|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
Widać pozory mylą ![]() Cieszymy się z Tobą ![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
Cytat:
Śliczna Amelka w huśtawce My mamy taką huśtawkę przed blokiem i Kuba ją lubi Cytat:
W tym pierwszym ten daszek też taki jakiś nie-teges ![]() Zauważyłam, że jak fajny rowerek, nie upstrzony, to nie ma możliwości sterowania przez rodzica ![]() *** Muszę pochwalić Kubę - nauczył się zdejmować sam body/bluzkę przez głowę (ale wcześniej trzeba Mu wyjąć rączki z rękawów )
|
|
|
#1292 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
hello
Tak czytam o waszych zakupach na allegro i ja stwierdzam że nie umiem tak jak wy. Kosmetyki niby są kilka złotych tańsze, ale z przesyłką wychodzi na to samo albo drożej. Zabawki używane taniej, ale ja nie lubię używanych. Ubrania owszem tańsze, ale te naprawdę tańsze jakościowo są do bani, poza tym rozmiarówki się nie zgadzają. Wszystko co kupiłam na allegro mi się nie podobało Wpadam się pochwalić że Alanowi wyszła dolna lewa dwójka i na górze jeszcze cztery zęby lada moment będą Od kilku dni moje dziecko chodzi, jeszcze nie całkiem dobrze ale przez pół pokoju przejdzie. A hitem jest jego wstawanie ![]() Texasik Daniel cudny. Szkoda że z nową znajomością nie wyszło. Skierko Amelaślicznotka i jak fajnie ząbki pokazuje, my chuśtawkę mamy drewnianą i tylko do usypiania służy. Svinecko zazdroszczę ciepełka i życzę udanego weekendu Czeko ciesze się że z Wercią już lepiej. Magi Co do ADHD to Alan może podać rękę Maćkowi Zawsze chciałam cię zapytać czemu leczycie Maćka w CZD?? My jeździmy tam do różnych lekarzy na kontrole i kiedyś na rehabilitację ale tylko dlatego że znajoma załatwiła lekarzy bp my nigdzie sami nie mogliśmy. Słyszałam że jako szpital to nie jest to fajne miejsce i że nie można nocować z dzieckiem na sali, to prawda?? Jeśli nie chcesz to nie musisz odpisywać |
|
|
|
#1293 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Amelka póki co podnosi raczki jak sie rozbieramy, ale to i tak duza pomoc |
|
|
|
|
#1294 |
|
Ola-Unhola
|
A tak jeszcze jedno, łażą mi po suficie larwy moli, no już mam serdecznie dość. Wciągnę jednego dnia kilka i niby pusto a za 2, 3 godz znowu wyłażą znad okapu. Muszę Małżowi powiedzieć, żeby raida w proszku na nie kupił, bo juz mnie obrzydzenie bierze....
|
#1295 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dopisałam wiadomość w klubie w "moim" temacie.
|
|
#1296 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
|
|
#1297 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za chodzenieCytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1298 |
|
Wtajemniczenie
|
Unholy skąd to dziadostwo u Ciebie?? To mole spożywcze czy takie co ubrania gryzą? A jak posypiesz sufit proszkiem??
Dzięki miramej
Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2010-06-25 o 15:09 |
|
|
|
#1299 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla KubyCytat:
u nas poki juz sama nie ile zebow naraz wylazic bedzie bo na dole to opuchniete cale sa dziaselka a na gorze w miejscu jedynek super ze sam potrafi wstac bez trzymania ![]() to tak samo jak Wercia z siadaniem miala , zamiast z boczku z podparta reka to ona siup bez podporki w gore i siedziala , teraz dopiero cwana jest i sie podpiera ![]() jak wam sie podoba ta sukienka? http://allegro.pl/item1083543378_prz...rko_80_86.html
|
|
#1300 |
|
BAN stały
|
agga za zabka i chodzenie
![]() czeko sukienka ladna Amela wisi na mnie odkad wstala przestalam jej dawac wapno i zyrtec i katar minal czasami cos tam poleci ale malo i ogolnie po odstawieniu lekow jest lepiej..
|
|
|
|
#1301 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
, Kuba też od dawna "pomaga" i w ubieraniu i w rozbieraniu, ale sam umiał zdjąć tylko skarpetki i buty - najlepiej na spacerze , wczoraj znów jakiś pan za nami biegł z butem ![]() Mnie się nie podoba, ale ja ogólnie nie przepadam za takimi strojnymi rzeczami u dzieci
|
|
|
#1302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1303 |
|
BAN stały
|
ta jest ladna
http://allegro.pl/item1087882604_sli...a_rozm_86.html http://allegro.pl/item1086968878_wyj...ozmiar_86.html - ta ciekawa http://allegro.pl/item1089851573_dk_...86cm_0618.html - taka i do tego ladna bluzeczke to takie moje typy
|
|
|
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie się bardziej podobają właśnie takie, jak skierka wstawiła
Już od długiego czasu podczytuje nas KICIALILA , zapraszamy do rozmowy
|
|
#1305 |
|
BAN stały
|
a czeko doczytalam ze chcesz weselna
zaraz udusze dzieciaka... doslownie 10 minut temu jadla cyca i znowu wisi u szyi i ciaga za bluzke beczac ![]() ta tez fajna http://allegro.pl/item1084517915_mon...olerko_86.html Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2010-06-25 o 15:38 |
|
|
|
#1306 |
|
Ola-Unhola
|
agga, spożywcze chyba, bo przede wszystkim tu ich od kilku dni pełno lata....
Ten proszek się stawia w pojemniczkach w kilku miejscach i jakoś wymieraja. Zobaczymy ![]() A w ogóle to lecę się Wam wypłakać.., ten rok jakiś pechowy mamy. Zmywarka właśnie zalała mi całą kuchnie, nie nadążam z wycieraniem. Już dzwoniłam do serwisu, przyjadą 1 lipca... Małż dzwonił, ze samochód na lawecie zabrali do serwisu, bo coś mu się wylało z niego i mechanik zabronił ruszać.... Tylko się za...ć
|
#1307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie duś , Kuba je 4 razy, wie gdzie "cyco", czasem pokazuje, ale nie je poza stałymi porami
|
|
|
#1308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak musze jej na jesien jakis plaszczyk kupic bo ta kurteczka co na wiosne to bedzie za mala-juz ma rekawki za krotkie w sumie to Werci chyba starczy rozm. 80 albo taki miedzyn74-80 mierzylam ja wczoraj i w klatce ma 46cm ob. glowki 44cm a przy urodzeniu miala 33,5cm a na dlugosc to jakos stoi w miejscu bo 74cm ma
|
|
#1309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jedno i drugie przecież niedawno było naprawiane
|
|
|
#1310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z drugiej strony mam sukienke taka ktora mige jej zalozyc na roczek -musze zrobic fote i wam pokaze Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- malz jedzie w poniedzialek do katowic i chyba jade z nim -podrzuci mnie do Silesi a on ma spotkanie z klientem , chce sie rozejrzec za sukienka dla siebie , a jak nic nie kupie to pojade jeszcze na inne sklepy
|
|
#1311 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
widocznie potrzebuje Cytat:
Cytat:
Amelka coraz lepiej radzi sobie z chodzeniem smiesznie to brzmi, a jak mowie jej pokochaj mame to bierze za szyje i przytula...
Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2010-06-25 o 15:51 |
|||
|
|
|
#1312 |
|
Zakorzenienie
|
juz wstala, jeszcze drzemie mi na rekach, zaraz idziemy mleczko pic
|
#1313 | |||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas powoli przebija się 4., jednym "ostrzem" już na świecie ![]() Moje dziecie hektar za Waszymi chłopaki-rozrabiaki.![]() Jeździmy do urologa ze względu na wodonercze Maćka. Jak chcesz szerzej poczytać, to w klubie są szczegóły. Kiedyś założyłam temat i tam opisuje szczegóły. Do CZD jeździmy też do chirurga (naczyniak). Co do szpitala, to leżeliśmy dwa razy. Prawie miesiąc na oddziale niemowlęcym. WSPANIAŁY ODDZIAŁ I PERSONEL. Drugi raz, tydzień, na urologii. I tu niestety. Personel taki sobie, ale do przeżycia. Na obydwu byłam przy Maciusiu całą dobę. Na niemowlęcym, to nawet nie można było z sali wychodzić, tzn. mogłam sama na siusiu i papu ![]() Ogólne wrażenia z pobytów -jeżeli można tak to ująć - na plus agga, a ty mieszkasz niedaleko Wawy? Często jeździcie do CZD? --- Znalazłam fajny rowerek: http://www.allegro.pl/item1081007997...rier_10zl.html Ten jest moim ideałem, ale cena już nie ![]() http://www.allegro.pl/item1080604756...wer_somap.html ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
Jakiś pech Was prześladuje ![]() Miramej dla Kuby. Maciek dopiero niedawno nauczył się wskazywać paluszkiem.
|
|
|
#1314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obydwa fajne, ale obydwa (za) drogie ![]() , Kubuś już od dawna pokazuje paluszkiem, ciągle i na wszystko
|
|
|
#1315 |
|
Zakorzenienie
|
zapomnialam napisac jak ostatnio usmialismy sie z malzem z Werci bo maz wychodzac do pracy mowi mi zawsze"nara"
i ktoregos dnia malz jak zwykle mowi"nara" a po chwili Wercia "naja" wszystko chce powtarzac tylko po swojemu se gada a ja sie musze domyslac
|
#1316 |
|
Wtajemniczenie
|
Maginiestety o chorobach Maćka wiem, ale chodziło mi konkretnie czemu akurat do CZD? Słyszałam negatywne opinie o tym szpitalu , jak napisałam wyżej. Jednak z tego co piszesz to chyba jest ok.
My mieszkamy 80 km od Warszawy, a trafiliśmy do CZD przez koleżankę bo pilnie potrzebowaliśmy do neurologa i na rehabilitację z Alanem i koleżanka właśnie poleciła ten szpital, a że jeszcze nic nie wiedziałam na temat CZD to pojechaliśmy. Na oddziale nie byłam wiec się nie wypowiadam a lekarze u których bywamy są ok, panie rehabilitantki cudowne. Teraz już często nie jeździmy, ale jeszcze 4 m-ce temu to byliśmy co miesiąc. Teraz tylko na kontrole co kilka m-cy. Serduszko Alana leczymy w Warszawie w Szpitalu dziecięcym na Litewskiej(suuuuper szpital, oddział kardiologi jest cudowny a pielegniarki do rany przyłóż). Spędziłam tam pierwsze 2 m-ce życia Alana i potem jeszcze kilka razy od kilku dni do kilku tygodni. Unholyreklamują jakieś plastry na te przeklete mole spożywcze, widziałaś? Może warto spróbować, oprócz tej trutki. Wasze dziaciaki ślicznie mówią. Czeko Werci naja mnie rozłożyło na łopatki, Alan to tylko w kółko baba baba baaaaaa baaaa baba i jęczy i steka i znowu bababa baaaa baaa
Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2010-06-25 o 16:37 |
|
|
|
#1317 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
CZD dlatego, że jest tam (podobno) najlepszy oddział urologii dziecięcej w Polsce. Dzieci z najtrudniejszymi przypadkami urologicznymi z całej Polski trafiają właśnie do CZD To prawda Miramej, fajne rowerki są niestety za drogie
|
|
|
#1318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas :dziadzia, baba, mama, tata,naja, nie(ne), tak(ta),lalala,papa, pak(ptak), ba(jak cos zrzuci),bam(czyli jak zegar bije) a reszta to juz cos po swojemu a jak pokazuje na cos paluszkiem to "eeee"
|
|
#1319 |
|
Wtajemniczenie
|
Pięknie Wercia mówi
![]() Ja tu z Wami gadu gadu a dzieciak mi zrzera puzzle pankowe z podłogi Musiałam mu wydłubać z buzi małą część od piankowej poziomki. Wstawiłam kilka zdjęć do albumów i zaktualizowałam miesiącpo miesiącu
|
|
|
|
#1320 |
|
BAN stały
|
zastanawiam sie nad jakims strojem na roczek Amelki, zeby tez wygladac jak czlowiek... szukalam jakiejs sukienki ale jakos nic do mnie nie przemawia
tez zostaje problem brzuszka - nie jest tragicznie ale troche jest. zastanawia mnie spodnica ołówkowa. co myslicie? powinna chyba troche wyszczuplic? chyba OLa kupowala na chrzciny?tylko ona rozmiar 3 a u mnie 38-40 ![]() no nie moge a niektore spodnice to 42 Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2010-06-25 o 17:43 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:40.

. Wlascicielem jest Danielka kuzyn , kupilismy mu z tzem taki na roczek . Ale szwagierka juz zapowiedziala , ze Danielek tez dostanie roweryk na roczek , pewnie podobny .
. Szla z mezem i slyszalam ich rozmowe , co drugie slowo przeklenstwo , odechcialo mi sie tej znajomosci . A wygladala na fajna dziewczyne , taka ladna i zadbana.

Zawsze chciałam cię zapytać czemu leczycie Maćka w CZD?? My jeździmy tam do różnych lekarzy na kontrole i kiedyś na rehabilitację ale tylko dlatego że znajoma załatwiła lekarzy bp my nigdzie sami nie mogliśmy. Słyszałam że jako szpital to nie jest to fajne miejsce i że nie można nocować z dzieckiem na sali, to prawda?? Jeśli nie chcesz to nie musisz odpisywać
Amelka póki co podnosi raczki jak sie rozbieramy, ale to i tak duza pomoc 

czasami cos tam poleci ale malo i ogolnie po odstawieniu lekow jest lepiej..

, zapraszamy do rozmowy 
, Kuba je 4 razy, wie gdzie "cyco", czasem pokazuje, ale nie je poza stałymi porami

MACIEJKA SYNEK KOCHANY