|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Krzywe nogi
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4802 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ciesze sie ,ze az tak bardzo nie cierpisz ![]() Mam pytanie czy masz zalozone dreny bo dla mnie wlasnie te cale dreny sa przerazajace (kiedy lekarz je usuwa) ,a wiem ,ze w niektorych klinikach juz drenow nie zakladaja bo naciecie robia jakims laserowym skalpepel i on juz podczas ciecia zamyka naczynka (czy cos w tym stylu)-wiadomo wysoka temperatura ![]()
[B]''PSI LOS'' POMYSL CZASEM O CIERPIENIU ,KTOREGO WOLISZ NIE WIDZIEC...http://www.youtube.com/watch?v=dly3siDise4/B] Psy, którym bujne serce do człowieka zabiło. Na różańcach z cierpienia wymadlają swą miłość... ludzie kochaja zwierzeta ale ... http://pl.youtube.com/watch?v=mM6N26H4JEI |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4803 |
Raczkowanie
|
jak ja widze jakie macie nogi i czytam Wasze narzekania to mi słabo. Ciekawe co byście pisały jakbyście miały takie nogi jak ja. Chyba znów musze zdjęcie wstawić żebyście sie opamiętały
![]() wy się dołujecie a ja Wam zazdroszczę więc chyba źle nie jest, prawda? nadal z niecierpliwością czekam na zdjęcia Ekler1 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4804 |
Przyczajenie
|
Znalazłam bardzo stary post z adresem mailowym. Napisałam i otzrymałam 2 bardzo ważne linki:
http://www.klinikagrunwaldzka.pl/ortdz.html http://www.orsk.ump.edu.pl/ Zamierzam coś z tym zrobić... ![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------
#4805 |
Raczkowanie
|
Prof.Napiontek pracowal w szpitalu im.Degi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4806 |
Raczkowanie
|
Wiec tak:
ja też czytałam na necie o drenach ale nic takiego nie miałam.Po operacji zostałam obandażowana i miałam plasterek w miejscach cięć pod kolanami(z tyłu).Teraz jak byłam na zmianie opatrunku to tylko doktor mi pomacał nogi,pielęgniarka zmieniła mi plaster na cięciach i tyle.Dokładnie w tydzień po zabiegu mam znów iść do doktora ale głupia nawet nie zapytałam po co czy mam szwy czy nie.Z tym bandażem wyszłam do domu.Podobno miałam miec od razu przy sobie podkolanówki( jako że lato mamy) przeciwżylakowe żeby zaraz po operacji mnie w nie przyodziać ale doktor na konsultacji mi o nich nie powiedział(potem mi wciskał że każdej pacjentce mówi). Kupiłam głupia podkolanówki (chciałam potem pod dżinsami je nosić bo w pończochach to sie można przecież ugotować) i to był błąd.Nawet jak naciągnęłam je nad kolana to i tak jak sie leży przez te kilka dni z nogami podkurczonymi to one w miejscach cięć sie zwijają i sie w nie wpijają,więc nie polecam! Dziś kupiłam sobie pończochy(66zł) i jest trochę wygodniej ale cholery mocno ściągają wiec ciężko je w ogóle nałożyć.Trzeba je nosić 6 tyg.po operacji w celu zapobiegnięcia przesuwania sie implantów dlatego myślę że jak mi sie troszkę rany zagoją to będę śmigać w tych podkolanówkach pod spodnie. W szóstej dobie po operacji(czyli jutro)mam zacząć próby chodzenia ale powiem szczerze że słabo to widze........boję sie stawać na te nogi,czuję ciężar implantów a w sumie miałam mniejsze niż inne pacjentki. Z!elOna Nie ma nawet mowy żebyś została sama po operacji bez pomocy,nie ma po prostu takiej możliwości!!!! Jest Ci ktoś potrzebny cały czas,jak masz zamiar sie załatwiać,jeść czy cokolwiek zrobić przy sobie?Owszem możesz zostać sama na kilka godzin,bedziesz miała kaczke do sikania,książkie do czytania itd.ale na dłuższą mete musisz mieć kogoś do pomocy. Ja na początku miałam kaczkę ale potem wpadłam na pomysł by córka woziła mnie do ubikacji na krześle komputerowym bo ono ma kółka.Jednak ten sposób też ma swoje minusy bo czuję sie duże napięcie w łydkach jak tak zwisają na dół. Wiec jak widzicie całą ta operacja i wszystko co temu towarzyszy nie jest łatwe. Jak wspomniałam ból nie był taki duży ale nie wiem być może oprócz tego że brałam ketonal(forte) to też pewnie na to miał też wpływ fakt że moje implanty nie są jakieś duże wiec i ból mniejszy.Generalnie dziewczyny jest ciężko,nie powiem że nie ale dla mnie większą męczarnią jest to siedzenie-leżenie na tyłku bo wtedy całe ciało mnie bolało właśnie z braku ruchu(jakbym miała takie napięcie mięśniowe) Co do ruchu po operacji to na ten moment myślę że:5 dni leżenie potem lekki rozruch o kulach oczywiście,koniec drugiego tyg.po operacji chodzenie jak pająk( na ugiętych nogach,w butach na obcasie) po domu,trzeci tydzień próby wychodzenia z domu.Zobaczymy jak bedzie,bo dok.wspomniał że miał pacjentkę która wracała do siebie przez 2 miesiące po operacji ![]() Edytowane przez ekler1 Czas edycji: 2010-06-22 o 21:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4807 |
Raczkowanie
|
to co za bzdury na tych stronach internetowych piszą! że po 2 tygodniach wracasz do ćwiczeń i normalnego funkcjonowania! Szkoda bo nie wiem czy kiedykolwiek dam rade sobie załatwic wolne na miesią :/
Ekler1 powiedz mi, czy ten lekarz może wypisać L4 na okres rekonwalenscencji ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4808 |
Przyczajenie
|
cześć wszystkim
![]() nie znam się na tym za bardzo, dlatego Prosze Was o pomoc! niedługo ide na wesele z chłopakiem i chciałabym założyć krótką sukienkę ![]() a mi się wydaje ze mam i dlatego ciągle w spodniach chodzę..;/ wiosna lato jesień zima.. heh prosze pomóżcie!! spróbuje dodać fot. |
![]() ![]() |
![]() |
#4809 |
Przyczajenie
|
rzucam jeszcze kilka fot.
tylko Błagam Was o szczere odp ![]() pzdr |
![]() ![]() |
![]() |
#4810 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=ewelina 0912;20196847]rzucam jeszcze kilka fot.
tylko Błagam Was o szczere odp ![]() pzdr[/QUOT Słuchaj ewelina 0912 chyba pomyliłaś forum. Dziwię się, że tracisz czas na śledzenie tego forum, ty po prostu kokietujesz. Wiem, czasami zdjęcia lepiej wychodzą niż rzeczywistość ale u Ciebie chyba nie ma tej możliwści. Ekler 1 z niecierpliwością czekam na twoje zdjęcia. |
![]() ![]() |
![]() |
#4811 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
![]()
[B]''PSI LOS'' POMYSL CZASEM O CIERPIENIU ,KTOREGO WOLISZ NIE WIDZIEC...http://www.youtube.com/watch?v=dly3siDise4/B] Psy, którym bujne serce do człowieka zabiło. Na różańcach z cierpienia wymadlają swą miłość... ludzie kochaja zwierzeta ale ... http://pl.youtube.com/watch?v=mM6N26H4JEI |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4812 |
Raczkowanie
|
O ile wiem doktor daje L4,pytałam raczej profilaktycznie ,bo ja na tą operacje mam niecałe 2 miesiące czasu,wiec i nadzieje że sie w tym czasie wyrobię.......
Aha pytałam dziś lekarza i mam wchłanialne szwy wiec tyle moje że nie będę cierpiała przy ich wyjmowaniu. Dziś stanęłam troszkę na nogi i powiem Wam, jest ciężko.Łydki są takie napięte,zrobiłam parę kroków,mąż musiał mnie asekurować bo leciałam do tyłu.Chciałam zrobić zdjęcie ale pozycja w jakiej stałam(nogi rozkraczone,dość mocno ugięte)nie oddawała wizualnie wyglądu moich łydek.Mam ubrane grube pończochy,czarne, które mocno ściągają nogi wiec wydaje mi sie że wyglądają szczuplej niż w rzeczywistości.Dlatego obiecuję że jak je na moment ściągnę i będę stała w miarę stabilnie to zrobię fote i wam pokaże. Na ten moment moge powiedzieć że implanty doktor mi wsadził nie duże(jak byłam u niego ostatnio to mu powiedziałam,,doktorze wydaje mi sie że za małe mam te implanty,,a on mi na to-,,nie mogłem Pani dać wiekszych bo jest Pani filigranową osobą wiec łydka nie może być gruba,, Generalnie patrząc na nie wydaje mi sie że będę zadowolona,choć moja lewa łydka przed operacją była szczuplejsza od prawej o 1 cm i teraz stojąc w tych pończochach ja to widzę (podejrzewam że któs inny tego nie zauważy). ewelina 0912 Ty sobie dziewczyno jakieś jaja robisz???rzeczywiście sie nie znasz na nogach i nie wiem skąd taka myśl Ci zaświtała w głowie że coś masz nie tak z nogami....... Gwarantuję Ci że masz świetne nogi i uciekaj z tego forum dziewczyno! Powinnaś biegać na okrągło z odkrytymi nogami,tu są osoby które mniej lub bardziej mają krzywe,ty na szczęście nie ma takiego problemu,sio! ![]() Edytowane przez ekler1 Czas edycji: 2010-06-23 o 11:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4813 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
oj bidulko ![]() ![]() ![]() ![]() znalazlam cos takiego o rekonwalestencji ![]() Przebieg pooperacyjny Po operacji bardzo ważnym elementem jest zapobieganie powstawaniu krwiaków, dlatego tez po operacji zakładane sa dreny. Wskazane jest również noszenie pończoch uciskowych. Przez pierwsze 2 dni pacjent większość czasu leży w łóżku z nogami uniesionymi do góry w celu: zoptymalizowania procesu gojenia zapobieganiu infekcjom zredukowania opuchlizny Z pomocą, do łazienki, pacjent może pokonywać krótkie dystanse. Po dwóch dniach usuwane sa opatrunki, a pacjent jest zachęcany do rozpoczęcia bardziej energicznego spaceru. Pozwala to mięśniom przywyknąć do posiadania implantów oraz pozwala skórze nóg zacząć rozciągać się. Po tym jak opatrunki zostały usunięte, można już brać krótkie codzienne prysznice. Po tygodniu rozpoczyna sie etap powrotu do zdrowia, który trwa do 3 tygodni. Należy pokonywać już większe odległości, oczywiście nie można wykonywać męczących czynności, zanikają wszelkie zasinienia, rozpoczyna sie normalne chodzenie. Bez komplikacji, do pełnych i nieograniczonych aktywności fizycznych takich jak podnoszenie ciężarów, jazda na rowerze, bieganie itp pacjent jest wstanie powrócić w ciągu 4 – 6 tygodni, ale może to się nawet przeciągnąć do 2 miesięcy po operacji, różni sie to w zależności od indywidualnych predyspozycji pacjenta.'' tutaj link do calego artykulu http://beautywpolsce.com/Implanty-%C5%82ydek.html @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
|
![]() ![]() |
![]() |
#4814 |
Wtajemniczenie
|
ewelina zarty sobie robisz? To jakies jaja czy co? Masz nogi zgrabne i proste a weszlas na to forum chyba tylko po to zeby nas dobic
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4815 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4816 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- hey właśnie założyłam sobie konto na forum... mam 22lata i mam bardzo krzywe nogi... proszę was pomóżcie mi... może znacie jakieś ćw na ich "wyprostowanie" czo? pliiiisss odp ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4817 |
Wtajemniczenie
|
kreconaaa dziewczyny wklejaly duzo zdjec, przejrzyj kilka ostatnich stron
![]() cwiczenia tez byly podawane duzo razy, wystarczy przejrzec watek. Mozesz tez wpisac w googlach. A jaki rodzaj krzywizny masz? I tak w ogole to witamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4818 |
Raczkowanie
|
nie powinnas wchodzic na te forum. ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- nie ma co rzucac komplementami do Eweliny. Ona chyba szuka dowartosciowania. Edytowane przez joszua Czas edycji: 2010-06-23 o 20:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4819 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- a powie mi ktoś ile mniej więcej kosztują takie "opaski"na nogi o których była wcześniej mowa, które ortopeda poleca.... bo nie jestem zorientowana.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4820 |
Raczkowanie
|
witam dziewczyny jestem tu nowa i rowniez mam krzywe nogi chociaz juz teraz troszke mniej bo z wiekiem jakos sie same wyprostowaly troszeczke .jak pamietam to w wieku 16 lat mialam przerwe miedzy kolanami ok 5 cm [pies z buda by przelecial ]po kilku latach przerwa zmniejszyla sie sama -nie wiem jak ,no ale miedzy lydkami zostala przerwa choc jest juz mniejsza niz kiedys .moze to kogos pocieszy ze nogi same z wiekiem troszke sie prostuja same .oczywiscie nadal moje nogi sa koszmarne !wstawie wam zdjecie abyscie mogly ocenic ,mecze sie w spodniach prawie cale zycie i nie mam w szafie zadnej sukienki ani spodenek wiec fotka jest w koszulce ,prosze was rowniez o szczere opinie bo wiem ze jest zle
Edytowane przez joanna00111 Czas edycji: 2010-07-10 o 22:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4821 |
Raczkowanie
|
Masz nogi,zwłaszcza łydki podobne do mnie,przerwa miedzy kolanami nie jest duża.Ja tak samo jak ty nie mam żadnej sukienki czy szortów i całe życie biegam w spodniach.Dlatego właśnie dojrzałam do decyzji żeby zrobić operacje.Myślę że but na obcasie i odpowiednia długość np.sukienki ukazałaby Twoje nogi w innym świetle i byłoby całkiem ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4822 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4823 |
Wtajemniczenie
|
joanna przeciez masz bardzo ladne nogi! wydaje mi sie ze sa takie same jak moje a nawet mniej krzywe-lydki i kolana ci sie bardziej lacza a ja chodze w miniowkach itp i nikt mnie nie obraza (tamten raz sie nie liczy bo wtedy to sobie takie jaja robili [moim zdaniem]). Zaloz cieliste badz czarne rajstopy, wsun mini i zaloz szpilki a bedziesz wygladac slicznie
![]() dzisiaj po raz kolejny odslonilam nogi w zestawieniu tunika+legginsy ![]() Edytowane przez Agaciok xD Czas edycji: 2010-06-24 o 11:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4824 |
Raczkowanie
|
dzieki wam za mile slowa , gdybym miala mozliwosc zrobienia implantow to napewno bym to zrobila !!!to nie chodzi tylko o to ze chce sie ladnie wygladac ale problem tkwi glebiej .ja nigdy nie bylam na plazy ani nie kapalam sie bo wstydzilam sie rozebrac,a zeby bylo smieszniej to mam 3 siostry ktore maja idealne nogi ,to straszne jak jestesmy na plazy one w strojach kapielowaych a ja siedze w cieniu w spodniach.pozdrawiam i zycze tym ktore robia operacje nog powodzenia !!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4825 |
Wtajemniczenie
|
ja mam podobnie, ale ja mam 2 siostry. One nogi zgrabne i szczuple jak u modelki a moje grube i krzywe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4826 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny wklejam zdjęcia moich nóg przed i po wszczepieniu implantów (własnej roboty ha, ha). I co sądzicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4827 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4828 |
Raczkowanie
|
Abaka
Rzeczywiście mamy podobne łydki,choć uważam że ty masz lepsze.Takie getry dla naszych nóg są najgorsze.Często widze na ulicach dziewczyny które nie mają za zgrabnych nóg i ubierają getry które w sposób niemiłosierny obnażają ich mankamenty. Z,,implantami,, łydki wyglądają lepiej ![]() Wklejam wam jedno zdjęcie,uważam że nie jest ono na tyle miarodajne,ale zawsze coś. Leże na brzuchu,4 doba po operacji. Uważam że zdjęcie nie oddaje prawdziwego wyglądu łydki po operacji dlatego właśnie że leże czyli łydki sie jakby rozpływają i prawie stykają a nie wiem czy tak będzie jak stanę na prosto. Pod podkolanówką mam jeszcze nie zmyte kreski po czarnym pisaku zaznaczającym miejsce wszczepienia implantów,zauważycie też plasterki naklejone w miejscach cięć. Patrząc teraz na te dwa zdjecia widzę że różnicy dużej nie ma ale krzywizna zredukowana........tylko jakim kosztem! ps.dla jasności 1 zdjęcie przed drugie po operacji Edytowane przez ekler1 Czas edycji: 2010-06-24 o 22:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4829 |
Raczkowanie
|
Abaka, ale Ty nie masz złych nóg więc nie rozumiem w czym problem...
Widzę, że na forum coraz więcej dziewczyn ma problem chyba z tak zwanymi pałąkowatymi podudziami. Ja mam nieco większe łuki niż niekóre z Was z takim problemem a ponad to mam grube uda więc te łydki wydają się być duzo bardziej wygięte. Zauwazyłam ze mam krzywe stopy i w zasadzie wychodzi na to, że mam koślawe kolana gdyż robi mi się tak jak tej KOBIECIE (przepraszam bardzo ![]() Edytowane przez z!elOna Czas edycji: 2010-06-25 o 08:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4830 |
Raczkowanie
|
ten mezczyzna ma pomalowane paznokcie u stóp.I piersi
![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Abaka,dla mnie lepiej z ''implantami '' wygladasz ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- kreconaaa napisala''a powie mi ktoś ile mniej więcej kosztują takie "opaski"na nogi o których była wcześniej mowa, które ortopeda poleca.... bo nie jestem zorientowana....[/QUOTE]'' Bywam na tym forum ,ale nie mam pojecia o jakich ''opaskach'' myslisz? Edytowane przez refleks Czas edycji: 2010-06-24 o 21:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:06.