Maturzystki 2010 cz. VIII- w powodzi procentów! - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-25, 17:06   #3391
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41
Konto usunięte

Dot.: Maturzystki 2010 cz. VIII- w powodzi procentów!

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość
Pierwsze słyszę o tym, że imieniny pierwsze po urodzinach. ale u mnie nie ma z tym problemu, bo mam tylko raz w roku kalendarzowo.

Ja byłam, tzn.u pedagog szkolnej, ale robiła mi test taki, jaki robią doradcy. I wyszło, że powinnam iść w stronę humanistyczną, artystyczną albo języków obcych.. czyli nic nowego nie odkryła, to było z 1,5roku temu
A ja tak bym chciała cofnąć czas i porządnie przykładać się do matmy, i teraz iść na inżyniera ale o tyle dobrze, że do języków się przykładałam,z tym nie zginę.
u mnie też jest tak przyjęte, że imieniny obchodzi się pierwsze po urodzinach .

też mieliśmy taki test w klasie i wyszło mi .że mam brać pod uwagę bardziej ścisłe kierunki

Cytat:
Napisane przez czijo;
0256589]Jak się znali przed 1 klasą? ja większości mojej klasy z LO do dziś nie znam znaczy, nie znam = nie mam pojęcia, czy lubią marchewkę, jakiej muzyki słuchają i co sądzą o Bronku.
Oczywiście znam nazwiska (choć elita mojej klasy do końca nie kojarzyła wielu "niefajnych" osób, więc nie jest to takie oczywiste), pamiętam twarze... ale na tej zasadzie znam milion ludzi
u nas w LO przed rozpoczęciem roku pierwsze klasy mają spotkania integracyjne

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Młodsi nie mają rozumu.

Jadę na Śląsk jutro rano chyba.
nie zawsze

a po co ?

Cytat:
Napisane przez czijo Pokaż wiadomość
Brat się obudził.
- OLCIA.
- Co Karciu?
- JA BĘDĘ TU SIEDZIAŁ.
- ?? ty leżysz.
- BĘDĘ SIEDZIAŁ AŻ WRÓCĄ.
- Kto?
- Mama i mama.
- <333333333333333333333333 3333333
- ... kurna. Nie mów nic do mnie.

Zawsze jak się obudzi to gada bez sensu, i wie że to uwielbiam

słucham sobie Comy . fajnie tak się odprężyć, bo sprzątałam dom i umyłam autko nawet .
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 17:06   #3392
rehab4181
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bedeliciuos Pokaż wiadomość
dziewczyny, jestem strasznie zabiegana i nie mam czasu Wam nadrabiać.
powiem tylko, że nie zamawiam nic, bo mnie znowu olali i nie odpisują
dajcie mi numery kont, to Wam odeslę kasę dzisiaj
wysłałam pw

wcześniej Was cytowałam, ale musiałam iść bo mama mojej przyjaciółki urodziła córeczkę
Martusię

bziii ♡.
rehab4181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 18:51   #3393
plesiunia
Zadomowienie

GG do plesiunia

[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;20261086]u mnie też jest tak przyjęte, że imieniny obchodzi się pierwsze po urodzinach .

też mieliśmy taki test w klasie i wyszło mi .że mam brać pod uwagę bardziej ścisłe kierunki

u nas w LO przed rozpoczęciem roku pierwsze klasy mają spotkania integracyjne

nie zawsze

a po co ?

słucham sobie Comy . fajnie tak się odprężyć, bo sprzątałam dom i umyłam autko nawet .[/QUOTE]
No u mnie też było takie spotkanie przed rozpoczęciem roku, poznaliśmy wychowawcę i osoby z klasy, ale zawsze miałam tak że kogoś znałam wcześniej, np koleżankę jeszcze z przedszkola i kolegę poznałam kiedyś na koloniach wakacyjnych.

Wracałam z rodzicami z zakupów i czarny kot 2 razy przebiegł nam drogę i kupiłam gazetę z klapkami za 5.50 a identyczne klapki znalazłam na rynku za 15ł

plesiunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 19:02   #3394
chiddy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rehab4181 Pokaż wiadomość
wysłałam pw

wcześniej Was cytowałam, ale musiałam iść bo mama mojej przyjaciółki urodziła córeczkę
Martusię
ojejjjjjkuuu, to przyjaciółka szczęśliwa pewnie

Cytat:
Napisane przez plesiunia Pokaż wiadomość
Wracałam z rodzicami z zakupów i czarny kot 2 razy przebiegł nam drogę i kupiłam gazetę z klapkami za 5.50 a identyczne klapki znalazłam na rynku za 15ł
nie wierzę w czarne koty
ani żadne inne

ależ okazja

ed : reg17 dziękuję ;* bedelicious wysłałam pw

Edytowane przez chiddy
Czas edycji: 2010-06-25 o 19:03
chiddy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 19:06   #3395
plesiunia
Zadomowienie

GG do plesiunia

Cytat:
Napisane przez chiddy Pokaż wiadomość

nie wierzę w czarne koty
ani żadne inne

ależ okazja

ed : reg17 dziękuję ;* bedelicious wysłałam pw
No ja też nie wierzę, ale mnie to dziś rozśmieszyło. Mojego brata żona chciała mnie dziś zabrać na wieczór panieński ale zrezygnowałam

Stary 2010-06-25, 19:27   #3396
chiddy
Zadomowienie

Cytat:
Mojego brata żona chciała mnie dziś zabrać na wieczór panieński ale zrezygnowałam
czemu?

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:
Napisane przez blue_apple Pokaż wiadomość
o lakierach mi nie zacytowało.
widać już mi się udziela język reklamowy, jak tak napisałam
nie no, przypadkiem wyszło

to Dry&Shy Inglota, to takie cudo w zakraplaczu? jeśli tak, to też lubię ale teraz nie używam, bo jednak Nail Tek spełnia rolę nabłyszczacza no i dodatkowo utwardzacza. mógłby jeszcze przyspieszać wysychanie
zawsze się dziwiłam, czemu maksymalnie 3 dni ładnie lakier wygląda mi na paznokciach, bo tez nie zmywam (naczyń w sensie ).. doszłam do wniosku, że od pisania na klawiaturze może, no i te kąpiele
ach, no i też raczej nie domalowywałam kolejnych warstw, tak jak Justyna, po prostu zmywałam i od nowa dwie.
tak, to to cudo w zakraplaczu uwielbiam to cudo
czytałam o tym Nail Tek, nie znałam go
wyczytałam, że jest suuuuuuuuuuuuuuper
muszę sobie zamówić na all, bo chyba w sklepach go nie ma?
Stary 2010-06-25, 19:33   #3397
plesiunia
Zadomowienie

GG do plesiunia

Cytat:
czemu?

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

tak, to to cudo w zakraplaczu uwielbiam to cudo
czytałam o tym Nail Tek, nie znałam go
wyczytałam, że jest suuuuuuuuuuuuuuper
muszę sobie zamówić na all, bo chyba w sklepach go nie ma?
Bo dziwnie bym się czuła jak intruz nie znam panny młodej, rozumiem jakby ona potwierdziła to zaproszenie a tak to poza tym nie chciałoby mi się jechać 100km do warszawy na jedną imprezę.

Stary 2010-06-25, 19:52   #3398
chiddy
Zadomowienie

Cytat:
Bo dziwnie bym się czuła jak intruz nie znam panny młodej, rozumiem jakby ona potwierdziła to zaproszenie a tak to poza tym nie chciałoby mi się jechać 100km do warszawy na jedną imprezę.
a no to rozumiem
faktycznie trochę nieswojo by było
Stary 2010-06-25, 19:56   #3399
parodia
Zakorzenienie

Ewa, im za tą przesyłkę. Dobrze, że Twoja siostra chce złożyć na nich skargę

Cytat:
bo mi się ten bardziej podoba i uważam, że jest ładniusi

:tańczy afrykański taniec wdzięczności z wymachami nóg i uszu wokół ogniska:
Ej, tamten był bardziej ładniusi
Cytat:
ja nie piję coli, bo po prostu nie lowe, i w ogole gazowanego niet. nawet wody gazowanej; nie lubię i już.
Ja też bym chciała nie lowe, tak jak słodyczy, buuu
Cytat:
to Dry&Shy Inglota, to takie cudo w zakraplaczu? jeśli tak, to też lubię ale teraz nie używam, bo jednak Nail Tek spełnia rolę nabłyszczacza no i dodatkowo utwardzacza. mógłby jeszcze przyspieszać wysychanie
zawsze się dziwiłam, czemu maksymalnie 3 dni ładnie lakier wygląda mi na paznokciach, bo tez nie zmywam (naczyń w sensie ).. doszłam do wniosku, że od pisania na klawiaturze może, no i te kąpiele
ach, no i też raczej nie domalowywałam kolejnych warstw, tak jak Justyna, po prostu zmywałam i od nowa dwie.
Właśnie mi trochę od tego bo same czubki są zdarte
Cytat:
nie zacytowało mi też o kierunki Ali.
zdaje mi się, że powinnaś celować w coś angielskiego, bo przecież na początku myślałaś o filologiach, nie? tylko nie chciałaś taki zwykłych filologii, a raczej coś co zagwarantuje naukę języka na wysokim poziomie przy jednoczesnym zapewnieniu wiedzy z innej dziedziny. mhm, dobrze, że po wynikach Ci się zawęzi.

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Olga już mówiła, że tylko u nich za 5 zł
Dokładnie tak samo uważam

A nam Tż kupił po teczce na PŁ za całe 80 groszy
Cytat:
Ja byłam, tzn.u pedagog szkolnej, ale robiła mi test taki, jaki robią doradcy. I wyszło, że powinnam iść w stronę humanistyczną, artystyczną albo języków obcych.. czyli nic nowego nie odkryła, to było z 1,5roku temu
A ja tak bym chciała cofnąć czas i porządnie przykładać się do matmy, i teraz iść na inżyniera ale o tyle dobrze, że do języków się przykładałam,z tym nie zginę.
Nam, całej klasie, robiła pani pedagog z poradni psychologiczno-pedagogicznej powychodziło mi prawie wszystko identycznie, tzn z wszystkich "inteligencji" - inteligencja emocjonalna, interpersonalna, itd no, poza muzyczną
Cytat:
Napisane przez bedeliciuos Pokaż wiadomość
dziewczyny, jestem strasznie zabiegana i nie mam czasu Wam nadrabiać.
powiem tylko, że nie zamawiam nic, bo mnie znowu olali i nie odpisują
dajcie mi numery kont, to Wam odeslę kasę dzisiaj
Moje masz w historii
Cytat:
Napisane przez Claaire Pokaż wiadomość
Szkoda tylko że to studiowanie po angielsku najczęściej jest niestety płatne Nie rozumiem dlaczego, patrzyłam na wykładowców i jakoś wszyscy są z Polski. No, ale może im się więcej płaci i jeszcze tych obcokrajowców trzeba przyjąć.
W każdym razie strasznie mi się spodobał ten kierunek.. nie licząc ten nieszczęsnej matmy, ale z tego co patrzyłam, to jest tylko przez jeden rok więc można się pomęczyć. Potem są już suuuper przedmioty
Haa, ja mam za free
Cytat:
Ale wiesz, z drugiej strony zastanawiam się, jaki poziom reprezentują sobą ci ludzie, jeżeli studiują w Polsce przepraszam, jeżeli uraziłam czyjeś uczucia patriotyczne, ale cóż, nasze uczelnie nie są w światowej czołówce, a już na pewno akurat ta nie jest
Podobno takie coś jest z Ersamusami w Łodzi, że obniżają pod nich poziom. Przy okazji PACZCIE
Cytat:
Zaraz sobie poczytam, co tam piszą o teknikal juniwersiti of uć

Dołączam do zbiorowego nad studiami. Nie wiem, czy na informatykę, czy na elektronikę i telekomunikację Bo przy informatykach, mechanice, no i zarządzaniu, ale tego nie biorę pod uwagę jest taka malutka * (* program studiów umożliwia uzyskanie podwójnego dyplomu w przypadku wyjazdu do wybranej uczelni zagranicznej na trzecim roku studiów) i Napisałam do kuzyna, który właśnie kończy IFE, co by mi doradził

parodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 20:14   #3400
plesiunia
Zadomowienie

GG do plesiunia

Czytałam gdzieś że Marty Kaczyńskiej nie mogą przepędzić z Pałacu Prezydenckiego

Stary 2010-06-25, 20:16   #3401
Karmenka
Zakorzenienie

[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;20261086]
a po co ?
.[/QUOTE]
A do rodzinki, w pon już będę
Stary 2010-06-25, 21:02   #3402
czijo
Zadomowienie

Cytat:

wiesz co...
ja już do niego pisałam naprawde.
napisał mi właśnie, że z matmą nie jest tak źle i że poziom ang jest dobry, ale jak przyjadą jacyś włosi/hiszpanie to bieda nie za bardzo umieją, inaczej z kanadyjczykami/amerykanami no ale to wiadomo
ale jak coś to jeszcze będę go pytać, bardzo uprzejmy

o tutaj
Haha, no popatrz
Ale wiesz co... moja mama wszystko teraz odwróciła. I do brata: "Słyszysz? ONA [tak mam tu na imię - dop. czijos] chce, żebym ja jej płaciła za studia" RZYGAM. Przysięgam, że mówiła, że nie będzie problemu
A brat do mnie potem: "Ola, nie wyjeżdżaj, bo jak Cię nie będzie to tak, jakbym nie miał już całkiem rodzica". I co ja kur.wa mam teraz zrobić?

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
Podobno takie coś jest z Ersamusami w Łodzi, że obniżają pod nich poziom. Przy okazji PACZCIE
Oh Christ. Nie wiedziałam, że są tacy okropni

Cytat:
Czytałam gdzieś że Marty Kaczyńskiej nie mogą przepędzić z Pałacu Prezydenckiego
A co ona tam robi?
czijo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 21:05   #3403
plesiunia
Zadomowienie

GG do plesiunia

Cytat:
Haha, no popatrz
Ale wiesz co... moja mama wszystko teraz odwróciła. I do brata: "Słyszysz? ONA [tak mam tu na imię - dop. czijos] chce, żebym ja jej płaciła za studia" RZYGAM. Przysięgam, że mówiła, że nie będzie problemu
A brat do mnie potem: "Ola, nie wyjeżdżaj, bo jak Cię nie będzie to tak, jakbym nie miał już całkiem rodzica". I co ja kur.wa mam teraz zrobić?

Oh Christ. Nie wiedziałam, że są tacy okropni

A co ona tam robi?
Mieszka podobno miała zabrać rzeczy rodziców, ale mieszka tam bezprawnie bo to budynek państwowy. Kancelaria Prezydenta chce zrobić remont przed wprowadzeniem się nowego prezydenta ale Ona tam mieszka i powiedziała że wyprowadzi się ale kluczy nie odda bo to jej sprawa

Stary 2010-06-25, 21:12   #3404
chiddy
Zadomowienie

Cytat:
Mieszka podobno miała zabrać rzeczy rodziców, ale mieszka tam bezprawnie bo to budynek państwowy. Kancelaria Prezydenta chce zrobić remont przed wprowadzeniem się nowego prezydenta ale Ona tam mieszka i powiedziała że wyprowadzi się ale kluczy nie odda bo to jej sprawa
Polska to jednak potrafi marnotrawić pieniądze, np. na remonty pałacu masakra
Stary 2010-06-25, 21:14   #3405
Cappuccino
Zakorzenienie

jak w waszych szklolalach ma wyglac 30 czerwca? czy przychodzicie na konkretna godzine i wyniki beda wywieszane czy kazdy otrzymuje wyniki osobiscie? bardzo boje sie tego dnia.... nawet nie wiem jak ma to u mnie wygladac.
Cappuccino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 21:17   #3406
plesiunia
Zadomowienie

GG do plesiunia

Cytat:
Polska to jednak potrafi marnotrawić pieniądze, np. na remonty pałacu masakra
A Ty myślisz że za czyje pieniądze Ona tam mieszka?? Za nasze z podatków

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Cappuccino Pokaż wiadomość
jak w waszych szklolalach ma wyglac 30 czerwca? czy przychodzicie na konkretna godzine i wyniki beda wywieszane czy kazdy otrzymuje wyniki osobiscie? bardzo boje sie tego dnia.... nawet nie wiem jak ma to u mnie wygladac.
Mi wychowawca powiedział że mamy przyjść na 13 i każdy odbiera wyniki osobiście

Stary 2010-06-25, 21:23   #3407
rehab4181
Zadomowienie

Cytat:
tak
to jej trzecia młodsza siostra

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
sama nie wiem

bziii ♡.
rehab4181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 21:34   #3408
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41
Konto usunięte

Cytat:
byłam się specjalnie zapytać w sekretariacie i pani mi powiedziała że mogę przyjść sobie odebrać wyniki o której chcę. . nigdzie nie będą wywieszone

w ogóle moje rodzeństwo z sąsiadem robią dzisiaj sobie imprezkę na rozpoczęcie lata

rozłożyli namiot na podwórku,nakupowali jedzenia i będą w nim dzisiaj spać . przynajmniej spokój w domu

Olga- kurde nie wiem sama co Ci poradzić ;/ bo sytuacja jest mocno skomplikowana;/
940aaead32a02128bb608a6b94f04b4806a21ce5_60383a2a3bc41 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-25, 21:39   #3409
chiddy
Zadomowienie

[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;20268040]byłam się specjalnie zapytać w sekretariacie i pani mi powiedziała że mogę przyjść sobie odebrać wyniki o której chcę. . nigdzie nie będą wywieszone [/QUOTE]

wyniki nie są wywieszane
odbiera się osobiście w sekretariacie o dowolnej godzinie i nawet niekoniecznie 30 czerwca (jednakże wiadomo, że każdy idzie tego 30 zaraz z rańca )

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
Napisane przez rehab4181 Pokaż wiadomość
tak
to jej trzecia młodsza siostra
trzecia?
ale liczne rodzeństwo
Stary 2010-06-25, 21:40   #3410
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
wyniki nie są wywieszane
odbiera się osobiście w sekretariacie o dowolnej godzinie i nawet niekoniecznie 30 czerwca (jednakże wiadomo, że każdy idzie tego 30 zaraz z rańca )
To jakbym 29 poszła i powiedziała, że gdzieś jadę czy coś to mi dadzą ?
Stary 2010-06-25, 21:44   #3411
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
wyniki nie są wywieszane
U mnie w klasie o 13.
Cytat:
Nie, bo jeszcze nie będą mieli tych świadectw. Rano możesz iść i tylko dowiedzieć się o wyniki

Stary 2010-06-25, 21:47   #3412
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parodia Pokaż wiadomość
U mnie w klasie o 13.

Nie, bo jeszcze nie będą mieli tych świadectw. Rano możesz iść i tylko dowiedzieć się o wyniki
To też właściwie mogłoby być, bo wyniki na stronę wpiszę a świadectwo mi mama weźmie.
30tego im przysyłają ?
Stary 2010-06-25, 21:47   #3413
plesiunia
Zadomowienie

GG do plesiunia

Cytat:
Chyba nie, bo nie ma jeszcze wyników, wyniki mogą być już rano ale świadectwa dopiero o 13

Stary 2010-06-25, 21:47   #3414
chiddy
Zadomowienie

Cytat:
oni w szkołach dostają wyniki bodajże 29, ale muszą to uporządkować itp
dlatego odbiór wyznaczony jest na 30 ; miałam na myśli, że nie trzeba odbierać 30, można odebrać dzień później bądź tydzień później (istna samowolka ) tyle, że zazwyczaj odbiera się 30 ponieważ zaraz po tym się rekrutujemy

ja poprawki matury jak już kiedyś pisałam nie odebrałam w ogóle
ale nie idźcie w moje ślady za rok (jeśli będziecie cokolwiek poprawiać)
Stary 2010-06-25, 21:48   #3415
plesiunia
Zadomowienie

GG do plesiunia

Cytat:
To też właściwie mogłoby być, bo wyniki na stronę wpiszę a świadectwo mi mama weźmie.
30tego im przysyłają ?
chyba ktoś po nie jedzie bodajże dyrektor/ka

Stary 2010-06-25, 21:49   #3416
parodia
Zakorzenienie

Cytat:
30tego im przysyłają ?
Mi dyrektor mówił, że sam rano będzie po nie jechał

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

rano 30. oczywiście

Stary 2010-06-25, 21:49   #3417
chiddy
Zadomowienie

Cytat:
Chyba nie, bo nie ma jeszcze wyników, wyniki mogą być już rano ale świadectwa dopiero o 13
ja odbierałam z samego rana
widocznie, albo Twoja szkoła tak zarządziła albo jest ogólne takie zarządzenie tego nie wiem bo maturę zdawałam 4 lata temu boshhhh jak to zleciało!!!
Stary 2010-06-25, 21:51   #3418
plesiunia
Zadomowienie

GG do plesiunia

Cytat:
ja odbierałam z samego rana
widocznie, albo Twoja szkoła tak zarządziła albo jest ogólne takie zarządzenie tego nie wiem bo maturę zdawałam 4 lata temu boshhhh jak to zleciało!!!
Możliwe, bo pytałam się wychowawcy i powiedział że po świadectwa można przyjść od 13 a o wynikach można dowiedzieć się wcześniej

wkurzyłam się dziś bo było takie małe spotkanie rodzinne wiecie babcia ciotki i wszyscy mnie namawiają żeby zrezygnować z moich kierunków, żebym wybrała pedagogikę albo administrację

Edytowane przez plesiunia
Czas edycji: 2010-06-25 o 21:56
Stary 2010-06-25, 21:55   #3419
chiddy
Zadomowienie

Cytat:
Możliwe, bo pytałam się wychowawcy i powiedział że po świadectwa można przyjść od 13 a o wynikach można dowiedzieć się wcześniej
ja pamiętam, że pojechałam z koleżankami rano w okolicach godziny 9-10 i od razu miałam wyniki i świadectwo wydane

i pamiętam też jak nie mogłam się podpisać, że odebrałam bo tak mi się ręka trzęsła jakbym parkinsona miała a jechałam niezestresowana to później wyszły wszystkie nerwy
Stary 2010-06-25, 21:58   #3420
KaasiaaK
Zakorzenienie

mi koleżanka mówiła, że mamy przyjść ok. 12 po wyniki..
ale pamiętam jak brat rok temu pojechał z samego rana, a wrócił po kilku godzinach

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości