|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Czy 30 letnia kobieta może wyglądać 10lat młodziej?
Zacznę od początku, pracuję w firmie w której przewija się sporo ludzi, wczoraj z recepcji przysłano mi kogos,człowiek ten wchodzi ,myślę sobie kolejny dzieciak szuka pracy na wakacje...przedstawił się i w tym momencie kopara mi opadła
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy 30 letnia kobieta może wyglądać 10lat młodziej?
może... moja mama ma 50 a myślą że to moja siostra(odmładzają ją o jakieś 15-18 lat)... sama wyglądam bardzo młodo i to jest straszne
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
ucięło mi wątek i nie mogę wyedytowac wiec dokoncze...facet ten ma 29 lat a wygladal na max 16-17 !! Gładka jasna skora bez zmarszczek przebarwien ehh... I chciałam zapytać czy u kobiet też jest to możliwe
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic milego. A ubior i makijaz nawet niewiele pomaga. Nie ma nic przykrego jak podwazanie doswiadczenia i kompetecji - to prawie jak zabieranie kilku lat zycia i prawa do emocji czy wspomnien z nimi zwiazanymi. Ostatnio kupowalam wino w spozywczym, to gosc za mna komentowal "oho oblewanie sesji". Ja mu ze sesje to ja mialam 7 lat temu ostatnia w zyciu i zeby tez pil alkohol, bo dobrze konserwuje.
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nikt ze znajomych nie ma takich problemów dobrze że wiem że takie sytuacje się zdarzają i ten dowód zawsze mam
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
można. Moja kuzynka ma 29, a dają jej max 20. Zawsze ;] i często pytają o dowód !
ale to chyba rodzinne, bo mi zwykle dają 16-18
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
hoho
a myślałam,że ten pan to wyjątek...a tu proszę
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Jasne, że może, co w tym dziwnego?
Moja przyjaciółka ma 28 lat, a wygląda na 16-19, praktycznie zawsze proszą ją o dowód. |
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Siostra cioteczna mojego TŻ-ta też ma już z 28, a wygląda, jakby miała max 17
Wszystko jest możliwe!
|
|
#11 |
|
Rozeznanie
|
Najlepszym przykładem jest dla mnie Monika Mrozowska- ma 30 lat, dwójkę dzieci, a wciąż wygląda jak nastolatka
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
zupełnie o niej zapomniałam. Ale rzeczywiście w nowych odcinkach rodziny zastępczej wyglądała jak w tych starych
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam 21, a słyszę, że wyglądam na 15
To pewnie rodzinne, bo moja mamusia ma 50 lat, a dają jej zwykle ok. 40.To jest czasem denerwujące, ale właściwie przy kupnie alkoholu rzadko muszę okazywać dokumenty - tłumaczę sobie tym, że sprzedawca pomyślał, że osoba wyglądająca na mało lat jak ja, nie narobiłaby sobie takiego obciachu i nie przyszłaby kupić alkoholu, więc pewnie mam więcej
|
|
|
|
|
#14 |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Ja się pochwalę
że pierwsze dziecko urodziłam w wieku 27 lat i niestety,było z nim dużo komplikacji zdrowotnych,więc sporo czasu spędziliśmy w różnych szpitalach i ogólnie byłam traktowana jak nieletnia (pewnie brak makijażu i lekkie permanentne zapłakanie temu sprzyjały). Czasem było to miłe - kiedy mówiono do mnie per dziecinko i się nad nami pochylali (taka młodziutka i takie chore dziecko czy kiedy dopytywano się o mjego prawnego opiekuna etc.etc. ![]() Ten stan jednak nie trwa wiecznie,pocieszam osoby niezadowolone z młodego wyglądu - po trzydziestych piątych urodzinach się zaczyna na dobre
|
|
|
|
|
#15 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
o ile w sytuacjach zawodowych to faktycznie może byc problem czy wzbudzać irytację, o tyle, tak ogolnie, to już bez takiej jak tutaj kokieterii. ![]() ciekawe, jakie by sie miało miny, jakby się mialo 30 i dawali 30, albo 25 i dokładali jeszcze z 5tkę. ![]() i jak najbardziej można, dzisiaj ludzie jak chcą to o siebie więcej dbają, ale też nie muszą tyrać tak ciężko jak wielu kiedyś (dzis powiedziałabym dominuje inna tyrada ) i spalać się, rodzic dziecka za dzieckiem, , do tego moda jest, do czasu, względnie uniwersalna, dzinsy i klapeczki czy baleriny i tuniki noszą zarówno nastki i starsze panie. Spokojnie można. A przykład gwiazd filmowych pokazuje, że można nie tylko młodziej wyglądać, ale i zaraz po porodzie paradować w bikini nad basenem.
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Konto usunięte
|
do 30 można, potem się sypie
kupowałam mieszkanie od pewnej pary: on - 42 lata ona - właścicielka salonu piękności w Niemczech, w pierwszej ciąży ja - lat 33 na moją rówieśniczkę nie wyglądała |
|
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
Ja wyglądam również bardzo młodo, i dobrze, bo tak też się czuję.
Większy problem moim zdaniem się pojawia, gdy wygląda się na więcej lat niż w rzeczywistości. Mam sąsiadkę w moim wieku. Gdy miałyśmy po 15, ona wyglądała na 20, tak się ubierała, farbowane włosy. Teraz wygląda na przemęczoną 30stkę ;/ Granice wieku bardzo się przesuwają, 40 lat temu kobieta 40-letnia była stara, teraz może urodzić dziecko.
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Mam przyjacióke 27 latkę jest niska i ogólnie figlarna i z twarzy może ktos by się jej na upartego przypatrzył z 25 lat ale wyglada na 20-22 lata.Teraz to juz zaczęło jej przeszkadzać ale nic z tym nie robi. Na co dzień ma baardzo młodziezowy styl ubierania sie i wogole bycia.
Ale zeby na siłę fajna trzydziestka się odmładniała? Po co? Przeciez to najpiekniejszy wiek w zyciu kobiety!!!!
Some say love it is a river That drowns the tender reed. Some say love it is a razor That leaves your soul to bleed. Some say love it is a hunger An endless, aching need I say love it is a flower, And you it's only seed........... -The Rose- |
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Może, to chyba nawet częste. Filigranowe buzie (figury) zawsze wydaja się młodsze niż są.
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama ma 50 lat, wszyscy się dziwią że ma już wnuki w wieku przedszkolnym
wygląda na jakieś 40(kwestia fryzury, dbania o siebie... mama regularnie chodzi na saunę, na basen, nie pali, nie pije, rusza się, bardzo ładnie się ubiera) |
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
Jasne, moja mama ma 38 lat, dają jej 25.
Kosmetyków długo nie używała, makijaż zmywa wieczorem (niektórzy czekają z tym do rana ) i praktycznie się nie opalała nigdy.
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
U mnie młody wygląd to rodzinne. Moja siostra ma 33 i zdarza jej się że podrywają ją uczniowie szkół średnich
Narzeka że bywa to irytujące gdy w pracy przyucza nastoletnie praktykantki a one bez ogródek mówią do niej per "Ty" myśląc że jest od nich rok starsza i sama była rok wcześniej na praktykach. Mnie też spotykają miłe sytuacje. Gdy kupuję bilety całe (studentką aktualnie nie jestem) i przy kontroli czy przy kupnie i tak pytają mnie o legitymację nie mogąc uwierzyć że mam tyle lat ile mam. Zdarzają się też mega-zabawne sytuacje. Mój facet wygląda z kolei na dużo starszego i niektórzy patrzą na nas jak na pana z nieletnią. Zwłaszcza że lubię falbaniaste mini i kolorowe ubrania ![]() Macie rację że geny wiele mają z tym wspólnego (gdy obejrzałam ostatnio film rodzinny sprzed 13 lat okazało się że moja rodzina niewiele się postarzała) ale wyżej wymienione zmywanie makijażu, nienadużywanie kosmetyków i nieprzesadzanie z opalaniem działają wieeeelleee w tym kierunku. A najmilsza w tym wszystkim jest radość mojego faceta że zawsze będzie miał młodą kobietę.
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo dużo zależy od genów i prowadzonego trybu życia. W mojej rodzinie przewagę mają kobiety i, poczynając od babci, która w wieku 80 lat wygląda na 70, wszystkie wyglądają na jakieś 10 lat młodziej :P Moja mama ma 47 lat, wygląda na 40 (dużo sportu w młodości, zero kosmetyków oprócz cieni i tuszu).
Wszystko jest możliwe, ale należy o siebie dbac Zastanawiam się tylko, jak za jakieś 20 lat będą wyglądać wszystkie dzisiejsze 15, 16latki, które na potęgę używają źle dobranych kosmetyków, chodzą na solarium, palą, piją i jedzą różne śmieciowe jedzenie... |
|
|
|
|
#24 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Rozeznanie
|
Może nie jestem idealnym przykładem aż takiego odmłodzenia ale mam 19 lat a facet mojej mamy myslał,że mam 14-15. Ostatnio jak kupowałam mamie papierosy to jak podałam dowód o który zawsze proszą to jakiś mężczyzna powiedział " no popatrz, a tak młodziutko wygląda. Powinna się pani cieszyć ".
Ale ze strony mojej mamy to chyba norma. Moja najstarsza ciocia ma 48 lat i TŻ bardzo sie zdziwił gdy się o tym dowiedział " A wygląda na 35 może ! ". Moja mama mimo ponad 20 lat palenia papierosów w wieku 41 lat wygląda gdzieś na 35. Mam nadzieję,że sama utrzymam tą tendencję do wyglądania młodziej nie palę, nie piję, lekko się maluję, zawsze zmywam makijaż wieczorem, używam mało kosmetyków nawet pielęgnacyjnych ( wychodzę z założenia,że w moim wieku wystarczy mi lekki żel myjący, tonik ogórkowy i klasyczna nivea ) ćwiczę, zdrowo się odżywiam...no i mam nadzieje,że to zaprocentuje w przyszłosci
|
|
#26 |
|
po prostu Em :)
|
Nie wiem jak będzie dalej, ale ja również wyglądam na duuużo młodszą. Kiedyś mi to przeszkadzało, teraz już raczej tylko bawi. Ale zdarzają się śmieszne historie, jak taka kiedy mając 18 lat poszłam do wypożyczalni po film i facet bardzo się ociągał, bo "nie wie czy może pożyczyć film który jest od 15 lat dwunastolatce
![]() Ale tak, chciałabym wyglądać na 20 lat mając 30. I znam osoby, które tak wyglądają.
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
reverse mam takie samo zdanie jak Ty...
codziennie widuję b.młodziutkie dziewczyny z szejkiem z Mc'a , cola, kebaby, hamburgery , na wf nie chodzą - bo po co,lepiej słuchać mp3, moja sąsiadka ma syna- 3 klasa podstawówki - nadwaga ojj poważna :/ |
|
|
|
|
#28 |
|
Konto usunięte
|
Ale to bardzo mile jak ktos Ci daje mniej lat, niz w zasadzie masz
ja mam 25, a bez makijazu mi daja 17 lat. Dlaczego? Ano dlatego, ze mam okragla buzie i pelne policzki jak takie male dziewczynki co sprawia, ze wygladam dziecinnie. Dodaj sobie jeszcze do tego zdrowe, geste blond wlosy, swieza cere (pomimo cygarow, o dziwo) i figure nastolatki - nie posiadam bioder, mam maly tylek i bardzo szczuple nogi wiec to chyba mozliwe
|
|
|
|
|
#29 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja np wygladam powaznie i powiem szczerze czasem wolalabym wygladac mniej powaznie. Pewnie powinnam zamienic sie z Rena.
![]() Srogi wzrok, okulary i ponura twarz pani nauczycielki. Mam 27 lat i nie mam wcale zmarszczek, tylko po prostu taki typ twarzy. Ludzie zawsze mysla, ze jestem kilka lat starsza, wierzcie mi wolalabym, zeby mowili mi ze jestem mlodsza.
|
|
#30 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Klapeczki to chyba zalezy od okazji. Mimo wszystko 30-stka czesciej zaklada kostium niz 20-stka -> przynajmniej wsrod inteligencji. Edytowane przez Rena Czas edycji: 2010-06-27 o 19:37 |
|||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

a myślałam,że ten pan to wyjątek...a tu proszę 

) i praktycznie się nie opalała nigdy.