|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe wyliczanki Wizażowe wyliczanki, to miejsce gdzie porozmawiasz o pogodzie, jedzeniu, twoim samopoczuciu lub o tym co ostatnio dostałaś od swojego ukochanego. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wasze opisy na GG, częśc XIX.
I don’t know why my heart blips,
I only know it does. Nie wiem, czemu moje serce ma ciche dni wiem tylko, że je ma. You gave me my heartache You give me my blues. Wręczyłeś mi mój ból serca, Wręczyłeś mi moją depresję. Don't push your luck . Nie popędzaj swojego szczęścia. Back to the dreams that are paved with gold . Wracam do snów wybrukowanych złotem. No matter where you're going to I'll be there . Nie ważne dokąd zmierzasz, Będę tam. The wind is a gentle breeze. El me hablo de ti. Wiatr jest szlachetną bryzą Opowiedział mi o tobie. You are my guide. My inspiration. Jesteś moim przewodnikiem. Moją inspiracją. |
|
|
|
#4472 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję
![]() kocham Cię, ostrzegam. lubię to 'my'. pójdziemy, zrobimy, zbudujemy, naprawimy. miłość to odpowiedzialność - 'ja' za 'ty'. nie poddam się Tobie, to nie w moim stylu.
|
#4473 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Wszystkie
Jestem nowa w tym wątku ale nie raz to czytywałam i postanowiłam wkońcu do Was dołączyć ![]() *_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_* _*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_ *_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_* _ Ale Ty nigdy nie dowiesz się jak bardzo mi ciężko, jak ciąży mi skóra i kłują oddechy... Zawsze wiedziałam, że troszczysz się o mnie. Spotkania, słowa, obietnice. Całą zimę wszystko owijałeś w bawełnę. Nikt mnie przecież nie nauczył zamykać oczu kiedy jest niespokojnie! To nasze ciała elektryzują się wzajemnie nie dając Ci później spac po nocach... Biegłeś do niej w deszczu rozbryzgując kałuże na boki. ''Ohh... Przepraszam chyba rozdeptałem coś co nalezy do Pani...'' Pobiegłeś dalej. Nie poznałeś mnie. ''Nic się nie stało. To tylko moja dusza. Ale i tak mnie już sie nie przyda'' szeptnęłam.... Lubię mandarynkowy zapach twych ust, malinowy posmak skóry.... Pozdrawiam Was WSZYSTKIE CIEPLUTKO ![]() Edytowane przez satin666 Czas edycji: 2010-06-24 o 18:40 |
|
|
|
#4474 |
|
Rozeznanie
|
dziękuje wszystkim za pamięć x 3
nie było mnie trochę ale to z powodu internetu ; x prawie dwa tygodnie bez neta ! paranoja. ale wszystko już nadrobiłam i jestem <3 wybacz wszystko kiedyś się kończy.
mam nadzieję że chociaż Ty się dobrze bawiłeś w tym związku .
|
#4475 |
|
Zakorzenienie
|
mam serce w rozmiarze XL.
ehh .. wena uciekła |
|
|
|
#4476 |
|
Zakorzenienie
|
zabiera mi oddech.
pozbawia życia. zmusza do płaczu. najbliżej. gardzi mną. wymawia moje imię. |
|
|
|
#4477 |
|
Rozeznanie
|
Guziki xD - nareszcie wróciłaś <3
* * *
Młode dziewczęta często mylą zachwyt z zakochaniem. Zaślepione piękną powierzchownością dopiero później dostrzegają, że urok ich uwielbionego rodzi się z ich własnej miłości, a nie odwrotnie. Dzikość kryje się w jego oczach, wokół ust i w kocich ruchach. Nie trzeba magii by pokierować czyimś sercem. Serce radzi sobie samo i rzadko wybiera najłatwiejsze drogi. powyżej urywki tekstu z Sagi o ludziach lodu Pomimo tego, że życie wcale się do Ciebie nie uśmiecha Ty wciąż kroczysz równo i pewnie. On - Moje senne marzenie ![]()
Edytowane przez myszka23101 Czas edycji: 2010-06-24 o 19:07 |
|
|
|
#4478 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() równiez sobie kradnę ![]() _____ kocham cię. no i kto teraz jest hardcorem? ' szczęście się spełnia tylko wtedy, gdy nikt się w to nie wkrada. nie dam ci tej satysfakcji. co to szczęście? to pięć literek jego imienia. ![]()
|
|
#4479 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
Rozhisteryzowana biegała po mieszkaniu i szukała jakiś jego rzeczy, zapomniała jedynie, że już dawno je spaliła...
|
|
#4481 |
|
Zakorzenienie
|
"Gdy przyjdzie przysposobić do kochania inne, z poczatku obco- szorstkie zimne ciało... Znów, znów mi do głowy przyjdziesz TY." [HEY]
|
#4482 |
|
Raczkowanie
|
I am waiting, still I am waiting until your heart is beating for my. ja czekam, wciąż czekam aż twe serce będzie biło dla mojego. Not important, where the life will take me. I would like there to meet you Nie ważne, gdzie życie mnie poprowadzi. Chciałbym Cię tam spotkać With one look storms for you entire structure Jednym spojrzeniem burze Ci całą konstrukcję happy and free, what about you? szczęśliwa i wolna, a Ty ? I could be sweet and not rush at all and if I was a cake you would lick it clean plate Mogłabym być słodka i nie rzucać się wcale i gdybym była ciastem to wylizałbyś talerz dreamsx33 bierz ,bierz <3 Guziki xD miło Cię widzieć <3
|
#4483 |
|
Zadomowienie
|
nie wierzę, że będzie dobrze, ale Ty... Ty uwierz.
|
|
#4484 |
|
Przyczajenie
|
nie działa już czekolada.. bita smietana.. lody.. tutaj potrzeba Ciebie.
zawsze, gdy mnie przytulałeś, byłam jak taka mała dziewczynka, bo o ponad głowę niższa od Ciebie.. ale nie przeszkadzało mi to, że stawałam na palcach, żeby sięgnąć Tych ust.. tego inaczej mnie przytuliłeś.. przeczuwałam coś złego.. nie myliłam się.. to było jak.. jak śnieg w lato! ' zaszalej i zapomnij ' pamiętasz? to jest dobry czas, by bez tłumaczeń zginąć ludziom z oczu..
|
|
#4485 |
|
Raczkowanie
|
staję na palcach by spojrzeć w niebo,
które masz w oczach was stać tylko w wyobraźni na takiego przyjaciela, jakiego ja mam na co dzień. mężczyzna najpierw jest dużą litera w życiu kobiety, następni są przecinkami, aż w końcu jeden staje się kropką na końcu zdania w jej historii.
|
#4486 |
|
Zadomowienie
|
właśnie na podstawie Twojego wymyśliłam:
dwoje to para. a troje? para..noja.
+ czuła, że dzisiejszy dzień będzie jedną wielką katastrofą. (...) jeden uśmiech odczytany z jego wiadomości, jeden uśmiech wystarczył. nie chcę go stracić pod żadnym pozorem. jest wyjątkowy. jest stworzony dla mnie - szepnęła sama do siebie. ten dzień wcale nie był taki zły. był taki jaki powinien być. wiele zmienił. spacerując, idąc, biegnąc, szukam w tłumie Twoich oczu. jadąc autobusem wypatruję Twojego uśmiechu. wiesz, cholernie mi Ciebie brakuje. nie pytaj mnie dlaczego słuchając piosenki układam w głowie klip z Nami w roli głównej. nie pytaj dlaczego każda główna książkowa postać przybiera Twoje kształty. jesteś moim całym światem, nawet tym w mojej wyobraźni. środek parkietu nas wzywa! nauczę się rytmu Twojego oddechu. wyćwiczę szybkość chodu. będziemy jednością. [średnio dziś..]
(...) a jak już chcieć to tak, że od samej chęci rośnie serce. .. gdzie nadać list, aby dotarł do Ciebie? Marika, moja Mała Iskierko, tak bardzo mi Ciebie brak.. [*] Edytowane przez poprostuAsiss Czas edycji: 2010-06-24 o 20:37 |
|
|
|
#4487 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję, bo coś tam mi mignęło.
potrzebuje snu, więcej czasu, spaceru, Ciebie i mobilizacji.
|
#4488 |
|
Raczkowanie
|
Bo dziś już nawet wybrać nie potrafię...
Daj mi swój jeden uśmiech. Była "jego" tylko gdy nikt tego nie mógł zobaczyć I nie umieli ze sobą być, lecz bez siebie nie było im lżej. _________________________ ________________ |
|
|
|
#4489 |
|
Raczkowanie
|
' będę się chwalić swoimi majtkami i zdzierać obcasy na nierównych chodnikach
' Bo mam silny charakter i czerwone paznokcie ' mam zasady, które łamie i maniery, które olewam. nocy nie przesypiam, a wino pijam z kartonu. poza tym jestem wiecznie zbulwersowana i pretensjonalna. ' nie jestem leniwa. mam zawyżone wymagania motywacyjne' . Myślę że cała magia w słowach "Obiecaj mi" jest w tym że masz je do kogo wypowiadać, masz kogo o coś prosić, wiedząc, że usłyszysz "obiecuje" i to jest taka wiedza, jakby ktoś czekał za najciemniejszym zakrętem ... <3 Czasami duma nie pozwala spraw naprawić I niech kropla szczerości zmyje wszystkie brudy Wiem, że słucham częściej serca niż rozumu i chcę żyć jak najmocniej . Nienawidzę Cię.! . Krzyczała patrząc w lustro. twoje 'kiedyś' może zamienić się w każdej sekundzie na moje 'za późno' Znasz ten stan kiedy nie pomaga nawet najsłodsze ptasie mleczko, kiedy chcesz słuchać tylko najsmutniejszych piosenek i leżeć patrząc w sufit każdego dnia powtarzam sobie, że należy chwytać każdy dzień, wykorzystywać każdą minutę życia. a mimo to czuję, że tego nie robię. Mądra dziewczyna caluje ale sie nie zakochuje, slucha ale nie wierzy, odchodzi zanim sama zostanie porzucona.. Czy lepiej słodkim kłamstwem nakarmić Cię, czy prawdą zadać ból? Nie szukaj szczescia w gwiazdach cudzego nieba, kiedy wlasnie wisi Ci nad glowa` to mój świat i moje paranoje kocham i nie przestane . nie jesteśmy potrzebni sobie, by żyć. ' Przez moment napawała się jego zapachem , na wypadek gdyby na następne spotkanie miała czekac latami . ' i położyła się spać z myślą o lepszym jutrze . ' A najbardziej brakuje jej , jego uśmiechu . widzisz ją ? to właśnie jej złamałeś serce . Trzeba żyć, a nie tylko istnieć... Człowiek potrzebuje odrobiny szaleństwa, inaczej nie zdobędzie się na to, by odciąć linę i być wolnym -widziałeś tą dziewczynę? zawsze na czarno.! -a dziś nawet rajstopy kolorowe ubrała.! co z nią? -podobno się zakochała. przelotne spojrzenia, kilka słów bez znaczenia. miłość zapisana w sms ' ach . czasem aż zanadto brak tego, co dawniej było wszystkim . skoro nie ma 'po co' to może warto 'mimo wszystko' |
|
|
|
#4490 |
|
Raczkowanie
|
witam talenciary . <3
Tak.To ja jestem ta sentymentalna idiotka, ktora oddalaby miliony za Twoj usmiech.. Wiesz jak Cię kocham ? tak, jak mowią, że sie nie powinno. obsesją, pragnieniem, wariacko. ...więc mów szeptem. Szeptem się nie kłamie. Jego obecność działała na mnie jak lody czekoladowe 'Potem wypowie na głos to, czego już nie zdążyła mu powiedzieć. Że uwielbiała siadać z nim razem przy kominku, chodzić z nim na spacery, czytać książki, leżąc obok niego na brzuchu. Że mogła z nim rozmawiać godzinami i milczeć z nim godzinami. ' 'Bo gdy człowiek zamyka się w sobie, gdy nikt nie pyta o jego sprawy, a on oducza się niemi dzielić - czuje się obrzydliwie samotny. Niezrozumiany. I właśnie wtedy, mimo iż otacza go pełno ludzi, nie dostrzega nikogo, kto mógłby dać mu więcej, niż dotychczas dostał. O ironio. Zaczyna wątpić, gubić się w ogromnym świecie.' Nadzieja uczy czekać pomaleńku. Czasem trzeba umieć powiedzieć dość i zacząć wszystko od nowa... Ludzie wybierają to co jest przyjemniejsze. Dlatego piją kawę z mlekiem, wódkę z sokiem i kochają ciałem, a nie sercem. Niedopite wino i resztki nadziei na dnie kieliszka No więc tak; Trzeba czekać. Prędzej czy później znajdzie się osoba, dzięki której szklanka będzie zawsze do połowy pełna. Ktoś, kogo trzeba podlewać słońcem i dla kogo odsłania się zasłony co rano. Ktoś komu parzy się herbatę w środku nocy, gdy żadnemu nie chce się wyjść z łóżka. Przyjdzie i już zostanie. Bo przecież tak być powinno. A gdy się już pojawi nie zaklejajmy dziurek od klucza, by się nie wyślizgnął, nie podążajmy pełni niepokoju za jego wzrokiem. Nie trzeba się bać. Przecież został ulepiony z gliny specjalnie dla mnie, tchnięto w niego życie, by spędził je ze mną. Wierzę, że stwarzano nas parami. Nawet jeśli tak dużą odległość trzeba pokonać by się odnaleźć.____________________ patrzyłeś jak wolno staczam się.. Edytowane przez rumuneczkaxd Czas edycji: 2010-06-24 o 21:27 |
|
|
|
#4491 |
|
Rozeznanie
|
dresowa, _mandarynka - i am awesome jestem niesamowita i (almost) had you miałam cię (prawie) i'm getting lost in your curls gubię się w twoich loczkach and i have a question:
what is love? mam pytanie: czym jest miłość?
egyptians, the biggest fucking hipsters ever triangle is the future! Δ▲Δ▲Δ▲Δ▲Δ▲Δ▲Δ▲Δ▲ Edytowane przez otojest Czas edycji: 2010-06-24 o 21:39 |
|
|
|
#4492 |
|
Raczkowanie
|
dresowa
1. "Kochać kogoś, to czekać na niego bez względu na to, czy przyjdzie, czy nie." 2. Kiedy powiedziałeś do widzenia, prawie umarłam. 3. Wystarczy, że zamknę oczy, a od razu Cię widzę. Przestaję oddychać, aby poczuć Twój zapach. Staję twarzą do wiatru, aby domyślić się Twojego oddechu. Świadomość, że gdzieś jesteś na tej ziemi, będzie w moim piekle moim malutkim kącikiem raju.. 4. I'm tired of feeling bad! I'd rather feel nothing. It's better. It's easier. Jestem zmęczona czuciem się źle! Wolałabym nie czuć nic. To jest lepsze. Jest prostsze. 5. Mów co chcesz, pomimo to ja jestem nadal tu, z twoim pocałunkiem na moich wargach, zakochana w tobie.. 6. Samotna, ty tak daleko i ja tak samotna
|
#4493 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
_________________________ _________________________
gdy mam dość, wyciszam telefon, wkładam za dużą czarną bluzę z napisem 'peace' łapię za smycz, wołam psa i idę. idę do parku, krążę, rozmyślam... Czasem też, wkładam do uszu słuchawki i nie myślę o niczym. Wyłączam się dla świata. gdybyś dał mi szanse rozmowy z Tobą, prawdopodobnie dostałabym słowotoku. jeżeli teoria o tym, że jak ma się czkawkę to ktoś o Tobie myśli, się sprawdza, to Ci szczerze współczuje. Musisz mieć prze zemnie czkawkę 24 godziny na dobę. Ja i Ty. Czy to coś znaczy?
|
|
|
#4494 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() _________________________ __ ` Odnaleźć w Tobie chcę me życie, by oddychać sercem Twoim.. ` Więc bądź blisko i spełniaj me marzenia ;*
|
|
|
#4495 |
|
Raczkowanie
|
Prosząc Cię Boże o NIĄ miałam na myśli miłość ;(
próbowałam przepić miłość..nie udało sie, próbowałam przejeść miłość..nie udało się, próbowałam przepalić miłość..nie udało sie, próbowałam przepłakać miłośc..nie udało się, próbowałam przemilczeć miłość..nie udało się, próbowałam nawet ją czymś zastąpić..nie udało sie.. cholera ona chyba naprawde jest nieśmiertelna.... nie znalazłabym żadnego sensownego powodu,by wyjaśnić dlaczego Cie kocham..ale chyba o to właśnie chodzi ;* ![]()
|
#4496 |
|
Raczkowanie
|
Uśmiechasz się przez łzy i wmawiasz, że to łzy szczęścia
Poproszę wódkę, papierosy i kogoś do przytulenia |
|
|
|
#4497 |
|
Raczkowanie
|
BabyK- Ja cię pamiętam,
/ale czy to się liczy/ skarbiee.. Zapomniałaś już o mnie!! ![]() ____ I tańczmy w deszczu..a ciepło naszych serc niech nas ogrzeje.-To nam wystarczy!
|
|
#4498 |
|
Raczkowanie
|
_szatanka_ - o jezu, przepraszam! ;* zapomniałam dać cudzysłowowa
, boże i wygląda, jakbym kopiowała. . przepraszam, już poprawiłam! wybaczysz? ;(Oprócz tego, że Cię kocham, to nic do Ciebie nie czuję. to nie mi przestało zależeć, to sercu. podaj mi definicję słowa 'obojętny' , bo nie pojmuję Twojego zachowania. to jest większe niż ta przestrzeń w układzie planet. Nie troje, nie dwoje, a bynajmniej nie razem.
|
|
#4499 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze mieć we wszystkim wybór. Nawet wybrać źle. I gdy ktoś zwróci mi uwagę, że postepuję nie tak jak powinnam, ja mogę odpowiedzieć: "Wiem. Jestem tego świadoma."
Uczyć się podejmować decyzje i ponosić ich konsekwencje.
|
|
#4500 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym śliczne masz opisy, wiele z nich zapożyczyłam do notatnika ![]() ` Wszystko to, co mam tylko Tobie oddam. Bo melodia, która we mnie gra, to serca mego pieśń..Mój mały świat otworzył dla Ciebie się..
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.

, boże i wygląda, jakbym kopiowała. . przepraszam, już poprawiłam! wybaczysz? ;(