Maturzystki 2010 cz. VIII- w powodzi procentów! - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-25, 13:37   #3361
plesiunia
Zadomowienie

GG do plesiunia
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VIII- w powodzi procentów!

Cytat:
Napisane przez czijo Pokaż wiadomość
Ja się chyba przejdę do doradcy zawodowego

No... jest X'D ale podobno na innych kierunkach ekonomicznych jest dużo trudniejsza. A matma jest we wszystkich językach taka sama więc wystarczy, że kupimy polskie podręczniki xd

Gdzieś tam na stronie jest, że "dokumenty należy złożyć w specjalnej teczce". A ona jest dupa, nie specjalistyczna! Zwykła brzydka biała teczka. Tylko w środku jest wzór CV i podania do wypełnienia

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Żartujesz? to nielegalne

---

Dziewczyny, zobaczcie: http://www.youtube.com/watch?v=l3R3K...eature=related
I LOVE GAGA.

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

I z 85 złotych opłaty

Tak, mam wszystko co trzeba
Nie żartuje to katolicka szkoła Salezjańskie Liceum. Jest jakaś rozmowa kwalifikacyjna. Moja siostra cioteczna chodziła tam i też w tym roku miała maturę. Wiem że każdy sam sobie wybiera przedmioty jak chce żeby były rozszerzone i od drugiej klasy od drugiego semestru realizowane są tylko przedmioty zdawane na maturze.

Edytowane przez plesiunia
Czas edycji: 2010-06-25 o 13:39
plesiunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 13:40   #3362
czijo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Claaire Pokaż wiadomość
Kurcze, a ja myślałam że po liceum już na zawsze pożegnam się z matmą no nic, jakoś sobie poradzimy znaczy, Ty na pewno, gorzej ze mną

Oo widziałam to już dawno temu i pokazywałam Tżtowi jak nie wierzyl, że ona nie umie śpiewać
Matma to przyszłość

Ja ją kochałam i bez tego, ale teraz to już w ogóle

Cytat:
Napisane przez plesiunia Pokaż wiadomość
Nie żartuje to katolicka szkoła Salezjańskie Liceum. Jest jakaś rozmowa kwalifikacyjna. Moja siostra cioteczna chodziła tam i też w tym roku miała maturę. Wiem że każdy sam sobie wybiera przedmioty jak chce żeby były rozszerzone i od drugiej klasy od drugiego semestru realizowane są tylko przedmioty zdawane na maturze.
Aaaa. No, za to warto zapłacić.
czijo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 13:43   #3363
plesiunia
Zadomowienie

GG do plesiunia

Cytat:
Matma to przyszłość

Ja ją kochałam i bez tego, ale teraz to już w ogóle

Aaaa. No, za to warto zapłacić.
Niby watro bo to tylko 100zł ale w ciągu tych trzech lat są też obowiązkowe wyjazdy na rekolekcje za 60zł nawet do Częstochowy wyjazd kosztował 90zł i pod koniec wakacji przed 1 klasą był wyjazd zapoznawczy obowiązkowy za który trzeba było zapłacić 150zł.

Edytowane przez plesiunia
Czas edycji: 2010-06-25 o 13:44
Stary 2010-06-25, 13:51   #3364
czijo
Zadomowienie

Cytat:
Niby watro bo to tylko 100zł ale w ciągu tych trzech lat są też obowiązkowe wyjazdy na rekolekcje za 60zł nawet do Częstochowy wyjazd kosztował 90zł i pod koniec wakacji przed 1 klasą był wyjazd zapoznawczy obowiązkowy za który trzeba było zapłacić 150zł.
Czyli ateiści nie mogą się zapisać, czy mogą, zobowiązując się do nawrócenia?
Stary 2010-06-25, 13:52   #3365
blue_apple
Zakorzenienie

Świetna ta akustyczna wersja
swoją droga uwielbiam tą piosenkę

Ala nie dziwię Ci się, sama bym chciała kiedyś kontynuować angielski, studiować po ang.
Tylko raczej te "moje" kierunki nie występują w ang wersji
Więc jeśli masz taką możliwość to skorzystaj z niej, uważam, że na prawdę warto, bo łączysz pasję do języka i tak jak mówiłam, zdobywasz jednocześnie wiedzę z innej dziedziny. takie dwa w jednym.

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
jeśli ktoś wypisał się z Koscioła Katolickiego, nie może już do niego wrócić. popełnia tzw. grzech ciężki.
czyli nie, nie może się ateista zapisać.

chyba, że nigdy nie przynależał do żadnej religii?
blue_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 13:53   #3366
star15
Zakorzenienie

Cytat:
]
Heh no to nieciekawie ..
Ale mój tato też taki jest, nawet jak na jakieś imieniny/grille gdzieś idziemy to on zawsze z laptopem bo giełda albo zakłady bukmacherskie.

Ja nie obchodzę imienin
Z resztą to bez sensu, bo obchodzi się pierwsze imieniny po urodzinach tak?
W takim razie ja mam urodziny 14 lutego a imieniny 15.

Umre.. spodobał mi się kolejny kierunek tym razem na UEKu ratujcie bo ja już ze sobą nie mogę. Nawet wam nazwę napiszę: międzynarodowe stosunki gospodarcze w języku angielskim. Więc tu cecha wspólna z Justyną (ang.)
No nieciekawie, nakrzyczałam na niego. ;-p co on sobie wyobraża, ale już złość mi trochę przeszła może załatwię komputer od mamy, tylko nie wiem,czy zechce jej się mi przywieźć stacjonarny, a potem go znowu brać.. bo internet mam tutaj stały, tata bierze bezprzewodowy. Tylko komputera brak ;-p

Pierwsze słyszę o tym, że imieniny pierwsze po urodzinach. ale u mnie nie ma z tym problemu, bo mam tylko raz w roku kalendarzowo.

Brzmi super, no i angielski - coś, co Ala kocha najbardziej

Cytat:
Kupiłam, żeby nie stać potem w kolejce
Nie no, nie źle, ale ja jestem faszystką i uważam, że studia powinny być dla wybranych jednostek wybitnych (czyt. dla Żbików), a nie kur.wa miliard ludzi.
Tak, byli brzydcy.

Cytat:
Ja się chyba przejdę do doradcy zawodowego
Ja byłam, tzn.u pedagog szkolnej, ale robiła mi test taki, jaki robią doradcy. I wyszło, że powinnam iść w stronę humanistyczną, artystyczną albo języków obcych.. czyli nic nowego nie odkryła, to było z 1,5roku temu
A ja tak bym chciała cofnąć czas i porządnie przykładać się do matmy, i teraz iść na inżyniera ale o tyle dobrze, że do języków się przykładałam,z tym nie zginę.

Cytat:
Napisane przez blue_apple Pokaż wiadomość
u tż będziesz czytała!
no co Ty, jak ja na wizażu zanim wszystko przeczytam, mija godzina, zanim odpiszę- kolejne dwie.. nie ma szans, nie będę katować Tżta w ten sposób

edit: aa, Marta (i Beata), będę prawdopodobnie w Warszawie w niedzielę!
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka

Edytowane przez star15
Czas edycji: 2010-06-25 o 13:55
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 13:53   #3367
bedeliciuos
Wtajemniczenie

dziewczyny, jestem strasznie zabiegana i nie mam czasu Wam nadrabiać.
powiem tylko, że nie zamawiam nic, bo mnie znowu olali i nie odpisują
dajcie mi numery kont, to Wam odeslę kasę dzisiaj
bedeliciuos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 13:54   #3368
plesiunia
Zadomowienie

GG do plesiunia

Cytat:
Właśnie chyba nie, najbardziej śmieszył ten obowiązkowy wyjazd "zapoznawczy" jak większość już się znała.

Stary 2010-06-25, 13:55   #3369
czijo
Zadomowienie

Cytat:
Świetna ta akustyczna wersja
swoją droga uwielbiam tą piosenkę

Ala nie dziwię Ci się, sama bym chciała kiedyś kontynuować angielski, studiować po ang.
Więc jeśli masz taką możliwość to skorzystaj z niej, uważam, że na prawdę warto, bo łączysz pasję do języka i tak jak mówiłam, zdobywasz jednocześnie wiedzę z innej dziedziny. takie dwa w jednym.

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

jeśli ktoś wypisał się z Koscioła Katolickiego, nie może już do niego wrócić. popełnia tzw. grzech ciężki.
czyli nie, nie może się ateista zapisać.

chyba, że nigdy nie przynależał do żadnej religii?
Nie jestem sama <3

Ej no, przez Alę ja też teraz będę męczyć mamę o ten kierunek

Mam na myśli, że mamy w Polsce wolność wyznania (podobno) i zastanawiam się, czy jak ktoś jest ateistą albo wierzącym niepraktykującym albo muzułmaninem albo wierzy w reinkarnację UFO i NIE chce uczestniczyć w praktykach religijnych tej szkoły to oznacza to, że nie może się do niej zapisać, nawet jeśli odpowiada mu to wybieranie przedmiotów itd.
Stary 2010-06-25, 13:56   #3370
plesiunia
Zadomowienie

GG do plesiunia

Cytat:
Napisane przez bedeliciuos Pokaż wiadomość
Daj sobie spokój z tą hurtownią bo szkoda nerwów jak tak można traktować klientów trudno im odpisać lub zadzwonić

Stary 2010-06-25, 13:58   #3371
czijo
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie chyba nie, najbardziej śmieszył ten obowiązkowy wyjazd "zapoznawczy" jak większość już się znała.
Jak się znali przed 1 klasą? ja większości mojej klasy z LO do dziś nie znam znaczy, nie znam = nie mam pojęcia, czy lubią marchewkę, jakiej muzyki słuchają i co sądzą o Bronku.
Oczywiście znam nazwiska (choć elita mojej klasy do końca nie kojarzyła wielu "niefajnych" osób, więc nie jest to takie oczywiste), pamiętam twarze... ale na tej zasadzie znam milion ludzi

Edytowane przez czijo
Czas edycji: 2010-06-25 o 14:01
Stary 2010-06-25, 14:01   #3372
plesiunia
Zadomowienie

GG do plesiunia

Cytat:
Jak się znali przed 1 klasą? ja większości mojej klasy z LO do dziś nie znam znaczy, nie znam = nie mam pojęcia, czy lubią marchewkę, jakiej muzyki słuchają i co sądzą o Bronku.
Bo to nie duże miasto, nie którzy chodzili ze sobą do gimnazjum. Moja siostra w klasie miała koleżankę z klasy z gimnazjum a ta koleżanka w klasie spotkała dziewczynę z którą chodziła do podstawówki

Stary 2010-06-25, 14:07   #3373
Claaire
Wtajemniczenie

Cytat:

Szkoda tylko że to studiowanie po angielsku najczęściej jest niestety płatne Nie rozumiem dlaczego, patrzyłam na wykładowców i jakoś wszyscy są z Polski. No, ale może im się więcej płaci i jeszcze tych obcokrajowców trzeba przyjąć.
W każdym razie strasznie mi się spodobał ten kierunek.. nie licząc ten nieszczęsnej matmy, ale z tego co patrzyłam, to jest tylko przez jeden rok więc można się pomęczyć. Potem są już suuuper przedmioty

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość
No nieciekawie, nakrzyczałam na niego. ;-p co on sobie wyobraża, ale już złość mi trochę przeszła może załatwię komputer od mamy, tylko nie wiem,czy zechce jej się mi przywieźć stacjonarny, a potem go znowu brać.. bo internet mam tutaj stały, tata bierze bezprzewodowy. Tylko komputera brak ;-p

Pierwsze słyszę o tym, że imieniny pierwsze po urodzinach. ale u mnie nie ma z tym problemu, bo mam tylko raz w roku kalendarzowo.

Brzmi super, no i angielski - coś, co Ala kocha najbardziej

No może tato jeszcze zmieni zdanie, nigdy nic nie wiadomo
mogłaś mu zrobić laurkę na dzień ojca jak ja to by nie miał serce Ci wziąć laptopa

kurcze! może rzeczywiście to nie jest reguła, w takim razie miałam imieniny 21 czerwca

faaakt

Cytat:
Ej no, przez Alę ja też teraz będę męczyć mamę o ten kierunek
Męcz!
Jakbysmy poszły tam razem to normalnie byłoby super ekstra
Stary 2010-06-25, 14:13   #3374
czijo
Zadomowienie

Cytat:
Męcz!
Nooo, cudownie a mama zawsze się przychylała bardziej do International Business niż Corporate Finance... bo tańsze
Jak raz jej powiedziałam, ile kosztuje zaoczne prawo na UJ (to na które każdy się może dostać, ale trzeba płacić z góry i mają w dupie czy odpadniesz ) to powiedziała: "Pffff, tyle to i ja ci mogę dać" we Wrocławiu kierunki anglojęzyczne są darmowe (to tak a propos tego co mówiłaś o odpłatności), ale co ciekawe, ona woli żebym tu studiowała płatnie, niż tam za darmo w ogóle dziś ma chyba dobry dzień, chce mnie na lody wyciągnąć
Stary 2010-06-25, 14:14   #3375
star15
Zakorzenienie

Cytat:
No może tato jeszcze zmieni zdanie, nigdy nic nie wiadomo
mogłaś mu zrobić laurkę na dzień ojca jak ja to by nie miał serce Ci wziąć laptopa

kurcze! może rzeczywiście to nie jest reguła, w takim razie miałam imieniny 21 czerwca
Jakbym ja zrobiła laurkę, to by pewnie zapytał,po co mu nazbierałam zwiędłych liści pomazanych mazakiem z parku. bo tak mniej więcej by to wyglądało.

No niestety nie zostawi, bo nie ma możliwości, żeby nie miał tam dostępu do internetu, giełdę musi kontrolować w każdy dzień powszedni.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 14:16   #3376
Claaire
Wtajemniczenie

Cytat:
Nooo, cudownie a mama zawsze się przychylała bardziej do International Business niż Corporate Finance... bo tańsze
Jak raz jej powiedziałam, ile kosztuje zaoczne prawo na UJ (to na które każdy się może dostać, ale trzeba płacić z góry i mają w dupie czy odpadniesz ) to powiedziała: "Pffff, tyle to i ja ci mogę dać" we Wrocławiu kierunki anglojęzyczne są darmowe (to tak a propos tego co mówiłaś o odpłatności), ale co ciekawe, ona woli żebym tu studiowała płatnie, niż tam za darmo w ogóle dziś ma chyba dobry dzień, chce mnie na lody wyciągnąć
a to Corporate to ile kosztuje? I to nie są tylko zaoczne ?

Juhu, więc skoro Twojej mamie się to podoba i jest pozytywnie nastawiona to próbuj próbuj

Cytat:
Jakbym ja zrobiła laurkę, to by pewnie zapytał,po co mu nazbierałam zwiędłych liści pomazanych mazakiem z parku. bo tak mniej więcej by to wyglądało.

No niestety nie zostawi, bo nie ma możliwości, żeby nie miał tam dostępu do internetu, giełdę musi kontrolować w każdy dzień powszedni.
No cośś Tyy, na pewno by się ucieszył !

ehh w takim przypadku to już gorzej rzeczywiście.

Edytowane przez Claaire
Czas edycji: 2010-06-25 o 14:17
Claaire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 14:18   #3377
effciaa16
Zakorzenienie

Cytat:

Brak słów.
Bardzo dobrze, że Twoja siostra zamierza składać reklamację, MUSZĄ jej uznać, bo jak nie, to przestanę wierzyć w sprawiedliwość. Sorry, ale co to w ogóle ma być? :| to przerażające,że tak olewają klientów, to im powinno zależeć na tym, by wszystko dobrze poszło i żeby mieć dobrą renomę! Pojechaliście tylko na darmo :| jak to niekompetencja niektórych może wszystko pokrzyżować- zupełnie jak z tą hurtownią, z której dziewczyny zamawiają ciuchy..
Wyawałoby się, że to oni powinni się starać i stawać na głowie, by wszystko rzetelnie zrealizować, nie klient.. a rzeczywistość okazuje się zupełnie inna.
Współczuję [COLOR="Silver"]
Cytat:
co za brak kompetencji.

a mi zginęła moja przesyłka z podkładem ze zbiorowych zamówień nie wiem co mam począć gdzie się zgłasza na poczcie reklamacje?
(była polecona, więc mam numer nadania.)

jakby co, to numer nadania Twojej też mam bo nie dostałaś dziś jeszcze, nie?
No dokładnie brak jakiejkolwiek kompetencji. Facet był strasznie nie miły, nie dał mi dojść do słowa i mówi, a czemu nikt nie dzwonił na infolinie. Noo jak nie! Tłumaczę mu, że dzwoniłam, ale odzywała się sekretarka. W ogóle biuro jest czynne w mega śmiesznych godzinach od 8- do 18 . A firma funkcjonuje praktycznie 24 godziny na dobę. To przepraszam jakim cudem ktoś może się z nimi skontaktować o np. godz. 19. Ale wcześniej siostra z Tż dzwonili i niestety nikt nie raczył zostawić paczki.

Marta co prawda listonosz dzisiaj o dziwo był, ale nie przyszło nic od Ciebie. Pewnie w pon. będzie. A Ty może przejdź się na pocztę, no bo jak tak może być, że przesyłka ginie!
Cytat:
ej to na prawdę fajnie, tylko szkoda, że wyjazdy są obowiązkowe -.-

Cytat:
moja siostra tak sobie przyjęła w sumie to mało kto pamięta o jej imieninach i zawsze biedna jest pokrzywdzona.

Ala wszystkiego najlepszego z okazji imienin

to sobie pospałam. lecę z mamą się przejść.

effciaa16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 14:19   #3378
czijo
Zadomowienie

Cytat:
Ala, my też tak będziemy
Stary 2010-06-25, 14:20   #3379
Claaire
Wtajemniczenie

Cytat:
Ala, my też tak będziemy
Kurde, a tato zabronił mi kiedykolwiek pracować w branży giełdowej.. sam jedzie na tabletkach uspokajających.

O dziękuję Ewa ;*
Stary 2010-06-25, 14:23   #3380
czijo
Zadomowienie

Cytat:
a to Corporate to ile kosztuje? I to nie są tylko zaoczne ?

Juhu, więc skoro Twojej mamie się to podoba i jest pozytywnie nastawiona to próbuj próbuj
3900. Tak, tylko wieczorowe. Wieczorowe IB też tyle kosztuje to dzienne takie tanie
Spróbować nie zaszkodzi
Obcokrajowcy!!!

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Kurde, a tato zabronił mi kiedykolwiek pracować w branży giełdowej.. sam jedzie na tabletkach uspokajających.
Możesz wybrać inną specjalizację, tak strzeliłam ale giełda na pewno nie będzie nam obojętna tak czy śmak

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Brat mnie męczył żebym go dopuściła do komputera, nie dopuściłam i poszedł spać
Stary 2010-06-25, 14:23   #3381
Claaire
Wtajemniczenie

Cytat:
3900. Tak, tylko wieczorowe. Wieczorowe IB też tyle kosztuje to dzienne takie tanie
Spróbować nie zaszkodzi
Obcokrajowcy!!!

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Możesz wybrać inną specjalizację, tak strzeliłam ale giełda na pewno nie będzie nam obojętna tak czy śmak
Oj to drogo w porównaniu z dziennymi to ja chyba jednak pozostanę przy biznesie
Noo.. podobno są nawet amerykaaanie

No na pewno nie będzie, ja Cie, nakreciłam się na te studia
Stary 2010-06-25, 14:24   #3382
czijo
Zadomowienie

Cytat:
Oj to drogo w porównaniu z dziennymi to ja chyba jednak pozostanę przy biznesie
Noo.. podobno są nawet amerykaaanie

No na pewno nie będzie, ja Cie, nakreciłam się na te studia
Ja też o_O a nawet ich wcześniej nie brałam pod uwagę, ech Ty

Amerykanów nie chcę, chcę Szwedów, Norwegów, Finów i Koreańczyków a z tych wszystkich krajów południowych tylko tych, co wyglądają jak Kaka
Stary 2010-06-25, 14:29   #3383
Claaire
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też o_O a nawet ich wcześniej nie brałam pod uwagę, ech Ty

Amerykanów nie chcę, chcę Szwedów, Norwegów, Finów i Koreańczyków a z tych wszystkich krajów południowych tylko tych, co wyglądają jak Kaka
Nie ma co, mam dobry wpływ na ludzi

O jeju.. Norwegowie są, a reszta to nie wiem

I nawet bym miała całkiem blisko z mieszkania do uczelni ok, po przeanalizowaniu - nie aż tak daleko..

Edytowane przez Claaire
Czas edycji: 2010-06-25 o 14:31
Stary 2010-06-25, 14:35   #3384
czijo
Zadomowienie

Cytat:
Nie ma co, mam dobry wpływ na ludzi

O jeju.. Norwegowie są, a reszta to nie wiem

I nawet bym miała całkiem blisko z mieszkania do uczelni ok, po przeanalizowaniu - nie aż tak daleko..
Z Bronowic masz nawet jeden bezpośredni tramwaj. No, prawie, kilkaset metrów potem trzeba z buta.

Ale wiesz, z drugiej strony zastanawiam się, jaki poziom reprezentują sobą ci ludzie, jeżeli studiują w Polsce przepraszam, jeżeli uraziłam czyjeś uczucia patriotyczne, ale cóż, nasze uczelnie nie są w światowej czołówce, a już na pewno akurat ta nie jest
Stary 2010-06-25, 14:42   #3385
Claaire
Wtajemniczenie

Cytat:
Z Bronowic masz nawet jeden bezpośredni tramwaj. No, prawie, kilkaset metrów potem trzeba z buta.

Ale wiesz, z drugiej strony zastanawiam się, jaki poziom reprezentują sobą ci ludzie, jeżeli studiują w Polsce przepraszam, jeżeli uraziłam czyjeś uczucia patriotyczne, ale cóż, nasze uczelnie nie są w światowej czołówce, a już na pewno akurat ta nie jest
Ok myśle, że mi jeszcze w tej kwestii doradzisz, bo ja niestety się na tym nie znam ;D

Hmm w sumie sama nie wiem.
Pokażę Ci wypowiedź jakiegoś Holendra na ten temat:
High level teaching

Cracow University of Economics is on a high level which makes graduates able to play a well respected role in business life in the future. The lectures at the university are highly interesting, because professors are often creating discussions about topic that explains differences between all the countries we came from by starting a course giving Poland as an example. Both the city and the university made such a good impressions on me that they convinced me to come back to Krakow to finish my studies here.
Stefan Matthijssen, International Business and Laguages, Holland

(i ten chłopak nawet wygląda całkiem w miarę ok )
troche długie

W ogóle UEk chyba się całkiem ok prezentuje, miał 1 miejsce w rankingu Wprost uczelni ekonomicznych.

Edytowane przez Claaire
Czas edycji: 2010-06-25 o 14:45
Stary 2010-06-25, 14:49   #3386
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:

Pokażę pokażę, jak brat wróci to zrobi mi zdjęcie
Ok, czekam
Cytat:

mnie ciągnie do odrobinę starszych, ale lepiej tak niż do młodszych.
Młodsi nie mają rozumu.
Cytat:
Dziewczyny, zobaczcie: http://www.youtube.com/watch?v=l3R3K...eature=related
I LOVE GAGA.
Na Glasto też instrumentalnie dawała.

Nie przepadam za nią, ale ta wersja mi się podoba.

Jadę na Śląsk jutro rano chyba.
Stary 2010-06-25, 14:58   #3387
blue_apple
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bedeliciuos Pokaż wiadomość
oko, wyślę zaraz na pw

napisz im dosadnie, że skoro nie umieją kontaktować się z klientem, nie odpisują na temat to dziękujesz. dobranoc.

Cytat:
Mam na myśli, że mamy w Polsce wolność wyznania (podobno) i zastanawiam się, czy jak ktoś jest ateistą albo wierzącym niepraktykującym albo muzułmaninem albo wierzy w reinkarnację UFO i NIE chce uczestniczyć w praktykach religijnych tej szkoły to oznacza to, że nie może się do niej zapisać, nawet jeśli odpowiada mu to wybieranie przedmiotów itd.
rozumiem już
chyba właśnie to, to oznacza.

Cytat:
Szkoda tylko że to studiowanie po angielsku najczęściej jest niestety płatne Nie rozumiem dlaczego, patrzyłam na wykładowców i jakoś wszyscy są z Polski. No, ale może im się więcej płaci i jeszcze tych obcokrajowców trzeba przyjąć.
W każdym razie strasznie mi się spodobał ten kierunek.. nie licząc ten nieszczęsnej matmy, ale z tego co patrzyłam, to jest tylko przez jeden rok więc można się pomęczyć. Potem są już suuuper przedmioty

wiesz dlaczego? zdaje mi się, że dlatego iż jakiekolwiek studia za granicą są płatne. nie wiem jakie jeszcze kraje oprócz Polski oferują "darmowe" szkolnictwo wyższe
gdyby studia anglojęzyczne u nas były darmowe, to wszyscy ludzie z za granicy by studiowali u nas.

ale ja też o tej regule słyszałam a ja 22

Cytat:
zalezy jakie

Cytat:
Napisane przez effciaa16 Pokaż wiadomość
No dokładnie brak jakiejkolwiek kompetencji. Facet był strasznie nie miły, nie dał mi dojść do słowa i mówi, a czemu nikt nie dzwonił na infolinie. Noo jak nie! Tłumaczę mu, że dzwoniłam, ale odzywała się sekretarka. W ogóle biuro jest czynne w mega śmiesznych godzinach od 8- do 18 . A firma funkcjonuje praktycznie 24 godziny na dobę. To przepraszam jakim cudem ktoś może się z nimi skontaktować o np. godz. 19. Ale wcześniej siostra z Tż dzwonili i niestety nikt nie raczył zostawić paczki.

Marta co prawda listonosz dzisiaj o dziwo był, ale nie przyszło nic od Ciebie. Pewnie w pon. będzie. A Ty może przejdź się na pocztę, no bo jak tak może być, że przesyłka ginie!
co za ludzie.

pewnie w pon bedzie, bo wczoraj po południu wysłałam, dziś dopiero pewnie ode mnie z poczty wyszło.

no muszę iść, a jak ktoś mi za..ukradł moją przesyłkę to

Cytat:

Brat mnie męczył żebym go dopuściła do komputera, nie dopuściłam i poszedł spać

Cytat:

chyba właśnie tak jak ten obcokrajowiec pisze, u nas jest jednak wysoki poziom nauczania mimo wszystko, w porównaniu do innych niektórych krajów.
blue_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 15:46   #3388
czijo
Zadomowienie

Cytat:
Ok myśle, że mi jeszcze w tej kwestii doradzisz, bo ja niestety się na tym nie znam ;D

Hmm w sumie sama nie wiem.
Pokażę Ci wypowiedź jakiegoś Holendra na ten temat:
High level teaching

Cracow University of Economics is on a high level which makes graduates able to play a well respected role in business life in the future. The lectures at the university are highly interesting, because professors are often creating discussions about topic that explains differences between all the countries we came from by starting a course giving Poland as an example. Both the city and the university made such a good impressions on me that they convinced me to come back to Krakow to finish my studies here.
Stefan Matthijssen, International Business and Laguages, Holland

(i ten chłopak nawet wygląda całkiem w miarę ok )
troche długie

W ogóle UEk chyba się całkiem ok prezentuje, miał 1 miejsce w rankingu Wprost uczelni ekonomicznych.
Oooo, to jak tak, to będę mamę molestować

Omg, Marta, bo mi Cię nie zacytowało - mam właśnie nadzieję, że chodzi o mój ulubiony puchar owocowy

Brat się obudził.
- OLCIA.
- Co Karciu?
- JA BĘDĘ TU SIEDZIAŁ.
- ?? ty leżysz.
- BĘDĘ SIEDZIAŁ AŻ WRÓCĄ.
- Kto?
- Mama i mama.
- <333333333333333333333333 3333333
- ... kurna. Nie mów nic do mnie.

Zawsze jak się obudzi to gada bez sensu, i wie że to uwielbiam

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Ala - "pisz na gg 4470339 startuje na to w tym roku i mam duzo info od poprzednich rocznikow " to znalazłam na forum UEK, kto pisze, Ty czy ja?
I w ogóle gdzie znalazłaś wypowiedź tego Holendra? I zdjęcie?

Edytowane przez czijo
Czas edycji: 2010-06-25 o 15:48
Stary 2010-06-25, 16:00   #3389
Claaire
Wtajemniczenie

Cytat:
Ala - "pisz na gg 4470339 startuje na to w tym roku i mam duzo info od poprzednich rocznikow " to znalazłam na forum UEK, kto pisze, Ty czy ja?
I w ogóle gdzie znalazłaś wypowiedź tego Holendra? I zdjęcie?

wiesz co...
ja już do niego pisałam naprawde.
napisał mi właśnie, że z matmą nie jest tak źle i że poziom ang jest dobry, ale jak przyjadą jacyś włosi/hiszpanie to bieda nie za bardzo umieją, inaczej z kanadyjczykami/amerykanami no ale to wiadomo
ale jak coś to jeszcze będę go pytać, bardzo uprzejmy

o tutaj

Cytat:
wiesz dlaczego? zdaje mi się, że dlatego iż jakiekolwiek studia za granicą są płatne. nie wiem jakie jeszcze kraje oprócz Polski oferują "darmowe" szkolnictwo wyższe
gdyby studia anglojęzyczne u nas były darmowe, to wszyscy ludzie z za granicy by studiowali u nas.

A pewnie masz racje, też się kiedyś nad tym zastanawiałam dlaczego kurcze u nas tak krytykują prywatne a za granicą to za wszystkie się praktycznie płaci
Stary 2010-06-25, 16:54   #3390
rehab4181
Zadomowienie

Cytat:
A właśnie, bo ten sos byl dołączony do marynaty, można go kupić osobno jakoś? Bo niby jest jakiś czosnkowy z knorra, ale on już nie jest taki dobry
nie wiem, ale poszukam w sklepie
też by mi się przydał taki sos

Cytat:
a ja myślałam, że hamuje
możliwe

bziii ♡.
rehab4181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości