Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-25, 13:33   #2851
Vcelka
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
U mnie lato pelna geba Malo chmurek, sloneczko i gorąc, posiedzialam chwile na podworku, poczytalam ksiazke i po 10 minutach wiałam bo tak mi w głowę grzalo

Wlasnie dzis przyszla do mnie ksiazeczka "Ciezarowka przez 9 miesiecy" i zaczelam czytac od 19 tygodnia, musze stwierdzic ze generalnie nie ma tam jakichs porad czy w ogole cos tam, tylko taki opis ciężarnej, ktory mi sie straszne podoba. Po prostu ciagle mialam banana na twarzy I wiele razy parsknelam smiechem

Czytam tez czasami watek o czerwcowych mamuskach i az sie boje ze bede miec taki wielki bebech Jakos tak to nienaturalnie wyglada No ale odwrotu nie ma.
Ja też mam tą książkę i ją uwielbiam, bo nie ma tam właśnie o komplikacjach, których nie chciałabym czytać, tylko śmiesznie opisany każdy tydzień, no i obrazki są the best

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 13:40   #2852
Aliszcze
Zakorzenienie

własnie się spostrzegłam, że pół garnka zupy z botwinki zjadłam

kurcze, chciałabym tę książkę, nawet chciałam zamówić, ale nie opłaca sie z kosztami przesyłki

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 13:44   #2853
kootekk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
To może pobierz magnez, w niewielkich dawkach na pewno nie zaszkodzi (pytałam się gina i zamierzam też zacząć brać niedługo, bo mam też skurcze nóg)... Przede wszystkim staraj się nie denerwować, a jeśli pojawiłby się przy tym ból, to po prostu wybierz się na izbę przyjęć, żeby sprawdzili, czy nic się nie dzieje.
kretencja w jakich dawkach zamierzasz brac ten magnez? bo tez mam skurcze łydek i by sie przydał ten magnez, tylko w jakiej dawce??

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 13:45   #2854
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vcelka Pokaż wiadomość
Witam nowe mamusie

Endorfina chyba połówkowe masz wcześniej trochę niż 5 listopada

Ja muszę kupić sobie kostium kąpielowy, bo w moim starym cycki mi wyłażą, nie to że mam zamiar się opalać, ale poleżeć w cieniu jak będzie gorąco, no i przyda się na basen, bo chyba wypada w 2- częściowym na basenie co ?
tez bym poszła na basen

Cytat:
U mnie lato pelna geba Malo chmurek, sloneczko i gorąc, posiedzialam chwile na podworku, poczytalam ksiazke i po 10 minutach wiałam bo tak mi w głowę grzalo

Wlasnie dzis przyszla do mnie ksiazeczka "Ciezarowka przez 9 miesiecy" i zaczelam czytac od 19 tygodnia, musze stwierdzic ze generalnie nie ma tam jakichs porad czy w ogole cos tam, tylko taki opis ciężarnej, ktory mi sie straszne podoba. Po prostu ciagle mialam banana na twarzy I wiele razy parsknelam smiechem

Czytam tez czasami watek o czerwcowych mamuskach i az sie boje ze bede miec taki wielki bebech Jakos tak to nienaturalnie wyglada No ale odwrotu nie ma.
a no nie ma

Cytat:
Ja też mam tą książkę i ją uwielbiam, bo nie ma tam właśnie o komplikacjach, których nie chciałabym czytać, tylko śmiesznie opisany każdy tydzień, no i obrazki są the best
a na allegro jest ta książka ?? poczytałabym

pokłociłam sie z tz popłakałam trzasnełam drzwiami i jest foch

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 13:51   #2855
endorfina
Raczkowanie

Vcelka Być może 5 listopada będę miała ostatnie usg podczas tej ciąży, kto wie?! Ale fakt - połówkowe mam oczywiście 5 lipca

margaryt sama właśnie jestem na etapie tropienia dobrego szpitala w Warszawie. Zastanawiam się nad Szpitalem Dzieciątka Jezus przy Placu Strynkiewicza, bo w tym szpitalu pracuje pani ginekolog, która prowadzi moją ciąże. Kiedy będę na badaniu, podpytam coś niecoś na ten temat. No i oczywiście szukam teraz szkoły rodzenia... Jak śledziłam to forum, któraś z dziewczyn chyba pisała, że chodzi do tego szpitala na zajęcia... Jestem ciekawa jej wrażenia, bo niewiele mogłam znaleźć na temat ich szkoły w necie.

A teraz to już naprawdę idę na obiad, bo Bambino chyba jakieś ssanie dzisiaj włączyło
endorfina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 13:54   #2856
kretencja
Zakorzenienie

Kurczę, nie pamiętam jaka to jest dawka. Mam Maglek B6, mam ewentualnie łykać 1 tabletkę dziennie. Ale niestety nie wiem, ile tam jest magnezu.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 13:55   #2857
mamuska003
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
mamuska003 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-25, 13:55   #2858
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
własnie się spostrzegłam, że pół garnka zupy z botwinki zjadłam

kurcze, chciałabym tę książkę, nawet chciałam zamówić, ale nie opłaca sie z kosztami przesyłki
Ja ją mam za 19zl z wysylka wiec sie oplaca, nowa kosztuje 45 u mnie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
kretencja w jakich dawkach zamierzasz brac ten magnez? bo tez mam skurcze łydek i by sie przydał ten magnez, tylko w jakiej dawce??
Ja biore magnez na skurcze ale nie w lydkach tylko w stopach (swoja droga nie zycze nikomu czegos takiego bo jak stope wykreci to wyje do ksiezyca) i biore jedna dziennie tabletke.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 13:57   #2859
kootekk
Zakorzenienie

dzieki, zadzwonie sobie jednak jutro do gina i sie zapytam

Anecka a jaki magnez bierzesz, bo tego jest pełno roznych firm itp

Edytowane przez kootekk
Czas edycji: 2010-06-25 o 13:59
Stary 2010-06-25, 13:59   #2860
Vcelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja ją zamówiłam właśnie na allegro z jakiejś księgarni internetowej z odbiorem osobistym w W-wie.

Ja biorę czysty magnez( magnezin - 130 mg jonów magnezowych ), bez dodatku wit. B6, bo w witaminach mam B6 i gin mówił, żebym nie przedawkowała. A biorę 1 tabl. dziennie, chociaż można brać do 3 tabl./dziennie.

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 14:02   #2861
kootekk
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ją zamówiłam właśnie na allegro z jakiejś księgarni internetowej z odbiorem osobistym w W-wie.

Ja biorę czysty magnez( magnezin - 130 mg jonów magnezowych ), bez dodatku wit. B6, bo w witaminach mam B6 i gin mówił, żebym nie przedawkowała. A biorę 1 tabl. dziennie, chociaż można brać do 3 tabl./dziennie.
dzieki dziewczyny za rady, jutro sobie kupie magnez i mam nadzieje ze te durne skurcze miną

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-25, 14:07   #2862
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
dzieki dziewczyny za rady, jutro sobie kupie magnez i mam nadzieje ze te durne skurcze miną
hej, ja biorę Magnezin,pani w aptece mi poleciła (że zalecany przez ginekologów), mój lekarz też był za. Magne B6 raczej nie, bo jak bierzesz witaminy to tam masz b6 w skladzie, a też nie powinno się przeginać
Stary 2010-06-25, 14:11   #2863
kootekk
Zakorzenienie

Marta tez jedna tabletke dziennie bierzesz?

Stary 2010-06-25, 14:12   #2864
Biejatka
Rozeznanie

Wstałam, jestem nieprzytomna, zamiast czuć się lepiej, to jeszcze gorzej mi
Biejatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 14:16   #2865
mamuska003
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Biejatka Pokaż wiadomość
Biejatka jutro może bedzie lepiej
Mam weekend spadam do domciu. Pa pa
mamuska003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 14:18   #2866
kretencja
Zakorzenienie

A mnie mój gin powiedział, żeby się witaminą B6 nie przejmować, bo przy dobrych wiatrach z tabletek witaminowych wchłaniamy jakieś 30%, więc trudno jest przedawkować. No ale niech każda swojego lekarza słucha

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 14:27   #2867
kliwia
Zakorzenienie

ja mam magnesium - 40mg jonow magnezu taki mi maz kupil, jak go poprosilam o magnez bez wit.B6
ale dzis wzileam dopiero 1wsza tabletke
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 14:34   #2868
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki, zadzwonie sobie jednak jutro do gina i sie zapytam

Anecka a jaki magnez bierzesz, bo tego jest pełno roznych firm itp
Ja biore magnez b6

Do tego Pharmaton Matruelle kupilam bo z DHA kosztuje 45zl a Centrum Materna bez DHA 35.. a z DHA u mnie 70zl masakra.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-06-25, 14:41   #2869
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:

No nie ma, nie ma odwrotu

Anecka przepraszam za niedyskretne pytanie, jesli nie chcesz nie odpowiadaj - jak radzisz sobie psychicznie z tym,ze bedziesz samotna mama (okropne to formulowanie -- samotna mama-- ale nie wiem jak inaczej napisac)

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
tez bym poszła na basen

a no nie ma

ehh teraz kochana wszystko podwojnie wku**** co?

Ja od jakiegos czasu jednak mam wszystko gdzies, nic mnie nie rusza- nie placze, nie przejmuje sie tak bardzo wieloma rzeczmai - moze tez Ci sie odmieni

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Biejatka Pokaż wiadomość
Moze badania trzeba powtorzyc?
Moze cukier, zelazo Ci spada?

Ja tez ostatnio czuje sie jakas slaba.
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-25, 14:41   #2870
79 Marta
Wtajemniczenie

kootekk ja mam te 500mg (130 mg jonów magnezu,) lekarz mówil,ze można całą, ale ja biorę pół ( niby w ciązy powinno się ok 400-450- ale przecież w jedzeniu tez jest magnez)
Stary 2010-06-25, 14:44   #2871
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
No nie ma, nie ma odwrotu

Anecka przepraszam za niedyskretne pytanie, jesli nie chcesz nie odpowiadaj - jak radzisz sobie psychicznie z tym,ze bedziesz samotna mama (okropne to formulowanie -- samotna mama-- ale nie wiem jak inaczej napisac)
Hmm narazie sobie radzę Przez taki rozwoj losu i moje przejscia w tamtym roku jak mama mi zmarła na rekach i schudlam przez stresy 10 kilo.. stałam sie silniejsza psychicznie osoba. I napisze tak: teraz to chce mi sie zyc! Wczesniej mialam depresje, ciezko bylo.

Ostatnio tez sie byly TZ odezwal, generalnie takie rzeczy mi powiedzial ze powinnam sie zesmucic,wkurzyc i w ogole, ale nie chce sie stresowac. Wczesniej jak mu napisalam o wozku, to powiedzial zebym robila co chce a jak juz kupilam to stwierdzil ze jemu sie nie podoba, bo wyslalam mu zdjecie i ze on woli nowy bo bedzie tez wychowywac dziecko przeciez.. i KAZAŁ mi zbierac na nowy wozek

Ciezko bylo mu wytlumaczyc, ze nie liczy sie nowy czy stary, tylko aby byl funckjonalny a ja podeszlam do tego tak: Skoro urodze na jesien/zime, to przyda mi sie wozek z duza gondola. Moj wozek ma 90cm dlugą gondolę! Wiec dziecko do maja spokojnie pojezdzi, zas w takiej 75cm to ile 3 miesiace powoze?

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-06-25, 14:47   #2872
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Hmm narazie sobie radzę Przez taki rozwoj losu i moje przejscia w tamtym roku jak mama mi zmarła na rekach i schudlam przez stresy 10 kilo.. stałam sie silniejsza psychicznie osoba. I napisze tak: teraz to chce mi sie zyc! Wczesniej mialam depresje, ciezko bylo.

Ostatnio tez sie byly TZ odezwal, generalnie takie rzeczy mi powiedzial ze powinnam sie zesmucic,wkurzyc i w ogole, ale nie chce sie stresowac. Wczesniej jak mu napisalam o wozku, to powiedzial zebym robila co chce a jak juz kupilam to stwierdzil ze jemu sie nie podoba, bo wyslalam mu zdjecie i ze on woli nowy bo bedzie tez wychowywac dziecko przeciez.. i KAZAŁ mi zbierac na nowy wozek

Ciezko bylo mu wytlumaczyc, ze nie liczy sie nowy czy stary, tylko aby byl funckjonalny a ja podeszlam do tego tak: Skoro urodze na jesien/zime, to przyda mi sie wozek z duza gondola. Moj wozek ma 90cm dlugą gondolę! Wiec dziecko do maja spokojnie pojezdzi, zas w takiej 75cm to ile 3 miesiace powoze?
zazdorszcze sily!

zostaniesz takim moim wzorem,ze samej mozna sobie swietnie radzic
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 14:47   #2873
veyavu
Przyczajenie

Cytat:
też mam tą książkę - dostałam na urodziny od przyjaciela (zawsze dobiera fajne prezenty), jak dla mnie strzał w dziesiątkę, czytam od 13 tygodnia, a co najlepsze mój mąż czasami czyta razem ze mną
Czasami wydaje mi się że jemu bardziej się ta książka podoba niż mnie ...
veyavu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 14:49   #2874
kootekk
Zakorzenienie

Anecka bardzo mi przykro z powodu mamy, ale teraz masz sie na co cieszyć i dla kogo żyć, nie jedna by chciała mieć dziecko a nie może, czy chłop jest czy nie to akurat nie najważniejsze
zresztą jakbym miała się użerać z jakimś kretynem to wolałabym być sama z dzieckiem

Stary 2010-06-25, 14:55   #2875
Inez82
Raczkowanie

GG do Inez82

Dziewczynki, pomocy!!! Co mi pomoże na mega wielką jak stąd do Chin zgagę??? Męczy mnie od wczoraj i mam już serdecznie dość.

Moją kruszynkę czuję już regularnie, tzn. codziennie mam jakieś kopniaczki, a czasami jak przyciśnie pęcherz...o matko!!!Ledwo zdążę dolecieć do kibelka
Inez82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 14:55   #2876
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
zazdorszcze sily!

zostaniesz takim moim wzorem,ze samej mozna sobie swietnie radzic
: no wez bo az mi glupio :P

Cytat:
Anecka bardzo mi przykro z powodu mamy, ale teraz masz sie na co cieszyć i dla kogo żyć, nie jedna by chciała mieć dziecko a nie może, czy chłop jest czy nie to akurat nie najważniejsze
zresztą jakbym miała się użerać z jakimś kretynem to wolałabym być sama z dzieckiem
otoz to Wczesniej byl normalny a dziecko zmienilo wszystko na złe.. mam tylko nadzieje, ze nie bedzie chcial mi odebrac praw rodzicielskich.. bo wtedy sie chyba zalamie, ze zycie mi wszystko odbiera.

Inez, napar z majeranku badz z siemienia lnianego

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-06-25 o 14:58
Stary 2010-06-25, 14:56   #2877
Gustawek
Rozeznanie

nowe mamusie na naszym forum. Mill nie przejmuj się tymi wymiarami, mój z kolei na połówkowym głowę ma tydzień starszą niż resztę ale na tym etapie dzieciaczki rosną już bardzo indywidulanie i tydzień różnicy nie ma znaczenia
Anecka, zgadzam się z Tobą co do wózka. I w ogóle za podejście do życia jesteś bardzo silną osóbką
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 15:02   #2878
Anecka
Zakorzenienie

jeny :P Idę stad bo sie spalę na twarzy dzieki

Czas na mecz. Portugalia - Brazylia

wcinam kalarepke :P

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-06-25, 16:15   #2879
kliwia
Zakorzenienie

Anecka To sie byly tz popisal opiekunczoscia, nie ma co.
Silna z Ciebie baba
Tez dzis jadlam kalarepe, pyyycha

A wiecie co ja odkrylam u mnie w jednej galerii ?
Sklep z drewnianymi zabawkami dla dzieci. Po prostu sie w nim zakochalam, mam nadzieje ze przetrwaja na rynku jak moj maly szkrab bedzie mogl chcec stamtad zabawki.
Drewniane samochody, klocki, lamiglowki, puzle, doslownie wszzzzystko. plus ksiazeczki dla dzieci Bosko!
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 16:27   #2880
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

Cytat:
jeny :P Idę stad bo sie spalę na twarzy dzieki

Czas na mecz. Portugalia - Brazylia

wcinam kalarepke :P
Właśnie cały czas oglądam ale spodziewałam się czegoś ciekawszego ...

Anecka dziewczyny maja rację, jesteś silna babka

kliwia zabawki drewniane to rewelacja, są sto razy bardziej rozwijające niż te wszystkie przereklamowane

Edytowane przez wiolkaslonko
Czas edycji: 2010-06-25 o 16:30
wiolkaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości