|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.
Kobitki... jeśli chodzi o wagę, to ja na to w ogóle nie zwracam uwagi, to nie jest problem. Wiadomo, co lekarz to opinia. Jeden uważa, że zdrowy jest puchatek, inny że tylko szczupły dzieciaczek. Znam to z autopsji, całe dzieciństwo słuchałam sprzecznych tekstów. To nie ważne.
Niestety kobieta ma rację w temacie jedzenie Daniela... w tym wieku życia on nie powinien jeść już non stop. Mało tego - w szpitalu jadł co 3 godz, z zegarkiem w ręku. Po 2 tyg. życia mu się pofyrtało, teraz je non stop. W dzień nie nadążam z produkcją i potem w nocy mi leci po nogach, bo nie ma komu tego wszamać. Przedwczoraj np. jedzenie wyglądało tak: pobudka o 5ej, potem prężenie, po godzinie płacz i szukanie cyca, dojadł, po kwadransie to samo, dojadł, godzina przerwy, prężenie, w końcu wstaliśmy, dojadł... i taki był cały dzień z dwoma przerwami na spacer. Po drugim wyjściu dostał butelkę, bo denerwował się przy piersi... też zjadł część, wypluwał i rzucał się na nowo... i tak każde karmienie z wyjątkiem nocy... Ja już wariuję z tego jego jedzenia... ![]() Dziś je co 3 godziny, jak kazała. I naprawdę je. Nie rzuca się na mnie i nie wierzga. Po prostu je, po czym rozluźnia się i zasypia. Potem budzi i czasem płacze, ale jedzenie to jedzenie. |
|
|
|
#1142 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u mnie pomaga najpierw spacerowanie po pokoju z nim ... brzuszek do brzuszka jak do odbicia w pionie, pozniej siadamy i tak zasypia...to odkrylam dzisiaj...po odlozeniu do lozeczka, spi jakies 10 min i budzi sie z ogromnym placzem...znowu biore brzuszek do brzuszka pod kocykiem , ciepelko sie straszne wydziela i zasypia... dobrze ze chociaz to pomaga...nie wiem co bardziej meczace bujanie nosidelka czy trzymanie dzidka w pozycji siedzacej do odretwienia;]
|
|
|
|
|
#1143 |
|
Konto usunięte
|
Kropka, to co piszesz, to u nas ostatnie kilka dni tak wyglądało - póki nie przeszłam wyłącznie na bebilon. Spokojnie w aptece sama możesz kupić (21zł kosztuje bez recepty) i zobaczysz - jeśli będzie ok (u nas zdecydowanie poprawiło się po 2 czy 3 podaniu bebilonu, wieczorem podałam pierwszy raz a ranny posiłek już całkiem inaczej wyglądał, normalnie!) to zostałabym przy tym mleku.
My po wizycie u alergologa, kobieta nie wzbudziła zaufania Sporo pacjentów, chciała się nas ewidentnie pozbyć - ZERO wywiadu jakiegoś, tylko od razu - najlepiej przejść na dietę i piersią karmić. Zbagatelizowała sprawę skórną, że to an pewno minie, i na pewno to tylko nietolerancja laktozy nic więcej. Mówię jej, że dermatolog przepisała nam maści różne - nawet nie spytała, jakie! A ja jednak zostaję tylko na bebilonie. Nie będę kombinowała i zastanawiała się, czy to co jem na pewno nie zaszkodzi dziecku - bo były dni, kiedy jadłam tylko jabłka, biszkopty i gotowane mięso a młoda i tak wyła. |
|
|
|
#1144 |
|
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20215148]
A ja jednak zostaję tylko na bebilonie. Nie będę kombinowała i zastanawiała się, czy to co jem na pewno nie zaszkodzi dziecku - bo były dni, kiedy jadłam tylko jabłka, biszkopty i gotowane mięso a młoda i tak wyła.[/QUOTE] a jak teraz zachowuje sie mala, nie ma problemow kupkowych, kolkoywch wogole? nie wiem sama juz co robic, zobaczymy co jeszcze pediatra kolejny powie... tylko u mine jest inaczej, maly tylko przy cycku sie uspokaja...nie ma sytuacji w ktorej by cycka nie chcial dopiero po jedzeniu go bierze...a nie chce go leczyc cyckiem zeby si enie przezarl... teraz juz spi od 20stej...no ale rano tez tak spal i sie wybudzil z rykiem...masakra...najgorsze jest to ciagle zastanawianie co mu szkodzi... a jeszcze przede mna paczka krowek stoi ktora wygralam w markecie...i kusiiii
|
|
|
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
No i jest wieczorne marudzenie, nie histeria, ale co chwila do cyca. Teraz tatuś usypia małą....ale chyba wiem od czego to marudzenie. Zjadłam dzisiaj trochę ciastek maślanych z czekoladą
szaja, jakie książki kupowałaś? Z serii " poczytaj mi mamo" ?
|
#1146 | ||
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny dzięki wielkie za odpowiedzi dotyczące pytań o dopajanie i butelki
Hanjah, Bydgoszczanka, Jolaa, Kardashi, Szaja - dzieciaczki cudowne Cytat:
![]() Matka, która z taką uwagą i troską przygląda się swojemu dziecku, martwi się, szuka przyczyn i rozwiązań zasługuje raczej na order cierpliwości Może faktycznie pogadaj z lekarką o tym bebilonie sojowym - oby rozwiązał problemy brzuszkowe Twojego synusia Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20193599]I wczoraj w antykwariatach 2 internetowych zaszalalam, 6 książek kupiłam, z czego 4 dla dzieci- i tu znów dwie takie, na które kilka lat polowałam! Bo nie wydawane są - nie wiem, czemu, genialne książki.[/QUOTE] A pochwal się ino, jakie tytuły zakupiłaś - co to za 2 genialne lekturki?
|
||
|
|
|
#1147 |
|
Konto usunięte
|
Nie ma. Co prawda dzisiaj kupy nie było jeszcze, ale na modyfikowanym mleku kupa może być raz na 2-3 dni i nie jest to nic dziwnego.
---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- A już książki podaję ![]() Bajki moich przyjaciół A. Karwińskiej - rewelacyjne historie różnych dzieci, np. jest o Agnieszce i smoku Dżebellachu Pięknym językiem pisane.Dziewczynka z przyszłości - nieco fantastyki K. Bułyczowa, też dobry język, rzecz o dziewczynce z przyszłości która zaprzyjaźnia się z brontozaurem, spotyka znajomych z różnych planet...Do tego jeszcze książka o rodzinie, która ma fioła na punkcie zwierząt - każdy rozdział to jedna przygoda, też świetny język i arcyciekawe opowiadania, Nas troje i reszta Z. Sztaby oraz książka, której kompletnie nie pamiętam, za to doskonale pamiętam okładkę i to, że mi się zawartość podobała Domek z klocków L. Stieplovej. Któraś to kojarzy?
|
|
|
|
#1148 |
|
Zadomowienie
|
Kropko, jeśli nie doczytałam wcześniej to przepraszam ale być może Danielowi pomógłby Debridat. To jest zawiesina przepisywana na receptę - dla niemowląt i dzieci z utrudnioną pracą jelit. Poprawia perystaltyke, ułatwia trawienie, reguluje kupki. Przy bardzo nasilonych kolkach u starszej córki po tym leku byla wyrazna poprawa. Dodam ze ma bardzo slodki smak i dzieci go luubia:P Stosowalismy rownolegle z probiotykiem Biogaia. Objawy ktore opisujesz byly identyczne - u nas oznaczalo to skaze bialkowa o czym juz wczesniej pisalam. Wyeliminowanie alergenu na 1, 2 dni moze nie dac zadnego efektu ( 2 tygodnie to ponoć minimum).
Trzymam za Was kciuki bo pamietam jak trudno było mi poradzić sobie z cierpiaca i placzaca od rana do nocy corka. Mam nadzieje ze juz wkrotce zauwazycie poprawe. --- Tak na szybko jeszcze napisze bo ostatnio mialam troche mniej czasu na wizaz. Bilirubina na szczescie znaczaco spadla - obecnie wynosi 6,2 co jest super wynikiem. Za tydzien jeszcze kontrolne pobranie i mam nadzieje ten problem za nami. Wit je i przybiera jak szalony powoli jego fazy aktywnosci sie wydluzaja, ale nadal drzemki w dzien to glowne zajecie Uwielbia byc w chuscie przez co problemy z usypianiem, czy potzreba bliskosci mamy zalatwione przy okazji prac domowych, zakupow czy zabawy ze starsza siostra. Jeszcze w temacie karmienia przypomnialo mi sie - trafilam ostatnio na ciekawy artykul: http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...as=1&startsz=x . Spokojnej nocy! |
|
|
|
#1149 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20216208]Nie ma. Co prawda dzisiaj kupy nie było jeszcze, ale na modyfikowanym mleku kupa może być raz na 2-3 dni i nie jest to nic dziwnego.
---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- A już książki podaję ![]() Bajki moich przyjaciół A. Karwińskiej - rewelacyjne historie różnych dzieci, np. jest o Agnieszce i smoku Dżebellachu Pięknym językiem pisane.Dziewczynka z przyszłości - nieco fantastyki K. Bułyczowa, też dobry język, rzecz o dziewczynce z przyszłości która zaprzyjaźnia się z brontozaurem, spotyka znajomych z różnych planet...Do tego jeszcze książka o rodzinie, która ma fioła na punkcie zwierząt - każdy rozdział to jedna przygoda, też świetny język i arcyciekawe opowiadania, Nas troje i reszta Z. Sztaby oraz książka, której kompletnie nie pamiętam, za to doskonale pamiętam okładkę i to, że mi się zawartość podobała Domek z klocków L. Stieplovej. Któraś to kojarzy?[/QUOTE]Dzięki Szaja Domku z klocków nie pamiętam....A dziś sprzedałam moją Lentilkę rodzicom i ruszyłam na szoping ![]() Zakupiłam 2 tuniko-t-shirty, narzutkę-rękawek co by obtłuszczone ramiona nieco zakryć, japonki i czapeczko-chustkę na głowę dla córci. Przeceny już się zaczęły - m.in w Promodzie. Jutro w Zarze - też chyba się wybiorę, zeby małej jakąś wypasioną sukienusię zakupić. A jutro wielki dzień - zaczynam dietę South Beach - może się któraś przyłączy? ![]() Muszę zgubić 5 pociążowych kilosków + jeszcze kilka, które sobie zafundowałam przed ciążą |
|
|
|
#1150 |
|
Konto usunięte
|
biankaa mi przypomniała... chusta.
Dziś dostałam, i póki co jest to dla mnie czarna magia... ona się wydaje taka wieeeelka... ![]() Jeszcze Tymka nie próbowałam w niej układać, bo on non stop śpi... ale juro wypróbuję i zobaczymy co z tego wyjdzie. ![]() Najwyżej pojade na korepetycje do Wrocławia.
|
|
|
|
#1151 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym chciała schudnąć 10 kg (5kg po ciążowe i 5 dodatkowo )
|
|
#1152 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20215148]Kropka, to co piszesz, to u nas ostatnie kilka dni tak wyglądało - póki nie przeszłam wyłącznie na bebilon. Spokojnie w aptece sama możesz kupić (21zł kosztuje bez recepty) i zobaczysz - jeśli będzie ok (u nas zdecydowanie poprawiło się po 2 czy 3 podaniu bebilonu, wieczorem podałam pierwszy raz a ranny posiłek już całkiem inaczej wyglądał, normalnie!) to zostałabym przy tym mleku. My po wizycie u alergologa, kobieta nie wzbudziła zaufania Sporo pacjentów, chciała się nas ewidentnie pozbyć - ZERO wywiadu jakiegoś, tylko od razu - najlepiej przejść na dietę i piersią karmić. Zbagatelizowała sprawę skórną, że to an pewno minie, i na pewno to tylko nietolerancja laktozy nic więcej. Mówię jej, że dermatolog przepisała nam maści różne - nawet nie spytała, jakie! A ja jednak zostaję tylko na bebilonie. Nie będę kombinowała i zastanawiała się, czy to co jem na pewno nie zaszkodzi dziecku - bo były dni, kiedy jadłam tylko jabłka, biszkopty i gotowane mięso a młoda i tak wyła.[/QUOTE] O jakim Bebilonie mowa? ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
Jak się bałam porodu wcześniej to nic nie wychodziło, a jak byłam w końcu w ciąży i chciałam sn to dupa z tego... To samo z karmieniem, wcześniej mi nie zależało, a jak zaczęłam i mi zależy, to jest jak jest... Cholera mnie bierze. ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
Ale tymi tygodniami to mnie nie pocieszyłaś...
|
|||
|
|
|
#1153 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kropka, podpisuję się pod tym, co napisała Szaja - moja Lenka też bardzo dobrze toleruje bebilon - zwykły - mleko początkowe. Taki dostawała już w szpitalu. U nas rozbieżność cen jest ogromna - za 800 gram 33 zł w Biedronce do 53 zł w PiP i niektórych aptekach |
|
|
|
|
#1154 |
|
Raczkowanie
|
dobry wieczór
Dziewczynki niestety nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego ale tak na szybko Kropko to co opisujesz przpomina mi siebie samą i sytuację sprzed 2,5 roku z moim starszym synkiem. Kłopoty z brzuszkiem minęły dopiero w jak skończył 4 miesiące i nie pomagało nic ani wspomniany Debridat, ani Bobotic, Espumisan czy inne cuda. Nie miał skazy poprostu miał niedojrzały układ pokarmowy. Wyłam te 4 miechy razem z nim i nie nacieszyłam się wogóle tym maleństwem bo wciąż się stresowałam i martwiłam jak mu ulżyć jak pomóc. Dodatkowo miał przepuklinę pachwinową, operowaną w 3 miesiącu życia. Takiego przeżycia też nie życzę nikomu. Zabieg trwał 0,5h po czym wynieśli mi nieprzytomne dziecko aby wybudziło się na moich rękach i do domu i radź sobie kobieto Masakra! Dziecko nic nie pamięta ale ja do dziś mam gęsią skórkę na samo wspomnienie. Leku na problemy brzuszkowe nie ma. Pozostaje pomoc męża, mamy, kogoś z rodziny żeby samemy odpocząć choś kilka godzin bo można zwariować . Idąc za waszym przykładem kupiłam chustę Bebelulu model lulu na allegro za 80zł Jest jak nowiutka. Założyłam wg instrukcji i doopa. Młody wpadł do środka, głowa przygięta do klatki i w ryk. Ale ja się nie poddałam znalazłam instrukcję Zawitkowskiego http://www.edziecko.pl/wideo_edzieck...w_chuscie.html i tak jak on ułożyłam Karolka i jest SUPER!!! Spróbujcie, ręce wolne ciężar rozłożony równo, plecy nie bolą a mały zadowolony. Napisze jeszcze że wygrałam bitwę z moją laktacją, całą sobotę walczyłam laktatorem, w niedziele mąż zajął się starszym synem a ja młodszego non stop przy cycu + herbatki laktacyjne z hipp-a i popłynęła w poniedziałek rzeka mleka. dobrej nocki zmykam spac bo padam na twarz i jeszcze mnie jakieś przeziębienie dopadło
[img]http://suwaczki.maluchy.pl/li-44922.png [/img]http://suwaczki.maluchy.pl/li-44921.png Edytowane przez ~Ania26 Czas edycji: 2010-06-23 o 23:52 |
|
|
|
#1155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Szaja chyba mówi o tym Pepti, tylko że on ma laktozę, więc do mojego testu się nie nadaje... Cytat:
![]() Taka jest diagnoza mojej drugiej lekarki - minie i nic nie można zrobić. Zwariuję...
|
||
|
|
|
#1156 |
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20217762]biankaa mi przypomniała... chusta.
Dziś dostałam, i póki co jest to dla mnie czarna magia... ona się wydaje taka wieeeelka... ![]() Jeszcze Tymka nie próbowałam w niej układać, bo on non stop śpi... ale juro wypróbuję i zobaczymy co z tego wyjdzie. ![]() Najwyżej pojade na korepetycje do Wrocławia. [/QUOTE]zapraszam )) wczoraj u Kanci bylismy z Witem w chuscie wyspal sie za wszystkie czasy:Pna fot Wit w kieszonce, w dzianej chuscie LennyLamb
|
|
|
|
#1157 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
skad mamy biedne wiedziec czy to alergia pokarmowa czy zwykla niewydolnosc jelit... ja si eobawiam ze albo moj jest uczulony na wszystko! albo rzeczywiscie minie za 3 miechy...jesli dzisiaj nie zrobi awantury to poczekam i w przyszlym tygodniu wybiore si eprywatnie do pediatry razem z wizyta u ortopedy coby nie jezdzic milion razy...no i moze ten cos uradzi... bianka ale super Wit sie nosi kurcze ja musze dzisiaj mojego zmusic do nosidelka;] a swoja droga...figurke juz masz calkiem calkiem ![]() i swietny ten artykul o zywieniu!!! Edytowane przez ewciak123 Czas edycji: 2010-06-24 o 10:05 |
|
|
|
|
#1158 |
|
Konto usunięte
|
Kropko, jest też na receptę NUTRAMIGEN - bez laktozy! koszt podobny, ok. 12zł za opakowanie (po receptowej zniżce, bez tego 24 u nas kosztuje).
|
|
|
|
#1159 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20223242]Kropko, jest też na receptę NUTRAMIGEN - bez laktozy! koszt podobny, ok. 12zł za opakowanie (po receptowej zniżce, bez tego 24 u nas kosztuje).[/QUOTE]
Z ta różnicą, że Nutra jest chyba 400g w puszce a nie 450g. Pozatym wredny w smaku, no ale fakt nie ma laktozy i białka ma bardziej rozbite. |
|
|
|
#1160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super Wit w chuście leży, taki spokojniutki ![]() U nas po wieczornych perypetiach Luiza zasnęła o 24 i obudziła się dopiero o 6 Od dzisiaj będę sobie zapisywała w zeszycie co jem każdego dnia, zeby wyeliminować produkty, po których boli brzuszek.
|
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobitki
Ja też zkupiłam chuścinkę tylko że firmy Nati- zobaczymy co z tego wyjdzie. na razie czekam na przesyłkę![]() Z tym jedzeniem z cyca to u mnie też masakra a mała ma już 8 tygodni:/ Ale staram się ją teraz przetrzymywać żeby miala regularne odstępy w jedzeniu- tyle że wyje jak cholera ![]() Muszę kuić łóżeczko większe bo mi już piętkami się odpycha w kołysce i podjeżdzą pod saą górę a efekt taki że śpi z "wygiętym karczkiem" Zdecydowałam się na turystyczne Coneco Funny Game. Do tego kupię materacyk porządny. Teraz miałam kokos-gryka mała nie chciała za bardzo spać na gryce a ja głupia ![]() Zmykam bo syrena alarmowa się córci włączyła ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- A mi się jeszcze przypomniało za mi na brzuszek lekarka kazała jesc tylko drób i jak mam możliwosc to królika. I tylko gotowane. Mam nadzieje ze skończa się u Was te bóle brzuszków |
|
|
|
#1162 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Myślę, że to wina antybiotyków, które brałam dwa tygodnie, bo przedtem mały jadł moje mleko i było super, a ja też mleka chlałam mnóstwo. Potem nagle jakby ktoś pstryknął, tragedia... Dlatego widzę sens w tej nietolerancji laktozy. Tym bardziej, że czasem cierpi już w trakcie jedzenia... Na 14 idę do pediatry po receptę na mleko sojowe... ![]() Tego niskolaktozowego Bebilonu nie ma ani w aptekach, ani w hurtowniach. Wywiało. A na sojowe trzeba receptę. Podam i będę wiedziała czy to wina laktozy czy nie... [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20223242]Kropko, jest też na receptę NUTRAMIGEN - bez laktozy! koszt podobny, ok. 12zł za opakowanie (po receptowej zniżce, bez tego 24 u nas kosztuje).[/QUOTE] Tak, wiem, czytałam. Niech przepisuje które chce, albo to albo Bebilon. Bebilon sojowy jeszcze tańszy, u mnie 7zł na receptę z leczeniem przewlekłym. __________ Wczoraj udało mi się młodego karmić co 3 godz. Za to w nocy mu się odmieniło i jadł co 2 - 1,5 godz. I prężył się cały wczorajszy dzień, noc i ranek... Po ponad 30 godz. w końcu zrobił mini kupkę... A jeszcze na wieczór wczoraj kilka godzin go nosiłam... nawet na spacer miałam problem wyjść tak płakał, robiłam cztery podejścia. ![]() Masakra. ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
Spróbuję jeszcze wg tego filmu, z nóżkami na zewnątrz, może tak mi się uda w końcu... Szaja - a Ty jak z tą chustą?? Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-06-24 o 11:24 |
|||
|
|
|
#1163 |
|
Konto usunięte
|
A nijak na razie, nie korzystałyśmy, za wiele zamieszania w życiu było
Dzisiaj tez nie spróbuję, bo muszę nagrać dzieciakom płyty a potem na zakończenie 6 klas jadę (i w międzyczasie przewijanie, karmienie, spacerek załątwić trzeba ).
|
|
|
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
Ja spróbuję jak w tym filmie... chusta już czeka. Jak się uda, pójdziemy tak do pediatry, bo w przychodni schody...
Na spacer nie idziemy teraz, bo zasnął i boję się oddychać, żeby go nie obudzić... |
|
|
|
#1165 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mleko modyfikowane tylko jak idę do szkoły czy gdzieś a mala zostaje z kimś w domu a ja nie odciagnęłam mleka.. Może ma twardy sen i nie czuje głodu ![]() Cytat:
![]() Już wolałam chyba stać 2 godziny pod blokiem operacyjnym ale wyjechali z obudzonym dzieckiem.. Masakra ![]() kurde dziewczyny współczuje Wam problemów brzuszkowych ![]() U mnie były jedynie na początku, w drugim tygodniu.. A teraz nic (tfu tfu) a jedyne co wyeliminowalam ze swojej diety to kakao.. Nawet słodycze i kiełbaska z grilla nic nie spowodowaly. |
||
|
|
|
#1166 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ponoć norma to jest 600g na miesiąc na plusie w Polsce (w Europie 450g). Tak wyczytałam w gazecie Niemowlę. Jak to się ma do rzeczywistości nie wiem. ![]() Cytat:
Po karmieniu koło 7 - 8 zrobił się towarzyski i nici z dalszej drzemki. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A Wit w chuście ślicznie opatulony. ![]() --- A u nas nareszcie spokój. Teściowa pojechała właśnie godzinkę temu do domu. Edytowane przez bratkab Czas edycji: 2010-06-24 o 12:05 |
||||
|
|
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
Aha to wy macie chusty kółkowe. Ja się cały czas zastanawiałam jaką i w końcu kupiłam elestyczną. Poszukam na necie filmików i będziemy trenować, zresztą do chusty ma być niby instrukcja
![]() Mój M zabrał właśnie małą na spacer to ja się biorę za prasowanie. Mała kurcze pojadła cyca, po dwóch godz znów papu i 10 minut spania, bo odstawiłam ją do łóżeczka Więc kazałam M na pole z nią wyjść. Po południu ja znią pójdę. Przyznam się Wam że niecodziennie idziemy na spacer może też z tąd te problemy ze spaniem. Czasem po prostu nie idę-choć wiem że powinnam Ja mam chuśtawkę używaną chicco i jestem zadowolona- choć mała różnie czasem 10min w niej posiedzie czasem pół godziny a czasem od razu wrzeszczy. |
|
|
|
#1168 | ||
|
Konto usunięte
|
hejka
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20184057]... I pytanie dla mamuś po cc: używacie pasów/ majtek ściągających? Ja mam pas i chciałabym już w nim chodzić, żeby szybciej z wiszącym brzuszkiem się uporać, ale nie wiem, czy on nie podrażni miejsca po cięciu? Czy są jakieś przeciwwskazania do używania takiego pasa jak się jest po cc? [/QUOTE]ja wymiękam... pytałam lekarki czy używać czegoś takiego, albo pasa, albo gatek... to mi powiedziała że teraz sie tego nie stosuje bo mięśnie wiotczeją... a bez tego same wrócą do normy we własnym tempie i jedyne co robić to gimnastyka i ewentualnie smarowanie na poprawę kondycji skóry... a ja już nie mogę z moim brzucholkiem... głupieję, każdy mowi co innego...Cytat:
Cytat:
ja już nie wiem ile jest tych teorii... a mała jest czasem taka marudna... ze juz wszystkiego po kolei probuje. i glupieje bo juz nie wiem czy jest glodna, czy chce sie tulić, czy co jeszcze? kto ma rację i dlaczego do tych małych potworków nie dają instrukcji obsługi
|
||
|
|
|
#1169 |
|
Konto usunięte
|
A nam w SR mówili, że całe karmienie powinno trwać 20 minut i po tym czasie dziecko jest najedzone
|
|
|
|
#1170 |
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20228161]A nam w SR mówili, że całe karmienie powinno trwać 20 minut i po tym czasie dziecko jest najedzone
tia no właśnie miałam tego "przykład"... mała żarła 15 minut, w cycku pusto... dałam dwie miarki mleka (60 ml) i pożarła... to już chyba nie tylko najedzona jest ale i nawpieprzana na przeproszeniem... po uszy...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.

Sporo pacjentów, chciała się nas ewidentnie pozbyć - ZERO wywiadu jakiegoś, tylko od razu - najlepiej przejść na dietę i piersią karmić. Zbagatelizowała sprawę skórną, że to an pewno minie, i na pewno to tylko nietolerancja laktozy nic więcej. Mówię jej, że dermatolog przepisała nam maści różne - nawet nie spytała, jakie!
dopiero po jedzeniu go bierze...a nie chce go leczyc cyckiem zeby si enie przezarl... teraz juz spi od 20stej...no ale rano tez tak spal i sie wybudzil z rykiem...

która zaprzyjaźnia się z brontozaurem, spotyka znajomych z różnych planet...

Dziś dostałam, i póki co jest to dla mnie czarna magia... 

?
A Wit w chuście ślicznie opatulony.