|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Jaki kolor wlosow i fryzura :)
Witam wszsytkie wizazanki
![]() Dlugo sie wahalam czy zamiescic tu swoje zdjecie jednak wydaje mi sie ze w taki sposob bede znala obiektywne opinie wielu osob na temat swojego wygladu, a raczej tego co moglabym zmienic ![]() nie chodzi mi o styl ubierania, bo wydaje mi sie ze jest nienajgorzej z tym akurat (choc niekoniecznie na tym zdjeciu )Chodzi mi o kolor wlosow.... caly czas farbowalam wlosy na brazy, od okolo 10 lat - i szczerze mowiac, totalnie mi sie juz ten braz znudzil.... teraz probuje farbowac wloski na blond... ale sek w tym, ze nie wiem jaki odcien blondu by do mnie pasowal - bo jest ich doslownie miliony a wiec pytanko moje: jaki kolor blondu bylby najlepszy piaskowy, sloneczny, naturalny, perlowy, popielaty ojjjjj i nie wiadomo jeszcze jaki...? z gory dziekuje za porady ![]() aaa - na zdjatku nie wygladam jakos specjalnie, bo od rana siedze w domciu, wiec z lenistwa sie nie malowalam co do makijazu tez byloby milo dostac kilka porad bo od lat maluje sie tak samo - tj.bez(owopodobne) cienie, lekki podklad, brzoskwiniowy roz i jasny blyszczyk plus maskara oczywiscie ![]() Serdecznie dziekuje |
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki kolor wlosow i fryzura :)
Ale masz urocze piegi. Myślę, że ładnie byłoby Ci w blondzie, ale poczekajmy lepiej na dziewczyny, które 'przerobią' Cię komputerowo.
|
|
|
|
#3 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ciekawe co tam dziewczyny wymysla z tymi moimi wloskami ![]() od 10 lat farbowalam wlosy na brazowy kolor, i naprawde potrzebuje zmiany, choc nie wiem na pewno czy blond (jakikolwiek odcien) to moj kolor no ale poczekamy, zobaczymy
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że dobry byłby dla Ciebie jakiś chłodny odcień blondu. Ale lepiej poczekać na specjalistki.
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli blond, to ja Cię widzę w miodowym, chociaż rzeczywiście MI najbardziej podobałby się ciepły brąz, jednak zmiany są fajne, a skoro masz go już dość- zaryzykuj!
|
|
|
|
#6 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nastepnego dnia pofarbowalam na braz i tak mi juz zostalo na kolejne 10 lat ![]() dlatego wlasnie potrzebuje zmiaaaaan ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- a jeszcze gdyby ktos umial zrobic taka fajowa symulacje, z blondami w roznych odcieniach itp. to juz wogole byloby super ![]() ale czekam cierpliwie, bo pewnie takie symulacje zajmuja wiele czasu zeby wogole cos wyszlo
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Masz piekny kolor oczu i przeurocze piegi
Dostrzegam pewną zachowawczość w Twoim wyglądzie - opis delikatnego makijażu, błękitny sweterek a teraz jeszcze blond włosy... Dlaczego? Z taką uroda szalałabym na całego. Podkreśliłabym karnację i piegi szalonym miedzianym kolorem! Uważam, że w rudych włosach byłoby Ci wyśmienicie. Masz dużą powiekę ruchomą oka i okrągłe oczy - możesz je więc śmiało podkreślać ciemnym cieniem lub eye-linerem. Więcej odwagi!
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
ja też bym widziała Ciebie w rudym odcieniu
![]() a |
|
|
|
#9 |
|
Konto usunięte
|
Też mi się widzi jakiś rudy odcień - do tych przeuroczych piegów i brązowych oczu. Coś w stylu pań w załączniku. Myślę, że taki kolor nadał by Ci charakteru. Zdaje się zresztą, że jesteś jesiennym typem urody.
Ciekawe też jak byś wyglądała z grzywką, taką na bok. Masz jakieś zdjęcie na wprost, a nie z półprofilu? |
|
|
|
#10 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a do miedzianego koloru chyba musialabym dojrzec troszke, bo jakos na razie chyba nie mam tyle odwagi choc widze ze nie jestes jedyna osoba ktora wlasnie zaproponowala odcienie rudosci
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz co masz taki ciekawy typ urody ze nie moge sie zdecydowac na kolor dla ciebie
tez mi po opalaniu wylaza pieguski na nosie i pod oczami tylko raz w roku masz podobne oczy do moich (kolor) ten sam typ karnacji chyba tez moje wlosy naturalne sa jasno brazowe z dodatkiem zlota![]() moze jednak blond tak jak ja mam ![]() kurcze niech ktos zrobi ta symulacje komputerowa dla DILARY
|
|
#12 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() uparlam sie na ten blond jak osiol czy ten blondzik ktory jest na twoim avatarze, to Twoje wloski? sliczny ![]() mi juz blond bunny na innym forum, a takze honey pie okreslily ze moj typ urody to jesien, ale wlosy mam "wiosenne" bo popielaty odcien wiec troszke zakrecona ogolnie jestem ![]() a tak jak juz mowilam, jest tyle roznych odcieni blond, ze ciezko jest mi tak ot sobie, pojsc do sklepu i wybrac ten odpowiedni... wiem tylko ze nie moze byc za jasny bo moge wygladac za blado, tym bardziej ze jeszcze za bardzo sie nie opalilam. Tak a propos poprzednich postow: Z tymi kreskami na oczkach i grzywka na bok, to chyba sprobuje bo rzeczywiscie bezowe cienie juz tez mi sie nudza... tylko czy ja nie mam za malych oczu do kresek? (chyba zaraz wezme kosmetyki i zaczne eksperymenty )
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
propozycje .. mi podoba się ciemny chłodny blond
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Hmm, oczka masz śliczne i duże, a piegi urocze
wydaje mi się, że jesteś ciepłym typem i bym celowała w cieplejsze kolorki tak jak u Joanny Brodzik (też ma brązowe, ciepłe oczy) albo takie miodowe blondy, albo karmelkowy jak na 3 zdjęciu
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
Witaj dilaro
![]() Mysle, ze wygladalabys slicznie w piaskowym blondzie takim jak w zalaczniku> A dlaczego jesien a nie wiosna? Jak bylas mala mialas blond wlosy? Opalasz sie? Mnie na wiosne wygladasz > https://wizaz.pl/images/agatam/klasyczna_wiosna/ Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2010-06-24 o 22:46 Powód: post pod postem |
|
|
|
#17 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a przeciez kolorek wlosow musi troszeczke pasowac do osobowosci takze, prawda? ![]() te propozycje wiele mi daja, bo naprawde ciezko jest samej obiektywnie okreslic swoj typ urody... a ponadto zawsze mialam swojego rodzaju "kompleks" na pukncie malutkich oczu - a juz kilkakrotnie dziewczyny powiedzialyscie ze mam duze oczy co jest dla mnie wielkim szokiem zawsze wydawalo mi sie ze sa male, i skosne (choc troszeczke skosne to naprawde sa ) ![]() dziekuje za propozycje. Czyli jak na razie to obstawiamy raczje przy cieplym blondzie i grzywce na ukos tak?? PS.TLU szczerze to myslalam juz wczesniej o piaskowym blondzie - bardzo podoba mi sie pani na pudelku Piaskowy Blond- Joanny (choc slyszlam juz kilka niepochlebnych opinii na temat tych farb - ale nie zmienia to faktu ze na obrazku kolor wyglada slicznie)
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
masz duze oczka a jak je jeszcze umalujesz i nam pokazesz to dopiero beda piekne oczy
czyli blond to twoj kolor
|
|
#19 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkich
Jeśli chodzi o moje zdanie,to uważam,że najładniej byłoby Ci w takim miodowym blondzie - typu Joanna Brodzik,ale również w chłodnym odcieniu coś takiego jak ma Doda.Masz bardzo ciekawą urodę,do której wiele kolorów pasuje (myślę też ,że ładnie by Ci było w średnich i ciemnych,czekoladowych brązach). To tyle jeśli chodzi o fryzurę,teraz chciałabym się podzielić moimi wskazówkami co do makijażu .Masz piękne,brązowe oczy i myślę,że nie tylko delikatny make-up może je podkreślić.Sądzę,że powinnaś używać czarnej konturówki do oczu,która uwydatni Twój kolor tęczówki.Do brązowych oczu pasują chyba wszystkie cienie ( Jejku jak ja zawsze chciałam mieć brązowe oczy . Bardzo ładnie do brązowych tęczówek pasują także cienie o kolorach : brązu,fioletu,różu,złota, szafiru,zieleni,szarości no i czerni...także do wyboru do koloru,możesz każdego z nich moim zdaniem używać do woli.Jeśli chodzi o róż do policzków...to bardzo dobrze ,że używasz brzoskwiniowego,bo jest on naturalny,ładnie akcentuje kości policzkowe i pasuje do każdego typu urody,jest on tak zwanym bezpiecznym wariantem.Dla odmiany możesz też stosować bronzer,oczywiście z umiarem ,aby ładnie wymodelować kontur twarzy i nadać jej opalenizny - choć z tego co na zdjęciach widzę,że masz ładną lekko opaloną cerę.Poeksperymentować możesz również z różem w kolorze właśnie różu ![]() .Co do koloru pomadki,jeśli jesteś odważna możesz wypróbować czerwienie,ja polecałabym ciepłe odcienie wtedy gdy będziesz blondynką.Jeżeli jesteś raczej skromną osobą,to wydaję mi się ,że bardzo ładnie Ci będzie w ciepłych,wiosennych i delikatnych różach.No to na razie tyle
|
#20 |
|
Konto usunięte
|
Mnie się najbardziej podobasz na pierwszym zdjęciu zamieszczonym przez Ilenę (z tych wszystkich które wstawiła) aczkolwiek myślałam bardziej o odcieniu miedzianym niż czerwonym. Ale tak jak mówisz kolor powinien odpowiadać też charakterowi, więc próbuj z blondem - zawsze możesz potem przyciemnić, coś zmienić, z blondu łatwiej.
A co do oczu zgadzam się z Silvia91 ->masz wielkie pole do popisu, nic tylko malować. I koniecznie wstaw foty!
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
[1=0f0603ed06f411a5d3d78a7 f01b50240947bf49a_6024742 79be1e;20252425]Mnie się najbardziej podobasz na pierwszym zdjęciu zamieszczonym przez Ilenę (z tych wszystkich które wstawiła) aczkolwiek myślałam bardziej o odcieniu miedzianym niż czerwonym. Ale tak jak mówisz kolor powinien odpowiadać też charakterowi, więc próbuj z blondem - zawsze możesz potem przyciemnić, coś zmienić, z blondu łatwiej.
A co do oczu zgadzam się z Silvia91 ->masz wielkie pole do popisu, nic tylko malować. I koniecznie wstaw foty! [/QUOTE]jejku dziewczyny, bardzo dziekuje za rady na pewno bede cos ze soba zmieniac, a fotki umieszcze jak juz zrobie wloski - zeby bylo widac jakis calosciowy efekt, a nie tylko makijaz ![]() wiec jeszcze musicie sie uzbroic w cierpliwosc, ale swietnie jest dostawac takie rady, bo ja sama nie pomyslalabym nigdy, ze mam az takie "pole do popisu" jezeli chodzi o makijaze slicznie dziekuje |
|
|
|
#22 |
|
Konto usunięte
|
jeśli chodzi o mejkap to bardzo polecam filmiki na youtube, możesz poszukać dla brązowych oczu jest mnóstwo propozycji i step by step dla mniej doświadczonych. Jak zaczęłam oglądać to sama się nadziwić nie mogłam jakie piękne oczy można wyczarować.
|
|
|
|
#23 |
|
Rozeznanie
|
Tak,popieram koleżankę powyżej
Bardzo piękne makijaże robi : MissLBailey,Jomakemeblush oraz nasza polska LadyMakeup,która ma własną stronę internetową,na której prezentuje właśnie makijaże .Ogółem warto poszperać na YouTube ![]()
|
#24 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wielkie dzieki |
|
|
|
|
#25 |
|
Konto usunięte
|
i "makeup by TiffanyD" - piękne też
|
|
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
[1=0f0603ed06f411a5d3d78a7 f01b50240947bf49a_6024742 79be1e;20255752]i "makeup by TiffanyD" - piękne też
[/QUOTE]hihi widze ze bede sie musiala zaopatrzyc w jakies inne cienie poza bezowymi ale jedno pytanie mi sie nasuwa na mysl.... jezeli naloze jakis lekki podkladzik, korektor pod oczka itp. a potem zaczne malowac oczy i pol cienia mi sie obsypie, to co zrobic? bo te duze pedzle, ktorych tam uzywaja to chyba bardzo te cienie obsypuja prawda?
|
|
|
|
#27 |
|
Konto usunięte
|
możesz do malowania oczu położyć na policzek chusteczkę higieniczną jeśli cień się bardzo osypuje, albo jeśli coś tam się osypie strzepnąć czystym pędzelkiem, w ostateczności jak coś poprawic podkladem/korektorem
|
|
|
|
#28 |
|
Wtajemniczenie
|
sliczne piegi. wedlug mnie powinnas trzymac sie cieplych odcieni. Miedziane, ciepłe blondy i brązy. w chlodnych mi się nie widzisz
|
#29 |
|
Wtajemniczenie
|
przykladowe przerobki. jasne odcienie bo wspominalas o blondzie. mi sie podobasz na zdjeciu nr 3, ten kolor super podkresla ci piegi
i jeszcze ostatni naturalny blond
|
#30 |
|
Raczkowanie
|
ooo, chyba rzeczywiscie musze miec jakis cieplejszy blondzik, bo w popielatym wygladam blado (?)
![]() (mimo iz moj naturalny kolor wloskow jest wlasnie popielaty, ale czasem chyba natura sie myli )patrzalam w internecie i bardzo mi sie podobaja zaproponowane przez ciebie sloneczne blondy przynajmniej na pudelku wygladaja slicznie ![]() do tego zrobie jakies kreski na oczkach i ladny make up.... juz sie nie moge doczekac, choc odmienione wloski bede miala dopiero za jakies 2 tygodnie |
|
Nowe wątki na forum Metamorfozy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

jednak wydaje mi sie ze w taki sposob bede znala obiektywne opinie wielu osob na temat swojego wygladu, a raczej tego co moglabym zmienic