|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
skończyłam studia i nie wiem co dalej:(
jak w temacie, wczoraj sie obroniłam i dotarło do mnie ze coś się skończyło. a skoro coś sie skończyło to coś sie zacznie, tylko nie bardzo wiem co
![]() 5lat studiowałam w jednym mieście daleko od domu, a teraz sie pakuje i przeprowadzam do kolejnego miejsca jeszcze dalej. I jak pomyśle, ze muszę od nowa się "klimatyzować" to mnie przerażenie ogrania ![]() Powinnam się pakować, kończyć sprawy tutaj a siedzę i nie potrafię zmobilizować się do działania. W nowym miejscu musze m.in.: znaleźć pracę, jakiś kąt dla siebie, lekarzy bo nie moge przerwac leczenia... No i trochę mi smutno że nie zobacze juz niektórych osób. Czy któraś z Was też tak miała i przez to przechodziła? Wiem, że za jakiś czas będę się śmiałą z tego mojego aktualnego problemu ale teraz nie umiem sobie z tym poradzić, jakoś tak depresyjnie mi się zrobiło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: skończyłam studia i nie wiem co dalej:(
![]() U mnie jest podobnie. Kończę studia, musiałam po 5 latach wyprowadzić się z akademika. Z tymże na wakacje wyjeżdżam jeszcze do pracy do za granicę, ale po powrocie czeka mnie szukanie mieszkania, znalezienie pracy i na nowo układanie życia. Dodatkowo rozstałam się z facetem po kilku latach. Wiem jak to jest, gdy strach Cię paraliżuje. Czy na pewno musisz przenosić się z jednego miasta do drugiego? Jakie studia kończyłas?
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
skończyłam pedagogikę,(wiem, ciężko będzie znaleźć pracę w zawodzie) a przenoszę się bo po pierwsze w obecnym mieście nie utrzymam się sama, a po drugie chce być bliżej TZ bo on już pracuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Widzisz, masz punkt przewagi. I to jaki! Masz TŻ
![]() Jestem pewna, że On Ci zginąć nie pozwoli. Zamieszkacie razem, będzie Cię wspierał, dopingował. Pokaże Ci to miasto i pomoże znaleźć lekarza. Z TŻ wszystko jest inaczej ![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz to normalne, ze nie jest Ci łatwo ![]() ![]() ![]() Spróbuj wziąc się w graśc, zacząc zbierac rzezcy- spróbuj popatrzec na to tak, ze zaczyna się coś nowego, ale FAJNEGO w Twoim życiu ![]() ![]() Cytat:
![]()
Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. Śledź też pies! - blogujemy ♥ Edytowane przez klempaa Czas edycji: 2010-06-23 o 09:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Nie Ty jedna jesteś w takiej sytuacji
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
staneło na tym, że nie wiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fakt, trzeba znależć pracę, pomyśleć o przyszłości, może rozpocząć kolejny kierunek, tym bardziej że przynajmniej mój TŻ nadal studiuje więc nie mamy nawet możliwości razem ponownie zamieszkać. Coś sie skończyło ale też coś nowego się rozpocznie ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby tylko to nie była złudna nadzieja...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też jestem w podobnej sytuacji... Kończę studia licencjackie, za tydzień mam egzamin i nie wiem co dalej... Perspektyw na pracę nie mam, niby wybieram się na mgr ale kompletnie nie wiem gdzie... Czy w ogóle się na te studia dostanę... Poza tym moim priorytetem jest teraz praca i ew. studia zaoczne... Z TŻtem też mamy taką sytuację że nie wiem czy uda nam się być w jednym miejscu ze względu na to że nie wiadomo czy w jednym mieście znajdziemy pracę, czy też on znajdzie pracę tam gdzie ja będę studiować... Ehh... ![]() Ale głowa od góry!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Droga autorko doskonale Cię rozumiem. Zakończyłaś pewien etap w swoim życiu i musisz dać sobie czas na oswojenie się z tą nową sytuacją. Wszystko się ułoży naprawdę
![]()
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() zalezy mi na nim bardzo i nie wyobrażam sobie życia bez niego ale nie będę co chwilę z nim rozmawiała na ten temat (tzn slub i mieszkanie razem) niech on teraz zrobi krok. dobrze mysle? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko jego mi się nie podoba, on powinien już dawno być stanowczy i teraz tylko czekac na Ciebie z otwartymi ramionami, nie powinnaś mu niczego udowadniać, trochę samą Ciebie z tym wszystkim zostawia.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
zmiany są trudne tym bardziej dla kogoś kto tych zmian nie lubi...
ale głowa do góry, pozytywne nastawienie przede wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Po pedagogice możesz poszukac tymczasowo pracy jako opiekunka. Czasem nawet można załapać się na mieszkanie z rodziną.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
Też tak mam, jak kończy się jakiś etap w moim życiu... To normalne... Będziesz tęsknić za ludźmi,których poznałaś, którzy Cię wspierali w trudnych chwilach, z którymi imprezowałaś, będą powracać wspomnienia i tęsknota za beztroskimi chwilami...
Ja obecnie tak mam, bo tęsknię za moim facetem i wszystko mi go przypomina, a że jest daleko, to czuję się samotna... Ale ja mam też tak, że w wakacje tęsknię za kumpelami, które mieszkają daleko. I wszystko przez rok akademicki jest super, ale gdy przychodzi nam się rozstać na 3 miesiące, to robi mi się smutno... Więc wydaje mi się, ze domyślam się, co czujesz... Sama ubolewam nad tym, że czas pędzi nieubłaganie i niedługo będzie licencjat i drogi części z nas się rozejdą...;( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
czasami to zastanawiam sie czym sie kieruja niektore osoby przy wyborze kierunku...
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
też mnie to zastanawia..
"Uwierz mi na słowo: najgłupsza kobieta potrafi kierować mądrym mężczyzną, ale trzeba bardzo mądrej kobiety by kierować głupcem." Rudyart KIpiling ______________________ -będę lepsza -schudnę 56kg->50kg -uwierzę w siebie[I] [B][COLOR=Red] |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
ja za rok sie bronię i już teraz ogarnia mnie przerażenie, co będzie potem. Bardzo zżyłam się z ludźmi ze studiów i zdaję sobie sprawę, że z częścią z nich pewnie więcej się już nie zobaczę- każdy rozjedzie się w swoją stronę. To bardzo przykre...
![]() Każdy koniec jest początkiem czegoś nowego. Wiem też, że poznam innych ludzi, którzy zastąpią tych niby niezastąpionych. I po pewnym czasie, przestanę odczuwać brak tego, bez czego teraz nie wyobrażam sobie życia. Tak było jak kończyłam gimnazjum, liceum, więc teraz też tak będzie. Dlatego doskonale Cię rozumiem. Najgorszy jest moment zakończenia i pozbierania się. Jednak wszystko z czasem wróci do normy. Wyjedziesz, znajdziesz mieszkanie, pracę, poznasz nowych ludzi, a studenckie czasy pozostaną miłym wspomnieniem. Trzeba po prostu przez to przejść. Dasz radę! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.