Matura 2010-Studia - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-23, 16:18   #2461
Mgiełka91
Zadomowienie

Dot.: Matura 2010-Studia

Cytat:
Napisane przez xxmoonlightxx Pokaż wiadomość
ja zdawałam m.in biologię rozszerzoną - wg odpowiedzi na portalach (często sprzecznych ze sobą),nie mogę sobie kompletnie nic obliczyć kurcze ja dalej nie wiem ,co robić jak się nie dostanę 1-szej rekrutacji ,żeby mnie wzięli w 2-giej? jakie podanie i gdzie? jak to wszystko przez internet? PŁOMOCY!!!
To sprawdź z kluczem z CKE Już są dostępne
Mgiełka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 16:45   #2462
viva91
na przekór do celu

właśnie, a żadna z was się nie zastanawia jak to będzie z druga turą? dostajemy się do niej samoistnie jesli nie wyjdzie nam w pierwszej czy trzeba coś w tym celu zrobić?
Stary 2010-06-23, 16:59   #2463
plesiunia
Zadomowienie

GG do plesiunia

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
właśnie, a żadna z was się nie zastanawia jak to będzie z druga turą? dostajemy się do niej samoistnie jesli nie wyjdzie nam w pierwszej czy trzeba coś w tym celu zrobić?
Mi się wydaje że jeżeli ktoś nie dostał się na dany kierunek w pierwszej turze to jest brany pod uwagę podczas drugiej.

plesiunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 17:30   #2464
Kaolit
Raczkowanie

Witam. Chciałam się zapytać odnośnie tego, czy na Uniwersytet Warszawski jest sens iść z wynikami polski rozszerzony 74%, ang podst. 78% chodzi mi o dziennikarstwo z góry dziękuję za odpowiedzi
Kaolit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 17:32   #2465
Anatomia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kaolit Pokaż wiadomość
Witam. Chciałam się zapytać odnośnie tego, czy na Uniwersytet Warszawski jest sens iść z wynikami polski rozszerzony 74%, ang podst. 78% chodzi mi o dziennikarstwo z góry dziękuję za odpowiedzi
Próbować zawsze można
Moim zdaniem na wieczorowe miałabyś jakieś szanse.
Ale nie znam dokładnych progów jakie były w poprzednich latach na dziennikarstwo, więc może się mylę.

Anatomia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 17:33   #2466
violet_butterfly
Raczkowanie

witajcie maturzystki! ja tez w tym roku pisałam maturkę. teraz oczekuję na wyniki i strasznie się boję. Ale nie lubię tych rozmów o maturze. Stresują mnie. ;p

violet_butterfly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 18:40   #2467
exotic smile
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez violet_butterfly Pokaż wiadomość
witajcie maturzystki! ja tez w tym roku pisałam maturkę. teraz oczekuję na wyniki i strasznie się boję. Ale nie lubię tych rozmów o maturze. Stresują mnie. ;p
Jak każdego A tu 30 czerwca się zbliża wielkimi krokami, już chcę mieć to za sobą. Męczy mnie to martwienie się jak mi poszło, czy w ogóle zdałam... Ale już za tydzień będziemy miały to za sobą i teraz pozostanie nam stresowanie się czy przyjmą nas na uczelnie. Stresujące są te wakacje.
exotic smile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 19:05   #2468
plesiunia
Zadomowienie

GG do plesiunia

Cytat:
Napisane przez exotic smile Pokaż wiadomość
Jak każdego A tu 30 czerwca się zbliża wielkimi krokami, już chcę mieć to za sobą. Męczy mnie to martwienie się jak mi poszło, czy w ogóle zdałam... Ale już za tydzień będziemy miały to za sobą i teraz pozostanie nam stresowanie się czy przyjmą nas na uczelnie. Stresujące są te wakacje.
Chyba najbardziej stresujące w naszym dotychczasowym życiu nie mogę uwierzyć że już za tydzień wszystko będzie jasne. Z koleżankami żartowałyśmy że tego dnia to będzie albo śmiech albo płacz

Stary 2010-06-23, 19:11   #2469
exotic smile
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez plesiunia Pokaż wiadomość
Chyba najbardziej stresujące w naszym dotychczasowym życiu nie mogę uwierzyć że już za tydzień wszystko będzie jasne. Z koleżankami żartowałyśmy że tego dnia to będzie albo śmiech albo płacz
Mam nadzieję, że śmiech Jak dostanę już kartkę z wynikami to będę bała się spojrzeć ile tam jest procent. Ciekawe czy wyniki będą rozdawane każdemu w kopertach czy tak normalnie jak świadectwa. Wolałabym żeby to było w kopertach bo nie chcę żeby wszyscy widzieli moje wyniki, a tak to bym dopiero w domku otworzyła kopertę.
Stary 2010-06-23, 19:12   #2470
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Mi się wydaje że jeżeli ktoś nie dostał się na dany kierunek w pierwszej turze to jest brany pod uwagę podczas drugiej.
też tak myślałam, ale np. ja składam do łodzi i wrocławia. dajmy na to że w pierwszej turze dostane się do wro, a tymczasem w łodzi będę później brana pod uwagę do II tury mimo że papiery złożyłam juz gdzie indziej i będę blokować innym miejsce?
Stary 2010-06-23, 19:26   #2471
exotic smile
Raczkowanie

Cytat:
też tak myślałam, ale np. ja składam do łodzi i wrocławia. dajmy na to że w pierwszej turze dostane się do wro, a tymczasem w łodzi będę później brana pod uwagę do II tury mimo że papiery złożyłam juz gdzie indziej i będę blokować innym miejsce?
Mi się wydaje, że jeśli by było tak jak w Twoim przykładzie to w Łodzi brali by Cię pod uwagę w drugiej turze i jeśli byś się dostała a nie złożyła tam dokumentów(bo już złożyłaś do Wrocławia) to będzie trzecia tura i wtedy ktoś z listy rezerwowej wejdzie na Twoje miejsce.
Stary 2010-06-23, 19:26   #2472
lotuus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
Ja tam idę a Ty na co na jakim wydziale jeśli można wiedzieć?
Na razie zarejestrowałam się i wpisałam tylko tak sobie te kierunki, mam nadzieję, że można to zrobić jeszcze raz Do środy chcę wybrać kierunki, wypełnić i wydrukować podanie i zrobić opłatę (będę robić z Inteligo albo z mBanku), bo wtedy z Tżtem od razu po odebraniu świadectwa maturalnych jedziemy to wszystko złożyć.
Numer świadectwa jest bez *, bo możesz wypełnić podanie przed odebraniem świadectwa, oni to wtedy uzupełnią
Ze strony PŁ:

Kandydaci składają dokumenty w teczce opisanej zgodnie z wzorem.
wzór opisu teczki

Kandydaci na studia pierwszego stopnia, w kadym etapie rekrutacji, sa zobowiazani złoyc:
1. Wypełniony formularz „Podanie o przyjecie na studia w Politechnice Łódzkiej”.
2. Swiadectwo dojrzałosci.
Politechnika Łódzka honoruje jedynie oryginały swiadectw dojrzałosci lub ich oryginale odpisy wystawione przez
Okregowa Komisje Egzaminacyjna w przypadku „nowej matury” lub odpisy wystawione przez szkołe w przypadku
”starej matury”.
Kandydaci przystepujacy do egzaminu maturalnego w roku 2010 moga złoyc dokumenty bez swiadectwa dojrzałosci
i dostarczyc swiadectwo dojrzałosci najpózniej do dnia podanego w harmonogramie.
3. Trzy fotografie spełniajace wymagania stosowane przy wydawaniu dowodów osobistych oraz w miare moliwosci plik
z cyfrowym zapisem fotografii.
4. Poswiadczenie dokonania opłaty rekrutacyjnej na konto Politechniki Łódzkiej.
5. Kserokopie dowodu osobistego lub innego dokumentu potwierdzajacego tosamosc kandydata na studia.

ale jakim cudem się zarejestrowałaś? przecież zarejestrować się można tylko poprzez wysłanie tego formularza.. przynajmniej tak to zrozumiałam. I wysłać mogę samo podanie, a zdjęcia, odpis świadectwa =, ksero dowodu, poświadczenie dokonania opłaty dostarczyć w dniu 19[bodajze] lipca, jak będę na spr predyspozycji?

a kierunek, jaki sobie wybrałam to architektura lub informatyka, jak nie pójdzie.
lotuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 19:36   #2473
Incomprehensible_lady
Przyczajenie

No najgorsze jest oczekiwanie na te wyniki... i ten stres.. ale miejmy nadzieję, że wszystko będzie ok i każdy z nas się dostanie na wymarzone studia.
Stary 2010-06-23, 19:48   #2474
plesiunia
Zadomowienie

GG do plesiunia

Cytat:
Z tego co wiem niezłożenie dokumentów jest równoznaczne z rezygnacją z kierunku. Jak w drugiej turze dostaniesz się na jakiś kierunek ale nie złożyłaś tam dokumentów to jesteś wykreślana z listy zakwalifikowanych a na twoje miejsce wchodzi osoba która się nie dostała, chyba tak to jest ale mogę się mylić

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Incomprehensible_lady Pokaż wiadomość
No najgorsze jest oczekiwanie na te wyniki... i ten stres.. ale miejmy nadzieję, że wszystko będzie ok i każdy z nas się dostanie na wymarzone studia.
No miejmy nadzieję, a gdzie chcesz studiować i jaki kierunek???

Stary 2010-06-23, 20:09   #2475
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lotuus Pokaż wiadomość
ale jakim cudem się zarejestrowałaś? przecież zarejestrować się można tylko poprzez wysłanie tego formularza.. przynajmniej tak to zrozumiałam. I wysłać mogę samo podanie, a zdjęcia, odpis świadectwa =, ksero dowodu, poświadczenie dokonania opłaty dostarczyć w dniu 19[bodajze] lipca, jak będę na spr predyspozycji?

a kierunek, jaki sobie wybrałam to architektura lub informatyka, jak nie pójdzie.
Wypełniłam podanie - źle to nazwałam.
Nie mam pojęcia, jak to jest w przypadku sprawdzianu, co musisz wysłać, żeby Cię na niego zakwalifikowali - podejrzewam, że bez potwierdzenia wpłaty nie da rady

parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 21:00   #2476
lotuus
Zadomowienie

Cytat:
Wypełniłam podanie - źle to nazwałam.
Nie mam pojęcia, jak to jest w przypadku sprawdzianu, co musisz wysłać, żeby Cię na niego zakwalifikowali - podejrzewam, że bez potwierdzenia wpłaty nie da rady

Czyli tylko doręczyłaś to podanie, nic więcej?
Dzięki wielkie!
A Ty na co się wybierasz?
W ogóle szanse, ze pójdę do Łodzi są malutkie. Pójdę tam tylko w przypadku architektury pewnie, ale ten mój egzamin z rysunku z pewnością będzie tragiczny;p. Mieszkam w Toruniu, mam tam chłopaka i obiecałam mu, że będe co tydzień [!] wracać,więc idąc do Łodzi zmordowałabym się.

btw. lepsza informatyka czy informatyka i ekonometria ?
Stary 2010-06-23, 21:11   #2477
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lotuus Pokaż wiadomość
Czyli tylko doręczyłaś to podanie, nic więcej?
Dzięki wielkie!
A Ty na co się wybierasz?
W ogóle szanse, ze pójdę do Łodzi są malutkie. Pójdę tam tylko w przypadku architektury pewnie, ale ten mój egzamin z rysunku z pewnością będzie tragiczny;p. Mieszkam w Toruniu, mam tam chłopaka i obiecałam mu, że będe co tydzień [!] wracać,więc idąc do Łodzi zmordowałabym się.

btw. lepsza informatyka czy informatyka i ekonometria ?
Nie, ja je tylko wypełniłam ale chodziło o to, że już mi wygenerowało numer kandydata, a teraz będzie musiało generować drugi
Elektronika i telekomunikacja albo informatyka na IFE
To niech czasami on przyjedzie do Ciebie

A co to za informatyka? Taka pod systemy, administrację, bazy danych czy bardziej elektroniczna? Jeśli to pierwsze, to lepsza z ekonometrią, jeśli elektroniczna, to sama

parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 21:35   #2478
lotuus
Zadomowienie

Cytat:
Nie, ja je tylko wypełniłam ale chodziło o to, że już mi wygenerowało numer kandydata, a teraz będzie musiało generować drugi
Elektronika i telekomunikacja albo informatyka na IFE
To niech czasami on przyjedzie do Ciebie

A co to za informatyka? Taka pod systemy, administrację, bazy danych czy bardziej elektroniczna? Jeśli to pierwsze, to lepsza z ekonometrią, jeśli elektroniczna, to sama
na informatyce i ekonometrii podoba mi się 1 ze specjalizacji- inżynieria biznasowa. słyszałam jednak, że inf. i ek. nie uczy dobrze ani ekonomii, ani infy. Na te kierunki wolałabym jednak na politechnikę gdańską- cudowna autostrada tam prowadzi, która znacznie umila i skraca drogę. Sama informatyka prowadzona jest na wydziele eti- podobno pogrom całej uczelni,więc się trochę boję.
Co skłoniło Cię ku elektronice i telekomunikacji? Sama rozważałam ten kierunek, jednak przestraszyłam się, że nie dam rady.
Stary 2010-06-23, 21:44   #2479
emememsik
po prostu Em :)

Nie wiem co robić.
Mogłabym się zarejestrować na studia już teraz, kiedy nikt jeszcze tego nie robi i mieć pewność, że serwer nie będzie się wieszał. Albo poczekać na wyniki (a nuż poprawię). Tylko że z moim starym i tak powinnam się dostać, ale jakby co... Sama nie wiem.
Stary 2010-06-23, 21:49   #2480
VampIrzyca
Zadomowienie

Cytat:
Jak dostanę już kartkę z wynikami to będę bała się spojrzeć ile tam jest procent. Ciekawe czy wyniki będą rozdawane każdemu w kopertach czy tak normalnie jak świadectwa. Wolałabym żeby to było w kopertach bo nie chcę żeby wszyscy widzieli moje wyniki, a tak to bym dopiero w domku otworzyła kopertę.
Ja zasłonię ręką wyniki i będę je sobie po kolei dawkowała, zeby od razu szoku nie przeżyć ( ciekawe, pozytywnego czy negatywnego...)

Cytat:
Napisane przez Incomprehensible_lady Pokaż wiadomość
ale miejmy nadzieję, że wszystko będzie ok i każdy z nas się dostanie na wymarzone studia.
Oby, oby! Ehhh, wymarzone studia...
VampIrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 21:55   #2481
emememsik

Wiecie co ja zrobiłam? Odebrałam kartkę z wynikami, pożegnałam się ze znajomymi, wyszłam ze szkoły i dopiero w połowie ulicy odważyłam się na nią spojrzeć.
Stary 2010-06-23, 22:36   #2482
enlevé
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anatomia Pokaż wiadomość
7 dni...brrrrrrr..

A czy to prawda że niektórzy już mogą swoje wyniki sprawdzić na stronach oke?
ja słyszałam ze jak wyniki sa dostępne juz na stronce to i tak ciężko sie do nich dostac bo serwery przeciążone

Cytat:
Mam nadzieję, że śmiech Jak dostanę już kartkę z wynikami to będę bała się spojrzeć ile tam jest procent. Ciekawe czy wyniki będą rozdawane każdemu w kopertach czy tak normalnie jak świadectwa. Wolałabym żeby to było w kopertach bo nie chcę żeby wszyscy widzieli moje wyniki, a tak to bym dopiero w domku otworzyła kopertę.
ja tez nie chce zeby inni znali moje wyniki(to chyba ze strachu że źle mi poszlo) wiec pewnie wybiegne ze szkoly i spojrzę na wyniki dopiero w domku
Cytat:
Napisane przez VampIrzyca Pokaż wiadomość
Ja zasłonię ręką wyniki i będę je sobie po kolei dawkowała, zeby od razu szoku nie przeżyć ( ciekawe, pozytywnego czy negatywnego...)
Oby, oby! Ehhh, wymarzone studia...
oby pozytywnego!

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Wiecie co ja zrobiłam? Odebrałam kartkę z wynikami, pożegnałam się ze znajomymi, wyszłam ze szkoły i dopiero w połowie ulicy odważyłam się na nią spojrzeć.
zrobie tak samo!

enlevé jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 22:46   #2483
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Z tego co wiem niezłożenie dokumentów jest równoznaczne z rezygnacją z kierunku. Jak w drugiej turze dostaniesz się na jakiś kierunek ale nie złożyłaś tam dokumentów to jesteś wykreślana z listy zakwalifikowanych a na twoje miejsce wchodzi osoba która się nie dostała, chyba tak to jest ale mogę się mylić
dzięki, mam już rozjaśniony umysł
im blizej wyników tym większe głupoty i watpliwości mnie nachodzą...
Stary 2010-06-23, 22:48   #2484
wanitatywna
Wtajemniczenie

Cytat:

U mnie płacz i zgrzytanie zębów.

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Też tak zrobię.
wanitatywna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-23, 23:17   #2485
plesiunia
Zadomowienie

GG do plesiunia

Cytat:
dzięki, mam już rozjaśniony umysł
im blizej wyników tym większe głupoty i watpliwości mnie nachodzą...
Nie ma za co
Nie martw się nie tylko ty tak masz, te kilka dni wykończą moje nerwy.

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Cytat:
Napisane przez wanitatywna Pokaż wiadomość
U mnie płacz i zgrzytanie zębów.

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Też tak zrobię.
Dlaczego od razu płacz, no chyba że ze szczęścia to rozumiem trzeba myśleć pozytywnie że będzie dobrze, bo musi być!

Edytowane przez plesiunia
Czas edycji: 2010-06-24 o 10:54
Stary 2010-06-24, 00:14   #2486
violet_butterfly
Raczkowanie

Jezuuu najgorsze bedzie czekanie na kartke z wynikami. Tak się boję że jej nie otrzymam. A jeśli ją dostanę to już sam fakt będzie boski maturę zdam na 98 % chyba :p

violet_butterfly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 00:22   #2487
Inspiracyjna
Wtajemniczenie

GG do Inspiracyjna

Spać się nie da to i tu się odezwę

Witam Was
również czekam na wyniki z matur, nie wiem jak to będzie myślę że źle. Wcześniej liczyłam na wiele, ale po czasie wiem, że idę na zaoczne do Wrocławia i chciałabym jako tako zdać
w sumie do wyników jeszcze 5 dni , wolę pomęczyć Was moimi zmartwieniami oczywiście żartuję, lubię gadać o studiach (bo o tym tutaj też jest prawda? ) a o maturze niekoniecznie.
Życzę Wam wymarzonych wyników!

zmieniam się na lepsze - DLA SIEBIE !
Inspiracyjna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 07:12   #2488
mila17
Zakorzenienie

Kurcze, a ja słyszałam, ze jesli ktos się nie dostanie w 1 turze,to tzreba się odwoływac, i dopiero wtedy jest brany pod uwagę, przynajmniej tak zrozumiałam. Ale podpytam jeszcze dzisiaj kolezanki.

emememsik to jeszcze tylko kilka dni, poczekaj, a nuż poprawisz, zawsze lepiej miec te kilka pkt więcej mimo wszystko
mila17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 08:58   #2489
emememsik

mila17, dziękuję, tak zrobię.
Stary 2010-06-24, 10:56   #2490
plesiunia
Zadomowienie

GG do plesiunia

Cytat:
Napisane przez Inspiracyjna Pokaż wiadomość
Spać się nie da to i tu się odezwę

Witam Was
również czekam na wyniki z matur, nie wiem jak to będzie myślę że źle. Wcześniej liczyłam na wiele, ale po czasie wiem, że idę na zaoczne do Wrocławia i chciałabym jako tako zdać
w sumie do wyników jeszcze 5 dni , wolę pomęczyć Was moimi zmartwieniami oczywiście żartuję, lubię gadać o studiach (bo o tym tutaj też jest prawda? ) a o maturze niekoniecznie.
Życzę Wam wymarzonych wyników!
A na jakie studia się wybierasz??? Dlaczego od razu myślisz że będzie źle??? Może to te nerwy mają taki wpływa na ciebie.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości