![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() ***jak kupić dobry wózek***
Mam propozycję dzielenia się swoimi uwagami dot. zakupu wózka.
Czym się kierować? Jakie są najważniejsze cechy dobrego, wygodnego zarówno dla malucha, jak i dla mamy wózka? W co taki wózek powinien być wyposażony - dodatki? Czy warto wybrać wózek 3-kołowy, czy lepszy standardowy? Czy wózek 3 w 1 spełnia swoje założenie? Jakie marki się wyróżniają w tym zakresie? Czy warto zainwestować w wózek, czy tańsze również spełniają swoje funkcje? Ja niedługo rozpocznę poszukiwania wózka, tylko skończę I trymestr. Moi znajomi kupowali wózki 3 w 1, 3-kołowe. Chciałabym znaleźć wózek, który łatwo się składa i jest lekki - zależy mi na sprawnym pakowaniu go do samochodu. musi też być stabilny - właśnie nie wiem, na ile 3-kołowe spełniają swoją funkcję. Jeżeli macie pomysły, wklejajcie proszę linki, albo dzielcie się Waszymi spostrzeżeniami. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ***jak kupić dobry wózek***
Ja jeszcze nad wózkiem się nie zastanawiałam, ale czytałam kiedyś w M jak Mamie, że decydując się na trzykołowy warto się wcześniej przyjrzeć swojej okolicy. Zwróćcie uwagę, że np. większość podjazdów dla wózków w Polsce nie jest przystosowanych dla 3-kołowców (składają się z dwóch równoległych platform).
Mnie się zresztą akurat 3-kołowe nie podobają, więc nie mam tego problemu ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
mi się właśnie wydawało, że 3-kołowym łatwiej się steruje, ale z drugiej strony dobrze, że mówisz o okolicy, bo w sumie u nas na osiedlu droga nie jest asfaltowa, tylko nadal gruntowa (bo wiele budów) i kamienie pewnie też mogą się trafić, więc może lepiej dla stabilności 4-kołowy?
![]() kto ma jakiś wózek i może się podzielić doświadczeniami? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
hej layla
![]() ![]() ogolnie wybor wozka to trudna sprawa jak sie nie ma za bardzo rozeznania. ogolnie nie polecam wozkow typu "czołg" sa b. ciezkie, trudne w prowadzeniu, małofunkcyjne, sprawiaja , że spacer nie wydaje sie czymś fajnym. wiem, bo znajoma miała, prowadziłam ten wózek i nie polecam, mimo, że są tanie ja wolałabym dołożyć te 2 czy 3 stówki i kupic jakis mniejszy polski wózeczek. ogólnie w temacie wózków i fotelików troche juz siedze i znam wiekszosc marek obecnych na rynku wiec w razie co moge sluzyc rada ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- hehe jak mozna zauważyc jestem fanką trójkołowców ![]() a taka rada szczególnie zwracajcie uwagę na wielkośc gondoli, i kiedy maluszek się urodzi. bo jak gondola bedzie mała to jak tu zmiescic bobo w grubym kombinezonie i jeszcze kocyk jakiś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Może najpierw korzystać z wyszukiwarki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
szajajaba a hmm daj jakiegos linka z tym watkiem bo nie wiem gdzie go znaleźć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Mama z klasą, na samej górze jest wątek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zycze powodzonka w poszukiwaniach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
witam a ja mam wózek zamówiony bolder z implastu 4 jest drogi ale bardzo fajny ma bardzo fajne amortyzatory wiec na dziurach dziecko nie odczuje i ma jeszcze bardzo duża gondolke
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Przy pierwszym dziecku mialam bugaboo. Super lekki, niesamowicie sie prowadzi, dobrze sklada, i bardzo wygodny dla dziecka. Prawie jestem pewna ze dla drugiego tez bedzie ten, chodz zastanawiam sie nad Stokke Xplory. Podoba mi sie opcija regulacij wysokosci siedzenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
wiecie co, rzeczywiście jest cały wątek o wózkach na początku, tylko ja myślałam, że na mamie jest tylko poczekalnia i odchowalnia i stąd nowy wątek. dzięki za wszystkie posty.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Ja przeglądałam tysiące stron, czytałam wiele opinii na temat dobrego wózka i pewna byłam że musi to być właśnie taki i tą pewnością pojechałam do Polski i zobaczyłam 1 raz wózek mojej siostry. Doznałam szoku że mogli wyprodukować coś tak fantastycznego, jej wózek ma wszystko o czym mogłaby tylko śnić przyszła mama a mianowicie:
* jest leciutki * przednie koła duże, pompowane, skrętne z możliwością zablokowania ich do jazdy na wprost * ma dużą gondolę * regulowana wysokość rączki * wpięcie gondoli, spacerówki oraz fotelika samochodowego, które montować możemy zarówno przodem jak i tyłem do kierunku jazdy * tylne koła również pompowane * łatwość składnia stelażu, bardzo małe gabaryty po złożeniu * obszerny kosz na zakupy * pięciopunktowe pasy bezpieczeństwa, wraz z regulacją wysokości a jest to wózek Tako Jumper kosztuje około 1200 zł naprawdę wam polecam jeździ się nim rewelacyjnie, on płynie poprostu i na milion procent właśnie taki sobie kupię tylko nie wiem jaki kolor ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
a ja jakoś nie mam zaufania do firmy TAKO. Może dlatego, że te wózki są tylko składane w Polsce, ale części do nich to raczej sprowadzają z Chin. Nie wiem na 100% czy to prawda, ale wiele takich opinii słyszałam.
Mnie się bardzo podoba wózek Marita firmy ROAN, ma bardzo pozytywne opinie, ale fakt jest duży, i ładnie wygląda tylko w wersji głębokiej. Ale za ten nowy kolorek s101 dla mojej małej księżniczki to dałabym się pokroić. http://roan.pl/index1.php?p=kol Ogólnie powiem wam, że myślę o wózku od początku ciąży i jeszcze nic mądrego nie wymyśliłam, bo niby jest tyle tych wózeczków, ale jak człowiek wie konkretnie czego chce, to lista się diametralnie kurczy..... no i raczej nie kupię marity, bo jest trochę ogromniasta.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
przede wszystkim musisz sobie zadac pytanie co jest dla ciebie pryiorytetem w kupnie wozka
ja sie kierowalam amortyzacja i kolami chcialam zeby byly pompowane wazna byla dla mnie tez wielkosc gondoli i w tym ktory kupilam jest jedna z wiekszych na rynku 86cm w dodatku jest w gondoli regulowane oparcie plus sa szelki poza tym jest w miare lekki kupilam implasta bolder sd cena to 1900zl komplet tzn gondola spacerowka fotelik adaptery torba parasol folie moskitiera spiworek naprawde wszystko w koplecie jest wozek prowadzi sie lekko i super wygodnie ja polecam akurat ten ale musisz zobaczyc co tobie odpowiada i wazne jest to ile pieniazkow chcesz na niego przeznaczyc minusem mojego wozka jest to ze zajmuje jak to przy wozkach z pompowanymi kolami wiecej miejsca w bagazniku chociaz odpinajac kola ten problem znika ale ja mam duzy bagaznik wiec mi to nie przeszkadza ![]()
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
86 cm? na długość? a ile jest normalnie? załamujecie mnie. ja narazie z wózków nie rozumiem nic.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
86 cm to dużo... czy to jest dł wewnętrzna?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
czy wewnetrzna to nie wiem nie mierzylam sama a teraz nie mam takiej mozliwosc bo leze w szpitalu ale podam wam kilka przykladow jesli chodzi o wymiary gondoli
-implast bolder sd 86 x 43 x 22 -jedo fyn 80/20/35 -maxi cosi mura 75x38x18 -mutsy 74x34x18 -roan marita 84/36/23 -tako jumper 75×35 (nie wiem jaka jest glebokosc) -x lander 73/21/30 tak wiec z tych wozkow co dane podalam implast ma gondolke najwieksza a chyba warto na to zwrocic uwage zwlaszcza gdy rodzimy jesienia zeby dzidzia cala zime przejezdzila
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
anoxa, jak to całą zimę przejeździła? ja to miałam nadzieję, że taki jeden wózek wystarczy? a on wystarczy tylko na zimę? powiedzcie coś więcej o co chodzi z wyborem tak wielkiej gondoli.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
layla bo w zaleznosci od wielkosci gondoli od wielkosci dzidzi i co wazniejsze od dzidzi upodoban jedne dziecko lezy w gondoli dlugo i nie ma z tym problemow a niektore szkraby sa bardziej ciekawskie i juz w wieku 4mc sie awanturuja i chca siedziec w spacerowce bo chca wszystko widziec dlatego pochwale znowu implasta za to ze ma regulowane oparcie
![]() ![]()
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
ja mam roana maritę i powiem że jest OGROMNA
![]() ![]() ![]() ![]() Dla mnieliczyło się również to jaką ma amortyzację wózek i tu po prostu roan wygrał - można nim bujać ile się chce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Hej, ja mam roana maritę i jest super
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak jak piszesz kwestia indywidualna moja siostra miala dla pierwszej cory roana marite i generalnie ja chwalila jedynie musiala oddac na gwarancje bo z zawieszeniem sie cos spier.dzielilo a dla drugiej corki miala implasta boldera 3 i byla mega zadowolona corcia jezdzila do 2 lat sprzedala tylko dlatego ze chciala kupic mala parasolke do samochodu bo corka i tak juz zadko jezdzi w wozku jedynie jak gdzies na zakupy jedzie zeby nie uciekala ![]()
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O jakiej regulacji piszesz? Domyslam sie, ze chodzi Ci o barierke z przodu, tak? Moj Speedi ja ma. ![]() Ale za to uwazam, ze jest dosc ciezki i ze trudno sie sklada. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Chciałam się podłączyć do dyskusji ponieważ kupno wózka staje się moim podstawowym problemem ostatnio ![]() Niestety nie stać mnie żeby zapłacić za niego ponad 2 tysiące a to i tak więcej niż zakładałam na początku. Dlatego myśle poważnie o JEDO ale classic albo freeline: http://www.bobowozki.com.pl/index.ph...FcmFzAodG3WiQA Ale o tych zwykłych nie z małymi kółeczkami z przodu. Wydają mi się jednak stabilniejsze. Wózek będzie wielofunkcyjny-po mieście, ale i w tereni jako że niebawem przeprowadzamy się na wieś. Małe urodzi się w grudniu więc szukałam dużej gondoli. Do tego myślę o foteliku maxicosi cabriofix. Do swojego wyboru nie jestem jeszcze na 100% przekonana więc każda uwaga jest na wagę złota. Zastanawia mnie jedno-jaka jest różnica miedzy wózkeim na wahaczach a wózkiem na paskach? Jestem totalnie zielona-to nasze pierwsze dziecko. Będę wdzięczna za każdą uwagę.
Bartuś 23.12.2010 ![]() Aniołek 01.08.2011... Hubert 21.11.2012 ![]() „Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła” Edytowane przez EdziaO Czas edycji: 2010-06-29 o 10:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.