tyg. przed terminem, bo jej wody odeszly jak byly te upaly. Opowiedziala mi dzisiaj o swoim porodzie... Masakre miala mowi, ze ma taka traume straszna 10h bolow z krzyza miala i tam gdzie rodzila nie mieli anastezjologa by podac zzo mowi, ze tylko prysznic jej pomagal a tak to sie darla i mdlala z bolu i oprocz jej na sali porodowej rodzily 2 jeszcze dziewczyny, ale nie mialy takich boli tylko dopiero na parte mialy i to przez chwile. Biedna ta moja kolezanka mowi po porodzie, ze nastepne dziecko to tylko cc i nigdy wiecej po czyms takim i na dodatek ja zle zszyli, ze chodzic nie moze i caly czas ja ciagna te szwy. Rodzila w zyrardowie do wawy by nie dojechala a tamten szpital ma opinie rzezni wlasnie a i mowila, ze ciagle przychodzila lekarka ja uspokoic aby sie nie darla bo cisze zaglusza juz ja bym jej powiedziala co mysle o jej ciszy.

Maciuś
Stary 2010-06-22, 18:42   #4599
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
super, ze wizyta udana i mozesz spac spokojnie na razie

Nie mowilam wam jeszcze, ze rozmawialam dzis ze swoja kolezanka z podstawowki, ktora urodzila ok.2tyg. przed terminem, bo jej wody odeszly jak byly te upaly. Opowiedziala mi dzisiaj o swoim porodzie... Masakre miala mowi, ze ma taka traume straszna 10h bolow z krzyza miala i tam gdzie rodzila nie mieli anastezjologa by podac zzo mowi, ze tylko prysznic jej pomagal a tak to sie darla i mdlala z bolu i oprocz jej na sali porodowej rodzily 2 jeszcze dziewczyny, ale nie mialy takich boli tylko dopiero na parte mialy i to przez chwile. Biedna ta moja kolezanka mowi po porodzie, ze nastepne dziecko to tylko cc i nigdy wiecej po czyms takim i na dodatek ja zle zszyli, ze chodzic nie moze i caly czas ja ciagna te szwy. Rodzila w zyrardowie do wawy by nie dojechala a tamten szpital ma opinie rzezni wlasnie a i mowila, ze ciagle przychodzila lekarka ja uspokoic aby sie nie darla bo cisze zaglusza juz ja bym jej powiedziala co mysle o jej ciszy.
matko biedna sie nacierpiala. ja sie boje ze tak bede miala bo juz te w nocy wczoraj byly wlasnie takie z krzyza i strasznie bolaly a ta lekarka co za wredny babsztyl
Stary 2010-06-22, 18:50   #4600
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
matko biedna sie nacierpiala. ja sie boje ze tak bede miala bo juz te w nocy wczoraj byly wlasnie takie z krzyza i strasznie bolaly a ta lekarka co za wredny babsztyl
Nie ma zzo u Ciebie w szpitalu?

Maciuś
Stary 2010-06-22, 18:50   #4601
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
byłam w południe u mojego gina
trzymam kciuki kochana niestety wiem co to znaczy szpital z tym ze ty masz super perspektywe bo wiesz ze wyjdziesz niebawem wiec potraktuj to jako kilku dniowy odpoczynek

Cytat:
ja mam 20 plus 5 flanelowych

Cytat:
Jestem już po wizycie
ciesze sie ze wszystko dobrze

Cytat:
Ja juz po wizycie
moze jestem nudna i sie powtorze ale oszczedzaj sie!

Cytat:
ja juz po wizycie

super i dobre wiadomosci po wizycie i mezus zmienil nastawienie tylko sie cieszyc

Cytat:
tam gdzie rodzila nie mieli anastezjologa by podac zzo
jestem w szoku bo co gdy by sie nagle okazalo ze jest konieczna cesarka? przeciez anestezjolog tez jest potrzebny

uwaga uwaga bylismy na zakupach z przymierzalni nie korzystalismy bo bylo mnustwo ludzi ale kupilam malemu rampersik z supermanem i sporo innych super ciuszkow jeansy buciki taki komplecik pierwszego pluszaka i skarpeteczki z kubusiem maz zabral do domu wiec nie mam jak sie pochwali
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 18:55   #4602
agravka
Wtajemniczenie

karolcia-twoja MALA jest w zasadzie dosc duza
bajko-przynajmniej nie musisz sie oszczedzac
ja juz po wizycie: moja dzidzia wazy 2619
pani doktor nie mierzyla mi szyjki, bo mowi ze juz dziecko nie wypadnie ze trzebaby mocniej poprzec) mowila, ze mala jest bardzo nisko ulozona i juz gotowa do porodu nie mogla mi tylko zrobic ladnego foto, bo mowi ze jest strasznie pomarszczona przez plywanie w tych wodach, tylko widzialam usteczka wypiete, jakby buziaka dawala)))
poza tym kazala odstawic no-spe i magnez i tylko witaminki i zelazo...
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 18:58   #4603
Linka24
Wtajemniczenie

Łooo Anoxa a gdzież żes tak zaszalała
Stary 2010-06-22, 19:00   #4604
agravka
Wtajemniczenie

a i sex tez mozna moze to przyspieszyc porod
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 19:02   #4605
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma zzo u Ciebie w szpitalu?
jest ale nie zawsze sie uda bo mozna nie zdazyc np a poza tym jak ja juz przepowiadajace mam takie bolesne to zanim do szpitala dojade to chyba zdechne

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

uwaga uwaga bylismy na zakupach z przymierzalni nie korzystalismy bo bylo mnustwo ludzi ale kupilam malemu rampersik z supermanem i sporo innych super ciuszkow jeansy buciki taki komplecik pierwszego pluszaka i skarpeteczki z kubusiem maz zabral do domu wiec nie mam jak sie pochwali
w h&m wszystko? sa przeceny?
Stary 2010-06-22, 19:04   #4606
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

anoxa - jutro tylko ide na ten pogrzeb, nawet jej o tym mowilam, i nigdzie wiecej sie nie ruszam, musze tylko mocz zrobic na 6 na wizyte, wiec spoko
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 19:07   #4607
farminka
Wtajemniczenie

Ale mi dziwnie teraz Was czytać tak o brzuchach,skurczach i szyjkach.Nie moge się przestawić,że już jestem po wszystkim i mnie to nie dotyczy Chociaż skurcze jeszcze mam Bo nie wiem czy wiecie,ale koniec ciąży nie oznacza końca skurczy,bo są jeszcze tzw.poporodowe
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 19:07   #4608
scoobs
Rozeznanie

Cytat:
Nie mowilam wam jeszcze, ze rozmawialam dzis ze swoja kolezanka z podstawowki, ktora urodzila ok.2tyg. przed terminem, bo jej wody odeszly jak byly te upaly. Opowiedziala mi dzisiaj o swoim porodzie...
Jeju, ale sie biedna nacierpiala.
A to tak jest, ze na jednej sali sie rodzi z innymi babkami?
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-22, 19:09   #4609
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
byłam w południe u mojego gina z tymi skórczami macicy i zbadał mnie mówi, że szyjka idealna ale bierze mnie do szpitala na pare dni mówi, że porobią mi badania ten posiew i wogóle i zobaczymy czy przez coś są powodowane te częste skórcze........
Biedna... . Uważaj na Was!
Cytat:
a Hd sliczny album
Ja mam 15, 5 flaneli i 5 flaneli podszytych ceratką.

Hd, jak zwykle rewelacja

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny szalejecie!!!
Mam nadzieję, że dzisiaj jeszcze nie będzie trzeba zakładać wątku.
Zaraz idę się wykąpać a potem na wizytę.
Po wizycie dam Wam znać co i jak i będę się uczyła.
Czekam na wieści.
I musisz wrócić, bo ja nie umiem zakładać .

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-22, 19:09   #4610
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Ale mi dziwnie teraz Was czytać tak o brzuchach,skurczach i szyjkach.Nie moge się przestawić,że już jestem po wszystkim i mnie to nie dotyczy Chociaż skurcze jeszcze mam Bo nie wiem czy wiecie,ale koniec ciąży nie oznacza końca skurczy,bo są jeszcze tzw.poporodowe
Bo macica wraca do swojej pierwotnej wielkosci

Stary 2010-06-22, 19:10   #4611
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
jestem w szoku bo co gdy by sie nagle okazalo ze jest konieczna cesarka? przeciez anestezjolog tez jest potrzebny
Fajne zakupy, szkoda, ze ja juz mam duzo ubranek
No nie wiem wlasnie, w niektorych szpitalach po prostu nie robia, pilotka chyba w takim bedzie rodzic. Kolezanka ujela to tak, ze nie miala umowionego anastezjologa
Cytat:
jest ale nie zawsze sie uda bo mozna nie zdazyc np a poza tym jak ja juz przepowiadajace mam takie bolesne to zanim do szpitala dojade to chyba zdechne
O matko nie strasz obys tak nie miala(ja tez). Polozna tlumaczyla, ze do 7cm rozwarcia daja zzo a pozniej to juz nie ma po co bo zaraz 10cm i porod hmm oby tak bylo.

Maciuś
Stary 2010-06-22, 19:11   #4612
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Bo macica wraca do swojej pierwotnej wielkosci
i pojawiają się w trakcie karmienia.Ostatnio się śmiałam do TŻta,że znowu mam skurcze i żebysmy jechali jeszcze raz na porodówkę
Stary 2010-06-22, 19:12   #4613
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
Jeju, ale sie biedna nacierpiala.
A to tak jest, ze na jednej sali sie rodzi z innymi babkami?
Zalezy to od szpitala, widocznie w zyrardowie tak jest

Maciuś
Stary 2010-06-22, 19:14   #4614
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Kurcze mam stan podgorączkowy, strasznie boli mnie głowa i czuję sie mega słabo. Nie wiem co to mi się przyplątało.

Cytat:
Jestem już po wizycie
Cytat:
Ja juz po wizycie, a wiec:
Rozwarcie mam na 2,5 cm wiec sie zwiekszylo, szyjka sie skraca, wiec na bank nie wytrwam do 21.07, wizyte mam na 06.07 i wtedy ustalimy ceserke, na wczesniejszy termin, mam odpoczywac, nie do konca lezac, ale polegiwac leki nadal mam brac
Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Hej kobiety, ja powinnam się uczyć, jutro obrona... coś tam już umie ale robię wszystko by zająć się czymkolwiek innym. Na szczęście Łucję porwali teście, oddają jutro...
Wczoraj miałam wizytę u lekarza, wszystko ok, kolejna za dwa tygodnie... i mam do Was kobiety pytanie, o wysokość dna macicy... to jest zapisywane w książeczce ciąży, obok tygodnia ciąży, pod datą... po 33 tygodniu wzwyż mówcie babki jakie macie podane dane?
Super, że wizyty udane. Widzę, że dzieciaczki rosną w siłę!!
Basia powodzenia na obronie jutro!!

HD piękny album i to w moim ulubionym kolorze
Stary 2010-06-22, 19:15   #4615
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:

O matko nie strasz obys tak nie miala(ja tez). Polozna tlumaczyla, ze do 7cm rozwarcia daja zzo a pozniej to juz nie ma po co bo zaraz 10cm i porod hmm oby tak bylo.
No to i tak późno dają.U mnie dawali przy 4cm,ewentualnie 5,a później już nie.Mnie rozwarcie od 4 do 10cm poleciało już szybciutko,więc przy 7cm nie byłoby sensu.Czytałam kiedyś,że podobno jest cos takiego jak kryzys 7 centymetra i wtedy strasznie boli i kobiety mają dość,ale u mnie to już było przy 3 cm,a 7 to już był lajcik
Stary 2010-06-22, 19:16   #4616
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
i pojawiają się w trakcie karmienia.Ostatnio się śmiałam do TŻta,że znowu mam skurcze i żebysmy jechali jeszcze raz na porodówkę
Ja swojego nie strasze, bo biedny zawalu dostanie

A dostalam zaswiadczenie do becikowego

Stary 2010-06-22, 19:17   #4617
Linka24
Wtajemniczenie

hee a ja zauwazyłam ze moje bóle już nie są stałe tylko pojawiaja sie od czasu do czasu...np co 20 min
Stary 2010-06-22, 19:24   #4618
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
hee a ja zauwazyłam ze moje bóle już nie są stałe tylko pojawiaja sie od czasu do czasu...np co 20 min
farminka tak miala skurcze na poczatku
Stary 2010-06-22, 19:29   #4619
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
farminka tak miala skurcze na poczatku
dzień przed porodem
Stary 2010-06-22, 19:29   #4620
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
No to i tak późno dają.U mnie dawali przy 4cm,ewentualnie 5,a później już nie.Mnie rozwarcie od 4 do 10cm poleciało już szybciutko,więc przy 7cm nie byłoby sensu.Czytałam kiedyś,że podobno jest cos takiego jak kryzys 7 centymetra i wtedy strasznie boli i kobiety mają dość,ale u mnie to już było przy 3 cm,a 7 to już był lajcik
a kiedy Ci podali zzo? przy 7 mialas lajcik bo zzo dzialalo

Maciuś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości