Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XX - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-24, 10:37   #1291
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XX

dzien dobry
jutro sie konczy rok szkolny
jak ja sie ciesze
bosh...
tyle pracy, nie mam czasu sie uczyc
za 3 tygodnie mam sie bronic
chryste panie
jak ja to nadrobie
nazwiska to mi sie snia po nocach...
Stary 2010-06-24, 10:41   #1292
kliwia
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XX

agus ja sie zaczelam uczyc 5 dni przed obrona no ale op;racowywanie pytan to juz znacznie wczensiej dasz rade

Scio jestes druga osoba o imieniu P. ktora wrozy mi syna
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 10:44   #1293
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
dzien dobry
jutro sie konczy rok szkolny
jak ja sie ciesze
bosh...
tyle pracy, nie mam czasu sie uczyc
za 3 tygodnie mam sie bronic
chryste panie
jak ja to nadrobie
nazwiska to mi sie snia po nocach...
oo to już niedługo sobie odpoczniesz.
Masz podane pytania na obronę, czy nie?
Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Nie tak prędko Zakupy to ja też lubię, ale na czarną robotę zapraszam
eee że na robotę??

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 10:50   #1294
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

A propo moje wczorajsze zdobyczę. Niestety mój aparat kaprysi i zdjęcia robi tylko po ciemku z lampą. Zepsuł się pół roku temu i wciąż nie oddaliśmy go do naprawy, bo nam nie podrodze

Zastanawiam się jakie dodatki do tej w kwiatki, bo chce ją na wesele założyć. Ta druga jest czarna.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 10:53   #1295
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Scio ja myslałam, ze ty tym sukienkom brzuchy wypchałaś To chyba jakiś dobry znak

Stary 2010-06-24, 10:55   #1296
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Scio ja myslałam, ze ty tym sukienkom brzuchy wypchałaś To chyba jakiś dobry znak

oby oby

a poważnie to sobie wiszą na pralce, bo łazienka to jedyne miejsce w domu gdzie jest ciemno i aparat zrobi zdjęcie

Agatka jest już z nami
Stary 2010-06-24, 11:03   #1297
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
o proszę, i ja zostałam przyuważona

u mnie ok... mam dziś wolne, bo na usg idę, mam nadzieję, że z dzidkiem wszystko ok i że pokaże co tam między nózkami ma

heh... nieźle się tu dzieje ostatnio... aż przykro czytać czasami...
a znów się nie odzywam, bo brzucho mój nienajlepiej i staram się leżeć jak najwięcej, ale po pracy zawsze zajrze żeby w miare na bieżąco być...
Na pewno wszystko będzie ok i niech Ci się ukażą jajka dwa!

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
Ja też już nie śpie od godz. Dzisiaj na 18 wizyta u lekarza. MisQa trzymam kciuki, żebyś zobaczyła jajeczka, ja już widziałam
Dajcie dziewczyny znać jak tam po waszych USG!

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Cześć Kobitki

Pogoda fatalna...leje i leje...buuuu
Dzisiaj ide na drugie szczepienie przeciw żółtaczce.
MisQa....jak miło, że coś do nas skrobnęłaś...trzymam kciuki za "kulki"

No a ja...rozkojarzona na maxa...nawet nie pytajcie dlaczego...znów zarwałam noc, niewiele co spałam, chyba się wykończę, ale...wrrrrr...
No widzę, że tu koleżanka nadal szaleje! No pięknie, tak w tygodniu pracy, to co będzie się działo przez weekend!

Szczerze, to na prawdę Cię podziwiam!

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
hej laseczki

u mnei też przepieknie świeci mam nadzieje ze w weekend tez bedzie super tyle że w radomiu

laseczki prosze o mocne trzymanie kciuków
tata ma dzis końcowe badania po skonczonej terapii

az sie boje jak zadzwoni
Na pewno wszystko będzie ok, ale na wszelki wypadek kciuki są!

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
j
dziewczyny mialam wczoraj babski wieczor - spotkalysmy sie z kolezankami i nie wiem czy pamietacie ale nam zaproszenia slubne pomagala robic taka para znajomych - robila nam zdjecia itd.. no i dostalismy od nich zaprosznie - zawiadomienie do kosciola... piekne.. tez zrobili sobie fotke tyle ze siedzac plecmi do drzewa i w polowie tego drzewa sie otwiera to zaproszenie.. no ale nie to chcialam napisac pomijajac ze zaproszenie super otwieram je a tam wpisana Marta Wojtek i ... Patrys ale mi sie milo zrobilo fajnie z ich strony

no i dostalam zaproszenie do niej na wieczor panienski.. juz teraz bo to wieczor w gorach - impreza 3 dniowa na przelomie lipca i sierpnia i mowi wszystkim juz teraz zeby sobie dziewczyny pracujace wziely wolne... no ale ja musze odmowic szkoda bo bym chetnie pojechala ale.. jak 2 tyg przed ślubem... (mialo byc przed porodem )
eee, Ty nie pojedziesz? Nie wierzę!

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Mnie?

wczoraj zrobiliśmy sobie dziecko Na stole
Kur.na, oplułam monitor! Ile można śmiać się do exela, Scio, uduszę Cię! Mam nadzieje, że było owocnie i za niedługo wszystkie będziemy skakać z radości

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość

papapapa zbieram sie ide do fryzjera
A propos, mam pytanko do ciążowych żonek, czy w ciąży można farbować włosy? Moja koleżanka jest w 5m-cu i niby lekarz jej powiedział, że nie powinna przez całą ciąże farbować więc jak to jest?

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 11:05   #1298
Daysy85
Zakorzenienie

Cześć.
Madzia ja miałam tak samo jak chodziłam za płytkami... naoglądałam się jak głupia moja mama wykończona tym łażeniem. Obie byłyśmy już zmęczone , kłóciłyśmy się bo niby ona miała koncepcje ale nie będzie mi mówić bo to jest mój wybór... itd, żeby potem nie było, że ona mi się w domu rządzi itd. Ja ją namawiałam, żęby się wypowiedziała ona znowu z tą śpiewką, że potem Tż będzie miał pretensje , że ona się nam w domu rządzi itd.
W kółko to samo...
Aż w końcu jakimś cudem się udało, jest już po remoncie i w końcu jakoś żyjemy

Stokrotka wiesz tyle, że w tym pokoju nic nie ma na razie oprócz jednej stojącej komody a drugiej wiszącej. Mama właśnie dziś kończy szycie mi firanki, muszę przynieść jeszcze biurko, no i dopiero we wrześniu przywiozę sobie kanapę od brata... na razie ten pokój nie wygląda wyjściowo ...poza tym to ja nie wiem gdzie mam aparat ....

Piszecie mi, że teściowa powinna się dorzucić... ahhhhaaa... jak ona dzwoni do nas i nie pyta się czy my mamy coś do garna włożyć , czy chcleb mamy tylko od razu , żebyśmy jej 5o zł pożyczyli ... na proszek... bo ona takim złotym pierze i z diamentami.
Jak mieliśmy remont to moja mama wszędzie jeździła ze mną, pomagała mi itd. A jest między nią a matką tż 20 layt różnicy( moja mama strasza).
A moja teściowa nawet się nie zapytała Tżta czy może podłogę nam umyć albo okna przez wzgląd na mój stan.
Ona tylko dzwoni jak coś chce. Raczej nie poczuwa się w żadnym wypadku do pomocy Tż w żadnym wzdględzie. Bo to ona jest najbiedniejsza , najbardziej nieszczęsliwa i najbardziej poszkodowana przez życie, więc już przecież nie trzeba z siebie nic dawać.
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 11:09   #1299
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
A propos, mam pytanko do ciążowych żonek, czy w ciąży można farbować włosy? Moja koleżanka jest w 5m-cu i niby lekarz jej powiedział, że nie powinna przez całą ciąże farbować więc jak to jest?
Różne sa na ten temat zdania. Tez słyszałam, ze się nie powinno (samo wdychanie tych farb). Ja bym wolała wtedy w domu, farbą bez amoniaku.

a własnie w tym tygodniu w koncu mi mąz obiecał, ze mnie ufarbuje na mój miodowy bursztyn, swoją drogą ciekawe jaki kolor mi wyjdzie

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Daysy współczuje tesciowej. Dobrze, ze na mamę możesz zawsze liczyc

A jaki w koncu kolor wybrałas do łazienki??

Stary 2010-06-24, 11:09   #1300
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

laseczki sprawa jest

potrzebuje kilkapropozycji prezentu na chrzest
kolega z pracy jest chrzesny w SOBOTE i nei wie co kupic maluchowi

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 11:12   #1301
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Anika wiem, ze w modzie (przynajmniej w tamtym roku) były takie bransoletki na rączkę ze złota z blaszką (również złota) na której było wygrawerowane imię dziecka. Wiem, że u nas masa dzieci takie dostałal, własnie od chrzestnych.

a swoją drogą, szybko sie ten kolega ogarnął skoro to już w tę sobotę

Stary 2010-06-24, 11:12   #1302
AgatkaL
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
No widzę, że tu koleżanka nadal szaleje! No pięknie, tak w tygodniu pracy, to co będzie się działo przez weekend!

Szczerze, to na prawdę Cię podziwiam!
Co będzie się działo w weekend to już nawet nie chcę myśleć...jutro impreza w pubie, w sobotę od rana kręcę teledysk, wieczorem koncert, a po koncercie wypad do klubu, może w niedzielę jakoś odpocznę...Przyszły weekend znów imprezy i koncerty...jak ja lubię jak coś się dzieje

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 11:16   #1303
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
Różne sa na ten temat zdania. Tez słyszałam, ze się nie powinno (samo wdychanie tych farb). Ja bym wolała wtedy w domu, farbą bez amoniaku.

a własnie w tym tygodniu w koncu mi mąz obiecał, ze mnie ufarbuje na mój miodowy bursztyn, swoją drogą ciekawe jaki kolor mi wyjdzie

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Daysy współczuje tesciowej. Dobrze, ze na mamę możesz zawsze liczyc

A jaki w koncu kolor wybrałas do łazienki??
Wiesz mama mamą ale wiesz trochę mnie to denerwuje i przytłacza, że cały czas pomoc jest z jednej strony. Dla mnie największą pomocą były by gdyby teściowa się po prostu od nas odpier.... i nie będę kończyć. Możecie się domyśleć o co mi chodzi.
Bo ja już mam serdecznie dość tego wszystkiego. Już kiedyś jej to powiedziałam , że teraz Tż to inną rodzinę, że teraz ja jestem jego najbliższą rodziną a nie ona i jej bardzo pilne sprawy o 5 rano , że wydzwania do nas żeby Tż jej na przystanek 2 papierosy przyniósł bo ona nie ma co palić. Nagadałam jej wtedy nieźle ale nie wiem czy coś z tego zrozumiała... Może trochę bo już nie dzwoni 3 razy dziennie.

A łązienkę mam liliowe ściany, wannę obudowaną dekorami w kwiaty i jeden pasek na ścianie, biały sufit i jaśniutką podłogę. Kibelek biały i dodtaki tylu półka pod lustro i wieszak białe.
Jak znajdę na necie ten wzór płytek to wkleję a jak nie to musisz poczekać aż znajdę aparat i zrobię zdjęcie

Dobra znalazłam wzór na necie
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...26tbs%3Disch:1

Edytowane przez Daysy85
Czas edycji: 2010-06-24 o 11:20
Stary 2010-06-24, 11:21   #1304
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Co będzie się działo w weekend to już nawet nie chcę myśleć...jutro impreza w pubie, w sobotę od rana kręcę teledysk, wieczorem koncert, a po koncercie wypad do klubu, może w niedzielę jakoś odpocznę...Przyszły weekend znów imprezy i koncerty...jak ja lubię jak coś się dzieje

ostro
Ja chyba w sobote poimprezuję w klubie, a w niedzielę organizujemy sobie spotkanie paru wizażanek

A do której piosenki kręcicie teledysk?

(a słucham sobie teraz piosenek jedynego znanego mi ciacha nie z Finlandii )

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2010-06-24 o 11:23
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 11:22   #1305
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

daysy wklej koniecznie tę łazienkę bo mi dziś własnie mąż z takim samym pomysłem wystrzlił, ze moze podłoga jasna (taka piaskowa) a sciany lila

a co do tesciej to az brak słów. Twój mąż z nią rozmawiał na ten temat??

bardzo ładnie a moge wiedziec jakie ceny były tych płytek??

Edytowane przez Madzialenka12344321
Czas edycji: 2010-06-24 o 11:23
Stary 2010-06-24, 11:22   #1306
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 11:23   #1307
AgatkaL
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość

ostro
Ja chyba w sobote poimprezuję w klubie, a w niedzielę organizujemy sobie spotkanie paru wizażanek

A do której piosenki kręcicie teledysk?
OOoo...spotkanie wizażanek...super!!!

Kręcimy do "Na dnie serca" ...chyba przypadkiem znasz

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 11:30   #1308
kliwia
Zakorzenienie

W ciazy mozna farbowac wlosy

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Rossete a co to ma byc, na dwor idz naganiac klientow
Stary 2010-06-24, 11:30   #1309
Daysy85
Zakorzenienie

Cytat:
daysy wklej koniecznie tę łazienkę bo mi dziś własnie mąż z takim samym pomysłem wystrzlił, ze moze podłoga jasna (taka piaskowa) a sciany lila

a co do tesciej to az brak słów. Twój mąż z nią rozmawiał na ten temat??

bardzo ładnie a moge wiedziec jakie ceny były tych płytek??
My mamy prawie białą podłogę taki gres i na nim są takie jak by fale opalizujące ale to chyba tylko widać na żywo.
Bo gres na podłodze nie jest z tego kompletu , który wkleiłam w poprzednim poście.

Wiesz co jak byś rzucała grochem o ścianę to byłby lepszy rezultat.
Tż z nią rozmawia, awanturuje się, grozi jej sądem itd a ona jak widać baaaardzo wiele sobie robi z tego.
To jest człowiek, który w żadnym stopniu nie jest przygotowany do życia w społeczeństwie, ja nie wiem bo takie osoby to sądownie powinny mieć zakaz tworzenia "rodziny" i w ogóle parowania się ...
Jak ona miała kuratora bo przecież ona miała założoną błękitną kartę przez policję za zaniedbanie a to też jest przemoc domowa... to ten kurator z niej zrezygnował bo powiedział , że jest osobą niereformowalną!!!! Kurdę ja to nie wiem może psychiatryk do końca życia???
Stary 2010-06-24, 11:34   #1310
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Myszko jak w ogóle w tej pracy się czujesz?? Podoba Ci się??
w pracy fajnie, podoba mi sie tylko mimo ze praca męcząca nie jest to i tak wracam zmęczona

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
wczoraj zrobiliśmy sobie dziecko Na stole
no i super, nawet nie wiesz jak bym sie cieszyła

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
a mi co wróżycie??

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
laseczki sprawa jest

potrzebuje kilkapropozycji prezentu na chrzest
kolega z pracy jest chrzesny w SOBOTE i nei wie co kupic maluchowi
ja dałam kase wiec niewiem

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 11:35   #1311
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
OOoo...spotkanie wizażanek...super!!!

Kręcimy do "Na dnie serca" ...chyba przypadkiem znasz

nie lepiej było cos weselszego, wpadającego w ucho na początek?

Tylko dobry mi tam teledysk nakręcić- wstydu mi nie przynieście
Stary 2010-06-24, 11:38   #1312
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

na chrzciny - najlepiej kasę, rodzicę kupią to co trzeba, ewentualnie coś na pamiątkę. Np. srebrną, ładną ramkę na zdjęcie z grawerem. Bo te łyżeczki to dla mnie takie durnostojki, albo smoczek, w który podobno można schować ząbek.

Agatka jest już z nami
Stary 2010-06-24, 11:38   #1313
Daysy85
Zakorzenienie

Idę dziewczyny.

Aha i propos tego prezentu na chrzciny to kurczę ciężko coś chłopcu dać bo dziewczynce to złoto jakieś ... np. kolczyki, łańcuszek z medalikiem czy coś.
A np. zegarek to bezsensu bo kiedy to maleństwo go założy??? Albo przewiechę na szyje :/
Chyba kasa to było by najrozsądniej a do tego jaką pamiątkę Chrztu czy album ... albo może jakieś ubranko do prezentu... czy zabawkę ... no chyba , że np. mata edukacyjna albo coś z takich akcesoriów....
Stary 2010-06-24, 11:38   #1314
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
agus ja sie zaczelam uczyc 5 dni przed obrona no ale op;racowywanie pytan to juz znacznie wczensiej dasz rade

nie mam jeszcze
ale w niedziele pewnie dostane bo ide zaniec zakonczenie
dzieki
Stary 2010-06-24, 11:39   #1315
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Daysy ech w takim razie az brak mi słów. A moze jej poprostu niec nie pozyczajcie, odsuńcie się od niej.

A te lila w jakiej cenie miałas??

Stary 2010-06-24, 11:46   #1316
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
a ja mam lenia dzis

co do prezentu ka mialam ostatnio problem z prezentem na roczek dla chrzesniaka - ale na szczescie prezent juz kupiony czeka na urodiznki takze problem jeden z glowy

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 11:49   #1317
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

ech u nas non stop leje i jest zimno

zmykam powoli. Moze mnie dziś znowu coś najdzie i zajdę popatrzec na płytki

Stary 2010-06-24, 11:50   #1318
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
W ciazy mozna farbowac wlosy

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Rossete a co to ma byc, na dwor idz naganiac klientow
No ja już zgłupiałam. Czemu lekarz twierdzi, że jej nie wolno? Ja jej też powiedziałam, ze można, bo przecież pamiętam, że kilka z Was się farbowało.

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 11:50   #1319
klion78
Zadomowienie

Daysy wyobrażam sobie, ze masz łazienkę moich marzeń uwielbiam kolor lila. A już łazienki lila są boskie.

Madzia ostatnio widziałam super kafelki lila w Leroy-Merlin za 56 zł/m2.
Stary 2010-06-24, 11:52   #1320
kliwia
Zakorzenienie

gucia bo niektorzy lekarze sa dziwni czasami trwala moze nie wyjsc na ciazowych wlosach. ale farbowanie... kwestia tego ze tam sa niby te srodki w farbach chemiczne etc. Ale teraz sa farby bez amoniaku, i nie ma jakies super toksycznosci. no i farbuje sie martwe wlosy a nie nie polyka ta farbe
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości