|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2
Hej Dziewczyny
![]() witam nowe Mamy ![]() od 3 dni mam doła, takiego mega ![]() ![]() ![]() może jak pogoda się poprawi to będzie mi lepiej ![]() dodatkowo wczoraj jeździłam na egzamin-trwał 15min a musiałam pokonać 200km w jedną stronę ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a swoją drogę nie pamiętam kiedy ostatnio byłam w tej sprawie w łazience... ![]() ![]() współczuję Wam przejść z teściami i rodzicami ![]() ![]() jutro mam ostatni egzamin ![]() ![]() ![]() to się trochę pouczę, podczytując Was jednocześnie ![]() buziaki! i dużo pozytywnej energii!
![]() |
#2942 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny na zaparcia w ciazy jest dobry syrop laktuloza, na poczatku jak nie moglam isc na kibelek to lekarz mi zaleciał ten syrop, raz wypiłam 2 pożadne łyki i od tej pory chodze codziennie rano
![]() oczywiscie na ulotce pisze ze brac tylko po konsultacji z lekarzem ,ja akurat wtedy byłam w szpitalu i miałam 2 wybory - syrop albo czopki, to syrop był mniejszym złem ![]() aha i jadłam jeszcze zdrowy błonnik, smakuje jak flipsy kukurydziane, dobre jak się ma ochote na coś do podziobania zdrowego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2943 |
Zadomowienie
|
dzięki Kootek
![]() ![]()
#2944 |
Zakorzenienie
|
mi na zaparcia pomogły buraczki
![]()
#2945 |
Zadomowienie
|
jak tu u nas dzis cisza...
![]() ![]() ja zamiast sie uczyć myślę o urlopie nad morzem i szukam ofert.. ![]() ![]() ![]() ![]() i w ogóle jest u nas ktoś jeszcze z okolic podlaskiego? bo w ramach poprawy nastroju chętnie wybrałabym się na soczek i lody z inną mamusią ![]() ![]() ![]() zatoki nie ustępują-siedzę zakapturzona i co chwilę smaruję się tym amolem-przynosi ulgę tylko na ok 10min ![]()
#2946 | |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ja sobie kupiłam królika miniaturke białego tzn tz mi kupił ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() jak mija weekend? Edytowane przez sanderinka Czas edycji: 2010-06-26 o 14:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2947 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
zaparzyć saszetkę rumianku 1 łyzeczka soli kuchennej 1 łyzeczka sody oczyszczonej o 10 minut wdychania + krople do nosa xylorin mi przyniosło zdecydowaną ulgę po 3-4 dniach a miałam naprawde bardzo zajęte te zatoki tym bardziej, że ostatnio tylko je podleczyłam więc sprawa nie wygladała za różowo. U mnie dzień jak co dzień mąż w pracy a ja laptop, książka, tv i leżenie ... jak bym chciała tak posprzątać całe mieszkanie, wyprasować stertę ciuchów i wszystko czego nie mogę zrobić
![]() |
#2948 |
Zakorzenienie
|
Mnie mija spokojnie
![]() Zjadłam właśnie z Rodzicami pyszny obiadek, przedtem się zdrzemnęłam godzinę - normalnie mnie zmogło tak, że nie mogłam się powstrzymać ![]() Może potem przejdę się z Mamą na spacer ![]()
#2949 |
Zakorzenienie
|
a ja jestem ciagle glodna, przeraza mnie to. bo jem co godzine
![]() ![]() a moje zaparcie przeszlopo czeresniach ![]() ![]() ![]() a teraz ide naszykowac gotowe gofry ![]() mam truskawy ubije sniezke i gotowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2950 |
Zakorzenienie
|
rozmawiałam z moją gin o tych krostkach i kazała mi pić calcium. a jak to nie pomoże to przepisze mi diphergan. No i odstawiam cytrusy
![]()
#2951 |
Zakorzenienie
|
Ooo a ja dzis jestem jakas zmeczona, glowa od wczoraj mnie boli.
Pogoda cudna, ja chce na wakacje jakies ![]() oo gofry zjadlabym ![]() ![]() ![]() Wczoraj wieczorem to myslalam ze mam jakas rewolucje w brzuchu. Dziecko sie tak wiercilo czy tez kopalo no masakra, jeden kop byl tak silny ze az sie wystraszylam a ze obserwowalam brzuch to w ogole.. tak fajnie mnie wydelo przy tym kopie :P
#2952 |
Rozeznanie
|
Ishka
![]() Ja na zaparcie tez mialam syrop laktuloza, ale nie probowałam, raz brałam czopki z gliceryną no i polecam błonnik Ispagul bez recepty, brałam go wczesniej i gin mowil zeby brac w razie potrzeby a nawet profilaktycznie. Mnie pogoniło ostatnio po koktajlu z jogurtu nat i truskawek -az sie teraz boje tego pic ![]() Poza tym to chyba jakas telepatia bo mialam zamowic u mamy goląbki (przez Was oczywiście) no i ostatnio mama dzwoni, zebym przyjechala po golabki i botwinke (a nic jej nie mówiłam!) Idę jeść ![]() gofry ![]() ![]() ![]() mam malinki ale nie mam gofrów ehh ![]()
#2953 |
Raczkowanie
|
Oj dziewczyny ale macie smaki
![]() ![]() ![]() Za chwilę idę się wykąpać i będę czekała na męża bo wraca ze szkolenia i jedziemy na zakupy i do teściów, bo jutro trzeba się pokazać na uczelni :/ a do Gliwic to my mamy kawałek :/ Faktycznie cichutko tutaj ![]() ![]() ![]() Ja chce prawdziwego Lata !!! Miłego weekendu Drogie Mamusie ![]() ![]() P.S. co do ruchów to ja też czuję coraz częściej moją małą Księżniczkę ![]() ![]()
#2954 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj byłam na mszy za ojca, dziadków, wujka, pradziadków.. Spotkaliśmy wczoraj znajomą, mówiła że tydzień temu urodziła synka. Kurczę i tak sobie myślę, że ona to tak hop i już dziecko na świecie. To jej trzecia ciąża. Dzieci zdrowe, a paliła i od alkoholu czasem też nie stroniła i zero problemów, a ja uważam na siebie, żadnych używek, witaminki i tak bardzo się martwię, czy wszystko będzie w porządku ![]() ![]() Dostałam wczoraj od męża białą różyczkę i mi milusio się zrobiło aż ![]() W poniedziałek mamy w rodzinie pogrzeb, bo wujek zmarł, no i mama i małż mi odradzają jechanie na niego, po to żeby na mnie nie wpłynęło źle. Nie wiem co zrobić, a głupio mi też nie jechać ![]() Dziewczyny ja Wam też współczuje problemów z rodzicami i teściowymi. Nasi rodzice nam pomagają.Tematu ciąży nie ma jako takiego, że o tym się rozmawia, czy co będzie jak się urodzi itp, że nie wspomne o jakichś zakupach! U nas w rodzinie to stanowczo za wcześnie na takie rzeczy, bo wszyscy mocno stąpają po ziemi, i później się myśli o zakupach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja na zaparcia polecam truskawki z cukrem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Pijecie może dużo wody mineralnej niegazowanej? I czy ma to wpływ na wody płodowe? Jak sądzicie?
http://www.suwaczek.pl/cache/294fb9d287.png Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy.. http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2955 |
Rozeznanie
|
heh takie tempo to rozumiem z łatwościa nadrobiłam.
![]() a ja mam problemik bo moja głupia tesciowa wspominałam o tym juz wcześniej nawsadzała do głowy mojemu synowi że to musi byc siostrzyczka,ze jej sie tak sniło a sny ponoć zawsze jej sie sprawdzają i w ogóle cały czas mówi jakby na 100% wiedziała,że dziewczyna no i teraz problem bo mój synio nie chce chłopca ma byc siostra i koniec. ![]() a ginka wcześniej cos wspominała,ze chyba chłopiec no zobaczymy 29.06 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2956 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() usnełam i spalam chyba 3 godziny a moze i wiecej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2958 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wspolczuje bólu głowy mnie czesto boli ![]() Może zamiast gofra chrupiace naleśniki? Ja wczoraj robiłam i dodałam kefiru zamiast mleka wyszły pyszniutkie ![]() Gratuluje KOPA! Moja prawdopodobnie córcia codziennie wieczorem sie rozpycha ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2959 |
Wtajemniczenie
|
ale tu cisza dzisiaj
![]() mnie tez bolala czaszka dzisiaj ,ale wzielam paracetamol i jest git ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2960 |
Raczkowanie
|
dzisiaj byłam zrobic pazurki na poprawe humoru... i jeszcze z włosami musze cos zrobic.
Ale i tak mam doline ![]() Faceci to egoiści! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2961 |
Zadomowienie
|
witam
![]() doczytałam do 80 strony dopiero tyle piszecie ![]() ![]() ![]() (a koleżanka zaprosiła mnie na wieczór panieński-taki na cały weekend-ale chyba jednak nie pojadę :/ boje się o dzidzie ) idę prasować ubrania na jutro, kąpiel i spać bo już ledwo na oczy widz ę |
![]() ![]() |
![]() |
#2962 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nalesnikow nie lubie ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja juz od 2 lat nie farbuje wlosow, ale czasami mam tak ze bym farbnela.. n kularek, ale zazdroszcze morza. Ja nigdy nie bylam i planuje na jeden dzien jechac. Wydatek rzedu 200zl na 1 dzien, dojazd sam 150zl masakra, no ale prawie w gorach mieszkam :P Pogórze Kaczawskie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2963 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jak wytrzymalas z odrostami zeby 2 lata nie farbowac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2964 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, czy któraś ma cukrzycę w ciąży? bo ja zaczęłam mieć niski poziom cukru poniżej norm, wtedy robi mi się słabo i nie wiem, czy to normalne. a jem jak wilk, więc raczej nie z braku pożywienia. czy komuś jeszcze robiło się słabo w 12 tc? ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() lepiej doradźcie co z tym łóżkiem - czy brać z bujakami, czy bez bujaków? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2965 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
Miałam dzisiaj pracowity dzień ![]() Na kolacje zjadłam 2 kanapki z szyneczką, serkiem, jajkiem, pomidorkiem i sałatą- mniam ![]() Co do bólu głowy- mi paracetamol nie pomaga nawet jeśli biorę od razu dwie szt. Jutro wizyta teściowej, trzymajcie kciuki żebym jej nie nawtykała przy gościach ! |
![]() ![]() |
![]() |
#2966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2967 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2968 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2969 |
Zakorzenienie
|
Obejrzałam smutny odcinek serialu i się poryczałam jak głupia
![]() ![]() ![]() dziś widziałam w tv Bałtyk, plaza, pierwszych plażowiczów i tak mi się zamarzyło pojechać nad morze ![]() ![]()
#2970 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:15.