|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4951 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
Mi sie najbardziej podoba tytul Justyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4952 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
|
![]() ![]() |
![]() |
#4953 |
Wtajemniczenie
|
Watek zalozony, ale prosze dokonczyc ten i dobic do 5000 postow.
Mam jakies problemy z internetem- bardzo wolno sie wszystko laduje wiec jeszcze bede edytowac pozniej pierwszego posta.
#4954 |
Zakorzenienie
|
a ja będę dzisiaj robić ciasto z czereśniami i czerwona porzeczka... właśnie się zastanawiam z jakiego przepisu skorzystać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4955 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A ja jestem z Gdanska ![]() Nie daje kolderki i jeszcze raczej dlugo nie bede uzywac. Zeby sie przypadkiem nie nakryla nia... Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4956 |
Zakorzenienie
|
Coś mi wizaż dzisiaj powoli chodzi i zamula... ale może to wina mojego komputera czy internetu
![]() uciekam do kuchni, będzie kruche ciasto ![]() Pewnie jak wrócę to będzie już link do nowego wątku ![]() ![]() co do ślubów... to u nas w sierpniu (25) będzie 3 lata po ślubie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4957 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4958 |
Rozeznanie
|
U nas 16 sierpnia miną 2latka - także mała rocznicę najprawdopodobniej spędzi już z nami
![]()
![]() |
#4959 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ale będzie cuuuuuuuudnie.......... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4960 |
Zakorzenienie
|
nadrobie was pozniej boscie naprodukowaly...
ja po wizycie, lekko przestraszona, bo mala ma pepowine owinieta wokol szyi, ale lekarz powiedzial ze mam tylko przy porodzie o tym powiedziec. wazy juz 2608 g ma 45 cm i wg usg termin porodu mam na 8 lipca ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zabieram sie do nadrabiania.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4961 |
Wtajemniczenie
|
bajka! ciesze sie ze dobre wiesci nam przynioslas!!!
ja dzis jakos slabo sie czuje...taka zamulona...calu dzien w lozku ogladajac seriale online ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4962 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4964 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny wiecie co... moja mama ma jakąś dziwną wysypkę na skórze.
Początkowo jak ją zauważyła to była tylko na nogach, a teraz widać ją na rękach i trochę na szyi. Półpasiec to nie jest, bo miałaby po jednej stronie ciała. Pokrzywka też chyba nie, bo skóra jest wyraźnie podrażniona. Mama wypiła wapno ale nie minęło. To ją nie swędzi tylko boli. Dzwoniłyśmy do przychodni, że jest taka sytuacja, że wysypka się roznosi po ciele, a pani powiedziała żeby wypić wapno, co mama już dawno zrobiła. Niestety lekarz mamy nie przyjmie bo mają dużo pacjentów. Jak coś to po 18tej na pogotowie. A ja się boję żeby mi to w jakiś sposób nie zaszkodziło. Mama mnie nie dotyka od czasu zauważenia wysypki. Nie wiem jak jej pomóc. Biedulka poszła się położyć. Nie wiem czy powinna np. wziąć prysznic? Ale czym się myć?
#4965 | |||
Zadomowienie
|
Tytul taki jaki wiekszosc
![]() tylko mamusie LIPCOWO SIERPNIOWE z duzych liter, zeby bylo bardziej czytelnie, bo poprzednie gubily sie w gaszczu innych watkow ![]() ![]() Cytat:
Caly czas sie do niego usmiecham, tylko ze teraz juz sam stelaz jest na widoku, siedziska poszly do prania ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4967 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() choć moj TZ zaakcpetował wszystko i mowi, że to niczego nie zmieni - bo skad wiemy, że do tej pory nie wykorzystwali tych danych i tak :/ sama nie wiem co zrobie - mam 30 dni do namysłu ![]() ja mam Lovelle do białego i Jelpa do koloru (oba z płynami) Lovella prawie bezzapachowa jest, a Jelp milo pachnie dzidziusiem polożna mowiła, żeby 'zapachy' uczulają dzieciaczki... zobaczymy ![]() Cytat:
wczesniej będzie ze mna do poł roczku a potem z Nianią - boję się wysłać młodszego bobasa do żłobka... Cytat:
bo głupio mi się tak wpychać w kolejkę tym bardziej jak wszyscy mają zakupy na taśmie wyłożone - a jeszcze żadna kasierka nie poprosiła mnie pierwszej do kasy... więc stoję :| Cytat:
![]() Zwykle jak juz siada, to nie chce w głębokim i trzeba się na spacerówkę przesiąść... czyli gdzies 6 miesiecy - zalezy od bobaska ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
moja Młoda tez ma pepowine na szyi i na dokladke glowa na gorze :/ ale Gina mowi, ze jeszcze daje jej tydzien - dwa na zrobienie fikołka i mowi, że może się jeszcze podczas fiknięcia odkręci.. ![]() ale ta pepowina mnie martwi - Gin mowi, ze nie ma przeciwskazań do naturalnego porodu? bo ja się boję, żeby jakaś podduszona przez to nie była - wole cesarke niż niedotlenione dziecko ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4968 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4969 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tak w ciazy mialam - gina kazala pic duzo wapna i na nastepny dzien bylo juz lepiej... ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- aaa dziewczyny i muszę się pochwalić!! właśnie przyjechał kurier z moja pościelą i kocykiem i wszystko jest CUDOWNE! ![]() wszystko jeszcze fajniejsze niż na zdjęciach! no i zrobili mi wzor kocyka na moje życzenie, bo takiego jak chcialam nie mieli na aukcji ![]() ![]() kupiłam od tego sprzedającego: http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?ui d=3173338http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?ui d=3173338 tylko powybierałam sobie potrzebne mi elementy - bo nie mam za duzo miejsca na trzymanie zbednych gadzetow ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4970 | |
Zakorzenienie
|
oj tez bym sie pewnie wystraszyla z ta pepowina ale skoro gin mowi ze nic sie nie dzieje to na pewno ma racje
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4971 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie już z tego wszystkiego wszystko swędzi... autosugestia.
![]() |
#4972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lazurowa ja nie mam pojęcia jak Ci pomóc... Najlepiej na razie trzymaj sie od mamy z daleka, bo nie wiadomo co to jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4973 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
twoja skoro jest na gorze i sie nie obroci to napewno bedziesz miala cesarke. ja nie mam szans... chociaz przez ta cholerna pepowine bylabym sklonna ja zrobic mimo ze chcialam rodzic naturalnie. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4974 |
Zakorzenienie
|
Oj Lazurowa, ciekawe co to jest... byle tobie mama nie zaszkodziła, bo to może być problem...
co do rocznic ślubu... no to u nas tak jak pisałam 3 rocznica ślubu. Drugie dziecko już będzie do tego czasu z nami... o pierwszym dowiedzieliśmy się na 3 miesiące przed ślubem... więc ślubowaliśmy już we troje... fajnie tak ![]() ![]() ![]() Wsadzam ciacho do piekarnika ![]() Co do okręcenia się pępowiną... to moja mała była raz zawinięta jak się urodziła... na szczęście ine było przez to żadnych problemów |
![]() ![]() |
![]() |
#4975 |
Zakorzenienie
|
roztrzepaniec wyslalam zaproszenie na fb
jaszczka pisaj jak tam idzie wyganianie malenstwa z brzuszka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4976 |
Wtajemniczenie
|
Naumiałam się odpowiedzi na jedno pytanie.
Ale jakie metody samokształcenia zastosowałam... sama jestem w szoku. Opracowałam materiał tak aby wypowiedź była dość długa ale sensowna, spisałam to, nagrałam sobie jako mp3 i słuchałam. Gdy się osłuchałam z tym tak jak z piosenką w radio. To zaczęłam się uczyć po kolei zdań, układałam to sobie sensownie. Po kawałeczku. Z każdą kolejną nauczoną częścią powtarzałam poprzednią. A jak już umiałam wszystko powiedzieć z pamięci- niekoniecznie takie same zdania jak były napisane- to jeszcze raz to wszystko z pamięci sobie napisałam. Przed snem wystarczy jeszcze kilka razy posłuchać mp3, powtórzyć całość na głos i napisać plan wypowiedzi ![]() Teraz się biorę za opracowanie odpowiedzi na drugie pytanie. Na szczęście jest tego mniej. Specjalnie najpierw uczyłam się tego dłuższego, bo na to pytanie będę odpowiadać pierwsze żeby miło zaskoczyć komisję, że mam taką obszerną wiedzę.
#4977 |
Zakorzenienie
|
Hehehe Lazurowa dobre
![]() Ja właśnie wysłałam zgłoszenie na studium zaoczne... kierunek technik farmaceuta ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4978 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4979 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=vette;20192833]Olakola, Farminka, Basia kto chetny na patronat nad odchowalnia lipcowa ?
![]() napisalam juz w nowej czesci bo myslalam ze ta skonczylyscie ![]() nie bede sie powtarzac jak ktos chce to niech przejdzie do nowej czesci ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4980 |
Konto usunięte
|
Ja właśnie próbuje sie uczyć na jutrzejszy egzamin,a mała mnie bije
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:36.