|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Keratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe
Dziękuję
Kolor mi wcale nie wypłowiał ![]() Mam takie pytanie, patrząc na zdj pierwsze możecie mi powiedzieć czy trzeba podciąć końcówki. Wolałabym tego uniknąć. Ale nie potrafię stwierdzić czy są zniszczone. Dałam na nie dużo preparatu, by w nim 'pływały' i wcześniej bardzo o nie dbałam ![]() trzeba podciąć? |
|
|
|
#2132 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
keratyne tez zamowilam dwie buteleczki na raziea ile dodajesz do calego szamponu keratyny? tak, pisalam pare postow wyzej przed Toba ![]() Cytat:
![]() hmm na zniszczone nie wygladaja ale ja bym im dodala nieco ksztaltu bo ten co masz to ni w kij ni w oko jak dla mnie ![]() napewno bym troche pocieniowala
|
|
|
#2133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no przyznaj, że się przydałam
|
|
#2134 |
|
Rozeznanie
|
Ktos mnie ubiegl z Encanto na allegro
Wiecie moze, gdzie moge zakupic ten srodek (ewentualnie ma ktoras odsprzedac )?
|
|
|
|
#2136 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziekuje. |
|
|
|
|
#2137 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no przydalas przydalas
![]() Cytat:
ja nie mowie o duzym cieniowaniu - tylko takim delikatnym zeby nadac ladny ksztalt wlosom
|
|
|
#2138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam buteleczki po 30 ml i mniej więcej buteleczka wystarcza mi na 2 szampony
|
|
#2139 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ktos mi podal takiego linka i tak kupilam bo ja sie nie znam na tych mazidlach i biochemiach ![]() czyli mam malo
|
|
|
#2140 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny z tymi niby rakotwórczymi związkami to nie ma co wydziwiać, bo gdyby każda z nas brała do serca to co piszą na ten temat wszystkie gazety, to byśmy musiały żyć w namiocie tlenowym.
Każda z nas na pewno kojarzy perfumy Angel Muglera. Sama mam w domu setkę i raz przeczytałam w necie, że w składzie perfum jest składnik o nazwie Coumarin (kumaryna), co podobno prowadzi do marskości wątroby i innych chorób. Przez ten składnik nawet przez pewien czas był zakaz sprzedaży tych perfum w USA. Jako, że jestem po ekonomii, to napiszę w żargonie ekonomicznym, że można tu zaobserwować trend owczego pędu. Pojawi się post o rakotwórczym działaniu / wypadaniu włosów / działaniu kwasów, a już połowa rezygnuje z zabiegu. Keratyna właśnie leci do mnie pocztą i dopóki sama nie zrobię zabiegu na moich włosach to nie będę się wypowiadać na temat działań niepożądanych
|
|
|
|
#2141 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sama sobie podcinalam, chce je zapuscic, wiec wolalam nie pozbywac sie tych dodatkowych cm. Albo mam pecha do fryzjerow, albo u mnie w miescie tacy partacze...No ale spróbuje. ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- A skad zamawialas? Bo ja chyba tez bede musiala... |
|
|
|
|
#2142 |
|
Rozeznanie
|
Przepraszam, że się odezwę tak ni w pięc ni w dziesięć ale prześledziłam znaczną część wątku, zachwyciłam się efektami, dowiedziałam się o prostownicach tylko kompletnie pogubiłam się jaki produkt - chodzi mi o konkretną nazwę albo link do aukcji na ebayu czy allegro
![]() będę wdzięczna za odpowiedź bo też chciałabym się pochwalić efektami ))Pozdrawiam i dziękuję, iza |
|
|
|
#2143 |
|
BAN stały
|
A gdzie mozna kupic sama kreatyne ??
bo na allu cos nie moge znalezć
|
|
|
|
#2145 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Zresztą co to za różnica... dokupić zawsze można, nie ma co sie sugerować ile kto zużywa i bezmyślnie kupować. Wypróbuj na sobie ile ci bedzie potrzebne i na jak długo starcza... nie ma co panikować
|
|
|
|
|
#2146 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2147 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
jest to również w 1 posice
|
|
|
|
|
#2148 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
z mazidel
Cytat:
mi musi ktos czarno na bialym powiedziec ile kropli mam wlac do szamponu
|
|
|
#2149 |
|
Zadomowienie
|
ja zamowilam maske kallos i własnie ta keratyne z mazideł 30 ml
jutro pojade po szampon babydream i jutro od rana nakładam encanto obym dala rade samo a to sie najbardziej martwie
kocham ... Edytowane przez stookrotka1991 Czas edycji: 2010-06-22 o 21:32 |
|
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
svi - jeśli za dużo nalejesz to włosy będą zbyt sztywne i takie śliskie
jak za mało - nie będzie efektu sama szybko się zorientujesz - mnie też nikt nie podał niczego i sama wypróbowałam ile mi potrzeba
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczęta moje, wczoraj zrobiłam keratynowe prostowanie i jestem jak na razie zachwycona, Włosy mam na swoim miejscu, nic mi nie wypadło, nic nie swędziało, tylko oczy piekły. Prostowałam w 200 stopniach, bo większej skali nie mialam, ale trudno, najwyzej szybciej mi zejdzie, ale juz przynajmiej wiem, że ten efekt chcialabym miec na stale
wyszlo super. Włosy są piękne, błyszczące, lejące, zdrowsze, idealnie proste (po 12 godzinach pracy). Dzis myje je szamponem Hipp, odzywki z keratyną nie mam zadnej wiec nie bede stosować odzywki. Aha na moje wlosy do polowy plecow starczylo mi wszystko i jeszcze zostało. Jak będę po umyciu włosów, wkleję efekt, bo nie wiem,czy się utrzyma dlatego,ze prostowalam w 200. |
|
|
|
#2152 |
|
Zakorzenienie
|
a gdzie mozna normalnie taka keratyne (ale sama keratune!) kupic nie przez neta?
a jak sie ja stosuje do odzywek to wygładza? i podajcie prosze jakies nazwy odzywek z keratyna
|
|
|
|
#2153 |
|
Raczkowanie
|
Swojego czasu zamówiłam odżywke z keratyna i prowitamina B5- klik!. Nadaje się na razie póki nie kupię keratyny?
Edytowane przez ann1831 Czas edycji: 2010-06-22 o 22:22 |
|
|
|
#2154 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy jest może ktoś chętny do wspólnego zakupu Encanto? Z chęcią bym się dołączyła, bo nie bardzo wiem jak to zamówić na ebayu.
|
|
|
|
#2155 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
|
|
|
#2156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2157 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
nie są napewno identyczne...Zresztą to co piszą o K-Pak zsasdniczo się różni... ja tam nie wiedzę żeby w opisie było zawarte że to zabieg keratynowy... "System Rekonstrukcji Włosów zawiera opatentowany system Quadramine Complex bazujący na wyjątkowej formule odbudowującej, która zawiera zestaw 19 aminokwasów kompatybilnych z keratyną ludzkiego włosa. QUADRAMINE COMPLEX zawiera aminokwasy o czterech różnych masach cząsteczkowych. Aminokwasy o masie cząsteczkowej MMS 150 - obudowują włosy od najgłębszych warstw, a aminokwasy o masie cząsteczkowej MMS 2500 - odbudowują je od zewnątrz. Kompleks Quadramine rekonstruuje korę włosa (która stanowi większość masy włosów) oraz nadaje włosom elastyczność. Penetruje i odbudowuje łuskę włosa - najmocniejszą jego część, która ochrania wewnętrzny rdzeń oraz korę przed uszkodzeniem. · Pierwszy etap zabiegu oczyszcza włosy, otwiera łuski włosa i przygotowuje go tym samym na dogłębne przyjęcie QUADRAMINE COMPLEX. · Drugi etap wyrównuje porowatość włosa. · Trzeci etap to intensywna odbudowa i ochrona włosów. Podczas tego etapu, na Twoje włosy zostaje nałożony K-PAK rekonstruktor, który wnika głęboko aż do rdzenia włosa, silnie go regenerując. · Ostatni, czwarty etap zabiegu polega na wygładzeniu, nabłyszczeniu i poprawie elastyczności Twoich włosów. Zmysłowy aromat kokosu i białego piżma otula włosy. " Edytowane przez katarzyna21 Czas edycji: 2010-06-22 o 22:59 |
|
|
|
|
#2158 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny ja Wam polecam maske kallosa- latte, jest tania wiec zawsze mozecie wyprobowac (5zl- 275ml, 14-1000ml)
wiec dolanczam do osob z niej zadowolonych, napewno ulatwia rozczesywanie i odzywia wlosy- przynajmniej moje! mam juz odzywke, szampon, zestaw encanto wiec wkrotce do roboty, zdjecia zamieszcze jak cos;P |
|
|
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
wklejam moje włosy, ciekawe jak będą wyglądać po pierwszym myciu, póki co jestem bardzo zadowolona - wyglądają dokładnie tak jak bym sobie wyprostowała prostownicą ( co w sumie czyniłam
) oby efekt utrzymał się jak najdłużej to prostownica pójdzie w kąt Nie patrzcie na końce bo muszę je podciąć, ale zwlekałam z tym żeby zrobić zabieg
|
|
|
|
#2160 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super efekt
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:45.

Kolor mi wcale nie wypłowiał 
do którego dodaję keratynę z Mazideł

ktos mi podal takiego linka i tak kupilam bo ja sie nie znam na tych mazidlach i biochemiach 

bo na allu cos nie moge znalezć

sama szybko się zorientujesz - mnie też nikt nie podał niczego i sama wypróbowałam ile mi potrzeba