|
|
#571 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Technik farmacji -warto?
To fajnie dziewczyny, ze Wam dobrze poszlo
Powodzenia na reszcie
|
|
|
|
#572 |
|
Przyczajenie
|
hej a ja się chciałam dowiedzieć czy jak tylko zaczne szkołe to moge zacząć staż w aptece, żeby go szybko odrobić?
|
|
|
|
#573 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#574 | ||||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zajecia odbywają się weekendowo/popołudniowo? Cytat:
![]() Jak u Was wychodzi cenowo-miesięcznie technik? Ja nadal mam mętlik w głowie ![]() Dziewczyny, kiedy wyniki?
|||||||||||||||||||||||
|
|
#575 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na Akademii Zdrowia.
|
|
#576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kwestia znalezienia apteki i wykazania swych umiejętności. BTW. Znam przypadek gdzie dziewczyna w Gdyni pracuje jako pomoc apteczna- owszem juz 5 lat, ale...zgadnij ile zarabia? 3000 zł. I to nie są żarty, sama nie mogłam w to uwierzyć.Jak widać da się. Owszem nie jest to lekka praca, ale widocznie skoro wybrałyśmy zawód technika to nam to pasuje, czyż nie ![]() Dziewczyny jeszcze tylko dzisiaj!
|
|
#577 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
a w wakacje 200 zł!!moim zdaniem strasznie dużo!!będę startować na bezpłatne bo jednak mogę jeszcze składać dokumenty,bo jestem z grudnia więc jeszcze nie skończyłam 26 lat.kurcze zapomniałam zapytać jak zajęcia się odbywają,czy dziennie czy po południowo.---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Akademia Zdrowia w Warszawie na kierunek technik farmacji w tym roku nie prowadzi rekrutacji;(
|
|
|
#578 |
|
Rozeznanie
|
Zartujesz 3 tysiace? Az tyle ,to co Ona takiego tam robi , ma jakas szkole czy coS? no wlasnie u mnie maja z 5 letni staz i ok 2,500zl wyciagna , a i uwazam , ze trzeba sie cenic , jak jest sie dobrym to szef to zauwazy i doceni
Zadzwon na Rakowiecka i zapytaj , w tamtym roku mialam tam chodzic i byly dzienne i zajecia na poludnie - grupa platna
Edytowane przez edytka8787 Czas edycji: 2010-06-23 o 13:20 |
|
|
|
#579 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny jak wróócą z praktycznego napiszcie co było koniecznie prosze
|
|
#580 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() I jak poszlo? ![]() Cytat:
![]() No i mam wakacjeeee Byly proszki dzielone. I to łatwe proszki dobrze trzymalyscie kciuki ![]() Dla zainteresowanych podaje recepte: [Pacjent: 14lat] Luminali 0,3 Papaverini hydrochloridi 1,5 Pyralgini 10,0 M.f. pulv. Div. in part. aeq. No 20 Da ad caps amyl. S. W razie bolu 1 proszek (2razy na dobę)
![]() Edytowane przez meggara Czas edycji: 2010-06-23 o 14:07 |
|
|
|
|
#581 | |||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze za wakacje trzeba płacić? hmmmm ciekawe czemu...Tak, tak teraz już wiem, że AZ nie prowadzi naboru ![]() Została mi Omega i na Stawki Collegium... Na Rakowiecką mam zaaaa daleko... Meggara kiedy wyniki?
||||||||||||||||||||||
|
|
#582 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a chca zeby wakacje placic, bo sobie ubzdurali system płatnosci jak za studia. Na studiach sie placi za miesiące wakacyjne.
|
|
|
#583 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
To już mi się wydaje przegięcie...
Normalnie liczą na 10 rat, na szczęście choć jeszcze muszę to sprawdzić ![]() To teraz dziewczyny macie zasłużony odpoczynek a później marsz na staż
|||||||||||||||||||||
|
|
#584 |
|
Przyczajenie
|
Ja dzwoniłam jeszcze do Awangardy, żeby się dowiedzieć ile u nich kosztuje ale nikt nie odbiera telefonu
|
|
#585 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Właśnie poczytałam opinie o Awangardzie, ale o kosmetyce, nie o farmacji i wcale pochlebnych niestety nie przeczytałam... Więc ją odpuszczam...
|||||||||||||||||||||
|
|
#586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3 tysiące, nie kłamię bo nie mam po co dziewczyna tak się tam wkręciła,że traktuja ja jak pania magister I posiada wiedzę i potrafi ją wykorzystać.Wiesz co nie wiem jak z egzamem. Niby proste ale punkty mi polecą za torebke bo sobie ją olałam i nie wypisałam pewnych rzeczy, nie obliczyłam maksymalnej ilosci leku jaka moze zazyc pacjent (wszyslo chyba 3,5) . I z moich błedów to chyba tyle. Na pewno jeszcze gdzies punkty polecą. Boję się, że nie zdam ;(
|
|
#587 |
|
Raczkowanie
|
technik farmacji fajna sprawa...
ale nie wolicie isc na studia? wbrew pozorom mgr ma wiecej mozliwosci rozwoju. oczywiscie nie kazdy chce i je wykorzystuje, bedac technikiem jest sie praktycznie ograniczonym do stania za pierwszym stolem.
|
|
#588 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja na studia jestem za stara :p Też dzisiaj zdawałam egzmin. Myslałam że jak cześć teoretyczna była łatwa to dzisiaj będzie ciężko. A tu taka miła niespodzianka. Moja szkolą przygotowała nas na dużo trudniejszy poziom. Teraz wakacje..
|
|
|
#589 |
|
Raczkowanie
|
Ag_nes a do jakiej szkoły chodzisz?
|
#590 |
|
Zadomowienie
|
Potrzebuję obiektywnej porady
![]() Obecnie studiuję Technologię i Inżynierię Chemiczną na Politechnice po angielsku (1 rok) ale kusi mnie jeszcze technik farmacji. Myślicie że dałabym radę jednocześnie teraz pociągnąć oba kierunki? Jeśli chodzi o naukę to uwielbiam biologię i nie mam z nią żadnych problemów, chemia też ok, a fizyka i matematyka na studiach jest na takim poziomie że pewnie problemów też nie będzie. Chciałabym w przyszłości połączyć właśnie wiedzę technika i inżyniera, ale raczej praca w firmie farmaceutycznej. Na razie nie mam jakiegoś napiętego planu, tylko w czasie sesji sporo nauki. Tylko że technik trwa 2 lata, a ja za 2 lata będę pisała pracę inżynierską i broniła się... Chociaż wtedy zazwyczaj jest bardzo mało zajęć a ja potrafię się zmobilizować. I zastanawiam się nad stażem. Trzeba go odrabiać w godzinach dziennych czy można południami, wieczorami, zależnie od apteki? Tu się zastanawiam nad kontynuowaniem mgr dziennie lub wieczorowo. Znacie może jakieś dobre szkoły na śląsku? Przeglądałam już ale trochę słabo się orientuję. Wiem że to może się wydawać zbyt odważne, ale moje plany życiowe legły w gruzach Nie dostanę się raczej na wymarzony lekarski a obecne studia nie ciekawią mnie na razie aż tak bardzo.
Edytowane przez abercrombie&fitch Czas edycji: 2010-06-23 o 22:20 |
|
|
|
#591 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i zupelnie nie zrozumialam o co im chodzilo z ta dawka maksymalna pokićkali to jak nigdy
|
|
|
#592 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a ile masz lat jesli wolno zapytac? jesli przed 30 to tym lepiej ![]() mysle ze bycie 'za starym' nie ma nic do rzeczy no tak po prostu jedni wolna prace ktora daje wiecej mozliwosci rozwoju a inni nie spoko
|
|
|
#593 |
|
Raczkowanie
|
No tak z tą dawką było spieprzone, mam nadzieje że za to będzie mało pkt bo tego nie napisałam.
Po prostu dawkę max policzyłam na 2 proszki i tyle. A niestety miało być to 3,5. To taki gruby błąd. Na pewno znajdzie się jeszcze kilka błahych( wzięłam kapsułkę numer 2 a nie 3, odważałam proszek do kapsułki a nie na krążek i do kapsułki) ale mam nadzieję że mimo wszystko zdam. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tą dawką chodziło ile pacjent może wziąć MAKSYMALNIE proszków na dobę. Wyszło3,5 bo trzeba było podzielić dawkę maksymalna dla dziecka przez dawkę jednorazową. I wyszło niby 3,5. Ne wiedziałam jak to zrobić i napisałam,że 2 proszki Mam nadzieję, że zdam bo jakbym miała za rok powtarzać to sie zachlastam i stres przez 2 miesiące bo wyniki dopiero 28 sierpnia...
|
|
#595 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślę że ludzie gorsze rzeczy pisali i zdali. Za to myślę że może być max 5 pkt. A trzymałyście się ściśle konspektu pracy czy np pisałyście wskazania dla pacjenta itp? Bo ja pisałam tylko to, co w konspekcie a u mnie co niektórzy pisali wskazówki dla pacjenta itp |
|
|
|
|
#596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymałam się ścisle projektu, nic po swojemu nie robiłam. A mi się wydaje, że za obliczenie tej maksymalnej to max 3 punkty ;p
|
|
#597 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poważnie tak myślisz, że to lepiej być starszym ?? Ja mam 23 lata a szkołę skończyłam 3 lata temu i teraz chcę iść na studium farmaceutyczne, ale właśnie boję się, czy nie jestem za STARA ;p? Bo jak skończę (daj Panie Boże) to będę mieć JUŻ 26 lat Jejjj nie wiem, bo wydaje mi się, że chyba "młódki" mają lepsze branie ;p
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#598 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I ja tez trzymalam sie scisle konspektu. Po co pisac cos co i tak nie bedzie oceniane - np. wskazowki dla pacjenta lub opis fizyko-chemiczny substancji? ![]() Zobaczymy dziewczyny. Trzeba byc dobrej mysli! Cytat:
Przeczytaj ok 14tej strony co pisalam. Inaczej Cie tutaj zlinczuje i postawie pod pręgierz
![]() Edytowane przez meggara Czas edycji: 2010-06-24 o 14:20 |
||
|
|
|
#599 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mozna
|
|
|
|
|
#600 |
|
Wtajemniczenie
|
Sa juz klucze poprawnych odpowiedzi!!!!
http://www.cke.edu.pl/index.php?opti...926&Itemid=310
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:48.

Powodzenia na reszcie

przeczytałam wszystko od początku i wydaje mi się, że jestem już nieźle doinformowana
i macie racje, nie wolno się poddawać tylko spróbować i najwyżej po pierwszym semestrze zrezygnować jakby coś się działo nie tak a nie wcześniej. No więc napewno wezmę sobie to wszystko co tu pisałyście do serca ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

2010/2012
a w wakacje 200 zł!!moim zdaniem strasznie dużo!!będę startować na bezpłatne bo jednak mogę jeszcze składać dokumenty,bo jestem z grudnia więc jeszcze nie skończyłam 26 lat.kurcze zapomniałam zapytać jak zajęcia się odbywają,czy dziennie czy po południowo.

jeszcze za wakacje trzeba płacić? hmmmm ciekawe czemu...

Na studiach sie placi za miesiące wakacyjne.

i postawie pod pręgierz