Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-26, 10:17   #2941
mallinka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2

Hej Dziewczyny
witam nowe Mamy

od 3 dni mam doła, takiego mega mam nadzieję że to hormony i wkrótce przejdzie bo zamartwiam się że przeze mnie jest Dzidzi źle
może jak pogoda się poprawi to będzie mi lepiej
dodatkowo wczoraj jeździłam na egzamin-trwał 15min a musiałam pokonać 200km w jedną stronę dziś strasznie mnie zatoki bolą-okropnie się czuję-posmarowałam sie amolem-mam nadzieję że pomoże

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
I to że tak myśle nie znaczy że jestem jakas materialistką...mam nadzieje że juz zrozumialyście i sorki za te moje ględzenie ostatnio mam juz od paru dni takiego doła że szok
no właśnie ja też się męcze

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
dzien dobry ja sie wyspalam, bo z przerwami od 20stej spalam
no ale pobudka o 5 rano to lekka przesada.

Mam pierwsze ciazowe zaparcie ech. Bo to co zorbilam to dwa bobki sa i to z lekkim trudem. Dzisiaj sliwek musze zjesc i popic maslanka ale to dopiero na wieczor, bo na 18ide na ognisko
uwielbiam to formu-po prostu jest cudowne-od razu pojawił się uśmiech na mojej twarzy
a swoją drogę nie pamiętam kiedy ostatnio byłam w tej sprawie w łazience...

współczuję Wam przejść z teściami i rodzicami ja nie mogę narzekać chociaż ostatnio przez te zmienne nastroje denerwuje mnie rodzina TZ -zwłaszcza teściowie i jego rodzeństwo ale staram się po prostu ich unikać

jutro mam ostatni egzamin cieszę się że to już będzie koniec sesji wczorajszy słabo napisałam ale mam nadzieję że uniknę kampanii wrześniowej

to się trochę pouczę, podczytując Was jednocześnie

buziaki! i dużo pozytywnej energii!

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 10:27   #2942
kootekk
Zakorzenienie

dziewczyny na zaparcia w ciazy jest dobry syrop laktuloza, na poczatku jak nie moglam isc na kibelek to lekarz mi zaleciał ten syrop, raz wypiłam 2 pożadne łyki i od tej pory chodze codziennie rano
oczywiscie na ulotce pisze ze brac tylko po konsultacji z lekarzem ,ja akurat wtedy byłam w szpitalu i miałam 2 wybory - syrop albo czopki, to syrop był mniejszym złem

aha i jadłam jeszcze zdrowy błonnik, smakuje jak flipsy kukurydziane, dobre jak się ma ochote na coś do podziobania zdrowego jest to w takim opakowaniu jak płatki kukurydziane polecam, naprawde reguluje prace jelit i przy okazji dobre

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 10:44   #2943
mallinka
Zadomowienie

dzięki Kootek ten błonnik to dobry pomysł-kiedyś jadłam go z płatkami -muszę sobie kupić

Stary 2010-06-26, 10:46   #2944
Aliszcze
Zakorzenienie

mi na zaparcia pomogły buraczki

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 12:55   #2945
mallinka
Zadomowienie

jak tu u nas dzis cisza... chyba wszystkie wybyłyście na weekend
ja zamiast sie uczyć myślę o urlopie nad morzem i szukam ofert.. pomocy, bo nic nie umiem wybrać chętnie zainteresuję się jakimiś Waszymi namiarami na dobre kwatery-pensjonaty budżet do 150zł za dobę i interesują mnie okolice Helu lub tak ok 50km na zachód

i w ogóle jest u nas ktoś jeszcze z okolic podlaskiego? bo w ramach poprawy nastroju chętnie wybrałabym się na soczek i lody z inną mamusią bo czuję że moje koleżanki reagują na moje dolegliwości i wątpliwości z delikatnym politowaniem -nie mają jeszcze dzieci

zatoki nie ustępują-siedzę zakapturzona i co chwilę smaruję się tym amolem-przynosi ulgę tylko na ok 10min

Stary 2010-06-26, 13:11   #2946
sanderinka
Zakorzenienie

hej
ja sobie kupiłam królika miniaturke białego tzn tz mi kupił ma na imie kefir/ miś i jeśt śliczny

Cytat:
Napisane przez Layla79 Pokaż wiadomość
wiesz co, może nie oceniaj jej tak surowo, ludzie z tego pokolenia wierzą w zabobony i przesądy, żeby nic nie kupować przed narodzinami dziecka. może nie miała na myśli, że Ci źle życzy, albo że nie wiadomo, czy się urodzi, ja myślę, że bardziej chodziło o przesąd. wiesz, starsi ludzie mają takie skrzywienia
może i racja ale ona czasami umie coś powiedzieć mało przyjemnego ale nie chce do tego wracac

jak mija weekend?

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

Edytowane przez sanderinka
Czas edycji: 2010-06-26 o 14:39
sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 13:24   #2947
wiolkaslonko
Rozeznanie

GG do wiolkaslonko

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
ja zamiast sie uczyć myślę o urlopie nad morzem i szukam ofert.. pomocy, bo nic nie umiem wybrać chętnie zainteresuję się jakimiś Waszymi namiarami na dobre kwatery-pensjonaty budżet do 150zł za dobę i interesują mnie okolice Helu lub tak ok 50km na zachód

i w ogóle jest u nas ktoś jeszcze z okolic podlaskiego? bo w ramach poprawy nastroju chętnie wybrałabym się na soczek i lody z inną mamusią bo czuję że moje koleżanki reagują na moje dolegliwości i wątpliwości z delikatnym politowaniem -nie mają jeszcze dzieci

zatoki nie ustępują-siedzę zakapturzona i co chwilę smaruję się tym amolem-przynosi ulgę tylko na ok 10min
malinka jak ostatnio miałam zatoki to rodzinny lekarz kazał mi robić sobie inhalacje 3xdziennie ;
zaparzyć saszetkę rumianku
1 łyzeczka soli kuchennej
1 łyzeczka sody oczyszczonej
o 10 minut wdychania
+ krople do nosa xylorin

mi przyniosło zdecydowaną ulgę po 3-4 dniach a miałam naprawde bardzo zajęte te zatoki tym bardziej, że ostatnio tylko je podleczyłam więc sprawa nie wygladała za różowo.

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
hej
ja sobie kupiłam chomika miniaturke białego tzn tz mi kupił ma na imie kefir/ miś i jeśt śliczny

może i racja ale ona czasami umie coś powiedzieć mało przyjemnego ale nie chce do tego wracac

jak mija weekend?
U mnie dzień jak co dzień mąż w pracy a ja laptop, książka, tv i leżenie ... jak bym chciała tak posprzątać całe mieszkanie, wyprasować stertę ciuchów i wszystko czego nie mogę zrobić
wiolkaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-26, 13:24   #2948
kretencja
Zakorzenienie

Mnie mija spokojnie
Zjadłam właśnie z Rodzicami pyszny obiadek, przedtem się zdrzemnęłam godzinę - normalnie mnie zmogło tak, że nie mogłam się powstrzymać
Może potem przejdę się z Mamą na spacer

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 13:54   #2949
kliwia
Zakorzenienie

a ja jestem ciagle glodna, przeraza mnie to. bo jem co godzine a tokanapke a to czeresnie, a to znowu rogala. dzis jadlam 3 sniadania

a moje zaparcie przeszlopo czeresniach posiedzialam na wizazu rano zjadlam czeresni i poszlam ufff ale sliwek na noc profilaktycznie sobie zaparze

a teraz ide naszykowac gotowe gofry
mam truskawy ubije sniezke i gotowe
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 14:58   #2950
Aliszcze
Zakorzenienie

rozmawiałam z moją gin o tych krostkach i kazała mi pić calcium. a jak to nie pomoże to przepisze mi diphergan. No i odstawiam cytrusy

Stary 2010-06-26, 15:00   #2951
Anecka
Zakorzenienie

Ooo a ja dzis jestem jakas zmeczona, glowa od wczoraj mnie boli.

Pogoda cudna, ja chce na wakacje jakies

oo gofry zjadlabym Ale nie mam gofrownicy a to jednak nie to samo kupic takie gotowe, raz mialam.. paskudztwo. Wole cieple swieze chrupiące Jutro pojde na gofra o !

Wczoraj wieczorem to myslalam ze mam jakas rewolucje w brzuchu. Dziecko sie tak wiercilo czy tez kopalo no masakra, jeden kop byl tak silny ze az sie wystraszylam a ze obserwowalam brzuch to w ogole.. tak fajnie mnie wydelo przy tym kopie :P

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-26, 15:24   #2952
niebieskaa
Rozeznanie

Ishka -współczuje takiej teściowej na prawdę, można sobie gadac i myslec najgorsze co z niej za baba, ale potem przychodzi mysl, ze to w koncu matka Twojego tż i sie przykro robi, bo faceci, choć nie okazują to też moze byc im przykro mieć taka matke...

Ja na zaparcie tez mialam syrop laktuloza, ale nie probowałam, raz brałam czopki z gliceryną no i polecam błonnik Ispagul bez recepty, brałam go wczesniej i gin mowil zeby brac w razie potrzeby a nawet profilaktycznie. Mnie pogoniło ostatnio po koktajlu z jogurtu nat i truskawek -az sie teraz boje tego pic
Poza tym to chyba jakas telepatia bo mialam zamowic u mamy goląbki (przez Was oczywiście) no i ostatnio mama dzwoni, zebym przyjechala po golabki i botwinke (a nic jej nie mówiłam!) Idę jeść

gofry z malinami albo jagodami zjadłabym
mam malinki ale nie mam gofrów ehh
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 15:38   #2953
malgosiak25
Raczkowanie

Oj dziewczyny ale macie smaki ja to wcinam 3 raz w tym roku lody truskawek nie mogę więc coś za coś

Za chwilę idę się wykąpać i będę czekała na męża bo wraca ze szkolenia i jedziemy na zakupy i do teściów, bo jutro trzeba się pokazać na uczelni :/ a do Gliwic to my mamy kawałek :/

Faktycznie cichutko tutaj ale weekend więc się nie dziwie choć u mnie paskudna pagoda i cały czas śpiaca chodzę
Ja chce prawdziwego Lata !!!

Miłego weekendu Drogie Mamusie

P.S. co do ruchów to ja też czuję coraz częściej moją małą Księżniczkę najczęściej i najwięcej koło 18
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 15:46   #2954
olajka
Zadomowienie

Dzieńdoberek jestem wykończona, miałam dziś pisemny egzamin z języka..jutro ustny, rzeź będzieczuje, że mnie niezły stresior zeżre, i zapomnę języka w gębie Dziś czeka mnie jeszcze uczonko.
Wczoraj byłam na mszy za ojca, dziadków, wujka, pradziadków.. Spotkaliśmy wczoraj znajomą, mówiła że tydzień temu urodziła synka. Kurczę i tak sobie myślę, że ona to tak hop i już dziecko na świecie. To jej trzecia ciąża. Dzieci zdrowe, a paliła i od alkoholu czasem też nie stroniła i zero problemów, a ja uważam na siebie, żadnych używek, witaminki i tak bardzo się martwię, czy wszystko będzie w porządku Ona stwierdziła, że dla niej rodzenie to pestka. Mówiła, że pielęgniarki powyzywała znowu, jak miała bóle bo jeszcze się czepiały .
Dostałam wczoraj od męża białą różyczkę i mi milusio się zrobiło aż stoi sobie teraz w wazonie.
W poniedziałek mamy w rodzinie pogrzeb, bo wujek zmarł, no i mama i małż mi odradzają jechanie na niego, po to żeby na mnie nie wpłynęło źle. Nie wiem co zrobić, a głupio mi też nie jechać .
Dziewczyny ja Wam też współczuje problemów z rodzicami i teściowymi. Nasi rodzice nam pomagają.Tematu ciąży nie ma jako takiego, że o tym się rozmawia, czy co będzie jak się urodzi itp, że nie wspomne o jakichś zakupach! U nas w rodzinie to stanowczo za wcześnie na takie rzeczy, bo wszyscy mocno stąpają po ziemi, i później się myśli o zakupach . Babcia moja tylko ostatnio pytała czy wiemy jaka płeć. My też nie chcielibyśmy materialistycznie wychowywać naszego dziecka, tylko poświęcać mu jak najwięcej czasu, rozmawiać z nim, spędzać czas, no i oczywiście bezwarunkowa miłość. To jest najważniejsze. Mam obsesje na punkcie brzucha, bo ciągle się gapie czy coś urósł, małżowinka uważa że tak i widzi różnicę, ale dla mnie to mało widoczne . Boję się iść aż na tą wizytę, co mam 6 lipca. Ciągle jak tylko spokojnie siedzę, lub leżę (najczęściej właśnie na pleckach) to czuję to pulsowanie w dole brzucha. I tak myślę sobie czy już nie powinnam wyżej tego czuć
Ja na zaparcia polecam truskawki z cukrem dają radę

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Pijecie może dużo wody mineralnej niegazowanej? I czy ma to wpływ na wody płodowe? Jak sądzicie?

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 18:13   #2955
bela14
Rozeznanie

heh takie tempo to rozumiem z łatwościa nadrobiłam.

a ja mam problemik bo moja głupia tesciowa wspominałam o tym
juz wcześniej nawsadzała do głowy mojemu synowi
że to musi byc siostrzyczka,ze jej sie tak sniło a sny ponoć zawsze
jej sie sprawdzają i w ogóle cały czas mówi jakby na 100% wiedziała,że
dziewczyna no i teraz problem bo mój synio nie chce chłopca
ma byc siostra i koniec.
a ginka wcześniej cos wspominała,ze chyba chłopiec
no zobaczymy 29.06 ale jak to wytłumaczyc teraz dziecku.
bela14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 18:22   #2956
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
dzięki za odpowiedzi dotyczące farbowania

mam kolejne pytanie czy któraś z Was ma lub miała swędzącą wysypkę? Ja mam taką od jakiegoś czasu, drobne krostki na plecach, które swędzą. Myślałam, że od truskawek, wiec odstawiłam. Ale nic nie podziałało. Teraz wpadłam na myśl, że to może od nowego proszku, bo jakiś czas temu kupiłam proszek, którego wcześniej nie miałam. Mam zamiar go odstawić.
Aliszcze, może nie mam wysypki, ale od początki ciąży swędzi mnie nadgarstek... mimo, że nie nosze ani zegarka, ani bransoletek... tak po prostu swędzi nie wiadomo od czego i nie chce przestać...

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
nie przejmuj się, moje cycki są w fatalnym stanie, nie dość że urosły już o 2 rozmiary i mam E(!) to na dodatek jak je mam skarować kremem przeciwko rozstepom, to mnie szlag trafia, bola nieziemsko, nawet dotknąć ich się nie da co będzie jak urodze to nie wiem
Kootek, Ja też mam teraz nie szczęsne E.. Gdybym nie była w ciąży to może bym się cieszyła, ale masz racje nie można na to nawet stanika kupić.. zwłaszcza, że pod biustem wąsko ;-)

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Cytat:
współczuję Wam przejść z teściami i rodzicami ja nie mogę narzekać chociaż ostatnio przez te zmienne nastroje denerwuje mnie rodzina TZ -zwłaszcza teściowie i jego rodzeństwo ale staram się po prostu ich unikać
Z teściami tak to już chyba po prostu jest moi nie są za bardzo uciążliwi, ale dla mnie to ciągle obcy ludzie... Staram się zrozumieć ich nadopiekuńczość, bo mąż jest jedynakiem, ale swoje sobie tam w główce i tak myślę...
Stary 2010-06-26, 18:49   #2957
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosiak25 Pokaż wiadomość
Oj dziewczyny ale macie smaki ja to wcinam 3 raz w tym roku lody truskawek nie mogę więc coś za coś

Za chwilę idę się wykąpać i będę czekała na męża bo wraca ze szkolenia i jedziemy na zakupy i do teściów, bo jutro trzeba się pokazać na uczelni :/ a do Gliwic to my mamy kawałek :/

Faktycznie cichutko tutaj ale weekend więc się nie dziwie choć u mnie paskudna pagoda i cały czas śpiaca chodzę
Ja chce prawdziwego Lata !!!

Miłego weekendu Drogie Mamusie

P.S. co do ruchów to ja też czuję coraz częściej moją małą Księżniczkę najczęściej i najwięcej koło 18
lody moge zjesc kazda ilosc

usnełam i spalam chyba 3 godziny a moze i wiecej

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 18:51   #2958
Monnikaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Ooo a ja dzis jestem jakas zmeczona, glowa od wczoraj mnie boli.

Pogoda cudna, ja chce na wakacje jakies

oo gofry zjadlabym Ale nie mam gofrownicy a to jednak nie to samo kupic takie gotowe, raz mialam.. paskudztwo. Wole cieple swieze chrupiące Jutro pojde na gofra o !

Wczoraj wieczorem to myslalam ze mam jakas rewolucje w brzuchu. Dziecko sie tak wiercilo czy tez kopalo no masakra, jeden kop byl tak silny ze az sie wystraszylam a ze obserwowalam brzuch to w ogole.. tak fajnie mnie wydelo przy tym kopie :P
hej

Wspolczuje bólu głowy mnie czesto boli Akurat dzisiaj mam spokoj.

Może zamiast gofra chrupiace naleśniki? Ja wczoraj robiłam i dodałam kefiru zamiast mleka wyszły pyszniutkie

Gratuluje KOPA! Moja prawdopodobnie córcia codziennie wieczorem sie rozpycha miłe to jest
Monnikaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 19:03   #2959
melabn
Wtajemniczenie

ale tu cisza dzisiaj
mnie tez bolala czaszka dzisiaj ,ale wzielam paracetamol i jest git teraz sobie siedze z farba na lbie bo juz nie moglam na siebie patrzec
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 19:07   #2960
Monnikaaa
Raczkowanie

dzisiaj byłam zrobic pazurki na poprawe humoru... i jeszcze z włosami musze cos zrobic.
Ale i tak mam doline
Faceci to egoiści!
Monnikaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 19:15   #2961
kularek
Zadomowienie

witam
doczytałam do 80 strony dopiero tyle piszecie wczoraj wróciliśmy z nad morza i było wspaniale - słońce i ciepło a jak wróciliśmy do domu to zimno ! ale dziś na szczęście już cieplutko a podróż do domu okropna -wracaliśmy na dzień i takie korki, że masakra ! -a dlatego bo na 19.30 miałam do fryzjerki i do domu wróciłam przed 23 byłam taka padnięta, że aż nie mogłam zasnąć, dziś mnóstwo roboty miałam w domu a jutro idziemy na chrzciny na które nie mamy ani siły ani ochoty
(a koleżanka zaprosiła mnie na wieczór panieński-taki na cały weekend-ale chyba jednak nie pojadę :/ boje się o dzidzie )
idę prasować ubrania na jutro, kąpiel i spać bo już ledwo na oczy widz ę
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 19:26   #2962
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monnikaaa Pokaż wiadomość
hej

Wspolczuje bólu głowy mnie czesto boli Akurat dzisiaj mam spokoj.

Może zamiast gofra chrupiace naleśniki? Ja wczoraj robiłam i dodałam kefiru zamiast mleka wyszły pyszniutkie

Gratuluje KOPA! Moja prawdopodobnie córcia codziennie wieczorem sie rozpycha miłe to jest
Kopy to ja juz czuje od ponad tygodnia Tez mam wrazenie takie jakby wieczorami mi sie tam cos rozciagalo albo co czuje takie uczucie ciezkosci przez chwile jakby w dol mi jakas skala spadala ( <---- podoba mi sie ta ikona )

Nalesnikow nie lubie Kiedys uwielbialam a treaz nie moge na nie patrzec

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
ale tu cisza dzisiaj
mnie tez bolala czaszka dzisiaj ,ale wzielam paracetamol i jest git teraz sobie siedze z farba na lbie bo juz nie moglam na siebie patrzec
Zazdroszcze ze mozesz lykac paracetamol, ja jestem uczulona na wiele lekow i w tym paracetamol
Ja juz od 2 lat nie farbuje wlosow, ale czasami mam tak ze bym farbnela.. n

kularek, ale zazdroszcze morza. Ja nigdy nie bylam i planuje na jeden dzien jechac. Wydatek rzedu 200zl na 1 dzien, dojazd sam 150zl masakra, no ale prawie w gorach mieszkam :P Pogórze Kaczawskie No ale czego sie nie robi dla jakiegos urlopu. Mam mase ubran z Londynu wiec posprzedaje bo i tak sie w nie nie mieszcze Moze uzbieram

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 19:51   #2963
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Kopy to ja juz czuje od ponad tygodnia Tez mam wrazenie takie jakby wieczorami mi sie tam cos rozciagalo albo co czuje takie uczucie ciezkosci przez chwile jakby w dol mi jakas skala spadala ( <---- podoba mi sie ta ikona )

Nalesnikow nie lubie Kiedys uwielbialam a treaz nie moge na nie patrzec

Zazdroszcze ze mozesz lykac paracetamol, ja jestem uczulona na wiele lekow i w tym paracetamol
Ja juz od 2 lat nie farbuje wlosow, ale czasami mam tak ze bym farbnela.. n

kularek, ale zazdroszcze morza. Ja nigdy nie bylam i planuje na jeden dzien jechac. Wydatek rzedu 200zl na 1 dzien, dojazd sam 150zl masakra, no ale prawie w gorach mieszkam :P Pogórze Kaczawskie No ale czego sie nie robi dla jakiegos urlopu. Mam mase ubran z Londynu wiec posprzedaje bo i tak sie w nie nie mieszcze Moze uzbieram
ja tez nie bylam
jak wytrzymalas z odrostami zeby 2 lata nie farbowac
Stary 2010-06-26, 20:00   #2964
Layla79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość

jak mija weekend?
moja też potrafi powiedzieć coś mało przyjemnego, ale coraz częściej już zaczynam to tłumaczyć czysta głupotą niestety.

Dziewczyny, czy któraś ma cukrzycę w ciąży? bo ja zaczęłam mieć niski poziom cukru poniżej norm, wtedy robi mi się słabo i nie wiem, czy to normalne. a jem jak wilk, więc raczej nie z braku pożywienia.

czy komuś jeszcze robiło się słabo w 12 tc?

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
od 3 dni mam doła, takiego mega mam nadzieję że to hormony i wkrótce przejdzie bo zamartwiam się że przeze mnie jest Dzidzi źle
co do doła, to pocieszę Cię. ja mam z kolei przekonanie, że już mam dosyć swojego tżta nawet tak, że mogłabym rozwód wziąć, tylko nie trwa to dłużej niż 10 minut. ale strasznie się złoszczę, czasem jak po chwili się zastanowię o co mi chodzi, to nawet nie wiem i tak to. głupoty po prostu

lepiej doradźcie co z tym łóżkiem - czy brać z bujakami, czy bez bujaków?
Layla79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 20:05   #2965
Biejatka
Rozeznanie

hej dziewczyny
Miałam dzisiaj pracowity dzień dlatego dopiero teraz do was zaglądam.

Na kolacje zjadłam 2 kanapki z szyneczką, serkiem, jajkiem, pomidorkiem i sałatą- mniam

Co do bólu głowy- mi paracetamol nie pomaga nawet jeśli biorę od razu dwie szt.

Jutro wizyta teściowej, trzymajcie kciuki żebym jej nie nawtykała przy gościach !
Biejatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 20:10   #2966
Layla79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Biejatka Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

Na kolacje zjadłam 2 kanapki z szyneczką, serkiem, jajkiem, pomidorkiem i sałatą- mniam

Jutro wizyta teściowej, trzymajcie kciuki żebym jej nie nawtykała przy gościach !
daj spokój, przy gościach nie można nawtykać, bo wyjdziesz na czepialską. najlepiej to tak unikać, nie dzwonić, nie odwiedzać, chyba że juz mus (czyli święta ) i wtedy sama sie domyśli, że coś nie gra ja narazie stosuję ten patent, zobaczę, jak w praniu.
Layla79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 20:13   #2967
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Layla79 Pokaż wiadomość
moja też potrafi powiedzieć coś mało przyjemnego, ale coraz częściej już zaczynam to tłumaczyć czysta głupotą niestety.

Dziewczyny, czy któraś ma cukrzycę w ciąży? bo ja zaczęłam mieć niski poziom cukru poniżej norm, wtedy robi mi się słabo i nie wiem, czy to normalne. a jem jak wilk, więc raczej nie z braku pożywienia.

czy komuś jeszcze robiło się słabo w 12 tc?

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

co do doła, to pocieszę Cię. ja mam z kolei przekonanie, że już mam dosyć swojego tżta nawet tak, że mogłabym rozwód wziąć, tylko nie trwa to dłużej niż 10 minut. ale strasznie się złoszczę, czasem jak po chwili się zastanowię o co mi chodzi, to nawet nie wiem i tak to. głupoty po prostu

lepiej doradźcie co z tym łóżkiem - czy brać z bujakami, czy bez bujaków?
Jak chcesz miec choc chwile czasu dla siebie jak juz urodzisz to bierz bez bujakow

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Biejatka Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

Stary 2010-06-26, 20:14   #2968
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
też niedawno szukałam w tej okolicy i fajny wydał mi się pensjonat Cyprys w Jastrzębiej Górze. 150zł za dwójke z małżeńskim łóżkiem,ze śniadaniem.Zdecydowanie polecić mogę dopiero po powrocie 14 lipca (no może trochę wcześniej jak będę tam miała lapka) ale w necie wygląda to całkiem dobrze jak na tę cenę.
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-26, 20:20   #2969
Aliszcze
Zakorzenienie

Obejrzałam smutny odcinek serialu i się poryczałam jak głupia masakra, te hormony dobrze, ze sama w chacie jestem

dziś widziałam w tv Bałtyk, plaza, pierwszych plażowiczów i tak mi się zamarzyło pojechać nad morze ale na razie to nierealne, na razie wyprawa na działkę jest dla mnie wielką podróżą

Stary 2010-06-26, 20:20   #2970
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wiolkaslonko Pokaż wiadomość
U mnie dzień jak co dzień mąż w pracy a ja laptop, książka, tv i leżenie ... jak bym chciała tak posprzątać całe mieszkanie, wyprasować stertę ciuchów i wszystko czego nie mogę zrobić
Już niedługo będziemy ciągle sprzątać,prac i prasować teraz odpoczywaj ile wlezie
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości