|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2611 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2
Cytat:
![]() A co do kapieli-zawsze jak sobie robie, to potem sie zamartwiam czy aby nie byla za goraca. 38 stopni to dla mnie stanowczo za chlodna. Staram sie tak polozyc by brzuch byl ponad woda, ale nie moge sie wtedy odprezyc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2612 |
Zadomowienie
|
Kootek ja nie umiem rozróżnić po jakich czynnościach moj fika bo on sie rusza cały czas
![]() ![]() Ja lubie jak sie rusza i juz przyzwyczaiłam sie ale nie lubie jak wbija mi te długie nóżki w okolice żeber czy gdzies tam albo skopie mi żoładek heh ![]() ![]()
#2613 | |
Zakorzenienie
|
ja do wanny już nawet nie wchodze, tylko prysznic, bo my mamy strasznie dużą wanne i wyjście z niej graniczy dla mnie teraz z cudem
![]() ![]() a co do sexu, to ja bym chciała, mąż by chciał ale nie możemy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2614 |
Zadomowienie
|
Kootek ale te mocne kopniaki i fikania mnie zastanawiają bo zaczął mi sie juz 23 tydzień i powinny byc stopniowe te kopniaki
![]() ![]() ![]()
#2615 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do dziewczyn które już robiły poziom cukru po obciążeniu glukozą. Jaki wam wyszedł wynik badania? Macie podane normy ile powinno wyjść?
Ja mam tylko normę na czczo i tu jest ok 73 ale po obciążeniu (glukoza 50g, 1 godzina) wyszło mi 155 i wydaje mi się, że to za dużo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2616 |
Zadomowienie
|
hejka a ja pownawiam swoje pytanko,moze ktoś sie trafi kto mi odpowie
![]()
#2617 |
Zakorzenienie
|
kotek nie chce cie martwic ale masz podwyższony ten cukier, nie stresuj sie jeszcze nie ma tragedii, najgorzej jest jak przekracza 160, ja miałam 146 i jest za wysoki le narazie nic, musze zrobic jeszcze obciążenie 75g i zobaczymy co wtedy wyjdzie, ogranicz troche słodkie i spokojnie, zobaczysz co twoj lekarz na to
edit: norma jest bodajże do 140 viki ja nie mam nic takiego, ale kolezanka zamowila sobie tego dopplera co mierzy tetno i słychac bicie serca, w sumie przydał jej się tylko dla swietego spokoju, po 17tc juz go nie potrzebuje bo czuje ruchy to te 200zl co za niego zaplacila poszlo sie piep.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2618 |
Zadomowienie
|
ja to chicalam jak coś taki zwykły domowy stetoskop,nie za 200zl i sie zastanawiam czy takim coś usłyszę.
#2619 |
Zakorzenienie
|
Viki - ja tez nie mam i nie wiem czy to się sprawdza, nawet myślałam nad zakupem ale potem dzidzia zaczęła się wiercić i już nie jest mi do szczęścia potrzebny
![]() No właśnie ja praktycznie w ogóle nie jem słodkiego - kiedyś potrafiłam zjeść całą czekoladę na raz ale odkąd jestem w ciąży to w ogóle nie mam ochoty na słodkie ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Viki - teraz spojrzałam na twój suwaczek - u ciebie już 20tc więc jeśli nie czujesz jeszcze ruchów to lada dzień się pojawią więc moim zdaniem bez sensu kupować stetoskop ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2620 |
Zadomowienie
|
kootek- może masz racje, ale już chodzę poddenerwowana, cały czas myślę o tym, niby czasem cos bulgocze ale kopów nie czuje
![]()
#2621 |
Zakorzenienie
|
kotek to ty tak jak ja, ja juz przed ciaza miałam na granicy ten cukier, a słowdkiego mało co jem, narazie gin kazal sie nie przejmowac i zrobic to obciazenie 75g i wtedy bedziemy dalej toczyc, napewno jak coś to do poradni diabetologicznej czy jak to sie nazywa
viki, nie mam pojecia czy przez taki stetoskop słychac, moim zdaniem szkoda kasy i ogolnie to nerwów, bo poznije bedziesz siedzieć caly czas i obsłuchiwac brzuch, ta moja kol cały czas z tym dopplerem siedziała i słuchała a jak zle załozyła i nie było nic słychac to od razu panika |
![]() ![]() |
![]() |
#2622 |
Zadomowienie
|
Vikicullen ja mam w domu ale jak probowałam posłuchac czy cos słychać wtedy probowałam gdzies ok 16tc ale nic nie slyszałam....z ciekawości dzis w łóżeczku sprawdze i Ci jutro rano napisze czy cos slyszałam
![]() ![]() ![]() A teraz mykam sie pluskać i spać do jutra dziewczynki ![]()
#2623 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2624 |
Zakorzenienie
|
dobra ja mykam spać, dobranoc i buziaczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2625 |
Zakorzenienie
|
Niebieskaa, faktycznie miło i raźniej poznać kogoś, kto ma podobne problemy, nawet tylko przez internet...
Ishka, no jutro to sądzę, że cały dzień (niestety nie pójdę pewnie przez to do alergologa, bo nie zostawimy faceta samego w chacie), bo to jest wymiana instalacji, wyrycie kilku kanałów na nowe kable (w płycie betonowej) + wiercenie dziur pod puszki... Tak że sporo. Myślę nawet, że jutro nie skończy. Ale mąż mi powiedział, że mam go poprosić, żeby wyłączył ten korek, który jest na kuchnię i większość pomieszczeń, a drugi, na którym jedzie tylko kilka gniazdek, zostawił. W ten sposób będę miała dostęp do kompa i do netu ![]() Kotek, niestety nie pomogę ![]() No, a ja zmykam już chyba, bo jutro trzeba wcześnie wstać. Elektryk się zapowiedział, że będzie krótko po ósmej, a dziś był nawet przed czasem (umówił się z mężem na 19, a był chyba o 18,45), więc o ósmej muszę być umyta, ubrana i przygotowana ![]() Dobrej nocy!
#2626 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny.
Dzis po poludniu byłam u lekarza- usg nie miałam tylko mierzenie wazenie, badanie i analiza wyników. Usg mam na 14 lipca. Słuchajcie jestem w 18tyg a po wazeniu mam 5 kg na plusie- przerazilam sie!!! Ile Wy przytyłyście do tej pory??? Tłumacze sobie ze troche daly mi rade wczasy i all w wyzywieniu- czyli hulaj dusza- ale nie jadlam jakis gigantycznych ilości.... Hmmm trzeba bedzie uważać na siebie.... A czy któras z Was interesowala sie szkołą rodzenia w Krakowie? Macie namiary na jakąś ciekawą? |
![]() ![]() |
![]() |
#2627 | ||
Kici kici miau miau
|
Cytat:
![]() zawsze mozna powotrzyc. jesli wynik bedzie podobny prawdopodobnie gin wysle ciebie na obciazenie 75 gr glukozy ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2628 | ||
Zakorzenienie
|
hej
![]() boli mnie głowa ![]() śliczny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja też kocham kąpiele ale mam problem z doborem ciepłości bo lubie gorącą ... ![]() co do seksiku mam zakaz ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- i jeszcze mam pytanie... jak sie ma kolczyk na jezyku to bardziej sie psują zeby w ciąży ?? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2629 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2630 | ||
Raczkowanie
|
Cześć laski, kurdę komp mi ciągle nawala i zawiesza się na wizażu, jak już mi się uda wejść to okazuje się, że wyprodukowałyście 10 stron!!
Dzisiaj złapał mnie taki mega ból pod nerką, chyba z 10 minut to trwało, nie wiem czy to kolka nerkowa, muszę się chyba gina zapytać Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2631 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2632 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2633 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Melduję się z nadzieją, że pan elektryk nie odłączy mi netu ![]() Kropka ja do końca 14 tygodnia przytyłam 4kg, więc w 18 na pewno będę mieć 5 la plusie albo i więcej. Jeśli jesteś szczupła to możesz sporo przytyć ![]() O godzinie 8,01 pan elektryk zadzwonił do drzwi ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2634 | |
Raczkowanie
|
Witam jak samopoczucie
![]() Cytat:
A mi dzisiaj zaczyna się 20tc ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2635 |
Zakorzenienie
|
Mamuska, u nas się szykuje remont prawie całego mieszkania i w całym mieszkaniu będzie instalacja zmieniana
![]() ![]() ![]() Już się wiercenie zaczęło. Coś koszmarnego. A ja muszę siedzieć w tym hałasie, bo mąż w pracy i ktoś musi gościa pilnować ![]() Sąsiedzi nas znienawidzą przez te wakacje ![]()
#2636 |
Raczkowanie
|
Witam czwartkowo,
w Krakowie pogoda jakby miało zaraz lunąć- i jak tu pracować przez 8h ![]() Ehhh nic mi sie nie chce... a może kawka? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2637 |
Zakorzenienie
|
Ja już zjadłam śniadanko i wypiłam zieloną herbatkę.
Pan elektryk wierci w ścianach aż uczy więdną ![]() ![]()
#2638 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2639 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mój maluch się rozszalał dzisiaj strasznie mnie łaskocze od środka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2640 |
Zakorzenienie
|
Mamuska, tu jest tak dużo do zrobienia, bo kupiliśmy to mieszkanie w lutym. Elektryka jest sprzed 30 lat, aluminiowa (zmieniamy na miedzianą), a i wystrój pozostawia wiele do życzenia (w przedpokoju i kuchni wstrętna boazeria, w salonie okropne tapety
![]() ![]() ![]() U nas też trzeba wszystko skończyć do listopada, a tak naprawdę to do września, bo mąż jest nauczycielem i od września będzie już bardzo zajęty...
RAZEM OD 5.03.2000. ![]() Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 ![]() Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-06-24 o 07:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.