|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1291 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - czyli jak przeżyć do wyp
Cytat:
![]() A co do piekarnika...to jezeli jestes tak zdesperowana... to A -wyproboj Cilit bang czy jak on tam sie zwie...wazne ze zawiera jakis kwas... ale nie pamietam nazwy... jezeli nie zadziala normalnie...to podgrzej lekko piekarnik ... pozniej spryskaj ... i poczekaj 15 minut... Uwaga!!!! to wszystko przy otwartych oknach... ( nie pamietam nazwy kwasu ale opary chloru sa silnie trujace... wiec na wszelki wypadek..) B .Mozesz sporobowac srodkow do czyszczenia silnikow samochodowych... z starego smaru i oleju... przjedz sie do najblizszego warsztatu i zapytaj czym czyszcza... calkiem prawdopodobne ze benzyna ,ale czasem maja i jakies inne takie... jezeli maja te inne ,popros o odlanie do kubeczka odrobiny... mysle ze nie bedzie problemu... Zwykla benzyna ( do kupienia w sklepei malarskim tez mozesz sprobowac) No i nie moge zagwarantowac ze te srodki nie nziszcza emalii...ja czyscilam i mojej nic nie zrobily.... Cytat:
Poza tym zucenie tekstu z mojej strony..ze ma sie nie przywyczajac za bardzo...jest zartem... ktory ma na celu tylko i wylacznie... "zaznaczenie terytorium" ze tak to powiem,bo co jesli zawsze gotujesz pysznosci..a raz nie bedzie ci sie chcialo..bedziesz miala dosc? Ja tez gotuje ,lubie to robic..najwieksza frajude sprawia mi wyczarowanie czegos pysznego..jak w lodowce pustka...bo uwielbiam patrzec jaki moj TŻ jest zaskoczony...ale to nie znaczy ze bede dziennie stac przy garach po 3 godziny... P.S Nigeli nie ogladam ,za drogo i za pracochlonnie.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1292 |
Zadomowienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - czyli jak przeżyć do wyp
Hehe widzę,że wam smaka na wieczór zrobiłam
![]() ![]() Znow poszukalismy oszczednosci i udalo sie:zamiast kilku napojow za 2,50 smakowych i 2 zgrzewek wody smakowej do picia teraz--> soczek do rozcienczania (w lidlu za 2,70 ![]() ![]() ![]() Aha i przekonalam TŻ że do meczu ktory codziennie oglada o 20.30 nie mozna jesc tyle chipsow i pic piwa bo bedzie mial UWAGA( sciema z brzuszkiem piwnym juz go nie rusza) wysoki cholesterol (TŻ naiwniaczek wszystko wciagnie)a to grozi zawalem (cos tam nazmyslalam) i biedaczek tak sie przejal ze od tyg nie tknąl piwa ani 1 chipsa tylko orzeszki je i żelki hahaha A propo:jak sobie dajecie radę z Mundialem?Bo ja codziennie oglądam mecz z TŻ i przy okazji ćwiczę przez 1 polowe na stepperze a przez druga hula hop i komentuje jak jest jakis przystojniak na boisku ![]()
Wymiana kosmetyków Wymiana ciuchów Kochać i być kochanym to jakby z dwóch stron grzało nas słońce Edytowane przez graffka Czas edycji: 2010-06-24 o 15:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#1293 |
Zadomowienie
|
Nie ma co przedobrzać z tym kulinarnym rozpieszczaniem TŻtów bo może sie okazać że wcale od nas tego nie oczekują
![]() ![]() Graffka, ty chyba moim guru zostaniesz!!! Świetna strategia, świetna. Wprawdzie mój michol piwa nie lubi ale orzeszki jak najbardziej eh, a brzuszek ma już całkiem pokaźny Edytowane przez anoola Czas edycji: 2010-06-24 o 16:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#1294 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale do rzeczy - my właśnie taki podział obowiązków mamy. ja gotuję, facet sprząta. jedno wstawia pranie, to pohukuje na drugie, żeby je wyjąć. ja nie jestem z tych co patrzy na misia-pysia przez różowe okulary i rozpuści go tak, że będzie tylko nogi podnosił przy odkurzaniu ![]() ja nie trawię tych rad w stylu 'dlaczego mężczyźni kochają zołzy'. daję siebie całą, ale i on wchodzi w ten związek całym sobą, jest partnerstwo. to czemu mamu nie wstać pół godziny wcześniej rano i mu tego śniadania nie zrobić? a jak mi się nie chce, to TŻ gotuje ![]() ![]() ![]() jeszcze co do Nigelli - nie zawsze jest czasochłonne (patrz np jej książka: Nigella Ekspresowo). nikogo do niej nie namawiam, bo jest kontrowersyjna. ale ja tam uwielbiam jej fantazję i wdzięk. i przynajmniej można poznać coś nowego, a nie w kółko polskie obiadki ![]()
![]() |
#1295 | |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Cytat:
Jesteś okrutna.... ![]() A ja z TŻ jak z dzieckiem ![]() Jak radzicie sobie z takimi przypadkami? Bo ja żadnych leków na początek nie daję, tylko łóżko, paluszki i woda. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1296 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() mowilyscie ze wy byscie swojemu kanapek nie robily ale dla mnie to nie jest męka bo moj TŻ zawsze mnie ladnie prosi czy mu zrobię?Nigdy nie marudzi na to z czym dostanie kanapkę a ostatnio jak nie zjadł jednej to tak się mnie bał ze zjadl ją do zupy i gorąco twierdzil,że ma akurat wielką ochotę na chleb ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1298 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moj nie ma problemow zoladkowych bo ma przemiane materii jak turbodymomen a jak juz ma to pije hektolitry wody i pomaga.
![]() ![]() |
![]() |
#1299 |
Konto usunięte
|
Mundial? oglądam z małzem - pierwsze 10 minut jest interesujące, potem odwracam się plecami do tv, pogadam pogadam i śpię, małżonek mnie po drugiej połowie do łóżka niesie
Uwielbiam piłkę nożną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1300 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1301 |
Zakorzenienie
|
a mój nie ogląda
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1302 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1303 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1304 | |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Cytat:
TŻ też ma przemianę materii świetną, ileż ja bym dała za nieograniczone jedzenie czekolady i posiadania talii osy... Tylko coś niezidentyfikowanego go dopadło. Dietkę mu założyłam... Mam piersi z kurczaka... może mu je ugotuję i podam z ziemniakami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1305 |
Raczkowanie
|
Super wątek, pozwólcie, że się dołączę
![]() Ze swoim TŻ jeszcze nie mieszkam, jesteśmy ze sobą od 2 lat, wcześniej "pomieszkiwałam" razem z nim w jego wynajmowanej kawalerce, teraz "kupiliśmy" (tzn. on kupił, bo ja mam zerową zdolność kredytową ![]() ![]() Nie ukrywam, że trochę mnie to przeraża. ![]() Ale nie ma się co przejmować na zapas ![]() Ze śmiesznych rzeczy, macie może ze swoimi TŻ-tami odmienne gusta w kwestii... papieru toaletowego? ![]() ![]() Edytowane przez molasses disaster Czas edycji: 2010-06-24 o 17:39 Powód: błąd logiczny ;) |
![]() ![]() |
![]() |
#1306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1307 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() nie chcę wprowadzać ekstremalnej opcji w postaci osobnych rolek papieru ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1308 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A i dziekuje kochanej istotce za wyslanie mi zakladek mniam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1310 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Niie martw się my oboje pracujac na caly etat mamy zdolnosc 50tys ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1311 |
Raczkowanie
|
banki to <chrzaknięcie>
![]() a co do szarego papieru ![]() ja kupuję w biedronce za 2 zł szary i jest naprawdę fajny, w porównaniu z komunistycznymi rolkami w wersji hard, ten jest miękki i ma listki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1312 |
Konto usunięte
|
my od zawsze kupujemy szary - makulaturowy, zdecydowanie nie z pobudek oszczędnościowych...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1313 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak ja nie cierpię piłki nożnej ![]() Cytat:
![]() jak wstaję w weekendy do szkoły to nie gonię Tż żeby mi kanapki z rana robił ![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1314 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny przygarnijcie i mnie
![]() ![]() U mnie wydatki trochę inaczej sie rozkładają bo dochodzi jeszcze 2 dzieci, ale jesli można na czymś oszczędzić, to czemu nie!!! A i mój staż mieszkaniowy z Tż to już 5 lat.
#1315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1316 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Witamy ![]() ![]() ![]() Chwal się swoimi patentami domowymi, bo coś z dziećmi to jeszcze większy majstersztyk ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1317 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I nie sadzilam ze jest w nich cokolwiek romantycznego.. Co do podzialu obowiazkow...ze jest u was wlasnie taki a nie inny ,to mnie to bardzo cieszy... moze zbytnio sie zasugerowalam tymze wlasnie wstawaniem pool godziny wczesniej,bo dla mnie jest to nie do pomyslenia. Rano to moge co najwyzej kawe MOGE TŻtowi zrobic. I oczyma duszy juz zobaczylam jakas strasznie stlamszona kure domowa... Przepraszam ,to byla tylko i wylacznie moja projekcja wynikajaca z tego ze NIGDZIE w watku nie znalazlam nic na temat tego ze twoj TŻ sprzata czy pranie wiesza ,to sie wiecej nie powtorzy...Po takiej manifestacji pogladow stlamszona kobietka w Twoim wydaniu jest nie do pomyslenia.. Co do rad ,dlaczego faceci kochaja zolzy-to teraz dla odmiany sobie cos dopowiedzialas ,bo ja w zadnym razie zolza nie jestem(przynajmniej tak twierdzi moj TŻ ) ,za taka sie nie uwazam. Co wiecej ,uwazam ,ze nie oplaca sie byc zołza bo od takich pozniej ci biedni faceci uciekaja.. Z niepoprawianiem ,sie calkowicie zgadzam ,ja nie zdzierzylam tylko i wylacznie jak mi torebke notorycznie przestawial..i o to byla awantura.. A do Nigeli jakos nie mam przekonania ,moze jak bede miala wiecej czasu sproboje ...ale na razie gotowac lubie ,ale czytac o gotowaniu czy ogladac programy kulinarne-nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1318 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Czy majstersztyk to nie wiem, przez lata człowiek sie wyrabia. Nie martw sie ja tez byłam przerażona 2 ciąża (a brałam tabletki) ale teraz już inaczej sobie nie wyobrażam. Co prawda sytuacje finansową mamy w miare stabilną, ale mój mąz nalezy do osób które MUSZĄ coś odłożyć co miesiąc bo inaczej choruje ![]() ![]() Kurcze patentów nie mam chyba, dzieciaki juz w takim wieku że zjedza to co my wiec gotuje 1 obiad dla wszystkich. Śniadania dzieci zazwyczaj mleko z płatkami a my kanapki, rybka, parówki, owsianka. Kolacje to róznie. Zakupy głównie biedronka, lidl lub targowisko(zwłaszcza warzywa owoce) Mięso i wędlina w sprawdzonym sklepie, droższe niz w markecie ale ma smak nie sama sól. Co do chemii raczej sie nie wypowiem bo mam tylko domestos i płyn do naczyń. Preferuje bardziej ekologiczne sprzątanie bez chemii. Narazie to tyle co mi do głowy przychodzi. ![]()
![]() |
#1319 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Grunt to dobrze zrozumieć to pojęcie, zołzą jest się dla faceta, który na to zasługuje, bo niewiele z siebie daje. Jeśli zaś facet jest przekochany, pomocny, itp. itd. , to niby dlaczego nie odpłacić mu tym samym? ![]() Dostajemy tyle, ile dajemy (pod warunkiem, że facet jest ok oczywiście). Teraz się mądruję, a sama przez własną głupotę (i niezrozumienie książki) nieźle nawywijałam w związku... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1320 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() - brzydki zapach z mikrofalówki zwalczały miseczką z wodą i sokiem z cytryny. Nastawiały na ileś tam sekund i ładnie pachniało a parująca woda "zmiękczała" brud i nie trzeba było szorować...mi się nie przyda bo mikrofalówki nie mam, ale ciekawy sposób ![]() - pianką do golenia czyściły tapetę koło włącznika światła - woda z octem powoduje że na elementach typu krany i szyby prysznica nie powstają zacieki tylko woda stróżkami fajnie spływa- przetestowane, działa ![]() - żeby ładnie pachniało w lodówce wstawia się słoiczek (odkręcony) z sodą lub mieloną kawą Więcej nie pamiętam. A ty jakie masz sposoby? Może masz jakieś fajne to sobie zgapimy ![]() A co do mrożenia to od kilku dni wzięłam sobie to do serca i mrożę co popadnie. Wczoraj zupa ogórkowa i kilka plasterków wędliny. Chleb mroziłam dla siebie (bo jaj jem ciemny i nie nadążam z jedzeniem całego bochenka a na kromki kupować w Netto się nie opłaca ![]() dorwałam w Netto promocję na marchewkę i kupiłam chyba ze 3 kilo ![]() ![]() ![]() Aha, tylko taka ze mnie kucharka (dopiero się uczę...ale pilnie ![]() ![]() Aha, a żeby podczas odkurzania ładnie pachniało w całym domu to kupiłam jakiś czas temu w Netto takie sztyfty zapachowe które wrzuca się do worka z odkurzacza i jak odkurzasz to ślicznie pachnie. Kosztuje grosze, za całą paczkę 16 sztuk, dałam chyba 5 zł, albo coś koło tego. Ja mam zapach cytrynowy Edytowane przez anoola Czas edycji: 2010-06-24 o 20:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:35.