|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#20701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
godz 7.41 - wlosy po wstaniu -
|
#20702 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mykam zaraz myć łepetynę
![]() Stwierdziłam, że w ogóle odstawiam oleje Tzn. będę wgniatać w końcówki minimalną ilość na noc przed myciem, no i oczywiście tyci tyci kokosowego na suche do stylizacji ![]() Zrezygnowałam z mojej bombowo odżywczej maski na rzecz maski miodowej Mam zamiar polecieć na niej przez całe lato ![]() Kurczę...wiecie jak mnie ciągnie do fryzjera? Włosiska mi bardzo dużo urosły i przydałoby sie delikatnie podciąć końcówki a całość wycieniować tak żebym miała lok na loku Podobno następne ciecie ma być już znaczące Tak mówiła mi moja fryzjerka w związku z tym, że ostatnio musiała pozbyć się tego, co wydegażowane- nie mogła tak bardzo skupić się na skręcie i miejscu dla każdego loka Teraz jak już są całe zdrowe i o zadowalającej długości- myślę, że da się wyczarować z nich coś...powalającego :P ![]() Oby ale i tak obiecałam, że przeczekam do września...ech...przeczek am?
|
#20703 |
|
Wtajemniczenie
|
A mnie dzisiaj czeka farbowanie i prostowanie :P Muszę w końcu sprawdzić jak wyglądają jak są proste i jakiej sa długości
już kilka miesięcy ich nie prostowałam ...
|
#20704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i do tego musisz prostowac?ja dopiero ide nalozyc maske, powiem Wam ze az mi zal, fryzurka jest boska, przed chwilka skonczylam pilates, spocilam sie jak mops bo to pierwsze cwiczenia po dlugiej przerwie (wymoszonej nauka) i a wloski nadal fajne, i ta objetosc dobra spadam bo musze sie wyrobic na 10 (trzeci trening F1)
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-06-26 o 10:08 |
|
|
|
|
#20705 |
|
Zakorzenienie
|
kropcia, rozczesz na mokro. nie prooostuj!
Indios Bravos, zazdroszcze fryzjera.. widac, ze przejmuje sie twoja fryzura i nie jest dla niej przypadkowym klientem i zalezy jej na twoich wlosach ^
|
|
#20706 |
|
Zakorzenienie
|
Kropcia- Nie prostuj!!!
Przestań...![]() Rybiorek- ja zawsze po masce np. z jajkiem po zmyciu jej nakładałam jeszcze odżywkę na 2 minutki Też kiedyś przeczytałam, że tak się powinno robić ![]() Po zmyciu maski z jajkiem miałam włosy w dotyku takie jakby grubsze, odżywione, wygładzone, ale na pewno nie super miękkie i elastyczne. Dopiero po 2 minutach trzymania byle jakiej odżywki robiły się cudne Oczywiście ta ostatnia odzywka nie odpowiadała za to- na pewno nie w całości Ona tylko dopełniała efektu ![]() Dontknow- tak- podoba mi się bardzo jej podejście dlatego powiedziałabym, ze z drugiego końca Polski bym do niej przyjeżdżała na ścięcie Mówiłam już kiedyś- niby zwykła, osiedlowa fryzjerka, która tnie na mokro ![]() Prawda jest taka, że potrafi co do centymetra wymierzyć jakie włosy będą po wyschnięciu Bierze pod uwagę też to, jak na jej oko, zwiększy się ich skręt ![]() Jest naprawdę niesamowita Bardzo sympatyczna i ze zdrowym podejściem Moje kudły ścina w 5 sekund a wyglądają jakby ktoś nad nimi pracował godzinami ![]() Ułożyć po swojemu też potrafi Np. ostatnio wyszłam od niej z czymś na wzór afro (przypominam, ze nie mogła się tak bardzo skoncentrować na skręcie- samo ścięcie degażowek pozbawiło mnie sporej długości ![]() Za to jak przyszłam do domu i umyłam je pierwszy raz-męczyłam się potem przez ok. 2 tyg. żeby włosy wróciły do siebie (mam tak jak Eloe)A tak w ogóle to ja właśnie siedzę z miodowym cudem na główce Potrzymam sobie do 12-tej Szkoda tylko, ze gdzieś zapodziałam mój czepek termiczny :/
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() Edytowane przez Indios Bravos Czas edycji: 2010-06-26 o 10:18 |
|
|
|
#20707 | |
|
Zakorzenienie
|
dolaczam sie do petycji: NIE PROSTUJ
![]() Cytat:
ja siedzie z maska z tucumy, wg analizy syrenki to jest to zajefana maska (syrenko
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-06-26 o 10:33 |
|
|
|
|
#20708 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochana tylko że jak ja farbuję tą henną w kremie to po zmyciu włosy są bardzo wygładzone i obciążone i z lokasków mało co zostaje, a że ruszam dziś na imprezkę to muszę jakoś wyglądać
no i z Tż mamy ciche dni a jemu się podobam w prostych więc liczę na to ze jak mnie zobaczy to przerwie to milczenie, zgrzeszę podwójnie bo poszłam wczoraj na solarium po czym posmarowałam się samoopalaczem Tż zawsze wspomina jak wyglądałam jak mnie poznał opalona proste włoski ... Ehh czego się nie robi ... ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Tylko na prawdę po tej hennie do następnego umycia loki są tak rozluźnione że wygląda to jakbym je rozczesała tyle że puchu nie ma a są wygładzone ![]() Proszę o wyrozumiałość ! I tak najbardziej kocham lokaski a to jest sytuacja emergency
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-06-26 o 10:38 |
|
|
|
#20709 |
|
Zakorzenienie
|
No dobra...skoro to dla dobra związku to ja wybaczam i rozgrzeszam
![]() u mnie jakbym wyprostowała to byłoby zdecydowanie na odwrót...:P Mój nie cierpi prostych włosów, szczególnie moich Fakt- mogłoby mu się skojarzyć ze studniówką...ale tam to też tylko czekał aż od wilgoci na sali zaczną się skręcać...i zaczęły- po chyba ok. godzinie :PPrzynajmniej na zdjęciach mam proste Rybiorek- a z tym trzymaniem to nawet nie wiedziałam Ja maskę z jajkiem trzymam max. 40 minut, bo wiadomo, że jajko trzymane dłuzej na włosach może je wysuszyć. No i niestety jak potrzymałam kiedyś ponad godzinę to odżywkę po masce nie trzymałam 2 minut, ale kolejne pół godzinki żeby to wysuszenie naprawić ![]() Maskę z miodem trzymam ponad 2 godzinki i się sprawdza Ale ja mam grube włosy, więc to, co napisałaś może być prawdą- ja nie mam obciążonych.Msk- Halo halo!!! mam pytanko do Ciebie ![]() Widzę, że Kallosy zachwalasz Powiedz mi których używałaś i jak się sprawdzają? No i składowo jak to wygląda? Bo wiem, że jak mi Syrenka analizowała to niektóre miały silikony niestety ![]() Kończy mi się mój ulubieniec- Kallos Latte i szukam jakiejś ciekawej alternatywy Pomożesz?
|
#20710 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#20711 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale ja głupia byłam ... No dla dobra związku mam nadzieję, że poskutkuje i jak mnie zobaczy taką "odpicowaną" to się nie oprze, gorzej jak nie zobaczy wtedy starania i cierpienia włosów pójdą na marne![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Obiecuję
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-06-26 o 10:53 |
|
|
|
|
#20712 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a powaznie to te proteiny naprawde nie zalatuja przyjemnie, jak sie wacha z opakowania to nawet gorzej niz przy psikaniu, no ale czego sie nie robi dla dobra wloskow![]() Cytat:
![]() z crown pride mam jeszcze conditioning cream mist, odzywka w spray i jestem zadowolona (pachnie jak ciasteczka maslane
|
|
#20713 |
|
Zakorzenienie
|
Syrenko...czy Ty musisz od razu do mnie z siekierą?
![]() ![]() Kropcia- będzie dobrze Nie ma szans żeby się oparł Będę trzymać kciuki
|
#20714 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#20715 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- a na mnie z pałką ale to rozumiem też w trosce?
|
|
#20716 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#20717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#20718 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze ;/
moje wlosy na drugi dzien sa nie zycia! ;( ladnie wygladaja chyba tylko po umyciu, bo potem to juz oklapna, wyprostuja sie i koniec ich kariery.
|
|
#20719 |
|
BAN stały
|
Rybiorek zaraziłaś mnie proteinowo
![]() Umyłam SLSem aby zmyć wszystko co miało miejsce wczoraj,nałożyłam proteiny od Ciebie keratynę hydrol. Rozczesałam,wysuszyłam gorącym nawiewem Teraz są suche,zaraz zmyję odżywką,nałożę maskę + miód,potem odżywka b/s i na koniec KCCC. Za ok.2 godziny będę widziała efekt. Na razie włosy mam sztywne a objętość jak po najlepszych kosmetykach dodających objętości Poza tym mam dla Ciebie niemiłą inf.-moja paczka do Ciebie w Irlandii była 21 kwietnia a "należycie doręczona 27 kwietnia". Przyszła odpowiedz reklamacji z poczty. Także podpytaj TŻ co z nią zrobił. Całość listu prześlę Ci na maila. Indios-testowałam kallosa z miodem,marchwią vita-mineral z czosnkiem. Efekt po każdej jest świetny Włosy puszyste,delikatne i z ładniutkim skrętem. Czosnek na 3 miejscu ma cyclomethicone następnie dimethiconol. Miód na 5 ma dimethicone. Marchwi nie pamiętam bo pudło poleciało do Lavendki. Ale tam też był silikon i to chyba cyclomethicone. |
|
|
|
#20720 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#20721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedyne wytlumaczenie to ze management budynku odebral i nie poinformowal mnie, w piatek kobieta z managementu zadzwonila do mnie ze mam paczke do odebrania w biurze i zapytala czy ona ostatnio mi mowila ze jest do mnie paczka, powiedzialam ze nie a ona 'oh to pewnie ktos inny byl', coz nie bede komentowac bo to watek nie o tym ale ta paczka okazala sie do innej osoby nie do mnie, do sasiada z naprzeciwka (przekonalam sie o tym jak poszlam do tego biura odebrac ta paczke - szczerze mowiac myslalam ze to od Ciebie)
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-06-26 o 14:13 |
|
|
|
|
#20722 |
|
BAN stały
|
Nie oskarżam Twojego TŻ publicznie,jedynie napisałam abyś spytała TŻ co zrobił.
Z tego co pamiętam,miał ją zniszczyć w obawie przed zatruciem długo idącym grzybkiem. Nie wiem jak u Was ale u nas listonosz nigdy nie zostawił poleconej przesyłki nikomu poza mną lub TŻ nawet gdy drzwi mojego domu otworzyła moja babcia czy mama. Listonosz zostawiał wtedy awizo. Mogę jedynie napisać upoważnienie z nazwiskiem i nr dowodu osoby,która może odebrać moje przesyłki. To samo było jak mieszkałam w dwóch innych mieszkaniach. A przesyłka była nadana do rąk własnych. Na myśli miałam jedynie to,że z mojej str. jest wszystko w porządku bo przesyłka poszła i została doręczona.Jedynie się wstydu na poczcie najadłam jako wyłudzaczka zwrotu pieniędzy. Koniec offtopowania. Zmyłam maskę po proteinach.Na razie schną. Nic więcej nie mogę powiedzieć,poza tym,że skręt nie ulotnił się Edytowane przez msk3 Czas edycji: 2010-06-26 o 15:30 |
|
|
|
#20723 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam nietypowe pytanie
jakiego miodu używacie do maski miodowej z odżywką? mam płynny miód no i trochę cieknie...
|
#20724 |
|
Zakorzenienie
|
ja wlasnie takiego cieklego ze sloiczka uzywam. mam tez taki od dziadka mojego znajomego i on jest w postaci stalej, wiec nie chce mi sie go podgrzewac..
wlasnie robilam zdjecia moich kolekcji kosmetycznych. przy waszych to pewnie pikus, ale i tak ciezko mi bylo wszystko w jednym kadrze zlapac
|
|
#20725 |
|
BAN stały
|
Wstawiam zdjęcie po proteinach i masce z miodem:
|
|
|
|
#20726 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam dylemat
![]() Nie wiem czy lepiej zainwestować w jakąś dobrą maskę czy bardziej odżywczą odżywkę czy złożyć zamówienie na mazidłach. Jak myślicie? Niestety zaszalałam z mini sukienką na zakończenie i środki mi stopniały trochę
|
#20727 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#20728 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś kupiłam MRs. Ptter's moc bursztynu. Myślałam, ze jest bez spłukiwania, ale okazuje się,ze ze spłukiwaniem. Czy mam jej używać lepiej do mycia zamiast Rossamanowego różowego Yunga czy jako odżywkę zamiast Fructisa?
A co do chłopaków, moj, jak się pozanaliśmy te 6 lat temu preferował typowo słowiański typ urody : długie proste blond włosy do pasa Ale teraz, pomimo, ze nawet teraz mówi,że podobają mu się takie dziewczyny sam zwraca mi uwagę na kręconowłose i mówi, że ładne mają włosy Takze postępy Ale jak sobie wyprostuję to szaleje i robi zdjęcia jak opętany Takze też lubię czasem wyprostować i nie uważam tego za jakąś wielką zbrdnię przeciwko ludzkości. Kobieta zmienną jest.Aha, popsikałam dzisiaj włosy psikadłem paloma+jantar. Niby objętość była fajna, ale ten puch... Normalnie myślałam, ze się konie z okolicznych wsi zlecą do tego siana
|
#20729 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#20730 |
|
Raczkowanie
|
Eloe ja kupiłam magnesium sulphate w aptece, pod nazwą sól gorzka bądź siarczan magnezu i dodałam do psikadła... trzeba potestować z ilością ale ogólnie nieźle nie sprawuje
oczywiście z dużą dawką nawilżaczy czy emolientów
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:42.

Tzn. będę wgniatać w końcówki minimalną ilość na noc przed myciem, no i oczywiście tyci tyci kokosowego na suche do stylizacji
Włosiska mi bardzo dużo urosły i przydałoby sie delikatnie podciąć końcówki a całość wycieniować tak żebym miała lok na loku 

i do tego musisz prostowac?
Przestań...

Ja maskę z jajkiem trzymam max. 40 minut, bo wiadomo, że jajko trzymane dłuzej na włosach może je wysuszyć. No i niestety jak potrzymałam kiedyś ponad godzinę to odżywkę po masce nie trzymałam 2 minut, ale kolejne pół godzinki żeby to wysuszenie naprawić 

ja w trosce o Twoje piękne loki