|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 11
Chyba nawet polecę do 52 kg, bo jeszcze jestem "wielka". Czuję się jeszcze ciężka, więc zobacze jak dojade do 55 co bede robiła dalej. Rozmiar 38 już pasuje choć trochę upięty na udach.
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 [B] pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm |
|
|
|
#4142 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aaale już więcej nie będę dziś jeszcze się nie skusiłam na korniszkonka , chociaż miałam taką ochotę, bo akurat kurczaka jadłam
|
|
|
#4143 | |
|
Zadomowienie
|
mi wujaszek dukan powiedzial 58kg
ale ja bym chciala 56kg a tam ...![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
juz teraz walcze z nim o 56kg nie pozwala mi dlatego bo to lepiej niby dla mojego zdrowia... dal mi kasiorke na karnecik vacu zebym miala troche ruchu pozyjemy zobaczymy
|
|
|
#4144 |
|
Zadomowienie
|
Obudziłam się 30 min temu.
Przed Dukanem spałam max do 8 i zasypiałam normalnie, a teraz zaśnięcie dla mnie przed 3 jest niemożliwe (nie piję kawy, coli mało) i wstanie przed 11 jest niemożliwe Zaraz śniadanie... 1 posiłek o 13 brzmi niefajnie |
|
|
|
#4145 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zaręczynowy jest dobrze dopasowany więc trzyma się na swoim miejscu Cytat:
Zjem sobie w listopadzie na 4 fazie :PCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Po wczorajszym obżarstwie dziś zastój (dobrze że nie wzrost). Macie jakiś patent na opanowanie żarcia wieczorami? Wiem doskonale, że niejedzenie po 19-20 skutkuje spadkiem, ale kurde zawsze coś mi się chce później Nie wiem co z tym zrobić ech...
|
|
#4146 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() nie miałam sił się ważyć dzisiaj jutro rano zrobię to na stówkę ! Trzeba pomyśleć o obiedze jakimś a mi się marzy kalafior
|
#4147 |
|
Wtajemniczenie
|
Też kiedyś miałam taką masakrę, nie mogłam zasnąć. A może jest coś czym się denerwujesz? pospaceruj może więcej na powietrzu...nie wiem co może być tego powodem. Ja nie śpię jak coś przeżywam...
|
#4148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i w sumie teraz osiągnęłam ta wagę ale jeszcze trochę bym chciała brzuszka zrzucić ale i tak juz jest fajny ![]() a może Luby ma racje ?? czasami warto posluchać ![]() wczoraj dyrektor mojego biura gdy się dowiedział, że jestem na diecie to: przecież ty masz doskonałą figurę ![]() ale tak w ogóle to cała szczęsliwa jestem spodnie leciały juz mi totalnie z tyłeczka, okropnie to wyglądało, ciągle jest podciągałam i wczoraj kupiłam sobie jeansy super obcisłe roz 36 a zawsze kupowałam conajmniej 38(rozciągliwe) a normlane to 40stki, ehhhhh tylko, że wczoraj zgrzeszyłam taką malutką smietanką do kawy w tych kubeczkach razy 3 bo az 3 kawy wypiłam ale w okół kusiły mnie pączki i szarlotka więc juz byłam zdesperowana
|
|
|
#4149 |
|
Zadomowienie
|
mi tez dukan wyliczyl 52 kilo...a waze juz 49
wiec dziewczyny wszystko jest mozliwe mi ponad kilo poszlo na 3 fazie....i nie wiaodmo czy nie spadnie...na dieta.pl czytalam o dziewczynach ktore to jeszcze stracily, 3 kilo, 4 roznie bywa ![]() Smieszne jest to bo bedac na 2 fazie meczylam sie przez dwa tygodnie aby zgubic ostatnie pol kilo , W koncu sobie odpuscilam..bo ilez mozna waga szla w gore spadala, skakala spadala... ;P
20.IV.2010 rozpoczecie I FAZY -2kg 25.IV.2010 rozpoczęcie 2 fazy - 4 kg 12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY 52!!!! I cel I cel osiagniety II cel 50 kg Moj kulinarny blog: http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com |
|
|
|
#4150 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najlepszy jest system pon-pt vacu po 30 min i na weekend przerwa. I tak przez np miesiac to beda efekty... a serniczek, któremu zwracam cały honor bo jest teraz juz cudowny (szkoda, ze prawie pół zjadłam wczoraj z niesmakiem i w nerwach jak był jeszcze ciapkowaty), robiłam dokładnie z przepisu megi z 7 strony w przepisowni. Jako ser dałam 1kg serka homo z lidla czyli 2 wiadereczka. no i dlugo wszystko miksowałam, zeby piana byla mocno puszysta i caly serniczek wyszedl moooocno puchaty A dziewczyny, macie jakis sposób na urozmaicenie sernika? jakis aromacik czy cosik?
Edytowane przez czarownica3006 Czas edycji: 2010-06-23 o 13:02 |
|
|
|
|
#4151 | |||
|
Rozeznanie
|
hejka
U mnie dzis bez szalu waga taka jak wczoraj -na PP nie bylo grzeszkow, ale przedwczoraj byl drink z wodka wiec to pewnie dlatego Mam nadzieje, ze jeszcze przez 2 dni PP cos spadnie ![]() Ja mam zamiar piec dzis rybe - pstraga w piekarniku -zobaczymy co mi wyjdzie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
noo kurde a juz myslałam ze nie bede robic a teraz muszę
|
|
|
#4153 |
|
Zadomowienie
|
no tak tylko ze brak na to siły i niestety jak u mnie słaba kondycja zeby chodzic 5 razy w tygodniu, poza tym uwazam osobiscie ze 5 razy na tydzien to przegięcie, i tak moga chodzic kobitki ktore maja sporo do zrzucenia.. ale to moje zdanie, poza tym ... uwazam ze przy naszej diecie i przy chodzeniu na vacu 2 razy w tygodniu tez beda efekty, ale i kondycja sie poprawi, bo nie o to chodzi zeby pasc na pysk...
|
|
#4154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też go robiłam i jest naprawde super Do tego 3 klople aromatu śmietankowego i bajka Ja swój sernik robiłam z twarogu 0 % piątnicy... Osobiście ser przemieliłam
|
|
|
|
|
#4155 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko ze mnie taka kucharka, ze ja nie mialam pojecia, ze sernik musi swoje odstac w lodowce![]() a dzisiaj jest pychaaaaaa Cytat:
![]() ale juz nie przesadzaj, ze bys nie dała rady codziennie 30min pobiegac czy popedałowac na vacu, po 2-3 dniach kondycja duzo sie poprawia nawet jesli sie jej prawie nie ma ![]() i tu nie ma do rzeczy ile kto tam ma do zrzucenia, tylko ze podcisnienie drenuje tam ci pod skora wszystko i poprostu 2x w tyg to jest za rzadko, zeby jakos widocznie ujedrnic cialo. Ale wiadomo, lepsze 2x w tyg niż nic - tak jak ja nawet 2km do pracy podjeżdzam autem
|
|
#4156 |
|
Zadomowienie
|
dobry jest sernik z dodatkiem budyniu z lidla tego na skrobi kuku.... jeden budyn ma chyba 16 gram wegli na 100, a torebka budyniu ma cos kolo 37 gram wiec tych wegli jest cos okolo 7 gram? ...wiadomo wtedy taki sernik rozlozyc sobie na 3 dni np.
) ale jest super >robilam tez sernik z ciapkami czkoladowymi :P- do masy dodalam kakao i pacnelam pare razy
20.IV.2010 rozpoczecie I FAZY -2kg 25.IV.2010 rozpoczęcie 2 fazy - 4 kg 12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY 52!!!! I cel I cel osiagniety II cel 50 kg Moj kulinarny blog: http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com |
|
|
|
#4157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to czekajcie to sie w końcu robi z homo czy twarogiem??
|
|
|
#4158 |
|
Zadomowienie
|
i tak i tak, jak ci sie chce mielisc twarog to robisz z twarogiem, jak nie, i chcesz delikatniejszy to z homo
|
#4159 |
|
Zakorzenienie
|
jak kto woli
![]() Ja zrobiłam z Twarogiem bo miałam go dużooo w domu a jakoś ochoty na niego odczuwałam brak... Więc tak go spożytkowałam Wiem że na 100 % nie ma tłuszczu przynajmniej A też wyszedł fajny, mokry... pyszny Fotki niestety nie zdążyłam zrobić
|
|
|
|
#4160 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sernik jest miodzio Chociaż jest trochę mokry to nawet dobrze, bo suchym bym się napchała i zapchała dodałam aromatu waniliowego i polałam z góry Dukanową czekoladą! Moja Przyjaciółka była zachwycona, tym bardziej, że robiony bez cukru i na chudym serku Chyba wykorzystam go jako tort na moje urodzinki
|
|
|
|
|
#4161 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to jest jak z dieta...... ktos zrzuci łatwiej kilogramy, ktos zrzucic malo ale bedzie mial mniej w obwodach, ktos inny meczy sie z 5 kg a ktos z 20ma.... ja po 1 razie widzialam lepsza skóre na udach a moja znajoma nie.... ja sie spocilam jakbym wyszła z wody ona w ogole... tak wiec jak pisalam wyzejpozyjemy zobaczymy .... moze mi pomoze 2 razy tygodniwo vacu moze nie ....
|
|
|
#4162 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4163 |
|
Zadomowienie
|
joanasz ja za twoje tez trzymam
|
#4164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to może zrobie pół na pół ![]() ale tak czy siak zrobie i tp nawet jutro bo w piątek biorę do pracy blachę ciacha dla pracowników a dla siebie wezmę sernik żeby nie było, że nie jem
|
|
|
#4165 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Dukaneczki
Dzisiaj trochę później, bo trochę latania po sklepach od rana miałam. Właśnie Was nadrobiłam w czytaniu ![]() Cytat:
![]() Tak samo mam z prawie wszystkimi ubraniami letnimi sprzed lat...Czekały w szafie na moje "chudsze czasy"...i dalej sobie poczekają, ale nie wiem na co... Wszystko o co najmniej 1 rozmiar za duże Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tak samo mam po naleśniczkach otrębowych z twarogiem, polanymi kapką jogurtu i musem z truskawek. Potrafię na obiad zjeść 6 naleśników z 1,5 kostki twarogu i porcję truskawek naraz i wiem, że bezkarnie .W smażeniu naleśników doszłam do perfekcji. W porcji dziennej otrąb wychodzi mi 6-7 naleśniczków ok 17-19 cm.
|
|
#4166 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mieszka tam moja przyjaciółka jeszcze z przedszkola. Dawno u niej nie byłam. Chyba ze trzy lata... albo i dłużej.
|
|
#4167 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A mi się piecze w piekarniku karmazyn ogromny I góra sałaty będzie do niego Ostatni dzień PW dziś, tęsknię normalnie za dniami PP...
|
|
#4168 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję
dziś u mnie na targu była przecena twarogu Bieluch po 1,90 zł. Kupiłam 4 i już jednego zajadam zamiast obiadu(mięsa). Mam nadzieję, że dwa twarogi na dzień jutro mi Dukan wynagrodzi
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 [B] pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm |
|
|
|
#4169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to mistrzuniu gratki
|
|
#4170 |
|
Raczkowanie
|
LyraBea Truskawki? Bezkarnie??
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.

.
klaski:
dziś jeszcze się nie skusiłam na korniszkonka
, chociaż miałam taką ochotę, bo akurat kurczaka jadłam

ale ja bym chciala 56kg

)
Nie wiem co z tym zrobić ech...

mi ponad kilo poszlo na 3 fazie....i nie wiaodmo czy nie spadnie...na dieta.pl czytalam o dziewczynach ktore to jeszcze stracily, 3 kilo, 4 roznie bywa 
)
tylko ze mnie taka kucharka, ze ja nie mialam pojecia, ze sernik musi swoje odstac w lodowce