Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XX - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-23, 08:48   #991
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XX

ktosia86 no wlasnie tak nigdy nie wiesz czy wszystko w calosci wykorzystasz itd.. no ale trzeba a co do pielegnacji pepka to wlasnie polozna mowila to co kliwia ze teraz juz nie stosuje sie spirytusu bo to przedluzalo jego odpadanie a spray - np oktanispet - mozna go tez uzywac do odkazania ran (jest podobno lepszy niz woda utleniona itd..) no i ze teraz normalnie mozna go moczyc czyli normalnie kapać bez leku ze sie zamoczy..

myszka_maj tez nam sie podobal tylko laski mowily ze jest ciezki a ja sama na 2 pietro bez windy bede miala klopot.. szkoda ze nie ma takiego modelu gdzie mowisz co ci sie podoba a oni robia

Scio a prosze... ten wozek ktory chcialam najpierw ze sklepu od znajomej mamy - http://www.bebetto.pl/ niestety nie ma bezposredniego linku wiec musisz kliknac na oferte i tam wozek Magnum
a bedziemy brali ktorys z tych wozkow - tzn niekoniecznie od tych sprzedawcow ale jest ich duzo i maja fajne ceny wiec w cos takiego uderzamy - bo bedziemy go kupowac kolo 15 lipca wiec nie wiem czy one beda jeszcze wystawione prosze:
http://www.allegro.pl/listing.php/se...&change_view=1
oczywiscie te ktore sa ponizej tysiaca
a co do fotelika to ktorys z tych
albo tych

MAGiA gratuluje!!

kliwia oktanisept? bo o takim nam mowila polozna.. czy jest jakis inny jeszcze?
aaaa relacje wysle

kwiatuszekk88 trzymam kciuki za wizyte

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
hahahhaa czemu nie

SCIOOOO duzo zdrowka milosci pieniazkow i spelnienia wszytkichhhh marzen!

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2010-06-23 o 08:52
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 08:50   #992
201803111825
Konto usunięte

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XX

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 08:51   #993
klion78
Zadomowienie

Scio kochanie życzę Ci cierpliwości, spokoju, ale też uporu w dążeniu do najważniejszego dla Ciebie celu, a przede wszystkim życzę Ci szczęścia, radości i sukcesów w życiu osobistym, a kiedyś także w życiu zawodowym.
Stary 2010-06-23, 08:52   #994
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
Ale jest coś co muszę pochwalić ... myszka pierwsza z wklejonych przez Ciebie sukienek jest przepiękna.
dziekuje, tez mi sie bardzo podoba ale pewnie takiej w sklepie nie znajde a na all sie boje

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
martucha kolezanka ktora rodzila rok temu, dostala w aptece polecony przez farmacetke spray do 'dezynfekcji' pepka. Po 5 dniach kikut pepka byl suchy i odpadl. A jej kolezanki co sie spirytusem bawily 2 tygodnie sie meczyly z babrakacym sie pepkiem.
Teraz ta kolezanka uzywa tego spregu do oczyszczania kolczyka i dziury w brwi.
Jak sie z nia zobacze to sie spytam o nazwe.
o tej pielegnacji to i mi mozesz na pw/gg wyslac relacje
tez wlasnie przeczytalam ze juz sie spirytusu nie uzywa do pepka

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
Cześć
Trudno Was nadrobić, ale doczytałam tylko, że ostro tu było przez ostatnie dni więc może i dobrze, że się nie wtrącałam Mam mało czasu ostatnio, ale niestety tak bywa. Jutro mam wizytę u ginekologa i idę z mężem już się nie mogę doczekać kiedy zobaczę naszego Bartusia przynajmniej na ekranie Za 2 tyg. ciąża będzie już donoszona więc mogę rodzić. Dzisiaj jadę do rodziców, bo jest dzień ojca więc też mnie nie będzie, ale na pewno wpadne się pochwalić jak po wizycie
czekam na relacje. pozdrowienia dla bartusia

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
super

Scio -sto lat

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 08:57   #995
kolanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Mąż mówi, że na bieżąco będziemy szukali. Nic nie bedę rezerwowała. Wydrukuję tylko adresy akademików i jakichś innych noclegów. Co prawda wole jechać, jak mam nagrany nocleg, ale może raz spróbujemy tak na żywioł się wypuścić. Jakby coś było nie tak, to zawsze będę mogła na TŻ zgonić winę, ponieważ to on nie chce noclegów szukać .

Edytowane przez kolanka
Czas edycji: 2010-06-23 o 08:59
kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 08:58   #996
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
dziewczyny!
wczoraj podpisaliśmy umowę o wynajem mieszkania!
to nie jest to, o którym Wam pisałam. ma 48 m2, jest nowe, komfortowe i z podziemnym parkingiem.
gratulacje )

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
powiem tak piramida uzyla bardzo ostrych slow .. jednak cos w tym prawdy jest ...

a wlasnie ze nie !!
bo moj maz jest najlepszy
no jest, jest trochę prawdy w tym.

haha nie bo mój

Cytat:

strippi komentując Twoje mieszkanie, oceniałam to co widzę na zdjęciach. Nie jestem w stanie przewidzieć jak ono będzie wyglądać w przyszłości. Skomentowałam to co widzę tu i teraz. Nie podoba mi się, więc to mówię. Skoro denerwuje Cię dupolizosto na wątku, dlaczego oburzasz się, kiedy nie liżę dupy i piszę co myślę?
ciekawe jakie ty masz za***iste mieszkanko
Nie denerwuje mnie, że nie podoba Ci się moje mieszkanie. Mam gdzieś Twoje zdanie. Ważne, że mi się podoba moje prawie 70 metrów
Od osób, którym mi tutaj zależało uzyskałam opinie.

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość

Pamietam ją
no już rok niedługo

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
Cześć
Trudno Was nadrobić, ale doczytałam tylko, że ostro tu było przez ostatnie dni więc może i dobrze, że się nie wtrącałam Mam mało czasu ostatnio, ale niestety tak bywa. Jutro mam wizytę u ginekologa i idę z mężem już się nie mogę doczekać kiedy zobaczę naszego Bartusia przynajmniej na ekranie Za 2 tyg. ciąża będzie już donoszona więc mogę rodzić. Dzisiaj jadę do rodziców, bo jest dzień ojca więc też mnie nie będzie, ale na pewno wpadne się pochwalić jak po wizycie
o to super
to życzę łatwego porodu
zamierzasz SN czy cesarka?

Scio sto lat i wszystkiego najlepszego!

Rosette - Twój sen dał czadu
Stary 2010-06-23, 09:01   #997
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Strippi co cię ugryzło??

takie teksty ? mam gdzies twoje zdanie?

niemiło się robi przez takie teksty...

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 09:01   #998
klion78
Zadomowienie

kurcze dziewczyny nie wiem czy po 30-tce może jeszcze rosnąć stopa, ale buty które jeszcze w zeszłym roku były na mnie dobre teraz są za małe. Czytałam na googlach że aby rozbić buta trzeba w nim pochodzić w mokrej skarpetce. Czy któraś z Was stosowała tą metodę czy znacie może jakieś lepsze?
Stary 2010-06-23, 09:04   #999
kliwia
Zakorzenienie

madzia mozesz dac luksfery przezroczyste - albo taniej parawanik tez ladnie sie prezentuja
farba tylko biala.
a kafle zobacz czy na 1,2 lub 1,4 tak jak siega zabudowa toalety geberit Ci sie nie spodoba bardziej
ostatnie zdjeice kafle sa wyzej, i przy takiej malej waskiel lazience troche przytlkaczaja, ta wysokosc jakas dziwna wg mine
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 09:04   #1000
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
kurcze dziewczyny nie wiem czy po 30-tce może jeszcze rosnąć stopa, ale buty które jeszcze w zeszłym roku były na mnie dobre teraz są za małe. Czytałam na googlach że aby rozbić buta trzeba w nim pochodzić w mokrej skarpetce. Czy któraś z Was stosowała tą metodę czy znacie może jakieś lepsze?

ja miałam taki spray do rozbijania ale zabij mnei chyba z kiwi
a mama chodziła w mokrych i działało

moze ci spuchła stopa....

Stary 2010-06-23, 09:05   #1001
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2010-06-23, 09:06   #1002
klion78
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
ciekawe jakie ty masz za***iste mieszkanko
Nie denerwuje mnie, że nie podoba Ci się moje mieszkanie. Mam gdzieś Twoje zdanie. Ważne, że mi się podoba moje prawie 70 metrów
Od osób, którym mi tutaj zależało uzyskałam opinie.
pozwól, że nie odpowiem na twoje pytanie bo nie chcę być niegrzeczna, tym bardziej, że nie potrafisz przyjąć krytyki.
Stary 2010-06-23, 09:09   #1003
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kliwia a ja własnie myslałam tak jak na zdjeciu ostatnim hehe Tam już są tak połozone te płytki, tylko je oczywiscie trzeba skuć A ty mówisz, że jeszcze niżej?? I wtedy wszystkie dać czerwone a na górze farba biała?? nie spowoduje to, ze łazienka wyda się taka niska??

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 09:11   #1004
celi25
Rozeznanie

Hej - ale tu gorąco było - chyba pełnia się zbliża

Kliwa a to złotko to też teflon jest? Czy to jakiś inny materiał?

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
dziewczynki, rozgladam sie powoli za sukienkami na wesele i straszni mi sie spodobały długie wzorzyste sukienki z cieniutkich zwiewnych materiałów coś podobnego do tych
http://moda.allegro.pl/item108625298...enka_l_xl.html

http://moda.allegro.pl/item108977603...0_42_nowa.html

http://moda.allegro.pl/item108083041...pan_style.html
Pierwsza jest śliczna - ja wczoraj przegrałam na allegro taką http://allegro.pl/item1083554213_new...z_40_nowa.html

Cytat:
W sumie to sama nie wiem, udaje że już jest ok, ale tak naprawdę skrywa uczucia. Próbował się związać z jakaś dziewczyną. Jednak nie wyszło i się rozeszli. Dalej jest sam i nawet nie spotyka się z nikim.
Wtrącając się do Waszej rozmowy - 2 lata temu byłam na weselu chłopaka, którego dziewczyna też zmarła (chyba na raka). Musi upłynąć sporo czasu, żeby doszedł do siebie, ale w końcu na pewno kogoś pozna

Scio wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
ktosia86 no wlasnie tak nigdy nie wiesz czy wszystko w calosci wykorzystasz itd.. no ale trzeba a co do pielegnacji pepka to wlasnie polozna mowila to co kliwia ze teraz juz nie stosuje sie spirytusu bo to przedluzalo jego odpadanie a spray - np oktanispet - mozna go tez uzywac do odkazania ran (jest podobno lepszy niz woda utleniona itd..) no i ze teraz normalnie mozna go moczyc czyli normalnie kapać bez leku ze sie zamoczy.. !
Wiecie co? Ja zawsze się boję dotknąć tych pępków - ja nie wiem jaką ja będę matką

Skasował mi się cytat, ale któraś mówiła o łazienkach w czerwieniach. Ja jestem osobą, której szybko się coś nudzi, więc myślę, że najlepsze są neutralne kolory, które można ożywić dodatkami. A jak się coś znudzi to można potem za niewielkie pieniądze zmienić.

celi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 09:12   #1005
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
madzia mozesz dac luksfery przezroczyste - albo taniej parawanik tez ladnie sie prezentuja
farba tylko biala.
a kafle zobacz czy na 1,2 lub 1,4 tak jak siega zabudowa toalety geberit Ci sie nie spodoba bardziej
ostatnie zdjeice kafle sa wyzej, i przy takiej malej waskiel lazience troche przytlkaczaja, ta wysokosc jakas dziwna wg mine

kliwuś az zapisałam sobie te drugą lazienkę
booooska

Stary 2010-06-23, 09:13   #1006
kliwia
Zakorzenienie

no jak zrobisz wszytskie czerwone kafle i biala farba to bedziesz miala flage bialo czerwona
musialabym zdjecia zobaczyc zeby zobaczyc czy nie zlamac np. pionowym bialym paskiem kafli

celi to jest zloty teflon
Stary 2010-06-23, 09:13   #1007
klion78
Zadomowienie

Cytat:
ja miałam taki spray do rozbijania ale zabij mnei chyba z kiwi
a mama chodziła w mokrych i działało

moze ci spuchła stopa....
dzięki poszukam w takim razie takiego spraju. Też miałam nadzieję że spuchły mi nogi, ale od kilku dni mnie już te buty tak cisną.

Kliwia, Madzia super wyglądają takie kafle nie do samego sufitu.
Stary 2010-06-23, 09:14   #1008
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Kliwia a ja własnie myslałam tak jak na zdjeciu ostatnim hehe Tam już są tak połozone te płytki, tylko je oczywiscie trzeba skuć A ty mówisz, że jeszcze niżej?? I wtedy wszystkie dać czerwone a na górze farba biała?? nie spowoduje to, ze łazienka wyda się taka niska??
aaaa ale bedzie wygladało jak flaga biało czerwona

Stary 2010-06-23, 09:16   #1009
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez celi25 Pokaż wiadomość
Skasował mi się cytat, ale któraś mówiła o łazienkach w czerwieniach. Ja jestem osobą, której szybko się coś nudzi, więc myślę, że najlepsze są neutralne kolory, które można ożywić dodatkami. A jak się coś znudzi to można potem za niewielkie pieniądze zmienić.
To byłam ja hehe

Kurcze generalnie po wczorajszym dniu i przejrzeniu masy gazet z wnętrzami mam mętlik w głowie. TZ strasznie podoba się ta czerowien z grafitem, ja bym wolała ja czymś złamać aby nie było za ciemno a teraz siedzę i oglądam łazienki w necie i już sama nie wiem co chce może brąz z beżem (ale to bedzie tak smutno) ech.....

hehe nie, no flagi to ja nie chcę mieć

Edytowane przez Madzialenka12344321
Czas edycji: 2010-06-23 o 09:17
Stary 2010-06-23, 09:16   #1010
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez kolanka Pokaż wiadomość
Ja ostanio w zoo byłam, kiedy miałam 10 lat .
Strippi- mam do Ciebie prośbę, nie uciekaj nam z tego forum, ponieważ dzieki Tobie zaczęłam bardziej zwracać uwagę na polskie literki i postanowiłam, że moje wypowiedzi bedą bardziej przemyślane i składne . Ponadto jeśli wszystkie dziewczyny, które maja wrażenie, że Martucha trochę zdominowała forum odejdą, to naprawdę forum wiele straci. Martucha jest po prostu osobą charyzmatyczną - pociągnie za sobą tłumy - takie jest moje zdanie. Niekoniecznie zgadzam się z jej wszystkimi pomysłami. Jeśli cos mi się nie podoba, to nie komentuję, ponieważ mam wrażenie, że zostanę na tym forum zjedzona . A poza tym nie chce też być odbierana jako ta, której się wszystko nie podoba . Prawda jest taka, ze każda z nas jest inna. Jak ktoś chce sobie komentować zdjecia, aranżacje, itd. itp... to niech to robi. Mi to zupełnie nie przeszkadza- uważam, że nie powinnaś tak bardzo się denerwować, mimo tego, że sytuacje czasami są bardzo denerwujące . Jest takie powiedzenie - Jeśli wejdziesz pośród wrony musisz krakać tak jak one . Nasze forum jest takim swoistym lasem, w którym na gałęziach siedzą wrony , to jest oczywiste dla mnie ze trzeba się tutaj przystosować i przyzywczaić do różnych charakterów wron . Do mnie też się trzeba przyzwyczaić, bo też czasami coś skrytykuję. W realu podejrzewam, ze wiele z nas nie mogłoby być koleżankami, ponieważ tak jak to bywa na forum - sprzeczałybyśmy się i nic z koleżeństwa by nie wyszło. Jest nas zbyt wiele by każdemu "dogodzić".
No wiem, wiem jednak wkurzyło mnie to, bo widzę, że kolejna osoba tutaj nie może mieć własnego zdania tylko musi wtórować. Jednak jak zdarzy się mieć odrębne zdanie wszystkie na nią napadają. Paranoja

Cytat:
Strippi co cię ugryzło??

takie teksty ? mam gdzies twoje zdanie?

niemiło się robi przez takie teksty...

Nie obchodzi mnie zdanie, osoby z którą nie zamieniłam tutaj wcześniej ani jednego słowa.
Zależało mi głównie na starych użytkowniczkach i takich, z którymi mam dobry kontakt.
Więc liczę się z radami ich, a nie laski która nawet nie wiem kim jest.
Stary 2010-06-23, 09:18   #1011
celi25
Rozeznanie

Cytat:
celi to jest zloty teflon
Ahaaaa ale różni się czymś od zwykłego? Szukam na google, ale nic nie mogę znaleźć

celi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 09:21   #1012
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
pozwól, że nie odpowiem na twoje pytanie bo nie chcę być niegrzeczna, tym bardziej, że nie potrafisz przyjąć krytyki.
Potrafię, ale nie zależy mi na Twojej. Już to 2 raz powtarzam.
Kilka osób mi tu poradziło co mam zrobić i to mi wystarczy.

Cytat:
Napisane przez celi25 Pokaż wiadomość

Wtrącając się do Waszej rozmowy - 2 lata temu byłam na weselu chłopaka, którego dziewczyna też zmarła (chyba na raka). Musi upłynąć sporo czasu, żeby doszedł do siebie, ale w końcu na pewno kogoś pozna

oby mu się udało, bo w sumie to fajny chłopak i troszku się pogubił w życiu teraz.
Stary 2010-06-23, 09:21   #1013
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
No wiem, wiem jednak wkurzyło mnie to, bo widzę, że kolejna osoba tutaj nie może mieć własnego zdania tylko musi wtórować. Jednak jak zdarzy się mieć odrębne zdanie wszystkie na nią napadają. Paranoja

Nie obchodzi mnie zdanie, osoby z którą nie zamieniłam tutaj wcześniej ani jednego słowa.
Zależało mi głównie na starych użytkowniczkach i takich, z którymi mam dobry kontakt.
Więc liczę się z radami ich, a nie laski która nawet nie wiem kim jest.

eh

powiem ci jedno cholernie mi sie przykro zrobiło ....

czyli mam rozumiec ze moje zdanie i to co piszę tez masz w dupie?
bo ja nie jestem "starą " użytkowniczką bo pojawiłam się "dopiero" po zaręczynach w listopadzie 2008 roku

chyba bym wolala zebys takie teksty przemilczała niz odzywala sie w tak chamski sposób

Edytowane przez anika222
Czas edycji: 2010-06-23 o 09:23
Stary 2010-06-23, 09:22   #1014
kliwia
Zakorzenienie

madzia braz z bezem nuudny
ja jestem ze swojej zadowolona, cala kremowa i sie bawie recznikami do rak, ktore sa na widoku, akurat teraz mam brazowe. Ale chce kupic turkusowe za jakis czas albo taki fiolecik baklazanowy.

tu masz lazienke grafitowa i dodatki sa czerwone.
http://www.paradyz.com.pl/Collection...l/mistral-nero
http://html.tubadzin.pl/kolekcja.php...=kolekcje&typ=

to moze zrob grafit ciemny na podlodze a na sciane jasny szary, sciana wyzej biala, i dodatki czerwone w postaci recznika, dywanika, pojemnika na mydlo etc.

celi no ja widzialam raz w tesco te patelenki, ale nie bylam zdecydowana bo nie wiedzialam czy to ta firma. ale teraz to hcyba nie ma znaczenia i jak bede w tesco i beda to kupie bez namysku.
Wczoraj znalazlam pod haslem patelnia gold.
wg mnie te gold sa tansze. tylko w tesco widzialam tylko te najmniejsze.

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-06-23 o 09:25
Stary 2010-06-23, 09:24   #1015
AgatkaL
Wtajemniczenie

Coś na poprawę humoru Kabarte Ani Mru Mru Zaginiona żona...
http://www.tvp.pl/rozrywka/programy-...a-zona/1857003

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 09:26   #1016
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2010-06-23, 09:26   #1017
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
to moze zrob grafit ciemny na podlodze a na sciane jasny szary, sciana wyzej biala, i dodatki czerwone w postaci recznika, dywanika, pojemnika na mydlo etc.
oooo podoba mi sie ten pomysł ewentualnie wtedy te luksfery dac z czerowienią albo dekoracyjnie jakis pasek kafli czerwonych.

Stary 2010-06-23, 09:32   #1018
klion78
Zadomowienie

kliwia ma rację ... to połączenie czerwonego, białego i grafitu jest super
Stary 2010-06-23, 09:32   #1019
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2010-06-23, 09:37   #1020
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
kliwia ma rację ... to połączenie czerwonego, białego i grafitu jest super
Muszę to powiedzieć męzowi jak wróci W sobotę bedziemy sie już umawiać z majstrem do łazienki. Ciekawe kiedy bedzie miał czas. Wczesniej jesczcze musi wpasć tam hydraulik i nam rury poprzenosić troszkę elektryka zajmie sie już mój tata, wiec problem z głowy. Aby zrobić tę łazienkę bo inne rzeczy to już sami z TZ możemy robić.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości