|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
BAN stały
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Miramejku tak przegladalam i to co znalazlam dla Kubusia, moze sie przyda
![]() http://www.allegro.pl/item1086444416..._rozne_80.html http://www.allegro.pl/item1092825428...roczek_80.html http://www.allegro.pl/item1093483493...ek_80_hit.html http://www.allegro.pl/item1089836993..._3_cz_hit.html |
|
|
|
#1352 |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Dzień Dobry Dziękuję za słowa pocieszenia Wczoraj oglądaliśmy mecz z moją przyjaciółką i jej przyjacielem (normalny, spokojny chłopak - całe szczęście, bo różni to się do niej pchali ).Pojechali o 23, bo jeszcze musieli przed 24 zawieźć jakieś dokumenty do urzędu. Bartuś bardzo fajnie bawił się na urodzinach, wyszedł z pomalowaną buźką i zadowolony ![]() Udało mi się kupić zabawkę za 35 zł dla tego chłopca. Weszliśmy do Auchan, a tam tyyyle wyprzedaży, ze nie wiadomo za co złapać ![]() Nawet zabawki przecenione, więc tym sposobem coś z pokemonów kupiłam i bardzo fajne było i jakościowo dobre. Widziała sliczne czerwone bluzeczki dla dziewcz. z hello kitty za 9 zł, dla chłopaczków z looney tunes za 12, no sporo tego było.. Jesteśmy bez samoch., a mieliśmy pojechać do sklepu coś kupić już na wyjazd, jakieś spodenki dla Małż, koszulki, a tu doopa... Idę robić schabowe, bo mi mięso marniej e w lodówce. Miłego dnia
|
#1353 |
|
BAN stały
|
wlasnie maz mi pisal sms ze wstal ale marnie sie czuje
no tak na kacu to normalne... i to tyle w temacie wspolnego rodzinnego dnia
|
|
|
|
#1354 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
No to ma lanie
|
|
#1355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Fajnie, że udało Ci się kupić ładny prezent niedrogo i że urodziny udane. I wieczór Wasz ![]() Mam nadzieję, że naprawią Wam szybko auto (i niedrogo )
|
|
|
#1356 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- No to się wyszkolił , ja bym nie odpuściła, tylko kazała zajmować się dzieckiem
|
|
|
#1358 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Przede wszystkim to, ale szybko też, bo za tydzień wyjeżdżamy ![]() Taaa, te szkolenia
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, dlatego życzyłam szybko i niedrogo
![]() Idę robić Kubaskowi śniadanie, może zje
|
|
#1360 |
|
BAN stały
|
i dzis dzien bez obiadu
" zapomnialam" wyjac cos z zamrazalnika ja sobie poradze a maz mial wczoraj co jesczaczyna mnie to powili denerwowac. pracuje duzo bo musi i chce byc ok w stosunku do szefa. ok. ale jak juz ma okazje pobyc z nami to nie mysli |
|
|
|
#1361 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
A co, zrobił się niejadek? Co serwujesz? Cytat:
![]() Faceci nie myślą, to u nich główna cecha...
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo ładne zdjęcia i Antonio
my też mamy taki strój kąpielowy dla Tomusia tylko z małpką Miramej, zaraz wkleję Ci zdjęcia Tomusia z chrztu - był ubrany na błękitno i nosi do tej pory te ciuszki wtedy był najgrubszy w swoim życiu i nie dopinała mu się koszulka pod szyją ![]() na zdjęciu mama chrzestna go ubiera ![]() Tomuś miał trzydniówkę - dziś rano się obudził i ma cały brzuszek, szyjkę i boki buźki w takiej rumieniowej niewypukłej, zlewającej się wysypce tylko teraz pytanie - wiem, ze stan z wysypką jest zakaźny, ale czy na dwór mogę z nim wychodzić? wiecie coś o tym?
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-06-26 o 09:13 |
|
|
|
#1363 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
dobrze ze to tylko trzydniowka wlasnie w tv program o jakims zoo. Amelka na slonie mowi muuu
|
|
|
|
|
#1364 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Jeżeli nie ma już gorączki i jest tylko wysypka wg mojego teścia internisty można wychodzić na dwór (oczywiście jak pogoda ładna, a nie jakieś zawieje i zamiecie )Edit: Tylko żeby słońce nie grzało mocno np w buźkę, gdzie są krosteczki, czy inne częsci ciała z wysypką. Cytat:
Też teraz włączyłam Muuu
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-06-26 o 09:24 |
||
|
|
|
#1365 |
|
BAN stały
|
dobra ide sprzatac bo obiad obiadem ale posprzatac trzeba
a Amelka nie wykazuje checi do drzemki
|
|
|
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#1367 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rozumiem doskonale Wasze niepokoje,pewnie też bym się martwiła,bo to normalne I sąsiad nie odniósł bucika ![]() ![]() Cytat:
Widzisz jakiego mądrego masz Krasnoludka i na gadanie przyjdzie pora Antonio boski Cytat:
Cytat:
dla Amelki.Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1368 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziołchy
![]() Martynka uznała że nie potrzebuje dopołudniowej drzemki i bryka, na szybko piję więc kawę i was nadrabiam, nawet za cytowanie się nie biorę ![]() Mariolko Antonio jak zawsze powalił mnie swoim urokiem Skierko, tak to już z tymi integracyjnymi "szkoleniami" jest...pewnie małż wróci i będzie polegiwał do wieczora skąd ja to znam Nie wiem co jeszcze chciałam....sklerozo
|
#1369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no dziś zawieje nam nie grożą ![]() wysypkę ma na pleckach i brzuszku i na karku za uszkami - z resztą ja zawsze smaruję go filtrem 50 i osłaniam od słońca
|
|
|
#1370 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Super,że urodziny się udały Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze,że to "tylko" trzydniówka Cześć Witam się i na razie nie popiszę ![]() Odezwę się później Miłej soboty i |
|||||
|
|
|
#1371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wczoraj jak wróciłam z rowerku to mała "na chodzie" była, płakała, mąż już miał po mnie dzwonić ale akurat zjawiłam się w drzwiach, potem o 4 się obudziła bardzo poddenerwowana,pobudzona, i płacząco-krzycząca.Dałam nurofen i spała do 8:30. Mąż miał iść na zakupy, ja myć włosy, dziecko spało i nic nie zrobiliśmy. Spadam bo musze iść OC zapłacić , a potem męża na ślub wiozę.Zostaję do pierwszego tańca więc wezmę wózek i po Starym Rynku pospacerujemy
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#1372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Siemka mamuski
![]() A w sumie nie ma sie czym chwalic Kupiłam dla siebie taki szary golfik z długim rekawem i bluzeczke taka dluzsza w Reserved+ bransoletke a TŻ-towi 3 koszulki. W House małzowi 2 koszulki a sobie portfel Jeszcze były takie ładne apaszki, chusty (po 9,99zł) ale zapomniałam kupic W Tesco dla siebie 2*czteropak majteczek z F&F i 2 koszulki nocne ![]() A w Reserved Kids małemu 2 bluzeczki z długim na 86 za 9,99 zł. Warto tam pojsc bo są naprawde śliczne ciuszki i wiecej było dla dziewczynek. Czeko, zazdroszcze Ci zapału do ćwiczeń Mi sie nigdy nie chce. ![]() Ale wczoraj w Tesco kupiłam skakanke z licznikiem kalorii i skoków ale tylko dlatego, ze była wyprzedaz - 75% i kosztowała 4 zł ![]() Moze sie kiedys przyda ![]() Cytat:
z koleżankami na ten temat to niktore dzieci naprawde pozno zaczeły "mówic". Przeciez dobrze wiemy, ze kazd dziecko rowija sie inaczej, w swoim własnym tempie. Mariolu, Antos jest poprostu boski I te sliczne loczki A jaki ma fajny strój kąpielowy ![]() Zazdroszcze plaży i takiej czystej wody Cytat:
Mam takie przeczucie, ze i teraz nie zdam
|
|
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
Duzo zdrowka, usmiechu na twarzy i wiele radości dla nszych małych solenizantow.
Zuziu Bartoszku Natanielku rośnijcie zdrowo
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam problem bo Kuba znow nie chce jesc. Na widok kaszy zaczyna sie dławic, udaje ze chce wymiotowac.
Juz od kilku dni trzeba sie niezle nagimnastykowac zeby zjadł 2 razy dziennie kaszke. Juz nawet kupuje mu te w słoiczkach z Hippa dla odmiany ale tez kreci nosem. Zupki tez srednio mu smakuja, jajecznicy wczoraj zjadł 3 łyzeczki i zagryzł 3 kęsami bułki z masłem. Juz nie wiem co mu dawac jesc zeby chciał chętnie jesc. Nawet ciasteczkiem gardzi ![]() Mielonego nie, Danonek nie, chrupki tez nie. Mam nadziej, ze to chwilowe grymasy i w koncu zacznie jesc.
|
|
#1375 |
|
BAN stały
|
cass Amelka tez ma teraz czas nie jedzenia..
maz wrocil ok 10 i od razu mala na rece i sie zajmuje a zdziwiony czemu zla jestem, no tak czego sie spodziewalam... ale sie zrehabilitowal niech mu bedzie. ale obiadu i tak nie robie ![]() teraz oboje spia i na szczescie maz nic dzis nie musi robic takze dzien jednak spedzimy razem ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- ja szybko sprzatam i jedziemy na imprezke w sasiedniej wsi sa dni Strzegowa i sporo atrakcji mam nadzieje ze Amelce sie spodoba...
|
|
|
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
Skierko, Amelka taka slodka na hustawce Cass, Antonio rowniez duzo gorzej je, cokolwiek mu zrobie to jest ble , juz brakuje mi pomyslow, a naprawde staram sie, aby jego dieta byla urozmaicona. Nie wiem, byc moze to cieplo tak dziala, ja rowniez mam mniejszy apetyt.. Mam nadzieje, ze wszystko wroci wkrotce do normy ![]() Miramej, gratuluje zabka, bu dalej mamy 2 ![]() Wszystkim dziekuje za mile slowa ![]() Woda faktycznie jest czysta, ale jaka temperatura niestety nie wiem. Zaskoczylo nas to, bo byla naprawde ciepla , ani ja, ani maz nie mielismy strojow kapielowych . Planowalismy budowanie zamkow z piasku, a wyskoczyla nam pierwsza kapiel Antosia . Woda byla ciepla jak zupa
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
![]() nie mialam czasu rano zajrzec bo mala maruda , znowu katar sie zaostrzyl juz nie wiem o co kaman ![]() teraz zasnela nareszcie to moge odetchnac ![]() Mariola cudnie Antonio wyglada na fotkach
|
#1378 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Od kilku dni
![]() Kleik kukurydziano-ryżowy z owocami ![]() Cytat:
, właśnie o czymś w tym stylu myślę Ufff... Dobrze, że to trzydniówka ![]() Cytat:
![]() Nie robię Mu tych masaży na siłę, neurolog mówiła, że na siłę nie ma co. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
, u nas to już piąty ![]() Super, zazdroszczę, Bałtyk to nawet w upalne lato nie jest ciepły jak zupa ![]() Cytat:
|
|
|
#1379 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Ty pesymistko
Cytat:
![]() Cytat:
za poprawę apetytu u Kubusia.Może to tylko chwilowe Cytat:
Cytat:
A jaki ten katar jest,wodnisty czy taki bardziej bakteryjny? Cytat:
żebyś tym razem martwiła się niepotrzebnie Chyba że tak,Bartoszek Ani płakał nie raz przy rehabilitacjach.Ale co rehabilitacja to może być inaczej Nam się wykuł siódmy w drodze już ósmy ![]() My po drugim już,dwugodzinnym spacerku nie najgorzej jest,nie ma upału-tak w sam razOdsprzątałam się także do wieczora mam labę(z dziećmi )mąż pojechał na budowę![]() W ferworze całej przeprowadzki,Tuli ![]() Wojtusia ![]() no i gorgulek .---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- kasiulka |
|||||
|
|
|
#1380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ma sie ten zaplon!
![]()
Skierko, baw sie dobrze
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:56.

no tak na kacu to normalne... i to tyle w temacie wspolnego rodzinnego dnia

)

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
, ja tez za pierwszym razem nie zdalam