Keratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-24, 10:35   #2251
patrycja350
Zadomowienie

Dot.: Keratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe

szkoda,że sa tu fotki pokazywane po prostowaniu prostownica a nie świeżo po umyciu następnym razem po zabiegu,bo tak to i ja mam tak gładkie i proste włosy...
zrobiłam to wczoraj dziewczynie i razem stwierdziłyśmy ze to jest bez rewelacji...

,,człowiek jest największym drapieżnikiem na świecie''

15.06.2009- FRYZJERKA

patrycja350 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 10:37   #2252
Deborah100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja350 Pokaż wiadomość
szkoda,że sa tu fotki pokazywane po prostowaniu prostownica a nie świeżo po umyciu następnym razem po zabiegu,bo tak to i ja mam tak gładkie i proste włosy...
zrobiłam to wczoraj dziewczynie i razem stwierdziłyśmy ze to jest bez rewelacji...
Jak najbardziej pokazujemy fotki po umyciu a nawet po dłuższym czasie. Wystarczy poprzeglądać wątek, zawsze coś się znajdzie
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 10:38   #2253
szczesliwa25
Rozeznanie

Wystarczy zadać sobie nieco trudu i przejrzeć kilka stron wątku - są też zdjęcia po myciu włosów, są też pozytywne opinie o samym zabiegu
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 10:57   #2254
Emilcia_1616
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maadelajn Pokaż wiadomość
ok, dziewczynki jestem już po zabiegu i jestem mega zadowolona
zabieg robiłam częściowo na ogrodzie częściowo w pokoju i pomagała mi mama
zabieg trwał około 4h i 35 minut

na szczęście nie płakałam przy nakładaniu kertyny i odżywki, troszkę gorzej było z prostowaniem i suszeniem ale jakoś szczególnie nie odczułam pieczenia i podrażnienia.
włoski prostowałam w temp. 200 stopni, ale robiłam remingtonem - wydaje mi się, że to dobra prostownica i dlatego efekty jak dla mnie super

a więc foty przed i po poniżej

a to drugie zdjecie to po umyciu? bo wydaje mi sie ze po umyciu beda ci sie jednak wywijaly ze wzgledu na cieniowanie i 200 stopni to za malo dlatego na nie
Stary 2010-06-24, 11:21   #2255
moonia_71
Raczkowanie

Dziewczyny mam takie pytanie, czy któraś z Was robiła włosy, a póżniej wyjechała na urlop i kąpała się w morzu, basenie? jak to wpłynęło na utrzymanie się zabiegu?;>
Bo czytałam wcześniej na tym wątku, że raczej nie poleca się bo keratyna uttrzymuje się krócej, albo powinno się tą odżywkę nakładać wchodząc do wody, ale mimo wszytko bardzo mnie kusi zeby zrobic przed wyjazdem Bardzo proszę o odpisanie jeśli ktos już sie na to odważył;P
moonia_71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 11:47   #2256
katarzyna21
BAN stały

Cytat:
Napisane przez moonia_71 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam takie pytanie, czy któraś z Was robiła włosy, a póżniej wyjechała na urlop i kąpała się w morzu, basenie? jak to wpłynęło na utrzymanie się zabiegu?;>
Bo czytałam wcześniej na tym wątku, że raczej nie poleca się bo keratyna uttrzymuje się krócej, albo powinno się tą odżywkę nakładać wchodząc do wody, ale mimo wszytko bardzo mnie kusi zeby zrobic przed wyjazdem Bardzo proszę o odpisanie jeśli ktos już sie na to odważył;P
Ja chodzę na basen ozonowany... inie zauważyłam pogorszenia/szybszego wypłukiwania keratyny...
A co do morza to raczej sugeruje jak już zrobisz zabieg to nakładać ta odżywkę przed pływaniem... choćby taką w mgiełce bez spłukiwania

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
Co zrobiłaś dziwczynie - mam nadzieje ze nic złego ??? I co bez rewelacji??? Ciekawi mnie twoje zdanie/opinia... wszystkie ale????
katarzyna21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 12:04   #2257
Reese
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stookrotka1991 Pokaż wiadomość
juz po jestem zadowolona zobaczmy jak po umyciu na razie wstawiam przed w trakcie czyli przed odzywką no i po aa i tylko sie boje zeby mi wlosy nie powypadały strach mam teraz jakas manie mam na tym punkcie a robilam nawet z 4 cm od glowy a nawet wiecej a i robilam 200 stopniami a prostownica gama juz kupilam maske kallosa keratyne z mazidel i szampon babydream koncówki do podciecia co widac na zdjeciach
a farba to chantal prosalon jasny złoty blond
ale piękne loki i śliczny ten odcień blondu. Na jakie włosy kładłas tą farbę?

wyprostowały sie idealnie

Reese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 12:13   #2258
pszczola2000
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Emilcia_1616 Pokaż wiadomość
a to drugie zdjecie to po umyciu? bo wydaje mi sie ze po umyciu beda ci sie jednak wywijaly ze wzgledu na cieniowanie i 200 stopni to za malo dlatego na nie

robiłaś drugi raz temp 230 stopni?? jaki rezultat?

Go włoski Go!

(70cm)

Po ENCANTO można myć włosy już po 3h!!

pszczola2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 12:24   #2259
stookrotka1991
Zadomowienie

ja tez oczywiscie dodam zdjęcia po umyciu ale jeszcze nie myłam dlatego wstawilam na razie takie ktos mnie pytał czy nie żal mi loczków hmm czy szkoda loków no nie az tak w sumie potem wlosy wracaja do normalnego stanu ( podobno) a miałam trochę suche i zniszczone, dlatego moje loki bez ulozenia nie wygladaly tak super jak na fotce którą dodałam. Jesli chodzi o to w jakiej sa teraz kondycji to piekne i błyszczace w ogole nie wypadaja, ale ja zawsze martwie sie na zapas

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Reese Pokaż wiadomość
ale piękne loki i śliczny ten odcień blondu. Na jakie włosy kładłas tą farbę?

wyprostowały sie idealnie
na włosy już rozjasniane nakładałam ale nie były one bardzo jasne, bo schodzilam z brazowych do blondu. Miałam juz nałazony wtedy sredni blond ale tez bardziej sloneczny i bardziej wpadajacy w rudy, dodam , ze do farby mialam oxydant 6

kocham ...
stookrotka1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 12:28   #2260
Reese
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez oczywiscie dodam zdjęcia po umyciu ale jeszcze nie myłam dlatego wstawilam na razie takie ktos mnie pytał czy nie żal mi loczków hmm czy szkoda loków no nie az tak w sumie potem wlosy wracaja do normalnego stanu ( podobno) a miałam trochę suche i zniszczone, dlatego moje loki bez ulozenia nie wygladaly tak super jak na fotce którą dodałam. Jesli chodzi o to w jakiej sa teraz kondycji to piekne i błyszczace w ogole nie wypadaja, ale ja zawsze martwie sie na zapas

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

na włosy już rozjasniane nakładałam ale nie były one bardzo jasne, bo schodzilam z brazowych do blondu. Miałam juz nałazony wtedy sredni blond ale tez bardziej sloneczny i bardziej wpadajacy w rudy, dodam , ze do farby mialam oxydant 6
ja też mam takie loki jak ty i właśnie są trochę zniszczone rozjaśnianiem Czekam aż jeszcze troche podrosną i też zamierzam zrobić zabieg

dzięki za informacje o farbie, musze obejrzeć paletę chantal

Stary 2010-06-24, 12:35   #2261
stookrotka1991
Zadomowienie

nie ma sprawy ja ja kupowałam na all i kosztowała tylko ok 12 zł a 130g lub 120g ma aż takze polecam no a loki mysle ze nam wroca po tych 2 , 3 miesiacach moze mniej zniszczone mam nadzieje

a mam takie pytanie powiedzcie mi lepiej teraz je umyc, bo troche smierdza jeszcze nie czuc tak super jak siedze normalnie cos robie ale jak powacham je to tak i sie zastanawiam, bo w sumie wolałabym nie ale nie wiem jak lepiej

kocham ...

Edytowane przez stookrotka1991
Czas edycji: 2010-06-24 o 12:40
Stary 2010-06-24, 12:42   #2262
Reese
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma sprawy ja ja kupowałam na all i kosztowała tylko ok 12 zł a 130g lub 120g ma aż takze polecam no a loki mysle ze nam wroca po tych 2 , 3 miesiacach moze mniej zniszczone mam nadzieje

na pewno wrócą

Stary 2010-06-24, 12:46   #2263
maadelajn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilcia_1616 Pokaż wiadomość

drugie zdjecie było na koniec.
dziś umyłam i nic mi się nie wywija
maadelajn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 12:46   #2264
suspense
Zadomowienie

a ja bym się nie zdecydowała na zabieg gdyby moje włosy po prostowaniu się trzymały w takim stanie do jakiego je doprowadziłam

mi wystarczy pare godzin na suchym powietrzu a one już swoje. nie wspominając w ogóle co się z nimi robi jak pojawia się troszeńkę więcej wilgoci ( i to wcale nie musi padać! ). to jest wtedy 15minut a moje włosy zamieniają się w jeden wielki niesforny puch. stuprocentowy król lew

i szczerze mówiąc mam już tego po dziurki w nosie. bo ja kombinuje, nakładam tonami te wszystkie mazidła prostujące, jedwabie, lakiery etc etc, wychodze na powietrze i się okazuję ,że jakbym z włosami nie robiła nic to by na to samo wyszło

mam nadzieje,że keratyna rozwiąże mój problem. jak dla mnie to nie muszą być proste jak druty nawet. byle by było zdyscyplinowane.
zdyscyplinowane włosy to jest marzenie mojego życia

a tymczasem, czekam na mój zestaw keratynki, który mam nadzieje,że lada dzien wyleci ze stanów

Edytowane przez suspense
Czas edycji: 2010-06-24 o 12:49
suspense jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 13:03   #2265
dottoressa
Zakorzenienie

Cytat:

są fotki po dwóch miesiącach od zabiegu nawet
ale jak ktoś się napali to dalej swoje

swoją drogą, to nie chcąc Cię obrazić - kiepską fryzjerką musisz być, skoro to, co zrobiłaś dziewczynie jest bez rewelacji. ja (podobnie jak wiele innych wizażanek, które nic z fryzjerstwem wspólnego nie mają) robiłam zabieg sama i jestem pod ogromnym wrażeniem. dziewczyny, które to widziały - również

ROZLICZENIA: klik

Edytowane przez dottoressa
Czas edycji: 2010-06-24 o 13:05
dottoressa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 13:09   #2266
astra85
Zakorzenienie

jak tu patrze na efekty to naprawde cudowne ,szkoda ,ze ja mam cienkie wlosy i niezbyt geste takze to raczej nie dla mnie
astra85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 13:11   #2267
czesterka
Zakorzenienie

GG do czesterka

Czy któraś robiła zabieg prostownicą z temp 200C? (na razie, wiem, że Dott, ale któraś jeszcze?)
czesterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 13:15   #2268
maadelajn
Zakorzenienie

ja robiłam, dwie strony wcześniej masz zdjęcia, jak dla mnie wszystko było i jest ok
maadelajn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 13:17   #2269
stookrotka1991
Zadomowienie

ja tez mialam 200 zdjecia masz troszke wczesniej

kocham ...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-24, 13:19   #2270
astra85
Zakorzenienie

stokrotka cudne masz te wlosy
astra85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 13:23   #2271
katia84
Zakorzenienie

GG do katia84

Cytat:
Napisane przez czesterka Pokaż wiadomość
Czy któraś robiła zabieg prostownicą z temp 200C? (na razie, wiem, że Dott, ale któraś jeszcze?)
ja robiłam 205* prostownicą ga.ma, dzisiaj będę myć pierwszy raz od zabiegu
katia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 13:29   #2272
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

z ta temperatura to wydaje mis ie wszystko od grubosci wlosow, na cienkie wlosy temperatura powiedzmy 210 wystarczy, ale na grube i mocne trzeba wyzsza...ale ekspertem nie jestem
Stary 2010-06-24, 13:38   #2273
sorina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarna Orchidea Pokaż wiadomość
z ta temperatura to wydaje mis ie wszystko od grubosci wlosow, na cienkie wlosy temperatura powiedzmy 210 wystarczy, ale na grube i mocne trzeba wyzsza...ale ekspertem nie jestem
Ja robiłam dwoma prostownicami po 210 C ale każde pasemko po 8 razy
sorina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 13:38   #2274
stookrotka1991
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez astra85 Pokaż wiadomość
stokrotka cudne masz te wlosy
dziekuje
a bałam sie tez o ta temperature bo tez własnie mam ga.ma ale ja tez robilam pasemko jedno z 8 razy i ona tak 200 lub 205 stopni

kocham ...
Stary 2010-06-24, 14:16   #2275
dorotie85
Zadomowienie

Ja już po
Cały zabier trwał u mnie ok. 2,5 h. Włosy z natury mam cienkie, ale strasznie puszące. Prostowałam przy pomocy prostownicy Babyliss PRO Wet&Dry, którą używam na codzień.
Na obecną chwilę z zabiegu jestem bardzo zadowolona. Myslałam, że będę mieć efekt "zmokłej kury", którego najbardziej się obawiałam, ale nie, włosy są błyszczące, zdyscyplinowane i pięknie się układają.
Niestey nie mam zdjęcia "przed", wrzucam natomiast zdjęcia "po". Zdjęcia były robione telefonem. Wybaczcie mi proszę koszulkę roboczą
dorotie85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 14:30   #2276
czesterka
Zakorzenienie

GG do czesterka

Cytat:
Napisane przez maadelajn Pokaż wiadomość
ja robiłam, dwie strony wcześniej masz zdjęcia, jak dla mnie wszystko było i jest ok

Cytat:
ja tez mialam 200 zdjecia masz troszke wczesniej

Cytat:
Napisane przez katia84 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez sorina Pokaż wiadomość
Ja robiłam dwoma prostownicami po 210 C ale każde pasemko po 8 razy

Cytat:
Napisane przez Czarna Orchidea Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo za odpowiedzi
Wątek co chwilę przeglądam od każdej strony więc mi się już nieźle miesza
W niedziele rano robię zabieg Trzymajcie kciuki

Cytat:
Napisane przez dorotie85 Pokaż wiadomość
Ja już po
Cały zabier trwał u mnie ok. 2,5 h. Włosy z natury mam cienkie, ale strasznie puszące. Prostowałam przy pomocy prostownicy Babyliss PRO Wet&Dry, którą używam na codzień.
Na obecną chwilę z zabiegu jestem bardzo zadowolona. Myslałam, że będę mieć efekt "zmokłej kury", którego najbardziej się obawiałam, ale nie, włosy są błyszczące, zdyscyplinowane i pięknie się układają.
Niestey nie mam zdjęcia "przed", wrzucam natomiast zdjęcia "po". Zdjęcia były robione telefonem. Wybaczcie mi proszę koszulkę roboczą
Pięknie!
W ogóle to będę Cie szukać po włosach w Świnoujściu, bo we wtorek jadę tam do cioci Oczywiście jak pogoda pozwoli to będę się kąpać i mam nadzieje, że po tych morskich szaleństwach moje włoski będą jakoś wyglądać...
Pisałyście o tym by zabezpieczyć włosy, co polecicie w sprayu? Albo z czym wymieszać keratynę by móc psikać?
Stary 2010-06-24, 14:39   #2277
Eary Grel
Zakorzenienie

GG do Eary Grel

A ja dalej jestem w szoku ... wstaje sobie rano ... myje włosy ... susze i mam jak po prostownicy niewiarygodne

Eary Grel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-24, 14:44   #2278
czesterka
Zakorzenienie

GG do czesterka

Ahhh Wyżej zadałam pytanie, a teraz doczytałam

Cytat:
Napisane przez katarzyna21 Pokaż wiadomość
Angel - ja nie używan żadnej konkretnej odżywki... wszytkie resztki jakiemi zostały z przed zabiegu...
Ale najczęsciej CHI Keratin Mist i serum z mazideł - keratynowe i keratynowo-jedwabne
Cytat:
Napisane przez Gonia Pokaż wiadomość
mleczko jest wydajne, bo jest dosyć wodniste, więc po przelaniu sobie w buteczkę z atomizerem jest fajną odzywką w spreyu

Wystarcza mniej więcej na miesiąc

Ps. i bardzo łatwe w wykonaniu, bo przelewa się tylko z małych buteleczek w jedną dużą....
Kurczę Właśnie przyszła do mnie paczka z keratyną i olejkiem kokosowym z mazideł, jakbym wcześniej to przeczytała to bym zamówiła ten atomizer i serum
Stary 2010-06-24, 15:01   #2279
angel001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katia84 Pokaż wiadomość
Cytat:
dziekuje
a bałam sie tez o ta temperature bo tez własnie mam ga.ma ale ja tez robilam pasemko jedno z 8 razy i ona tak 200 lub 205 stopni
Kochane wrzućcie prosze fotki już po umyciu włosów? Macie prawie tą samą prostownicę co ja i zastanawiam się czy robić nią..
Stary 2010-06-24, 15:01   #2280
syla929
Rozeznanie

Cytat:
Włosy takie jak przed prostowaniem będziesz miała gdzieś po 6 miesiącach.Ja już jestem ponad 2 miesiące po zabiegu a one ani trochę nie są takie jak wcześniej:P

1,02 - 56cm
12.03 - 58,5cm
12.04 - 60cm
12.06 - 62cm
Cel: hmmm, 65 a może 70cm?
syla929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości