Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-23, 13:00   #4891
żabka19
Raczkowanie

Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
A przyjmą Ci takie małe dziecko? U nas z 2 latkami jest problem. No chyba, że masz na mysli żłobek. Jak mam byc szczera to ja bym nie posłała. U nas żłobki to masówka i bała bym się, że dzieci nie maja odpowiedniej opieki.
Mowie o przedszkolu. Ja mieszkam w Norwegii i nie ma tu czegos takiego jak zlobki ,dzieci juz 4 miesieczne wysylane sa do przedszkola ,tylko ,ze nad kazdym takim maluchem czuwa jeden opiekun. W czerwcu bedzie mi sie konczyl macierzynski , lipiec z malym posiedzi moja mama ,ewentualnie M. jak nie wykorzysta tacierzynskiego wczesniej, a od sierpnia do przedszkola.

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 13:02   #4892
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość

Jakiego używałyście proszku do ciuszków dzidźkowych?
Ja używam naszego , nie kupywałam specjalnie dla dzidzi proszku i nie zamierzam, przy pierwszym dzieciątku kupiłam chyba 2 razy Lovelę ale sobie też szybko darowałam.Nic maleństwu nie było po Vizirze np i teraz też w nim prałam wszystkie ciuchy dla szkraba.

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Siema kochane, ja na chwilkę tylko... jestem już po obronie, robię właśnie obiadek, a raczej frytki bo mi smak przyszedł...
ZDAŁAM NA 5 więc cieszę się jak nie wiem co...

za to moje dziecko się rozchorowało, początki anginy, więc siedzimy dzisiaj w domu
gratulacje!!!! Fajnie bo obronę masz już za sobą!!!!Teraz jeszcze tylko poród no i kolejny etap w życiu zaliczony
Buziolki dla Łucji, niech szybko do zdrówka wraca!!!!

Agravka co do tych upławów to ja też dziś zauważyłam takie gęste, przezroczysto-zółte, wcześniej nic nie miałam

Co do karmienia to planuję karmić do roku ale zobaczymy co wyjdzie w praniu

Mam do Was pytanie, zauważyła może któraś z Was przez brzuch jak jej dzidzia oddycha? Tzn chodzi mi o te ruchy oddechowe.Ja przed chwilką tak miałam z prawej strony, bardzo wyraźnie.
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 13:04   #4893
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
Mowie o przedszkolu. Ja mieszkam w Norwegii i nie ma tu czegos takiego jak zlobki ,dzieci juz 4 miesieczne wysylane sa do przedszkola ,tylko ,ze nad kazdym takim maluchem czuwa jeden opiekun. W czerwcu bedzie mi sie konczyl macierzynski , lipiec z malym posiedzi moja mama ,ewentualnie M. jak nie wykorzysta tacierzynskiego wczesniej, a od sierpnia do przedszkola.
A to inna sprawa. Jedna opiekunka dla jednego malucha to luksus. U nas są grupy i pewnie z 2 opiekunki. Np moja koleżanka jest przedszkolanka. Opiekuje sie najmłodszą grupą 3 latków. Jest ich 30 a one 2. Jak dla mnie to porażka.
Stary 2010-06-23, 13:08   #4894
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez sylviasol Pokaż wiadomość
no nie wiem - przez 10 lat jeździłam nad morze pod namioty do lasu na 3 miesiące na obozy jako wychowawca i normalnie jak kończyły się wakacje to to po prostu wyłam bo tak chciałam zostać
Tak, ale to co innego. a co bys tam sama robiła?
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 13:10   #4895
caprica6
Wtajemniczenie

Vette i Sylvia - super plenery, kazda pieknie wygladala U nas wczoraj minal pierwszy miesiac w malzenstwie

Basia

Co do pieluch to moj tata pral recznie jak urodzil sie brat, rodzice byli wtedy na studiach i nnych pieluch nie bylo :| A gdzies czytalam ze czasem jest tak ze dziecko jest uczulone na wszystkie jednorazowe

Karmić chcialabym tak z pol roku jakby dalo rade A do pracy wrocic jakby dziecko skonczylo conajmniej 1,5 roku, najlepiej 2 latka. Ale zobaczymy jak bedzie z kasa. Dla mnie nie ma nic wyrodnego w oddaniu rocznego dziecka do przedszkola.
Wiecie co, znowu mam zgage - zjadlam zupe pomidorowa. Ide do sklepu po migdaly

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 13:15   #4896
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Moge sie pochwalic swoim? tylko wrzuccie sobie od razu na 2 minute, bo wstep jest przydlugi...no ale czego sie nie robi dla rodziny

od 2:22 zaczyna sie moooooja kochana muuuuzyka
http://www.youtube.com/watch?v=4pZH3zLHvhI

Ślicznie aż mi ciarki co chwile po plecach przechodziły, ja nie mogę takich rzeczy oglądać bo szybko się wzruszam.
Pasujecie do siebie z mężem, wyglądacie jak brat i siostra
Stary 2010-06-23, 13:17   #4897
sylviasol
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Tak, ale to co innego. a co bys tam sama robiła?
nie wiem co bym robiła pewnie nic)) heh ale tak kochammorze że nawet 1 roku na sylwestra z mężem pojechaliśmy nad morze)) było suuuuuuuper a zdecydowaliśmy się 2 dni przed sylwkiem my tak mamy )dobrze że mąż też lubi jeździć nad morze))

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

caprica6 dzięki ))

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

czy wasze dzidziaki teżmają 4-7 razy dziennie czkawkę????? my już dziś mamy 4 raz
sylviasol jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-23, 13:24   #4898
kasienka2607
Rozeznanie

GG do kasienka2607

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Nie obejrzałam do końca.. już po tych 2 minutach wstępu beczałam jak bóbr nie wiem co ze mną dziś jest..
Ja tak miałam wczoraj, co kolwiek M do mnie powiedział chciało mi się płakać, a nie było powodów najmniejszych.

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
anuszka ja mam jakies dwie i pol i mam zamiar zaliczyc

papateria trzymam kciuki

a ja mam dzisiaj dzien an NIE nic mi sie nie chce
Ja też mam dzisiaj dzień na NIE. Miałam sprzątać po remoncie, ale mnie się NIE chce

Cytat:
Siema kochane, ja na chwilkę tylko... jestem już po obronie, robię właśnie obiadek, a raczej frytki bo mi smak przyszedł...

za to moje dziecko się rozchorowało, początki anginy, więc siedzimy dzisiaj w domu
GRATULUJĘ

AHA Vette - zdjęcia cudne - Piękna Kobitka z ciebie
Stary 2010-06-23, 13:29   #4899
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:

czy wasze dzidziaki teżmają 4-7 razy dziennie czkawkę????? my już dziś mamy 4 raz
Kilka razy dziennie to norma, czasem się już zastanawiam jakie to musi być denerwujące dla maleństwa, moja jak jej po 5 minutach nie przechodzi to zaczyna się wiercić,kręcić i niecierpliwić.Ja bym chyba nerwowo nie wytrzymała gdybym codziennie miała tyle razy czkawkę i to tak długo trwającą.

Łoooo, dopiero co czytałam jak Siala napisała że jej 22 dni zostały do tp i tak se pomyślałam, kurcze to ona już niedługo rodzić będzie a właśnie zerknęłam na swój suwaczek a tam...24 dni, kiedy to zleciało???

Edytowane przez jusdan77
Czas edycji: 2010-06-23 o 13:32
Stary 2010-06-23, 13:32   #4900
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Moje dziecko też ma kilka razy dziennie czkawkę, ale to podobno nic złego
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 13:39   #4901
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
slicznie wygladalas, wogole fajna para z was
Dziekuje
taaaaaa, fajna para tylko troche temperamentna

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Pasujecie do siebie z mężem, wyglądacie jak brat i siostra
Juz to kiedys slyszalam dziekuje

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
super plenery, kazda pieknie wygladala U nas wczoraj minal pierwszy miesiac w malzenstwie
Gratulacje i dziekuje

kasienka2607 jezeli ogladalas zdjecia to byla sylvia ja wrzucilam film , ale i tak
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 13:39   #4902
sylviasol
Rozeznanie

ta czkawka podobno przygotowuje do oddychania ale tak sobie myślę -jak ta biedna mała dzidzia podskakuje i obija sobie różne części ciała bo w brzuszku nie ma miejsca to aż mi jej szkoda
Stary 2010-06-23, 13:53   #4903
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

A mój mały chyba nigdy nie miał czkawki albo ja nie umiem jej rozpoznać.
Stary 2010-06-23, 13:55   #4904
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
ta czkawka podobno przygotowuje do oddychania ale tak sobie myślę -jak ta biedna mała dzidzia podskakuje i obija sobie różne części ciała bo w brzuszku nie ma miejsca to aż mi jej szkoda
moj syncio tez kilka razy dziennie ma czkawke

dopiero teraz odszukalam posta z twoim linkiem, jakos przegapilam.
sliczne fotki ale wam wialo nad morzem
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 14:09   #4905
Bajka9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Dokladnie 37 t 1 dz

Moge sie pochwalic swoim? tylko wrzuccie sobie od razu na 2 minute, bo wstep jest przydlugi...no ale czego sie nie robi dla rodziny

od 2:22 zaczyna sie moooooja kochana muuuuzyka
http://www.youtube.com/watch?v=4pZH3zLHvhI
Śliczne i bardzo wzruszające!!

[ori_bas]402798[/ori_bas]
Bajka9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 14:12   #4906
justynacz80
Rozeznanie

Silvia sol, Vette, śliczne te zdjącia i filmik. Wyglądałyście pięknie.

A ja jestem zła, bo miała do nas przyjść położna i zrobić przyspieszony kurs SR w domu i niestety nie przyjdzie bo musiała pojechać do porodu pacjentki. Rozumiem, siła wyższa, ale cieszyłam się na to spotkanie Przełożyłyśmy je na 5 lipca.
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 14:13   #4907
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
OOO matko juz wątek na odchowalni??? nie za szybko???
halo, halo, sa juz 3 mamuski wsrod nas i w poniedzialek na pewno nastepna dolaczy Chyba ze po drodze ktoras sie jeszcze rozsypie

Cytat:
super ze corcia ladnie rosnie tylko sie cieszyc
a moze ty bys odchowalnie prowadzila? jako jedna z pierwszych mamusiek
wlasnie pisalam, ze nie nadaje sie niestety, gdyz na przelomie lipca/sierpnia lecimy do PL, a tutaj wtedy beda porody na calego

Cytat:
Super, że mała tak rośnie. Zazdroszczę, że masz ja przy sobie już. No i ten wasz szpital... Jak pomyśle, że u nas trzeba mieć swój papier i termometr A gdzie tam jakas karta po porodzie czy prezent.
Kochana mam szczera nadzieje, ze kiedys w Polsce tez tak bedzie. Ze kazdy szpital bedzie musial dbac o swoja reputacje i spelniac wymagane standardy, zeby go nie zamkneli. A porodowka to wizytowka szpitala, gdyz kobiety najwiecej informacji miedzy soba przekazuja.

Cytat:
Jak tak czytam o Tych Waszych 35/37/38 tygodniach to mi smutno. Zostanę tu prawie sama na koniec. I choć dla dobra Mojej Małej nie chcę, żeby już wychodziła, to jednak jakoś mi tak...odlegle...i samotnie.
ojjj Nie martw sie, kazda musi przez swoje przejsc, a moze wczesniej urodzisz?

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
Alguien jak wy zaplanowaliscie ta podroz z malutka do Polski? Bo my tez bedziemy musieli jechac ,ale ja bym chciala jak najpozniej ,zaraz po urodzeniu musimy jechac sami albo z malym ( jeszcze nie wiem) do Oslo zeby zlozyc podanie o paszport ,podroz 2 godz. w jedna strone samolotem.
Nie mamy wyboru, bo ta podroz byla zaplanowana rok temu juz (lecimy do PL, zeby wyprawic wlasne wesele). Takze jakos bedziemy musieli przezyc. Moj maz oczywiscie niczym sie nie stresuje, ale ja jako mama to wiadomo...

Cytat:
super!! gratulacje

Cytat:
Ja właśnie nie wiem, jak to jest z tym zanikaniem pokarmu. Wszędzie jest napisane, że przy regularnym karmieniu pokarm nie zanika. A zawsze mozna go pobudzić laktatorem.
Roznie bywa...Ale czasem powod jest bardzo prosty - mamusia nie odzywia sie wystarczajaco dobrze i pokarm zanika. Bo trzeba pamietac, ze potrzebne jest 500 kalorii wiecej na dzien i duzo trzeba pic.
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 14:16   #4908
Xawmeli
Rozeznanie

vette--Ty teraz blondi jesteś o ile się nie mylę?? super ten Wasz ślub
a na wózek dalej z uśmiechem patrzysz??
aniu---sto lat!!!
aaa mikser mi padł ubijałam śmietanę w........suszarce do sałaty hahah udało się coś lekko.......
sylviasol--skąd jesteś jeśli można wiedzieć??
basiu--gratuluje serdecznie magistra!!
lazur--trzymam moooooooooooocno kciuki za czwartek................. .

Edytowane przez Xawmeli
Czas edycji: 2010-06-23 o 14:19
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 14:18   #4909
entertete
Rozeznanie

Cytat:
chyba te same pieniadze wychodza uzywajac pampersow i tetrowych po i prad i woda i proszki i wlasna praca wszystko trzeba wliczyc w te tetrowe i nawet sie nad tymi tetrowymi nie zastanawiam jestem z tych wygodnickich
ja myślałam o tetrze ze względów ekologicznych, ale ostatecznie sobie podarowałam z takich samych powodów jak piszesz - a szczególnie tego prania ciągłego nie chcę.
Pocieszam się, że w innych obszarach staram się być w porządku

Cytat:
A mój mały chyba nigdy nie miał czkawki albo ja nie umiem jej rozpoznać.

raczej byś poznała, bo to takie rytmiczne i zwróciłoby uwagę, mnie to czasem niepokoi (choć podobno groźne nie jest) a czasem wręcz wkurza, a może jeszcze przed Tobą.
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 14:19   #4910
Xawmeli
Rozeznanie

ooo Augulentin ---wasze wesele????już macie zaklepane wszystko--z jakich rejonów jesteś?? aale super wogóle........
powiedz mi czy Milen śpi już pod kołderką czy jak to jest??
Stary 2010-06-23, 14:20   #4911
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość

Kochana mam szczera nadzieje, ze kiedys w Polsce tez tak bedzie. Ze kazdy szpital bedzie musial dbac o swoja reputacje i spelniac wymagane standardy, zeby go nie zamkneli. A porodowka to wizytowka szpitala, gdyz kobiety najwiecej informacji miedzy soba przekazuja.

Roznie bywa...Ale czasem powod jest bardzo prosty - mamusia nie odzywia sie wystarczajaco dobrze i pokarm zanika. Bo trzeba pamietac, ze potrzebne jest 500 kalorii wiecej na dzien i duzo trzeba pic.
Kurcze może przy kolejnym maluszku doczekam się jakies poprawy. Ale niestety w to watpie. Polska służba zdrowia jest do bani, ja mam wrażenie, że nasze pieniądze są wyrzucane w błoto. Smutne to jest bardzo. Ja słysząc opinię o szpitalu w moim mieście wybrałam szpital oddalony o 40 km, wiem, że wiele kobiet tak robi. Ale oni sami sobie zasłuzyli na taką opinię.

Jeśli chodzi o pokarm to wydaje mi sie, że ważna jest pomoc specjalisty od laktacji. Pewnie nawet jedna wizyta w poradni wystarczy.

A gdzie sie podziewa HD?
Stary 2010-06-23, 14:24   #4912
sylviasol
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
vette--Ty teraz blondi jesteś o ile się nie mylę?? super ten Wasz ślub
a na wózek dalej z uśmiechem patrzysz??
aniu---sto lat!!!
aaa mikser mi padł ubijałam śmietanę w........suszarce do sałaty hahah udało się coś lekko.......
sylviasol--skąd jesteś jeśli można wiedzieć??
basiu--gratuluje serdecznie magistra!!
lazur--trzymam moooooooooooocno kciuki za czwartek................. .
środa śl a czemu pytasz?

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Silvia sol, Vette, śliczne te zdjącia i filmik. Wyglądałyście pięknie.

A ja jestem zła, bo miała do nas przyjść położna i zrobić przyspieszony kurs SR w domu i niestety nie przyjdzie bo musiała pojechać do porodu pacjentki. Rozumiem, siła wyższa, ale cieszyłam się na to spotkanie Przełożyłyśmy je na 5 lipca.
dzięki ) a z tą położną to strasznie szkoda ale co się odwlecze... )) może następnym razem będzie mogła wam więcej czasu poświęcić)
Stary 2010-06-23, 14:24   #4913
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
środa śl a czemu pytasz?
bo myślałąm ,że masz bliżej nad morze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-23, 14:26   #4914
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:

A gdzie sie podziewa HD?
Pisała, że ma dziś parę spraw do załatwienia i musi jechać osobiście.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 14:29   #4915
sylviasol
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
moj syncio tez kilka razy dziennie ma czkawke

dopiero teraz odszukalam posta z twoim linkiem, jakos przegapilam.
sliczne fotki ale wam wialo nad morzem
no wiatr to był straszeczny ) i z deszczem co chwila walczyliśmy ) taki był czerwiec w zeszłym roku )

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Vette i Sylvia - super plenery, kazda pieknie wygladala U nas wczoraj minal pierwszy miesiac w malzenstwie

Basia

Co do pieluch to moj tata pral recznie jak urodzil sie brat, rodzice byli wtedy na studiach i nnych pieluch nie bylo :| A gdzies czytalam ze czasem jest tak ze dziecko jest uczulone na wszystkie jednorazowe

Karmić chcialabym tak z pol roku jakby dalo rade A do pracy wrocic jakby dziecko skonczylo conajmniej 1,5 roku, najlepiej 2 latka. Ale zobaczymy jak bedzie z kasa. Dla mnie nie ma nic wyrodnego w oddaniu rocznego dziecka do przedszkola.
Wiecie co, znowu mam zgage - zjadlam zupe pomidorowa. Ide do sklepu po migdaly
gratulacje)) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
Stary 2010-06-23, 14:30   #4916
belunia1985
Raczkowanie

pytanko do dziewczyn, ktore kupily lub maja zamiar zakupic wózek tako jumper x. czy kupujecie razem z nosidelkiem/fotelikiem? jak ten fotelik sie prezentuje? wyglada na porządny, mocny, stabilny? bo nie wiem czy brac 3funkcyjny, czy fotelik dobrac np. maxi cosi... pozdrawiam
belunia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 14:30   #4917
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Pisała, że ma dziś parę spraw do załatwienia i musi jechać osobiście.
A to przeoczyłam to info

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-23, 14:32   #4918
Linka24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
halo, halo, sa juz 3 mamuski wsrod nas i w poniedzialek na pewno nastepna dolaczy Chyba ze po drodze ktoras sie jeszcze rozsypie
wiem... ale ja caly czas mam wrażenie ze to jeszcz tyle czasu, ze to nas jeszcze nie dotyczy!! ktos mi musi nakopac do naprostowania
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 14:34   #4919
żabka19
Raczkowanie

Alguien a to jak wasze wesele to zmienia postac rzeczy . Zycze zeby wszystko sie udalo tak jak zaplanowaliscie no i pieknej pogody!
vette piekna pamiatka ,bardzo ladnie wygladaliscie! A ile lat mialas wtedy bo wygladasz bardzo mlodziutko?

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Linka moglabys nam zaprezentowac przyklad spontanicznego porodu :p

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 14:36   #4920
Linka24
Wtajemniczenie

AA pewnie!! pędze do szpitala z 7 cm rozwarciem i za chwilę będzie po wszystkim. Po co szybciej gnić w tym szpitalu

AAA oczywiście z eskorta policji która wcześniej zatrzymała nas za łamanie prędkości

Tylko czy zdaze wrzucic torbe do auta??

kto wie czy tak nie bedzie bo od soboty mam skurcze, ale na razie nigdzie is enie wybieram

Edytowane przez Linka24
Czas edycji: 2010-06-23 o 14:41
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości