|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
a co do tego programu Drzyzgi to widziałam końcówkę- ostatnia dziewczyna opowiadała o porodzie w szpitalu wojewódzkim w Gdańsku- była bardzo zadowolona. No a ja akurat naczytałam się i nasłuchałam o tym oddziale położniczym sporo nieciekawych historii i w ogóle nie biorę go pod uwagę. Jak widać- ile ludzi tyle opinii ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2462 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
witajcie
zbieram się zaraz na targ i zobaczę czy u mnie jakieś koszule będą i przy okazji jakieś warzywka się kupi ![]() Pomi kurde dziwne,że dostałaś 75g i miałaś tylko po godzi,powinnaś mieć po godz i 2h a synio jeszcze się odwróci niektóre dzieciaczki troche pozniej sie odwracaja trzeba byc dobrej mysli ![]() ja to miałam 50g a nadal nie wiem jakie wyniki,bo 8 lipca dopiero do gina,a że to na nfz to do ręki mi nie dadzą tylko do wizyty muszę czekać,kurde martwie się,bo może mi za wysoka wyszła czy jak będzie trzeba tą 75g robić a to już będzie trochę poźno vanilia pierwszy raz słysze,że u gina się przebiera w coś,ale widać,ze są takie miejsca a co do kupki dziewczyny nie stresujcie sie tak chodź pewnie każda sie stresuje,ale będąc na porodówce ten wstyd znika i nawet jakby się wydarzyło to kobieta wszytsko jedno,a położne lekarze widzieli to nie razu mnie w szpitalu nie robia lewatywy,wiem,że w niektórych trzeba obowiązkowo pozdrawiam
|
#2463 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewuszki
![]() WItam sie z rańca, dziś lece do alergologa bo coś mnie zaczyna męczyć alergia i nie wiem co mogę wziąść ![]() w ogóle jaka akcja, dzwonie w srode do rejestracji i pani mi mowi, ze najblizszy termin to listopad ja mowie, ze jestem w ciązy i listopad to raczej odpada.... a ona, ze nic na to nie poradzi. Więc się wkurzyłam, wsiadłam w auto i pojechalam do przychodni, weszlam do lekarza, mowie jaka jest sprawa, a on ze niestety dzis mnie mnie nie przyjmie bo urwanie glowy ma, ale mam isc do rejestracji i maja mnie gdzies wcisnac- no i sie udalo piatek 10.35 hehe,... a nie listopad... normalnie wszedzie trzeba tupać nogą...![]() co do staników, kosmetyków pizamek.. nie mam czasu o tym myslec. remont pokoju jest okropny, mimo, ze moj P robi większość, to ja musze słuchać, jak on ma juz tego dośc.. i chyba bardziej mnie to męczy.. Na dzis malowanie sufitu( nie latwa sprawa, bo sufity łukowe, półokrągłe, a pokoj dośc duzy...) a potem sciany i chyba jednak zrobimy taki lososiowy,, mamy z innego pokoju farbe, tam był pomarancz, dodamy wiecej białej i zaoszczedzimy na farbie he.. a co..
Edytowane przez Mpik82 Czas edycji: 2010-06-25 o 09:08 |
|
|
|
#2464 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może być tak, że tylko będą cię częściej badać i wszystko będzie ok, poród SN a może być i tak, że będziesz musiała leżeć i mieć cesarkę. Generalnie przy rozejściu im więcej leżysz tym lepiej dla ciebie.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co do nogawek polecam się na przyszłość ![]() Cytat:
Cytat:
A co do koszul to ja nadal nie wiem, jestem dosyć mała i potem to będzie na mnie strasznie wisiało. Nie sądzę żebym doszła do rozmiaru XL
|
|
#2465 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
majty Hartmana mają rozmiary A osłonki mam z Aventa małe i na moje piersi są akurat, no a brodawki to mam takie standardowe ![]() Pomi żeby w 30 tygodniu martwić się tym że Mały się nie obrócił? Ma jeszcze dużo czasu i proszę mi tu dziecka nie stresować. Bardzo rzadko zdażasię, że dziecko się tak wcześnie obraca, ma czas między 32-36tyg. ( skończonym) a często nawet kilka dni przed porodem się odwraca, więc proszę mi sie tu nie zamartwiać, bo moja Mała też jeszcze w poprzek pływa, ale ginka mówi że na tym etapie to normalne, więc uszy do góry |
||
|
|
|
#2466 |
|
Rozeznanie
|
Marcia witaj
![]() Co do staników też się wstrzymam ale jak piszecie kupi się 3-4 sztuki takie po 20 zł , bo po co droższe jak potem możemy te pieniąże przeznaczyć na coś praktyczniejszego. Co do porodu i sikania to ja nie wiem jak to będzie w moim przypadku ja się załatwie zejde z kibelka i od razu znów mi się chce, a najgorzej jest jak jestem na dworze w chłodniejsze dni lub jak wiatr wieje to już MASAKRA nie mogę nigdzie wyjść na 15 minut bo nie dotrzymam i musze szybko do domu czy jak ktoś blisko mieszka, a na porodówce to chyba urodze na Pomi dziękuję za poprawe na liście nic się nie martw będzie wszystko dobrze Mpik82-dobrze wiem jak to jest dzwoniłam kiedyś do dermatologa dokładnie w MARCU jak się nie myle a ona do mnie że na wrzesień , na szczęscie juz go nie potrzebuje ale są takie terminy że SZOK co do koszul to jedną kupie taką do porodu NAJTAŃSZĄ bo ona tylko na raz a kupię sobie z 4 koszule chodź nie nawidze spać w koszulach, kiedyś raz spałam jeszcze takiej nawet fajnej MŁODZIEŻOWEJ to jak wstałam byłam GOŁA Dajcie spokoj lepsza piżama jak dla Mnie!ale co zrobić trzeba się poświecić ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- a co do łożeczka najbardziej by mi pasowało takie z szufladą na dole zawsze się coś tam schowie, jak za wiele miejsca nie ma w pokoju |
|
|
|
#2467 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ninaad - bardzo dziękuję za odp. na moje liczne pytania Kurcze, chciałam Wam wstawić moje wczorajsze zakupy, ale nie mogę zgrać fotek z aparatu, bo jest jakiś błąd Może później się uda.Znów nie spałam prawie 3 godz. w nocy i miałam brzuch pod pępkiem jak kamień. Kurcze nie wiem co się dzieje. We wtorek mam wizytę u gin. więc jej o tym powiem. Mam nadzieję, że dzidzia zdrowa i rośnie jak trzeba i że z szyjką ok. Zawsze, normalnie, zawsze im bliżej wizyty (zaczyna się ok. tydzień przed) tym bardziej wariuję
|
|
#2468 |
|
Raczkowanie
|
DZIEWCZYYNY
![]() trochę mnie tu nie było,ale śledzę Was na bieżąco,a przynajmniej staram się ![]() załapałam fajny kontakt do dwóch lasek co mają maluszki-jedna chłopca,druga dziewczynkę. Mają SUPER CIUSZKI,NIEZNISZCZONE,CZA SEM MARKOWE I NIEUŻYWANE więc jakby któraś coś potrzebowała to piszcie do mnie.Dam kontakt,bo ja się już trochę u nich zaopatrzyłam,a strasznie fajne dziewczyny i można się dogadać cenowo.Mają np: -śpiochy -body -bluzeczki -rajstopki -kombinezoniki -czapeczki -rampersy -półspiochy -pajace -pościel do łóżeczka itp.
|
#2469 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do Oilatum,to polecają,żeby nim myć dzieci,ale to drogie jest.Można kupić Emolium,to samo tylko połowę tańsze Cytat:
Cytat:
.Mi też taki relaksik by się przydał ![]() Cytat:
Co do kupy podczas porodu.Myślę,że nawet jak coś wyskoczy to my tego nie będziemy świadome i nawet tego nie zobaczymy,bo brzuch nam będzie zasłaniał,a położna pewnie jest do tego przyzwyczajona,więc nie sądzę,żeby nas o tym informowała.Co niby miałaby powiedzieć? "o jakiś batonik mi tu wyskoczył?Pokazać Pani"...Nie sądzę.pewnie sprząta to razem z innymi ustrojstwami,które wyłażą podczas porodu.I nie mam tu na myśli bobasa,ani łożyska
|
|
#2470 | |
|
Zadomowienie
|
naked21, super, że jedziesz nad morze
Też mi się marzy... A jedziesz sama, z rodzicami, czy z kimś innym? Bo wiesz, jakby co, to lepiej mieć kogoś przy sobie A na allegro, faktycznie sporo rzeczy można kupić dużo taniej. Czasem trzeba tylko dobrze poszukać i pamiętać o kosztach przesyłki, bo, od bodajże roku, są dość wysokie (kochana Poczta Polska). Ja zrobiłam sobie rozpiskę, co mam kupić i sprawdzam ceny. Na allegro szukam jak najwięcej rzeczy od jednego sprzedawcy, żeby właśnie na tej przesyłce zaoszczędzić. I też mam już jakieś 10-11kg na plusie Nie wiem ile dokładnie, bo po świętach BN jakoś nie miałam odwagi się zważyć i nie wiem ile ważyłam przed ciążą ![]() Pomidora, współczuję pracy papierkowej. Co do glukozy - ja bym chyba jednak przeszła do lekarza po skierowanie, bo, jak napisała NIKaP-n, lepiej sprawdzać ten cukier, przejść na dietę, niż potem zarzucać sobie, że się nic nie zrobiło. Ostrożności nigdy za wiele, zwłaszcza, że chodzi o małego Tymka ![]() Cesarką się na raczei nie przejmuj. Ja się już oswoiłam z myślą, że moge mieć cc. A też była to dla mnie ostateczność. Tak, jak piszą dziewczyny - dzieciaczki mają jeszcze trochę czasu na przekręcenie się. Wyczytałam, że nie powinno się np siedzieć po turecku, a ja, dziwoląg, zawsze albo po turecku, albo inaczej powyginana siedzę (zawsze nogi podkulone). No i Borys nie ma miejsca, żeby się przekręcić Poza tym, główką do góry ustawia się tylko jakieś 5% dzieciaczków, więc albo to się jeszcze zmieni, albo nasze dzieciaczki są ...wyjątkowe ![]() Tymczasem ciesz się, że Tymek rozwija się prawidłowo, jest zdrowy, bo to najważniejsze. Info z SR na pewno się przyda Myślałam, że wystarczy obrócić główkę (podłożyć np pieluszkę z jednej strony)bordowa, współczuję nerwów na zakupach. Najważniejsze, że portfel się jednak znalazł A jeśli chodzi o liczniki - nie możesz podać stanu telefonicznie? Taka ciekawostka, co do zameldowania w wynajmowanym lokalu - gdybyś udała się do urzędu z umową wynajmu, to mogłabyś się bez problemu zameldować Dla wynajmujących - fajnie, ale dla właścicieli - porażka. Bo wymeldować potem jest problem, jak burak jakiś nie płaci np. Marcia2507, witamy, witamy ![]() Cytat:
![]() Majka232, nie masz się co stresować. Będzie dobrze |
|
|
|
|
#2471 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A mi ciąża powoli na mózg wali ![]() Przed wczorem poszłam do piwnicy po frytki no i zapomniałam zamrażalke zamknąć. Mama poszła później po coś i znów miałam niezłą afere..bo by wszystko mięcho się rozmroziło... Ale zj...ke miałam ![]() Ale wzoraj to przeszłam sama siebie.. Mamy z tżem łóżko w którym w tyle sa takie lampeczki..część włącza się po jednej stronie łóżka i część po drógiej.tak nad zagłowkami. No więc włączyłam sobie te lampeczki by poszukać coś w szafce nocnej no i leże sobie dalej na łózku.... Za chwile do tża gadam żeby zgasił to światło.ten puka się w głowe i nic nie odpowiedział..No to ja znów do niego żeby światło zgasił bo lubie tv po ciemku oglądać..ten dalej puka się w głowe i się śmieje ze mnie.. No ja się wnerwiłam i dre się do niego żeby se żartów ze mnie nie robił.. Na to tż gada mi żebym się odwróciła... Patrze w tył..lampeczki u mnie się świecą.... ![]() Mężus tak się ze mnie śmiał że szok!! Kuchcia...no zapominam się na grande... Mam nadzieje że mi przejdzie to rozkojarzenie bo ciężko będzie... P.S. też nie wiedziałam że dziecko powinno kłaść się na boku... ja kładłam normalnie płasko..na poduszce klinie... Dzidek zazwyczaj kładzie główke na bok..Domik np ciągle na prawo, musiałam więc podkładac mu pieluszke z jednej strony żeby kładł i na drógiej stronie Tak mi położna gadała..inaczej mógłby mieć nierówna głowke.. poza tym spał normalnie..na pleckach
Edytowane przez aaneczka1984 Czas edycji: 2010-06-25 o 10:52 |
||
|
|
|
#2472 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Znowu odpowiadam na raty, bo sie boje, ze mi cytaty wsiąkną...
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Za to nie rosna mi brwi, nie pamietam kiedy ostatnio je regulowałam, chyba zupełnie na początku ciąży i teraz wcale nie odrastają ![]() Cytat:
Myślę, że na poczatek 2 to absolutne minimum, żeby w razie czego jeden nosić a drugić prac i suszyć. Ale na pewno przyda się więcej.
|
|
#2473 |
|
Rozeznanie
|
MAMUŚKI ćwiczycie mięśnie KEGLA?????
są bardzo przydatne i potrzebne..... |
|
|
|
#2474 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Miałam tak dużo do nadrabiania, że nie jestem w stanie odniesć się nawet do polowy poruszanych tematów. Ale z tego co pamiętam.... Któraś z Was pisała, że przed podaniem glukozy nie miała badania na czczo. To bardzo dziwne, u mnie w ambulatorium najpierw pobierają krew na czczo, trzeba czekać na wynik i dopiero dają glukozę. Pytałam dlaczego i pielęgniarka odpowiedziała mi, że nikt nie weźmie na siebie odpowiedzialności podania ciężarnej do wypicia glukozy, nie znając jej poziomu na czczo. Bo gdyby na czczo cukier był bardzo wysoki i podano by jeszcze glukozę, to mogłoby to się źle skończyć. Aneczka- każda opowieść o zachowaniu Twojej mamy mnie zadziwia, ja bym dawno powiedziała jej co na ten temat my śle. Przecież sprzątasz po sobie! Nie umiałabym tak mieszkać. Cytat:
Cytat:
A jeśli chodzi o "coś" więcej, to u nas w szpitalu obowiązkowa jest lewatywa, no i podobno na kilkanaście godzin przed porodem organizm sam zaczyna się oczyszczać, kila wizyt w toalecie bardzo często jest zapowiedzią zbliżającego się porodu. Koleżanki mi opowiadały, że czasami u nich lewatywa była zbędna, bo jelita czyściły się przez dobę przed porodem.To chyba zwykła emulsja do kąpieli, ciągle słyszę reklamy tego w radiu. Mówią że od samego urodzenia na co dzień można stosować. Cytat:
![]() Cytat:
Ułożeniem Tymka się nie przejmuj, ma jeszcze sporo czasu. No i dzięki za info ze SR, ciągle nowe wiadomości. Cytat:
![]() U Nas też liczniki spisujemy sami, ale mamy na klatce specjalną skrzyneczkę, do które wrzucamy karteczki. Może podpisz nieczytelnie i zanieś. Cytat:
Witamy na wątku. Cytat:
Najpierw mąż wymyślił, że remont robi sam z moim tatą, później zaczął remont rozszerzać od pokoju dziecięcego przez przedpokój do sypialnię. Ja ostrzegałam, że to za dużo na raz, że lepiej wziąć fachowca itp. On się uparł, a później ja musiałam słuchać przez tydzień narzekań Robota uprzykrzyła się mu po 2 dniach hehe pogoda była super, urlop się marnował ![]() ![]() strasznie marudził (dobrze, że chodziłam do pracy) to jakoś przeżyliśmy![]() Dziewczyny czy któraś kupiła lub zamierza kupić wózek JEDO FYN??? Jakie macie opinie? wczoraj w sklepie sprzedawca zachwalał, że to w tej chwili najlepszy wózek polskiego producenta itp. Ale wiadomo jak z tymi sprzedawcami bywa.
|
|
#2475 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
ycnan - buziaki
abz - wierzę Wam wierzę , ale jak zobaczyłam te normy to byłam pewna, że sporo je przekroczyłam, ale Wasze wyjaśnienia i tel. do laboratorium uspokoiły mnie, chociaż wiadomo, że całkiem odetchnę dopiero po wizycie ![]() Oilatum Soft to emulsja do kąpieli (wyst.w wersji bezzapachowej-taka kupię i zwykłej). Jest to bardzo delikatny kosmetyk i podobno super dla maluszków. Na początku wystarczy do kąpieli (nie trzeba szamponu itd.), a jego cena w i-necie waha się od 50 do 75 zł (za 500 ml)ł
|
#2477 |
|
Rozeznanie
|
naked21 świetna wiadomość, też mieliśmy w planach jechać ale chyba mi będzie za ciezko tz,długa podroz i jak jest upał to ja umieram wrecz , tż wraca na 1,5 tyg wiec gdzies na 5-6 dni moze uda nam sie gdzies skoczyć bo znow pojedzie i bede sama POWODZENIA i żeby wyjazd ci po służył
ninnad ja też ale ostatnio staram się zaciskać O---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Zastanawiam się nad pasami ciążowymi macie takie coś ?? jak to się nosi i na co?? bo ja mądra chce kupić a nie wiem jak się nosi na bluzke?? |
|
|
|
#2478 |
|
Wtajemniczenie
|
Może którąś z was zainteresuje- od przyszłego tygodnia (od poniedziałku ?) w sklepach Tchibo będą ubranka i akcesoria- dla mniejszych i większych dzieciaczków oraz mam : KLIK
|
|
|
|
#2479 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry Dziewuszki!
Widze ze nie lubicie koszul. ![]() Ja lubie, ale tylko krotkie i tylko w zimie. Pizam nie cierpie i najlepiej mi sie spi nago (oboje spimy nago), choc w ciazy mi tak niewygodnie i jest ustepstwo w postaci podkoszulki. I co do koszul do szpitala, bylam wczoraj w Auchanie i sie zaopatrzylam w koszulki na ramiaczkach z kopertowym dekoltem plus pizama (ze spodniami, oj) tez z kopertowym dekoltem i duuuuuzo taniej niz na allegro (bo 27zl i 15zl) i mila w dotyku bawelna. Wiec temat koszul zamnkiety, tylko kapcie mi do szpitala zostaly do kupienia (a to chyba w lidlu). Pomi- no to cie wrobili w papiery. Ulozeniem sie nie przejmuj, moj maly jest czesto w poprzek, raz na glowie, raz na pupie. Kreci sie jak zegarek. ![]() abz- dziekuje Co do SN. To ja tez sie martwie, i tym ze mi nie pozwola i tym ze bede mogla. Mam srednia wade wzroku, ponad -5D (i jeszcze mi teraz poleciala) no i ten polamany tylek. Chce rodzic naturalnie, choc gin powiedzial, ze jesli mam miec potem denka od sloikow na twarzy to lipa. Cos mi mowil o porodzie kleszczowym by mi zaoszczedzic wysilku... Z drugiej strony boje sie ewentualnej CC, bo mam konflikt serologiczny i to tez gorsza opcja dla malego. Zobaczymy jak sie do tego odniosa specjalisci. W pon-ortopeda, we wtorek- okulista. Naked- zazdroszcze wyjazdu! Baw sie dobrze i uwazaj na siebie! Ja sobie dzisiaj zrobie namiastke morza i zrobie na deser gofry z moim dzemem truskawkowym (Zrobilam 12 SLOIKOW!!
|
#2480 |
|
Raczkowanie
|
nie tylko kochana. rodziłam SN i miałam cewnik założony
![]() może co szpital to obyczaj.
Maksio 04.05.2006 i Karola 19.10.2010 Edytowane przez asia-23 Czas edycji: 2010-06-25 o 11:37 |
|
|
|
#2481 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=aaneczka1984;202513 82]Witaj..napisz cos więcej o sobie
![]() Więc to będzie tak : Mam na imię Marta, mam 21 lat, jestem w 25 tygodniu ciąży, tp mam na 13 października. Dwóch lekarzy potwierdziło że jest to córcia Jak do tej pory wszystkie badania wychodzą pomyślnie, maleńka jest zdrowa co jest najważniejsze Dość długo szukałam forum by porozmawiać z kobietami, które tak jak ja pragną jak najwięcej radości "wyssać" z tak ważnego okresu jakim jest te 9 przecudnych miesięcy . Dzięki waszym poradom i innym różnym postom chcę też jak najlepiej przegotować się do roli mamusi. Warto wiedzieć jak postępować i czasami pokierować się opiniami innych
|
|
|
|
#2482 |
|
Raczkowanie
|
Więc to będzie tak
: Mam na imię Marta, mam 21 lat, jestem w 25 tygodniu ciąży, tp mam na 13 października. Dwóch lekarzy potwierdziło że jest to córcia Jak do tej pory wszystkie badania wychodzą pomyślnie, maleńka jest zdrowa co jest najważniejsze Dość długo szukałam forum by porozmawiać z kobietami, które tak jak ja pragną jak najwięcej radości "wyssać" z tak ważnego okresu jakim jest te 9 przecudnych miesięcy . Dzięki waszym poradom i innym różnym postom chcę też jak najlepiej przegotować się do roli mamusi. Warto wiedzieć jak postępować i czasami pokierować się opiniami innych [/QUOTE]
|
|
|
|
#2483 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny
kocham nasze polskie morze, spacery wzdłuż plaży, gorfy no i świeże rybki ![]() ![]() troszke się obawiam podróży- ciekawe co na to mój pęcherz ![]() malwina1204 mi lekarz odradzał pas ciążowy, jeśli nie ma specjalnych wskazań. To bardzo rozleniwia mięśnie pleców. Jak bolą, lepiej codziennie pocwiczyć sobie. No chyba że masz ogromnie wielki brzuch którego ciężar uniemożliwia Ci normalne funkcjonowanie. Ja nie kupuję. Bardziej się nastawiam na pas poporodowy, żeby pomóc nadmiarowi brzucha się wchłonąć ![]() a co do ćwiczeń mięśni Kegla to ciągle o tym zapominam, a jakiś czas temu miałam nawet w planach kupic sobie specjalny olejek i rozciągać, masować krocze
|
#2484 |
|
Wtajemniczenie
|
ycnan Nie wiedziałam, że tak łatwo można załatwić zameldowanie
Ale mi to raczej niepotrzebne, bo Tż ma firmę i musiałby zmieniać adresy wszędzie (bo ma na adres domowy), ja bym musiała zmieniać dokumenty, po kilku latach i tak się stąd wyprowadzimy i wtedy znowu zmiana dokumentów i naszych i małej, za dużo kłopotu jak dla mnie Jestem zameldowana u rodziców kilka bloków dalej i Mała też będzie u nich Ale dobrze wiedzieć na przyszłość Zuziczka My też śpimy nago, bo tak najwygodniej Ale zimą w koszuli to ja bym zamarzła ![]() Daj znać jak Ci wyszedł dżem ![]() Sprawę z licznikami już załatwiłam, więc pozbyłam się stresu Jadę niedługo z ojcem do miasta, bo się zaoferował, że kupi mi karnisz do kuchni Przy okazji oddam zdjęcia do wywołania - już rok nic nie wywoływałam ![]() Wczoraj wieczorem byłam na chwilę z Tż u jego rodziców. I znowu byłam mile zaskoczona. Jego siostra ze mną rozmawiała (szok!!!) a mama powiedziała, że jak tylko coś potrzebuję a Tż jest w pracy to mam dzwonić i przyjeżdżać A przez ostatni rok nawet mi dzień dobry nie mówili, bo nagle przestali mnie lubić ... Bardzo się cieszę, że już jest trochę lepiej, bo przecież za 2-3 miesiące będzie już na świecie ich wnuczka
|
|
|
|
#2485 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/item1081219929_pas...ajacy_r_s.html |
||
|
|
|
#2486 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item1092398863...ini_r_s_m.html
|
|
#2487 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No nic prze pare miesiecy to ja sie tak moge pobawic, ale na dluzsza mete to ja jednak wole to robic po pracy ![]() Kurcze ja tez mam duzo zdjec do wywolania, ale to chyba po wyplacie (ostatnio pieniadze mi leca jak woda ) Jeszcze z podrozy poslubnej i duzo moich dzieł, z ktorych pare chcialabym powiekszyc albo nawet fototapete zrobic (np zdjecie macro mleczy i koniczyny I ciesze sie, ze tesciom sie odmienia. Najwyzszy czas! Teraz nie pora na fochy a na dogadzanie synowej i wnusiowi
|
|
#2488 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
ja dziś troszkę niewyspana jestem, bo musiałam wczesnie wstać, żeby iśc na zakonczenie roku szk. z moim bratem. oczywiscie popsuł mio nerwy, bo miał 20 min,. na ubranie sie, poszłam do niego a on nadal z pizamie, z nosem przed tv... wrrr ![]() Potem siedzielismy w szkole 2,5h!!! 1,5h to uroczystosc na sali, potem godzina w klasie. Myślałam, że jajo zniosę. Do tego miałam jakiś okropny sen, pogoda senna (leje i jest bardzo zimno), więc jestem nieprzytomna. Pomi dzięki za te informacje. A wynikiem aż tak bardzo się nie przejmuj. Czemu sprawdzali po godzinie, skoro wypiłaś 75g? Cytat:
I wogóle piecuch jestem...Marcia2507 - witaj i gratuluję córeczki ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2489 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Nie jest typowo do skóry atopowej, ale jest na tyle delikatny, ze też sie go stosuje przy skórze atopowej.
Cytat:
![]() Cytat:
Faktycznie dziwne miałaś to badanie, bo zadna z nas nie miał 75 i pomiar po 1godz....ale jak gin mówi zeby się nie przejmować to się nie przejmuj. Wiesz, nie wiemy przecież zupełnie jak odnieść to twoje badanie do naszych,,,, No a ułożeniem to ty się wcale nie stresuj, przecież Tymek ma jeszcze czas zanim zacznie być nietoperkiem ![]() Cytat:
Witaj ![]() Cytat:
Cytat:
Pisałyście też o rodzaju koszuli jak kładą dziecko na piersi. To przecież nie chodzi o to żeby dziecko leżało na gołej piersi nie? Po prostu kładą na klatę piersiową, to chyba bardziej o serce mamy chodzi. Oglądałam wózek jedo fyn, ten ze skretnymi kołami ok, i ma podnoszone oparcie w gondoli, co moze byc przydatne. Ale u nas kosztuje ok 1500zł nowy bez fotelika (na all pewnie mniej). Także jesteśmy nastawieni na espiro atlantic póki co. Cytat:
|
|
#2490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

- tzn, żeby nie zafałszowywać wyniku no i żeby gdzieś nie zasłabnąć
Zawsze ufałam mojemu lekarzowi, ale dziś już nic nie wiem.

żeby w 30 tygodniu martwić się tym że Mały się nie obrócił? Ma jeszcze dużo czasu i proszę mi tu dziecka nie stresować. Bardzo rzadko zdażasię, że dziecko się tak wcześnie obraca, ma czas między 32-36tyg. ( skończonym) a często nawet kilka dni przed porodem się odwraca, więc proszę mi sie tu nie zamartwiać, bo
moja Mała też jeszcze w poprzek pływa, ale ginka mówi że na tym etapie to normalne, więc uszy do góry

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

pewnie od tego obzarstwa....