|
|
#781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Essence cz. V
Jeżeli chodzi o próbowanie kosmetyków, to nie ogranicza się to tylko do Natury. W Rossmanie sama byłam świadkiem jak młoda dziewczyna otwierała po kolei szminki Maybelline i zastanawiała się, którą wybrać. No ale przecież są testery, zwróciłam jej uwagę i trochę jej się głupio zrobiło, ale to przypomina walkę z wiatrakami
. Ja uważam, że produkty powinny być pakowane w kartonowych pudełkach tak jak w Stanach, wtedy nie było by problemu. Acha, raz nawet w Sephorze widziałam, jak Pani się malowała kosmetykami z szuflady - a testerów dla klientów nie było .Jak ja bym chciała już nową limitowankę, CAC w ogóle mi się nie podoba...
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
A najlepiej byłoby, gdyby wystawione były TYLKO testery, a pełnowartościowe produkty byłyby schowane w szafkach. Ekspedientka powinna taki produkt podać osobie, która jest zdecydowana na kupno.
A co do testerów, to wiele osób nie użyje testera, no bo to przecież fe, ktoś inny się przede mną malował. Co wtedy? Sięga taka, za przeproszeniem, krowa, bo zwykły produkt, mizia się nim i zadowolona zostawia go na miejscu.
|
#783 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
Co do testerów to jest jeszcze jeden problem- jak tester "długo" stoi to czasami zmienia kolor- potem człowiek się dziwi, ze kupił nie to co mu się podobało. Żeby nie było całkowitego offa- mogliby zrobić "kalendarium" limitek w danym kraju. Wtedy wiedziałabym czy mam czekać czy nie...
|
|
#784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Kredek, tuszy przeciez testerow nie ma, a to moi ulubiency. I wlasnie dlatego nie otwieram lakierow, tuszy, ktore sa nieuzywane, bo wiem, ze potem sie niczego nadawac nie beda (no chyba, ze wlasnie widze, ze sa takie wymazane, ze i tak nikt ich nie kupi Co do chowania pelnowartosciowych produktow, zaklejania ich lub pakowania w kartoniki to sie zgodze- to najlepsze wyjscie. Edytowane przez lea88 Czas edycji: 2010-06-23 o 17:42 |
|
|
|
|
#785 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tusz Multi Action kupiłam po lekturze tego wątki i KWC.
A po co otwierać lakiery do paznokci? To samo dotyczy kredek. Pół biedy w przypadku kredki, z której mozna zdjąć nakładkę, obejrzeć i nałożyć nakłądkę z powrotem. Ale otwarty raz lakier do paznokci może zacząć zasychać wokół nakrętki.Zresztą ja przed zakupem też np. otwieram puder, patrzę, czy nieużywany i zamykam z powrotem. Z tuszem już tak nie robię.
|
#786 |
|
Rozeznanie
|
też nie toleruję otwierania i sprawdzania właściwości kosmetyku na pełnowartościowym produkcie, ale uważam, że to ekspedientki, a nie inne klientki są od tego aby zwracac konsumentom uwagę na tego typu zachowania
|
|
|
|
#787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez lea88 Czas edycji: 2010-06-23 o 17:53 |
|
|
|
|
#788 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
ja otwieram jak już chce coś kupić. W sensie sprawdzam, czy to co mam w koszyku nie było otwierane. Jeśli nie było - kupuję, jeśli było - odkładam, szukam nieotwieranego dla siebie.
Staram się też wybierać rzeczy z końca ekspozytora. Ishikawa się kiedyś śmiała z takich praktyk na swoim blogu, ale wybierając coś z ostatniego rzędu mam większa szanse, że nie macane.
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
Trafila mi się wczoraj taka panienka w N. przy szafie Essence, która babrała się w lakierze, ale jak zobaczyła mój wzrok to zabrała lakier i uciekła
![]() Zresztą u mnie w Naturze jak już kiedyś pisałam, widziałam akcje jak jedna z pań ekspedientek posmarowała sobie ręce krem z półeczki i pyta się drugiej czy ten próbowała ![]() A jak klientka pytala o tusz to jedna zaczęła po kolei odkręcać i pokazywać |
|
|
|
#791 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też tak robię, a koleżanki się dziwią Aggie - odwaga! Jesteś świetna Dziewczyno! Podziwiam Cię i będę musiała wziąść przykład. Jakiś czas temu w naturze pewna pani w owczym pędzie wykrzykując tonem znawcy "a tam jest szafa -uwaga - "sensikwike"!" szturchnęła mnie po czym obmacywała normalne kosmetyki. Żenada. Ja mam tego pecha (lub to szczęście ), że wyglądam na nastolatkę, więc nie dość, że do mnie zawsze na "ty" mówią, to jeszcze traktują jak byle dziewuszkę z gimnazjum. Ale mnie to denerwuję!
|
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
Doczytam Was później, ale znalazłam wydłubywaczkę! Trzeba otworzyć przezroczystą częśc i dobre się wpatrzeć w bok, bo ją tam skubańcy ukryli, jakbym nie wiedziała, że jednak gdzieś powinna być to bym nigdy jej nie zauważyła.
|
#793 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
Mnie też traktują jak uczniaka .
|
|
#795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#796 |
|
Klientka w krawacie
|
Jaki filmik? Dawać mi tu linka
|
#797 |
|
Zadomowienie
|
Cudowne, fajne są takie określenia ![]() Tak się teraz zastanawiam, czy moje złe zdanie o lakierach Colour & Go nie wynikało z tego, że były one podeschnięte takim "próbowaniem". Niedawno, jak tutaj już pisałam, zmieniłam zdanie o tych lakierach - bo kupiłam ze świeżej partii.
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
Tak! Poproszę!!!
![]() Niekoniecznie. Niektóre kolory typu żółty maja to do siebie, że bardzo smużą i ciężko się rozprowadzają. I to nie jest kwestia jakości lakieru, ceny czy świeżości, a specyfika koloru. To samo tyczy się jasnych lakierów do frencha. Zresztą mam przyklad np. z lakierami OPI, kore przeciez badziewiem nie są - jedne nakładają mi sie tak, że marzenie. Inne - można z nimi zwariować. Musialąm reanimować dwa - Thrill of Brazil i Ate Berries in the Canaries. Pierwszy kupowany byl najwcześniej, ale ten drugi może z rok temu. Pomiędzy nimi było jeszcze kilka lakierów, które do dzis stoją w doskonalej kondycji.
|
#801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ishi a czemu skasowałaś filmiki z YT ??
|
|
|
|
|
#802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#804 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#805 |
|
Raczkowanie
|
Ojej ale w tym wątku aż huczy, muszę tu częściej zaglądać
Dzisiaj zaraziłam moją mame essence, zrobiłam jej makijaż z użyciem pasiaka i odwiedziła nature...
|
|
|
|
#806 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
o Ishi śeitny ten filmik, bardzo trafny
|
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#809 |
|
Zadomowienie
|
żegnam się z wami dziewczyny
mam nadzieje, że uda mi się tu wpaść od czasu do czasu i się wypowiedzieć, ale nie wiadomo jak to będzie... będę tęsknić życzę wam miłych wakacji, 2 szafy w każdej Naturze (oczywiście obie mają być wypchane produktami na maxa ), wszystkich limitowanek i żeby były cuuuudddoooowwwnnneee do zobaczenia po wakacjach
|
|
|
|
#810 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

. Ja uważam, że produkty powinny być pakowane w kartonowych pudełkach tak jak w Stanach, wtedy nie było by problemu. Acha, raz nawet w Sephorze widziałam, jak Pani się malowała kosmetykami z szuflady - a testerów dla klientów nie było
.

. Kredek, tuszy przeciez testerow nie ma, a to moi ulubiency. I wlasnie dlatego nie otwieram lakierow, tuszy, ktore sa nieuzywane, bo wiem, ze potem sie niczego nadawac nie beda (no chyba, ze wlasnie widze, ze sa takie wymazane, ze i tak nikt ich nie kupi 

), że wyglądam na nastolatkę, więc nie dość, że do mnie zawsze na "ty" mówią, to jeszcze traktują jak byle dziewuszkę z gimnazjum. Ale mnie to denerwuję!

??
Nie mogę w to uwierzyć! Byłoby świetnie
Ja nic nie wiedziałam o tym...
Niedawno byłam w 3 D i tam na pewno nie było Essence