|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1531 |
BAN stały
|
Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011
dziza na zenujaco niskim poziomie odpowiem ci odczep sie ok? siejesz zamęt tymi swoimi wypowiedziami,poczytaj więcej i siedź cicho, poza tym ładnie to tak denerwować kobiete w ciązy???problemy to masz na swoim przewrażliwionym punkcie... myszy Ci skarpety zjedzą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1532 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w Smyku ostatnio widziałam śpioszki i pajacyki za 13 zł
![]() |
#1533 |
Zadomowienie
|
Witam Dziewczyny weekendowo! U mnie słoneczko i cieplutko. Mdłości na szczęście już powoli ustają, więc zaczęłam juz sobe podjadać
![]() Wczoraj późno wróciłam od ginki i nie miałam już siły napisać. Dzidziulek ma się bardzo dobrze, mierzy juz 48 mm, jest bardzo ruchliwy i strasznie wierzga rączkami i nóżkami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1534 |
Zakorzenienie
|
dizi, śliczne dziecko
![]()
#1535 |
Raczkowanie
|
dizi, Maluszek jest cudny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1536 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1537 |
BAN stały
|
dizi jaki fotogeniczny bobasek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1538 |
Zadomowienie
|
Mila24, Szangala
![]() Szangala- rozbraja mnie twój podpis, ilekroć go widzę to banan na buzi ![]() Coś mi dzisiaj strasznie internet szwankuje. Normalnie ma chyba jakieś humory... Edytowane przez dizi Czas edycji: 2010-06-26 o 13:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#1539 |
BAN stały
|
dizi zrob sobie taki sam podpis to i ja bede sie smiac ilekroc go zobacze u Ciebie, bo ja jak widze moj to tak blagalnie mysle o nim zeby sie spelnil
![]() własnie ciekawa jestem jak to bedzie po drugim długim karmieniu z moimi cycatkami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() słonko wyszło fajowo ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- wklejam linka dla zainteresowanych. ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- http://forum.gazeta.pl/forum/f,50580...ciastych_.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1540 |
Zadomowienie
|
Witajcie.
Ja wczoraj również byłam u gin. Maluszek ma się dobrze, wszystko pięknie i tak jak powinno być serduszko pika i widok bezcenny ![]() To dopiero 7 tydzień więc fasolka malutka , kolejna wizyta za około 3 tygodnie ![]()
#1541 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- coraz rzadziej wchodzę na nasz fasolkowy wątek, bo jak widzę te Wasze dogryzanie sobie nawzajem to mi się słabo robi. nie trzeba chyba pokazywać palcami kto tu sieje taki zamęt, ale zdecydowanie dzieje się tak od kiedy ta osoba się tutaj pojawiła ![]() muszę Wam powiedzieć, że dzisiaj zaliczyłam ostatni przedmiot jaki mi pozostał w tej sesji i 09.07. będę się bronić ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() to już 9 tydzień! ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() już nie mogę się doczekać kiedy zobaczę mojego, a będzie to 12.07. ![]()
![]() ![]() ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2010-06-26 o 16:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1542 |
Zakorzenienie
|
a ja własnie popijam wapno
![]() ![]()
#1543 |
Zadomowienie
|
A ja dziś byłam na basenie, ale ze względu na to, że mam się oszczędzać i odpoczywać .. to godzine siedziałam w brodziku z kuzynką i jej maluszkiem.. a akurat odbywały się zajęcia z maluszkami.. takie 3-4 miesięczne dzieciaczki z rodzicami się pluskali! To moje maleństwo będziemy dopiero w maju-czerwcu zabierać na pływalnie.. Było cudownie!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1544 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ciąży fajnie pełne się zrobiły moje "........" (nie wiem jak nazwać tak mały biut) jak karmiłam (rok) tez fajne były piersiaki po zakończeniu karmienia tragedia! nie dość, że płaskie jak były to jeszcze suche takie zero wypełnienia ![]() katastrofa po prostu teraz jestem już 12-13 tydzień w ciąży i dopiero powolutku się zaczynają na nowo "napełniać" ale bardzo powoli i mało wiem, że po karmieniu wrócą do "pustych poziomek" ![]() cóż i tak będę karmić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1546 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, do którego tygodnia trwają te wszystkie niefajne dolegliwości ciążowe - mdłości, bóle piersi, itp.??
![]() |
#1547 | |
Zakorzenienie
|
Dżiza..
![]() a'propos, czy ktoś ma cukrzycę? bo ja już się zaczynam zastanawiać, co się ze mną dzieje, bo mam bardzo niski cukier, poniżej norm. z tego powodu często mi słabo i teraz już wiem, dlaczego muszę ciągle jeść. jak jem, to jest ok, ale ile można jeść ![]() czy ktoś ma podobny problem z wahaniami cukru, że mu się robi słabo? ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1548 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jestem w 9t.c i musiałam już zmienić staniki,... czy któras też tak ma?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1549 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1550 |
Zakorzenienie
|
ja to oceniam, że to 12 tc masakra, a potem zaczyna się poprawiać. ale każdy ma inaczej, moje koleżanki nie miały np. wymiotów tylko super ciąża. piersi przestaną boleć też po 12 tc, tak u mnie jest, chociaż cały czas są i chyba będą tkliwe.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1551 |
Zadomowienie
|
mnie bolą do tego stopnia, że się do męża nie mogę przytulić. A jak już to kłade mu miękką poduszkę na brzuch i dopiero wtedy się do niego przytulam.. Masakra.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1552 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem płaska jak 12latka i tak zostanie chciałabym tylko żeby nie były po karmieniu puste tylko takie napełnione jak poszłam do gina i zapytał czy piersi rosną już to spojrzałam jak na głupa ![]() bo to u mnie wygląda przykładowo tak mam 70A to będę miała 70A tyle, że wypchane ![]() wszystkie okropne objawy ciążowe powinny minąć po I trymestrze tzw. czyli m/w 14 góra 16 tydzień. ale jak to wszyscy w koło pieją każda ciąża jest inna ![]() Cytat:
zadnych kłopotów cukrzycowych mimo to od zawsze mam tak, że jak jestem głodna zaczyna mnie boleć głowa i kręci mi się w łepku i często trzęsą mi się ręce i czasem jest mi niedobrze w ciązy jestem głodna dużo częściej ![]() powinnaś zrobić badanie glukozą tzn. zrobić sobie badanie na czczo i potem wypić glukozę i po jej wypiciu powtórzyć badanie (chyba ) po godzinie (może dwóch) powiedz o tym ginowi on Cię skieruje ![]() to ważne bo będziesz musiała jak co mieć dietę itd. ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- tutaj jest kalendarz który wyliczy Wam datę porodu, kiedy jest niby pierwszy trymestr, kiedy półmetek itd.itd. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1553 |
Zakorzenienie
|
też nie miałam problemów cukrzycowych, ale mam babcię cukrzyka i wiem, jak to wygląda. glukozę na czczo mi już zrobili tylko nie znam wyników. muszę zapytać o to gina, chociaż jak piszesz, że też jesz jak wilk i w głowie Ci się kręci, to właśnie jest niski cukier. nie wiem, może to normalne, ale nie wiem, jak z tym funkcjonować, coraz to nowe niespodziewajki wyłażą. mdłości się skończyły - to teraz to
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1554 |
Zakorzenienie
|
ale ja to mam od zawsze
nieraz miałam badany cukier i jest dobrze mi powiedział lekarz "taka uroda" ![]() a piłaś glukozę? przy badaniu??? to się nazywa (jak dobrze pamiętam) "badanie obciążeniowe" czyli masz łyknąć te okropne cholerstwo i po 1-2 godz. zrobić badanie |
![]() ![]() |
![]() |
#1555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego co pamiętam, to taką glukozę robią w późniejszych badaniach, ale najlepiej zapytam ![]() a'propos, czy Wy równiez macie robić badania krwi co miesiąc? czy to nie przesada? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1556 |
Zakorzenienie
|
nie
robiłam i teraz też będę robić na początku ciąży i jakoś przy końcu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1557 |
Raczkowanie
|
Tak, badanie krwi mam robić co miesiąc i dodatkowo u mnie badania na onkologii co miesiąc, bo mam guzy na tarczycy, a te w ciąży mają tendencję do szybkiego powiększania się.
Byłam w trakcie planowania operacji usunięcia, kiedy dowiedziałam się o ciąży, teraz muszę kontrolować i zrobić operację jak najszybciej po porodzie ![]() Moja siostra dowiedziała się o tarczycy na samym początku ciąży, poszłam więc też na kontrolne badania i okazało się, że poziom hormonów jest OK, ale mam ogromnego guza i kilka małych, niestety nie wchodzi już w grę leczenie farmakologiczne, tylko operacja. Jeśli ktoś w waszej rodzinie ma tarczycę ( zazwyczaj jest uwarunkowana genetycznie) , warto zrobić sobie badania. |
![]() ![]() |
![]() |
#1558 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://allegro.pl/item1082806132_sta...5_kolorow.html Ja z kolei na razie mialam tylko jedno badanie krwi i nastepne pewnie dopiero bede miec w sierpniu, wiec na pewno nie co miesiac, ale to glownie przez to, ze wyjezdam w lipcu. Ja to mam z kolei inne pytanie: czy sa tu dziewczyny z niedowaga i ile do tej pory przytyly? Ja akurat sie zaliczam do tej grupki i na razie przytylam 2,5 kg, a slyszalam, ze przy niedowadze mozna i 18 kg przytyc. Mnie to zastanawia jak tego dokonac - jak ja praktycznie nonstop cos robie, albo w pracy albo biegam po miescie. Zadnych cwiczen jeszcze nie praktykuje , ale tez myslalam nad tym ![]()
Cuda wianki preferencje Filipek jest juz z nami od 09.01.2011 Borysek ur. 05.04.2013 Vivere non necesse est. Navigare necesse est. Edytowane przez magdaka13 Czas edycji: 2010-06-26 o 21:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1559 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1560 |
Zadomowienie
|
Aktualnie 12tc, od poniedziałku zaczynam 13
![]() Layla badania robię co miesiąc, na początku zrobiłam toxo, wr, hbs i inne, teraz tylko morfologię ogólną i mocz. A jeśli martwi Cię tak ten cukier, to może pogadaj z gin o wizycie u diabetologa, najlepiej takiego, który się zajmuje ciężarnymi z cukrzycą, ustali Ci odpowiednią dietę i cykl leczenia. W Wa-wie są tego typu poradnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:00.